Postavljanje web stranice u Singapuru zapravo je prilično jednostavno. Sve što trebate učiniti je odabrati domaćina koji je pouzdan, renomiran i koji se dobro snalazi u toj regiji jer je brzina važna, a nedostatak brzine izravno znači gubitak prodaje.

Zvuči dovoljno jednostavno?

Nope.

Odabir najboljih web hosting stranica u Singapuru možda je upravo najteži izbor koji smo ikada morali donijeti kada smo odlučili postaviti web stranicu upravo ovdje u Lion Cityju. Postoji toliko mnogo pružatelja i opcija za izbor, i svi su oni prilično prokleto dobri!

Pa da bismo vam pomogli odabrati najboljeg web domaćina u Singapuru, odlučili smo zasukati rukave, zasukati se i umazati i duboko uroniti u svijet web hostinga u Singapuru.

Što je važno u odabiru Webhosta

Jednostavno odaberite najjeftiniji i pokrenite s njim! To je samo web mjesto, kome je stalo?

POGREŠNO!

Odabir pogrešnog web-domaćina može biti štetan za vaše poslovanje i web prisutnost. Webhost je kao temelj zgradi – bez prave osnove sve će se na kraju raspasti. U idealnom slučaju želite da vaš temelj bude jak, brz i pouzdan.

Pogledajmo čimbenike i značajke koje bi svaki dobar web domaćin trebao imati.

 1. Bez obzira na brzinu, ovo je od najveće važnosti. U ovom svijetu brzih tehnologija i trenutnih zadovoljstava, vaši će potencijalni kupci samo kliknuti “x” ako se vaša web lokacija ne učita dovoljno brzo. U Bitcatcha mjerimo brzine poslužitelja i dajemo svakom domaćinu ocjenu od A + do D.
 2. Brzina tamo gdje je vaša publika, u pravilu, htjet ćete da vaš poslužitelj radi što brže na lokaciji ciljane publike. Imati stvarno velike brzine poslužitelja u Londonu nije baš relevantno kada ciljate Singapur!
 3. Uptime Nitko ne voli plaćati uslugu web hostinga i zastoje na njihovim web stranicama. Potražite web Host koji može preuzeti barem 99,8% produženog vremena.
 4. Web-mjesto SecurityYour produžetak je vašeg branda i može sadržavati sve vaše dragocjene podatke. Ne biste željeli domaćina koji je lako hakirati! Provjerite ima li vaš domaćin jake sigurnosne vjerodajnice i automatsko skeniranje zlonamjernog softvera.
 5. Zakon o službama za korisnikeMurphy kaže da sve što može poći po zlu, pođe po zlu u najgorem mogućem trenutku. To se odnosi i na poslužitelje i web stranice. Kad se to dogodi, bilo bi lijepo imati ljude o kojima ovisite kako bi vam pomogli, tako da je korisnička podrška 24/7/365 ključna.
 6. Sigurnosne kopijeUvijek imaju rezervni plan. U tom slučaju dobar domaćin uvijek bi trebao imati automatske sigurnosne kopije podataka, samo u slučaju da nešto pođe po zlu.
 7. Pohrana i propusnostTrebat ćete što je više moguće jer izravno utječe na to koliko podataka možete učitati na poslužitelje (slike, sadržaj itd.). Također kontrolira koliko prometa mjesečno dozvoljavate.
 8. PriceYZnate onu staru poslovicu koja glasi da “ništa dobro nije jeftino, ništa jeftino nije dobro”? Da, ti ćeš htjeti paziti. Međutim, nabavite nešto što odgovara vašim potrebama – ne treba vam super skup web hosting ako samo vodite malu web lokaciju. Samo budite malo oprezni s uber jeftinima.

Kako testiramo web hostove u Singapuru

Najbolji hosting web lokacija u Singapuru

Kako bismo mogli pošteno rangirati i pregledati web hostere, kupili smo njihove planove hostinga i postavili testne stranice za svakog od domaćina, testirajući ih za produženje rada, korisničku podršku i, što je najvažnije, brzinu poslužitelja.

Pobrinuli smo se da se naša testna mjesta fizički ugoste u centrima podataka u Singapuru tvrtke u Singapuru, tako da smo mogli pokrenuti test brzine našeg poslužitelja na svih 5 marki koristeći iste parametre.

Koristeći Bitcatchaov vlastiti Checker brzine poslužitelja, poslali smo pingove sa 8 različitih mjesta širom svijeta, mjereći vrijeme potrebno za poslužitelje da odgovore na svaki od tih pingova. Potom web hostove rangiramo od A do D, ovisno o tome koliko se ponašaju u odnosu na preporučeno Googleovo vrijeme odziva od 200 ms (ako je vrijeme njihova odgovora ispod 200 ms, rangirat će se A).

To je zapravo vrlo važno jer ako odaberete domaćina s sporim vremenima odziva, trebat će duže vremena da se vaša web lokacija učita, što će uzrokovati da vaši kupci izgube interes, čime gubite na prodaju.

Zabavna činjenica – Amazon bi mogao izgubiti do 1,6 milijardi USD godišnje ako njihova stranica uspori za samo jednu sekundu!

Rang: 4 najbolje web hosting za web stranice u Singapuru

U redu, tako da smo se dovoljno dugo raspravljali o dosadnim metodama i smjernicama testiranja, pa pogledajmo naše rezultate ispitivanja počevši od našeg omiljenog domaćina, SiteGround!

1. SiteGround

https://www.siteground.com

SiteGround

Svjetska brzina

+

Brzina u SDY + SG + JP

56 ms

Cijena (SGD)

8.00 / mj

Glavne značajke

 • SSD za pohranu od 20 GB
 • 25.000 posjeta / mj
 • SuperCacher
 • 24/7 tehn. podrška
 • Premium sigurnosna kopija

"Svestran i vrlo dobro zaobljen domaćin. Čak smo i domaćin Bitcatcha!"

Od četiri predstavljena domaćina web mjesta, Siteground je najcjenjeniji, međunarodno poznat po izvrsnoj korisničkoj usluzi.

Brzo će odgovoriti na bilo koji od vaših problema, a oni su sjajna skupina. Ako lijepo pitate, čak će vam reći gdje možete pronaći najbolju čili rakove u Singapuru (OKAY I KIDDING!).

Naši problemi riješeni su bez premještanja na različite odjele, štedeći nam gnjavažu da nam se problemi ponavljaju iznova i iznova dok nam netko ne može pomoći, što je velika ušteda vremena.

Posebno mudri, bili smo iznenađeni kada smo otkrili da nam je Siteground dao najbolju šansu za dolar, pogotovo kada su oni najveći brend vani:

 • SSD skladištenje – Provjerite.
 • Prostor za odlaganje – 20 finih koncerata.
 • Dopuštene web stranice – Koliko god želite.
 • Širina pojasa – Do 25.000 posjeta.
 • Brzina: A+

Sve za super pristupačnu nisku cijenu SGD8 mjesečno (jedem zalogaje skuplje od toga!).

Dodajte dodatne pogodnosti poput spremnog sustava za spremanje podataka i njihovog SuperCachera, a SiteGround ima jasnu prednost u odnosu na ostale.

Kad smo domaćina postavili kroz našu jedinstvenu provjeru brzine poslužitelja, SiteGround je dao fenomenalne rezultate, s prosječnim ocjenama u svijetu od 159,9 ms i prosjekom od 56 ms u Sydneyu, Singapuru i Japanu!

U korist naših čitatelja koji ne razumiju što znače ovi brojevi – to brzo gori!

SiteGround Singapur u akciji

 • Pogledajte našu testnu stranicu sa SiteGround.
 • Posjetite službenu stranicu SiteGround.

Bilješka : 

Pomno nadgledamo SiteGround dok smo domaćini s njima. Pogledajte naš detaljni pregled za sve što trebate znati o SiteGround (Naša testna mjesta, test brzine servera, pojam itd.).

2. egzabati SG

https://www.exabytes.sg/

Predaje Singapur

Svjetska brzina

+

Brzina u SDY + SG + JP

74 ms

Cijena (SGD)

14.99 / mj

Glavne značajke

 • SSD za pohranu od 10 GB
 • Neograničena propusnost
 • Dopuštena je 1 web stranica
 • Povrat novca u 100 dana
 • Besplatne dnevne sigurnosne kopije

"Usluga sve na jednom mjestu za sve vaše potrebe o web prisutnosti."

Kad netko govori o lokalnom singapurskom web hostingu, jedna marka koja mi uvijek pada na pamet su Exabytes.

Osnovani davne 2001. godine, Exabytes je najstariji igrač od pet godina. Tijekom godina uspostavili su snažnu prisutnost na tržištu, uspostavljajući odnose i povezujući se sa svojim kupcima. Neki od naših prijatelja se kune u njih, koji su koristili njihovu uslugu više od deset godina. Dakle, s njihovom reputacijom ‘velikog brata’ u industriji, nismo mogli dočekati da vidimo kako se cijene u usporedbi s drugim velikim dečkima.

U brzini, Exabajti su bili vrlo uspješni. Proizveli su prosječni svjetski prosjek od 173,9 ms na našoj provjeri brzine poslužitelja s prosjekom od 74 ms u Singapuru, Sydneyu i Japanu. Oni su definitivno izjednačeni s međunarodnim igračem.

Gledajući značajke i prednosti, Exabytes je Exabest.

Sve što vam treba za izradu web stranice, oni prodaju. To je u osnovi sveobuhvatna trgovina za izgradnju web mjesta i hosting. Također označavaju sve prave okvire i imaju sve potrebne značajke (koje možda nisu toliko uzbudljive kao natjecatelji, ali su još uvijek prilično pristojne). Pogledajmo popis:

 • SSD pohrana – Yup! Ali samo na premium planovima
 • Prostor za pohranu – makar 10 GB. Ipak je još uvijek puno!
 • Dopuštene web stranice – 1.
 • Širina pojasa – Neograničeno.
 • Brzina: A+

Kao što je spomenuto, njihove značajke možda nisu tako jake kao kod konkurencije, ali Exabytes to nadoknađuje u pogledu praktičnosti – sve što trebam nalazi se upravo na njihovoj web lokaciji, ne moram tražiti zasebnog graditelja web mjesta.

Postoji samo jedan nedostatak – cijena. Exabajti nude iste značajke kao i njihovi međunarodni kolege…, ali samo uz njihov premium Ebiz Lite Pro plan, koji košta 14,99 denara mjesečno. Moje osobno mišljenje, to je malo na visokoj strani, i ne bih mogao opravdati troškove.

Predaje Singapur na djelu

 • Pogledajte našu testnu stranicu koja se nalazi na Exabytes Singapuru.
 • Posjetite službenu stranicu Exabytes Singapura.

3. Hostinger

https://www.hostinger.com/

Hostinger

Svjetska brzina

+

Brzina u SDY + SG + JP

89 ms

Cijena (SGD)

5.08 / mj

Glavne značajke

 • Besplatno ime domene
 • Neograničena pohrana
 • Neograničena propusnost
 • hPanel
 • Lokalizirana podrška

"Međunarodni web hosting s lokalnom prisutnošću. Vrlo dobro za početnike. "

Ova mala litvanska web hosting tvrtka napravila je valove u inozemstvu sa svojim izuzetno niskim uvodnim cijenama i zvjezdanim uslugama.

Otkrivši da u Singapuru imaju podatkovni centar, odlučili smo s njima stvoriti testnu stranicu kako bismo vidjeli kako se ponašaju protiv najboljih najboljih web hosting kompanija širom svijeta.

Nakon testiranja odlučili smo da zaslužuju mjesto na stolu velikog dječaka ovdje, na ovom popisu. Hostinger Singapura definitivno ne razočara.

Njihov Singapurski poslužitelj pokazao se prilično dobro u našem testu vremena odziva na poslužitelju, sa prosječnim svjetskim prosjekom od 153,8 ms i 66,6 ms u Singapuru, Sydneyu i Japanu, ali to je već i očekivano, jer je međunarodni web domaćin i sve to.

Ono što nas je zaista impresioniralo je količina vrijednosti koju smo dobili po njihovoj neodoljivo niskoj cijeni. Naš Premium Shared plan koštao je samo 2,90 dinara mjesečno (s 48-mjesečnom pretplatom) (SGD 5,08 mjesečno za 12-mjesečnu pretplatu), a broj značajki koje smo dobili s njim osjećao se gotovo kriminalno.

Dobili smo gotovo sve iste prednosti premium web hosting kolega, i to:

 • Neograničena propusnost
 • Neograničeno SSD prostora
 • Neograničena poruka e-pošte
 • NGINX predmemoriranje
 • PHP7 podrška
 • GIT podrška

Ovo su samo neke od značajki koje smo dobili (ako želite vidjeti što je potpuni popis, pogledajte cijeli pregled ovdje), ali glazura na ovom vrlo lijepom kolaču je da Hostinger svojim premium dijeljenim korisnicima nudi 1 besplatnu domenu Ime! To je mala gesta koja zaista ima veliki utjecaj, posebno za vlasnike početnika koji su zabrinuti zbog početnih troškova snježne kugle.

Smatramo da Hostinger stvarno brine za svoje kupce zbog načina strukturiranja i obuke tima za podršku. Njihov widget za podršku lako se može naći u donjem desnom kutu njihove nadzorne ploče, što olakšava frustraciju jer tko želi potražiti prokleti link na chat uživo, kad nešto ne krene s našim web stranicama?

Imaju 4 centra za podršku, koji opslužuju 20 zemalja na njihovim lokalnim jezicima (s planovima za dodavanje još) kako bi olakšali komunikaciju, a uistinu su vrlo dobro upućeni i vrlo korisni. Ne smeta im držati za ruku i voditi korak po korak da popravite nevolje na vašoj web lokaciji, bez obzira koliko glupi bili.

Nepotrebno je reći da nam se stvarno sviđa Hostinger. Nisu najbolji okolo, ali oni su najbolji za vlasnike početnika.

Hostinger na djelu

 • Pogledajte našu testnu stranicu koja se nalazi na Hostingeru.
 • službena stranica Inger.

4. A2 hosting

https://www.a2hosting.sg/

A2 hosting

Svjetska brzina

+

Brzina u SDY + SG + JP

71 ms

Cijena (SGD)

6.61 / mj

Glavne značajke

 • Neograničen SSD
 • Neograničena propusnost
 • W2 optimizirani WP
 • Besplatna migracija web mjesta
 • Vratite novac u bilo kojem trenutku

"Najbolje za mala poduzeća i osobna web mjesta koja rade na WordPressu."

A2 hosting je međunarodni pružatelj usluga web hostinga, a očekuje se da će njihove usluge zadovoljiti određenu međunarodnu razinu standarda. Sretni smo što možemo reći da iz našeg iskustva A2 hosting lako nadmašuje naša očekivanja.

Kad smo testirali brzinu poslužitelja na A2 Hostingu, nismo očekivali puno od njih, ali bili smo ugodno iznenađeni rezultatima – prosjek u svijetu od 173,2 ms i prosjek 71,3 ms u Singapuru, Sydneyu i Japanu.

Na papiru se njihov broj možda neće činiti jednako dobro kao ni naš br. 1 SiteGround, ali pri brzinama ispod 200 ms učitavanje vaše stranice praktično je trenutno! Također cijenimo činjenicu da se uopće nismo susreli ni s kakvim problemima i smatramo da su prilično prokleto pouzdani.

Razgovarajmo o značajkama!

 • SSD pohrana? o da.
 • Prostor za odlaganje? Neograničen. Kako je to strašno?
 • Dopuštene web stranice – mislim da je neograničeno kao što je standard ovih dana
 • Širina pojasa – Također neograničena. A2 očito ne želi nametati ograničenja!
 • Brzina: A+

Njihova značajka optimizirana za A2 je ojačana i stvarno dobro funkcionira s različitim CMS-ovima. Njihova vlasnička tehnologija također se vrlo dobro slaže s WordPressom, Joomlom, Magentom i drugima, gurajući sustav da vam pruži najbržu moguću brzinu u svakom trenutku!

Sada uzmite sve što ste pročitali o A2 hostingu, sve značajke, brzinu, sve – koliko biste platili za ovakvu uslugu?

SGD15 mjesečno?

SGD 20?

Naaaah.

Ovaj paket koštat će vas samo SGD6,61 mjesečno. To je manje od Frabupuccina Java Chip od Starbucks-a!

Jedino na što smo se morali požaliti (i stvarno, ovdje smo bez duha) je brzina live chat-a. Izgleda nas duže nego obično s nekim, ali kad smo to učinili, ustanovili smo da je njihovo osoblje vrlo iskusno i korisno. Pa da, na live chat se polako reagira, ali kada je riječ o brzini i pouzdanosti, sa sigurnošću možemo reći da je A2 hosting A-Ok.

A2 Hosting u akciji

 • Pogledajte našu testnu stranicu koja se nalazi na A2 hostingu.
 • Posjetite službenu stranicu A2 Hosting.

5. Vodien

https://www.vodien.com/

Vodien Singapur

Svjetska brzina

+

Brzina u SDY + SG + JP

70 ms

Cijena (SGD)

50,00 / mj

Glavne značajke

 • SSD za pohranu od 20 GB
 • Dopušteno je 10 web stranica
 • 99,9% Mreža SLA
 • cPanel & Softaculous
 • SpamGuard Basic

"Domaći favorit s čitavom ponudom usluga web hostinga"

Zatim smo testirali jedan od najboljih u Singapuru, koji su bili kombinirani kroz njihove značajke i slatko su razgovarali s njihovim timom za korisnike, samo kako bismo vam pomogli da odlučite s kojim ćete domaćinom ići.

Začudo, za toliko istaknutu marku, njihova služba za korisnike je… milo rečeno, ne sjajno. Trebalo im je 12 sati da odgovore na problem na koji smo naišli prilikom postavljanja testnog mjesta. 12 sati! To su 3 i pol dana u pasjim godinama! Srećom, kada odgovore DID, problem je riješen brzo i profesionalno.

Svojstveno, Vodien je učinio prilično dobro.

 • SSD pohrana? Da, ali samo na Premium planovima
 • Prostor za odlaganje? 20 svirki. Nije loše, usporedo s SiteGroundom
 • Dopuštene web stranice – Ograničene na deset, ali trebamo li zaista toliko mnogo?
 • Širina pojasa – Na brošuri piše “neomjereno”. Pretpostavimo da znači neograničeno.
 • Brzina: A

Nije loše? Sve se do sada čini usporedivim sa SiteGroundom. Sve osim cijene. Vidite, da bismo dobili točne podatke usporedbe od jabuke do jabuke, morali smo upotrijebiti Vodienov plan bizValue..

Drugim riječima, ovo je njihov super skup, premium paket, koji košta ogromnih SGD50 mjesečno. Ne znam za vas, ali meni se to čini skupo.

Srećom, čini se da Vodien opravdava njihove cijene kada je u pitanju brzina poslužitelja. S prosječnom ocjenom od 177,6 ms i 70,4 ms u Sydneyu, Japanu i Singapuru, znate da vaši kupci ne čekaju dugo da učitaju vašu web lokaciju.

Brojčano gledano, oni su nešto sporiji u odnosu na ostala 4 domaćina iznad, ali pri bilo čemu ispod 200 ms, nećete moći prepoznati razliku.

Vodien Singapur u akciji

 • Pogledajte našu testnu stranicu koja se nalazi na Vodien Singapuru.
 • Posjetite službenu stranicu Vodiena.

Presuda

Lijepo smo pregledali ovih 5 marki, ali također nam je otežalo odabir pobjednika.

Statistički gledano, svih 5 je pokazalo uspješne rezultate – neke bolje od ostalih na papiru, ali nedovoljno da bi zaista napravili razliku u stvarnim aplikacijama.

Sve se svodi na stvar po želji (neki ljudi više vole lokalne domaćine u Singapuru, a neki možda više vole međunarodne) jer je svaka od ovih marki izvrsna, s impresivnim značajkama i brojevima koji ih podupiru.

No, glavni presudni faktor za nas bile bi cijene. SiteGround, Hostinger i A2 Hosting pružili su nam sve što smo trebali sa svojim paketima ulazne razine, koji koštaju ispod SGD10 mjesečno.

Lokalni brendovi mogli bi se natjecati, ali samo sa svojim premium paketima koji mogu koštati i do SGD50 mjesečno.

Njihovi paketi ulazne razine isporučuju se samo s mogućnostima pohrane na tvrdom disku, što nije idealno, posebno jer imamo posla s brzinom i vremenom učitavanja. Čini se da im nedostaje i podrška 24 sata dnevno, što je za nas prilično važno.

Izgleda da je Hostinger došao niotkuda, nevjerojatnim brzinama, prednostima i podrškom po vrlo niskoj uvodnoj cijeni. Nedostaje im određenih značajki, ali mi i dalje mislimo da su najbolje klađenje za one koji tek počinju.

Zbog njihove cijene, brzine i izvrsne korisničke podrške, rekao bih da je SiteGround za nas najbolji web hosting u Singapuru, ali ako više volite odlaziti s bilo kojom drugom markom, ne trebate brinuti – svi imaju dobru izvedbu na lokalnoj i međunarodnoj razini, što opravdava i naš alat za provjeru brzine poslužitelja.

Svi oni imaju bolje rezultate od preporučenih Googleovih 200 ms, što znači da je njihova sjajna ocjena 10/10!

Za ponovno sakupljanje, evo našeg vrhunskog domaćina u Singapuru:-

OCJENJIVANJE BRZINE SVIJETLOJ

AVG. HITROST U SDY + SG + JP

CIJENA (SGD / MO)

SiteGround

+

56 ms

8.00

Predaje Singapur

74 ms

14.99

Hostinger

+

89 ms

5.08

A2 hosting

+

71 ms

6.61

Vodien Singapur

70 ms

50.00

Nadamo se da vam je ovaj članak pomogao u odlučivanju za web domaćina. Ako imate bilo kakvih pitanja, ispusti nas!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me