{"@sammanhang":"https://schema.org","@typ":"Faqpage","mainEntity": [{"@typ":"Fråga","namn":"Är Minecraft gratis?","acceptedAnswer": {"@typ":"Svar","text":"Nej, Minecraft är ett licensierat spel som nu tillhör Microsoft. Det finns olika versioner av den avsedd för olika plattformar, men kostnaderna varierar. Till exempel kostar basic Minecraft för Windows-plattformen $ 29.99, medan PS4-versionen kostar $ 19.99."}}, {"@typ":"Fråga","namn":"Är värd för en Minecraft-server gratis?","acceptedAnswer": {"@typ":"Svar","text":"Nej, värd kostar pengar eftersom dyr infrastruktur och utrustning är involverad. Om du är värd online hos ett webbhotellföretag kan denna kostnad delas och du betalar en rimligare månadsavgift beroende på dina krav."}}, {"@typ":"Fråga","namn":"Hur mycket RAM behöver jag för Minecraft-servern?","acceptedAnswer": {"@typ":"Svar","text":"Liksom alla applikationer, ju högre antal spelare på servern, desto mer RAM-minne behöver den för att stödja dem. För en grundläggande installation med upp till 10 spelare rekommenderas minst 1 GB på en webbserver. Mer kommer sannolikt att ge dig en mycket mjukare spelupplevelse."}}, {"@typ":"Fråga","namn":"Vilken är den bästa Minecraft-värdstjänsten?","acceptedAnswer": {"@typ":"Svar","text":"I händerna ner leder Hostinger för närvarande denna lista. Det erbjuder specialutvecklade Minecraft-planer för dig som vill vara värd för sina egna och har den supportpersonal som behövs för att ge dig råd om allt från urval till installation."}}, {"@typ":"Fråga","namn":"Vad är den bästa gratis värd för Minecraft-servern?","acceptedAnswer": {"@typ":"Svar","text":"Gratis hosting rekommenderas vanligtvis inte och kommer sannolikt att bli ännu mindre livskraftigt för mer krävande uppgifter som Minecraft-värd. Helst skulle du överväga en VPS-värdplan för att dra fördel av de dedikerade resurserna som finns tillgängliga för dessa planer."}}]}

Med ett spel som är lika älskat och smidigt som Minecraft är det inte mycket av en överraskning att många tittar på att sätta upp sin egen Minecraft-server.

Det finns flera sätt du kan spela Minecraft med vänner, men det mest mångsidiga är överlägset på en Minecraft-server som är värd online.

Contents

Vad är Minecraft?

Minecraft

Tänk på Minecraft som den moderna versionen av en klassiker som inte har gått ur stil. Jag har faktiskt sett det tidigare betecknas som virtuell Lego. Det här kanske inte är korrekt eftersom Minecraft har blivit så populärt att det till och med finns ett helt Lego-tema för det!

Dess förenklade grafik i kombination med grundläggande spel som fortfarande tillåter en hel del innovation har gjort detta spel skyrocket i popularitet.

Tack vare sin stödjande fanbas har Minecraft kunnat driva ut på praktiskt taget alla digitala plattformar, från stationära datorer till mobila enheter och konsoler. Idag finns Minecraft i vanlig vanilj eller som en av många anpassade bygg som fans och utvecklare har skapat.

Multiplayer-läge i Minecraft

Även om Minecraft kan spelas solo, är en av dess främsta attraktioner multiplayer-läge som gör att användare kan engagera sig med varandra. Detta kan resultera i många saker beroende på miljön.

Till exempel kan spelare besluta att föra krig, driva samarbetsuppdrag eller helt enkelt samexistera i fred på sina egna små tomter med virtuell mark. För multiplayer-läge finns det fyra huvudalternativ;

 • Spela på ett lokalt nätverk (LAN)
  Ett LAN ansluter en grupp datorer i ett mindre (mer lokaliserat) utrymme. Till exempel, att länka några datorer i ett rum anses vara ett LAN.
 • Minecraft Realms
  Realms-konceptet skapades av Minecraft-designers för att låta spelare snabbt vara värd för Minecraft-spel via tjänsten. Det är prenumerationsbaserat, utöver kostnaden för Minecraft.
 • Delad skärm
  Detta är endast för konsoler och tillåter upp till fyra användare att spela Minecraft tillsammans sida vid sida med en enda skärm.
 • Online-server
  Detta är det mest intressanta av allt och innebär att en användare faktiskt ställer in en hel online-miljö från grunden till värd för Minecraft-spel. Vanligtvis kommer värden att hyra serverutrymme från ett webbhotellföretag för detta ändamål.

Minsta Krav på Minecraft Server-värd

Som du kanske känner till är värdspel ofta svårt eftersom de vanligtvis är mer resurshungiga än de flesta webbapplikationer. Lyckligtvis är Minecraft inte exakt ett stort resursskog och du kan vara värd för det på webbservrar med några ganska grundläggande specifikationer.

Fortfarande tar det hänsyn till grundläggande inställningar av Minecraft – ren vanilj som de kallar det. För dessa installationer och en genomsnittlig spelargrupp på 10 kan du klara dig med det absoluta minimum i VPS-värd.

Låt oss titta på troliga krav för vanlig Vanilla Minecraft-värd i antal;

Minsta antal.

 • 1 GB RAM
 • 1 CPU-kärna

Rekommenderad fråga.

 • 2 GB RAM
 • 2 CPU-kärna

Lagringsutrymme är ganska försumbart i förhållande till vad som erbjuds, så vi kommer att hoppa över det här, så länge det är SSD-baserat.

Om du tar upp ante och blir mer allvarlig om Minecraft-värd kommer du att titta på hårdare siffror för spelargrupper över 50 år. Du kanske också vill överväga andra möjligheter, till exempel användningen av mods, vilket kommer att öka kraven ytterligare.

I dessa fall skulle jag rekommendera en VPS-plan som Minecraft Villager-planen på Hostinger, som erbjuder 3 GB RAM men klockar in till $ 12,95 / mo. Som du ser, ju fler spelare du vill vara värd, desto högre blir dina potentiella kostnader.

Fördelarna med att köra din egen Minecraft-server

Så när du har nått denna punkt i artikeln, undrar du nu varför i all världen du skulle gå igenom huvudvärken att hitta din egen server som värd för Minecraft på?

Även om jag inte skulle skylla på dig för att du skitit av dig just nu, finns det några mycket positiva aspekter av Minecraft-värd att tänka på.

 1. Valfrihet i mods

  Om du någonsin har spelat ett spel och blivit frustrerad eftersom versionen du har på inte har vissa mods aktiverade kan det vara frustrerande. Dessa plugins kan till och med vara lätt tillgängliga, precis utanför räckhåll. Genom att vara värd för din egen Minecraft-server får du ett fritt val av vad du ska installera.

 2. Bygga en gemenskap

  Människor är sociala varelser och även om det kan vara mycket roligt att vara med vänner, tillåter tiden inte alltid. Tack och lov tar den digitala världen bort avstånd och Minecraft kan vara ett bra sätt för dig att bygga en liten gemenskap av dina närmaste vänner. Din egen värld i världen, så att säga.

 3. Mitt hus, Mina regler

  Med värdar som stöder ett stort samhälle skapas ofta regler för en enorm filteffekt till förmån för majoriteten. Om du är värd för din egen Minecraft-server behöver du bara överväga regler som påverkar din lilla grupp. Ännu bättre – det är till ditt nöje och ingen annans.

 4. Som ett lärarverktyg

  Om du är utbildare kan du bli förvånad över att veta att Minecraft kan vara en utmärkt undervisningstillgång. Tänk på sociala experiment och lära unga sinnen vikten av beteendemässiga aspekter och beslutsfattande, allt i en rolig miljö som uppmuntrar dem att bygga och utforska.

  Listan fortsätter, så bli kreativ och tänk på Minecraft-värd som mindre av “hantera ett spel” och mer av en potential om den används kreativt.

 5. monetarisering

  Hosting Minecraft kan bli ganska dyr på lång sikt, särskilt om du är värd för ett större antal spelare. Kostnaden för hosting-servrar kommer att vara betydande men Minecraft är fortfarande under licens från Microsoft – det förstår att det finns kostnader som måste täckas.

  På grund av detta har Microsoft gjort vissa ersättningar, öppna möjligheter genom vilka du kan kompensera kostnader. Några sätt du kan tjäna pengar på Minecraft-servrar är genom annonsering i spelet, inställning av webbutiker och mer.

Vad man ska leta efter i Minecraft Server Hosting?

Liksom många andra applikationer ställer Minecraft krav på både hårdvara och infrastruktur. För att kunna njuta av en smidig spelupplevelse i självhostade Minecraft-miljöer måste du vara medveten om vissa ekonomiska och tekniska detaljer.

Även om de flesta av dessa detaljer i stort sett gäller nästan alla webbhotellalternativ, har vissa webbhotell gått ett steg längre för att erbjuda specialiserade Minecraft-värdplaner som kan innehålla extra Minecraft-specifika funktioner.

Att köra din egen Minecraft-server online betyder att du behöver maskinvaran och bandbredden för att stödja den. Om du inte äger ett datacenter, betyder det att hyra utrymme på en server värd av ett webbhotell som Hostinger.

För att säkerställa att din Minecraft-webbhotell fungerar smidigt finns det några saker du måste tänka på när du väljer en Minecraft-värdplan, t.ex.

1. Processor

Nästan alla webbapplikationer kommer att kräva behandlingstid för att köra, men detta gäller särskilt för spelmiljöer. I faktiska användarscenarier beräknas behandlingstiden i klockcykler (därmed presentationen som MHz eller GHz).

Vid webbhotell är servrar ofta utrustade med flera kraftfulla processorer. Exakt hur mycket processortid du får bestäms av planerna som din webbhotell erbjuder. Shared hosting-processortid delas mellan konton, medan VPS- eller molnhotellplaner erbjuder användare exklusiv användning av vissa mängder resurser.

2. Minne

RAM är snabb, flyktig lagring som används för att köra processer. När en begäran görs till din server laddar den data i minnet för snabbare bearbetning. Om du har mindre minne än vad som krävs blir det nödvändigt för servrar att byta data in och ut från RAM ofta, vilket resulterar i lägre prestanda.

Återigen, som med processortid, fungerar delad värd från en stor minnespool som delas mellan flera konton. VPS- eller molnplaner erbjuder sina användningsområden dedikerade minne för användning. Exakt hur mycket kommer att bero på värden och planen du väljer.

3. Lagringstyp & Plats

Minecraft är inte ett exceptionellt lagertungt spel men om du kör en Minecraft-server kommer SSD att hjälpa till att påskynda prestandan. Vet dock skillnaderna som är möjliga på detta område.

Vissa webbhotell kommer att erbjuda SSD-baserad serverprogramvara (som operativsystem och webbserverprogramvara) medan du lagrar dina data på vanlig lagring. Detta skiljer sig från att erbjuda en fullständig SSD-lösning där allt lagras på SSD.

4. Serverplats

Detta kan vara en av de mest kritiska sakerna för din Minecraft-värdserver. Platsen där servern är värd gör en skillnad. En server som är långt borta från där spelarna är ofta kommer att resultera i hög latens (fördröjning).

Om du är värd för spelare från hela världen så kan du inte göra mycket åt det här. Men om du är värd i ett mer lokalt sammanhang (kanske för spelare i ett specifikt land / region) väljer du en webbhotell med servrar i eller i närheten av det området. Detta kan göra långt för att minska spelfördröjningen.

Notera

Du kan använda vår serverhastighetschecker för att kontrollera om servern du använder är snabb!

5. Minecraft-specifikt stöd

Som jag nämnde tidigare erbjuder vissa webbhotell speciella värdplaner riktade mot Minecraft-värdar. Detta är viktigt eftersom de som gör det ofta kan ha ytterligare stöd för dina Minecraft-värdplaner som kanske inte hittas någon annanstans.

Exempel på denna typ av support är ofta inom områdena stöd för installation och installation. För att se om en värd du överväger kommer att hjälpa till med detta är det bäst att försöka komma i kontakt med dem innan du väljer en plan.

6. Undvik alltför billiga Minecraft-värdplaner

Det finns många värdföretag ute som erbjuder priser lägre än de som rekommenderas här. Jag uppmanar dig dock att vara försiktig när du överväger att ta upp dessa planer. Många av dessa planer erbjuder ofta sub-par-tjänster och kan skära hörn i områden som i slutändan påverkar din spelupplevelse

Rankat: De 5 bästa Minecraft Server Hosting 2020

1. Hostinger

https://www.hostinger.com/

hostinger

Bagge

2GB

Antal spelare

70

Pris (USD)

$ 8,95 / mo

Nyckelfunktioner

 • 99,9% drifttid
 • DDoS-skydd
 • Omedelbar installation
 • Multicraft Panel
 • Dubbel CPU

"Hostinger har framgångsrikt utnyttjat kraften hos webbservrar för spel."

Hostinger är vårt bästa val som värdleverantör för Minecraft av flera skäl. Det första och främst är att det är extremt sällsynt att hitta en värd som erbjuder planer speciellt byggda för att tillgodose Minecraft-värd.

Deras Minecraft-värdplaner är byggda på VPS-servrar, vilket innebär att du får de dedikerade resurserna som behövs för att vara värd för Minecraft. Deras planstruktur är också byggd kring konceptet och erbjuder minst 2 GB minne, nära inställning av Minecraft-server, och teknisk support som kan hjälpa dig om du fastnar.

Hostinger är en av våra bästa värdar!

Läs vår djupgående recension om Hostinger för att ta reda på varför!

2. Shockbyte

https://shockbyte.com/

shockbyte

Bagge

1 GB

Antal spelare

20

Pris (USD)

$ 2.50 / mo

Nyckelfunktioner

 • 100% drifttid
 • DDoS-skydd
 • Omedelbar installation
 • Multicraft Panel
 • Obegränsad SSD

"Shockbyte har förvandlat spel till stora affärer, vilket möjliggör kraft och skalbarhet."

Shockbyte är ett australiskt registrerat företag som specialiserat sig på att hyra ut spelservrar. Deras viktigaste fokusområden är Minecraft, ARK: Survival Evolution och Rust – med planer på att stödja fler titlar.

Deras planer är mycket fokuserade och du kan välja en som är mycket direkt anpassad för dina behov. Deras erfarenhet av Minecraft ger dem möjlighet att erbjuda några bra förslag, och detta är ett bra ställe att besöka för specialiserad Minecraft-värd.

3. BisectHosting

https://www.bisecthosting.com/

bisecthosting

Bagge

1 GB

Antal spelare

12

Pris (USD)

$ 2.99 / mo

Nyckelfunktioner

 • Daglig säkerhetskopiering
 • DDoS-skydd
 • Omedelbar installation
 • Multicraft Panel
 • SSD-servrar

"Håller det enkelt, BisectHosting stöder Minecraft Java och Bedrock."

BisectHosting är ett annat populärt namn inom Minecraft-värd, även om det erbjuder nästan alla andra webbrelaterade tjänster. På grund av omfattningen av deras värdplaner är Bisect mer strömlinjeformat när det gäller Minecraft, som stöder antingen Java-versionen eller Bedrock.

En stark särskiljande funktion är att alla Bisects Minecraft-värdplaner har obegränsad SSD-lagring, även på deras billigaste plan. Detta är naturligtvis underlagt deras policy för rättvis användning, vilket innebär att du kan använda den, men inte missbruka den.

4. GGServers

https://ggservers.com/

GGservers

Bagge

1 GB

Antal spelare

12

Pris (USD)

$ 3.00 / mo

Nyckelfunktioner

 • Omedelbar installation
 • DDoS-skydd
 • Multicraft Panel
 • 1-klicka på installationsprogrammet
 • Ometerad SSD

"Ta Minecraft-värd till nästa nivå på GGServers med 1-klick modpack-installationer."

GGServers är ett kanandiskt webbhotellföretag som erbjuder webbhotell, men också specialiserat på spelservrar. De har servrar för en mängd olika spel inklusive Minecraft och har hittills distribuerat mer än en halv miljon av dessa.

De erbjuder specifikationer med hög prestanda på sina spelservrar och har en bra spridning på nio datacenterplatser runt om i världen att välja mellan. Planerna varierar beroende på de resurser som tillhandahålls och börjar med ett grundläggande RAM-minne på 1 GB som stödjer 12 spelarplatser.

5. Apex Hosting

https://apexminecrafthosting.com/

Apex värd

Bagge

1 GB

Antal spelare

12

Pris (USD)

$ 3.99 / mo

Nyckelfunktioner

 • 99,9% drifttid
 • Omedelbar installation
 • DDoS-skydd
 • Multicraft Panel
 • 1-klicka på installationsprogrammet

"Skaffa inte bara hårdvaran för Minecraft utan också det stöd du behöver för att konfigurera din server."

Apex Hosting är endast fokuserad på Minecraft och de erbjuder 15 platser för servrar över hela världen med fler som kommer. Deras planer börjar små med en grundläggande 1 GB RAM, men alla planer har ett anpassat underdomän.

Deras anspråk på berömmelse ligger i omfattande stöd för Minecraft, med en lättanvänd kontrollpanel, videohandledning och möjligheten att få Minecraft-servrar igång på bara fem minuter. Hjälp finns också via livechatt och ett biljetteringssystem.

Slutsats: För Diehard Minecraft fans

Bagge

NEJ. AV
SPELARE

PRIS (USD / MO)

Hostinger

2GB

70

$ 8.95

Shockbyte

1 GB

20

$ 2.50

BisectHosting

1 GB

12

$ 2.99

Som du antagligen kan säga nu behöver inte värd för en Minecraft-server vara väldigt komplicerat. Faktum är att det är vackert att eftersom du har kontroll kan du bestämma exakt hur komplex du vill att din Minecraft-värld ska vara.

Oavsett om det betyder en massiv server som stöder tusentals spelare eller en grundläggande en för vänner att interagera tillsammans, är det slutliga beslutet ditt. Kostnad är inte nödvändigtvis en faktor som du kan se, eftersom det finns många sätt som hjälper dig att eventuellt få tillbaka dina kostnader.

I slutändan är värd för din egen Minecraft-server ett kärleksarbete – och för diehard fans av spelet, verkligen något att tänka på. Om du fortfarande är på kanten och bestämmer om detta är rätt för dig, prata med folk på Hostinger (som erbjuder riktiga Minecraft-värdplaner & support) för att se om de kan ge dig råd åt båda hållen.

Minecraft Server Hosting: Vanliga frågor

1. Är Minecraft gratis?

Nej, Minecraft är ett licensierat spel som nu tillhör Microsoft. Det finns olika versioner av den avsedd för olika plattformar, men kostnaderna varierar. Till exempel kostar basic Minecraft för Windows-plattformen $ 29.99, medan PS4-versionen kostar $ 19.99.

2. Har en Minecraft-server gratis?

Nej, värd kostar pengar eftersom dyr infrastruktur och utrustning är involverad. Om du är värd online hos ett webbhotellföretag kan denna kostnad delas och du betalar en rimligare månadsavgift beroende på dina krav.

3. Hur mycket RAM behöver jag för Minecraft-servern?

Liksom alla applikationer, ju högre antal spelare på servern, desto mer RAM-minne behöver den för att stödja dem. För en grundläggande installation med upp till 10 spelare rekommenderas minst 1 GB på en webbserver. Mer kommer sannolikt att ge dig en mycket mjukare spelupplevelse.

4. Vilken är den bästa värdtjänsten för Minecraft-server?

I händerna ner leder Hostinger för närvarande denna lista. Det erbjuder specialutvecklade Minecraft-planer för dig som vill vara värd för sina egna och har den supportpersonal som behövs för att ge dig råd om allt från urval till installation.

5. Vad är den bästa gratis värd för Minecraft-servern?

Gratis hosting rekommenderas vanligtvis inte och kommer sannolikt att bli ännu mindre livskraftigt för mer krävande uppgifter som Minecraft-värd. Helst skulle du överväga en VPS-värdplan för att dra fördel av de dedikerade resurserna som finns tillgängliga för dessa planer.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me