De 3 beste draadloze routers voor VPN 2020 (gerangschikt!)

Voor degenen die de kans hebben gehad om mijn Virtual Private Network (VPN) -artikelen en -recensies te bekijken met betrekking tot top-VPN’s zoals ExpressVPN, NordVPN en TorGuard, ik weet zeker dat je hebt gemerkt dat mijn dekking van VPN-gebruik op routers op zijn best vlekkerig was.


VPN wordt meestal geleverd met een beperkt aantal gelijktijdige verbindingen, dus als u het op uw router kunt implementeren en meerdere apparaten kunt dekken, waarom niet, toch? Helaas, zoals met alles dat te mooi lijkt om waar te zijn in het leven, zo ook deze theorie.

Laten we eens kijken waarom routers gewoonlijk vreselijke VPN-kanalen maken.

Versleuteling vergt aanzienlijke systeembronnen

De belangrijkste reden waarom de meesten van ons naar VPN kijken, is om onze internetgerelateerde activiteiten privé te houden. VPN’s doen dit door ons te helpen een veilige tunnel te creëren tussen ons apparaat en een beveiligde server. Het versleutelt ook de gegevens die in die tunnel stromen om het veilig te houden.

Het coderingsproces is precies het belangrijkste dat VPN’s op routers zo’n slecht idee maakt.

De meeste VPN-gebruikers kiezen tegenwoordig voor OpenVPN omdat het de beste combinatie van beveiliging en snelheid biedt die beschikbaar is. Het is veiliger dan het veel verouderde PPTP-protocol en voor het grootste deel sneller dan IPSec.

Helaas hebben ontwikkelaars OpenVPN nog niet tot een schaalbaar protocol gemaakt. Dit betekent dat het zeer bijzonder van aard is en geen gebruik kan maken van multi-threaded processors. Als uw computer of router bijvoorbeeld beweert een quad-core 1,5 GHz-processor te gebruiken, kan OpenVPN slechts één kern met die snelheid gebruiken.

Laten we, om dit in perspectief te plaatsen, kijken naar 256-bit encryptie.

256-bits codering betekent dat elke afzonderlijke bot met gegevens die uit uw computer komt, wordt gecodeerd met een ‘sleutel’ die bestaat uit 256 binaire bestanden (1 of 0 seconden). Daarom heeft een pc of router veel rekenkracht nodig om de VPN-codering te verwerken.

Routers zijn veel minder krachtig dan pc’s

Versleuteling neemt systeembronnen in beslag aangezien u in feite de computer gebruikt om onbewerkte gegevens te coderen en decoderen. Uw gemiddelde pc-processorsnelheid varieert vandaag tussen 2,4 GHz en 3,4 Ghz en is uitgerust met tussen 4 GB en 16 GB Random Access Memory (RAM).

Aan de andere kant is de gemiddelde router van consumentenkwaliteit uitgerust met alles tussen een 600 MHz tot 1 GHz processor met 128 MB tot 256 MB geheugen.

Laat me je laten zien wat ik bedoel met mijn ervaring met de ASUS RT-AC1300UHP draadloze router.

Met de TorGuard VPN-client op mijn Windows 10-laptop kan ik bijna mijn maximale ISP-toegestane snelheid van 50 Mbps bereiken.

TorGuard VPN-snelheidstest

Als ik hetzelfde protocol op mijn router gebruik, wordt ik echter teruggebracht tot tussen 13-15 Mbps. Als je naar de onderstaande afbeelding kijkt, zul je merken dat zelfs om deze snelheid te bereiken, een van de processors van mijn router meer dan 80% capaciteit heeft.

Processor VPN-snelheidstest

Om je te laten weten dat het niet door TorGuard wordt veroorzaakt, heb ik ook dezelfde test uitgevoerd voor ExpressVPN en NordVPN, wat me op dezelfde manier lage snelheden gaf over mijn router;

ExpressVPN-snelheidstest

* ExpressVPN-prestaties op router

NordVPN-snelheidstest

* NordVPN-prestaties op router

Hoe VPN op een router in te stellen

Het proces zelf van het opzetten van een VPN op routers hangt af van de firmware van de router. Het is echter een relatief pijnloos proces en duurt meestal maar een paar stappen. De meeste VPN-providers hebben een stapsgewijze handleiding om dit te doen.

Om u te laten zien hoe eenvoudig het proces is, laat ik u zien hoe ik ExpressVPN installeer op mijn ASUS AC1300UHP.

Stap 1: apparaat kiezen voor configuratie

Zodra u zich aanmeldt voor ExpressVPN, krijgt u toegang tot een instellingenpagina waar u het apparaat kunt selecteren dat u wilt configureren voor gedetailleerde instructies. In mijn geval heb ik “ASUS (inclusief Merlin)” geselecteerd. Merlin is een externe firmware voor ASUS-routers, maar het installatieproces werkt hetzelfde als met de standaard ASUSWRT-firmware.

Nadat je je router hebt geselecteerd, raad ik je ten zeerste aan om OpenVPN in te stellen. OpenVPN biedt de beste combinatie van snelheid en beveiliging die beschikbaar is.

Apparaat selecteren om te configureren

Stap 2: OpenVPN-configuratie

Zodra u op ‘OpenVPN configureren’ klikt, krijgt u twee vakken te zien met een gebruikersnaam en wachtwoord. Hieronder vindt u een aantal vervolgkeuzemenu’s met de belangrijkste regio’s waaruit u een VPN-serverlocatie kunt kiezen. Selecteer er een en klik op het gewenste configuratiebestand. Sla het .ovpn-bestand op een locatie op die u zich kunt herinneren.

OpenVPN-configuratie

Stap 3: Log in op de router

Open uw webbrowser en ga naar de inlogpagina van uw router. Voor ASUS-routers is dit meestal 192.168.1.1. Zodra u zich aanmeldt bij uw router, klikt u in de linker menubalk op ‘VPN’

Inloggen router

Stap 4: Voeg een nieuw profiel toe

Selecteer op de VPN-pagina het tabblad ‘VPN-client’ en klik vervolgens op ‘Profiel toevoegen’

Nieuw profiel toevoegen

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map