Ako ovo čitate, vjerojatno tražite rješenje VPS-a prema vašim potrebama za hostingom. Uz ovaj članak, upoznat ćemo vas s našim 5 najboljih omiljenih VPS usluga i zašto smo tako prokleto sjajni.

No, prije nego što to učinimo, pogledajmo malo što VPS zapravo jest i zašto bi ljudi željeli takve usluge.

Što je VPS?

VPS (ili Virtual Private Server) Hosting je jedinstvena tehnologija hostinga koja lijepo stoji između standardnog zajedničkog web hostinga i namjenskih poslužiteljskih usluga.

Najprikladniji je za tvrtke koje zahtijevaju plan hostinga koji nudi veću snagu, funkcionalnost i fleksibilnost poslužitelja od zajedničkih poslužitelja, ali bez cijena namjenskih poslužitelja..

Drugim riječima, VPS hosting pruža vam najbolje iz oba svijeta. Dobivate više od svega, ali po cijeni koja nije previše neupadljiva.

Evo kratkog pregleda osnova, ali ako želite još više, postoje mnoštvo nevjerojatnih vodiča za VPS hosting koji možete provjeriti na mreži.

Više o VPS-u

VPS vam omogućuje da svoje web mjesto smjestite u virtualne odjeljke na fizičkom poslužitelju. Iako to može zvučati blisko zajedničkom poslužitelju hostinga, zapravo je sasvim drugačije jer imate vlastiti operativni sustav, namjenske resurse (CPU i RAM) i namjenski prostor za pohranu na virtualnom privatnom poslužitelju..

VPS hosting

VPS hosting košta samo djelić cijelog poslužitelja. (izvor)

Dakle, savršeno je ako vam trebaju prednosti privatnog poslužitelja, ali radije održavajte niske troškove.

Koja je razlika?

“Postoji li doista razlika?”

Naravno da postoji i veći je nego što mislite!

Da biste bolje razumjeli razlike, pogledajmo unutarnje funkcioniranje svake hosting usluge.

Dijeljeno poslužitelj poslužitelja

S zajedničkim poslužiteljskim hostingom vaša se web lokacija nalazi na jednom fizičkom poslužitelju, zajedno sa stotinama drugih web lokacija. To je često najjeftiniji plan hostinga, ali i naj ograničavajući, jer dijelite sve resurse poslužitelja s drugim korisnicima.

Skoro da je živjeti u stanu s domaćicama. Sve je to zabava i igre dok netko ne zakopča WC.

Da, govorim o tebi, Karen Prestani lupati WC-om.

Općenito govoreći, dijeljenje poslužitelja poslužitelja je pogodnije za manje web stranice za koje nije potrebno puno širine pojasa ili resursa poslužitelja. Većina pružatelja usluga upravljat će održavanjem poslužitelja što olakšava upotrebu onima bez tehničkog znanja.

Loša strana je što imate vrlo ograničene resurse, a ako završite s lošim korisnikom, vjerojatno će završiti sa gomilanjem svih resursa, uzrokujući usporavanje vaše web lokacije.

Znate li što se događa kada vaše web mjesto usporava? Smanjuje konverzije. To je nešto što niko ne voli.

Virtualni privatni poslužitelj (VPS) hosting

Nikad ne shvaćate slobodu dok se ne iselite iz stana sa svojim usranim toaletima i zakopčate prijatelje u svoje potkrovlje..

Dobra zagonetka, Karen!

Ovako izgleda VPS hosting. Imate cijeli stan za sebe, i dok ste još uvijek smješteni na fizičkom poslužitelju s drugim korisnicima, resursi vašeg poslužitelja su vaši i sami..

S VPS-om se nećete morati brinuti da li loši korisnici gube resurse poslužitelja kao što ste izolirani jedan od drugog, unatoč tome što dijelite isti fizički poslužitelj.

To znači da će vaša web lokacija raditi brže, što će rezultirati s više PRETVORBINA i PRODAJE.

U VPS imate i bolju sigurnost jer su svi vaši podaci odvojeni od drugih korisnika, što smanjuje šanse hakera da pristupi vašoj web lokaciji.

Najbolji dio?

VPS obično košta oko djelića namjenskog poslužitelja. U osnovi, ostvarujete prednosti privatnog poslužitelja, umanjene za pretjeranu cijenu.

Namjenski poslužitelj za hosting

Kad dostignete određenu životnu točku, poželjet ćete živjeti u luksuznom dvorcu s toaletima većim od dnevnog boravka vašeg starog stana.

A upravo su to posvećeni poslužitelji. U osnovi imate cijeli poslužitelj za sebe s pristupom onoliko resursa koliko vam treba, ali baš kao i posjedovanje kuće, namjenski poslužitelji su najskuplja opcija od svih hosting usluga.

Budući da imate cijeli fizički poslužitelj prema sebi, imat ćete pristup svim resursima poslužitelja bez potrebe za dijeljenjem ili dijeljenjem s drugim korisnicima. Imate i potpunu kontrolu nad svim aspektima vašeg poslužitelja, uključujući operativni sustav, hardver itd.

To je najmoćnija usluga hostinga, ali ujedno i najskuplja, a obično se preporučuje korisnicima koji rade velike web stranice s velikim prometom, što zahtijeva veliku propusnost..

Trebate li prijeći na VPS?

Neki od vas se mogu pitati trebate li prelazak na VPS ili ne.

Iskreno, ako imate malu ili hobi web stranicu, onda je to najvjerojatnije ne.

MEĐUTIM.

Ako imate bilo što od navedenog u nastavku, to bi trebao biti dobar pokazatelj da život s kućanicama nije baš najbolja opcija za vas:

 • Vaša web stranica počinje usporavati ili korisnici doživljavaju sporo učitavanje stranica.
 • Redovno dobivate velike količine prometa.
 • Uvijek vidite “unutarnju pogrešku poslužitelja” ili poruku “50X”.
 • Na vašem web mjestu imate pohranjene osjetljive podatke.
 • Razmišljate ili imate internetsku trgovinu.
 • Želite instalirati prilagođenu aplikaciju ili softver.
 • Prilikom učitavanja web stranice, i dalje dobivate pogrešku “Usluga nije dostupna”.

Također, ako imate tvrtku ili uslugu, vjerovatno ćete htjeti izvršiti prelazak. VPS hosting je obično pouzdaniji i brži od zajedničkog hostinga, a dodatna brzina pomoći će povećanju prodaje i konverzija.

RANKIRANO: 5 najboljih pružatelja usluga VPS-a

najbolje vps bitcatcha

Do sad biste trebali imati osnovno razumijevanje VPS-a i kako vam on može pomoći da prodate više na svojoj web stranici

Problem je u tome što postoje mnoštvo pružatelja usluga koje nude VPS usluge i kako bi netko trebao odabrati sa svim preobilnim informacijama prepunim naših lica?!?

Pa ne budi.

Prošli smo ih kroz sve i suzili ih na 5 najboljih VPS opcija za vas.

1. SiteGround

https://www.siteground.com/

SiteGround Cloud

Općenito Uptime

100%

Brzina poslužitelja

+

Cijena

$ 80 / mj

Glavne značajke

 • 40 GB SSD prostora
 • Prijenos podataka od 5TB
 • 2 jezgra & 4 GB RAM-a
 • Apache / Nginx & CentOS
 • GIT integriran

"Izvrsna hosting tvrtka koja nudi solidne performanse poslužitelja s kvalitetnom podrškom za chat uživo"

Izvrsna hosting tvrtka koja nudi solidne performanse poslužitelja s kvalitetnom podrškom za chat uživo, SiteGround Hosting odgovara i novim i iskusnim korisnicima koji žele preći u VPS za svoje web mjesto.

Plan oblaka SiteGround je u istom zagradnji s VPS-om. U potpunosti se upravlja namjenskim resursima za stvaranje i upravljanje zasebnim cPanelima.

Cloud plan također nudi niz ključnih značajki koje su ključne za VPS usluge, poput besplatnog CDN-a za poboljšanu brzinu, mogućnost odabira lokacija poslužitelja i 24/7 VIP korisničku podršku.

Uvijek pouzdan i poznat po svojoj brzini, SiteGround je naša prva preporuka ako cijenite brzinu učitavanja mjesta, stabilnost i prodaju.

razotkrivanje

Bitcatcha.com hostujemo na SiteGround Cloudu – poslu. .

2. Hostinger

https://www.hostinger.com/

Hostinger VPS

Općenito Uptime

100%

Brzina poslužitelja

+

Cijena

4,99 $ / mj

Glavne značajke

 • SSD od 20 GB
 • Širina pojasa od 1TB
 • 1 GB RAM-a & 2 GB Burst RAM-a
 • 100 MB / S mreža
 • IPv6 podrška

"30x brže od prosječnih hosting usluga"

Hostinger pruža 6-slojni plan za njihove VPS hosting usluge koje možete odabrati kako bi odgovarali potrebama vaše web stranice. Njihov Plan 1 nudi osnovne specifikacije s 1.000 GB (aka 1TB) propusnog opsega, 20 GB prostora na disku i oko 1 GB RAM-a. Ako želite više, možete se odlučiti za Plan 6 koji vam nudi nevjerojatnih 8 GB RAM-a, 160 GB diskovnog prostora i 6000 GB propusne širine..

Druga ključna snaga Hostinger VPS hostinga je ta što su 30 puta brži od prosječnih hosting usluga. To ih stavlja kao jednog od najbržih VPS hosting pružatelja usluga na tržištu, pa ako vam je brzina važna, tada je Hostinger odličan izbor.

Također, njihova cijena je smiješno niska za VPS ovog kalibra. Izvrsna vrijednost za novac, ne može pogriješiti s Hostingerom. Ako su cijene SiteGround-a malo previše za vas, Hostinger bi bio sljedeći najbolji izbor.

3. Domaćin inmocije

https://www.inmotionhosting.com/

Hosting VPS-a za inmocije

Općenito Uptime

100%

Brzina poslužitelja

+

Cijena

27.99 $ / mj

Glavne značajke

 • SSD za pohranu od 75 GB
 • Širina opsega 4TB
 • 4 GB RAM-a
 • CentOS w LAMP
 • Potpuna licenca cPanel

"Izuzetne performanse poslužitelja s velikim produženjem & niski TTFB"

S Inmotion Hostingom možete očekivati ​​izvanredne performanse poslužitelja s velikim produženim vremenom (>99,95%) i malo vremena od prvog do bajta (<450ms) pored solidne usluge kupcima. Njihov VPS hosting plan vrlo se preporučuje ako su performanse poslužitelja vaš prioritet.

Količina značajki koje dobivate s Inmotion Hostingom, kao što je besplatna licenca cPanel s CertOSom i SSL-om poduzeća. & SSD certifikat za dodatnu sigurnost i velike brzine hostinga čini ih odličnim izborom za napredne korisnike.

Nekada smo s njima ugostili www.bitcatcha.com, što govori o njihovoj brzini i usluzi.

4. A2 hosting

https://www.a2hosting.com/

A2 hosting VPS

Općenito Uptime

99,9%

Brzina poslužitelja

+

Cijena

32.99 $ / mj

Glavne značajke

 • SSD za pohranu od 75 GB
 • Prijenos od 2TB
 • 4 GB RAM-a & 4 vCPU-a
 • Node.js & TLS 1.2
 • cPanel ili Plesk

"Pomoću Railgun Optimizer-a unaprijed konfigurirano predmemoriranje poslužitelja & SSD, A2 ozbiljno brine."

Baš kao što je Hostinger, A2 Hosting se bavi pružanjem najbolje brzine za vaše web mjesto sa njihovim VPS hostingom. Pomoću tehnologije kao što su Railgun Optimizer, unaprijed konfigurirano predmemoriranje poslužitelja i SSD pohrana za njegove servere, dečki iz A2 Hostinga ozbiljno razmišljaju o svojoj brzini..

Iako nude sve bitne značajke koje bi vam trebale za VPS hosting, poput mogućnosti korištenja cPanela, Linux OS-a, pa čak i omogućavanja korijenskog pristupa, njihova glavna snaga pruža neusporedivu brzinu poslužitelja koja je neusporediva u industriji hostinga.

5. HostGator

https://www.hostgator.com/

HostGator VPS

Općenito Uptime

100%

Brzina poslužitelja

+

Cijena

$ 29.95 / mj

Glavne značajke

 • 120 GB prostora na disku
 • Prijenos 1,5TB
 • 2 jezgra & 2 GB RAM-a
 • 2 IP adrese
 • Besplatna migracija računa

"Savršeno za blogere koji žele rješenje za hosting u oblaku koje je istovremeno jednostavno & fleksibilno."

Iako je VPS jeftiniji od namjenskih servera, i dalje je relativno skup na većini hosting usluga. HostGator nudi VPS plan razumnih cijena koji je istovremeno pouzdan i jednostavan za korištenje. Njihov plan VPS savršeno je prilagođen blogerima koji žele rješenje za hosting u oblaku koje je jednostavno i fleksibilno.

Neke od ključnih karakteristika koje nude uključuju sustav nadogradnje jednim klikom, potpuni pristup korijenu, broj besplatnih alata za razvoj i sigurnosnu kopiju izvan mjesta..

Završavanje: Za koji VPS ići?

Već smo to spomenuli i opet ćemo je spomenuti – ne postoji savršen dobavljač VPS-a (barem, niti jedan koji znamo). Međutim, Siteground se ipak prilično približio, unatoč cijeni.

Bez obzira s kojim se VPS-om odlučite krenuti, 5 koje smo naveli gore trenutno su najbolji pružatelji usluga jer vam pružaju izvrsnu korisničku uslugu, performanse poslužitelja, pouzdanost, opću jednostavnost korištenja i što je najvažnije, brzinu.

Ako cijenite konverzije i prodaju, pomoći će vam brzina BILO KOJIH ovih prvih 5 VPS usluga. Sve su to sjajne opcije i na kraju, sve ovisi o potrebama vaše web stranice, značajkama koje želite i proračunu koji imate.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me