Verkkosivuston perustaminen Singaporeen on itse asiassa melko helppoa. Ainoa mitä sinun täytyy tehdä, on valita isäntä, joka on luotettava, hyvämaineinen ja toimii hyvin tällä alueella, koska nopeus on tärkeä ja nopeuden puute johtaa suoraan myynnin menetykseen..

Kuulostaa riittävän yksinkertaiselta?

Ehei.

Parhaiden verkkosivustojen valitseminen Singaporessa saattaa olla vain vaikein valinta, jonka olemme koskaan tehneet, kun päätimme perustaa verkkosivuston täällä Lion Cityyn. Palveluntarjoajia ja vaihtoehtoja on vain niin monta, joista valita, ja he ovat kaikki pirun hyviä!

Joten auttaaksemme teitä valitsemaan paras web-isäntä Singaporessa, päätimme kääriä hihat, pudota ja likaantua ja sukeltaa syvälle web-hosting-maailmaan Singaporessa.

Contents

Mikä on tärkeätä verkkohostimen valinnassa

Valitse vain halvin ja juokse sen mukana! Se on vain verkkosivusto, joka välittää oikein?

VÄÄRÄ!

Väärä web-isäntä voi olla suoraan vahingollista yrityksellesi ja verkkosivustollesi. Verkkohotelli on kuin perusta rakennukselle – ilman oikeaa alustaa kaikki lopulta hajoaa. Ihannetapauksessa haluat, että perustasi on vahva, nopea ja luotettava.

Katsotaanpa tekijöitä ja ominaisuuksia, jotka jokaisella hyvällä isäntäkoneella pitäisi olla.

 1. NopeuttaTarpeetonta sanoa, että tämä on erittäin tärkeää. Tässä nopeasti kehittyvän tekniikan ja välittömän tyydytyksen maailmassa potentiaaliset asiakkaasi napsauttavat vain x-merkkiä, jos sivustosi ei lataudu tarpeeksi nopeasti. Bitcatchassa mitataan palvelimen nopeudet ja annamme jokaiselle isäntälle pistemäärä A +: sta D: ään.
 2. Nopeus missä yleisösi onIndeaalisesti, haluat palvelimesi toimivan nopeimmin kohdeyleisösi sijainnissa. Todella nopea palvelinopeus Lontoossa ei ole oikein merkityksellistä, kun kohdistat singaporelaisiin!
 3. Uptime Kukaan ei halua maksaa web-hosting-palvelusta ja ottaa seisokkeja sivuilleen. Etsi verkkosivusto, joka pystyy sitoutumaan vähintään 99,8%: n käyttöaikaan.
 4. SuojausSivustosi on tuotemerkkisi laajennus, ja se saattaa sisältää kaikki arvokkaat tietosi. Et halua isäntä, joka on helposti hakkeroitavissa! Varmista, että isäntälläsi on vahvat suojaustiedot ja automaattinen haittaohjelmien tarkistus.
 5. AsiakaspalveluMurphyn lain mukaan kaikki, mikä voi mennä pieleen, menee pieleen huonoimmalla mahdollisella hetkellä. Tämä koskee myös palvelimia ja verkkosivustoja. Kun se tapahtuu, on mukavaa, että sinulla on ihmisiä, joista voit luottaa auttamaan sinua, joten 24/7/365 -palvelun tuki on välttämätöntä.
 6. Varmuuskopioilla on aina varmuuskopiointisuunnitelma. Tässä tapauksessa hyvällä isäntällä tulisi aina olla automaattiset varmuuskopiot tiedoistasi, vain jos jokin menee pieleen.
 7. Tallennustila ja kaistanleveysHaluat niin paljon tästä kuin mahdollista, koska se vaikuttaa suoraan siihen, kuinka paljon tietoja palvelimille voi ladata (kuvia, sisältöä jne.). Se hallitsee myös kuinka paljon liikennettä kuukaudessa olet sallinut.
 8. HintaTiedätkö sen vanhan sanan, joka kuuluu: “mitään hyvää ei ole halpaa, ei mitään halpaa ei ole hyvää”? Joo, sinun täytyy kiinnittää huomiota. Hanki kuitenkin jotain, joka sopii tarpeisiisi – et tarvitse super kallista webhostia, jos sinulla on vain pieni verkkosivusto. Ole vain hieman varovainen uber-halpojen kanssa.

Kuinka testaamme Singaporen web-isäntiä

Paras Singaporen verkkosivustojen hosting

Jotta voimme luokitella ja tarkistaa web-isännät oikeudenmukaisesti, ostimme heidän isännöintisuunnitelmansa ja perustimme testisivustot jokaiselle web-isännälle testaamalla niitä käytettävyyden, asiakastuen ja mikä tärkeintä, palvelimen nopeuden suhteen.

Varmisimme, että testisivustomme isännöivät fyysisesti yritysten Singaporen tietokeskuksissa, jotta voimme suorittaa palvelimen nopeustestauksen kaikilla viidellä tuotemerkillä samoilla parametreilla.

Käyttämällä Bitcatcha-palvelimen omaa palvelinopeuden tarkistinta, lähetimme pingit kahdeksasta eri paikasta ympäri maailmaa, mitaten aikaa, joka palvelimien on vastattava jokaiselle näistä pingistä. Sijoitamme sitten web-isännät pisteestä A pisteeseen D riippuen siitä, kuinka hyvin ne toimivat Googlen suositteleman 200 ms: n vastausajan suhteen (jos heidän vastausaika on alle 200 ms, ne luokitellaan A: ksi).

Tämä on itse asiassa varsin tärkeä, koska jos valitset isäntän, jonka vastausajat ovat hitaat, sivustosi lataaminen vie kauemmin, aiheuttaen asiakkaidesi menettämisen kiinnostuksen, mikä menettää sinulle myynnin.

Hauska tosiasia – Amazon voi menettää jopa 1,6 miljardia dollaria vuodessa, jos heidän sivustonsa hidastuu vain sekunnilla!

Sijoitus: 4 parasta web-majoitusta Singaporen verkkosivustoille

Okei, joten olemme tyytyneet tarpeeksi kauan tylsään testausmenetelmiimme ja ohjeihimme, joten katsotaanpa testituloksia alkaen suosikkiisäntästämme, SiteGroundista!

1. SiteGround

https://www.siteground.com

SiteGround

Maailman nopeuspiste

+

Nopeus SDY + SG + JP

56 ms

Hinta (SGD)

8,00 / kk

Avainominaisuudet

 • 20 Gt: n SSD-tallennustila
 • 25 000 käyntiä kuukaudessa
 • SuperCacher
 • 24/7 tekniikka. tuki
 • Ensiluokkainen varmuuskopio

"Monipuolinen ja erittäin hyvin pyöristetty isäntä. Isäntämme jopa Bitcatchaa heidän kanssaan!"

Neljästä esitellystä verkkosivuston isäntästä Siteground on maineikkain, tunnettu kansainvälisesti erinomaisesta asiakaspalvelustaan.

He vastaavat mihin tahansa kysymyksiisi nopeasti, ja he ovat erittäin asiantunteva joukko. Jos kysyt hienosti, he jopa kertovat sinulle, mistä löydät parhaan chilirapujen Singaporesta (OK, minä tahdon!).

Ongelmamme ratkaistiin siirtämättä meitä eri osastoille, mikä säästää meille vaivaa toistaa aiheitamme yhä uudelleen, kunnes joku voi auttaa meitä, mikä on merkittävä ajan säästö..

Ominaisuudessaan viisaita, olimme yllättyneitä siitä, että Siteground antoi meille parhaan potkun, etenkin kun he ovat siellä suurin tuotemerkki:

 • SSD-tallennustila – Tarkista.
 • Varastotila – 20 freakin keikkaa.
 • Verkkosivustot sallittuja – niin monta kuin haluat.
 • Kaistanleveys – Jopa 25 000 käyntiä.
 • Nopeus: A+

Kaikki erittäin edulliseen edulliseen hintaan SGD8 kuukaudessa (söin välipaloja kalliimpaa!).

Heitä lisää etuja, kuten niiden käyttövalmis välimuistijärjestelmä ja SuperCacher, ja SiteGroundilla on selvä etu muihin verrattuna.

Kun lähetämme isäntämme ainutlaatuisen palvelimen nopeuden tarkistimen kautta, SiteGround tuotti ilmiömäisiä tuloksia. Keskimääräinen sijoitus maailmassa oli 159,9 ms ja keskimäärin 56 ms Sydneyssä, Singaporessa ja Japanissa.!

Lukijamme eduksi, jotka eivät ymmärrä, mitä nämä numerot tarkoittavat – Se vilkkuu nopeasti!

SiteGround Singapore toiminnassa

 • Katso testisivustomme SiteGroundin avulla.
 • Käy SiteGround-virallisella sivustolla.

Merkintä : 

Seuraamme SiteGroundia tiiviisti, kun isännöimme heidän kanssaan. Katso perusteellinen arvostelu kaikesta, mitä sinun on tiedettävä SiteGroundista (testisivustomme, palvelimen nopeustesti, termi jne.).

2. Exabytes SG

https://www.exabytes.sg/

Exabytes Singapore

Maailman nopeuspiste

+

Nopeus SDY + SG + JP

74 ms

Hinta (SGD)

14,99 / kk

Avainominaisuudet

 • 10 Gt: n SSD-tallennustila
 • Rajoittamaton kaistanleveys
 • 1 verkkosivusto sallittu
 • 100 päivän rahat takaisin
 • Ilmainen päivittäinen varmuuskopio

"Keskitetty palvelupiste kaikkiin verkkosivustosi tarpeisiin."

Kun joku puhuu paikallisesta singaporelaisesta web-hosting-toiminnasta, aina mieleen tuleva tuotemerkki on Exabytes.

Exabytes on perustettu takaisin vuonna 2001, ja se on vanhin toimija viidestä viidestä. He ovat vuosien varrella luoneet vahvan läsnäolon markkinoilla, luoneet suhteita ja muodostavat yhteydet asiakkaisiin. Jotkut ystävistämme vannovat heidän takiaan oltuaan käyttäneet palveluaan yli kymmenen vuotta. Joten heidän maineensa “isoveljänä” teollisuudessa emme voineet odottaa odottavansa, kuinka he pärjäävät verrattuna muihin isoihin poikiin.

Nopeasti Exabytes esiintyi melko hyvin. He tuottivat maailmanlaajuisesti keskimäärin 173,9 ms palvelimen nopeuden tarkistimellamme ja keskimäärin 74 ms Singaporessa, Sydneyssä ja Japanissa. He ovat ehdottomasti tasa-arvoisia kansainvälisen toimijan kanssa.

Kun tarkastellaan ominaisuuksia ja etuja, Exabytes on Exabest.

He myyvät kaiken, mitä tarvitset verkkosivuston rakentamiseen. Se on lähinnä yhden luukun palvelu sivustojen rakentamiseen ja isännöintiin. Ne myös merkitsevät kaikki oikeat ruudut ja niissä on kaikki vaadittavat ominaisuudet (jotka eivät ehkä ole yhtä jännittäviä kuin kilpailijat, mutta ovat silti melko kunnollisia). Katsotaanpa luetteloa:

 • SSD-tallennustila – Joo! Mutta vain premium-suunnitelmissa
 • Tallennustila – mittava 10 Gt. Se on silti paljon!
 • Sivustot sallittu – 1.
 • Kaistanleveys – Rajoittamaton.
 • Nopeus: A+

Kuten mainittiin, niiden ominaisuudet eivät ehkä ole yhtä vahvat kuin kilpailijoiden, mutta Exabytes korvaa sen mukavuussyistä – kaikki mitä tarvitsen on heidän sivustollaan, minun ei tarvitse etsiä erillistä sivuston rakentajaa.

On kuitenkin vain yksi haittapuoli – hinta. Exabytes tarjoaa samat ominaisuudet kuin kansainväliset kollegansa … mutta vain premium-luokan Ebiz Lite Pro -suunnitelmalla, joka maksaa 14,99 SGD kuukaudessa. Henkilökohtainen mielipiteeni, se on vähän korkealla puolella, enkä pystynyt perustelemaan kustannuksia.

Exabytes Singapore toiminnassa

 • Katso testisivustomme isäntänä Exabytes Singaporessa.
 • Käy Exabytes Singaporen virallisella sivustolla.

3. Hostinger

https://www.hostinger.com/

Hostinger

Maailman nopeuspiste

+

Nopeus SDY + SG + JP

89 ms

Hinta (SGD)

5,08 / kk

Avainominaisuudet

 • Ilmainen verkkotunnus
 • Rajoittamaton tallennustila
 • Rajoittamaton kaistanleveys
 • hPanel
 • Paikallinen tuki

"Kansainvälinen web-hosting paikallisella läsnäololla. Erittäin hyvä aloittelijoille. "

Tämä pieni liettualainen web-hosting-yritys teki aaltoja kansainvälisesti niiden poikkeuksellisen alhaisella esittelyhinnalla ja tähtipalveluilla.

Saatuaan selville, että heillä on datakeskus Singaporessa, päätimme luoda heidän kanssaan testisivun nähdäkseen kuinka he pärjäävät parhaiden parhaiden ympäröivien web-hosting-yritysten kanssa.

Tehtyämme testin päätimme, että he ansaitsevat paikan ison pojan pöydällä tässä luettelossa. Hostinger Singapore ei ehdottomasti petä.

Heidän Singapore-palvelimensa meni varsin hyvin palvelinvastausaikatestissämme, maailman keskiarvo oli 153,8 ms ja 66,6 ms Singaporessa, Sydneyssä ja Japanissa, mutta se on jo odotettavissa, koska se on kansainvälinen verkkoisäntä ja kaikki.

Mikä meille todella teki vaikutuksen, oli arvomäärä, jonka saimme heidän vastustamattomasti alhaiseen hintaan. Premium Shared -suunnitelmamme maksoi vain 2,90 SGD kuukaudessa (48 kuukauden tilauksella) (5,08 SGD kuukaudessa 12 kuukauden tilauksella), ja sen kanssa saatujen ominaisuuksien määrä tuntui melkein rikolliselta.

Saimme melkein kaikki samat edut premium-web-hosting-kumppaneista, nimittäin:

 • Rajoittamaton kaistanleveys
 • Rajoittamaton SSD-tallennustila
 • Rajoittamaton määrä sähköposteja
 • NGINX-välimuisti
 • PHP7-tuki
 • GIT-tuki

Nämä ovat vain muutamia vastaanotetuista ominaisuuksista (jos haluat nähdä, mikä on täydellinen luettelo, tutustu täydelliseen arvosteluun täällä), mutta tämän erittäin kauniin kakun jäätyminen on, että Hostinger tarjoaa premium-jaetuille käyttäjilleen 1 ilmaisen verkkotunnuksen nimi! Se on pieni ele, jolla on todella suuri vaikutus, etenkin aloittelijoille, jotka ovat huolissaan lumipallojen aloituskustannuksista.

Mielestämme Hostinger todella välittää asiakkaistaan ​​sen takia, kuinka he rakentavat ja kouluttavat tukitiimiään. Heidän tuki-widget on helposti löydettävissä kojelaudan oikeasta alakulmasta, mikä helpottaa turhautumista, koska kuka haluaa etsiä kirottua linkkiä live-chattiin, kun jotain menee pieleen?

Heillä on 4 tukikeskusta, jotka palvelevat 20 maata paikallisilla kielillä (suunnitelmissa lisätä lisää) viestinnän helpottamiseksi, ja he ovat todella osaavia ja erittäin hyödyllisiä. He eivät pidä kädestäsi ja opastavat vaihe vaiheelta verkkosivustosi ongelmien korjaamiseksi, riippumatta siitä, kuinka typerä he ovat.

Sanomattakin on selvää, että pidämme todella Hostingeristä. He eivät ole parhaita ympärillä, mutta he ovat parhaita aloittelijoille.

Hostinger toiminnassa

 • Tutustu Hostingerissä isännöityyn testisivustoomme.
 • Inger virallinen sivusto.

4. A2-hosting

https://www.a2hosting.sg/

A2-hosting

Maailman nopeuspiste

+

Nopeus SDY + SG + JP

71 ms

Hinta (SGD)

6,61 / kk

Avainominaisuudet

 • Rajoittamaton SSD
 • Rajoittamaton kaistanleveys
 • A2 optimoitu WP
 • Sivustojen vapaa siirto
 • Milloin tahansa rahaa takaisin

"Paras pienille yrityksille ja henkilökohtaisille sivustoille, jotka käyttävät WordPressiä."

A2 Hosting on kansainvälinen web-palveluntarjoaja, ja heidän palvelujensa odotetaan täyttävän tietyt kansainväliset standardit. Olemme iloisia voidessamme todeta, että kokemuksemme perusteella A2 Hosting ylittää helposti odotuksemme.

Kun suoritimme palvelimen nopeustestiä A2 Hosting -palvelussa, emme odottaneet heiltä paljon, mutta olimme iloisesti yllättyneitä tuloksista – Keskimääräinen maailmanmarkkina on 173,2 ms ja keskimäärin 71,3 ms Singaporessa, Sydneyssä ja Japanissa..

Paperilla niiden numerot eivät ehkä toimi yhtä hyvin kuin # 1-isäntä SiteGround, mutta alle 200 ms: n nopeudella sivusi lataaminen tapahtuu käytännössä heti! Arvostamme myös sitä tosiasiaa, että meillä ei ollut mitään ongelmia, ja uskomme niiden olevan aika pirun luotettavia.

Puhutaanpa ominaisuuksista!

 • SSD-tallennustila? kyllä.
 • Varastotila? Rajoittamaton. Kuinka mahtava se on?
 • Verkkosivustot sallittu – mielestäni rajoittamaton on kuin nykyään standardi
 • Kaistanleveys – myös rajaton. A2 ei selvästi halua asettaa rajoituksia!
 • Nopeus: A+

Heidän A2-optimoitu ominaisuutensa on turvonnut ja se toimii todella hyvin erilaisten CMS: ien kanssa. Heidän patentoitu tekniikka selviää myös todella hyvin WordPressin, Joomlan, Magennon ja muiden kanssa, työntämällä järjestelmää antamaan sinulle nopeimman mahdollisen nopeuden kaikkina aikoina.!

Ota nyt kaikki mitä olet lukenut A2-isännöinnistä, kaikki ominaisuudet, nopeus ja kaikki – kuinka paljon maksaisit tällaisesta palvelusta?

SGD15 kuukaudessa?

SGD 20?

Naaaah.

Tämä paketti maksaa sinulle vain SGD6.61 kuukaudessa. Se on vähemmän kuin Starbucks Java Chip Frappuccino!

Ainoa asia, josta jouduimme valittamaan (ja oikeasti, täällä leikataan täällä), on live-chatin nopeus. Yhteydenpito jonkun kanssa näyttää meiltä tavallista pidempään, mutta tekemisen jälkeen löysimme heidän tukihenkilöstönsä olevan erittäin kokenut ja avulias. Joten joo, livekeskusteluihin on reagoinut vähän hitaasti, mutta nopeuden ja luotettavuuden suhteen voimme turvallisesti sanoa, että A2-hosting on A-okei.

A2-hosting toiminnassa

 • Katso testisivustomme A2 Hosting -palvelussa.
 • Käy A2-palvelimen virallisella sivustolla.

5. Vodien

https://www.vodien.com/

Vodien Singapore

Maailman nopeuspiste

+

Nopeus SDY + SG + JP

70 ms

Hinta (SGD)

50,00 / kk

Avainominaisuudet

 • 20 Gt: n SSD-tallennustila
 • 10 verkkosivustoa sallittu
 • 99,9% Network SLA
 • cPanel & Softaculous
 • SpamGuard Basic

"Paikallinen suosikki täydellä valikoimalla verkkopalvelumahdollisuuksia"

Seuraavaksi testasimme yhtä Singaporen hienoimmista, kammattiin läpi niiden ominaisuudet ja makeat puhuivat heidän asiakaspalvelutiimilleen vain auttaaksesi sinua päättämään, mihin isäntään mennä.

Yllättäen, että niin merkittävälle brändille kuin heille, heidän asiakaspalvelunsa on… sanoa lievästi, ei loistavasti. Heille kesti 12 tuntia vastaamiseen ongelmaan, jonka havaitsimme testisivuston perustamisessa. 12 tuntia! Se on 3 ja puoli päivää koiravuosina! Onneksi, kun he DID vastasivat, ongelma ratkaistiin nopeasti ja ammattimaisesti.

Ominaisuuden kannalta Vodien meni hyvin.

 • SSD-tallennustila? Kyllä, mutta vain Premium-suunnitelmilla
 • Varastotila? 20 keikkaa. Ei paha, samalla tasolla kuin SiteGround
 • Verkkosivustot sallittu – rajoitettu kymmeneen, mutta tarvitsemmeko todella niin paljon?
 • Kaistanleveys – Esitteessä sanotaan “mittaamaton”. Oletetaan, että se tarkoittaa rajatonta.
 • Nopeus: A

Ei paha? Kaikki näyttää verrattavana tähän saakka SiteGroundiin. Kaikki paitsi hinta. Näet, jotta voimme saada tarkkoja omena-omena-vertailutietoja, meidän piti käyttää Vodien bizValue-suunnitelmaa.

Toisin sanoen, tämä on heidän erittäin kallis, premium-paketti, joka maksaa mahtava SGD50 kuukaudessa. En tiedä teistä, mutta minusta se on todella mahtavaa.

Onneksi Vodien näyttää oikeuttavan hinnat palvelimen nopeuden suhteen. Maailman keskimääräinen sijoitus 177,6 ms ja 70,4 ms Sydneyssä, Japanissa ja Singaporessa tiedät, että asiakkaasi eivät odota kauan ladataksesi sivustoasi..

Lukumääräisesti, ne ovat hiukan hitaampia verrattuna muihin neljään yllä olevaan isäntään, mutta pienemmällä kuin 200 ms: lla et voi kertoa eroa.

Vodien Singapore toiminnassa

 • Katso testisivustomme, joka sijaitsee Vodien Singaporessa.
 • Käy Vodien virallisella sivustolla.

tuomio

Meillä oli hieno aika tarkistaa nämä 5 tuotemerkkiä, mutta se teki myös erittäin vaikeaksi valita voittaja.

Tilastollisesti sanottuna kaikki 5 heistä toimivat hyvin – toiset paremmin kuin toiset paperilla, mutta eivät riittävän, jotta todellisessa muutoksessa reaalimaailman sovelluksissa.

Se on mieluummin asia (jotkut ihmiset saattavat mieluummin paikalliset singaporelaiset isännät, toiset ehkä mieluummin kansainväliset), koska jokainen näistä tuotemerkeistä on erinomaisia, ja niiden varmuuskopioinnissa on vaikuttavia ominaisuuksia ja lukumäärä..

Tärkein päättävä tekijä meille olisi kuitenkin hinnoittelu. SiteGround, Hostinger ja A2 Hosting antoivat meille kaiken tarvittavan lähtötason paketeillaan, jotka maksavat alle SGD10 kuukaudessa.

Paikalliset tuotemerkit voisivat kilpailla, mutta vain premium-pakettiensa kanssa, jotka voivat maksaa jopa 50 SGD kuukaudessa.

Heidän lähtötason paketeissa on vain kiintolevyn tallennusvaihtoehtoja, mikä ei ole erityisen ihanteellinen, koska kyse on nopeudesta ja latausajoista. Heillä ei myöskään näytä olevan 24/7-tukea, mikä on meille melko tärkeää.

Hostinger näennäisesti tuli tyhjästä, hämmästyttävillä nopeuksilla, eduilla ja tuella todella alhaisella esittelyhinnalla. Heistä puuttuu tiettyjä ominaisuuksia, mutta uskomme silti, että ne ovat paras veto niille, jotka ovat vasta alkamassa.

Joten niiden hinnan, nopeuden ja erinomaisen asiakastuen takia minun on sanottava, että SiteGround on meille paras web-hosting Singaporessa, mutta jos haluat mennä jonkin muun tuotemerkin kanssa, sinun ei tarvitse olla huolissasi – ne kaikki toimivat todella hyvin paikallisesti ja kansainvälisesti, kuten palvelimen nopeuden tarkistajamme oikeuttaa.

Kaikkien niiden suorituskyky on parempi kuin Googlen suosittelemalla 200 ms: lla, mikä tarkoittaa, että niiden mahtava luokitus on 10/10!

Yhteenvetona, tässä on Singaporen suosituin isäntä:-

MAAILMANLAAJUINEN NOPEUSMÄÄRITTELY

AVG. NOPEUS SDY + SG + JP

HINTA (SGD / MO)

SiteGround

+

56 ms

8.00

Exabytes Singapore

74 ms

14.99

Hostinger

+

89 ms

5.08

A2-hosting

+

71 ms

6,61

Vodien Singapore

70 ms

50.00

Toivomme, että tämä artikkeli auttoi sinua päätöksen tekemisessä verkkoisäntästä. Pudota meille linja, jos sinulla on kysyttävää!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me