Memilih hos ‘betul’ cukup sukar untuk mana-mana laman web. Apalagi jika itu untuk laman web e-dagang!

Kenapa? Kerana mempunyai kedai dalam talian yang boleh dipercayai, boleh dipercayai dan memuat dengan cepat untuk pelanggan mempunyai kaitan dengan tuan rumah anda.

Banyak pemilik laman web langsung memasuki hos murah pertama yang mereka dapati. Pada saat mereka menyedari ini mungkin keputusan yang buruk, mereka menghadapi sakit kepala migrasi laman web penuh.

Oleh itu, hari ini, kita bercakap tentang mengapa mencari hos yang betul, apa yang penting, dan pilihan utama kami untuk hos e-dagang terbaik. Sedia? Mari pergi.

Contents

Laman web e-dagang perlu dimuat dengan pantas

Kami di Bitcatcha selalu menekankan pentingnya kepantasan laman web. Tetapi untuk laman web e-dagang, ini sangat penting!

Kelajuan yang baik diterjemahkan kepada pengalaman pengguna yang lebih baik untuk pelanggan anda. UX yang lebih baik, pelanggan yang lebih gembira.

UX yang lebih baik juga membantu membina kredibiliti jenama. Pelanggan yang mempunyai masa yang baik di laman web anda cenderung untuk kembali pada masa akan datang, atau mengesyorkan perniagaan anda kepada orang lain.

Tidak ramai pelawat yang akan bertolak ansur dengan laman web yang memuat perlahan, apalagi melihat halaman produk sehingga mereka menemui sesuatu yang ingin dibeli. Dengan standard masa kini, setiap milisaat adalah penting.

Dan satu lagi perkara penting – kelajuan juga mempengaruhi SEO laman web anda.

Dan, dalam bidang e-dagang, kedudukan lebih tinggi daripada pesaing anda di Google membuat semua perbezaan.

Julai lalu, Google menambah ‘Speed ​​Update’ yang kini memperhitungkan kelajuan mudah alih ke dalam algoritma peringkatnya. Semakin cepat kelajuan laman web mudah alih anda, semakin baik kedudukan SEO anda.

Jadi secara ringkas, laman web yang perlahan bermaksud pengekalan yang lebih buruk, pengabaian halaman yang lebih besar dan kedudukan SEO yang lebih rendah.

Laman web pantas bermaksud penglihatan yang lebih baik, urus niaga sepantas kilat dan penukaran yang lebih tinggi. Semua berita baik untuk anda!

Rakan teknologi, bukan hanya penyedia hos

Setiap laman web e-commerce layak mendapat penyedia yang lebih dari sekadar perkhidmatan hosting barebones.

Ini bukan sekadar mencari pelayan fizikal untuk laman web anda. Yang mesti anda cari ialah rakan kongsi teknologi.

Seperti pasangan yang baik, anda mahukan seseorang yang boleh dipercayai melalui tahap tinggi dan rendah. Seseorang …

 • Sentiasa ada untuk anda
  Pada masa krisis, anda sering beralih kepada sokongan pihak ketiga. Anda perlu tahu pasukan sokongan tuan rumah anda boleh dipercayai 24/7.
 • Boleh dipercayai
  Malah kedai dalam talian terbesar boleh diliputi oleh lonjakan lalu lintas yang tidak dijangka. Anda perlu memastikan anda mempunyai sumber daya untuk bertahan pada hari anda yang paling sibuk.
 • Siapa yang memberikan rasa selamat
  Laman web e-dagang adalah sasaran # 1 untuk serangan jahat. Sama seperti anda mempunyai tanggungjawab untuk melindungi pelanggan anda, jadi tuan rumah anda juga harus memperhatikan anda dengan memberikan barisan pertahanan yang mantap dan membantu anda melindungi diri anda.

Kebebasan & ruang untuk berkembang

Sama ada anda memahami teknologi pelayan yang kurang ajar (yang ya, boleh menjadi sangat teknikal), anda harus selalu merasakan bahawa anda sebagai pemilik mempunyai kawalan sepenuhnya ke atas laman web e-dagang anda.

Ini bermaksud dapat menguruskannya dengan cara yang sesuai dengan perniagaan dan tahap kepakaran anda.

Anda harus merasakan kebebasan dan kemungkinan; mempunyai ruang untuk berkembang, dan dengan pilihan untuk menukar rancangan atau penyedia pada bila-bila masa.

Dengan kata lain, rakan teknologi yang betul harus membolehkan anda melakukan perkara mengikut kehendak anda.

Tidak setiap pengusaha berasal dari latar belakang teknologi, dan tuan rumah yang baik memahaminya – sebagai contoh, dengan menyediakan panel kawalan intuitif, atau dengan memberi anda fleksibiliti untuk menggunakan apa sahaja perisian e-dagang kegemaran anda.

Bagaimana kita memilih hosting e-commerce yang baik

Hari ini, kami menggunakan 6 tiang untuk memilih 5 hos e-dagang kegemaran kami:

Tiang # 1: Kelajuan tuan rumah

Sudah tentu, tuan rumah yang baik perlu memberikan kelajuan yang sangat baik. Perkara ini tidak boleh dirunding!

Host yang baik akan diarahkan untuk kepantasan dalam pembuatan perkakasan dan tambahan perisiannya. Beberapa perkara yang perlu diperhatikan termasuk:

 1. Adakah tuan rumah mempunyai pusat data yang diedarkan dengan baik di seluruh benua?
 2. Adakah tuan rumah menawarkan perkhidmatan CDN?
 3. Adakah tuan rumah menawarkan teknologi cache proprietari?

Kami juga akan menjalankan hos melalui alat ujian kelajuan pelayan Bitcatcha kami yang dipercayai.

Alat ujian kelajuan ini pada asasnya membantu kita mengukur seberapa cepat pelayan bertindak balas terhadap permintaan dari mana saja di dunia.

Kami mempunyai 10x node ujian yang dipasang di lokasi yang berbeza untuk membantu mensimulasikan orang di seluruh dunia yang mengunjungi laman web yang anda uji.

Tiang # 2: Kebolehpercayaan

Sembang langsung, telefon, sistem tiket… selalunya, kaedah ‘terbaik’ untuk menawarkan sokongan pelanggan adalah perkara yang diutamakan.

Namun, kami merasakan tuan rumah yang baik tidak hanya harus menawarkan sokongan 24/7, tetapi memiliki pasukan yang berkelayakan tinggi untuk menyelesaikan masalah dengan cepat. Dengan begitu, pertanyaan anda tidak perlu melalui pelbagai peningkatan.

Kami juga menekan waktu penggunaan ke tiang ini. Tuan rumah yang baik akan mengambil semua langkah yang mungkin untuk mengurangkan waktu henti. Cari tuan rumah dengan jaminan masa bekerja sekurang-kurangnya 99%, dan siapa yang dapat mengesahkan tuntutan mereka dengan ulasan pihak ketiga.

Tiang # 3: Keselamatan

Tuan rumah yang baik menawarkan ciri keselamatan yang kuat, tidak terhad kepada yang berikut:

 • Sijil SSL & penyatuan
  SSL membantu memastikan bahawa data sensitif dipindahkan melalui rangkaian yang selamat. Cari host yang menawarkannya secara automatik (atau dengan harga yang berpatutan) dan membolehkan penyatuan SSL yang mudah.
 • Pemantauan proaktif
  Beberapa host menawarkan sistem pemantauan automatik untuk menangkap dan menyelesaikan masalah.
 • Sandaran
  Banyak hos menawarkan sandaran harian automatik.

Tiang # 4: Keserasian perisian

Seperti yang telah kami sebutkan, kebanyakan host menawarkan perisian dan integrasi yang berbeza.

Beberapa hos merangkumi ciri e-dagang, tetapi jika anda sudah memilih alat pihak ketiga seperti Magento, Prestashop atau WooCommerce, anda perlu memastikan bahawa host anda menyokongnya.

Walaupun “host terbaik” adalah yang merangkumi SEMUA perisian e-dagang, ini tidak mungkin dilakukan secara realistik.

Walau bagaimanapun, berjaga-jaga dengan host yang menawarkan antara muka cPanel. Ia dilengkapi dengan pemasang Softaculous yang merangkumi 400+ perisian, yang bermaksud anda akan dilindungi dengan cukup baik. Sekiranya tidak mempunyai cPanel, periksa apakah mereka mempunyai jenis pemasang alternatif, dan mereka menawarkan sokongan aplikasi yang baik.

Tiang # 5: Skalabiliti

Setiap perniagaan ingin berkembang. Tuan rumah anda semestinya tidak akan menghalang anda!
Peraturan umum adalah bermula dengan rata-rata rancangan host dan naik taraf di sepanjang jalan.

Untuk laman web e-dagang kecil / sederhana atau baru, hosting bersama sering menjadi jalan keluar. Sangat bagus untuk mengekalkan kos yang rendah ketika anda baru bermula, kerana sumber dikongsi dengan laman web lain di pelayan.

Namun, setelah trafik anda mulai meningkat, anda mungkin ingin mencari pelayan khusus VPS atau penyelesaian awan.

Tuan rumah yang hebat dapat menampung pertumbuhan masa depan seperti ini.

Tanya pada diri anda, bolehkah host ini menaik taraf rancangan saya dengan mudah untuk membolehkan lebih banyak storan dan lebar jalur? Sekiranya jawapannya tidak, anda mungkin terpaksa menukar hos di kemudian hari. Jauh lebih baik jika tuan rumah anda dapat meningkatkan penyelesaian mereka semasa anda berkembang.

Tiang # 6: Nilai untuk wang

Tuan rumah yang baik akan memberi anda nilai wang anda.

Harga berbeza antara host dan rancangan yang berbeza. Apa sahaja yang anda pilih, anda pasti ingin mendapat keuntungan.

Beberapa hos menawarkan banyak perkhidmatan tambah nilai. Beberapa soalan yang perlu diajukan merangkumi:

 • Adakah hosting e-mel termasuk dalam rancangan?
  Alamat e-mel yang sepadan dengan domain biasanya kelihatan lebih sah bagi pelanggan.
 • Apa ciri yang saya perolehi?
  Adakah saya akan mendapat pendaftaran domain percuma? Adakah saya mendapat storan atau lebar jalur tambahan?
 • Adakah terdapat tempoh percubaan?
  Sebilangan besar hos menawarkan percubaan mengembalikan wang sehingga anda dapat menguji apakah mereka sesuai, bebas risiko.

Peringkat: Hosting eCommerce Terbaik 2020 (Speed ​​Server Diuji)

Dengan mempertimbangkan semua itu, kami memilih 5 hos yang kami rasa bangga dengan 6 tiang ini.

Namun masing-masing mempunyai kekuatan dan titik penjualan yang tersendiri. Mari kita perhatikan dengan lebih dekat apa yang menjadi tuan rumah tuan rumah ini.

1. SiteGround

https://www.siteground.com/

Awan SiteGround

Keseluruhan Masa Penggunaan

100%

Kelajuan Pelayan

A+

Harga

$ 3.95 / bln

Ciri-ciri utama

 • cPanel & Akses SSH
 • Cadangan harian percuma
 • GIT Bersepadu
 • Pelayan di 3 benua
 • Nginx & CentOS

"Kelajuan, sokongan yang sangat baik & keserasian dengan harga yang hebat; membeli nilai sebenar untuk laman web e-dagang kecil, sederhana dan baru"

SiteGround adalah salah satu hos kegemaran mutlak kami, hands-down.

Sejak ditubuhkan pada tahun 2004, mereka telah memenangi banyak penghargaan sejak itu. Paling ketara, sokongan oleh WordPress sendiri!

Sebenarnya, Bitcatcha.com adalah salah satu daripada 1,900,000 domain di seluruh dunia yang mereka servis sehingga kini. Kami telah menjadi pelanggan mereka yang gembira sejak tahun 2015.

Walaupun sukar untuk memutuskan USP yang paling hebat untuk diceriakan, kami merasakan kekuatan terbesar SiteGround adalah menawarkan keseluruhan pakej hosting.

Sungguh, SiteGround adalah rakan teknologi yang diinginkan dan layak oleh laman web e-dagang. Ia menawarkan ciri kelajuan yang sangat baik dan sokongan yang boleh dipercayai.

Untuk menguji kelajuan pelayan SiteGround (yang berjalan pada cakera SSD yang meningkatkan kelajuan), kami menyediakan laman web ujian berasingan yang dihoskan pada rancangan GrowBig mereka dan memasukkannya melalui alat kelajuan Bitcatcha kami yang dipercayai.

Hasilnya: penilaian A + dengan purata masa tindak balas yang luar biasa sebanyak 138.1 ms!

AS (W)
AS (E)
London
Singapura
Sao Paulo
55 ms3 ms92 ms223 ms139 ms
Bangalore
Sydney
Jepun
Kanada
Jerman
380 ms226 ms148 ms12 ms103 ms

Kelajuan Purata: 138.1 ms – Lihat hasil penuh

Dalam praktiknya, masa pemuatan akan dipercepat dengan mengaktifkan Cloudflare CDN dan SuperCacher premium mereka (dibina oleh jurutera mereka sendiri dan dikatakan dapat meningkatkan masa muat hingga 4x).

Rakan pengguna di rancangan GrowBig juga menikmati sokongan keutamaan premium melalui sembang atau tiket. Kami selalu sangat kagum dengan desakan pasukan sokongan mereka, yang dapat dihubungi 24/7 melalui telefon, sembang dan tiket.

Selain itu, kami secara peribadi telah mendaftar 100% waktu operasi di laman web kami sendiri sejak Oktober 2017, berdasarkan jaminan masa operasi 99.9% mereka.

Jadi ya, dengan Siteground, laman web e-commerce anda dijamin pantas. Dan anda pasti berada di tangan yang sangat baik.

Untuk harga yang berpatutan, pengguna mendapat penyelesaian yang kukuh dan holistik yang memberikan semua yang diperlukan oleh syarikat kecil hingga sederhana.

Perkara yang tidak kami gemari mengenai SiteGround

 • Berharap untuk mengeluarkan lebih banyak wang untuk pendaftaran domain.
 • Harga pembaharuan SiteGround dapat membuat orang terkejut dengan mudah!

Pelan SiteGround

Kami mengesyorkan rancangan hosting bersama GrowBig mereka, dan kemudian meningkatkannya apabila perlu.

Harga Hosting eCommerce SiteGround

2. Hostinger

https://www.hostinger.com/

Hostinger VPS

Keseluruhan Masa Penggunaan

99.9%

Kelajuan Pelayan

A+

Harga

$ 4.99 / bln

Ciri-ciri utama

 • SSD 20GB
 • Lebar jalur 1TB
 • RAM 1GB & RAM Burst 2GB
 • Rangkaian 100 MB / S
 • Sokongan IPv6

"Penyelesaian hosting murah tanpa embel-embel yang bagus untuk pemilik e-dagang yang baru bermula dan memerlukan sokongan penuh setempat."

Tuan rumah tuan rumah Lithuania mengaku melayani lebih dari 29,000,000 pelanggan gembira sehingga kini.

Dengan harga pengenalan yang murah (ok, agak sangat murah), kami tertanya-tanya apakah Hostinger agak bodoh. Ini adalah salah satu hos termurah di pasaran.

Adakah harga yang rendah itu bermaksud penawarannya akan terjejas?

Tetapi, setelah bermain dengan 3 akaun premium di Hostinger (kami mempunyai laman web ujian di pusat data Singapura, Amsterdam dan AS mereka, baca tinjauan mendalam kami di sini), kami yakin bahawa mereka juga layak mendapat tempat dalam senarai ini.

AS (W)
AS (E)
London
Singapura
Sao Paulo
69 ms28 ms98 ms239 ms130 ms
Bangalore
Sydney
Jepun
Kanada
Jerman
331 ms233 ms165 ms38 ms100 ms

Kelajuan Purata: 143.1 ms (Pusat Data AS) – Lihat hasil penuh

Teknologi cache mereka, Bitninja (suite perlindungan masa nyata all-in-one), pembangun laman web drag-and-drop, pendaftaran domain percuma dan jaminan 99.9% uptime hanyalah puncak gunung es.

Yang paling mengagumkan kami ialah mereka menjalankan sejumlah 4 pusat sokongan pelanggan di seluruh dunia (atau pusat ‘Kejayaan Pelanggan’, seperti yang mereka sebut) di Lithuania, Jogja, Brazil dan Ukraine.

Ketika kami bertanya kepada perwakilan Hostinger tentang hal itu, dia memberitahu kami bertekad untuk melayani pelanggan dalam bahasa ibunda mereka.

Sebenarnya, mereka kini melayani pelanggan mereka dalam 20 bahasa yang luar biasa! Vietnam, Denmark dan Arab, untuk beberapa nama.

Bercakap mengenai dedikasi untuk menyokong!

Itu juga menjelaskan mengapa mereka mempunyai pusat data di 6 wilayah yang berbeza (UK, AS, Brazil, Belanda, Singapura, Indonesia dan tidak lama lagi Lithuania). Mereka jelas memiliki penyebaran dan kedalaman untuk memberikan perkhidmatan pelanggan yang sangat lokal.

Menawarkan sokongan yang menggunakan bahasa ibunda anda, Hostinger sangat sesuai untuk anda yang memerlukan pertolongan dengan tangan.

Dan apa insentif yang lebih baik untuk memulakan laman web e-commerce anda, daripada harga perkenalan yang sangat rendah?

Apa yang kami tidak suka mengenai Hostinger

 • Harga perkenalan terendah memerlukan komitmen selama 48 bulan. Tetapi harga 12 bulan mereka juga sangat berpatutan, bermula dari $ 1.95.
 • Tidak ada sokongan telefon, mereka hanya menawarkan sistem tiket.
 • SSL, CDN dan sandaran harian tidak percuma dengan rancangannya.

Hostinger merancang

Rancangan Hosting Bersama mereka bermula dari $ 0.80 / bln. Kami mengesyorkan Premium Shared Hosting mereka, yang bermula pada $ 2.15 / bln.

Harga Hostinger

3. Kinsta

https://kinsta.com

Kinsta

Keseluruhan Masa Penggunaan

100%

Kelajuan Pelayan

A

Harga (USD)

$ 30 / bln

Ciri-ciri utama

 • Dikuasakan oleh Google Cloud
 • 20,000 lawatan / bulan
 • Sandaran harian
 • Pakar WP sebagai sokongan
 • Jaminan kemasukan hack

"Host berasaskan Google Cloud yang diuruskan sepenuhnya yang bagus untuk pemilik yang serius dalam meningkatkan lalu lintas dan bersedia membayar harga premium"

Seterusnya, temui Kinsta – hos WordPress terurus yang sudah ada sejak 2013.

Perkara pertama yang perlu anda ketahui adalah bahawa ia dikuasakan oleh Google Cloud.

Ini memberikan kelebihan dalam kebanyakan persaingan, dan menjadikan Kinsta berada di kedudukan teratas dalam senarai hosting e-niaga kegemaran kami.

Lebih baik lagi, Kinsta menjalankan Tahap Premium Google Cloud. Ini membolehkan pengguna memanfaatkan tahap prestasi, kelajuan dan keselamatan tertinggi dari jenama yang sudah menjadi terkemuka dalam hosting awan. Ia juga memberi mereka 20 lokasi pusat data untuk dipilih!

Oleh itu, tidak menghairankan bagi kami bahawa ia sangat CEPAT.

Kami bermain-main dengan laman web ujian dan memasukkannya melalui pemeriksa kelajuan kami. Ia mendapat penilaian A, dengan masa respons purata 196ms (anda boleh membaca ulasan Kinsta penuh kami di sini). Sangat dihormati!

AS (W)
AS (E)
London
Singapura
Sao Paulo
130 ms95 ms10 ms287 ms203 ms
Bangalore
Sydney
Jepun
Kanada
Jerman
487 ms266 ms221 ms83 ms13 ms

Kelajuan Purata: 179.5 ms – Lihat hasil penuh

Dan sebelum melaksanakan KinstaCDN premium mereka yang sangat mengagumkan (perkongsian dengan KeyCDN, jenama terkemuka lain dalam bidang mereka).

Senibina awan yang sama inilah yang menempatkan teknologi tanpa henti Kinsta dalam liga tersendiri.

Lebihan lalu lintas yang besar? Tiada masalah. Dengan Kinsta, wadah laman web anda hanya bertambah secara dramatik kepada sebilangan CPU yang diperlukan. Laman web anda harus terus beroperasi dan anda hanya perlu membayar yuran berlebihan.

Bandingkan ini dengan hosting bersama atau VPS, di mana lonjakan lalu lintas secara tiba-tiba dapat menjatuhkan laman web anda. Tidak hairanlah Kinsta juga mempunyai jaminan uptime 99.9% yang disokong SLA.

Infrastruktur Google Cloud mereka juga menjadikan Kinsta super terukur. Sekiranya anda memerlukan lebih banyak lebar jalur, anda boleh meningkatkan rancangan anda dengan lancar. Tidak ada migrasi yang rumit ke pelayan atau hos lain. Cukup bayar tahap seterusnya.

Dengan kelebihan kelajuan dan penskalaan seperti itu, kami berpendapat Kinsta adalah pilihan terbaik untuk perusahaan besar atau berkembang pesat yang ingin memastikan mereka sentiasa terbuka untuk perniagaan.

Apa yang kami tidak suka mengenai Kinsta

 • Ia jauh lebih mahal daripada banyak pesaing.
 • Tidak termasuk pendaftaran e-mel atau pendaftaran domain.
 • Tiada sokongan telefon.
 • Oleh kerana Kinsta adalah tuan rumah WordPress yang dikendalikan, anda hanya dapat menggunakan pemalam e-dagang WordPress seperti WooCommerce

Kinsta merancang

Rancangan Kinsta bermula dari $ 30 sebulan untuk rancangan Starter mereka, dan meningkat dengan banyak peringkat.

Pelan Harga Kinsta

4. Hosting A2

https://www.a2hosting.com/

A2 Hosting VPS

Keseluruhan Masa Penggunaan

99.9%

Kelajuan Pelayan

A+

Harga

$ 7.99 / bln

Ciri-ciri utama

 • Storan SSD 75GB
 • Pemindahan 2TB
 • RAM 4GB & 4 vCPU
 • Node.js & TLS 1.2
 • cPanel atau Plesk

"Prestasi yang baik, keselamatan dan banyak ciri tanpa had dengan harga yang berpatutan, tetapi sokongan yang berpotensi lebih perlahan."

Untuk hos web yang tidak dikenali, A2 menawarkan cadangan nilai yang menarik.

Semakin banyak kita membaca senarai panjang fitur yang ditawarkannya, semakin kita menjadi yakin bahawa ia layak mendapat tempat dalam senarai ini.

Dari semua rancangan mereka, rancangan Turbo mereka adalah yang menarik perhatian kita. Dikecas tinggi untuk kepantasan dalam setiap cara.

Rancangan ini dengan bangga menggunakan pelayan hosting web Turbo, yang dikatakan memuatkan laman web sehingga 20x lebih cepat daripada pelayan standard. Semasa kami menguji ini, laman ujian kami dalam rancangan Turbo mereka juga memperoleh skor A + pada ujian kelajuan kami, dengan masa tindak balas purata 169.5ms.
Cepat – tetapi memang bukan yang tercepat dari host yang kami uji (baca semua butiran berair dalam ulasan penuh kami di sini)

AS (W)
AS (E)
London
Singapura
Sao Paulo
63 ms10 ms129 ms234 ms145 ms
Bangalore
Sydney
Jepun
Kanada
Jerman
433 ms214 ms147 ms13 ms110 ms

Kelajuan Purata: 149.8 ms – Lihat hasil penuh

Namun, A2 nampaknya menawarkan banyak perkara di bawah rancangan Turbo.

3 pilihan caching yang berbeza hanyalah permulaan. Belum lagi anda akan mendapat Hackscan (perlindungan keselamatan inklusif yang sangat baik), atau kenyataan bahawa aplikasi e-dagang mereka A2 Dioptimumkan, yang bermaksud mereka dikonfigurasi untuk memuat halaman dengan lebih cepat dan lebih selamat.

Sekarang, yang paling kami gemari dengan A2 adalah senarai tawaran ‘tanpa had’ yang sangat mengagumkan dengan harga rendah.

Kami bercakap alamat e-mel, laman web, pangkalan data total, penyimpanan dan pemindahan tanpa had – serta subdomain tanpa had, domain terparkir dan domain addon. Anda tidak perlu membayar SSL kerana ia termasuk pilihan Let’s Encrypt SSL percuma.

Itulah banyak nilai yang tidak terhad dan banyak ruang untuk anda berkembang.

Semua ini, dengan harga yang berpatutan, menjadikan A2 penyelesaian kaya ciri untuk pemilik laman web e-dagang kecil hingga sederhana.

Apa yang kami tidak gemari mengenai A2 Hosting

 • Sumber ‘tidak terhad’ mempunyai peringatan – mereka tidak semestinya ‘tidak terhad’ secara konsisten. Pada hakikatnya, persekitaran host bersama dibahagikan hampir untuk memastikan bahawa laman web tidak menggunakan lebih banyak daripada bahagian sumbernya yang adil dan mempengaruhi prestasi laman web lain. Sekiranya laman web anda mula menarik lebih banyak sumber daripada yang sepatutnya, tuan rumah mungkin mengenakan sekatan yang boleh mempengaruhi prestasi laman web anda.
 • Sokongan boleh menjadi perlahan. Pada masa lalu, kami telah menunggu antara 5 – 40 minit untuk berhubung dengan sembang langsung mereka. Kami membaca ulasan lain yang melaporkan kelambatan serupa, atau memerlukan banyak percubaan untuk menyambung ke sembang langsung.

Pelan Hosting A2

Harga perkenalan untuk pilihan hosting bersama mereka bermula pada $ 7,99 / bln untuk rancangan Lite mereka.

Pelan Hosting A2

Mereka juga menawarkan hosting VPS (dikelola dan tidak dikelola), hosting khusus dan hosting reseller.

5. Cloudways

https://www.cloudways.com/

Laluan Awan

Keseluruhan Masa Penggunaan

100%

Kelajuan Pelayan

A

Harga

$ 15 / bln

Ciri-ciri utama

 • Pengehosan awan
 • Sokongan responsif
 • CloudwaysBot
 • Skalabiliti
 • Tiada kontrak

"Pengehosan awan terkawal yang sangat berskala dan berfokus pada prestasi, tetapi bukan yang paling mesra pengguna untuk pemula."

Cloudways agak luar biasa.

Berbanding dengan hos standard anda, Cloudways lebih merupakan titik penyatuan untuk pelbagai perkhidmatan awan, yang dikendalikan dari satu konsol. Mereka membantu anda menyediakan pelayan maya berasaskan awan yang sesuai dengan keperluan dan gaya hosting khusus anda.

Tagline mereka segera menarik perhatian kami: ‘pertumbuhan tanpa had tanpa sekatan’. Semakin banyak kita menyiasat, semakin kita menyedari mereka tidak bergurau!

Lihat, perkara yang kita sukai tentang Cloudways adalah tahap yang membolehkan anda melakukan perkara dengan cara ANDA. Bukan hanya penyelesaian hosting yang hebat – ia menjamin fleksibiliti dan kawalan anda. Kami bercakap mengenai penyesuaian tahap seterusnya.

Untuk memulakan, anda perlu memilih dari penyedia awan bertaraf dunia seperti AWS dan Google Cloud. Itu sudah memberi anda 60+ pusat data yang boleh dipilih.

Setelah memilih penyedia, Anda dapat menyesuaikan sejumlah parameter pelayan, serta menyebarkan aplikasi dan menaik taraf pakej yang anda anggap sesuai.

Sekiranya anda memutuskan bahawa anda memerlukan lebih banyak sumber, CloudWays membolehkan anda meningkatkan ruang penyimpanan pelayan anda hanya dalam beberapa klik tanpa mempengaruhi prestasi kedai anda atau penyesuaian anda sebelumnya. Dalam satu klik, anda juga boleh meningkatkan RAM, pemproses dan lebar jalur secara menegak. Ia tidak lebih lancar daripada itu!

Semua ini menggunakan model bayar-semasa-anda-yang mudah – alternatif fleksibel yang hebat daripada kontrak tuan rumah biasa yang membuat anda kecewa.

Kami pasti mengesyorkan Cloudways kepada pemilik yang mahir teknologi yang tahu apa yang mereka lakukan, dan memerlukan fleksibiliti dan kawalan yang lebih maju.

Walau bagaimanapun, bagi pemilik laman web e-dagang yang baru bermula, sebilangan besar pilihan penyesuaian mungkin berlebihan.

Apa yang kami tidak suka mengenai Cloudways

 • Waktu Kelewatan – Kami tidak dapat menemui jaminan waktu operasi di laman web mereka, dan pelacak waktu operasi kami sendiri melaporkan 99.54% lebih rendah. Cloudways dibina di atas kemudahan hosting awan yang lain, jadi mereka mempunyai kawalan terhad terhadap perkakasan.
 • Cukup teknikal. Oleh kerana setiap pelanggan membina pelayan mereka dari awal dan menguruskannya sendiri, Cloudways mungkin lebih sesuai untuk pembangun dan pakar.
 • Tiada sokongan telefon.
 • Hosting e-mel, pendaftaran domain & Elaun CDN tidak termasuk.
 • Percubaan 3 hari mereka mungkin agak singkat.

Cloudways merancang

Rancangan Cloudway sangat berbeza dari segi harga dan kapasiti, memandangkan anda memilih dari 5 penyedia yang berbeza.

Tahap paling popular mereka bermula dari $ 33.30 / bln (Awan Google) hingga $ 50 / bln (Linode) – masing-masing menawarkan tahap storan dan lebar jalur yang berbeza, dengan rancangan harga bayar-sambil-pergi berlapis di atas.

pelan harga cloudways - google cloud

Pelan harga Cloudways - Linode

Keputusan: Memilih hosting e-dagang yang betul

Pasti, penyedia hosting anda bukanlah sesuatu yang dilihat oleh pelanggan anda.

Namun, ini ada kaitannya dengan bagaimana mereka mengalami perniagaan anda, dan bagaimana perasaan mereka.

Mana hos e-dagang yang terbaik? Tidak ada jawapan yang tepat, tetapi anda pasti ingin tuan rumah yang anda pilih tandakan kotak berikut:

 • Kelajuan yang sangat baik
  Dapatkan sekurang-kurangnya penilaian A + atau A pada ujian kelajuan Bitcatcha kami.
 • Boleh dipercayai
  Menyediakan pasukan sokongan yang boleh dipercayai dan mahir untuk memastikan anda berjalan lancar.
 • Selamat
  Menyediakan barisan pertahanan yang kuat dari penggodam dan perisian hasad.
 • Keserasian yang meluas
  Sesuai dengan perisian e-dagang pilihan anda.
 • Berskala
  Menampung pertumbuhan laman web anda.
 • Nilai untuk wang
  Seimbangkan ciri yang anda perlukan dengan harga yang berpatutan.

Dari sini, anda akan membuat keputusan berdasarkan kekuatan mereka. Untuk merakam, berikut adalah 5 hos teratas:

KECEPATAN SELURUH DUNIA

KEMASKINI

HARGA (USD / MO)

Tapak Tapak

A+

100%

3.95

Hostinger VPS

A+

99.9%

4.99

Kinsta

A+

100%

30

Hosting A2

A+

99.9%

7.99

Laluan Awan

A

100%

15

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me