De 3 beste trådløse ruterne for VPN 2020 (rangert!)

For de som har hatt en sjanse til å se på VPN-artiklene mine (Virtual Private Network) og omtaler som dekker topp VPN-er som ExpressVPN, NordVPN og TorGuard, er jeg sikker på at du kanskje har lagt merke til at dekningen min av VPN-bruk på rutere i beste fall.


VPN har vanligvis et begrenset antall samtidige tilkoblinger, så hvis du kan implementere det på ruteren din og dekke flere enheter, hvorfor ikke, ikke sant? Dessverre, som med alt som virker for godt til å være sant i livet, så gjør også denne teorien.

La oss se på hvorfor rutere vanligvis lager forferdelige VPN-ledninger.

Kryptering tar betydelige systemressurser

Hovedgrunnen til at de fleste av oss ser mot VPN er å holde internettrelaterte aktiviteter private. VPN-er gjør dette ved å hjelpe oss med å lage en sikker tunnel mellom enheten vår og en sikker server. Den krypterer også dataene som flyter i den tunnelen for å holde dem trygge.

Krypteringsprosessen er akkurat det viktigste som gjør at VPN-er på rutere er en så dårlig idé.

De fleste VPN-brukere velger i dag OpenVPN da det gir den beste kombinasjonen av sikkerhet og hastighet som er tilgjengelig. Det er sikrere enn den mye utdaterte PPTP-protokollen, og for det meste raskere enn IPSec.

Dessverre har utviklere ennå ikke gjort OpenVPN til en skalerbar protokoll. Dette betyr at den er veldig entydig og ikke kan benytte seg av flertrådede prosessorer. Hvis datamaskinen eller ruteren din for eksempel påstår å kjøre en firkjernet 1,5 GHz prosessor, kan OpenVPN bare kjøre en enkelt kjerne med den hastigheten.

La oss se på 256-bit kryptering for å sette dette i perspektiv.

256-bits kryptering betyr at hver enkelt bot med data som kommer ut av datamaskinen din er kryptert med en ‘nøkkel’ som består av 256 binærfiler (1s eller 0s). Derfor trenger en PC eller ruter betydelig prosessorkraft for å håndtere VPN-krypteringen.

Rutere er mye mindre kraftige enn PC-er

Kryptering tar opp systemressurser siden du i utgangspunktet bruker datamaskinen til å kode og avkode rå data. Den gjennomsnittlige PC-prosessorhastigheten i dag varierer mellom 2,4 GHz og 3,4 GHz og er utstyrt med mellom 4 GB og 16 GB Random Access Memory (RAM).

På den annen side er den gjennomsnittlige ruteren til forbrukerklasse utstyrt med alt mellom en 600MHz til 1 GHz prosessor med 128 MB til 256 MB minne.

La meg vise deg hva jeg mener å bruke min erfaring med ASUS RT-AC1300UHP trådløs ruter.

Med TorGuard VPN-klienten som kjører på min Windows 10 bærbare PC, kan jeg oppnå nær den maksimale ISP-tillatte hastigheten på 50 Mbps.

TorGuard VPN hastighetstest

Å kjøre den samme protokollen på ruteren min, slipper meg imidlertid ned til mellom 13-15 Mbps. Når du ser på bildet nedenfor, vil du merke at selv for å oppnå denne hastigheten, kjører en av ruteren prosessorer med over 80% kapasitet.

Prosessor VPN hastighetstest

Bare for å gi deg beskjed om at det ikke er forårsaket av TorGuard, kjørte jeg også den samme testen for ExpressVPN og NordVPN, som på samme måte ga meg treg hastighet over ruteren min;

ExpressVPN hastighetstest

* ExpressVPN-ytelse på ruteren

NordVPN hastighetstest

* NordVPN-ytelse på Router

Slik konfigurerer du VPN på en ruter

Selve prosessen med å sette opp en VPN på rutere avhenger av fastvaren til ruteren. Imidlertid er det en relativt smertefri prosess og tar vanligvis bare noen få skritt. De fleste VPN-leverandører vil ha en trinnvis veiledning for hvordan du gjør dette.

For å vise deg hvor enkel prosessen er, la meg vise deg hvordan jeg konfigurerer ExpressVPN på ASUS AC1300UHP.

Trinn 1: Velge enhet for konfigurasjon

Når du har registrert deg for ExpressVPN, vil du kunne få tilgang til en konfigurasjonsside der du kan velge enheten du vil konfigurere for detaljerte instruksjoner. I mitt tilfelle valgte jeg “ASUS (inkludert Merlin)”. Merlin er en tredjeparts firmware for ASUS-rutere, men installasjonsprosessen fungerer på samme måte som med standard ASUSWRT-firmware.

Etter at du har valgt ruteren din, anbefaler jeg på det sterkeste at du velger å sette opp OpenVPN. OpenVPN tilbyr den beste kombinasjonen av hastighet og sikkerhet tilgjengelig.

Velge Enhet for å konfigurere

Trinn 2: OpenVPN-konfigurasjon

Når du klikker på ‘Konfigurer OpenVPN’, vil du få vist to bokser som inneholder et brukernavn og passord. Under vil det være noen rullegardinmenyer som viser hovedregionene du kan velge en VPN-serverplassering fra. Velg en og klikk på konfigurasjonsfilen du ønsker. Lagre .ovpn-filen på et sted du kan huske.

OpenVPN-konfigurasjon

Trinn 3: Logg på ruteren

Åpne nettleseren din og naviger til ruteren din påloggingsside. For ASUS-rutere er dette vanligvis 192.168.1.1. Når du har logget inn på ruteren din, klikker du på ‘VPN’ på venstre menylinje.

Ruterinlogging

Trinn 4: Legg til ny profil

På fanen VPN velger du kategorien ‘VPN Client’ og klikker deretter på ‘Legg til profil’

Legger til ny profil

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map