De 3 bedste trådløse routere til VPN 2020 (rangeret!)

For dem, der har haft en chance for at se på mine Virtual Private Network (VPN) artikler og anmeldelser, der dækker top VPN’er som ExpressVPN, NordVPN og TorGuard, er jeg sikker på, at du måske har bemærket, at min dækning af VPN-brug på routere i bedste fald har været plettet.


VPN leveres normalt med et begrænset antal samtidige forbindelser, så hvis du kan implementere det på din router og dække flere enheder, hvorfor ikke, ikke? Desværre, som med alt, hvad der synes at være for godt til at være sandt i livet, det gør denne teori også.

Lad os se på, hvorfor routere normalt laver forfærdelige VPN-ledninger.

Kryptering tager betydelige systemressourcer

Hovedårsagen til at de fleste af os ser på VPN er at holde vores internetrelaterede aktiviteter private. VPN’er gør dette ved at hjælpe os med at oprette en sikker tunnel mellem vores enhed og en sikker server. Det krypterer også de data, der strømmer i den tunnel for at holde dem sikre.

Krypteringsprocessen er nøjagtigt den vigtigste ting, der gør VPN’er på routere til en så dårlig idé.

De fleste VPN-brugere vælger i dag OpenVPN, da det tilbyder den bedste kombination af sikkerhed og hastighed, der er tilgængelig. Det er mere sikkert end den meget forældede PPTP-protokol og for det meste hurtigere end IPSec.

Desværre har udviklere endnu ikke gjort OpenVPN til en skalerbar protokol. Dette betyder, at den er meget entydig og ikke er i stand til at gøre brug af flertrådede processorer. Hvis din computer eller router f.eks. Hævder at køre en quad-core 1,5 GHz-processor, kan OpenVPN kun køre en enkelt kerne med den hastighed.

Lad os se på 256-bit kryptering for at sætte dette i perspektiv.

256-bit-kryptering betyder, at hver enkelt bot af data, der kommer ud af din computer, er krypteret med en ‘nøgle’, der består af 256 binære filer (1s eller 0s). Derfor har en pc eller router brug for betydelig processorkraft for at håndtere VPN-kryptering.

Routere er meget mindre magtfulde end pc’er

Kryptering tager systemressourcer, da du dybest set bruger computeren til at kode og afkode rå data. Din gennemsnitlige pc-processorhastighed i dag varierer mellem 2,4 GHz og 3,4 GHz og er udstyret med mellem 4 GB og 16 GB Random Access Memory (RAM).

På den anden side er den gennemsnitlige forbrugerklasse router udstyret med alt mellem en 600MHz til 1GHz processor med 128 MB til 256 MB hukommelse.

Lad mig vise dig, hvad jeg mener med at bruge min erfaring med ASUS RT-AC1300UHP trådløs router.

Når TorGuard VPN-klient kører på min Windows 10 bærbare computer, er jeg i stand til at nå tæt på min maksimale ISP-tilladte hastighed på 50 Mbps.

TorGuard VPN-hastighedstest

Når jeg kører den samme protokol på min router, falder jeg imidlertid ned til mellem 13-15 Mbps. Ser du på billedet herunder, vil du bemærke, at selv for at opnå denne hastighed kører en af ​​min routers processorer med over 80% kapacitet.

Processor VPN-hastighedstest

Bare for at fortælle dig, at det ikke er forårsaget af TorGuard, kørte jeg også den samme test for ExpressVPN og NordVPN, hvilket på samme måde gav mig langsomme hastigheder over min router;

ExpressVPN-hastighedstest

* ExpressVPN-ydelse på router

NordVPN hastighedstest

* NordVPN-ydelse på router

Sådan konfigureres VPN på en router

Selve processen med at opsætte en VPN på routere afhænger af routerens firmware. Det er dog en relativt smertefri proces og tager normalt kun et par skridt. De fleste VPN-udbydere har en trinvis vejledning i, hvordan man gør dette.

For at vise dig, hvor let processen er, så lad mig vise dig, hvordan jeg konfigurerer ExpressVPN på min ASUS AC1300UHP.

Trin 1: Valg af enhed til konfiguration

Når du har tilmeldt dig ExpressVPN, vil du kunne få adgang til en opsætningsside, hvor du kan vælge den enhed, du vil konfigurere, til detaljerede instruktioner. I mit tilfælde valgte jeg “ASUS (inklusive Merlin)”. Merlin er en tredjeparts firmware til ASUS-routere, men installationsprocessen fungerer på samme måde som med standard ASUSWRT-firmware.

Når du har valgt din router, anbefaler jeg kraftigt, at du vælger at konfigurere OpenVPN. OpenVPN tilbyder den bedste kombination af tilgængelig hastighed og sikkerhed.

Valg af enhed, der skal konfigureres

Trin 2: OpenVPN-konfiguration

Når du klikker på ‘Konfigurer OpenVPN’, vises der to felter, der indeholder et brugernavn og en adgangskode. Nedenfor vises et par dropdown-menuer, der viser de vigtigste regioner, du kan vælge en VPN-serverplacering fra. Vælg en, og klik på den ønskede konfigurationsfil. Gem .ovpn-filen på et sted, du kan huske.

OpenVPN-konfiguration

Trin 3: Log ind på routeren

Åbn din webbrowser og naviger til din router-loginside. For ASUS-routere er dette normalt 192.168.1.1. Når du logger ind på din router, skal du i venstre menulinje klikke på ‘VPN’

Router login

Trin 4: Tilføj ny profil

På fanen VPN skal du vælge fanen ‘VPN Client’ og derefter klikke på ‘Tilføj profil’

Tilføjelse af ny profil

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map