Cum creează e-mailurile companiei?

Este un lucru crucial pentru întreprinderile mici, dar mulți proprietari de afaceri nu știu să înființeze unul și nu este nimeni care să apeleze la sfaturi. Nu ajută nici internetul să nu aibă prea multe informații.

Deci, ei iau doar ceea ce este convenabil și, de cele mai multe ori, plătesc excesiv pentru lucruri de care nici nu au nevoie.

Uneori, ei merg pe ruta ieftină (bine, gratuită) și folosesc gmail, dar asta provoacă un set cu totul diferit de probleme (lipsa de control, spam, imagine neprofesionistă, etc., ai ideea).

Astăzi, vă vom aduce printre unii dintre cei mai buni furnizori de e-mailuri, pro și contra și vă vom arăta câteva opțiuni pe care să le luați în considerare.

Dar înainte de a merge acolo, trebuie să vorbim despre motivul pentru care ar trebui să primiți o adresă de e-mail cu numele dvs. de domeniu.

Beneficiile obținerii unei adrese de e-mail profesionale

Cel mai bun gazduire prin e-mail: Cum să obțineți o adresă de e-mail profesională

O adresă profesională de e-mail le arată oamenilor că vă referiți la afaceri. De fapt, ei se așteaptă. Oamenii sunt prea politicoși pentru a spune orice, dar ocolesc adresa dvs. Gmail și, de cele mai multe ori, nu vă vor lua în serios sau afacerea în serios..

1. Branding & recunoaştere

Când numele companiei dvs. este reflectat în adresa dvs. de e-mail, vă ajută să reamintiți clienților dvs. că afacerea dvs. există și este legitimă. De fapt, totul funcționează pentru toate. Dacă vedeți numele companiei dvs. oriunde vă ajută cu adevărat să marcați.

2. Insulează încredere

Încrederea este o marfă rară în aceste zile. Cu toate poveștile de groază cu privire la escrocherii care au loc, nu suntem surprinși. O adresă profesională de e-mail le spune oamenilor că operezi o afacere consacrată.

3. Te ține în afara folderului spam

Spammerii folosesc de obicei servicii de e-mail gratuite pentru a-și trimite spamul & malware, astfel încât e-mailurile pe care le trimiteți de la un serviciu de e-mail gratuit ar putea merge direct în folderul de spam al clientului. O adresă de e-mail profesională este absolut critică dacă doriți să vă asigurați că e-mailurile dvs. ajung la clienți.

Cum să obțineți o adresă de e-mail cu numele dvs. de domeniu

În primul rând, veți avea nevoie de un nume de domeniu. Acționează ca o adresă pentru stocarea dvs. de e-mail (Domeniul și spațiul de stocare a e-mailului sunt două servicii separate, mai multe despre asta mai târziu).

Așadar, mergeți la GoDaddy sau NameCheap pentru a cumpăra numele dvs. de domeniu. Asigurați-vă că vă gândiți! Nu doriți un nume de domeniu la fel de nefericit ca cel al Pen Pen Island.

Alegeți un furnizor de gazduire prin e-mail

După ce ați achiziționat numele de domeniu, va trebui să alegeți un furnizor de găzduire de e-mailuri, astfel încât e-mailul dvs. să aibă o locație de stocare fizică (da, știm că se numește „poștă electronică”), dar este totuși format din date care trebuie stocate pe un disc fizic undeva).

În funcție de bugetul dvs., veți avea 2 opțiuni.

  1. Cea mai bună valoare pentru bani Puteți ucide 2 păsări cu 1 piatră, optând să găzduiți adresa dvs. de e-mail cu serviciul de găzduire web, cu condiția ca acestea să aibă opțiunea de a face acest lucru. Făcând acest lucru, veți partaja spațiul dvs. de stocare între fișierele site-ului web și e-mailurile dvs..
  2. E-mail premium Dacă bugetul vă permite acest lucru, este posibil să doriți să apelați la un furnizor de servicii de e-mail premium, care oferă mai multe funcții, precum securitate îmbunătățită, acces transversal la dispozitive și servicii de rezervă superioare..

    Serviciul de e-mail premium este dotat și cu propriul spațiu de stocare, ceea ce ajută la fiabilitate (dacă depășești spațiul de stocare alocat în timp ce găzduiești e-mailul cu gazda web, site-ul web și e-mailul tău s-ar putea să scadă, iar acest lucru nu vrei să se întâmple niciodată).

Deci, ce se întâmplă odată ce ai ales furnizorul de servicii de e-mail?

După ce ați finalizat achiziționarea serviciului dvs. de e-mail, va trebui să indicați numele dvs. de domeniu către compania dvs. de găzduire / să actualizați înregistrarea dvs. mx la furnizorul de e-mail..

Modul în care facem acest lucru diferă în funcție de tipul de furnizor de servicii pe care l-ați ales. Un furnizor de servicii de e-mail de încredere ar trebui să aibă un suport bun sau o bază de cunoștințe cuprinzătoare pentru a vă ajuta să configurați e-mailul.

De asemenea, va trebui să mergeți mai departe și să vă creați adresa de e-mail, adică [protejat prin e-mail] în sistemul de găzduire prin e-mail. Din nou, verificați baza de cunoștințe a furnizorului de servicii pentru a o configura. Dacă utilizați SiteGround, iată un mic tutorial pentru a vă arăta cum a fost efectuat.

Accesarea e-mailului dvs.

Există 2 modalități de a accesa e-mailul dvs.:

  1. Webmail Trebuie doar să accesați cPanel-ul de găzduire web și dați clic pe email pentru a vă accesa e-mailul. Ați putea, de asemenea, să tastați yourdomain.com/webmail. (În cazul nostru, bitcatcha.com/webmail).
  2. Utilizarea unui client de e-mail Utilizarea unui client de e-mail este de obicei mai convenabilă. Puteți utiliza un client de e-mail precum Outlook și configurați-l astfel încât să își descarce automat e-mailurile pentru dvs..

    Acum, fiecare furnizor de e-mail are o configurație diferită pentru clienții de e-mail. Iată cum puteți configura e-mailul dvs. în funcție de SiteGround. Dacă utilizați alți furnizori, nu vă blocați – ar trebui să aibă instrucțiuni clare pas cu pas despre crearea și configurarea e-mailului pentru clientul dvs. de poștă!

7 lucruri de luat în considerare la obținerea unui furnizor de servicii

Trebuie să țineți cont de câteva lucruri care vă vor ajuta să vă decideți asupra unui furnizor de servicii de e-mail.

1. Ai nevoie de un site web?

Dacă o faceți, puteți opta la fel de bine pentru o gazdă web care furnizează și găzduire prin e-mail. Favoritul nostru actual este SiteGround. Glisați-vă pe site-ul lor și verificați-le!

2. De cât spațiu de stoc ai nevoie?

Acest lucru se corelează direct cu numărul de personal pe care îl aveți. Dacă aveți 50 de angajați, dar doar 5 persoane cheie au nevoie de e-mail, nu va trebui să vă faceți prea multe griji pentru spațiu. Dacă toate cele 50 din personalul dvs. au nevoie de e-mail, atunci este mai bine să alegeți o gazdă care să ofere suficient spațiu de stocare tuturor!

Unii furnizori de găzduire de e-mail v-ar putea percepe cantitatea de spațiu folosită, unii vă vor percepe per utilizator. Asigurați-vă că mergeți cu un plan care să se potrivească cel mai bine nevoilor dvs.!

3. Aveți nevoie să trimiteți atașamente uriașe?

Dacă sunteți un fotograf sau o agenție de publicitate, vizualul dvs. va fi probabil o cantitate importantă, care va mânca rapid spațiul dvs. de găzduire web. Dimensiunile atașamentului și limitările spațiului de stocare ar putea fi o problemă pentru dvs.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me