7 најбољих складишта у облаку за УК 2020 (усаглашено са ГДПР-ом!)

Осим ако се последњих неколико година нисте стигли под стијену, чули бисте за нешто што се зове облачење.


А шта ту није да се не воли? Цлоуд стораге вам омогућава приступ датотекама са било ког места на више уређаја. Заштићени сте од квара на тврдом диску. Датотеке можете делити у секунди.

Није ни чудо што толико предузећа и појединаца прелази.

Али, како индустрија расте, тако имате и своје могућности. Одабир правог даватеља облака од стотина сада може бити ментално минско поље.

За многе људе бирање добављача на основу цене делује очигледно. Али то је лака грешка Свакако, цена је битна, али то дефинитивно није најважнији фактор на који морате гледати!

Шта више, бити са сједиштем у Великој Британији значи да постоји неколико посебних ствари које требају узети у обзир вашу одлуку. На пример, ГДПР усаглашеност.

Без обзира да ли правите скок у облак или желите да надоградите своју тренутну услугу, ми овде у Битцатцха смо ту да вам помогнемо.

Након обилног истраживања идентификовали смо 7 најбољих складишта у облаку за кориснике са седиштем у Великој Британији.

Урадимо то.

Contents

Шта би корисници у Великој Британији требали потражити у облаку складишта?

У наслову овог чланка прво питање које можда постављате је… да ли локација заиста није битна?

Напокон, говоримо о облаку зар не? То плутајуће, безобзирно технолошко чудо, где је независност локације, некако је поента – зар не? Кажете ми да моја локација и даље прави разлику?

Па, једноставан одговор, да. Локација је и даље битна.

Зашто? Јер контекст је важан. А у контексту Велике Британије, морате имати на уму две велике ствари – импликације ГДПР-а и близину дата центара података вашег добављача складишта података у Великој Британији..

Хајде да уђемо у месо овога.

Сагласност ГДПР-а значи приватност & Сигурност је најважнија

Оно на земљи је ГДПР?

Укратко, залаже се за Општу уредбу о заштити података (ГДПР). То је скуп стандарда који се односи на било кога у ЕУ. И док је Брекит сада у току, ГДПР се још увек односи на Британију до краја прелазног периода у децембру 2020. године.

ГДПР постоји како би предузећа била одговорнија за личне податке које прикупљају.

Ако нисте власник предузећа и само сте заинтересовани за складиштење у облаку за своју личну употребу – знајте да је и даље АПСОЛУТНО у вашим најбољим интересима да пронађете добављача простора за складиштење у облаку који одговара ГДПР. То значи да вашу приватност и сигурност узимају веома озбиљно. (Ок, сада слободно прелистајте и прочитајте следећи одељак).

Али ако сте власник предузећа који тражи решење у облаку – слушајте близу! Импресивно је да сте усаглашени са ГДПР-ом.

Како изгледа усаглашеност са ГДПР-ом?

У складу са ГДПР-ом од вас се очекује да чувате податке, или ћете трпети велике новчане казне због непоштовања правила или озбиљних кршења података. (Прочитајте специфичности ГДПР-а овде).

Најбољи пружаоци услуга складиштења у облаку могу вам помоћи до…

 • Потпуно су у складу са ГДПР-ом. Ако су сервери изван граница ЕУ, морате знати да ли закони о заштити података званично сматрају компатибилним са онима ЕУ.
 • Нудите заштиту датотека у мировању и у току. Добра енкрипција складишта у облаку ће вероватно бити робуснија и ажурирана. ГДПР не сматра да су цурење шифрованих података озбиљно питање.
 • Нуди заштиту за дељење датотека.
 • Понуда двофакторске аутентификације (2ФА).
 • Омогућавање плана за опоравак од катастрофе који испуњава ГДПР стандарде (тако да је верзија важна).

Не само што штите своје купце, већ и себе.

Смешно, захтеви ГДПР-а помогли су да се компаније покрену на физичке чврсте дискове (који се лако оштећују или украду), у корист облака складиштења.

Међутим, није довољно да се једноставно скочите на облак и прозовете га даном. Облак и даље може бити рањив. То отвара могућност да се подаци и подаци вашег клијента могу бити смештени ван земље, тако да морате да преузмете већу одговорност за то.

Укратко, морате бити сигурни да ваш провајдер за складиштење у облаку подржава вашу сопствену ГДПР усаглашеност.

ТЛДР; Није довољно да пређете на било који стари добављач складишта облака. Колико су способни да подржавају вашу сигурност & приватност је ХУГЕЛНО важна за оне у Великој Британији.

Разумем? На нашу следећу тачку.

Колико су њихови центри за податке у Великој Британији?

Иако је лако помислити на облак као на ову нематеријалну ствар, он је у стварном свету врло заснован. Ваши подаци се и даље морају чувати на физичкој локацији – центру података.

Ових дана многи добављачи складишта облака користе више центара података широм света. А локација ових сервера има утицаја на ваше корисничко искуство.

Генерално гледано, што су ближи њихови сервери месту на којем живите, то ће вам бити веће брзине слања и преузимања. И што брже ћете моћи да направите резервне копије или приступите својим датотекама.

Дакле, што ближе центрима података за складиштење података у облаку Уједињеном Краљевству, то ћете брже уживати. Под претпоставком да имате приступ пристојној интернетској вези.

Имајући то у виду, не желимо се потпуно ограничити само на провајдере складишта у облаку који имају европске центре података, јер елиминишемо много фантастичних опција.

Дакле, такође гледамо провајдере са функцијама које вам омогућавају да оптимизирате брзину преноса / преузимања, што би требало да помогне у надокнади кашњења.

Шта друго чини одлично складиште у облаку?

Поред безбедности и локације сервера, постоји и низ других важних функција које очекујемо од одличног провајдера за складиштење у облаку.

 • Лакоћа коришћења
  Интуитивно и чисто сучеље.
 • Алати за продуктивност
  Алати који олакшавају рад са датотекама – од прегледа датотека до практичних интеграција трећих страна.
 • Дељење дозвола
  Једноставно и сигурно дијелите датотеке и мапе са другима.
 • Вредност за новац
  Уравнотежите тону карактеристика и пристојан капацитет складиштења, уз фер цену.
 • Било које друге посебности
  Било које друге корисне функције које помажу да се решење за складиштење у облаку издвоји из гомиле.

Поредак: 7 најбољих облака за складиштење у Великој Британији

Дакле, сада имамо идеју шта тражимо – хајде да разумемо које услуге најбоље одговарају рачуну.

Укључили смо комбинацију конвенционалних добављача складишта у облак и оних који су се такође специјализовали за резервну копију на мрежи.

Белешка

Користимо курс валуте 1,25 УСД за 1,25 УСД за све наведене цене.

1. Синц.цом

хттпс://ввв.синц.цом/

Синц.цом

Количина складиштења

2ТБ

Лакоћа коришћења

А

Цена (ГБП)

£ 6.40 / месечно

Кључне карактеристике

 • Аутоматска синхронизација
 • Вишеструке приступне тачке
 • Даљинско брисање података
 • Шифровање нулта знања

"Чврста сигурност и приватност са нултим знањем које је тешко победити."

Почевши од нашег # 1 избора – Синц.цом.

Разлог за који мислимо да је то најбољи избор за британске кориснике је тај што је његов фокус апсолутно на безбедности.

Формиран 2011. године. Њени оснивачи желели су да створе решење за складиштење које ће на прво место ставити приватност корисника – приступ који је до сада опслуживао 750.000 корисника!

Шта ми највише волимо код Синц-а?

Једноставно – Синц нуди корисницима једно од најсигурнијих искуства у облаку које можете тражити.

Све датотеке пренесене у Синц заштићене су крајњим 256-битним АЕС енкрипцијом и уживају у приватности нулте знања.

За контекст – већина складишта у облаку има изразе који омогућавају запосленима приступ и дељење датотека сачуваних на серверу. Не синхронизујте – само ви као власник рачуна контролирате дата кључ. Будући да су датотеке шифроване на извору, ви сте много сигурнији од лажних шема маркетинга, злонамерних запослених, легалних предаја података и кршења података..

Штавише, Синц не дозвољава приступ трећим странама. Нећете бити у могућности да интегришете апликације трећих произвођача, али ако вам је сигурност ваш приоритет, то је сјајна вест. Они такође нуде 2ФА.

И док нису са седиштем у ЕУ, Синц је заснован у земљи која је подједнако строга према приватности – Канади. Дакле, Синц је у потпуности у складу са глобалним стандардима података као што су ГДПР, ПИПЕДА и још много тога. Није ни чудо што су толико популарни у малим предузећима!

Њихов осећај сигурности такође се односи и на дељење датотека. Дељење датотека и мапа било које величине са не-синхронизујућим корисницима је врло једноставно. ПЛУС сте наоружани арсеналом функција да би се те датотеке спремиле из погрешних руку. Од шифрирања са нултим знањем о дијељењу датотека, до постављања обавијести о активности везе

Остале ствари које су нам се свиделе око Синц-а:

 • Вишеструке приступне тачке
  Поред самог софтвера, има одличну мобилну апликацију и згодан веб панел за приступ датотекама из било којег веб прегледача.
 • Функција трезора података
  Изузетно безбедан простор за складиштење који се не синхронизује аутоматски. Такође можете да се вратите у било које време.
 • Роллбацк
  Корисници бесплатне синхронизације могу вратити било коју датотеку или мапу избрисану у последњих 30 дана. Синц Про & Пословни купци могу вратити било коју датотеку или мапу избрисану у року од врло импресивних 365 дана. То је још једна победа против потражње за одећом и ГДПР захтевима да се направи план за опоравак података.
 • Функције које осигуравају сигурност предузећа
  Од удаљених марамица датотека до ревизије украдених датотека. Да не спомињемо праћење промена, детаљне статистике и верзије датотека које су одличне за сарадњу.

Шта нам се не свиђа код Синц?

 • Годишњи уговори само
  Требаће да припремите најмање 39,20 фунти (за лични план од 500 ГБ) током једне године. Упркос томе, цене су конкурентне, посебно ако се одлучите за веће разине складиштења.
 • Није најбоље за колаборативне ствари или продуктивност
  Нема прегледа датотека.
 • Није најбржи
  Шифровање високог нивоа, комбиновано са центрима података у Канади, значи да може доћи до малих застоја са отпремањем и преузимањем већих датотека.

Синц Планс & Цене:

Пријавите се за 5ГБ бесплатног складиштења или се одлучите за неки од плаћених пословних или личних планова. Имају различите нивое простора за складиштење и корисника по налогу.

Синц.цом пословни планови и цене

(Пословни планови Синц.цом) & Цене)

Синц.цом Лични планови и цене

(Лични планови Синц.цом) & Цене)

Прочитајте наш детаљни преглед на Синц.цом за више информација!

2. пЦлоуд

хттпс://ввв.пцлоуд.цом

пЦлоуд

Количина складиштења

2ТБ

Лакоћа коришћења

А+

Цена (ГБП)

£ 6.40 / месечно

Кључне карактеристике

 • Приступ датотеци ван мреже
 • Аутоматска синхронизација
 • Животни план
 • Преузимање & линк за уплоад

"Пропусност за ваздух удовољава сјајном УКС-у и одличном плану животне вредности."

Поред врха листе налази се пЦлоуд. Релативни новопридошли, пЦлоуд су се брзо показали снажним решењем за личне и пословне кориснике.

Не прихватајте само нашу реч за то – питајте Убер, Аирбнб или Инстаграм! пЦлоуд има приличну звездану листу клијената.

Шта највише волимо у пЦлоуд-у?

пЦлоуд је савршен за кориснике у Великој Британији, јер нуди и врхунску безбедност података – ону која омогућава Синц-у да заради свој новац! Прилично дословно.

пЦлоуд такође користи АЕС 256 са нултим знањем за максималну заштиту. Услуга шифровања на страни клијента зове се пЦлоуд Црипто и шифрира датотеке пре него што су послате за складиштење.

Корисници пЦлоуда такође уживају у сјајном систему за опоравак података. Они чувају 5 засебних копија сваке пренесене датотеке на 3 различите локације у њиховом сигурном центру података – тако да можете одмарати лако знајући да више никада нећете изгубити датотеку! пЦлоуд Ревинд такође помаже да пратите историју ваше датотеке током 30 дана, тако да можете лако да се превијате на претходну верзију.

Знате шта још ми заиста волимо? Нуди фантастичну вредност! Можете се одлучити за месечно плаћање или – најбоље од целог животног плана – уштедећете 103.50 фунти за 5 година ако платите за Премиум Плус 2ТБ животни план.

Чланство у доживотном животу веома је ретко у индустрији и савршено је ако мислите да ћете бити дугорочни корисник облака. Нећете више морати да бринете о обнављању претплате!

Поред тога, угледна компанија попут пЦлоуд-а ће вероватно постојати дуго и дуго.

Остале ствари које су нам се свиделе о пЦлоуд-у:

 • Компатибилан је са скоро свим дигиталним платформама (чак и Линуком!)
  И мобилни системи попут Андроид, иОС и Виндовс мобиле. Да ли смо споменули да волимо мобилну апликацију?
 • Прилагођени синхронизацијски односи преко радне табле на радној површини
  У основи, ово вам омогућава да повезујете изабране фасцикле у вашем датотечном систему са мапама у вашем облаку и одржава ствари организовано.
 • Преглед медија
  Можете да прегледате своје документе и фотографије – па чак и промените величину слика и направите презентације!
 • Директно стриминг
  Можете преносити било коју музику и видео изван своје крипто мапе.
 • Бесплатно складиштење
  Обилних 10ГБ складиштења за почетак БЕСПЛАТНО!

Оно што не волимо у вези с пЦлоуд-ом?

 • Њени податковни центри су у САД-у
  Речено је да је ГДПР усаглашен.
 • Неке од његових кључних услуга су плаћени додаци
  пЦлоуд Црипто коштат ће вас додатних 4,00 фунти / месечно, мада га можете откључати за једно животно плаћање у износу од £ 100.
 • Само 15-дневни период задржавања за верзије датотека (бесплатни корисник)
  Или 300 дана (плаћа корисник). Ако желите да продужите период задржавања историје на годину, то је додатних 28,80 фунти.
 • Но 2ФА
  Kim Martin Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map