Αν το διαβάζετε, πιθανότατα αναζητάτε μια λύση VPS που να ταιριάζει στις ανάγκες φιλοξενίας σας. Με αυτό το άρθρο, θα σας παρουσιάσουμε τις 5 αγαπημένες μας υπηρεσίες VPS και γιατί τις βρίσκουμε τόσο καταπληκτικές.

Αλλά πριν το κάνουμε αυτό, ας ρίξουμε μια μικρή ματιά στο τι είναι πραγματικά ένα VPS και γιατί οι άνθρωποι θα ήθελαν υπηρεσίες όπως αυτές.

Contents

Τι είναι το VPS?

Η φιλοξενία VPS (ή εικονικός ιδιωτικός διακομιστής) είναι μια μοναδική τεχνολογία φιλοξενίας που βρίσκεται μεταξύ της τυπικής κοινόχρηστης φιλοξενίας ιστού και των αποκλειστικών υπηρεσιών διακομιστή.

Είναι το πιο κατάλληλο για επιχειρήσεις που απαιτούν ένα πρόγραμμα φιλοξενίας που παρέχει περισσότερη ισχύ, λειτουργικότητα και ευελιξία διακομιστή από τους κοινόχρηστους διακομιστές, αλλά χωρίς την τιμή των αποκλειστικών διακομιστών.

Με άλλα λόγια, η φιλοξενία VPS σας δίνει το καλύτερο και των δύο κόσμων. Παίρνετε περισσότερα από όλα, αλλά σε τιμή που δεν είναι υπερβολικά εξωφρενική.

Ακολουθεί μια γρήγορη επισκόπηση των βασικών στοιχείων, αλλά εάν πεινάτε περισσότερα, υπάρχουν τόνοι εκπληκτικών οδηγών φιλοξενίας VPS που μπορείτε να ελέγξετε στο διαδίκτυο.

Περισσότερα για το VPS

Το VPS σάς επιτρέπει να τοποθετείτε τον ιστότοπό σας σε εικονικά διαμερίσματα σε έναν φυσικό διακομιστή. Παρόλο που αυτό μπορεί να ακούγεται ισχυρό κοντά σε έναν κοινόχρηστο διακομιστή φιλοξενίας, είναι πραγματικά πολύ διαφορετικό, επειδή διαθέτετε το δικό σας λειτουργικό σύστημα, αποκλειστικούς πόρους (CPU και RAM) και ειδικό χώρο αποθήκευσης σε έναν εικονικό ιδιωτικό διακομιστή.

Φιλοξενία VPS

Η φιλοξενία VPS κοστίζει μόνο ένα κλάσμα ολόκληρου του διακομιστή. (πηγή)

Επομένως, είναι τέλειο εάν χρειάζεστε τα οφέλη ενός ιδιωτικού διακομιστή, αλλά προτιμάτε να διατηρήσετε το κόστος χαμηλό.

Ποιά είναι η διαφορά?

«Υπάρχει πραγματικά κάποια διαφορά;»

Φυσικά υπάρχει και είναι μεγαλύτερο από ό, τι νομίζετε!

Για να σας κατανοήσουμε καλύτερα τις διαφορές, ας ρίξουμε μια ματιά στις εσωτερικές λειτουργίες κάθε υπηρεσίας φιλοξενίας.

Φιλοξενία κοινόχρηστου διακομιστή

Με έναν κοινόχρηστο διακομιστή φιλοξενίας, ο ιστότοπός σας φιλοξενείται σε έναν φυσικό διακομιστή μαζί με εκατοντάδες άλλους ιστότοπους. Είναι συχνά το φθηνότερο πρόγραμμα φιλοξενίας, αλλά και το πιο περιοριστικό καθώς μοιράζεστε όλους τους πόρους του διακομιστή σας με άλλους χρήστες.

Είναι σχεδόν σαν να ζεις σε ένα διαμέρισμα με συγκατοίκους. Είναι όλα διασκεδαστικά και παιχνίδια έως ότου κάποιος γουρουνίσει την τουαλέτα.

Ναι, μιλάω για σένα, Κάρεν. Σταματήστε να αιωρείτε την τουαλέτα.

Σε γενικές γραμμές, η φιλοξενία κοινόχρηστων διακομιστών είναι πιο κατάλληλη για μικρότερους ιστότοπους που δεν απαιτούν μεγάλο εύρος ζώνης ή πόρους διακομιστή. Οι περισσότεροι πάροχοι θα διαχειρίζονται τη συντήρηση του διακομιστή, γεγονός που το καθιστά εύκολο στη χρήση για όσους δεν διαθέτουν τεχνικές γνώσεις.

Το μειονέκτημα είναι ότι έχετε πολύ περιορισμένους πόρους και εάν καταλήξετε σε έναν κακό χρήστη, πιθανότατα θα καταλήξουν να ακινητοποιήσουν όλους τους πόρους, προκαλώντας επιβράδυνση στον ιστότοπό σας..

Ξέρετε τι συμβαίνει όταν επιβραδύνεται ο ιστότοπός σας; Μειώνει τις μετατροπές. Αυτό είναι κάτι που κανείς δεν του αρέσει.

Φιλοξενία εικονικού ιδιωτικού διακομιστή (VPS)

Ποτέ δεν καταλαβαίνετε πραγματικά την ελευθερία έως ότου μετακινηθείτε έξω από το διαμέρισμα με τους κακοποιούς τουαλέτες που γουρουνιώνουν τους φίλους σας και μετακινηθείτε σε μια δική σας σοφίτα.

Καλή απαλλαγή, Κάρεν!

Αυτό είναι το VPS hosting. Έχετε ολόκληρο το διαμέρισμα στον εαυτό σας και ενώ εξακολουθείτε να στεγάζεστε σε έναν φυσικό διακομιστή με άλλους χρήστες, οι πόροι του διακομιστή σας είναι δικοί σας και μόνοι σας.

Με το VPS, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για το ότι οι κακοί χρήστες κάνουν πόρους διακομιστή που απομακρύνονται μεταξύ τους, παρά το ότι μοιράζεστε τον ίδιο φυσικό διακομιστή.

Αυτό σημαίνει ότι ο ιστότοπός σας θα έχει ταχύτερη απόδοση, με αποτέλεσμα περισσότερες μετατροπές και πωλήσεις.

Έχετε επίσης καλύτερη ασφάλεια με το VPS, καθώς όλα τα δεδομένα σας διαχωρίζονται από άλλους χρήστες, γεγονός που μειώνει τις πιθανότητες ενός εισβολέα να έχει πρόσβαση στον ιστότοπό σας.

Το καλύτερο κομμάτι?

Το VPS συνήθως κοστίζει περίπου ένα κλάσμα ενός αποκλειστικού διακομιστή. Ουσιαστικά, λαμβάνετε τα οφέλη ενός ιδιωτικού διακομιστή, μείον την υπερβολική τιμή.

Αφιερωμένη φιλοξενία διακομιστή

Όταν φτάσετε σε ένα συγκεκριμένο σημείο της ζωής, θα θελήσετε να ζήσετε σε ένα πολυτελές αρχοντικό με τουαλέτες που είναι μεγαλύτερες από το σαλόνι του παλιού διαμερίσματός σας.

Και αυτό ακριβώς είναι οι αποκλειστικοί διακομιστές. Βασικά έχετε ολόκληρο τον διακομιστή στον εαυτό σας με πρόσβαση σε όσους πόρους χρειάζεστε, αλλά όπως και η ιδιοκτησία ενός σπιτιού, οι αποκλειστικοί διακομιστές είναι η πιο ακριβή επιλογή από όλες τις υπηρεσίες φιλοξενίας.

Δεδομένου ότι έχετε ολόκληρο τον φυσικό διακομιστή στον εαυτό σας, θα έχετε πρόσβαση σε όλους τους πόρους του διακομιστή χωρίς να χρειάζεται να το μοιραστείτε ή να το χωρίσετε σε άλλους χρήστες. Έχετε επίσης πλήρη έλεγχο όλων των πτυχών του διακομιστή σας, συμπεριλαμβανομένου του λειτουργικού συστήματος, του υλικού και ούτω καθεξής.

Είναι η πιο ισχυρή υπηρεσία φιλοξενίας, αλλά και η πιο ακριβή και γενικά συνιστάται για χρήστες που εκτελούν ιστότοπους υψηλού προφίλ με υψηλή επισκεψιμότητα, κάτι που απαιτεί μεγάλο εύρος ζώνης.

Εάν κάνετε τη μετάβαση σε VPS?

Κάποιοι από εσάς μπορεί να αναρωτιούνται εάν πρέπει ή όχι να κάνετε εναλλαγή σε VPS.

Ειλικρινά, εάν εκτελείτε έναν μικρό ιστότοπο ή χόμπι, τότε πιθανότατα όχι.

ΩΣΤΟΣΟ.

Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο από τα πράγματα που αναφέρονται παρακάτω, αυτό θα πρέπει να είναι μια καλή ένδειξη ότι ζείτε με συγκατοίκους δεν είναι ακριβώς η καλύτερη επιλογή για εσάς:

 • Ο ιστότοπός σας αρχίζει να επιβραδύνεται ή οι χρήστες σας αντιμετωπίζουν αργή φόρτωση σελίδων.
 • Λαμβάνετε τακτικά υψηλά ποσοστά επισκεψιμότητας.
 • Συνεχίζετε να βλέπετε το μήνυμα “Εσωτερικό σφάλμα διακομιστή” ή το μήνυμα “50X”.
 • Έχετε ευαίσθητα δεδομένα αποθηκευμένα στον ιστότοπό σας.
 • Σκέφτεστε ή χρησιμοποιείτε ένα διαδικτυακό κατάστημα.
 • Θέλετε να εγκαταστήσετε μια προσαρμοσμένη εφαρμογή ή λογισμικό.
 • Συνεχίζετε να λαμβάνετε το σφάλμα “Μη διαθέσιμη υπηρεσία” όταν φορτώνετε τον ιστότοπό σας.

Επίσης, εάν διευθύνετε μια επιχείρηση ή μια υπηρεσία, τότε πιθανότατα θα θέλετε να κάνετε τη μετάβαση. Η φιλοξενία VPS είναι συνήθως πιο αξιόπιστη και ταχύτερη από την κοινή φιλοξενία και η επιπλέον ταχύτητα θα βοηθήσει στην αύξηση των πωλήσεων και των μετατροπών.

RANKED: Ο 5 καλύτερος πάροχος φιλοξενίας VPS

το καλύτερο bitcatcha vps

Μέχρι τώρα, θα πρέπει να έχετε μια βασική κατανόηση του VPS και πώς μπορεί να σας βοηθήσει να πουλήσετε περισσότερα στον ιστότοπό σας

Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν πολλοί πάροχοι που προσφέρουν υπηρεσίες VPS και πώς πρέπει να επιλέξει κανείς με όλες τις συντριπτικές πληροφορίες που είναι γεμάτες στα πρόσωπά μας?!?

Λοιπόν, μην ανησυχείτε.

Τα περάσαμε όλα και τα περιορίσαμε στις 5 καλύτερες επιλογές VPS για εσάς.

1. SiteGround

https://www.siteground.com/

SiteGround Cloud

Συνολική διάρκεια λειτουργίας

100%

Ταχύτητα διακομιστή

ΕΝΑ+

Τιμή

80 $ / μήνα

Βασικά χαρακτηριστικά

 • Αποθήκευση SSD 40 GB
 • Μεταφορά δεδομένων 5TB
 • 2 πυρήνες & RAM 4 GB
 • Apache / Nginx & CentOS
 • Ενσωματωμένο GIT

"Μια μεγάλη εταιρεία φιλοξενίας που προσφέρει σταθερές επιδόσεις διακομιστή με ποιοτική υποστήριξη ζωντανής συνομιλίας"

Μια εξαιρετική εταιρεία φιλοξενίας που προσφέρει σταθερές επιδόσεις διακομιστή με ποιοτική υποστήριξη ζωντανής συνομιλίας, το SiteGround Hosting ταιριάζει τόσο στους νέους όσο και στους έμπειρους χρήστες που θέλουν να μεταβούν σε VPS για τον ιστότοπό τους.

Το σχέδιο cloud του SiteGround βρίσκεται στον ίδιο βραχίονα με το VPS. Διαχειρίζεται πλήρως με αποκλειστικούς πόρους για τη δημιουργία και τη διαχείριση ξεχωριστών cPanels.

Το πρόγραμμα cloud προσφέρει επίσης μια σειρά από βασικά χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητα για υπηρεσίες VPS, όπως δωρεάν CDN για βελτιωμένη ταχύτητα, δυνατότητα επιλογής τοποθεσιών διακομιστή και υποστήριξη πελατών 24/7 VIP.

Πάντα αξιόπιστο και γνωστό για την ταχύτητά του, το SiteGround είναι η πρώτη μας πρόταση αν εκτιμάτε την ταχύτητα φόρτωσης, τη σταθερότητα και τις πωλήσεις του ιστότοπου.

Αποκάλυψη

Φιλοξενούμε το Bitcatcha.com στο SiteGround Cloud – Business. .

2. Hostinger

https://www.hostinger.com/

Hostinger VPS

Συνολική διάρκεια λειτουργίας

100%

Ταχύτητα διακομιστή

ΕΝΑ+

Τιμή

4,99 $ / μήνα

Βασικά χαρακτηριστικά

 • 20 GB SSD
 • Εύρος ζώνης 1 TB
 • RAM 1 GB & 2 GB RAM Burst
 • Δίκτυο 100 MB / S
 • Υποστήριξη IPv6

"30 φορές γρηγορότερο από τον μέσο όρο των κοινών υπηρεσιών φιλοξενίας"

Το Hostinger παρέχει ένα σχέδιο 6 βαθμίδων για τις υπηρεσίες φιλοξενίας VPS, το οποίο μπορείτε να επιλέξετε για να ταιριάζει στις ανάγκες του ιστότοπού σας. Το Plan 1 προσφέρει τις βασικές προδιαγραφές με εύρος ζώνης 1.000 GB (γνωστός και ως 1 TB), χώρο δίσκου 20 GB και περίπου 1 GB μνήμης RAM. Εάν θέλετε περισσότερα, μπορείτε να επιλέξετε το Σχέδιο 6 το οποίο σας προσφέρει ένα επιβλητικό 8 GB μνήμης RAM, 160 GB χώρου στο δίσκο και 6.000 GB εύρους ζώνης.

Το άλλο βασικό πλεονέκτημα της φιλοξενίας Hostinger VPS είναι ότι είναι 30 φορές ταχύτερες από τις μέσες κοινές υπηρεσίες φιλοξενίας. Αυτό τους θέτει ως έναν από τους ταχύτερους παρόχους φιλοξενίας VPS στην αγορά, οπότε αν η ταχύτητα είναι σημαντική για εσάς, τότε το Hostinger είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Επίσης, η τιμή τους είναι γελοία χαμηλή για ένα VPS αυτού του διαμετρήματος. Εξαιρετική σχέση ποιότητας τιμής, δεν μπορεί να πάει στραβά με το Hostinger. Εάν οι τιμές του SiteGround είναι λίγο υπερβολικές για εσάς, το Hostinger θα ήταν η επόμενη καλύτερη επιλογή.

3. Host Inmotion

https://www.inmotionhosting.com/

Inmotion Hosting VPS

Συνολική διάρκεια λειτουργίας

100%

Ταχύτητα διακομιστή

ΕΝΑ+

Τιμή

27,99 $ / μήνα

Βασικά χαρακτηριστικά

 • 75 GB SSD αποθήκευσης
 • Εύρος ζώνης 4 TB
 • RAM 4 GB
 • CentOS w LAMP
 • Πλήρης άδεια cPanel

"Εξαιρετικές επιδόσεις διακομιστή με υψηλό χρόνο λειτουργίας & χαμηλό TTFB"

Με το Inmotion Hosting, μπορείτε να περιμένετε εξαιρετικές επιδόσεις διακομιστή με υψηλό χρόνο λειτουργίας (>99,95%) και χαμηλό Time-to-First-Byte (<450ms) εκτός από τη σταθερή εξυπηρέτηση πελατών τους. Το πρόγραμμα φιλοξενίας VPS τους συνιστάται ιδιαίτερα εάν οι επιδόσεις διακομιστή είναι η προτεραιότητά σας.

Ο όγκος των δυνατοτήτων που λαμβάνετε με το Inmotion Hosting, όπως δωρεάν άδεια cPanel με πιστοποίηση εταιρικού επιπέδου και SSL & Το πιστοποιητικό SSD για επιπλέον ασφάλεια και φιλοξενία υψηλής ταχύτητας, τους καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για χρήστες ενέργειας.

Συνηθίζαμε να φιλοξενούμε το www.bitcatcha.com μαζί τους, έτσι ώστε να μιλάμε για την ταχύτητα και τις υπηρεσίες τους.

4. Φιλοξενία Α2

https://www.a2hosting.com/

A2 Φιλοξενία VPS

Συνολική διάρκεια λειτουργίας

99,9%

Ταχύτητα διακομιστή

ΕΝΑ+

Τιμή

32,99 $ / μήνα

Βασικά χαρακτηριστικά

 • 75 GB SSD αποθήκευσης
 • Μεταφορά 2 TB
 • RAM 4 GB & 4 vCPU
 • Node.js & TLS 1.2
 • cPanel ή Plesk

"Με το Railgun Optimizer, προκαθορισμένη προσωρινή αποθήκευση διακομιστή & Το SSD, A2 είναι σοβαρό για την ταχύτητα."

Όπως το Hostinger, το A2 Hosting έχει να κάνει με την καλύτερη ταχύτητα για τον ιστότοπό σας με τη φιλοξενία VPS. Με τεχνολογία όπως το Railgun Optimizer, προκαθορισμένη προσωρινή αποθήκευση διακομιστή και αποθήκευση SSD για τους διακομιστές της, τα παιδιά στο A2 Hosting ενδιαφέρονται σοβαρά για την ταχύτητά τους.

Παρόλο που προσφέρουν όλες τις βασικές δυνατότητες που θα χρειαστείτε για μια φιλοξενία VPS, όπως η δυνατότητα χρήσης του cPanel, του Linux OS και ακόμη και η πρόσβαση στο Root, η βασική τους δύναμη είναι η ασύγκριτη ταχύτητα διακομιστή που δεν είναι απαράμιλλη στον κλάδο της φιλοξενίας.

5. HostGator

https://www.hostgator.com/

HostGator VPS

Συνολική διάρκεια λειτουργίας

100%

Ταχύτητα διακομιστή

ΕΝΑ+

Τιμή

29,95 $ / μήνα

Βασικά χαρακτηριστικά

 • 120 GB χώρος στο δίσκο
 • Μεταφορά 1,5 TB
 • 2 πυρήνες & RAM 2 GB
 • 2 διευθύνσεις IP
 • Δωρεάν μετεγκατάσταση λογαριασμού

"Ιδανική εφαρμογή για bloggers που θέλουν μια λύση φιλοξενίας cloud που είναι και οι δύο απλή & εύκαμπτος."

Ενώ το VPS είναι φθηνότερο από τους αποκλειστικούς διακομιστές, εξακολουθούν να είναι σχετικά ακριβοί στους περισσότερους παρόχους φιλοξενίας. Το HostGator προσφέρει ένα πρόγραμμα VPS σε λογικές τιμές, τόσο αξιόπιστο όσο και απλό στη χρήση. Το πρόγραμμα VPS τους είναι ιδανικό για bloggers που θέλουν μια λύση φιλοξενίας cloud που είναι απλή και ευέλικτη.

Μερικές από τις βασικές δυνατότητες που προσφέρουν περιλαμβάνουν ένα σύστημα αναβάθμισης με ένα κλικ, πλήρη πρόσβαση root, ορισμένα δωρεάν εργαλεία ανάπτυξης και ένα αντίγραφο ασφαλείας εκτός ιστότοπου.

Συμπλήρωση: Ποιο VPS θα πάει?

Το έχουμε αναφέρει στο παρελθόν και θα το αναφέρουμε ξανά – δεν υπάρχει ο τέλειος πάροχος VPS (τουλάχιστον, κανένας που δεν γνωρίζουμε). Ωστόσο, το Siteground έρχεται πολύ κοντά, παρά την τιμή.

Ανεξάρτητα από το ποια VPS αποφασίσετε να ακολουθήσετε, οι 5 που έχουμε αναφέρει παραπάνω είναι επί του παρόντος οι καλύτεροι πάροχοι καθώς σας προσφέρουν εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών, απόδοση διακομιστή, αξιοπιστία, συνολική ευκολία χρήσης και το πιο σημαντικό, ταχύτητα.

Εάν εκτιμάτε τις μετατροπές και τις πωλήσεις, η ταχύτητα ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ αυτών των κορυφαίων 5 υπηρεσιών VPS θα σας βοηθήσει. Όλα αυτά είναι εξαιρετικές επιλογές και τελικά, όλα εξαρτώνται από τις ανάγκες του ιστότοπού σας, τις δυνατότητες που θέλετε και τον προϋπολογισμό που έχετε.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me