Cele mai bune 3 routere wireless pentru VPN 2020 (clasat!)

Pentru cei care au avut șansa să se uite la articolele și rețelele mele virtuale private (VPN) și recenzii care acoperă VPN-uri de top cum ar fi ExpressVPN, NordVPN și TorGuard, sunt sigur că este posibil să fi observat că acoperirea mea de utilizare VPN pe routere a fost cea mai bună..


VPN vine de obicei cu un număr limitat de conexiuni simultane, așa că dacă îl puteți implementa pe router și puteți acoperi mai multe dispozitive, de ce nu, nu? Din păcate, ca și în ceea ce pare a fi prea bun pentru a fi adevărat în viață, la fel și această teorie.

Să ne uităm de ce ruterele fac, de obicei, conducte VPN cumplite.

Criptarea are resurse semnificative ale sistemului

Motivul principal pentru care majoritatea dintre noi ne îndreptăm către VPN este să ne păstrăm activitățile legate de Internet. VPN-urile fac acest lucru ajutându-ne să creăm un tunel securizat între dispozitivul nostru și un server securizat. De asemenea, criptează datele care curg în acel tunel pentru a le păstra în siguranță.

Principalul lucru care face ca VPN-urile pe routere să fie o idee proastă.

Majoritatea utilizatorilor VPN astăzi optează pentru OpenVPN, deoarece oferă cea mai bună combinație de securitate și viteză disponibilă. Este mai sigur decât protocolul PPTP mult învechit și, în mare parte, mai rapid decât IPSec.

Din păcate, dezvoltatorii nu au făcut încă din OpenVPN un protocol scalabil. Aceasta înseamnă că este de natură foarte singulară, neputând folosi procesoare cu mai multe filete. De exemplu, dacă computerul sau routerul susține că rulează un procesor quad-core 1.5GHz, OpenVPN poate rula doar un singur nucleu la acea viteză.

Pentru a pune acest lucru în perspectivă, să ne uităm la criptarea de 256 biți.

Criptarea cu 256 biți înseamnă că fiecare bot de date care iese din computer este criptat cu o „cheie” care este formată din 256 de binare (1s sau 0s). Acesta este motivul pentru care un computer sau un router are nevoie de o putere semnificativă de procesare pentru a gestiona criptarea VPN.

Routerele sunt mult mai puțin puternice decât computerele

Criptarea preia resursele de sistem, deoarece utilizați practic computerul pentru a codifica și decoda datele brute. Viteza medie a procesorului PC de astăzi variază între 2,4 GHz și 3,4 GHz și este echipată cu între 4 GB și 16 GB de memorie de acces aleatoriu (RAM).

Pe de altă parte, routerul de calitate medie pentru consumatori este echipat cu orice între un procesor de 600 MHz la 1 GHz cu 128MB la 256 MB de memorie.

Permiteți-mi să vă arăt ce vreau să spun folosind experiența mea cu routerul wireless ASUS RT-AC1300UHP.

Având în vedere că clientul TorGuard VPN rulează pe laptopul meu Windows 10, reușesc să ating aproape viteza maximă permisă de ISP de 50Mbps..

TorGuard VPN Speed ​​Test

Rulând același protocol pe routerul meu, totuși, mă lasă între 13-15Mbps. Privind imaginea de mai jos, veți observa că chiar și pentru a atinge această viteză, unul dintre procesoarele routerului meu funcționează cu o capacitate de peste 80%.

Procesul de testare a vitezei VPN

Pentru a vă anunța că nu este cauzat de TorGuard, am efectuat același test și pentru ExpressVPN și NordVPN, care mi-au oferit viteze lente peste routerul meu;

Test de viteză ExpressVPN

* Performanță ExpressVPN pe router

NordVPN Speed ​​Test

* Performanța NordVPN pe router

Cum să configurați VPN pe un router

Procesul în sine de configurare a unui VPN pe routere depinde de firmware-ul routerului. Cu toate acestea, este un proces relativ nedureros și de obicei durează doar câțiva pași. Majoritatea furnizorilor de VPN vor avea un pas cu pas despre cum se face acest lucru.

Pentru a vă arăta cât de ușor este procesul, permiteți-mi să vă arăt cum am configurat ExpressVPN pe ASUS AC1300UHP.

Pasul 1: Alegerea dispozitivului pentru configurare

După ce v-ați înscris la ExpressVPN, veți putea accesa o pagină de configurare unde puteți selecta dispozitivul pe care doriți să îl configurați pentru instrucțiuni detaliate. În cazul meu, am selectat „ASUS (inclusiv Merlin)”. Merlin este un firmware terț pentru router-urile ASUS, dar procesul de configurare funcționează la fel ca în cazul firmware-ului standard ASUSWRT.

După ce ați selectat routerul, vă recomand să alegeți să configurați OpenVPN. OpenVPN oferă cea mai bună combinație de viteză și securitate disponibile.

Selectarea dispozitivului de configurat

Pasul 2: configurație OpenVPN

După ce faceți clic pe „Configurare OpenVPN”, vi se vor afișa două căsuțe care conțin un nume de utilizator și o parolă. Mai jos, vor fi câteva meniuri derulante care vor enumera regiunile majore din care puteți alege o locație a serverului VPN. Selectați unul și faceți clic pe fișierul de configurare pe care îl doriți. Salvați fișierul .ovpn într-o locație de care vă puteți aminti.

Configurare OpenVPN

Pasul 3: conectați-vă la router

Deschideți-vă browserul web și navigați la pagina de conectare a routerului. Pentru routerele ASUS, acesta este de obicei 192.168.1.1. După ce v-ați conectat la routerul dvs., în bara de meniu din stânga, faceți clic pe „VPN”

Conectare router

Pasul 4: Adăugați un profil nou

În pagina VPN, selectați fila „Client VPN”, apoi faceți clic pe „Adăugați profil”

Adăugarea unui profil nou

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map