La 8 millor VPN per a Indonèsia 2020 (Prova de velocitat!) – Bitcatcha

Pensant a Indonèsia, es pot tenir la temptació de tenir en compte una destinació de vacances exòtiques amb llocs tan variats com grans centres comercials fins a platges pintoresques. Malauradament, viure al país pot suposar un escenari totalment diferent, atès que el govern té la possibilitat de realitzar activitats de vigilància encoberta fins i tot en els seus propis residents.


Amb una puntuació de Llibertat d’Internet tan baixa com la de l’Índia, no hauria de sorprendre gaire que hi hagi múltiples incidències d’activitats digitals del govern opressives a Indonèsia. Des d’atorgar-se competències de vigilància molt àmpliament definides fins al bloqueig de plataformes de xarxes socials, els residents d’Indonèsia són un cas d’ús perfecte com aquells que es beneficiarien molt de l’ús d’una VPN.

Amb una població de més de 260 milions d’independents, Indonèsia té una taxa de penetració d’Internet relativament baixa del 54,68% i, tot i així, té limitacions a les plataformes de xarxes socials, ha restringit l’accés al contingut polític i fins i tot ha vist la detenció d’alguns bloggers d’alt perfil..

Amb l’ús prudent de les VPN, es pot evitar una gran part d’aquest fet, sobretot perquè les VPN no hi són il·legals.

Contents

Indonèsia utilitza un rastrejador basat en IA per detectar infraccions de contingut

A principis del 2018, el Ministeri d’Indonèsia de la Comunicació i les Tecnologies de la Informació (MCIT) va llançar el que s’anomenava Cyber ​​Drone 9. El web crawler personalitzat va ser dissenyat amb dos objectius en ment: cercar el que el govern considera “contingut negatiu” i, després, bloquejar els indonèsians. accés a ella.

Els paràmetres sobre els quals funciona el rastrejador continuen sent perfeccionats, ja que es basa en IA, però, fins ara, l’abast sembla força ampli. Segons les fonts, el contingut negatiu cobreix el paraigua de “pornografia, jocs d’atzar, representacions de violència, radicalisme i discriminació per raça i religió”.

Això s’amplia els ISP, que realitzen de forma arbitrària les seves pròpies activitats de bloqueig per diverses raons. Per exemple, el 2016 els usuaris d’Indonèsia van informar que Netflix s’havia tornat inaccessible a través de Telkomsel tot i que no es trobava a la llista de prohibicions.

No només es va resoldre la situació per ajudar els usuaris, sinó que els ministres governamentals van agrair a l’ISP que prenien la iniciativa de bloquejar una empresa que, al·legant, va “funcionar il·legalment sense tenir llicències adequades”.

L’accés a Netflix només es va permetre de nou el 2017 quan l’empresa va signar un acord amb el telco més gran del país.

El Govern es dóna àmplies facultats de vigilància

Dins del govern, diverses agències tenen la facultat de restringir el contingut en línia en virtut del que es titula com a Llei de la informació i transaccions electròniques (Llei ITE). La llei ha estat modificada diverses vegades per augmentar l’abast de competències que figuren en ella.

Ara la llei ITE no només permet el bloqueig de contingut, sinó que part de les modificacions han permès a les autoritats ordenar els proveïdors de serveis. Des de llavors el nombre d’agències amb l’autoritat de filtrar contingut ha crescut.

Incertesa en el dret a la privadesa

Tot i que oficialment, se suposa que els indonesians tenen el seu dret a la privacitat protegit per la Constitució, aparentment no hi ha una llei dissenyada per ajudar a fer complir aquest dret. No obstant això, a causa dels mandats del govern per a les empreses per emmagatzemar dades dels usuaris, la privadesa és una mica sospitosa.

Això és especialment cert, ja que se sap que algunes empreses proporcionen dades de l’usuari a les agències d’aplicació de la llei. Per cert, aquest és un dels elements clau d’una VPN: la protecció de la privadesa dels usuaris. La majoria de VPN més importants garanteixen als usuaris que no es conservaran cap registre de les seves activitats, cosa que significa literalment que no hi ha dades per lliurar en cas que s’hagi de fer una sol·licitud..

D’un calendari d’activitats al llarg de diversos anys, podem veure que el govern està movent-se sistemàticament no només per obtenir drets arbitraris per accedir a les dades dels usuaris, sinó que també està configurant l’entorn per fer-ho fàcilment. La següent línia de temps és un grup d’escenaris implementat que ho posen de manifest;

 • 2000: el govern té un termini de retenció de clients de telco no inferior a tres mesos
 • 2012 – Proveïdors de sistemes electrònics que ofereixen serveis públics necessaris per construir centres de dades
 • 2016 – MCIT obliga els proveïdors d’OTT a incorporar-se localment per facilitar la intercepció legal

Tot i que l’anonimat no està regulat per la llei d’Indonèsia, aquestes fites són passos cap al dret i la capacitat perquè les agències governamentals del país puguin treure aquesta capa d’anonimat.

Arrest i Fiscalització d’activistes d’Internet

En nom de la seguretat nacional, Indonèsia també ha disminuït durament l’ús d’Internet per a diversos propòsits, incloent-hi, però no limitant-se, difamació, qüestions religioses i manipulació de continguts (“fake news”).

Tot i que això pot semblar molt Donald-Trump-esque, la realitat és més dura i en almenys un cas, un usuari d’Internet del país va ser arrestat per haver compartit contingut crític en un altaveu de la Cambra dels Representants. El 2017 també es van fer tasques tres mitjans de comunicació (Nota: el contingut d’enllaç es troba en indonèsia) per un funcionari del govern que va reclamar la difamació per ells.

Les VPN encara són legals a Indonèsia

Si bé hi ha incidències en curs de països de tot el món (com Rússia i la Xina) que comencen a prestar atenció a les VPN i a intentar algun tipus de regulació, sembla que Indonèsia no s’hagi unit encara a aquest vagó de banda..

Què busquem en una VPN

1. Privacitat i anonimat

Com podreu adonar-vos fins ara, Indonèsia no és realment el tipus de lloc on voleu navegar a la xarxa sense l’ús d’una VPN, ja sigui nacional o visitant del país. A causa dels factors que he compartit anteriorment i de la gravetat de les conseqüències de la violació d’aquesta normativa, és convenient centrar-se en els aspectes de privadesa i anonimat que ofereix una VPN per als usuaris d’Indonèsia..

Tant amb el govern com amb la indústria privada treballant junts i de forma independent per controlar i controlar el trànsit, una VPN ha de poder assegurar-se que les vostres dades i activitats es puguin mantenir exactament de la manera que hauria de ser privada..

Una de les millors maneres d’aconseguir-ho és vigilar que les VPN no només tinguin polítiques estrictes de registre sense registre, sinó que també es basin en països més clars en les seves lleis de retenció de dades. Sens dubte, això exclou els països de la jurisdicció de cinc ulls i catorze ulls.

2. Seguretat

L’espai de seguretat a les VPN és el mateix per als usuaris basats en Indonèsia que a qualsevol altre lloc. L’equilibri ideal només el coneixeu com a usuari. Opteu per xifrar els 256 bits amb el risc de baixar les velocitats de VPN o estàs disposat a baixar aquesta barra per augmentar la velocitat?

Personalment, crec que pel mercat indonèsia seria millor intentar mantenir els nivells de xifrat alts per dos motius principals. El primer és que un dels protagonistes del cas que tractem és el govern indonèsia, que probablement tindrà més recursos dedicats a intentar trencar qualsevol xifratge.

El segon és que, a causa de la menor velocitat mitjana d’internet al país, segur que mantingueu els nivells de xifrat el més alt possible, sense comprometre les vostres velocitats màximes generals assolibles..

3. Spoofing de geolocalització

Normalment, quan parlem de distribució de geolocalitzacions seria amb l’objectiu d’accedir a contingut alternatiu de proveïdors principals com Netflix US o la BBC iPlayer al Regne Unit. Tanmateix, els usuaris d’Indonèsia tenen molt més d’esperança en la distribució de geolocalitzacions, ja que hi ha literalment una gran quantitat de llocs als quals no poden accedir.

4. Suport P2P

Una de les categories de llocs bloquejats per accedir a Indonèsia sembla que són llocs de torrent. De nou, aquest és un altre àmbit on una VPN realment ajudaria. Mireu les VPN que tinguin directrius de trànsit P2P clarament detallades en els seus termes de servei, com ara TorGuard o NordVPN..

5. Velocitat i estabilitat

Amb una velocitat mitjana de banda ampla de banda fixa de només 16,31Mbps a Indonèsia, la majoria de VPNs haurien de tenir zero problemes que coincideixin amb les necessitats dels usuaris. Les velocitats mòbils són encara inferiors a una mitjana de 10,45Mbps, per la qual cosa la principal preocupació amb les VPN d’Indonèsia no serà la velocitat.

Classificat: la millor VPN per a indonesis

Com en totes les meves proves VPN, abans de jutjar la seva velocitat sempre jutjo les meves. A continuació, es mostra la meva velocitat de banda ampla real basada en una línia de servei de 500Mbps, sense que hi hagi una connexió VPN activa:

Resultat de la prova de velocitat de base - Indonèsia

(Consulteu aquí el resultat complet del test de velocitat de base)

Com que estic basat a Malàisia, les meves velocitats solen ser de connexió alta als servidors VPN de la regió d’Àsia i més lents a mesura que em connecto a servidors dels EUA o d’Europa. Per a aquesta prova em vaig connectar a un servidor de proves de velocitat basat en Indonèsia per fer-vos una idea de la velocitat relativa sobre la distància.

Com podeu veure, una connexió sense VPN a un servidor local em proporciona una velocitat decent de 365Mbps. Per supòsit, la velocitat variarà de vegades, així que cal prendre-ho amb un polsim de sal.

Nota

 1. El preu es basa en el tipus de canvi de 1 USD = 14.148 IDR.
 2. El preu mostrat es basa en subscripcions de 12 mesos. El preu pot obtenir més barat quan us subscriviu per un període més llarg.
 3. 1. NordVPN

  https://nordvpn.com

  NordVPN

  Velocitat

  Excel · lent

  Seguretat & Privacitat

  Valorat amb 5 de 5Valorat amb 5 de 5Valorat amb 5 de 5Valorat amb 5 de 5Valorat amb 5 de 5

  Preu (IDR)

  98.894 / mo

  Elements destacats

  • Sense registres
  • Switch Switch
  • Admet 6 dispositius

  "Amb la seva interfície elegant, velocitats estables i fantàstics plans de preus a llarg termini, Nord és una elecció excel·lent per a qualsevol usuari VPN."

  NordVPN ocupa un lloc important en la nostra millor llista de VPN per Indonèsia per molts motius. Un dels primers és que tenen la seva seu a Panamà, que també és un bon lloc per a participar en VPNs. A part d’això, NordVPN té una reputació esterlina i és un altre proveïdor de VPN que té un gran nombre de servidors en molts països.

  La seva estricta política sense registres es combina amb el xifrat de 256 bits del grau militar i els plans de preus excel·lents per oferir a gairebé ningú un acord difícil de resistir..

  NordVPN Speed ​​Test Indonesia

  Prova de velocitat NordVPN Indonèsia – servidor de Jakarta
  (Veure el resultat de la prova de tota velocitat)

  Amb una velocitat a baix de 16Mbps, en aquesta ronda de proves NordVPN va mostrar un rendiment molt estable al seu servidor d’Indonèsia. El que els fa encara més atractius a fons és que no només permeten trànsit P2P, sinó que tenen servidors especialment optimitzats per al trànsit P2P!

  Llegiu la nostra ressenya en profunditat sobre NordVPN per saber per què és la VPN # 1 de Bitcatcha!

  2. ExpressVPN

  https://www.expressvpn.com

  ExpressVPN

  Velocitat

  Seguretat & Privacitat

  Valorat amb 5 de 5Valorat amb 5 de 5Valorat amb 5 de 5Valorat amb 5 de 5Valorat amb 5 de 5

  Preu (IDR)

  117.711 / mes

  Elements destacats

  • Privacitat fora del mar
  • 148 ubicacions VPN
  • Xifrat complet de 256 bits

  "L’ús de ExpressVPN pot obtenir una adreça IP a Indonèsia que sigui ràpida, segura i permet transmetre suports i molt més."

  A causa de les moltes restriccions, no ha de sorprendre que ExpressVPN sembli haver posat àmplies dotacions d’infraestructura a Indonèsia. Aquest servei VPN, de mitjana, ofereix un excel·lent servei complet des de grans velocitats fins a aplicacions i protocols complets, ideals per a seguretat, privacitat i anonimat. Els seus protocols de seguretat són també els millors de la classe per a l’ús del consumidor actualment.

  He provat el servei de forma exhaustiva i no tinc cap mena de vacil·lació en recomanar-los com a proveïdor principal de serveis VPN per a usuaris d’Indonèsia. ExpressVPN és estable i permet accedir també a una bona gamma de dispositius.

  Prova de velocitat ExpressVPN Indonèsia

  Prova de velocitat ExpressVPN Indonèsia – servidor de Jakarta
  (Veure el resultat de la prova de tota velocitat)

  Com a idea de la bona sort, vaig comparar la meva velocitat de línia predeterminada sense VPN amb una prova coberta ExpressVPN a la mateixa ubicació. Amb ExpressVPN activat i connectat a un servidor d’Indonèsia, vaig aconseguir mostrar una forta velocitat a l’amunt de 86 Mbps.

  Llegiu la nostra ressenya completa a ExpressVPN per veure per què és una de les nostres millors opcions!

  3. Surfoc

  https://surfshark.com/

  Taula de surf

  Velocitat

  Excel · lent

  Seguretat & Privacitat

  Valorat amb 5 de 5Valorat amb 5 de 5Valorat amb 5 de 5Valorat amb 5 de 5Valorat amb 5 de 5

  Preu (IDR)

  28.155 / mo

  Característiques clau

  • Connexió multi-hop
  • Admet moltes plataformes
  • Sense registres

  "Sense fronys i coherent en el rendiment, Surfshark està fent el seu nom com a contendent contundent."

  Per a un servei relativament nou, Surfshark ha mostrat fins ara un rendiment i una perseverança impressionants. És un dels més importants concursants nouvinguts i el seu lloc en aquesta llista reflecteix el bé que ho ha fet fins ara malgrat la seva “joventut”.

  Ofereixen un paquet VPN complet amb privacitat i seguretat en el seu nucli, entre les principals característiques de venda del suport P2P i el fàcil bypass dels blocs regionals. Això funciona especialment bé per a aquells que vulguin accedir a diversos continguts de la regió en proveïdors com Netflix o Hulu.

  A més d’això, tenen una interfície molt minimalista que no es veu afectada per una tona de funcions que ni vau sol·licitar ni desitjar. Això els fa molt centrats i funcionen bé per a aquells que simplement no volen brossa addicional.

  prova de velocitat de surf a Indonèsia

  Prova de velocitat de Surfshark Indonèsia – servidor de Surabaya
  (Veure el resultat de la prova de tota velocitat)

  Amb molts proveïdors de VPN de serveis que deixen de banda la zona d’Àsia Pacífic a favor d’Europa i Amèrica del Nord, Surfshark no només ofereix un servidor a Indonèsia sinó que serveix als usuaris amb bones velocitats. De fet, la velocitat estable de tots els servidors és un dels aspectes destacats per utilitzar una connexió Surfshark.

  Amb una velocitat superior a 80Mbps a través del seu servidor Surabaya, els usuaris d’Indonèsia o aquells que hagin d’utilitzar un servidor aquí estaran contents..

  Obteniu més informació sobre la seva excel·lència a la nostra revisió completa sobre Surfshark!

  4. TorGuard

  https://torguard.net

  TorGuard

  Velocitat

  Excel · lent

  Seguretat & Privacitat

  Valorat amb 5 de 5Valorat amb 5 de 5Valorat amb 5 de 5Valorat amb 5 de 5Valorat amb 5 de 5

  Preu (IDR)

  79.598 / mes

  Elements destacats

  • Creat per a P2P
  • Proxy Stealth de TorGuard
  • Admet 5 connexions

  "L’ús de TorGuard és una experiència deliciosa i us ofereix la seguretat que la seva connexió a Internet és realment segura."

  Un dels factors més importants en la col·locació de TorGuard és que es tracta d’un proveïdor de serveis VPN molt favorable a P2P. No hi ha una gran quantitat de voltes pel que fa als usuaris, però és notable pel seu rendiment.

  La interfície de TorGuard pot semblar una mica datada quan es va trobar per primera vegada, però no hi ha dubte que hi ha un dels proveïdors de serveis VPN més segurs al voltant. Tot i que no hi ha molta profunda atenció als usuaris, el rendiment és bastant notable.

  Hi ha una diferència clau entre TorGuard i molts competidors, ja que permet escollir quin nivell de xifratge prefereixes. Això significa que per als usuaris de P2P, podeu desactivar el xifratge i gaudir de velocitats de torrentació més ràpides en qualsevol moment!

  A part d’això, TorGuard té moltes altres qualitats de bescanvi, com ara velocitats estables, capacitat de diverses plataformes i la capacitat d’evitar bloquejadors VPN..

  TorGuard Speed ​​Test Indonesia

  Prova de velocitat TorGuard Malàisia – Petaling Jaya Server
  (Veure el resultat de la prova de tota velocitat)

  Malauradament, TorGuard no té servidors ubicats directament a Indonèsia, per la qual cosa els usuaris hauran d’escollir-ne un fora del país. El més proper seria a Singapur o Malàisia, a través del qual va mostrar un fort rendiment de velocitat.

  Com a un dels tres millors VPNs d’Indonèsia, TorGuard va complir, per descomptat, alguns requisits de velocitat i, sobretot, tenint en compte que haurien de connectar-se fora del país, 77 Mbps és molt bo. L’únic inconvenient és que per als usuaris més joves que estan acostumats a la elegància de les aplicacions modernes, la interfície de TorGuard s’assembla a alguna cosa del passat.

  Llegiu la nostra anàlisi detallada sobre TorGuard per obtenir més informació!

  5. CyberGhost

  https://www.cyberghostvpn.com

  CyberGhost

  Velocitat

  Pobre

  Seguretat & Privacitat

  Valorat amb 3 de 5Valorat amb 3 de 5Valorat amb 3 de 5

  Preu (IDR)

  84.746 / mo

  Elements destacats

  • Ofereix compressió de dades
  • Bloqueig d’anuncis
  • Admet 7 dispositius

  "CyberGhost està basat a Romania, però ha prestat atenció a les necessitats dels usuaris d’Indonèsia augmentant constantment el seu nombre de servidors al país."

  CyberGhosties està content amb ells i, certament, han intentat ser malucs i optimistes en el seu màrqueting. Aquest és un altre dels noms més coneguts de la indústria VPN, però personalment crec que pot ser que tinguessin una mica sobreposats.

  Especificació sàvia CyberGhost parla la bona conversa, però després de fer proves amb ells, us aconsello un petit polsim de sal. Tingueu en compte, però, que es tracta d’una llista de classificació, de manera que les meves expectatives són força altes.

  Cyberghost Indonèsia

  CyberGhost Speed ​​Test Indonesia – Servidor de Jakarta
  (Veure el resultat de la prova de tota velocitat)

  Els usuaris d’Indonèsia han de tenir present que la majoria dels servidors CyberGhost es troben a la zona de la UE, però, per sort, també en tenen alguns a la regió d’Àsia. Indonèsia sembla ser una excepció i han establert almenys vuit servidors coneguts al país.

  En general, hem aconseguit obtenir velocitats molt útils de 15Mbps, la qual cosa és suficient per a reproduir mitjans de comunicació.

  Consulteu la nostra ressenya completa sobre CyberGhost per obtenir més informació!

  6. VPN IPVanish

  https://www.ipvanish.com

  IPVanish

  Velocitat

  Fira

  Seguretat & Privacitat

  Valorat amb 3 de 5Valorat amb 3 de 5Valorat amb 3 de 5

  Preu (IDR)

  91.820 / mes

  Elements destacats

  • Xifratge forçat de 256 bits
  • P2P il·limitada
  • Admet 10 dispositius

  "Excel·lent per als paranoics, però potser no serà al capdavant de la llista per als usuaris basats en Indonèsia, IPVanish és altament comercialitzat, però està mal compatible."

  IPVanish ha patit molt en els darrers temps a causa de la seva implantació en certs …, diguem, desafortunats incidents. A part d’això, tingueu en compte que estan sota una nova gestió i esperem que aquestes coses esdevinguin només xocs de velocitat en el seu passat.

  Deixant de banda aquests incidents, continuen sent un gegant VPN al camp i tenen velocitats impressionants. Per sort, ja que si teniu cap queixa sobre la seva velocitat, no podreu fer res, ja que obligen a xifrar els 256 bits a tots sense excepció..

  IPVanish VPN Malàisia

  Prova de velocitat IPVanish Malàisia – servidor de Kuala Lumpur
  (Veure el resultat de la prova de tota velocitat)

  Un cop més, IPVanish no és un amb presència local de servidors a Indonèsia, per la qual cosa els més propers es trobaven a Singapur o Malàisia. A l’enllaç de Malàisia vaig establir una velocitat a l’interior de 3Mbps que gairebé no s’utilitza. Per a aquells que vulguin experimentar, sempre podeu provar altres servidors de la regió que puguin donar millors resultats. Tot i així, la connexió era estable i més que suficient per transmetre els mitjans de comunicació.

  Llegiu el nostre comentari detallat sobre IPVanish per obtenir més informació!

  7. PureVPN

  https://www.purevpn.com

  PureVPN

  Velocitat

  Fira

  Seguretat & Privacitat

  Valorat amb 3 de 5Valorat amb 3 de 5Valorat amb 3 de 5

  Preu (IDR)

  47.112 / mes

  Elements destacats

  • Aplicacions fàcils d’utilitzar
  • Amplada de banda il·limitada
  • Suporta el túnel fraccionat

  "PureVPN és, sens dubte, un dels líders d’una indústria completa gràcies a una sòlida xarxa de servidors."

  Amb PureVPN, que inclou més de 2.000 servidors ubicats a més de 140 països del món, té la infraestructura necessària per mostrar-se com a líder de la indústria. Complementa això amb excel·lents funcions de seguretat de nivell empresarial per protegir els seus usuaris contra intrusions o deteccions.

  PureVPN Indonèsia

  PureVPN Speed ​​Test Indonesia – Servidor de Jakarta
  (Veure el resultat de la prova de tota velocitat)

  Un dels grans avantatges de provar-los és que són un dels pocs que hi ha al mercat que ara permeten accedir al protocol WireGuard, un protocol de pròxima generació que suposadament és lleuger per davant d’OpenVPN. Tot i això, és poc limitat en la cobertura, amb una presència a només cinc països.

  En connectar-me a un servidor PureVPN basat en Jakarta, he pogut obtenir velocitats d’uns 4 Mbps, de nou, força deficient..

  8. El més ràpidVPN

  https://fastestvpn.com

  El més ràpidVPN

  Velocitat

  Fira

  Seguretat & Privacitat

  Valorat amb 3 de 5Valorat amb 3 de 5Valorat amb 3 de 5

  Preu (IDR)

  35.228 / mes

  Elements destacats

  • Servidors optimitzats per a P2P
  • Permet el salt del servidor
  • Admet 10 dispositius

  "FastestVPN no és el més ràpid, però, sens dubte, ofereix una proposta de valor difícil de desafiar."

  Fastest VPN no és el més ràpid que he provat, però tampoc és el més lent. Ofereix a països més limitats que la vostra connexió és comparada amb moltes VPN de primer nivell, però a preus tan baixos com a 83 cèntims al mes. També tenen servidors optimitzats amb P2P, cosa que els fa bons també.

  Els preus baixos sí que tenen un greu inconvenient i és el baix rendiment en superar geo-bloqueig. Al final que vam descobrir, FastestVPN no us permetrà accedir al contingut dels EUA de Netflix ni a la BBC iPlayer del Regne Unit – Bummer!

  Visiteu la nostra revisió FastestVPN per obtenir més informació!

  Realment necessito una VPN a Indonèsia?

  Parlant seriosament, Indonèsia sembla ser un dels països dels quals m’he preocupat cada cop més a causa de diversos factors. Si es tractés d’una regulació senzilla destinada a evitar que es produïssin delictes, les coses no estarien tan malament.

  Tot i això, l’escenari de privadesa i seguretat a Indonèsia sembla ser caòtic i al govern sembla que no li importa gaire la llibertat d’Internet. Això combinat amb la voluntat de detenir i perseguir una pressió immensa sobre els usuaris d’Internet al país.

  Crec que l’ús d’una VPN hauria de situar-se força a l’agenda de la majoria d’usuaris que hi ha. Això passa doblement per als estrangers que es troben a Indonèsia per feina o per oci, sens dubte no voldreu aplicar la legislació i acabar a la presó d’Indonèsia – per raons no especificades.

  A continuació, es mostren les 3 VPN principals per a Indonèsia:

  VELOCITAT

  SEGURETAT & PRIVACITAT

  PREU (IDR / MO)

  NordVPN

  Excel · lent

  Valorat amb 5 de 5Valorat amb 5 de 5Valorat amb 5 de 5Valorat amb 5 de 5Valorat amb 5 de 5

  98.894

  VISITA VPN

  ExpressVPN

  Valorat amb 5 de 5Valorat amb 5 de 5Valorat amb 5 de 5Valorat amb 5 de 5Valorat amb 5 de 5

  117.711

  VISITA VPN

  Taula de surf

  Excel · lent

  Valorat amb 5 de 5Valorat amb 5 de 5Valorat amb 5 de 5Valorat amb 5 de 5Valorat amb 5 de 5

  28.155

  VISITA VPN

  Kim Martin Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map