Hur ställer man in företagets e-postmeddelanden?

Det är en avgörande sak för småföretag, men många företagare vet inte hur man ställer in en och det finns ingen att vända sig till för att få råd. Det hjälper inte att internet inte har mycket information heller.

Så de tar bara vad som är bekvämt, och oftare betalar de för mycket för saker som de inte ens behöver.

Ibland går de den billiga (bra, gratis) vägen och använder gmail, men det medför en helt annan uppsättning problem (brist på kontroll, skräppost, oprofessionell bild osv., Du får idén).

Idag kommer vi att ta dig igenom några av de bästa e-postleverantörerna där ute, fördelarna och nackdelarna, och visa dig några alternativ som du kan överväga också.

Men innan vi åker dit måste vi prata om varför du ska få en e-postadress i ditt domännamn.

Fördelarna med att få en professionell e-postadress

Bästa e-posthotell: Hur man får professionell e-postadress

En professionell e-postadress visar människor att du menar företag. I själva verket förväntar de sig det. Människor är för artiga för att säga någonting, men gå runt och trassla din Gmail-adress och för det mesta tar de inte dig eller ditt företag på allvar.

1. Varumärke & igenkännande

När ditt företags namn återspeglas i din e-postadress hjälper det att påminna dina kunder om att ditt företag existerar och det är legitimt. Egentligen fungerar det för allt. Att se ditt företags namn överallt hjälper verkligen med varumärke.

2. Det skapar förtroende

Förtroende är en sällsynt vara dessa dagar. Med alla skräckhistorier rörande bedrägerier som pågår är vi inte förvånade. En professionell e-postadress berättar för folk att du driver ett etablerat företag.

3. Det håller dig borta från skräppostmappen

Spammare använder vanligtvis gratis e-posttjänster för att skicka ut sin skräppost & skadlig programvara, så att e-postmeddelanden som du skickar från gratis e-posttjänst kan gå direkt till din kunds skräppostmapp. En professionell e-postadress är absolut kritisk om du vill se till att dina e-postmeddelanden når dina kunder.

Hur du får en e-postadress med ditt domännamn

Först måste du först ett domännamn. Det fungerar som en adress för din e-postlagring (domän och e-postlagring är två separata tjänster, mer om det senare).

Så gå vidare till GoDaddy eller NameCheap för att köpa ditt domännamn. Se till att tänka på det! Du vill inte att ett domännamn är så olyckligt som det som Pen Island Pens har för sig själva.

Välj en webbhotellleverantör

När du har köpt ditt domännamn måste du välja en webbhotellleverantör så att din e-post har en fysisk lagringsplats (ja, vi vet att det heter “elektronisk post”, men den består fortfarande av data som måste lagras på en fysisk disk någonstans).

Beroende på din budget har du två alternativ.

  1. Det bästa värdet för pengarna Du kan döda två fåglar med en sten genom att välja att vara värd för din e-postadress med din webbhotelltjänst, förutsatt att de har möjlighet att göra det. Genom att göra detta delar du ditt lagringsutrymme mellan dina webbplatsfiler och dina e-postmeddelanden.
  2. Premium-e-post Om din budget tillåter det, kanske du vill söka en premiumleverantör för e-posttjänster som kommer med fler funktioner, som förbättrad säkerhet, tillgång över enheter och överlägsen säkerhetskopiering.

    Premium e-posttjänst kommer också med sitt eget lagringsutrymme, vilket hjälper tillförlitligheten (om du överskrider ditt tilldelade lagringsutrymme när du är värd för din e-post med din webbhotell, kan din webbplats OCH din e-post gå ner, och det är något du aldrig vill hända).

Så vad händer när du har valt din e-posttjänstleverantör?

När du har köpt din e-posttjänst måste du peka ditt domännamn till ditt webbhotell / uppdatera din mx-post till e-postleverantören.

Hur vi gör för att göra det skiljer sig beroende på vilken typ av tjänsteleverantör du har valt. En ansedd e-posttjänstleverantör bör ha ett bra stöd eller en omfattande kunskapsbas för att hjälpa till med att ställa in din e-post.

Du måste också gå vidare och skapa din e-postadress, dvs [e-postskyddad] i ditt e-postvärdssystem. Kontrollera återigen din tjänsteleverantörs kunskapsbas för att konfigurera detta. Om du använder SiteGround, här är en liten handledning för att visa hur det har gjorts.

Få åtkomst till din e-post

Det finns två sätt att komma åt din e-post:

  1. Webmail Gå bara till din webbhotell cPanel och klicka på webmail för att få åtkomst till din e-post. Du kan också skriva yourdomain.com/webmail. (I vårt fall, dess bitcatcha.com/webmail).
  2. Att använda en e-postklient Att använda en e-postklient är vanligtvis mer bekvämt. Du kan använda en e-postklient som Outlook och konfigurera den så att den automatiskt kommer att ladda ner dina e-postmeddelanden åt dig.

    Nu har varje e-postleverantör en annan konfiguration för e-postklienter. Så här kan du ställa in din e-post enligt SiteGround. Om du använder andra leverantörer, oroa dig inte – de bör ha tydliga steg för steg handledning för att skapa och ställa in din e-post för din e-postklient!

7 saker att tänka på när du får en tjänsteleverantör

Det är några saker du behöver komma ihåg som hjälper dig att bestämma om en e-posttjänstleverantör.

1. Behöver du en webbplats?

Om du gör det kan du lika gärna välja en bra webbhotell som tillhandahåller e-posthotell också. Vår nuvarande favorit är SiteGround. Skjut över till deras webbplats och kolla in dem!

2. Hur mycket lagring behöver du?

Detta korrelerar direkt med hur många personal du har. Om du har 50 anställda, men bara 5 nyckelpersoner behöver e-post, behöver du inte oroa dig för mycket utrymme. Om alla 50 av dina medarbetare behöver e-post är det bäst att välja en värd som kan ge tillräckligt med lagringsutrymme för alla alla!

Vissa leverantörer av e-posthotell kan debitera dig för hur mycket utrymme som används, en del debiterar dig per användare. Se till att du följer en plan som passar dig bäst!

3. Behöver du skicka enorma bilagor?

Om du är en fotograf eller en reklambyrå kommer dina bilder antagligen att vara en betydande mängd, som snabbt kommer att äta upp ditt lagringsutrymme för webbhotell. Bilagor storlek och lagringsutrymme begränsningar kan vara ett problem för dig.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me