A VPN 2020 három legjobb vezeték nélküli útválasztója (rangsorolva!)

Azok számára, akiknek lehetősége volt megnézni a virtuális magánhálózat (VPN) cikkeit és áttekintéseimet, amelyek a felső VPN-ekről szólnak, mint például az ExpressVPN, NordVPN és a TorGuard, biztos vagyok benne, hogy észrevette, hogy a forgalomirányítókkal kapcsolatos VPN-felhasználásom legjobban foltos.


A VPN-ek általában korlátozott számú egyidejű csatlakozással érkeznek, tehát ha megvalósíthatja útválasztón és több eszközt lefedhet, akkor miért nem, igaz? Sajnos, mint mindennél, ami túl jónak tűnik ahhoz, hogy igaz legyen az életben, úgy ez az elmélet is.

Nézzük meg, hogy az útválasztók miért készítenek szörnyű VPN csatornákat.

A titkosítás jelentős rendszerforrásokat igényel

A legfőbb ok, amiért leginkább a VPN felé fordulunk, az, hogy internettel kapcsolatos tevékenységeinket magántulajdonban tartjuk. A VPN-k ezt úgy hajtják végre, hogy elősegítik a biztonságos alagút létrehozását az eszközünk és a biztonságos szerver között. Ezenkívül az alagútban áramló adatokat is titkosítja, hogy biztonságban maradjanak.

A titkosítási folyamat pontosan az, ami a router VPN-jeit ilyen rossz ötletgé teszi.

A legtöbb VPN-felhasználó ma az OpenVPN-t választja, mivel az a rendelkezésre álló biztonság és sebesség legjobb kombinációját kínálja. Biztonságosabb, mint a sokkal elavult PPTP protokoll, és nagyrészt gyorsabb, mint az IPSec.

Sajnos a fejlesztők még nem tették az OpenVPN-t méretezhető protokollmá. Ez azt jelenti, hogy nagyon egyedi jellegű, mivel nem képes többszálú processzorokat használni. Például, ha a számítógép vagy az útválasztó állítja, hogy négymagos 1,5 GHz-es processzort futtat, az OpenVPN csak egyetlen magot futtathat ilyen sebességgel.

Ahhoz, hogy ezt perspektívaba nézzük, nézzük meg a 256 bites titkosítást.

A 256 bites titkosítás azt jelenti, hogy a számítógépéből származó minden egyes botot titkosítunk egy „kulccsal”, amely 256 binárisból (1s vagy 0s) áll. Ezért van szükség a PC-re vagy az útválasztóra jelentős feldolgozási teljesítményre a VPN-titkosítás kezeléséhez.

Az útválasztók sokkal kevésbé hatékonyak, mint a PC-k

A titkosítás a rendszer erőforrásait igényli, mivel alapvetően a számítógépet használja a nyers adatok kódolására és dekódolására. Az Ön átlagos PC-processzora sebessége manapság 2,4 GHz és 3,4 GHz között van, és fel van szerelve 4–16 GB közötti RAM-val..

Másrészt az átlagos fogyasztói minőségű útválasztó bármilyen felszereléssel rendelkezik egy 600MHz-1GHz processzor között, 128MB-256MB memóriával..

Hadd mutassam meg, mire gondolok az ASUS RT-AC1300UHP vezeték nélküli útválasztóval kapcsolatos tapasztalataim felhasználásával.

A TorGuard VPN klienssel, amely a Windows 10 laptopomon fut, képes vagyok az internet-szolgáltató által megengedett maximális sebességére (50Mbps)..

TorGuard VPN sebességteszt

Ugyanazon protokoll futtatása az útválasztón azonban 13-15Mbps sebességre csökken. Az alábbi képet tekintve észreveheti, hogy még e sebesség elérése érdekében az egyik router processzorom 80% -nál nagyobb kapacitással működik.

Processzor VPN sebességteszt

Csak annak tudatására, hogy nem a TorGuard okozta, ugyanazt a tesztet futtattam az ExpressVPN és a NordVPN esetében is, amelyek hasonlóan lassú sebességet adtak nekem az útválasztón;

ExpressVPN Sebességteszt

* ExpressVPN teljesítmény a routerön

NordVPN sebességteszt

* NordVPN teljesítmény a routerön

A VPN beállítása az útválasztón

Maga a VPN beállítása az útválasztón a router firmware-jétől függ. Ez viszonylag fájdalommentes eljárás, és általában csak néhány lépést igényel. A legtöbb VPN-szolgáltató lépésről lépésre ismerteti, hogyan kell ezt megtenni.

Hogy megmutatjam, mennyire egyszerű a folyamat, hadd mutassam meg, hogyan állítottam be az ExpressVPN-t az ASUS AC1300UHP-n.

1. lépés: Az eszköz kiválasztása a konfigurációhoz

Miután feliratkozott az ExpressVPN-re, hozzáférhet egy beállítási oldalhoz, ahol kiválaszthatja a konfigurálni kívánt eszközt a részletes utasításokért. Az én esetemben az „ASUS (beleértve a Merlinet)” választottam. A Merlin egy harmadik féltől származó firmware az ASUS útválasztókhoz, de a telepítési folyamat ugyanúgy működik, mint a standard ASUSWRT firmware-nél..

Miután kiválasztotta az útválasztót, határozottan javaslom, hogy állítsa be az OpenVPN alkalmazást. Az OpenVPN a rendelkezésre álló sebesség és biztonság legjobb kombinációját kínálja.

A konfigurálandó eszköz kiválasztása

2. lépés: OpenVPN konfiguráció

Miután rákattintott az „OpenVPN konfigurálása” elemre, két négyzet jelenik meg, amelyek felhasználónevet és jelszót tartalmaznak. Az alábbiakban néhány, legördülő menü található, amely felsorolja azokat a főbb régiókat, amelyek közül választhat a VPN-kiszolgáló helyéről. Válasszon egyet, majd kattintson a kívánt konfigurációs fájlra. Mentse a .ovpn fájlt egy emlékezetes helyre.

OpenVPN konfiguráció

3. lépés: Jelentkezzen be az útválasztóba

Nyissa meg a böngészőt, és keresse meg az útválasztó bejelentkezési oldalát. Az ASUS útválasztók esetében ez általában 192.168.1.1. Miután bejelentkezett az útválasztóba, a bal oldali menüsoron kattintson a „VPN” elemre.

Router Bejelentkezés

4. lépés: Új profil hozzáadása

A VPN oldalon válassza a „VPN Client” fület, majd kattintson az „Add Profile” elemre.

Új profil hozzáadása

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map