{"@контекст":"хттпс://сцхема.орг","@тип":"ФАКПаге","маинЕнтити": [{"@тип":"Питање","име":"Је ли Минецрафт бесплатан?","прихваћенАнсвер": {"@тип":"Одговор","текст":"Не, Минецрафт је лиценцирана игра која сада припада Мицрософту. Постоје разне верзије истог намењене различитим платформама, али трошкови се разликују. На пример, основни Минецрафт за Виндовс платформу кошта 29,99 долара, док верзија ПС4 кошта 19,99 долара."}}, {"@тип":"Питање","име":"Ако је хостинг Минецрафт сервера бесплатан?","прихваћенАнсвер": {"@тип":"Одговор","текст":"Не, хостинг кошта новац јер је укључена скупа инфраструктура и опрема. Ако домаћин будете на мрежи код компаније за веб хостинг, овај трошак можете поделити и плаћате разумнију месечну накнаду у зависности од ваших потреба."}}, {"@тип":"Питање","име":"Колико РАМ-а је потребно за Минецрафт сервер?","прихваћенАнсвер": {"@тип":"Одговор","текст":"Као и све апликације, што је већи број играча на серверу, то је више РАМ-а потребно да би их подржао. За основно подешавање са до 10 играча, препоручује се најмање 1ГБ на веб серверу. Више ће вам вероватно пружити много глаткији доживљај играња."}}, {"@тип":"Питање","име":"Који је најбољи Минецрафт хостинг сервис?","прихваћенАнсвер": {"@тип":"Одговор","текст":"Руке доле, Хостингер тренутно води ову листу. Нуди посебно развијене Минецрафт планове за оне који желе угостити своје и поседује помоћно особље које ће вас саветовати о свему, од избора до инсталације."}}, {"@тип":"Питање","име":"Који је најбољи бесплатни домаћин Минецрафт сервера?","прихваћенАнсвер": {"@тип":"Одговор","текст":"Бесплатан хостинг обично се не препоручује и вероватно ће бити још мање одржив за захтевне задатке, попут Минецрафт хостинга. У идеалном случају, размотрите план ВПС хостинга да бисте искористили наменске ресурсе који су доступни на тим плановима."}}]}

Уз игру која је толико вољена и окретна као и Минецрафт, није изненађење што многи гледају како би поставили сопствени Минецрафт сервер.

Постоји неколико начина на које можете играти Минецрафт са пријатељима, али најсвестранији до сада је на Минецрафт серверу који је домаћин онлине.

Contents

Шта је Минецрафт?

Минецрафт

Замислите Минецрафт као модерну верзију класика која није испала из стила. У ствари, видео сам то раније као виртуални Лего. Ово можда није тачно, пошто је Минецрафт постао толико популаран да чак постоји читава Лего тема о томе!

Његова једноставна графика спојена са основним гамеплаи-ом који и даље омогућава велику иновацију омогућила је овој игри да се повећа у популарности.

Захваљујући својој подршци бази обожаватеља, Минецрафт је успео да се напусти на готово све дигиталне платформе, од десктоп рачунара до мобилних уређаја и конзола. Минецрафт је данас доступан у обичној ванилији или као једна од многих прилагођених верзија које су створили фанови и програмери.

Мултиплаиер Моде у Минецрафт-у

Иако се Минецрафт може играти соло, једна од његових главних атракција је мултиплаиер мод који омогућава корисницима да се међусобно баве. То може резултирати многим стварима у зависности од окружења.

На пример, играчи се могу одлучити у ратовању, покретати задругарке или једноставно у миру постојати на својим малим парцелама виртуелне земље. У мултиплаиер моду постоје четири главне опције;

 • Играње на локалној мрежи (ЛАН)
  ЛАН повезује групу рачунара у мањем (локализованијем) простору. На пример, повезивање неколико рачунара у соби сматра се ЛАН-ом.
 • Минецрафт Реалмс
  Концепт Реалмс-а осмислили су дизајнери Минецрафт-а како би играчима омогућили да брзо сервисирају Минецрафт игрице путем сервиса. Претплата се темељи на цени Минецрафт-а.
 • Подијељени екран
  Ово је само за конзоле и омогућава до четири корисника да играју Минецрафт заједно, користећи један екран.
 • Онлине Сервер
  Ово је најзанимљивије од свих и укључује корисника који заправо поставља целокупно окружење на мрежи од почетка до домаћина Минецрафт игрица. Најчешће домаћин ће у ту сврху изнајмити серверски простор од компаније која пружа услуге веб хостинга.

Минимални захтеви за хостинг послужитеља Минецрафт

Као што сте можда свесни, хостинг игара је често тежак, јер су обично више гладни ресурса од већине веб апликација. Срећом, Минецрафт није баш велика свиња и можете је угостити на веб серверима уз неке прилично основне спецификације.

Ипак, то узима у обзир основне поставке Минецрафта – чисту Ванилла како је називају. За ове инсталације и просечну групу играча од 10, можете се задовољити са минималним голом у ВПС хостингу.

Погледајмо вероватне захтеве за обичан Ванилла Минецрафт хостинг у бројевима;

Минимални захтев.

 • 1ГБ РАМ-а
 • 1 ЦПУ Цоре

Препоручени захтев.

 • 2 ГБ РАМ-а
 • 2 ЦПУ Цоре

Простор за складиштење је прилично занемарљив у контексту онога што се нуди, тако да ћемо овде то прескочити, све док је ССД заснован.

Ако повећате анте и озбиљније се бавите Минецрафт хостингом, тада ћете гледати теже бројеве за групе играча од 50 и више. Можда бисте волели да размотрите и друге могућности, попут употребе модова, што ће повећати захтеве.

У овим случајевима бих препоручио ВПС план као што је Минецрафт Виллагер План на Хостингеру, који нуди 3 ГБ РАМ-а, али уклапа се на 12,95 УСД месечно. Као што видите, што више играча желите да угостите, то ће вам бити већи потенцијални трошкови.

Предности покретања сопственог Минецрафт сервера

Дакле, након што сте дошли до ове тачке у чланку, сада се питате зашто ћете на земљи проћи кроз главобољу проналажења сопственог сервера који ће угостити Минецрафт на?

Иако вас не бих кривио што се у овом тренутку оглушите, постоје неки врло позитивни аспекти Минецрафт хостинга за размишљање о којима.

 1. Слобода избора модова

  Ако сте икада играли неку игру и фрустрирали се јер верзија на којој немате укључене одређене модове, може бити фрустрирајућа. Ови додаци могу бити лако доступни, ван вашег досега. Хостовањем сопственог Минецрафт сервера добијате бесплатан избор шта да инсталирате.

 2. Изградња заједнице

  Људи су друштвена бића и иако је бити забавно бити са пријатељима, време не дозвољава увек. Срећом, дигитални свет уклања даљину, а Минецрафт може бити одличан начин да изградите малу заједницу својих најближих пријатеља. Ваш сопствени свет у свету, да тако кажем.

 3. Моја кућа, моја правила

  Са домаћинима који подржавају велику заједницу, правила се често креирају за огроман ефекат покривача у корист већине. Ако угостите сопствени Минецрафт сервер, само морате размотрити правила која ће утицати на вашу малу групу. Још боље – биће вам по вољи, а никоме више.

 4. Као наставно средство

  Ако сте васпитач, можда ћете бити изненађени када сазнате да Минецрафт може бити одлично наставно средство. Размислите о социјалним експериментима и подучавању младих људи о важности аспеката понашања и доношења одлука, а све у забавном окружењу које их подстиче на изградњу и истраживање.

  Листа се наставља, зато будите креативни и размислите о Минецрафт хостингу као што је мање „бављења игром“ и више потенцијала ако се креативно користи.

 5. Монетизација

  Гостовање Минецрафт-а дугорочно може бити прилично скупо, посебно ако угостите већи број играча. Трошкови хостинга ће бити значајни, али Минецрафт је и даље под лиценцом Мицрософта – он разуме да постоје трошкови које је потребно покрити.

  Због тога је Мицрософт направио одређени додатак, отварајући путеве преко којих можете надокнадити трошкове. Неки од начина на који можете да уновчите Минецрафт сервере су оглашавање у игри, подешавање веб продавница и још много тога.

Шта треба потражити у Минецрафт сервер хостингу?

Као и многе друге апликације, Минецрафт поставља захтеве и за хардвер и за инфраструктуру. Да бисте уживали у глатком играчком искуству у окружењима Минецрафта који се налазе у домаћинству, морате бити свесни неких финансијских и техничких детаља.

Иако се већина ових детаља односи углавном на готово све опције веб хостинга, неки веб домаћини отишли ​​су корак даље, нудећи специјализоване Минецрафт планове за хостинг који могу укључивати додатне Минецрафт специфичне карактеристике.

Ако користите свој Минецрафт сервер на мрежи, значи да ће вам требати хардвер и пропусна ширина да бисте га подржали. Ако немате дата центар, то значи изнајмљивање простора на серверу који домаћин је компанија за веб хостинг као што је Хостингер.

Да бисте осигурали да ваш Минецрафт хостинг ради без проблема, постоје неке ствари које морате узети у обзир при избору Минецрафт хостинг хостинг плана, као што су;

1. Процесор

Готово све веб апликације захтевају време за обраду, али то се посебно односи на играчка окружења. У стварним сценаријима употребе, време обраде израчунава се у тактним циклусима (отуда презентација као МХз или ГХз).

У веб хостингу сервери су често опремљени са вишеструким, моћним процесорима. Тачно колико времена процесора добијате одређује планове које нуди ваш веб домаћин. Процесорско време заједничког хостинга дели се између налога, док ВПС или планови за хостинг у облаку нуде ексклузивно коришћење одређених количина ресурса.

2. Меморија

РАМ меморија је брза, испарљива меморија која се користи за покретање процеса. Када се ваш сервер постави за захтев, он учитава податке у меморију ради брже обраде. Ако имате мање меморије него што је потребно, сервери ће морати чешће да замењују податке у и из РАМ-а, што резултира нижим перформансама.

Опет, као и у време процесора, дељено хостирање функционише из великог меморијског базена који се дели између више налога. ВПС или цлоуд планови нуде наменској меморији за употребу. Тачно колико ће зависити од домаћина и плана који одаберете.

3. Тип складиштења & Свемир

Минецрафт није изузетно драга игра, али ако имате Минецрафт сервер, ССД ће вам помоћи да убрзате перформансе. Да ли знате разлике које су могуће у овој области.

Неки веб домаћини ће понудити серверски софтвер заснован на ССД-у (попут оперативног система и софтвера за веб сервер), док чувају ваше податке у редовној меморији. Ово се разликује од понуде целокупног ССД решења тамо где је све смештено на ССД.

4. Локација сервера

Ово може бити једна од најкритичнијих ствари за ваш Минецрафт хостинг сервер. Локација на којој се сервер налази је битна. Сервер који је далеко од места где су играчи често ће резултирати великим латенцијама (заостајање).

Ако угостите играче из целог света, не можете много да се потрудите око тога. Међутим, ако гостујете у више локализованом контексту (можда за играче у одређеној земљи / региону), онда одаберите веб домаћина са серверима у или у близини тог подручја. Ово може увелико смањити заостајање у игри.

Белешка

Можете да користите нашу проверу брзине сервера да бисте проверили да ли је сервер који користите брз!

5. Минецрафт специфична подршка

Као што сам раније напоменуо, неки веб домаћини нуде посебне планове хостинга који су намењени домаћинима Минецрафт-а. Ово је значајно јер они који то учине, често могу имати додатну подршку за ваше Минецрафт планове за хостинг које можда нећете лако наћи негде другде.

Примјери ове врсте подршке често су у подручјима помоћи при инсталирању и подешавању. Да бисте видели да ли ће домаћин који размишљате помоћи у томе, најбоље је да покушате да ступите у контакт са њима пре него што одаберете план.

6. Избегавајте претерано јефтине Минецрафт планове за хостинг

Постоји много хостинг компанија које нуде цене ниже од препоручених овде. Међутим, позивам вас да будете опрезни приликом разматрања ових планова. Многи од ових планова често нуде услуге помоћног дела и могу смањити углове у областима који на крају утичу на ваше играње

Ранг: 5 најбољих Минецрафт сервер хостинг 2020

1. Хостингер

хттпс://ввв.хостингер.цом/

хостингер

РАМ

2ГБ

Број играча

70

Цена (УСД)

$ 8,95 / месечно

Кључне карактеристике

 • 99,9% Уптиме
 • ДДоС заштита
 • Инстант подешавање
 • Мултицрафт Панел
 • Дуал ЦПУ

"Хостингер је успешно искористио моћ веб сервера за играње."

Хостингер је наш најбољи избор као Минецрафт хостинг провајдер из више разлога. Прво и најважније је да је изузетно ретко пронаћи домаћина који нуди планове посебно изграђене за збрињавање Минецрафт хостинга.

Њихови Минецрафт планови за хостинг су изграђени на ВПС серверима, што значи да ћете добити наменска средства потребна за хост Минецрафт-а. Њихова структура плана такође је изграђена око концепта, нудећи најмање 2ГБ меморије, скоро тренутно подешавање Минецрафт сервера и техничку подршку која вам може помоћи ако се заглавите.

Хостингер је један од наших најбољих домаћина!

Прочитајте нашу детаљну рецензију о Хостингеру да бисте сазнали зашто!

2. Схоцкбите

хттпс://схоцкбите.цом/

схоцкбите

РАМ

1ГБ

Број играча

20

Цена (УСД)

2,50 УСД / месечно

Кључне карактеристике

 • 100% Уптиме
 • ДДоС заштита
 • Инстант подешавање
 • Мултицрафт Панел
 • Неограничен ССД

"Схоцкбите је играње претворио у велики бизнис, омогућавајући снагу и скалабилност."

Схоцкбите је аустралијска компанија која је специјализована за изнајмљивање сервера игара. Њихова кључна подручја су Минецрафт, АРК: Сурвивал Еволвед и Руст – са плановима за подршку више наслова.

Њихови планови су веома фокусирани и можете изабрати онај који ће директно одговарати вашим потребама. Њихово искуство са Минецрафт-ом омогућава им да пруже неколико добрих предлога, и ово је добро место за специјализовани Минецрафт хостинг.

3. БисецтХостинг

хттпс://ввв.бисецтхостинг.цом/

бисектхостинг

РАМ

1ГБ

Број играча

12

Цена (УСД)

$ 2,99 / месец

Кључне карактеристике

 • Дневне резервне копије
 • ДДоС заштита
 • Инстант подешавање
 • Мултицрафт Панел
 • ССД сервери

"Једноставно, БисецтХостинг подржава Минецрафт Јава и Бедроцк."

БисецтХостинг је још једно популарно име на Минецрафт хостингу иако нуди скоро све друге услуге повезане са веб-ом. Због опсега својих хостинг планова, Бисецт је поједностављен када је реч о Минецрафт-у, подржавајући или верзију Јава или Бедроцк.

Снажна карактеристика је то што сви Бисецт-ови Минецрафт планови за хостинг имају неограничено ССД складиште, чак и на њиховом најјефтинијем плану. Ово је, наравно, подложно њиховој политици фер употребе, што значи да можете да га користите, али не и да га злоупотребљавате.

4. ГГСерверс

хттпс://ггсерверс.цом/

ГГсерверс

РАМ

1ГБ

Број играча

12

Цена (УСД)

$ 3,00 / месечно

Кључне карактеристике

 • Инстант подешавање
 • ДДоС заштита
 • Мултицрафт Панел
 • Кликните на Инсталлер
 • Унметеред ССД

"Подигните Минецрафт хостинг на сљедећи ниво на ГГСерверс-у са инсталирањем модпацка од 1 клика."

ГГСерверс је канадска веб хостинг компанија која нуди веб хостинг, али такође је специјализована за сервере игара. Имају сервере за различите игре укључујући Минецрафт и до данас су распоредили више од пола милиона ових.

На својим серверима за игре нуде спецификације високих перформанси и имају добро распоређивање од девет локација података центра широм света које можете одабрати. Планови се разликују овисно о пруженим ресурсима и започињу се са основном меморијом од 1 ГБ која подржава 12 слотова играча.

5. Апек хостинг

хттпс://апекминецрафтхостинг.цом/

Апек хостинг

РАМ

1ГБ

Број играча

12

Цена (УСД)

$ 3,99 / месец

Кључне карактеристике

 • 99,9% Уптиме
 • Инстант подешавање
 • ДДоС заштита
 • Мултицрафт Панел
 • Кликните на Инсталлер

"Набавите не само хардвер за Минецрафт, већ и подршку која вам је потребна за подешавање вашег сервера."

Апек хостинг је фокусиран само на Минецрафт и они нуде 15 локација за сервере широм света са још више долазака. Њихови планови почињу мали са основним 1 ГБ РАМ-а, али сви планови долазе са прилагођеним поддоменом.

Њихова тврдња о слави лежи у широкој подршци за Минецрафт, која садржи једноставан контролни панел, видео туторијале и могућност да Минецрафт сервери буду покренути и раде за само пет минута. Помоћ је доступна и путем разговора уживо и система издавања карата.

Закључак: За Диехард Минецрафт Фанове

РАМ

НЕ. ОФ
ИГРАЧИ

ЦЕНА (УСД / МО)

Хостингер

2ГБ

70

$ 8,95

Схоцкбите

1ГБ

20

2,50 УСД

БисецтХостинг

1ГБ

12

$ 2,99

Као што вероватно можете да видите до сада, хостинг Минецрафт сервера не мора да буде ужасно сложен. У ствари, лепота је у томе што откако имате контролу, можете одлучити колико тачно желите да буде ваш Минецрафт свет.

Било да то значи масивни сервер који подржава хиљаде играча или основни пријатељ за интеракцију, коначна одлука је на вама. Трошак такође није нужно фактор као што видите, јер постоји много начина који вам помажу да надокнадите своје трошкове.

Коначно, хостовање властитог Минецрафт сервера је труд љубави – а за диехар фанове игре свакако би требало узети у обзир. Ако сте још увек на ивици и одлучите да ли је то за вас, разговарајте са људима из Хостингера (који нуди праве Минецрафт планове за хостинг & подршка) да видите могу ли вас у било ком случају саветовати.

Минецрафт Сервер Хостинг: Често постављано питање

1. Је ли Минецрафт бесплатан?

Не, Минецрафт је лиценцирана игра која сада припада Мицрософту. Постоје разне верзије истог намењене различитим платформама, али трошкови се разликују. На пример, основни Минецрафт за Виндовс платформу кошта 29,99 долара, док верзија ПС4 кошта 19,99 долара.

2. Да ли је хостинг Минецрафт сервера бесплатан?

Не, хостинг кошта новац јер је укључена скупа инфраструктура и опрема. Ако домаћин будете на мрежи код компаније за веб хостинг, овај трошак можете поделити и плаћате разумнију месечну накнаду у зависности од ваших потреба.

3. Колико РАМ-а је потребно за Минецрафт сервер?

Као и све апликације, што је већи број играча на серверу, то је више РАМ-а потребно да би их подржао. За основно подешавање са до 10 играча, препоручује се најмање 1ГБ на веб серверу. Више ће вам вероватно пружити много глаткији доживљај играња.

4. Који је најбољи Минецрафт сервер хостинг услуга?

Руке доле, Хостингер тренутно води ову листу. Нуди посебно развијене Минецрафт планове за оне који желе угостити своје и поседује помоћно особље које ће вас саветовати о свему, од избора до инсталације.

5. Који је најбољи бесплатни домаћин Минецрафт сервера?

Бесплатан хостинг обично се не препоручује и вероватно ће бити још мање одржив за захтевне задатке, попут Минецрафт хостинга. У идеалном случају, размотрите план ВПС хостинга да бисте искористили наменске ресурсе који су доступни на тим плановима.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me