Als je aan Indonesië denkt, zou je in de verleiding kunnen komen om een ​​exotische vakantiebestemming in gedachten te houden met locaties die zo gevarieerd zijn als grote winkelcentra tot schilderachtige stranden. Helaas kan het leven in het land een heel ander scenario vormen, gezien de neiging van de regering om geheime bewakingsactiviteiten uit te voeren, zelfs op haar eigen inwoners.

Met een Internet Freedom-score die zo laag is als die van India, zou het niet als een verrassing moeten komen dat er meerdere gevallen zijn van onderdrukkende digitale activiteiten van de overheid in Indonesië. Van het toekennen van zeer breed gedefinieerde bewakingsbevoegdheden tot het blokkeren van sociale mediaplatforms, inwoners van Indonesië zijn een perfecte use-case als degenen die veel baat zouden hebben bij het gebruik van een VPN.

Met een bevolking van meer dan 260 miljoen heeft Indonesië een relatief lage internetpenetratie van 54,68% en heeft het toch beperkingen op sociale-mediaplatforms, beperkte toegang tot politieke inhoud en heeft het zelfs de arrestatie van enkele spraakmakende bloggers gezien.

Met het verstandige gebruik van VPN’s kan veel hiervan zorgvuldig worden vermeden, vooral omdat VPN’s daar niet illegaal zijn.

Contents

Indonesië gebruikt een op AI gebaseerde crawler om schendingen van inhoud te detecteren

Begin 2018 lanceerde het Indonesische Ministerie van Communicatie en Informatietechnologie (MCIT) de zogeheten Cyber ​​Drone 9. De aangepaste webcrawler is ontworpen met twee doelen voor ogen: zoeken naar wat de regering als ‘negatieve inhoud’ beschouwde en vervolgens Indonesiërs blokkeren van toegang tot het.

De parameters waaraan de crawler werkt, worden nog steeds verfijnd omdat deze op AI is gebaseerd, maar tot nu toe lijkt de reikwijdte vrij breed. Volgens bronnen omvat negatieve inhoud de paraplu van ‘pornografie, gokken, afbeeldingen van geweld, radicalisme en discriminatie op basis van ras en religie’.

Dit wordt nog versterkt door ISP’s die om verschillende redenen willekeurig hun eigen blokkeringsactiviteiten uitvoeren. Zo meldden Indonesische gebruikers in 2016 dat Netflix ontoegankelijk was geworden via Telkomsel, hoewel het niet op de banlijst stond.

Niet alleen was de situatie niet opgelost om gebruikers te helpen, maar de ISP werd bedankt door de ministeries voor het nemen van het initiatief om een ​​bedrijf te blokkeren dat volgens hen “illegaal opereerde zonder de juiste vergunning”.

Netflix-toegang was pas in 2017 opnieuw toegestaan ​​toen het bedrijf een overeenkomst sloot met de grootste telco van het land.

De overheid geeft zichzelf ruime toezichtsbevoegdheden

Binnen de overheid hebben verschillende instanties de bevoegdheid om online-inhoud te beperken onder wat wordt aangeduid als de wet op informatie en elektronische transacties (ITE-wet). De wet is verschillende keren gewijzigd om de daarin genoemde bevoegdheden uit te breiden.

De ITE-wet staat nu niet alleen het blokkeren van inhoud toe, maar een deel van de wijzigingen heeft de autoriteiten in staat gesteld ISP’s te bevelen dit te doen. Sindsdien is het aantal bureaus met de bevoegdheid om inhoud te filteren gegroeid.

Onzekerheid in het recht op privacy

Hoewel Indonesiërs officieel geacht worden hun recht op privacy te beschermen door de grondwet, is er blijkbaar geen wet die bedoeld is om dat recht te handhaven. Vanwege overheidsopdrachten voor bedrijven om gebruikersgegevens op te slaan, is de privacy echter enigszins verdacht.

Dit geldt met name omdat van sommige bedrijven bekend is dat ze wetshandhavingsinstanties op verzoek gebruikersgegevens verstrekken. Dit is trouwens een van de belangrijkste elementen van een VPN – de bescherming van de privacy van gebruikers. De meeste top-VPN’s garanderen gebruikers dat er geen logboeken van hun activiteiten worden bewaard, wat letterlijk betekent dat er geen gegevens moeten worden overgedragen als er een verzoek wordt ingediend.

Uit een tijdlijn van activiteiten over meerdere jaren kunnen we zien dat de overheid systematisch bezig is om niet alleen willekeurige rechten te verkrijgen om toegang te krijgen tot gebruikersgegevens, maar ook om de omgeving vorm te geven om dit gemakkelijk te kunnen doen. De volgende tijdlijn is zo’n schijf van geïmplementeerde scenario’s die dit benadrukken;

 • 2000 – Overheid geeft telecomklant een mandaat van minimaal drie maanden
 • 2012 – Aanbieders van elektronische systemen die openbare diensten aanbieden die nodig zijn om datacenters te bouwen
 • 2016 – MCIT dwingt OTT-providers om lokaal op te nemen om legale onderschepping te vergemakkelijken

Hoewel anonimiteit niet wordt gereguleerd door de Indonesische wet, zijn deze mijlpalen stappen naar rechts en de mogelijkheid voor overheidsinstanties in het land om die laag van anonimiteit te verwijderen.

Arrestatie en vervolging van internetactivisten

In naam van de nationale veiligheid heeft Indonesië ook hard opgetreden tegen het gebruik van internet voor verschillende doeleinden, waaronder, maar niet beperkt tot, laster, religieuze aangelegenheden en manipulatie van inhoud (‘nepnieuws’).

Dit lijkt misschien erg Donald Trump-achtig, maar de realiteit is duidelijker en in ten minste één geval werd een internetgebruiker in het land gearresteerd omdat hij kritische inhoud had gedeeld met een spreker van het Huis van Afgevaardigden. In 2017 werden ook drie mediakanalen ter verantwoording geroepen (Opmerking: linkinhoud is in het Indonesisch) door een overheidsfunctionaris die door hen laster claimde.

VPN’s zijn nog steeds legaal in Indonesië

Hoewel er overal ter wereld incidenten zijn (zoals Rusland en China) die aandacht gaan besteden aan VPN’s en een of andere vorm van regulering proberen, lijkt Indonesië op dat moment nog niet bij die kar te zijn aangesloten.

Waar we naar op zoek zijn in een VPN

1. Privacy en anonimiteit

Zoals je je misschien wel realiseert, is Indonesië echt niet het soort plek waar je op het internet wilt surfen zonder het gebruik van een VPN, of je nu een staatsburger bent of een bezoeker van het land. Vanwege de factoren die ik hierboven heb gedeeld en de ernst van de gevolgen van het overtreden van die voorschriften, is het een goed idee om je te concentreren op de aspecten van privacy en anonimiteit die een VPN biedt voor gebruikers in Indonesië.

Omdat zowel de overheid als de particuliere sector samenwerken en onafhankelijk zijn om het verkeer te controleren en te controleren, moet een VPN ervoor kunnen zorgen dat uw gegevens en activiteiten precies kunnen worden bewaard zoals het zou moeten zijn – privé.

Een van de beste manieren om dit te garanderen, is door VPN’s in de gaten te houden die niet alleen een strikt beleid hebben om niet te loggen, maar die ook zijn gebaseerd op landen die lakser zijn in hun wetten voor het bewaren van gegevens. Dit sluit zeker landen uit in de vijf ogen en veertien ogen jurisdictie.

2. Beveiliging

Het beveiligingsspiel op VPN’s is hetzelfde voor in Indonesië gevestigde gebruikers als overal elders. De ideale balans is alleen bij u als gebruiker bekend. Kies je voor 256-bit encryptie met het risico van lagere VPN-snelheden of ben je bereid die lat lager te leggen voor hogere snelheid?

Persoonlijk denk ik dat het voor de Indonesische markt het beste is om te proberen het versleutelingsniveau hoog te houden om twee belangrijke redenen. De eerste is dat een van de hoofdrolspelers in het geval waar we het over hebben, de Indonesische regering is, die waarschijnlijk meer middelen zal hebben om te proberen de versleuteling die wordt aangetroffen te breken.

De tweede is dat u, vanwege de lagere gemiddelde internetsnelheden in het land, veilig bent om de coderingsniveaus zo hoog mogelijk te houden zonder uw algehele maximale snelheden in gevaar te brengen.

3. Geolocatie-spoofing

Normaal gesproken zouden we, als we het hebben over geolocatie-spoofing, toegang hebben tot alternatieve inhoud van reguliere providers zoals Netflix US of de BBC iPlayer in het VK. Indonesië-gebruikers hebben echter veel meer om naar uit te kijken bij geolocatie-spoofing, aangezien er letterlijk een heleboel sites zijn waar ze geen toegang toe hebben.

4. P2P-ondersteuning

Een van de categorieën sites die in Indonesië worden geblokkeerd, lijkt torrent-sites te zijn. Nogmaals, dit is een ander gebied waar een VPN echt zou helpen. Pas op voor VPN’s met P2P-verkeersrichtlijnen die duidelijk zijn omschreven in hun servicevoorwaarden, zoals TorGuard of NordVPN.

5. Snelheid en stabiliteit

Met een gemiddelde vaste breedbandsnelheid van slechts 16,31 Mbps in Indonesië, zouden de meeste VPN’s geen problemen hoeven te hebben die overeenkomen met de behoeften van gebruikers daar. Mobiele snelheden zijn zelfs nog lager met gemiddeld 10,45 Mbps, dus de grootste zorg bij VPN’s in Indonesië zal zeker niet de snelheid zijn.

Geclassificeerd: de beste VPN voor Indonesiërs

Zoals met al mijn VPN-tests, beoordeel ik altijd de mijne voordat ik hun snelheid oordeel. Het volgende is mijn werkelijke breedbandsnelheid op basis van een servicelijn van 500 Mbps, zonder dat er een VPN-verbinding actief is:

baseline snelheidstest resultaat - Indonesië

(Bekijk hier het volledige basistoerentaltestresultaat)

Omdat ik in Maleisië woon, heb ik de neiging om snel te verbinden met VPN-servers in Azië en langzamer als ik verbinding maak met servers in de VS of Europa. Voor deze test heb ik verbinding gemaakt met een in Indonesië gevestigde snelheidstestserver om u een idee te geven van relatieve snelheid over afstand.

Zoals je kunt zien, levert een VPN-vrije verbinding met een lokale server me een behoorlijke snelheid van 365 Mbps op. De snelheden variëren natuurlijk soms, dus neem dit met een snufje zout.

Notitie

 1. Prijs is gebaseerd op de wisselkoers van 1 USD = 14.148 IDR.
 2. De getoonde prijs is gebaseerd op abonnementen van 12 maanden. Prijs kan goedkoper worden als u zich voor een langere periode inschrijft.
 3. 1. NordVPN

  https://nordvpn.com

  NordVPN

  Snelheid

  Uitstekend

  Veiligheid & Privacy

  Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5

  Prijs (IDR)

  98.894 / maand

  Feature hoogtepunten

  • Geen logboeken
  • Dodemansknop
  • Ondersteunt 6 apparaten

  "Met zijn gestroomlijnde interface, stabiele snelheden en fantastische prijsplannen op langere termijn is Nord een uitstekende keuze voor elke VPN-gebruiker."

  NordVPN neemt om vele redenen een sterke eerste plaats in onze lijst Beste VPN voor Indonesië. Een van de eerste is dat ze in Panama zijn gevestigd, wat ook een goede plek is voor VPN’s. Afgezien daarvan heeft NordVPN een uitstekende reputatie en is het een andere VPN-provider met een groot aantal servers in veel landen.

  Hun strikte no-logging-beleid wordt gecombineerd met 256-bit encryptie van militaire kwaliteit en geweldige prijsplannen om bijna iedereen een deal te bieden die moeilijk te weerstaan ​​is.

  NordVPN-snelheidstest Indonesië

  NordVPN-snelheidstest Indonesië – Jakarta-server
  (Zie testresultaat op volle snelheid)

  Met een downstreamsnelheid van 16 Mbps toonde NordVPN in deze testronde zeer stabiele prestaties op hun Indonesische server. Wat ze nog aantrekkelijker maakt, is dat ze niet alleen P2P-verkeer toestaan, maar ook speciaal geoptimaliseerde servers hebben voor P2P-verkeer!

  Lees onze uitgebreide recensie over NordVPN om te ontdekken waarom het Bitcatcha’s nummer 1 VPN is!

  2. ExpressVPN

  https://www.expressvpn.com

  ExpressVPN

  Snelheid

  Goed

  Veiligheid & Privacy

  Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5

  Prijs (IDR)

  117,711 / mo

  Feature hoogtepunten

  • Offshore privacy
  • 148 VPN-locaties
  • Volledige 256-bits codering

  "Het gebruik van ExpressVPN kan u een IP-adres in Indonesië geven dat snel en veilig is en geschikt is voor streaming media en meer."

  Vanwege de vele beperkingen daar Het zou geen verrassing moeten zijn dat ExpressVPN uitgebreide infrastructuurvergoedingen lijkt te hebben ingesteld voor Indonesië. Gemiddeld biedt deze VPN-service een uitstekende allround service, van eersteklas snelheden tot uitgebreide applicaties en protocollen – ideaal voor veiligheid, privacy en anonimiteit. De beveiligingsprotocollen zijn ook de beste in zijn klasse voor consumentengebruik die tegenwoordig bestaat.

  Ik heb de service uitgebreid getest en aarzel niet om ze aan te bevelen als de beste VPN-serviceprovider voor gebruikers in Indonesië. ExpressVPN is stabiel en biedt ook toegang op een groot aantal apparaten.

  ExpressVPN-snelheidstest Indonesië

  ExpressVPN-snelheidstest Indonesië – Jakarta-server
  (Zie testresultaat op volle snelheid)

  Als een idee van hoe goed het wordt, heb ik mijn standaardlijnsnelheid zonder VPN vergeleken met een ExpressVPN-test op dezelfde locatie. Met ExpressVPN aan en verbonden met een server in Indonesië, lukte het me om een ​​sterke downstream snelheid van 86 Mbps te laten zien.

  Lees onze volledige recensie op ExpressVPN om te zien waarom dit een van onze topkeuzes is!

  3. Surfshark

  https://surfshark.com/

  Surfshark

  Snelheid

  Uitstekend

  Veiligheid & Privacy

  Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5

  Prijs (IDR)

  28,155 / mo

  Belangrijkste kenmerken

  • Multi-Hop-verbinding
  • Ondersteunt veel platforms
  • Geen logs

  "Zonder franje en consistent in prestaties, maakt Surfshark naam als een sterke aankomende concurrent."

  Voor een relatief nieuwe service heeft Surfshark tot nu toe indrukwekkende prestaties en doorzettingsvermogen getoond. Het is een van de sterkste nieuwkomers en de plaats op deze lijst weerspiegelt hoe goed het tot nu toe heeft gepresteerd, ondanks zijn ‘jeugd’.

  Ze bieden een compleet VPN-pakket met privacy en beveiliging als kern, ondersteund door de sterk verkopende functies van P2P-ondersteuning en gemakkelijke omzeiling van regionale blokken. Dit werkt vooral goed voor diegenen die toegang willen tot verschillende regio-inhoud op providers zoals Netflix of Hulu.

  Anders dan dat, hebben ze een zeer minimalistische interface die niet rommelig is door een heleboel functies waar je niet om hebt gevraagd of die je niet wilt hebben. Dit maakt ze zeer gefocust en werkt goed voor degenen die gewoon geen extra rommel willen.

  surfshark snelheidstest Indonesië

  Surfshark Speed ​​Test Indonesia – Surabaya Server
  (Zie testresultaat op volle snelheid)

  Met veel service VPN-providers die het Azië-Pacific-gebied negeren ten gunste van Europa en Noord-Amerika, biedt Surfshark niet alleen servers in Indonesië, maar bedient gebruikers ook goede snelheden. In feite zijn stabiele snelheden van al hun servers een van de hoogtepunten van het gebruik van een Surfshark-verbinding.

  Met snelheden van meer dan 80 Mbps via hun Surabaya-server zullen gebruikers in Indonesië of degenen die hier een server nodig hebben, blij zijn.

  Lees meer over zijn uitmuntendheid bij onze grondige beoordeling op Surfshark!

  4. TorGuard

  https://torguard.net

  TorGuard

  Snelheid

  Uitstekend

  Veiligheid & Privacy

  Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5

  Prijs (IDR)

  79.598 / maand

  Feature hoogtepunten

  • Gebouwd voor P2P
  • TorGuard Stealth Proxy
  • Ondersteunt 5 verbindingen

  "TorGuard gebruiken is een heerlijke ervaring en geeft de zekerheid dat hun internetverbinding echt veilig is."

  Een van de belangrijkste doorslaggevende factoren bij de plaatsing van TorGuard is dat het een zeer P2P-vriendelijke VPN-serviceprovider is. Er is niet veel bling aan de kant van de gebruiker, maar het is opmerkelijk in prestaties.

  De TorGuard-interface lijkt misschien een beetje gedateerd toen deze voor het eerst werd aangetroffen, maar het lijdt geen twijfel dat er een van de veiligste VPN-serviceproviders is. Ook al is er niet veel bling aan de kant van de gebruiker, de prestaties zijn behoorlijk opmerkelijk.

  Er is een belangrijk verschil tussen TorGuard en veel concurrenten doordat u kunt kiezen welk coderingsniveau u verkiest. Dit betekent dat voor P2P-gebruikers de codering een tandje lager kan en op elk moment kunt genieten van hogere torrenting-snelheden!

  Afgezien van dat, heeft TorGuard nog vele andere verlossende kwaliteiten, zoals stabiele snelheden, multi-platform mogelijkheden en de mogelijkheid om VPN-blokkers te omzeilen.

  TorGuard Speed ​​Test Indonesia

  TorGuard Speed ​​Test Malaysia – Petaling Jaya Server
  (Zie testresultaat op volle snelheid)

  Helaas heeft TorGuard geen servers die zich rechtstreeks in Indonesië bevinden, dus gebruikers zullen er een uit het land moeten kiezen. Het dichtst zou in Singapore of Maleisië zijn, waardoor het een sterke snelheid liet zien.

  Als een van de top drie beste VPN’s voor Indonesië, volde TorGuard natuurlijk aan bepaalde snelheidseisen en vooral omdat ze het land uit zouden moeten verbinden, is 77 Mbps erg goed. Het enige nadeel is dat voor jongere gebruikers die gewend zijn aan de gladheid van moderne applicaties, de TorGuard-interface eruit zal zien als iets uit het verleden.

  Lees onze grondige analyse op TorGuard voor meer informatie!

  5. CyberGhost

  https://www.cyberghostvpn.com

  CyberGhost

  Snelheid

  Arm

  Veiligheid & Privacy

  Beoordeeld 3 uit 5Beoordeeld 3 uit 5Beoordeeld 3 uit 5

  Prijs (IDR)

  84,746 / mo

  Feature hoogtepunten

  • Biedt gegevenscompressie
  • Advertentieblokkering
  • Ondersteunt 7 apparaten

  "CyberGhost is gevestigd in Roemenië, maar heeft aandacht besteed aan de behoeften van Indonesische gebruikers door het aantal servers in het land gestaag te verhogen."

  CyberGhosties zijn blij met hen en ze hebben zeker geprobeerd hip en vrolijk te zijn in hun marketing. Dit is een van de bekendere namen in de VPN-industrie, maar persoonlijk vind ik dat ze misschien een klein beetje overhyped zijn.

  Qua specificatie spreekt CyberGhost het goede gesprek, maar nadat ik de test met hen heb doorstaan, adviseer ik een klein snufje zout. Houd er echter rekening mee dat dit een ranglijst is, dus mijn verwachtingen zijn vrij hoog.

  Cyberghost Indonesië

  CyberGhost Speed ​​Test Indonesia – Jakarta Server
  (Zie testresultaat op volle snelheid)

  Gebruikers in Indonesië moeten er rekening mee houden dat de meeste CyberGhost-servers zich in de EU-zone bevinden, maar gelukkig hebben ze er ook een aantal in de regio Azië. Indonesië lijkt echter een uitzondering te zijn en ze hebben ten minste acht bekende servers in het land gevestigd.

  Over het algemeen zijn we erin geslaagd om zeer bruikbare snelheden van 15 Mbps te halen, wat nog steeds genoeg is om media op te stomen.

  Bekijk onze volledige recensie op CyberGhost voor meer informatie!

  6. IPVanish VPN

  https://www.ipvanish.com

  IPVanish

  Snelheid

  Eerlijk

  Veiligheid & Privacy

  Beoordeeld 3 uit 5Beoordeeld 3 uit 5Beoordeeld 3 uit 5

  Prijs (IDR)

  91.820 / maand

  Feature hoogtepunten

  • Geforceerde 256-bits codering
  • Onbeperkt P2P
  • Ondersteunt 10 apparaten

  "Geweldig voor de paranoïde maar misschien niet bovenaan de lijst voor in Indonesië gevestigde gebruikers, IPVanish wordt zeer op de markt gebracht, maar wordt slecht ondersteund."

  IPVanish heeft de laatste tijd veel te lijden gehad onder de verwikkeling ervan in bepaalde … laten we zeggen ongelukkige incidenten. Maar afgezien daarvan, houd er rekening mee dat ze onder nieuw management staan ​​en hopelijk zullen dergelijke dingen in hun verleden slechts verkeersdrempels worden.

  Afgezien van die incidenten, blijven ze een VPN-gigant in het veld en hebben ze indrukwekkende snelheden. Gelukkig daarvoor, want als je klachten hebt over hun snelheid, kun je niet veel doen, omdat ze iedereen zonder uitzondering 256-bits codering afdwingen.

  IPVanish VPN Maleisië

  IPVanish Speed ​​Test Malaysia – Kuala Lumpur Server
  (Zie testresultaat op volle snelheid)

  Nogmaals, IPVanish is niet één met een lokale aanwezigheid van servers in Indonesië, dus de dichtstbijzijnde waren in Singapore of Maleisië. Op de Maleisië-verbinding heb ik een downstream-snelheid van ongeveer 3 Mbps vastgesteld die nauwelijks bruikbaar is. Voor degenen die willen experimenteren, kunt u altijd andere servers in de regio proberen, wat betere resultaten kan opleveren. Toch was de verbinding stabiel en meer dan genoeg om media op te streamen.

  Lees onze uitgebreide recensie over IPVanish voor meer informatie!

  7. PureVPN

  https://www.purevpn.com

  PureVPN

  Snelheid

  Eerlijk

  Veiligheid & Privacy

  Beoordeeld 3 uit 5Beoordeeld 3 uit 5Beoordeeld 3 uit 5

  Prijs (IDR)

  47,112 / mo

  Feature hoogtepunten

  • Makkelijk te gebruiken apps
  • Onbeperkte Bandbreedte
  • Ondersteunt split-tunneling

  "PureVPN is zeker een van de leiders in een complete branche dankzij een solide netwerk van servers."

  Met meer dan 2.000 servers in meer dan 140 landen over de hele wereld heeft PureVPN zeker de infrastructuur die nodig is om zichzelf als marktleider te laten zien. Het vult dit aan met uitstekende beveiligingsfuncties van bedrijfsniveau om zijn gebruikers te beschermen tegen inbraak of detectie.

  PureVPN Indonesië

  PureVPN-snelheidstest Indonesië – Jakarta-server
  (Zie testresultaat op volle snelheid)

  Een groot voordeel van het uitproberen is dat ze als een van de weinigen op de markt nu toegang verlenen tot het WireGuard-protocol – een protocol van de volgende generatie dat vermoedelijk lichtjaren voorloopt op OpenVPN. Het is echter een beetje beperkt in dekking, met een aanwezigheid in slechts ongeveer vijf landen.

  Door verbinding te maken met een in Jakarta gevestigde PureVPN-server kon ik snelheden van ongeveer 4 Mbps halen, wederom vrij matig.

  8. SnelsteVPN

  https://fastestvpn.com

  SnelsteVPN

  Snelheid

  Eerlijk

  Veiligheid & Privacy

  Beoordeeld 3 uit 5Beoordeeld 3 uit 5Beoordeeld 3 uit 5

  Prijs (IDR)

  35,228 / mo

  Feature hoogtepunten

  • Geoptimaliseerde servers voor P2P
  • Staat serverhoppen toe
  • Ondersteunt 10 apparaten

  "FastestVPN is niet de snelste, maar het biedt zeker een waardevoorstel dat moeilijk uit te dagen is."

  FastestVPN is niet de snelste die ik heb getest, maar ook niet de langzaamste. Het biedt meer beperkte landen waar je verbinding wordt verbroken in vergelijking met veel top-tier VPN’s, maar tegen prijzen vanaf slechts 83 cent per maand is het een koopje. Ze hebben ook P2P-geoptimaliseerde servers, waardoor ze daar ook goed voor zijn.

  De lage prijzen hebben één ernstig nadeel en dat zijn de beperkte prestaties bij het overwinnen van geoblocking. Eindelijk ontdekten we dat FastestVPN je geen toegang kan geven tot Netflix US-inhoud of de Britse BBC iPlayer – jammer!

  Ga naar onze FastestVPN-beoordeling voor meer informatie!

  Heb ik echt een VPN nodig in Indonesië?

  Serieus gesproken, Indonesië lijkt door verschillende factoren een van de landen te zijn waar ik me steeds meer zorgen over maak. Als het zo simpel was als eenvoudige regelgeving om misdaden te voorkomen, zou het niet zo erg zijn.

  De privacy- en beveiligingsscene in Indonesië lijkt echter chaotisch en de regering geeft blijkbaar niet veel om internetvrijheid. Dit in combinatie met de wil om vast te houden en te vervolgen, zet een enorme druk op internetgebruikers in het land.

  Ik ben van mening dat het gebruik van een VPN daar vrij hoog op de agenda van de meeste gebruikers zou moeten staan. Dit geldt dubbel voor buitenlanders die in Indonesië zijn voor werk of vrije tijd – je wilt de wet zeker niet in de weg lopen en in een Indonesische gevangenis belanden – om niet-gespecificeerde redenen.

  Om samen te vatten, hier zijn de top 3 VPN’s voor Indonesië:

  SNELHEID

  VEILIGHEID & PRIVACY

  PRIJS (IDR / MO)

  NordVPN

  Uitstekend

  Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5

  98.894

  BEZOEK VPN

  ExpressVPN

  Goed

  Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5

  117.711

  BEZOEK VPN

  Surfshark

  Uitstekend

  Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5Beoordeeld 5 uit 5

  28.155

  BEZOEK VPN

  Kim Martin
  Kim Martin Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me