Australiens Bureau of Statistics-uppgifter har visat att Internetåtkomst i landet har stigit kraftigt under åren. Forskning indikerar också att det kommer att finnas 311 miljoner anslutna enheter i hem i hela Australien år 2021. Kombinera att med internetleverantörer som samlar in data och regeringscensur i Australien, skulle det förmodligen vara en bra idé att börja shoppa en VPN-tjänsteleverantör. nu.

Stigande Internetanvändare i Australien

(Källa: ABS)

Ändå kombinerar de siffrorna med det faktum att nästan alla verkar jaga efter dina privata uppgifter nuförtiden gör det viktigt att du börjar allvarligt överväga att använda en VPN. De erbjuder mycket större säkerhet och anonymitet på Internet.

Contents

Australiska Internetleverantörer samlar in dina data

Officiellt är australiska internetleverantörer (ISP) skyldiga av regeringen att samla in uppgifter om sina kunders användning av sina tjänster. Detta innebär att din Internetleverantör inte bara går igenom din kommunikation med en fin tandkam utan också lagrar massor av din personliga information.

Allt från den typ av kommunikationstjänst du använder till din plats och användningstider registreras pliktfullt. Inte ens i USA har konsumenternas digitala frihet varit så officiellt hindrad som i Oz idag.

Om du i det fall inte har insett vad detta betyder, i ett nötskal; Australian Police, Australian Commission for Law Enforcement Integrity och vissa andra byråer kan få åtkomst till all information som din ISP lyckligtvis samlar in – när som helst.

Regeringen filtrerar dina webbtjänster

När vi talar om internetcensur är de första länderna som tänker ofta Kina eller Ryssland. Ändå kan det komma som en chock för de flesta av den kända världen att många traditionellt demokratiska och fria länder har censurerat Internet, eller åtminstone försökt.

År 2012 sade den australiska kommunikationsministern att på grund av meddelanden som regeringen skickade till Internetleverantörer i landet skulle över 90% av australierna som använder Internet få sitt innehåll filtrerat.

Ursprungligen var censuren menad att stoppa allvarliga brott som övergrepp mot barn och liknande, men 2015 utvidgades den för att täcka intrång i upphovsrättsmaterial. Det är rätt, P2P-användare som betyder dig!

I själva verket har regeringen haft en glansdag som beordrade internetleverantörer att censurera fler och fler webbplatser på grund av den uppfattade uppfattningen om dem som innehåller upphovsrättsmaterial. Dessa inkluderar The Pirate Bay, Torrentz och TorenHound.

Optus-blockeringssidor

Meddelandet som Optus-användare fick när censurerade sidor begärs
(Källa: Wikipedia)

Som nästan alla P2P-användare kan vittna om, det är fullständigt svamp och visar helt enkelt att de flesta regeringar helt enkelt hävdar okunnighet och använder det som en ursäkt för att stänga av webbplatser som kommersiella företag gör invändningar mot, oavsett situationens verklighet.

Att använda en VPN skulle hjälpa till att övervinna denna fördom och stoppa det ansträngande beteende som för närvarande visas.

Vad vi letar efter i ett VPN

1. Sekretess och anonymitet (protokoll, betalningsalternativ)

Sekretess är av yttersta intresse när du hanterar en VPN-tjänsteleverantör och det finns två aspekter på det – oavsett om de håller register över dina användningsaktiviteter (loggning) och de alternativ som de ger dig för att betala.

Vissa VPN, faktiskt många, erbjuder numera möjligheten att betala via presentkort av något slag eller cryptocurrency. Detta lämnar inget pappersspår tillbaka till dig som användare som är ett steg längre än vad som traditionellt har varit tillgängligt.

2. Säkerhet (kryptering, spårningsblockering, etc)

När det gäller säkerhet finns det återigen två aspekter av det – protokollet som anslutningen ska upprättas med samt krypteringsmetoden som används för att säkra datan som reser mellan din enhet och VPN-servrarna.

Varje protokoll har sina egna fördelar och vissa nackdelar, som att vara snabbare men ha vissa säkerhetsslingor eller någon annan säkerhetsbalans mot prestanda. Krypteringsmässigt är det vanligt att en högre krypteringsnivå vanligtvis leder till långsammare prestanda, eftersom mer data kommer att läggas till i datapaketen.

Andra säkerhetstillägg är vanligtvis bara glasyr på kakan, som att ha inbyggda annonsblockerare eller förmågan att blockera spårningsdata på vissa webbplatser.

3. Hastighet och stabilitet

Hastighet kommer naturligtvis nästa eftersom vi uppenbarligen inte vill betala för att använda en tjänst som kommer att sänka våra internethastigheter för mycket. Jag skulle säga att en bra VPN borde kunna erbjuda dig minst 70% av din faktiska linjehastighet (inte teoretiskt!).

4. Spolning av geolokalisering

Det finns också frågan om serverplats, eftersom det hjälper till att förfalska geolokalisering. Vi tar till exempel att du är i Italien och vill använda BBCs iBBC Player-tjänst för att strömma videor. Att registrera dig med ett VPN som inte har en server i Storbritannien kommer därför att ge ett litet tekniskt problem.

5. P2P-stöd

Den sista punkten kommer att handla om P2P-fildelning. P2P-fildelning lägger stor belastning på Internet-linjer och är därför rynkade av vissa internetleverantörer och till och med vissa VPN-tjänsteleverantörer. Detta är olyckligt eftersom P2P-filuppsägare ofta förföljs i vissa länder som United Stated och Singapore (jag hade en gång en vän där som fick ett varningsbrev från sin ISP för att ladda ner en enda film!).

Även om det kan vara orimligt att förvänta sig att alla VPN-tjänsteleverantörer tillgodoser användare av P2P-fildelning, bör det åtminstone finnas flera servrar avsatta för deras användning. Detta skulle öppna kundmarknaden avsevärt och tillgodose en undervärdig profil för användare.

Rankat: Den bästa VPN för australiensiska

Innan jag går igenom testresultaten skulle jag här fastställa en bashastighet för mitt internet. Följande är min faktiska bredbandshastighet baserad på en servicelinje på 500 Mbps utan en VPN-anslutning aktiv:

Ingen VPN-baslinje

(Se resultatet för hela bashastighetstestet här)

Notera

Växelkurs som används: 1) 1USD till 1,37AUD, 2) 1 Euro till 1,57AUD

1. NordVPN

https://nordvpn.com

NordVPN

Fart

Excellent

säkerhet & Integritet

Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5

Pris (AUD)

$ 5.48 / mo

Funktionshöjdpunkter

 • Över 4 400 servrar
 • Dubbel DNS
 • Säkrar 6 enheter
 • PGP för komm. Integritet
 • Flera protokoll

"NordVPN har en bra blandning av säkerhet, integritet & hastighet @ svåra att slå långa priser"

En av de mest populära VPN-tjänsterna runtom, NordVPN har ett ögonhöjande över 5 000 servrar fördelade över 59 länder. Med sin verksamhet sedan 2012 har det lyckats hålla jämna steg med de bästa och sedan några.

Eftersom de är baserade i Panama som det är, finns det ingen oro för deras anonyma och loggföreskrifter eftersom landet inte har några lagar om datalagring än. Kombinera det med krypteringsstandarder i världsklass och dubbel VPN-skydd så har du en vinnare på dina händer.

NordVPN Speed ​​Test Australia

NordVPN Speed ​​Test Australia – Perth Server
(Se testresultatet för full hastighet)

Australiska servrar på NordVPN lyckades ta ut cirka 45 Mbps till 50 Mbps hastighet.

Medan priserna för Nord börjar på branschstandardnivå är denna VPN bra för dem som syftar till att hålla sig till det under långa perioder. Det har massiva rabatter på 3-åriga planer som sannolikt kommer att blåsa bort konkurrensen.

Läs vår djupgående granskning av NordVPN för att lära dig varför det är Bitcatchas VPN-nummer 1!

2. ExpressVPN

https://www.expressvpn.com

ExpressVPN

Fart

Excellent

säkerhet & Integritet

Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5

Pris (AUD)

11,43 / mo

Funktionshöjdpunkter

 • Inga begränsningar
 • Offshore-integritet
 • DNS / IPv6 läckprot
 • 24/7 support
 • Stöd för flera protokoll

"Bäst för dig som vill ha stabilitet, säkerhet & solid prestanda. Högt rekommenderad!"

Mitt misstag var att välja ExpressVPN som det första på listan som granskades, vilket gjorde att jag inte lyckades fullt uppskatta Mercedes of VPN: er för vad den verkligen var. Jag satte baren extremt högt och kom bort besviken över att den bara hade lyckats uppfylla de krav jag ställde – knappt.

Efter att ha tillbringat en extremt lång tid med att spela hål i många VPN-tjänster, inser jag efter reflektion att ExpressVPN verkligen utmärker sig vad det gör. Den träffar de rätta anteckningarna i kombination på listan över allt vi letar efter i ett VPN och sedan några.

Jag känner mig som om det här är den perfekta VPN-tjänsten på grund av den rätta balansen i ingredienser, vilket inte är en enkel sak att uppnå inom ett så tekniskt tjänstefält. Kombinera det med att behöva hantera infrastruktur runt om i världen för att nå dessa standarder gör det ännu mer imponerande.

ExpressVPN hastighetstest Australien

ExpressVPN Speed ​​Test Australia – Sydney Server
(Se testresultatet för full hastighet)

Snabbmässigt lyckades ExpressVPN erbjuda mestadels stabila hastigheter över hela linjen oavsett hur långt från min fysiska plats. Australiens servrar presterade starkt och borde vara mer än kapabla att hantera nästan alla linjer i landet.

ExpressVPN är kanske inte den billigaste VPN-tjänsten i branschen, men det kompenseras mer än deras sterlingprestanda.

Läs vår fullständiga recension på ExpressVPN för att se varför det är en av våra bästa val!

3. Surfshark

https://surfshark.com/

Surfshark

Fart

Excellent

säkerhet & Integritet

Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5

Pris (AUD)

$ 2,75 / mo

Nyckelfunktioner

 • Multi-Hop-anslutning
 • Stöder många plattformar
 • Inga loggar

"Surfshark är fridfullt och konsekvent i prestanda och sätter sitt namn som en stark kommande utmanare."

Surfshark har alltid tyckts vara en av de mest perfekta VPN-tjänsteleverantörerna på grund av många faktorer. Men på något sätt har saker alltid kommit fram till att de fortfarande är relativt nya. För en leverantör av säkerhetstjänster är det inte exakt förtroende att vara på marknaden under en kort tidsperiod på mindre än två år.

Men vid varje tur, Surfshark har visat mig fel när det gäller ren prestanda och enkelhet. Jag anser att det är oundvikligt att jag håller ett öga på dem och kommer att se över min åsikt med jämna mellanrum. Hittills har det varit en mycket positiv upplevelse.

Australiensisk fördel med avseende på VPN-hastighet inom två kritiska områden. Den första är att den har stark infrastruktur, medan den andra är att de upptar en kritisk plats i Asien och Stillahavsområdet för datatrafik. Surfshark verkar ha utnyttjat denna brunn och hastigheterna från deras Australien-servrar är imponerande.

surfshark hastighetstest Australien

Surfshark Speed ​​Test Australia – Perth Server
(Se testresultatet för full hastighet)

Även om Singapore är mycket närmare mig än Australien (fysiskt), har Surfshark gjort sin balansåtgärd väl. I nästan alla länder där deras servrar är verkar Surfshark kunna upprätthålla en minimal prestanda.

Jag skulle säga att hastigheterna för Aussies kommer att visa relativt starkt oavsett vilka servrar de ansluter till – var som helst på Surfshark-nätverket. Du kan också vara tacksam för låga Surfshark-priser och relativt starka Aussie-dollar för att ge dig en rättvis skakning, prisvärt.

Läs mer om dess excellens genom vår grundliga recension om Surfshark!

4. TorGuard

https://torguard.net

TorGuard

Fart

Excellent

säkerhet & Integritet

Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5

Pris (AUD)

$ 6,85 / mo

Funktionshöjdpunkter

 • Stöder alla enheter
 • annonser & skadlig kodblock
 • Obegränsad bandbredd
 • Stealth VPN
 • Flera GCM & CBC-chiffer

"TorGuard var utformad för att fylla behoven hos P2P-användare och gör det beundransvärt"

Mitt första intryck av TorGuard VPN var att det verkade lite … konstigt. Det hade inte den bling och marknadsföring som många tjänster idag erbjuder och verkade så tekniska att jag tvivlade på att det skulle tilltala många som tittade på det blickande.

Hur fel jag gjorde! Även om denna tjänst började fokusera på P2P-användare är det tydligt från balans mellan funktioner och enkelhet att designarna har tänkt saker igenom noggrant. I sin barndom mötte den motstånd på många fronter på grund av sitt P2P-fokus.

Idag har TorGuard emellertid blivit en tjänst som har vuxit till att uppfylla de höga standarderna för VPN: er som ExpressVPN och har servrar i över 50 länder globalt.

TorGuard Speed ​​Test Australia

TorGuard Speed ​​Test Australia – Melbourne Server
(Se testresultatet för full hastighet)

Hastigheten på deras Australien-baserade servrar är anständig och var faktiskt högre än många områden närmare min fysiska plats. Detta är ett gott tecken på att de har varit uppmärksamma på infrastrukturen i Aussie-regionen.

Men som jag nämnde tidigare, brister deras brist på marknadsföring i ett något daterat snyggt användargränssnitt för sin Windows-klient. Jag rekommenderar dig starkt att se förbi det, eftersom de är enastående när det gäller prestanda.

Räknar med att betala relativt lägre priser än de flesta topp-VPN: er skulle debitera – men inte så billig.

Läs vår grundliga analys på TorGuard för mer information!

5. CyberGhost

https://www.cyberghostvpn.com

Cyberghost

Fart

Rättvist

säkerhet & Integritet

Betygsatt 3 av 5Betygsatt 3 av 5Betygsatt 3 av 5

Pris (AUD)

4,81 / mo

Funktionshöjdpunkter

 • Erbjuder datakomprimering
 • Annonsblockering
 • Stöder 7 enheter

"CyberGhost har lyckats finjustera sina servrar för prestanda"

Även om det inte är en okänd i VPN-kretsar passar CyberGhost ändå inte riktigt in i det jag anser som toppnivå-VPN-kriterier. Även om det är sant att det i vissa fall tår på raden med funktioner och prestanda, återstår det tillräckligt tvivel för mig att inte känna mig helt bekväm när jag rekommenderar dem.

När det gäller erbjudande har CyberGhost tillräckligt med servrar för att matcha VPN-jätten Nord men ändå släpper i prestanda trots den infrastrukturen. En huvudsaklig orsak till detta kan vara att de flesta av deras servrar är samlade i Europa.

CyberGhost hastighetstest Australien

CyberGhost Speed ​​Test Australia – Sydney Server
(Se testresultatet för full hastighet)

För mig i Malaysia och för er som söker en bra VPN för Australien är detta kanske inte de bästa nyheterna. På en 500 Mbps-anslutning kunde jag knappt upprätthålla en bråkdel av det när jag ansluter till en av deras Aussie-servrar.

Återigen, vad det kan sakna i prestanda det verkar kompensera i säkerhetstillägg. Det blockerar till exempel spårning online och gör sitt bästa för att tvinga HTTPS till de flesta webbplatser OCH har till och med inbyggt virusskydd och annonsblockering.

Med priser för långsiktiga planer som sjunker till så låga som $ 3,50 (4,81 AUD) per månad, kan detta vara ett fynd om du bara söker anonymitet och inte är så bekymrad över att maximera din linjehastighet.

Se vår fullständiga recension på CyberGhost för att lära dig mer!

6. IPVanish VPN

https://www.ipvanish.com

IPVanish

Fart

Rättvist

säkerhet & Integritet

Betygsatt 3 av 5Betygsatt 3 av 5Betygsatt 3 av 5

Pris (AUD)

8,91 / mo

Funktionshöjdpunkter

 • Tvingad 256-bitars kryptering
 • Obegränsad P2P
 • Stöder 10 enheter

"Fruktansvärt kundsupport. Om du kan titta förbi det har IPVanish sina resultat på vissa punkter"

Med kontroverser om den kardinala synden (för VPN) för att tillhandahålla användarloggar till myndigheter, började IPVanish i min recension med ett mörkt moln hängande över det. Detta förstärktes av deras marknadsföringsteams insatser för att svepa fakta under mattan och hävdade att de inte visste och inte var medvetna sedan företaget bytte hand.

YET, såg förbi som jag var tvungen att göra, eller granskningen skulle ha gått ner i avloppet innan det började. IPVanish hade tyvärr lite att rekommendera sig själv. Visserligen skulle något av det de gör, som att tvinga fram 256-bitars kryptering på dess användare, vara ett plus ur vissa synvinklar.

IPVanish VPN

IPVanish Speed ​​Test Australia – Adelaide Server
(Se testresultatet för full hastighet)

Även om jag lyckades få anständiga hastigheter ut från sin Singapore-baserade server, var andra alternativ jag försökte otydliga prestanda. För Australien lyckades jag ta ut knappt mer än 10% av min faktiska linjehastighet, vilket också var lite oroande.

Normalt i dessa fall skulle jag försöka samarbeta med tjänsteleverantören för att se om situationen kunde åtgärdas, men tyvärr hade IPVanish fruktansvärda kundservice. Från sena svar (3 dagar via e-post!) Till hjälpsamma instruktioner – det fanns inget sätt att jag skulle slösa bort veckor på att arbeta med ett problem med dem.

Sammantaget ett väldigt kontroversiellt resultat från ett företag som redan arbetar med ett uppskattat rykte.

Läs vår djupgående granskning av IPVanish för mer information!

7. iPredator

https://ipredator.se

Ipredator

Fart

Rättvist

säkerhet & Integritet

Betygsatt 3 av 5Betygsatt 3 av 5Betygsatt 3 av 5

Pris (AUD)

10,96 / mo

Funktionshöjdpunkter

 • Ingen loggpolicy
 • IPv6 stöds
 • Statiska IP: er tillgängliga

"Grundat av Peter Sunde från The Pirate Bay-berömmelse, iPredator är intressant men har allvarliga begränsningar"

För alla fans av P2P-fildelning är The Pirate Bay ett namn som är otillåtet i torrentindustrin. Känd för att ha förkämpat P2P runt om i världen och blivit förföljd från alla håll, verkar det logiskt att denna VPN skulle vara en av de mest oberoende och hårt lojala mot sina kunder att en tjänst kan vara.

Men tjänsten verkar som ett halvhjärtat försök till verksamheten och samtidigt försöka ta ut branschnormer. Till exempel har den ingen klientprogramvara och hjälp är begränsad till vilken öppen källkodsdokumentation och forum du kan hitta. (Bortsett från begränsningen till endast svenska servrar.)

Men trots detta, i kombination med uppenbarligen mellanliggande prestanda, är konceptet intressant helt enkelt för att det på något sätt är associerat med The Pirate Bay i namn.

8. AzireVPN

https://www.azirevpn.com

AzireVPN

Fart

Rättvist

säkerhet & Integritet

Betygsatt 3 av 5Betygsatt 3 av 5Betygsatt 3 av 5

Pris (AUD)

4,70 / mo

Funktionshöjdpunkter

 • Stöder WireGuard-protokollet
 • Tillåter P2P-trafik
 • Övervakar inte trafiken

"En av få VPN-tjänster som stöder WireGuard-protokollet"

Om hastighet är din sak så borde AzireVPN imponera eftersom det har rapporterats att det har gjort det möjligt för vissa användare att använda radhastigheter på upp till 500 Mbps. Samtidigt är företaget relativt ungt och grundades först 2012.

AzierVPn stöder kryptering av upp till 256-bitars med SHA512 HMAC- och TLS-autentisering. Om du är en av den paranoida gänget, är det ungefär lika högt upp i livsmedelskedjan som det blir – kommersiellt i alla fall.

Med dedikerade appar för mainstream-plattformar har den tyvärr inga extrafunktioner som RaspBerry Pie eller PlayStation-täckning. Det är också begränsat på ett sätt med bara 20 servrar i fem länder.

Förhoppningsvis kommer detta att göra det möjligt för dem att fokusera sina optimeringsinsatser och så småningom ge oss en VPN-tjänst som verkligen är i världsklass.

Slutgiltiga tankar

Som en del av er kanske har lagt märke till har jag baserat på några av tjänsteleverantörerna och samtidigt känt att jag har bedömt andra för hårt. För att sätta saker i större sammanhang känner jag behovet att ge dig råd om att individuella behov är en annan viktig faktor att bortsett från rena prestandafigurer.

Ur min synvinkel har jag utvärderat VPN-tjänsteleverantörer och kommer därför att ha höga standarder för alla att möta inom alla områden – vilket vanligtvis är omöjligt. På det anteckningen, för några av er, hastighet är allt, för andra, anonymitet och integritet kan vara. Vissa är villiga att offra mindre medan andra föredrar att betala kostnaderna till ett minimum.

Med tanke på det hoppas jag att du kommer att läsa mellan raderna och göra ett val som erbjuder en balans som passar dina behov.

För att sammanfatta, här är topp 3 VPN Australien:

FART

SÄKERHET & INTEGRITET

PRIS (AUD / MO)

NordVPN

Excellent

Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5

5,48

BESÖK VPN

ExpressVPN

Excellent

Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5

11,43

BESÖK VPN

Surfshark

Excellent

Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5Betygsatt 5 av 5

2,75

BESÖK VPN

Ur rent kvalitetssynpunkt tror jag att jag har klargjort var mina preferenser ligger i denna rangordning. I samband med vad som skulle vara den bästa VPN för den australiska marknaden tror jag att många av er kommer att få ett lättat suck för att inse att Singapore är ganska nära dig och servrarna där fungerar nästan helt över hela linjen.

Därför antar jag att australiska användare har tur när det gäller att välja nästan vilket som helst av ovanstående. Som jag nämnde beakta andra faktorer och om du kan bo med dem.

Jag, för en, skulle aldrig välja en tjänsteleverantör som till exempel suger in kundservice.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me