Gegevens van het Australische Bureau voor de Statistiek hebben aangetoond dat de internettoegang in het land de afgelopen jaren sterk is gestegen. Onderzoek wijst ook uit dat er in 2021 in heel Australië 311 miljoen verbonden apparaten zullen zijn. Combineer dat met ISP’s die gegevens verzamelen en censuur door de overheid in Australië, het waarschijnlijk een goed idee zou zijn om te gaan winkelen voor een Virtual Private Network (VPN) -serviceprovider nu.

Stijgende internetgebruikers in Australië

(Bron: ABS)

Maar combineer die cijfers met het feit dat bijna iedereen tegenwoordig achter je privégegevens aan lijkt te jagen, het is essentieel dat je serieus gaat nadenken over het gebruik van een VPN. Ze bieden veel meer veiligheid en anonimiteit op internet.

Contents

Australische ISP’s verzamelen uw gegevens

Officieel zijn de Australische internetproviders (ISP’s) door de overheid vereist om gegevens te verzamelen over het gebruik van hun diensten door hun klanten. Dit betekent dat uw ISP niet alleen uw communicatie doorneemt met een fijne kam, maar ook veel van uw persoonlijke informatie opslaat.

Alles, van het type communicatiedienst dat u gebruikt tot uw locatie en gebruikstijden wordt plichtsgetrouw vastgelegd. Zelfs in de Verenigde Staten is de staat van digitale vrijheid voor consumenten niet zo officieel belemmerd als in Oz vandaag.

Als je nu nog niet beseft wat dit betekent, in een notendop; Australian Police, Australian Commission for Law Enforcement Integrity en enkele andere instanties hebben op elk moment toegang tot alle gegevens die uw ISP graag verzamelt.

De overheid filtert uw webservices

Als we het hebben over internetcensuur, zijn de eerste landen die in je opkomen vaak China of Rusland. Toch kan het voor de meeste bekende wereld een schok zijn dat veel traditioneel democratische en vrije landen het internet censureren, of op zijn minst proberen om.

In 2012 zei de Australische minister van Communicatie dat, vanwege berichten die de regering naar ISP’s in het land stuurde, meer dan 90% van de Australiërs die internet gebruiken hun inhoud zou laten filteren.

Oorspronkelijk was de censuur bedoeld om een ​​einde te maken aan ernstige vormen van misdaad, zoals kindermishandeling en dergelijke, maar in 2015 werd deze uitgebreid tot de schending van auteursrechtelijk beschermd materiaal. Dat klopt, P2P-gebruikers, dat betekent u!

In feite heeft de regering een hoogtijdagen gehad die ISP’s opdracht geven om steeds meer websites te censureren vanwege het vermeende idee dat ze auteursrechtelijk beschermd materiaal dragen. Deze omvatten The Pirate Bay, Torrentz en TorenHound.

Optus blokkerende pagina's

De melding die Optus-gebruikers kregen wanneer gecensureerde pagina’s worden aangevraagd
(Bron: Wikipedia)

Zoals bijna elke P2P-gebruiker kan bevestigen, is dat volslagen onzin en laat het eenvoudig zien dat de meeste regeringen gewoon onwetendheid claimen en het gebruiken als excuus om sites te sluiten waar commerciële bedrijven bezwaar tegen hebben, ongeacht de realiteit van de situatie.

Het gebruik van een VPN zou dit vooroordeel helpen overwinnen en het aanmatigende gedrag dat momenteel wordt getoond, stoppen.

Waar we naar op zoek zijn in een VPN

1. Privacy en anonimiteit (protocollen, betalingsmogelijkheden)

Privacy is van het grootste belang bij het omgaan met een VPN-serviceprovider en daar zijn twee aspecten aan verbonden: of ze gegevens bijhouden over uw gebruiksactiviteiten (logboekregistratie) en de opties die ze u bieden voor het uitvoeren van betalingen.

Sommige VPN’s, in feite veel, bieden tegenwoordig de mogelijkheid om te betalen via een of andere cadeaubon of cryptocurrency. Dit laat geen papieren spoor achter voor u als gebruiker, wat een stap verder gaat dan wat traditioneel beschikbaar was.

2. Beveiliging (encryptie, trackerblokkering, enz.)

Op het gebied van beveiliging zijn er opnieuw twee aspecten: het protocol waarmee de verbinding tot stand moet worden gebracht en de coderingsmethode die wordt gebruikt om de gegevens tussen uw apparaat en de VPN-servers te beveiligen.

Elk protocol heeft zijn eigen voordelen en enkele nadelen, zoals sneller zijn, maar met een aantal beveiligingslekken of een ander evenwicht tussen beveiliging en prestaties. Versleuteld is het gebruikelijk dat een hoger niveau van versleuteling meestal tot langzamere prestaties zal leiden, omdat er meer gegevens aan de gegevenspakketten worden toegevoegd.

Andere beveiligingstoevoegingen zijn meestal slechts een kers op de taart, zoals het hebben van ingebouwde adblockers of de mogelijkheid om trackinggegevens op sommige websites te blokkeren.

3. Snelheid en stabiliteit

Snelheid komt natuurlijk hierna, omdat we uiteraard niet willen betalen om een ​​service te gebruiken die onze internetsnelheden te veel vertraagt. Ik zou zeggen dat een goede VPN je minimaal 70% van je werkelijke lijnsnelheid (niet theoretisch!) Zou moeten kunnen bieden.

4. Geolocatie-spoofing

Er is ook het probleem van de serverlocatie, omdat dat helpt bij geolocatie-spoofing. Laten we bijvoorbeeld aannemen dat u zich in Italië bevindt en de BBC iBBC Player-service wilt gebruiken om video’s te streamen. Aanmelden bij een VPN zonder een server in het VK zal dus een klein technisch probleem opleveren.

5. P2P-ondersteuning

Het laatste punt is het delen van P2P-bestanden. P2P-bestandsdeling belast internetlijnen zwaar en wordt daarom door sommige ISP’s en zelfs sommige VPN-serviceproviders afgekeurd. Dit is jammer, aangezien P2P-bestandsdelers vaak worden vervolgd in sommige landen zoals de Verenigde Staten en Singapore (ik had daar ooit een vriend die een waarschuwingsbrief ontving van zijn ISP voor het downloaden van één film!).

Hoewel het misschien onredelijk is om te verwachten dat alle VPN-serviceproviders tegemoetkomen aan P2P-gebruikers voor het delen van bestanden, moeten er op zijn minst verschillende servers zijn gereserveerd voor hun gebruik. Dit zou de klantenmarkt aanzienlijk openen en tegemoetkomen aan een onderbediend gebruikersprofiel.

Geclassificeerd: de beste VPN voor Australiërs

Voordat ik mijn testresultaten doorneem, wil ik hier een basissnelheid voor mijn internet vaststellen. Het volgende is mijn werkelijke breedbandsnelheid op basis van een servicelijn van 500 Mbps, zonder dat er een VPN-verbinding actief is:

Geen VPN-basislijn

(Bekijk hier het volledige basistoerentaltestresultaat)

Notitie

Gebruikte wisselkoers: 1) 1USD tot 1,37 AUD, 2) 1 euro tot 1,57 AUD

1. NordVPN

https://nordvpn.com

NordVPN

Snelheid

Uitstekend

Veiligheid & Privacy

Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5

Prijs (AUD)

$ 5,48 / maand

Feature hoogtepunten

 • Meer dan 4.400 servers
 • Dubbele DNS
 • Beveiligt 6 apparaten
 • PGP voor comm. privacy
 • Meerdere protocollen

"NordVPN heeft een goede mix van beveiliging en privacy & snelheid @ moeilijk te verslaan prijzen op lange termijn"

Als een van de meest populaire VPN-services die er zijn, heeft NordVPN een opvallende meer dan 5.000 servers verspreid over 59 landen. Omdat het sinds 2012 in het vak zit, is het erin geslaagd om de beste en nog wat bij te houden.

Omdat het in Panama is gevestigd, is er geen bezorgdheid over hun anonimiteit en logboekbepalingen, aangezien het land nog geen wetten voor het bewaren van gegevens heeft. Combineer dat met coderingsstandaarden van wereldklasse en dubbele VPN-bescherming en je hebt een winnaar in handen.

NordVPN Speed ​​Test Australia

NordVPN Speed ​​Test Australia – Perth Server
(Zie testresultaat op volle snelheid)

Australische servers op NordVPN wisten een snelheid van ongeveer 45 Mbps tot 50 Mbps te halen.

Hoewel de prijzen voor Nord beginnen op industriestandaard niveau, is deze VPN goed voor degenen die ernaar streven om er lange tijd aan vast te houden. Het heeft enorme kortingen op 3-jarige plannen die de concurrentie waarschijnlijk zullen wegblazen.

Lees onze uitgebreide recensie over NordVPN om te ontdekken waarom het Bitcatcha’s nummer 1 VPN is!

2. ExpressVPN

https://www.expressvpn.com

ExpressVPN

Snelheid

Uitstekend

Veiligheid & Privacy

Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5

Prijs (AUD)

11,43 / mo

Feature hoogtepunten

 • Geen beperkingen
 • Offshore privacy
 • DNS / IPv6-lekprot
 • 24/7 ondersteuning
 • Ondersteuning voor meerdere protocollen

"Het beste voor degenen die stabiliteit, veiligheid willen & goede prestatie. Sterk aanbevolen!"

Mijn fout was om ExpressVPN te selecteren als de eerste op de te beoordelen lijst, waardoor ik de Mercedes van VPN’s niet volledig waardeerde voor wat het werkelijk was. Ik legde de lat extreem hoog en voelde me teleurgesteld dat het slechts was geslaagd om aan de eisen te voldoen die ik had gesteld – nauwelijks.

Nu ik een extreem lange tijd in veel VPN-services heb gezeten, realiseer ik me bij nader inzien dat ExpressVPN echt uitblinkt in wat het doet. Het raakt de juiste noten in combinatie op de lijst met alles wat we zoeken in een VPN en nog wat.

Ik heb het gevoel dat dit de perfecte VPN-service is vanwege die juiste balans in ingrediënten, wat niet eenvoudig is om te bereiken in een zo technisch servicegebied. Combineer dat met het moeten beheren van infrastructuur over de hele wereld om aan die normen te voldoen, wat het nog indrukwekkender maakt.

ExpressVPN-snelheidstest Australië

ExpressVPN-snelheidstest Australië – Sydney-server
(Zie testresultaat op volle snelheid)

Wat snelheid betreft, slaagde ExpressVPN erin om over het algemeen stabiele snelheden te bieden, ongeacht hoe ver van mijn fysieke locatie. De Australische servers presteerden sterk en zouden meer dan in staat moeten zijn om bijna elke lijn in het land te beheren.

ExpressVPN is misschien niet de goedkoopste VPN-service in de branche, maar dat wordt meer dan gecompenseerd door hun uitstekende prestaties.

Lees onze volledige recensie op ExpressVPN om te zien waarom dit een van onze topkeuzes is!

3. Surfshark

https://surfshark.com/

Surfshark

Snelheid

Uitstekend

Veiligheid & Privacy

Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5

Prijs (AUD)

$ 2,75 / maand

Belangrijkste kenmerken

 • Multi-Hop-verbinding
 • Ondersteunt veel platforms
 • Geen logs

"Zonder franje en consistent in prestaties, maakt Surfshark naam als een sterke aankomende concurrent."

Surfshark leek me altijd een van de meest perfecte VPN-serviceproviders vanwege vele factoren. Maar op de een of andere manier zijn de dingen er altijd aan toegekomen dat ze nog relatief nieuw zijn. Voor een beveiligingsserviceprovider is het niet bepaald vertrouwen wekken om op de markt te zijn voor een korte periode van minder dan twee jaar.

Maar bij elke draai, in termen van pure prestaties en eenvoud, heeft Surfshark me ongelijk bewezen. Ik vind het onvermijdelijk dat ik ze goed in de gaten houd en mijn mening periodiek zal herzien. Tot dusver was het een buitengewoon positieve ervaring.

Australisch voordeel in termen van VPN-snelheid op twee kritieke gebieden. De eerste is dat het een sterke infrastructuur heeft, terwijl de tweede is dat ze een kritieke locatie in Azië-Pacific innemen voor dataverkeer. Surfshark lijkt hiervan te hebben geprofiteerd en de snelheden van hun Australische servers zijn indrukwekkend.

surfshark snelheidstest Australië

Surfshark Speed ​​Test Australia – Perth Server
(Zie testresultaat op volle snelheid)

Hoewel Singapore veel dichter bij mij staat dan Australië (fysiek), heeft Surfshark zijn evenwichtsoefening goed gedaan. In bijna alle landen waar hun servers zijn, lijkt Surfshark zelfs een minimum prestatieniveau te kunnen handhaven.

Ik zou zeggen dat snelheden voor Aussies relatief sterk zullen worden weergegeven, ongeacht met welke servers ze verbinding maken – overal op het Surfshark-netwerk. Je kunt ook dankbaar zijn voor lage Surfshark-prijzen en relatief sterke Australische dollars om je een eerlijke shake te geven, in prijs.

Lees meer over zijn uitmuntendheid bij onze grondige beoordeling op Surfshark!

4. TorGuard

https://torguard.net

TorGuard

Snelheid

Uitstekend

Veiligheid & Privacy

Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5

Prijs (AUD)

$ 6,85 / maand

Feature hoogtepunten

 • Ondersteunt alle apparaten
 • Advertenties & malware blokkeren
 • Onbeperkte Bandbreedte
 • Stealth VPN
 • Meerdere GCM & CBC-cijfers

"TorGuard is ontworpen om in de behoeften van P2P-gebruikers te voorzien en doet dat op een bewonderenswaardige manier"

Mijn eerste indruk van TorGuard VPN was dat het een beetje … vreemd leek. Het had niet de bling- en marketingglans die veel services tegenwoordig bieden en leek zo technisch dat ik betwijfelde of het veel mensen zou aanspreken die er vluchtig naar keken.

Wat had ik het mis! Hoewel deze service in eerste instantie gericht was op P2P-gebruikers, blijkt uit de balans tussen functies en eenvoud dat de ontwerpers goed hebben nagedacht. In de kinderschoenen kreeg het op veel fronten te maken met zijn P2P-focus.

Tegenwoordig is TorGuard echter een service geworden die is gegroeid om te voldoen aan de hoge normen van VPN’s zoals ExpressVPN en heeft servers in meer dan 50 landen wereldwijd.

TorGuard Speed ​​Test Australia

TorGuard Speed ​​Test Australia – Melbourne Server
(Zie testresultaat op volle snelheid)

De snelheid van hun in Australië gevestigde servers is redelijk en was zelfs hoger dan veel gebieden dichter bij mijn fysieke locatie. Dit is een goed teken dat ze veel aandacht hebben besteed aan de infrastructuur in de Aussie-regio.

Maar zoals ik eerder al zei, hun gebrek aan marketing bling vertoont zich in een ietwat gedateerd ogende gebruikersinterface voor hun Windows-client. Ik raad je sterk aan om daar voorbij te kijken, omdat ze qua prestaties uitstekend zijn.

Verwacht relatief lagere prijzen te betalen dan de meeste top-VPN’s zouden vragen – maar niet zo goedkoop.

Lees onze grondige analyse op TorGuard voor meer informatie!

5. CyberGhost

https://www.cyberghostvpn.com

CyberGhost

Snelheid

Eerlijk

Veiligheid & Privacy

Beoordeeld 3 uit 5Beoordeeld 3 uit 5Beoordeeld 3 uit 5

Prijs (AUD)

4,81 / mo

Feature hoogtepunten

 • Biedt gegevenscompressie
 • Advertentieblokkering
 • Ondersteunt 7 apparaten

"CyberGhost is erin geslaagd zijn servers fatsoenlijk af te stemmen op prestaties"

Hoewel het geen onbekende is in VPN-kringen, past CyberGhost toch niet echt in wat ik beschouw als de beste VPN-criteria. Hoewel het waar is dat het in sommige gevallen de lijn van functies en prestaties overschrijdt, blijft er genoeg twijfel bestaan ​​om me niet helemaal op mijn gemak te voelen om ze aan te bevelen.

Qua aanbod heeft CyberGhost genoeg servers om VPN-gigant Nord te evenaren, maar blijft ondanks die infrastructuur achter bij de prestaties. Een primaire reden hiervoor zou kunnen zijn dat de meeste van hun servers in Europa zijn samengekomen.

CyberGhost Speed ​​Test Australië

CyberGhost Speed ​​Test Australia – Sydney Server
(Zie testresultaat op volle snelheid)

Voor mij in Maleisië en voor degenen onder u die op zoek zijn naar een goede VPN voor Australië, is dit misschien niet het beste nieuws. Op een 500 Mbps-verbinding kon ik amper een fractie daarvan behouden als ik verbinding maakte met een van hun Aussie-servers.

Aan de andere kant, wat het misschien aan prestaties mist, lijkt het goed te maken in add-ons voor beveiliging. Het blokkeert bijvoorbeeld online tracking en doet zijn best om HTTPS naar de meeste websites te dwingen EN heeft zelfs ingebouwde virusbescherming en advertentieblokkering.

Met prijzen voor langetermijnplannen die dalen tot slechts $ 3,50 (AUD 4,81) per maand, kan dit een koopje zijn als u alleen op zoek bent naar anonimiteit en u zich niet al te veel zorgen maakt over het maximaliseren van uw lijnsnelheid.

Bekijk onze volledige recensie op CyberGhost voor meer informatie!

6. IPVanish VPN

https://www.ipvanish.com

IPVanish

Snelheid

Eerlijk

Veiligheid & Privacy

Beoordeeld 3 uit 5Beoordeeld 3 uit 5Beoordeeld 3 uit 5

Prijs (AUD)

8,91 / mo

Feature hoogtepunten

 • Geforceerde 256-bits codering
 • Onbeperkt P2P
 • Ondersteunt 10 apparaten

"Vreselijke klantenondersteuning. Als je daar voorbij kunt kijken, heeft IPVanish zijn ups op sommige punten"

Met controverse over de hoofdzonde (voor VPN’s) van het verstrekken van gebruikerslogboeken aan autoriteiten, begon IPVanish in mijn recensie met een donkere wolk eroverheen. Dit werd verergerd door de inspanningen van het marketingteam om feiten onder het tapijt te vegen en beweerden dat ze het niet wisten en niet op de hoogte waren sinds het bedrijf van eigenaar veranderde.

NOG, keek voorbij dat ik moest, of de recensie zou in de put zijn gelopen voordat het begon. Helaas had IPVanish zelf weinig aan te bevelen. Toegegeven, sommige dingen die ze doen, zoals het afdwingen van 256-bit encryptie aan haar gebruikers, zouden vanuit sommige gezichtspunten een pluspunt zijn.

IPVanish VPN

IPVanish Speed ​​Test Australia – Adelaide Server
(Zie testresultaat op volle snelheid)

Hoewel ik erin slaagde om fatsoenlijke snelheden uit hun server in Singapore te halen, waren andere opties die ik probeerde matige prestaties. Voor Australië lukte het me om nauwelijks meer dan 10% van mijn werkelijke lijnsnelheid uit te voeren, wat ook een beetje verontrustend was.

Normaal gesproken zou ik in deze gevallen proberen samen te werken met de serviceprovider om te zien of de situatie kon worden verholpen, maar helaas had IPVanish een vreselijke klantenservice. Van late reacties (3 dagen per e-mail!) Tot nutteloze instructies – ik zou absoluut geen weken verspillen aan het werken aan een probleem met hen.

Al met al een zeer controversieel resultaat van een bedrijf dat al met een getargete reputatie werkt.

Lees onze uitgebreide recensie over IPVanish voor meer informatie!

7. iPredator

https://ipredator.se

iPredator

Snelheid

Eerlijk

Veiligheid & Privacy

Beoordeeld 3 uit 5Beoordeeld 3 uit 5Beoordeeld 3 uit 5

Prijs (AUD)

10,96 / mo

Feature hoogtepunten

 • Geen logboekbeleid
 • IPv6 ondersteund
 • Statische IP-adressen beschikbaar

"Opgericht door Peter Sunde van de bekendheid van The Pirate Bay, is iPredator interessant, maar heeft het ernstige beperkingen"

Voor elke fan van P2P-bestandsdeling is The Pirate Bay een naam die niet mag ontbreken in de torrent-industrie. Bekend om het verdedigen van P2P over de hele wereld en het worden vervolgd vanuit alle richtingen, lijkt het logisch dat deze VPN een van de meest onafhankelijke en fel loyale klanten zou zijn die een service kan zijn.

Toch lijkt de service een halfslachtige poging om het bedrijf binnen te gaan en probeert tegelijkertijd de industrienormen in rekening te brengen. Het heeft bijvoorbeeld geen clientsoftware en de hulp is beperkt tot alle open source-documentatie en forums die u kunt vinden. (Laat staan ​​de beperking tot alleen Zweedse servers.)

Maar ondanks dit, in combinatie met schijnbaar middelmatige prestaties, is het concept interessant, simpelweg omdat het op de een of andere manier in naam wordt geassocieerd met The Pirate Bay.

8. AzireVPN

https://www.azirevpn.com

AzireVPN

Snelheid

Eerlijk

Veiligheid & Privacy

Beoordeeld 3 uit 5Beoordeeld 3 uit 5Beoordeeld 3 uit 5

Prijs (AUD)

4,70 p.m.

Feature hoogtepunten

 • Ondersteunt WireGuard-protocol
 • Staat P2P-verkeer toe
 • Controleert het verkeer niet

"Een van de weinige VPN-services die het WireGuard-protocol ondersteunt"

Als snelheid jouw ding is, dan zou AzireVPN indruk moeten maken, omdat er berichten zijn dat het sommige gebruikers toestaat om lijnsnelheden tot 500 Mbps te gebruiken. Maar tegelijkertijd is het bedrijf relatief jong en wordt het pas in 2012 opgericht.

AzierVPn ondersteunt encryptie tot 256-bit met SHA512 HMAC en TLS-authenticatie. Als je een van de paranoïde bendes bent, is dit ongeveer zo hoog in de voedselketen als het wordt – in ieder geval commercieel.

Met speciale apps voor reguliere platforms heeft het helaas geen extra’s zoals RaspBerry Pie of PlayStation-dekking. Het is ook in zekere zin beperkt met slechts 20 servers in vijf landen.

Hopelijk zal dit hen in staat stellen hun optimalisatie-inspanningen te concentreren en ons uiteindelijk een VPN-service te bieden die echt van wereldklasse is.

Laatste gedachten

Zoals sommigen van jullie misschien hebben opgemerkt, heb ik een aantal serviceproviders in elkaar geslagen en tegelijkertijd het gevoel gehad dat ik anderen te hard heb beoordeeld. Om de zaken in een grotere context te plaatsen, heb ik de behoefte om u te adviseren dat, naast pure prestatiecijfers, individuele behoeften een andere belangrijke factor zijn om te overwegen.

Vanuit mijn oogpunt heb ik VPN-serviceproviders beoordeeld en zal ik dus hoge eisen stellen aan elk van hen op elk gebied – wat meestal onmogelijk is. Wat dat betreft, voor sommigen van jullie is snelheid alles, voor anderen kan anonimiteit en privacy zijn. Sommigen zijn bereid om minder op te offeren, terwijl anderen er de voorkeur aan geven de kosten tot een minimum te beperken.

Daarom hoop ik dat je tussen de regels door leest en een keuze maakt die een balans biedt die bij je past.

Om samen te vatten, hier is de top 3 VPN Australië:

SNELHEID

VEILIGHEID & PRIVACY

PRIJS (AUD / MO)

NordVPN

Uitstekend

Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5

5.48

BEZOEK VPN

ExpressVPN

Uitstekend

Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5

11.43

BEZOEK VPN

Surfshark

Uitstekend

Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5

2,75

BEZOEK VPN

Vanuit het oogpunt van pure kwaliteit denk ik dat ik met deze ranglijst duidelijk heb gemaakt waar mijn voorkeuren liggen. In de context van wat de beste VPN voor de Australische markt zou zijn, denk ik dat velen van jullie opgelucht adem zullen halen om te beseffen dat Singapore vrij dicht bij je in de buurt is en dat de servers daar vrijwel volledig over de hele linie goed presteren.

Daarom, qua prestaties, denk ik dat Australische gebruikers geluk hebben omdat ze voor bijna al het bovenstaande kunnen kiezen. Overweeg, zoals ik al zei, andere factoren en of je ermee kunt leven.

Ik zou bijvoorbeeld nooit kiezen voor een serviceprovider die de klantenservice slecht zuigt.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me