De 5 bästa VPS-värdeleverantörerna 2020 (rankat!)

Om du läser detta letar du förmodligen efter en VPS-lösning som passar dina värdbehov. Med den här artikeln tar vi dig igenom våra 5 bästa VPS-tjänster och varför vi tycker att de är så jävla fantastiska.


Men innan vi gör det, låt oss titta lite på vad en VPS faktiskt är och varför människor vill ha tjänster som dessa.

Vad är VPS?

VPS (eller Virtual Private Server) Hosting är en unik värdteknologi som ligger fint mellan standarddelad webbhotell och dedikerade servertjänster.

Det är bäst lämpat för företag som kräver en värdplan som ger mer serverkraft, funktionalitet och flexibilitet än delade servrar men utan prislapp för dedikerade servrar.

Med andra ord, VPS hosting ger dig det bästa från båda världar. Du får mer av allt, men till ett pris som inte är för upprörande.

Här är en snabb översikt av grunderna, men om du är hungrig efter mer finns det massor av fantastiska VPS Hosting-guider som du kan kolla online.

Mer om VPS

Med VPS kan du hysa din webbplats i virtuella fack på en fysisk server. Även om det kan låta mäktigt nära en delad värdserver, är det faktiskt ganska annorlunda eftersom du har ditt eget operativsystem, dedikerade resurser (CPU och RAM) och dedicerad lagring i en virtuell privat server.

VPS Hosting

VPS Hosting kostar bara en bråkdel av en hel server. (källa)

Så det är perfekt om du behöver fördelarna med en privat server, men föredrar att hålla kostnaderna låga.

Vad är skillnaden?

“Finns det verkligen någon skillnad?”

Naturligtvis finns det, och det är större än du tror!

För att ge dig en bättre förståelse av skillnaderna, låt oss titta på den inre funktionen för varje webbhotell.

Delad servervärd

Med en delad servervärd är din webbplats värd på en enda fysisk server tillsammans med hundratals andra webbplatser. Det är ofta den billigaste värdplanen men också den mest begränsande eftersom du delar alla dina serverresurser med andra användare.

Det är nästan som att bo i en lägenhet med hushållskamrater. Det är roligt och spel tills någon skjuter på toaletten.

Ja, jag pratar om dig, Karen. Sluta ta bort toaletten.

Generellt sett är delad serverhotell bättre lämpad för mindre webbplatser som inte kräver mycket bandbredd eller serverresurser. De flesta leverantörer kommer att hantera serverunderhållet vilket gör det enkelt att använda för dem utan teknisk kunskap.

Nackdelen är att du har mycket begränsade resurser och om du slutar med en dålig användare kommer de förmodligen att hamna i alla resurser, vilket får din webbplats att drabbas av långsamhet.

Vet du vad som händer när din webbplats saktar ner? Det minskar konverteringar. Det är något som ingen gillar.

Virtuell privat server (VPS) värd

Du förstår aldrig riktigt friheten förrän du flyttar ut ur lägenheten med dina skitna toalettvänner och flyttar in i ditt eget loft.

Bra riddance, Karen!

Så här är VPS-värd. Du har hela lägenheten åt dig själv, och medan du fortfarande är inrymd på en fysisk server med andra användare, är dina serverresurser din och din ensam.

Med VPS behöver du inte oroa dig för att ha dåliga användare som reser servern resurser eftersom du är isolerade från varandra, trots att du delar samma fysiska server.

Detta betyder att din webbplats kommer att prestera snabbare, vilket resulterar i fler konverteringar och försäljningar.

Du har också bättre säkerhet med VPS eftersom alla dina uppgifter är åtskilda från andra användare, vilket minskar en hackares chanser att komma åt din webbplats.

Den bästa delen?

VPS kostar vanligtvis ungefär en bråkdel av en dedikerad server. I grund och botten får du fördelarna med en privat server minus det orimliga priset.

Dedikerad servervärd

När du når en viss punkt i livet kommer du att bo i en lyxig herrgård med toaletter som är större än din gamla lägenhets vardagsrum.

Och det är exakt vad dedikerade servrar är. Du har i princip hela servern för dig själv med tillgång till så mycket resurser du behöver, men precis som att äga ett hus, är dedikerade servrar det dyraste alternativet av alla värdtjänster.

Eftersom du har hela den fysiska servern för dig själv har du tillgång till alla serverresurser utan att behöva dela eller partitionera den med andra användare. Du har också total kontroll över alla aspekter på din server, inklusive operativsystem, hårdvara och så vidare.

Det är den mest kraftfulla värdtjänsten men också den dyraste och rekommenderas generellt för användare som driver högprofilerade webbplatser med hög trafik, vilket kräver stor bandbredd.

Bör du byta till VPS?

Vissa av er undrar om du ska byta till en VPS eller inte.

Ärligt talat, om du driver en liten webbplats eller en hobbywebbplats, är det troligtvis nej.

I ALLA FALL.

Om du upplever något av det vi har listat nedan, borde det vara en bra indikation på att du bor med hushållskamrater är inte exakt det bästa alternativet för dig:

 • Din webbplats börjar sakta ner eller dina användare upplever långsamma sidor.
 • Du får stora mängder trafik regelbundet.
 • Du ser hela tiden ”Internt serverfel” eller ”50X” -meddelandet.
 • Du har lagrade känsliga data på din webbplats.
 • Du överväger eller driver en onlinebutik.
 • Du vill installera en anpassad applikation eller programvara.
 • Du får felmeddelandet “Service ej tillgängligt” när du laddar din webbplats.

Om du driver ett företag eller en tjänst kommer du förmodligen att byta. VPS-värd är vanligtvis mer tillförlitlig och snabbare än delad hosting, och den extra hastigheten hjälper till att öka försäljningen och konverteringarna.

RANKED: Den 5 bästa VPS Hosting Provider

bästa vps bitcatcha

Nu bör du ha en grundläggande förståelse för VPS och hur det kan hjälpa dig att sälja mer med din webbplats

Problemet är att det finns massor av leverantörer som erbjuder VPS-tjänster och hur ska någon välja med all överväldigande information fylld i våra ansikten?!?

Tja oroa mig inte.

Vi gick igenom dem alla och minskade det till de 5 bästa VPS-alternativen för dig.

1. SiteGround

https://www.siteground.com/

SiteGround Cloud

Totalt Uptime

100%

Serverhastighet

EN+

Pris

$ 80 / mo

Nyckelfunktioner

 • 40 GB SSD-lagring
 • 5TB dataöverföring
 • 2 kärnor & 4 GB RAM
 • Apache / Nginx & CentOS
 • GIT-integrerad

"Ett fantastiskt värdföretag som erbjuder solida serverprestanda med kvalitetsstöd för livechatt"

SiteGround Hosting är ett fantastiskt värdföretag som erbjuder solida serverprestanda med kvalitetsstöd för livechat, och passar både nya och erfarna användare som vill övergå till VPS för sin webbplats.

SiteGrounds molnplan finns i samma fäste med VPS. Det hanteras fullt ut med dedikerade resurser för att skapa och hantera separata cPanels.

Molnplanen erbjuder också ett antal nyckelfunktioner som är viktiga för VPS-tjänster som gratis CDN för förbättrad hastighet, möjligheten att välja serverplatser och VIP-kundsupport dygnet runt.

SiteGround är alltid tillförlitlig och känd för sin hastighet och är vår nr 1-rekommendation om du uppskattar lasthastighet, stabilitet och försäljning.

Avslöjande

Vi är värd för Bitcatcha.com på SiteGround Cloud – Business. .

2. Hostinger

https://www.hostinger.com/

Hostinger VPS

Totalt Uptime

100%

Serverhastighet

EN+

Pris

$ 4.99 / mo

Nyckelfunktioner

 • 20 GB SSD
 • 1 TB bandbredd
 • 1 GB RAM & 2 GB Burst RAM
 • 100 MB / S-nätverk
 • IPv6-stöd

"30x snabbare än den genomsnittliga delade webbhotell"

Hostinger tillhandahåller en 6-lags plan för deras VPS-värdstjänster, som du kan välja för att passa dina webbplatsers behov. Deras plan 1 erbjuder de grundläggande specifikationerna med 1 000 GB (alias 1 TB) bandbredd, 20 GB hårddiskutrymme och cirka 1 GB RAM-minne. Om du vill ha mer kan du välja Plan 6 som ger dig 8 GB RAM-minne, 160 GB diskutrymme och 6 000 GB bandbredd.

Den andra nyckelstyrkan med Hostinger VPS-värd är att de är 30 gånger snabbare än de genomsnittliga delade värdtjänsterna. Detta sätter dem som en av de snabbaste VPS-värdleverantörerna på marknaden, så om hastighet är viktig för dig är Hostinger ett bra val.

Dessutom är deras pris löjligt lågt för en VPS av denna kaliber. Utmärkt värde för pengarna, kan inte gå fel med Hostinger. Om SiteGround-priserna är lite för mycket för dig, skulle Hostinger vara det näst bästa valet.

3. Inmotion Host

https://www.inmotionhosting.com/

Inmotion Hosting VPS

Totalt Uptime

100%

Serverhastighet

EN+

Pris

$ 27.99 / mo

Nyckelfunktioner

 • 75 GB SSD-lagring
 • 4TB bandbredd
 • 4 GB RAM
 • CentOS w LAMP
 • Full cPanel-licens

"Exceptionella serverprestanda med hög drifttid & låg TTFB"

Med Inmotion Hosting kan du förvänta dig att få exceptionella serverprestanda med hög drifttid (>99,95%) och låg Time-To-First-Byte (<450 ms) förutom deras solida kundservice. Deras VPS-värdplan rekommenderas starkt om serverprestanda är din prioritet.

Mängden funktioner du får med Inmotion Hosting, som gratis cPanel-licens med certifiering av företagsklass och SSL & SSD-certifikat för extra säkerhet och höghastighetshotell gör dem till ett utmärkt val för elanvändare.

Vi brukade värd www.bitcatcha.com med dem, så det talar volymer om deras snabbhet och service.

4. A2 Hosting

https://www.a2hosting.com/

A2 Hosting VPS

Totalt Uptime

99,9%

Serverhastighet

EN+

Pris

$ 32.99 / mo

Nyckelfunktioner

 • 75 GB SSD-lagring
 • 2TB-överföring
 • 4 GB RAM & 4 vCPU: er
 • Node.js & TLS 1.2
 • cPanel eller Plesk

"Med Railgun Optimizer, förkonfigurerade servercache & SSD, A2 är allvarligt med hastighet."

Precis som Hostinger handlar A2 Hosting om att ge den bästa hastigheten för din webbplats med deras VPS-värd. Med teknik som Railgun Optimizer, förkonfigurerad servercache och SSD-lagring för dess servrar är killarna på A2 Hosting allvarliga om sin hastighet.

Medan de erbjuder alla väsentliga funktioner som du skulle behöva för en VPS-värd, till exempel förmågan att använda cPanel, Linux OS och till och med tillåta root-åtkomst, är deras stora styrka att ge ungefärlig serverhastighet som är oöverträffad i värdindustrin.

5. HostGator

https://www.hostgator.com/

HostGator VPS

Totalt Uptime

100%

Serverhastighet

EN+

Pris

$ 29.95 / mo

Nyckelfunktioner

 • 120 GB diskutrymme
 • 1,5 TB överföring
 • 2 kärnor & 2 GB RAM
 • 2 IP-adresser
 • Gratis kontomigrering

"Perfekt passform för bloggare som vill ha en molnhotellösning som är både enkel & flexibel."

Även om VPS är billigare än dedikerade servrar, är de fortfarande relativt dyra för de flesta webbhotellleverantörer. HostGator erbjuder en prisvärd VPS-plan som är både pålitlig och enkel att använda. Deras VPS-plan passar perfekt för bloggare som vill ha en molnhotellösning som är både enkel och flexibel.

Några av de viktigaste funktionerna som de erbjuder inkluderar ett uppdateringssystem med ett klick, full root-åtkomst, ett antal gratis utvecklingsverktyg och en säkerhetskopia på plats.

Inpackning: Vilken VPS att gå för?

Vi har nämnt det tidigare och vi kommer att nämna det igen – det finns inget sådant som den perfekta VPS-leverantören (åtminstone ingen som vi känner till). Siteground kommer dock ganska nära, trots priset.

Oavsett vilken VPS du väljer att gå med, är de 5 som vi har listat ovan för närvarande de bästa leverantörerna eftersom de ger dig bra kundservice, serverprestanda, tillförlitlighet, total användarvänlighet och viktigast av allt, hastighet.

Om du värderar omvandlingar och försäljning, kommer hastigheten för ALLA av dessa topp 5 VPS-tjänster att hjälpa. Alla är fantastiska alternativ och i slutändan beror det allt på behoven på din webbplats, de funktioner du vill ha och den budget du har.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map