Si mund të vendosni email-i i një kompanie?

Shtë një gjë thelbësore për bizneset e vogla, por shumë pronarë të bizneseve nuk dinë të krijojnë një dhe askush nuk mund t’i drejtohet këshillës. Nuk ndihmon që interneti të mos ketë shumë informacione.

Kështu që ata thjesht marrin gjithçka që është e përshtatshme, dhe më shpesh sesa jo, ata paguajnë shumë për gjëra që nuk u duhen as.

Ndonjëherë, ata shkojnë në rrugën e lirë (mirë, falas) dhe përdorin gmail, por që sjell një seri krejt të ndryshme problemesh (mungesë kontrolli, spam, imazh jo-profesional, etj., Ju merrni idenë).

Sot, ne do t’ju sjellim përmes disa prej ofruesve më të mirë të postës elektronike atje, të mirat dhe të këqijat, dhe t’ju tregojmë disa mundësi që ju t’i konsideroni gjithashtu.

Por para se të shkojmë atje, duhet të flasim pse duhet të merrni një adresë emaili në emrin e domain.

Përfitimet e marrjes së një adrese profesionale elektronike

Pritja më e mirë e postës elektronike: Si të merrni një adresë profesionale elektronike

Një adresë e-mail profesional u tregon njerëzve që nënkuptoni biznesin. Në fakt, ata e presin atë. Njerëzit janë shumë të sjellshëm për të thënë ndonjë gjë, por shkoni duke flakur adresën tuaj Gmail dhe shumicën e kohës, ata nuk do ta marrin seriozisht ju ose biznesin tuaj.

1. Branding & njohje

Kur emri i biznesit tuaj reflektohet në adresën tuaj të emailit, kjo ju ndihmon të kujtoni klientëve tuaj se biznesi juaj ekziston dhe është i ligjshëm. Në fakt, kjo funksionon për gjithçka. Duke parë emrin e biznesit tuaj kudo tjetër ndihmon vërtet me markën.

2. Ajo ngjall besim

Besimi është një mall i rrallë këto ditë. Me të gjitha historitë e tmerrit në lidhje me mashtrimet që po ndodhin, ne nuk jemi të befasuar. Një adresë profesionale e-mail u thotë njerëzve që operoni një biznes të vendosur.

3. Ju mban jashtë dosjes spam

Spammers zakonisht përdorin shërbime falas për email për të dërguar spam e tyre & malware, kështu që postat elektronike që ju dërgoni nga shërbimi falas i emailit mund të shkojnë direkt në dosjen e spamit të klientit tuaj. Një adresë emaili profesional është absolutisht kritik nëse doni të siguroni që postat elektronike të arrijnë tek klientët tuaj.

Si të merrni një adresë emaili me emrin e domain

Gjërat e para së pari, do t’ju duhet një emër domaini. Ajo vepron si një adresë për ruajtjen tuaj të postës elektronike (Domain dhe ruajtja e postës elektronike janë dy shërbime të ndara, më shumë për atë më vonë).

Kështu që drejtohuni tek GoDaddy ose NameCheap për të blerë emrin e domain. Sigurohuni që ta jepni atë disa mendime! Ju nuk dëshironi një emër domaini për të ardhur keq, siç ka një Pen Penal Island që ka për vete.

Zgjidh një Ofrues Hosting Email

Pasi të keni blerë emrin e domain, ju do të duhet të zgjidhni një ofrues të pritjes së postës elektronike në mënyrë që emaili juaj të ketë një vend depozitimi fizik (po, ne e dimë se quhet “postë elektronike”, por ai ende përbëhet nga të dhëna që duhet të ruhen në një disk fizik diku).

Në varësi të buxhetit tuaj, ju do të keni 2 mundësi.

  1. Vlera më e mirë për para Ju mund të vrisni 2 zogj me 1 gur duke zgjedhur të presin adresën tuaj të postës elektronike me shërbimin tuaj të hostimit në internet, me kusht që ata të kenë mundësinë që ju ta bëni këtë. Duke e bërë këtë, do të ndani hapësirën tuaj të ruajtjes midis skedarëve të faqes tuaj të internetit dhe postave elektronike.
  2. Premium email Nëse buxheti juaj e lejon atë, ju mund të dëshironi të shkoni për një ofrues të shërbimit premium me email që vjen me më shumë karakteristika, të tilla si siguri të përmirësuar, hyrje në pajisjen kryq dhe shërbime superiore rezervë.

    Shërbimi Premium i postës elektronike vjen edhe me hapësirën e tyre të depozitimit, i cili ndihmon me besueshmërinë (nëse e tejkaloni hapësirën tuaj të caktuar për ruajtje ndërsa presni emailin tuaj me hostin tuaj të internetit, faqen tuaj të internetit dhe emailin tuaj mund të zbresë, dhe kjo është diçka që nuk dëshironi kurrë të ndodhë).

Pra, çfarë ndodh pasi të keni zgjedhur Ofruesin e Shërbimit tuaj Email?

Kur të keni bërë blerjen e shërbimit tuaj të postës elektronike, do t’ju duhet të tregoni emrin e domain në kompaninë tuaj pritëse / azhurnoni rekordin tuaj mx tek ofruesi i postës elektronike..

Si mund të bëjmë që ndryshon në varësi të llojit të ofruesit të shërbimit që keni zgjedhur. Një sigurues i shërbimit me reputacion të postës elektronike duhet të ketë një mbështetje të mirë ose një bazë gjithëpërfshirëse të njohurive për të ndihmuar në vendosjen e emailit tuaj.

Ju gjithashtu do të duhet të shkoni përpara dhe të krijoni adresën tuaj të postës elektronike, d.m.th. [e mbrojtur me email] në sistemin tuaj të postës elektronike. Përsëri, kontrolloni bazën e njohurive të ofruesit të shërbimit tuaj për ta vendosur këtë. Nëse jeni duke përdorur SiteGround, këtu është një mësim i vogël për t’ju treguar se si është bërë.

Qasja në emailin tuaj

Ka 2 mënyra për të hyrë në emailin tuaj:

  1. Webmail Vetëm hyrni në cPanel të hostit tuaj të internetit dhe klikoni në webmail për të hyrë në emailin tuaj. Ju gjithashtu mund të shkruani yourdomain.com/webmail. (Në rastin tonë, bitcatcha.com/webmail).
  2. Përdorimi i një klienti me postë Përdorimi i një klienti me postë është zakonisht më i përshtatshëm. Ju mund të përdorni një klient me postë elektronike si Outlook dhe ta vendosni në mënyrë që të shkarkojë automatikisht emailet për ju.

    Tani çdo ofrues i postës elektronike ka një konfigurim të ndryshëm për klientët e postës elektronike. Ja se si mund ta vendosni emailin tuaj sipas SiteGround. Nëse jeni duke përdorur ofruesit e tjerë, mos u shqetësoni – ata duhet të kenë udhëzime të qarta hap pas hapi për krijimin dhe vendosjen e emailit tuaj për klientin tuaj të postës!

7 Gjërat që duhet të merren parasysh kur merrni një Ofrues të Shërbimit

Ka disa gjëra që ju duhet të mbani në mend që do t’ju ndihmojnë të vendosni për një ofrues të shërbimit të postës elektronike.

1. Keni nevojë për një uebfaqe?

Nëse e bëni këtë, ju gjithashtu mund të zgjedhin për një host të mirë në internet që siguron gjithashtu një email me email. E preferuara jonë aktuale është SiteGround. Rrëshqisni në faqen e tyre dhe kontrolloni!

2. Sa depozitë keni nevojë?

Kjo lidhet drejtpërdrejt me sa staf keni. Nëse keni 50 staf, por vetëm 5 njerëz kryesorë kanë nevojë për email, atëherë nuk do të duhet të shqetësoheni shumë për hapësirën. Nëse të gjithë 50 të stafit tuaj kanë nevojë për postë elektronike, atëherë është më mirë të zgjidhni një host që mund të sigurojë hapësirë ​​të mjaftueshme për të gjithë!

Disa ofrues të pritjes së postës elektronike mund t’ju ngarkojnë nga sasia e hapësirës së përdorur, disa ju ngarkojnë për përdorues. Sigurohuni që të shkoni me një plan që është më i përshtatshmi për nevojat tuaja!

3. A keni nevojë të dërgoni bashkëngjitje të mëdha?

Nëse jeni fotograf ose agjensi reklamuese, pamjet vizuale do të jenë një sasi e konsiderueshme, e cila do të hajë shpejt hapësirën tuaj të ruajtjes së pritjeve në internet. Madhësia e bashkëngjitjes dhe kufizimet e hapësirës së ruajtjes mund të jenë një problem për ju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me