Gândindu-mă la Indonezia, s-ar putea să fie tentat să avem în minte o destinație exotică de vacanță, cu locații la fel de variate ca mall-uri de cumpărături mari până la plaje pitorești. Din păcate, trăirea în țară ar putea reprezenta un scenariu cu totul diferit, dat fiind faptul că guvernul său va desfășura activități de supraveghere ascunse chiar și asupra propriilor rezidenți.

Cu un scor al libertății pe Internet la fel de scăzut ca cel al Indiei, nu ar trebui să surprindă faptul că au existat mai multe incidențe de activități digitale guvernamentale opresive în Indonezia. De la acordarea de competențe de supraveghere foarte definite până la blocarea platformelor de socializare, rezidenții Indoneziei sunt un caz perfect de utilizare, ca și cei care ar beneficia în mare măsură de utilizarea unei VPN.

Cu o populație de peste 260 de milioane, Indonezia are o rată de penetrare a internetului relativ scăzută de 54,68% și are totuși limitări pe platformele de socializare, acces restricționat la conținut politic și a cunoscut chiar arestarea unor bloggeri cu profil înalt.

Cu utilizarea prudentă a VPN-urilor, o mare parte din aceasta poate fi evitată cu atenție, mai ales că VPN-urile nu sunt ilegale acolo.

Contents

Indonezia folosește un crawler bazat pe AI pentru a detecta încălcările conținutului

La începutul anului 2018, Ministerul Indoneziei pentru Comunicare și Tehnologie a Informației (MCIT) a lansat ceea ce a fost numit Cyber ​​Drone 9. Crawler-ul web personalizat a fost conceput cu două obiective în minte – să caute ceea ce guvernul a considerat „conținut negativ” și apoi să blocheze indonezienii de la acces la ea.

Parametrii la care funcționează crawler-ul sunt încă perfecționați, deoarece se bazează pe AI, dar până în prezent, domeniul de aplicare pare destul de larg. Conform surselor, conținutul negativ acoperă „pornografia, jocurile de noroc, reprezentările de violență, radicalismul și discriminarea bazată pe rasă și religie”.

Acest lucru este suplimentat de ISP-uri care își desfășoară în mod arbitrar propriile activități de blocare din diverse motive. De exemplu, în 2016, utilizatorii Indoneziei au raportat că Netflix a devenit inaccesibil prin Telkomsel, deși nu se afla pe lista de interdicții.

Nu numai că situația nu a fost soluționată pentru a ajuta utilizatorii, dar ISP a fost mulțumită ministerelor guvernamentale pentru că a luat inițiativa de a bloca o companie pe care a afirmat-o, „funcționa ilegal fără licențe adecvate”.

Accesul Netflix a fost permis din nou doar în 2017, când compania a semnat un acord cu cel mai mare telco din țară.

Guvernul își dă puteri largi de supraveghere

În cadrul guvernului, mai multe agenții au competențele de a restricționa conținutul online în conformitate cu ceea ce este etichetat drept Legea informațiilor și a tranzacțiilor electronice (Legea ITE). Legea a fost modificată de mai multe ori pentru a crește sfera de competențe enumerate în ea.

Legea ITE permite nu numai blocarea conținutului, dar o parte din modificări au permis autorităților să ordone ISP-urilor să facă acest lucru. De atunci numărul agențiilor cu autoritatea de a filtra conținutul a crescut.

Incertitudine în dreptul la confidențialitate

Deși oficial, indonezienii ar trebui să aibă dreptul lor la confidențialitate protejat de constituție, se pare că nu există o lege concepută să ajute la aplicarea acestui drept. Cu toate acestea, din cauza mandatelor guvernamentale pentru companii pentru a stoca datele utilizatorilor, confidențialitatea este oarecum suspectă.

Acest lucru este valabil mai ales că unele companii au fost cunoscute pentru a furniza datele agențiilor de aplicare a legii cu datele utilizatorilor. De altfel, acesta este unul dintre elementele cheie ale unui VPN – protecția vieții private a utilizatorilor. Majoritatea VPN-urilor de top le garantează utilizatorilor că nu se vor păstra jurnalele activităților lor, ceea ce înseamnă literalmente că nu există date de predat în cazul în care trebuie făcută o solicitare.

Dintr-o cronologie a activităților de-a lungul mai multor ani, putem vedea că guvernul se mișcă în mod sistematic nu doar pentru a câștiga drepturi arbitrare de acces la datele utilizatorului, ci și modelarea mediului pentru a permite acest lucru cu ușurință. Următoarea cronologie este una dintre aceste categorii de scenarii implementate care evidențiază acest lucru;

 • 2000 – Guvernul mandatează o perioadă de păstrare a clienților telco de cel puțin trei luni
 • 2012 – Furnizori de sisteme electronice care oferă servicii publice necesare pentru construirea de centre de date
 • 2016 – MCIT obligă furnizorii de OTT să se încorporeze local pentru a facilita interceptarea legală

Deși anonimatul nu este reglementat de legislația Indoneziei, aceste repere sunt pași către dreptul și capacitatea agențiilor guvernamentale din țară de a dezbrăca acel strat de anonimat.

Arestarea și urmărirea penală a activiștilor pe internet

În numele securității naționale, Indonezia a prăbușit cu greu utilizarea Internetului în diverse scopuri, inclusiv, fără a se limita la, defăimare, chestiuni religioase și manipularea conținutului („fake news”).

În timp ce acest lucru poate părea foarte Donald-Trump-esque, realitatea este mai accentuată și în cel puțin un caz, un utilizator de Internet din țară a fost arestat pentru că a distribuit conținut critic pe un vorbitor al Camerei Reprezentanților. În 2017, trei mass-media au fost, de asemenea, preluate (Notă: Conținutul linkului este în indoneziană) de către un oficial guvernamental care a pretins defăimarea de către aceștia.

VPN-urile sunt încă legale în Indonezia

Cu toate că există incidențe în curs de desfășurare a țărilor din întreaga lume (cum ar fi Rusia și China) care încep să acorde atenție VPN-urilor și încearcă un fel de reglementare, la momentul actual, Indonezia nu pare să se fi alăturat acelui bandwagon.

Ce căutăm într-un VPN

1. Confidențialitate și anonimat

După cum vă puteți da seama, Indonezia nu este într-adevăr genul în care doriți să navigați pe net fără a utiliza VPN, indiferent dacă sunteți național sau vizitator în țară. Datorită factorilor pe care i-am împărtășit mai sus și a gravității consecințelor încălcării acestor reglementări, este bine să ne concentrăm asupra aspectelor de confidențialitate și anonimat pe care un VPN le oferă utilizatorilor din Indonezia.

Cu atât guvernul, cât și industria privată care lucrează împreună, precum și în mod independent pentru a monitoriza și controla traficul, un VPN trebuie să fie capabil să se asigure că datele și activitățile dvs. pot fi păstrate exact așa cum trebuie – private.

Unul dintre cele mai bune moduri de a asigura acest lucru este să fiți atenți la VPN-urile care nu numai că au politici stricte de neînregistrare, dar care se bazează și în afara țărilor care sunt mai lesne în legile privind păstrarea datelor. Acest lucru exclude cu siguranță țările din jurisdicția de cinci ochi și paisprezece ochi.

2. Securitate

Spielul de securitate pe VPN-uri este același pentru utilizatorii din Indonezia ca oriunde altundeva. Soldul ideal vă este cunoscut doar ca utilizator. Optați pentru criptarea de 256 biți cu riscul de viteze mai mici de VPN sau sunteți dispus să scădeați această bară pentru o viteză crescută?

Personal, consider că pentru piața din Indonezia ar fi bine să încercați să mențineți nivelurile de criptare ridicate din două motive principale. Primul este că unul dintre protagoniștii din cazul în care discutăm este guvernul indonezian, care va avea probabil mai multe resurse dedicate încercării de a sparge orice criptare întâlnită.

Al doilea este că, din cauza vitezei medii mai scăzute de internet din țară, sunteți în siguranță să mențineți nivelurile de criptare cât mai ridicate fără a vă compromite viteza maximă totală realizabilă..

3. Distrugerea geolocalizării

În mod normal, atunci când vorbim despre spargerea geolocalizării, acesta ar fi cu scopul de a accesa conținut alternativ de la furnizorii de masă, cum ar fi Netflix SUA sau BBC iPlayer din Marea Britanie. Cu toate acestea, utilizatorii din Indonezia au mult mai mult de așteptat cu nerăbdare în sporirea geolocalizării, deoarece există literalmente o mulțime de site-uri la care nu pot accesa.

4. Suport P2P

Una dintre categoriile de site-uri blocate de acces în Indonezia pare să fie site-uri torrent. Din nou, acesta este un alt domeniu în care un VPN ar ajuta cu adevărat. Atenție la VPN-urile care au ghiduri de trafic P2P clar precizate în termenii lor de serviciu, cum ar fi TorGuard sau NordVPN.

5. Viteza și stabilitate

Cu o viteză medie de bandă largă a unei linii fixe de doar 16,31Mbps în Indonezia, majoritatea VPN-urilor ar trebui să aibă zero probleme care să corespundă nevoilor utilizatorilor de acolo. Vitezele mobile sunt chiar mai mici la o medie de 10,45Mbps, astfel că principala preocupare cu VPN-urile din Indonezia nu va fi cu siguranță viteza.

Clasat: Cel mai bun VPN pentru indonezieni

Ca și în cazul tuturor testelor VPN, înainte de a-i judeca viteza, mă judec întotdeauna pe ale mele. Următoarea este viteza mea reală în bandă largă bazată pe o linie de serviciu de 500Mbps, fără o conexiune VPN activă:

Rezultatul testului de viteză de bază - Indonezia

(Vedeți aici rezultatul complet al testului de viteză de bază)

Pe măsură ce mă bazez în Malaezia, viteza mea va avea tendințe de conectare ridicată la servere VPN din regiunea Asiei și mai lentă pe măsură ce mă conectez la servere din SUA sau Europa. Pentru acest test m-am conectat la un server de testare a vitezei bazat pe Indonezia pentru a vă face o idee despre viteza relativă pe distanță.

După cum vedeți, o conexiune fără VPN la un server local îmi stabilește o viteză decentă de 365Mbps. Desigur, viteza va varia uneori, așa că luați acest lucru cu un vârf de sare.

Notă

 1. Prețul se bazează pe cursul valutar de 1 USD = 14.148 IDR.
 2. Prețul afișat se bazează pe abonamente de 12 luni. Prețul poate fi mai ieftin atunci când vă abonați pentru o perioadă mai lungă.
 3. 1. NordVPN

  https://nordvpn.com

  NordVPN

  Viteză

  Excelent

  Securitate & intimitate

  Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5

  Preț (IDR)

  98894 / mo

  Repere caracteristice

  • Fără jurnale
  • Kill Switch
  • Suportă 6 dispozitive

  "Cu o interfață elegantă, viteze stabile și planuri fantastice de preț pe termen lung, Nord este o alegere excepțională pentru orice utilizator VPN."

  NordVPN ocupă un loc puternic în lista noastră pentru cel mai bun VPN pentru Indonezia din mai multe motive. Unul dintre primele este că acestea au sediul în Panama, ceea ce este, de asemenea, un loc bun pentru a fi VPN-uri. În afară de asta, NordVPN are o reputație sterlină și este un alt furnizor VPN care are un număr foarte mare de servere în multe țări.

  Politica lor strictă fără logistică se combină cu criptarea de 256 biți de calitate militară și cu planuri de prețuri bune pentru a oferi aproape oricui o afacere greu de rezistat.

  NordVPN Speed ​​Test Indonesia

  NordVPN Speed ​​Test Indonesia – Jakarta Server
  (Vezi rezultatul testului cu viteză maximă)

  Cu o viteză în aval de 16 Mbps, în această rundă de teste, NordVPN a arătat performanțe foarte stabile pe serverul lor din Indonezia. Ceea ce le face și mai atrăgătoare este că nu numai că permit traficul P2P, ci au servere special optimizate pentru traficul P2P!

  Citiți recenzia noastră aprofundată despre NordVPN pentru a afla de ce este VPN-ul # 1 al Bitcatcha!

  2. ExpressVPN

  https://www.expressvpn.com

  ExpressVPN

  Viteză

  Bun

  Securitate & intimitate

  Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5

  Preț (IDR)

  117711 / mo

  Repere caracteristice

  • Confidențialitate offshore
  • 148 de locații VPN
  • Criptare completă pe 256 biți

  "Utilizarea ExpressVPN vă poate obține o adresă IP în Indonezia care este rapidă, sigură și care permite transmiterea de materiale media și multe altele."

  Din cauza numeroaselor restricții, nu ar trebui să surprindă faptul că ExpressVPN pare să fi acordat alocări de infrastructură extinse pentru Indonezia. În medie, acest serviciu VPN oferă un serviciu complet excelent, de la viteze de vârf până la aplicații și protocoale complete – ideale pentru siguranță, confidențialitate și anonimat. Protocoalele sale de securitate sunt, de asemenea, cele mai bune din clasă pentru utilizarea consumatorilor existente astăzi.

  Am testat serviciul în mod cuprinzător și nu am nicio ezitare în a le recomanda drept cel mai bun furnizor de servicii VPN pentru utilizatorii din Indonezia. ExpressVPN este stabil și permite accesul și pe o gamă bună de dispozitive.

  Test de viteză ExpressVPN Indonezia

  Test de viteză ExpressVPN Indonezia – Server Jakarta
  (Vezi rezultatul testului cu viteză maximă)

  Ca o idee despre cât de bun este, am comparat viteza mea de linie implicită fără VPN cu un test acoperit ExpressVPN cu aceeași locație. Cu ExpressVPN pornit și conectat la un server din Indonezia, am reușit să arăt o viteză mare de 86 Mbps în aval.

  Citiți recenzia noastră completă pe ExpressVPN pentru a vedea de ce este una dintre selecțiile noastre de top!

  3. Surfshark

  https://surfshark.com/

  Surfshark

  Viteză

  Excelent

  Securitate & intimitate

  Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5

  Preț (IDR)

  28155 / mo

  Caracteristici cheie

  • Conexiune Multi-Hop
  • Suporta multe platforme
  • Fără jurnale

  "Fără fricțiuni și consecvent în performanță, Surfshark își face numele de concurență puternică."

  Pentru un serviciu relativ nou, Surfshark a demonstrat până acum performanțe și perseverență impresionante. Este unul dintre cei mai puternici concurenți nou-veniți, iar locul său pe această listă reflectă cât de bine s-a descurcat până acum, în ciuda „tinereții” sale.

  Acestea oferă un pachet VPN complet, cu confidențialitate și securitate în centrul său, ajustează prin caracteristicile puternice de vânzare ale suportului P2P și bypassul ușor al blocurilor regionale. Acest lucru funcționează deosebit de bine pentru cei care doresc să acceseze diverse conținuturi din regiune pe furnizori precum Netflix sau Hulu.

  În afară de asta, acestea au o interfață foarte minimalistă, care nu este înghesuită de o tonă de funcții pe care nici nu ai solicitat-o ​​și nici nu o dorești. Acest lucru le face foarte concentrate și funcționează bine pentru cei care pur și simplu nu doresc un plus de gunoi.

  test de viteză surfshark Indonezia

  Surfshark Speed ​​Test Indonezia – Surabaya Server
  (Vezi rezultatul testului cu viteză maximă)

  Cu mulți furnizori VPN de servicii care neglijează zona Asia-Pacific în favoarea Europei și a Americii de Nord, Surfshark nu numai că oferă server în Indonezia, dar le servește utilizatorilor cu viteze bune. De fapt, viteze stabile de la toate serverele lor este unul dintre punctele culminante ale utilizării unei conexiuni Surfshark.

  Cu viteze mai mari de 80Mbps prin intermediul serverului lor Surabaya, utilizatorii din Indonezia sau cei care trebuie să utilizeze un server aici vor fi fericiți.

  Aflați mai multe despre excelența sa la recenzia noastră amănunțită despre Surfshark!

  4. TorGuard

  https://torguard.net

  TorGuard

  Viteză

  Excelent

  Securitate & intimitate

  Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5

  Preț (IDR)

  79598 / mo

  Repere caracteristice

  • Construit pentru P2P
  • Proxy TorGuard Stealth
  • Suporta 5 conexiuni

  "Folosirea TorGuard este o experiență încântătoare și oferă o asigurare că conexiunea la Internet este cu adevărat sigură."

  Unul dintre cei mai importanți factori decisivi în plasarea TorGuard este faptul că este un furnizor de servicii VPN foarte compatibil cu P2P. Nu este o mulțime de bling pe partea orientată către utilizator, dar este remarcabil în ceea ce privește performanțele.

  Interfața TorGuard poate părea puțin datată la prima întâlnire, dar nu există niciun dubiu că există unul dintre cei mai siguri furnizori de servicii VPN. Chiar dacă nu este foarte mult bling pe partea orientată către utilizator, performanțele sunt destul de remarcabile.

  Există o diferență cheie între TorGuard și mulți concurenți prin faptul că vă permite să alegeți ce nivel de criptare preferați. Acest lucru înseamnă că pentru utilizatorii P2P, puteți refuza criptarea o notch și bucurați-vă de viteze mai rapide de torentare oricând!

  În afară de asta, TorGuard are multe alte calități de răscumpărare, cum ar fi viteze stabile, capacitate multi-platformă și capacitatea de a ocoli blocanții VPN.

  TorGuard Speed ​​Test Indonesia

  TorGuard Speed ​​Test Malaysia – Petaling Jaya Server
  (Vezi rezultatul testului cu viteză maximă)

  Din păcate, TorGuard nu are servere localizate direct în Indonezia, astfel încât utilizatorii vor trebui să aleagă unul din țară. Cel mai apropiat ar fi fie în Singapore, fie în Malaezia – prin care a arătat performanțe puternice de viteză.

  Fiind unul dintre cele trei cele mai bune VPN-uri pentru Indonezia, TorGuard a respectat, cu siguranță, anumite cerințe de viteză și mai ales având în vedere că ar trebui să se conecteze în afara țării, 77 Mbps este foarte bun. Singurul dezavantaj este că pentru utilizatorii mai tineri obișnuiți cu aspectul elegant al aplicațiilor moderne, interfața TorGuard va arăta ca ceva din trecut.

  Citiți analiza noastră detaliată pe TorGuard pentru mai multe informații!

  5. CyberGhost

  https://www.cyberghostvpn.com

  CyberGhost

  Viteză

  slab

  Securitate & intimitate

  Evaluat 3 din 5Evaluat 3 din 5Evaluat 3 din 5

  Preț (IDR)

  84746 / mo

  Repere caracteristice

  • Oferă compresie de date
  • Blocarea anunțurilor
  • Suporta 7 dispozitive

  "CyberGhost este bazat în afara României, dar a acordat atenție nevoilor utilizatorilor Indoneziei prin creșterea constantă a numărului de servere în țară."

  CyberGhosties sunt mulțumiți de ei și, cu siguranță, au încercat să fie șold și optimism în marketingul lor. Acesta este un alt dintre cele mai cunoscute nume din industria VPN, dar personal simt că s-ar putea să fie prea puțin supraîncărcate..

  Specificație înțelept CyberGhost vorbește vorbele bune, dar, trecând prin test cu ei, vă sfătuiesc un mic vârf de sare. Rețineți însă că aceasta este o listă de clasament, așa că așteptările mele sunt destul de mari.

  Cyberghost Indonezia

  CyberGhost Speed ​​Test Indonesia – Jakarta Server
  (Vezi rezultatul testului cu viteză maximă)

  Utilizatorii din Indonezia trebuie să ia act de faptul că majoritatea serverelor CyberGhost se află în zona UE, dar, din fericire, au unele și în regiunea Asiei. Indonezia pare a fi o excepție și au stabilit cel puțin opt servere cunoscute în țară.

  În general, am reușit să obținem viteze foarte utile de 15Mbps, care este încă suficientă pentru a aburiza suportul.

  Consultați recenzia noastră completă despre CyberGhost pentru a afla mai multe!

  6. VPN IPVanish

  https://www.ipvanish.com

  IPVanish

  Viteză

  echitabil

  Securitate & intimitate

  Evaluat 3 din 5Evaluat 3 din 5Evaluat 3 din 5

  Preț (IDR)

  91820 / mo

  Repere caracteristice

  • Criptare forțată de 256 biți
  • P2P nelimitat
  • Suporta 10 dispozitive

  "Excelent pentru paranoici, dar poate nu va fi în topul listei pentru utilizatorii din Indonezia, IPVanish este foarte comercializat, dar slab susținut."

  IPVanish a suferit foarte mult în ultimele timp din cauza embroilării sale în anumite … să spunem, incidente nefericite. Și, în afară de asta, luați act de faptul că sunt sub un nou management și, sperăm, că astfel de lucruri vor deveni doar denivelări de viteză în trecutul lor.

  Mutând aceste incidente deoparte, rămân un gigant VPN pe teren și se lăudesc cu viteze impresionante. Din fericire pentru asta, deoarece, dacă aveți reclamații cu privire la viteza lor, nu puteți face multe, deoarece acestea forțează criptarea de 256 biți pentru toată lumea, fără excepție.

  IPVanish VPN Malaezia

  IPVanish Speed ​​Test Malaysia – Kuala Lumpur Server
  (Vezi rezultatul testului cu viteză maximă)

  Din nou, IPVanish nu este unul cu o prezență locală a serverelor în Indonezia, astfel încât cele mai apropiate au fost fie în Singapore, fie în Malaezia. Pe legătura Malaezia am reușit să stabilesc o viteză în aval de aproximativ 3Mbps, care abia este utilizabilă. Pentru cei care doresc să experimenteze, puteți încerca întotdeauna alte servere din regiune, care pot da rezultate mai bune. Totuși, conexiunea a fost stabilă și mai mult decât suficientă pentru a transmite media.

  Citiți recenzia noastră aprofundată despre IPVanish pentru a afla mai multe!

  7. PureVPN

  https://www.purevpn.com

  PureVPN

  Viteză

  echitabil

  Securitate & intimitate

  Evaluat 3 din 5Evaluat 3 din 5Evaluat 3 din 5

  Preț (IDR)

  47112 / mo

  Repere caracteristice

  • Aplicații ușor de utilizat
  • Lățime de bandă nelimitată
  • Acceptă tunelarea divizată

  "PureVPN este cu siguranță unul dintre liderii unei industrii complete, datorită unei rețele solide de servere."

  Găzduind peste 2.000 de servere situate în mai mult de 140 de țări din întreaga lume, PureVPN are cu siguranță infrastructura necesară pentru a se arăta ca lider al industriei. Se completează cu caracteristici excelente de securitate pentru întreprinderi pentru a-și proteja utilizatorii împotriva intrusilor sau detectării.

  PureVPN Indonezia

  PureVPN Speed ​​Test Indonesia – Jakarta Server
  (Vezi rezultatul testului cu viteză maximă)

  Un mare beneficiu de a le încerca este faptul că sunt unul dintre puținele de pe piață care permit acum accesul la protocolul WireGuard – un protocol de ultimă generație care se presupune că este ușor înaintea OpenVPN. Cu toate acestea, este puțin limitată în ceea ce privește acoperirea, cu o prezență doar în aproximativ cinci țări.

  Conectarea la un server PureVPN bazat pe Jakarta Am reușit să obțin o viteză de aproximativ 4 Mbps, din nou, destul de lipsită de caracter.

  8. Cel mai rapid VPN

  https://fastestvpn.com

  FastestVPN

  Viteză

  echitabil

  Securitate & intimitate

  Evaluat 3 din 5Evaluat 3 din 5Evaluat 3 din 5

  Preț (IDR)

  35228 / mo

  Repere caracteristice

  • Servere optimizate pentru P2P
  • Permite sărirea serverului
  • Suporta 10 dispozitive

  "FastestVPN nu este cel mai rapid, dar oferă cu siguranță o propunere de valoare greu de contestat."

  Cel mai rapid VPN nu este cel mai rapid pe care l-am testat, dar nici cel mai lent. Oferă țări mai limitate, care vă conectează conexiunea în comparație cu multe VPN-uri de top, dar la prețuri de la 83 de centi pe lună, este fura. De asemenea, au servere optimizate P2P, ceea ce le face bune și pentru asta.

  Prețurile mici vin cu un dezavantaj serios și aceasta este performanța limitată în depășirea geo-blocării. În cele din urmă, am descoperit, FastestVPN nu vă poate permite să accesați nici conținut Netflix SUA, nici BBC iPlayer din Marea Britanie – bummer!

  Accesați recenzia noastră FastestVPN pentru a afla mai multe!

  Chiar am nevoie de un VPN în Indonezia?

  Vorbind serios, Indonezia pare să fie una dintre țările de care m-am preocupat din ce în ce mai mult datorită diverșilor factori. Dacă ar fi o reglementare cât se poate de simplă, cu scopul de a preveni apariția infracțiunilor, lucrurile nu ar fi atât de rău.

  Cu toate acestea, scena de confidențialitate și securitate din Indonezia par a fi haotică, iar guvernul aparent nu-i pasă prea mult de libertatea Internetului. Acest lucru combinat cu voința de reținere și urmărire penală pune o presiune imensă asupra utilizatorilor de internet din țară.

  Simt că utilizarea unui VPN ar trebui să se situeze destul de puternic pe agenda majorității utilizatorilor de acolo. Acest lucru este valabil de două ori pentru străinii care se află în Indonezia pentru muncă sau timp liber – cu siguranță nu doriți să aplicați legislația și să ajungeți într-o închisoare indoneziană – din motive nespecificate.

  Pentru a recapătă, iată primele 3 VPN pentru Indonezia:

  VITEZĂ

  SECURITATE & CONFIDENȚIALITATE

  PRET (IDR / MO)

  NordVPN

  Excelent

  Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5

  98894

  VIZITARE VPN

  ExpressVPN

  Bun

  Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5

  117711

  VIZITARE VPN

  Surfshark

  Excelent

  Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5Evaluat la 5 din 5

  28155

  VIZITARE VPN

  Kim Martin
  Kim Martin Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me