8 најбољих ВПН-а за Сингапур 2020 (тестирано брзином!)

Сингапур је одавно познат као земља с прилично драконским законима и нажалост, то је на неки начин резултирало напредном државом надзора. Заједно са блиском везом са Сједињеним Државама у вези са Споразумом о слободној трговини између Сједињених Држава и Сингапура, становници те државе имају добар разлог да буду сумњиви у вези са својом приватношћу на мрежи и анонимношћу на мрежи..


Међу свим земљама света можда је Сингапур једна од оних на врху листе када је у питању неопходност коришћења ВПН услуге. Бар за сада, док је тамо још увек легално користити.

Contents

Сингапурска влада легално користи шпијунски софтвер

Иако се чини да је Сингапур многима бастион демократског процеса и независности правосуђа, мало ко зна да детаљи устава земље дају њеној влади изузетна права над грађанима и становницима. То је изразито тако, што се тиче дигиталних активности, посебно када је у питању приватност.

На пример, устав у Сингапуру не укључује посебно право на приватност и друге подзаконске акте који утичу на ту чињеницу да би се неким државним органима омогућило право на ометање активности приватних грађана на мрежи. Они укључују Законик о кривичном поступку (измијењен 2012. године) и Закон о злоупотреби рачунара и цибер-сигурности (измијењен 1997. године).

Чешће говорећи, Сингапурци и становници земље нису званично право на приватност и неке владине агенције могу, без потребе за налогом или судским налогом, извршити надзор и пресретање преноса..

Земља је именована као једна од 25 која хостује командне и контролне сервере за ФинСпи (врсту злонамерног софтвера који се користи за посматрање и контролу) на отвореном. То значи да влада може приступити скоро свим подацима у земљи без да било ко има право на правни лек.

Закон о ауторским правима (Сингапур 2014) снажно се спроводи

Можда сте чули да су у САД-у дељење датотека П2П често препуне тужби и да су многе компаније спровеле активности дељења датотека. Због споразума о слободној трговини између Сједињених Држава и Сингапура, Сингапур је дужан да то учини у многим случајевима.

На пример, то је у прошлости учинило Удружење индустрије звучне индустрије из Сингапура и знам за појединце који су примили писма о прекиду и одустајању од својих добављача интернет услуга (ИСП).

То значи да не само да постоје компаније које желе да им наплаћују, већ да ИСП-ови у Сингапуру сарађују са њима како би потражили своје купце.

ВПН-ови су и даље легални у Сингапуру

Током 2016. године у Сингапуру је одржано јавно саветовање у Министарству закона ради прегледа законитости коришћења ВПН услуга у земљи. Ово је учињено са циљем да се ажурира Закон о ауторским правима како би се омогућила строжа примена закона.

Тренутно постоји само неколико земаља широм света које су забраниле употребу ВПН-а и мало већи број који дозвољавају само пружаоци ВПН услуга под државном контролом. Да бисмо вам дали представу о типу земаља које забрањују ВПН, Северна Кореја и Ирак су међу њима, док Кина и Русија дозвољавају само услуге под контролом владе.

Ипак, с обзиром на чињеницу да влада у Сингапуру расправља о том питању, значи да им то јако добро пада на памет.

Шта тражимо у ВПН-у за Сингапур

1. Приватност и анонимност

Иако је приватност обично високо на листи потреба за добављачима ВПН услуга, нигде се у региону не осећа већа потреба за тим од корисника у Сингапуру. Од владиног надзора до праћења ИСП-а и пријетњи брзим правним поступцима, корисници Интернета у Сингапуру можда су неке од група под највећим притиском у читавој азијско-пацифичкој регији.

Као такав, од виталног је значаја да сваки добављач ВПН услуга који се користи у Сингапуру има солидну евиденцију о приватности корисника, као што је строго правило записивања без евидентирања, а можда чак и до обима прихватања анонимних врста плаћања. То може да укључује поклон бонове, готовину или чак крипто валуту.

2. Сигурност

Иако неки корисници имају могућност пребацивања опција шифровања на ниже стопе како би се омогућиле брже ВПН брзине, имајући у виду напредне могућности надзора владе у Сингапуру, можда би било паметно потражити ВПН провајдера који поред приватности има фокус на безбедност.

Сигурност у ВПН-у долази из два главна извора – протокола за успостављање комуникације и енкрипције за проток података. Постоје разни од њих који су доступни и на срећу, многи ВПН-и имају цео распон отворен за употребу.

3. Брзина и стабилност

Брзина, на срећу, није толико важно питање у Сингапуру, захваљујући одличној локацији у односу на глобалне комуникационе линије и наравно фантастичној инфраструктури коју та држава има. Као такав, скоро сваки добављач у земљи могао би да се брине за велике брзине.

Ово је идеална ситуација у Сингапуру за ВПН кориснике јер могу да одаберу сервер са могућом физичком локацијом која нативно подржава брзи пренос података.

4. Геолокацијско варање

Иако локација сервера можда није толико проблем са ВПН корисницима у Сингапуру, ипак треба водити рачуна о томе да избегнете овисно о ВПН-има који имају превише фокуса изван Азије. Наравно, било би сјајно ако је геофер геолокације планирани резултат, али то може резултирати нижим стопама доступности у азијском региону.

5. П2П подршка

Можда је други најкритичнији критеријум за пружаоце услуга ВПН у Сингапуру могућност да се добро сналазе и управљају П2П саобраћајем. П2П дељење датотека често поставља велике захтеве за пропусним опсегом на ВПН-ове, а неки се и мрште.

Добра идеја би била да одаберете ону која јасно каже своју политику коришћења П2П, као што је ТорГуард. У најмању руку, ВПН би требало да има избор наменских сервера издвојених за употребу П2П дељења датотека.

Ранг: Најбољи ВПН за Сингапур

Пре него што прођем кроз резултате теста, овде бих желео да успоставим основну брзину за свој Интернет. Следи моја стварна широкопојасна брзина заснована на сервисној линији од 500Мбпс, без активне ВПН везе:

Нема брзине ВПН-а

(Погледајте пуни резултат теста за почетну брзину овде)

Као што видите, у могућности сам да успоставим релативно добру везу са сервером за брзи тест са седиштем у Сингапуру без ВПН-а, иако ми се узводно чини мало ограничено.

Белешка

Коришћени курс: 1) 1 УСД до 1,38 СГД; 2) 1 евро до 1,56 СГД

1. НордВПН

хттпс://нордвпн.цом

НордВПН

Брзина

Одлично

Сигурност & Приватност

Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5

Цена (СГД)

5,50 / месечно

Истакнути садржаји

 • Преко 4.000 сервера
 • Брзо брзина
 • Без записа & Килл Свитцх
 • Подржава 6 уређаја

"Елегантан интерфејс, стабилне брзине и фантастични дугорочни планови цена."

Мислим да са сигурношћу могу рећи да међу свим ВПН провајдерима које сам гледао, НордВПН лако излази на прво место по својој чистој географској скали и покривености. Има широк ниво од преко 4.000 сервера у 62 земље, чак је добар део оних који се налазе у азијско-пацифичкој регији.

Можете бити сигурни да је ваша приватност у добрим рукама, јер има строгу политику записивања без дневника, тако да ваш даа неће бити чуван. НордВПН је базиран ван Панаме, о којој нема закона о задржавању података.

Веза такође може бити сигурна колико желите јер НордВПН подржава не само 256-битну енкрипцију, већ има и нешто што се назива „двострука ВПН“. Значи да се повезујете на ВПН сервер и затим одлазите од друге везе пре него што се упутите на одредишну адресу.

Параноја, можда, али ако је ваша влада ЗНАНА да вас легално шпијунира, не бисте радије били параноични него суочени са законом из непознатих разлога?

НордВПН тест брзине Сингапур

НордВПН тест брзине – Сингапурски сервер
(Погледајте резултат теста у пуној брзини)

Сингапурски сервер са НордВПН-а био је изузетно добар што се тиче веза и брзине су биле импресивне, и за учитавање и за преузимање. Такође имају специјалне П2П сервере који су оптимизовани за ову врсту саобраћаја.

Цијене су око норме, али ако тражите ВПН који ћете се држати дужег времена, НордВПН је онај за вас. Са трогодишњом претплатом њихове цене знатно падају и неке су од најбољих које сам видео на тржишту.

Прочитајте наш детаљни преглед о НордВПН-у да бисте сазнали зашто је Битцатцха # 1 ВПН!

2. ЕкпрессВПН

хттпс://ввв.екпрессвпн.цом

ЕкпрессВПН

Брзина

Одлично

Сигурност & Приватност

Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5

Цена (СГД)

11.47 / месечно

Истакнути садржаји

 • Заштита приватности на мору
 • Потпуна 256-битна енкрипција
 • 148 ВПН локација

"ЕкпрессВПН нуди тако добру услугу по веома широким критеријумима – ретко за ВПН!"

ЕкпрессВПН је био један од првих које сам икада тестирао и на почетку сам осећао да је … импресивно. Много касније и много више ВПН услуга испод мог појаса, тек тада сам заиста био у стању да ценим то што јесте – јацк свих трговина и оценио сам веома високо код већине њих!

На пример, можда није увек најбржи или нуде најшири спектар протокола веза или чак могу имати највећи број сервера на већини локација, али дефинитивно није било непостојања у било којој одређеној области.
Видео сам да се многи ВПН-и сјајно слажу у једном или два подручја само да би остали у другом, а питао сам се на крају дана, зашто бих се као корисник желео повезати са услугом која не може да делује тако разумно. као што је то могуће у онолико подручја колико ми је требало?

Из тог разлога, као и његове звјездане репутације у ВПН круговима (свакако заслужено), не оклијевам да их препоручим као врхунског кандидата.

ЕкпрессВПН тест брзине Сингапур

ЕкпрессВПН тест брзине – Сингапурски сервер
(Погледајте резултат теста у пуној брзини)

Као што видимо из брзине, можда се не подудара са мојом ‘голу’ линијом, али Сингапурска инфраструктура то сигурно подиже. Такође се зна да ЕкпрессВПН успева да управља релативно стабилним брзинама на многим својим серверима, тако да вероватно нећете бити заглављени ни на једној локацији.

Можда није најјефтинији, али сигурно није најскупљи. Као фантастичан однос цене и учинка, ова ВПН услуга је далеко дошла.

Прочитајте наш комплетан преглед на ЕкпрессВПН-у да бисте видели зашто је то један од наших најбољих избора!

3. Сурфсхарк

хттпс://сурфсхарк.цом/

Сурфсхарк

Брзина

Одлично

Сигурност & Приватност

Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5

Цена (СГД)

2,75 / месечно

Кључне карактеристике

 • Мулти-Хоп веза
 • Подржава многе платформе
 • Нема трупаца

"Сурфсхарк је без фриллс-а и доследан у перформансама, а његово име је снажни надолазећи кандидат."

Сурфсхарк је можда један од новијих ВПН добављача, али је врло брзо успео да испуни прилично велика очекивања. Прешли су са 0 на више од 1.000 сервера у 61 непарној земљи, нити у једном тренутку, а долази их још више.

Оно што их је учинило још импресивнијима је чињеница да су све то радили неприметно. Моје прво искуство коришћења Сурфсхарка било је без проблема и од тада сам са њима одржавао свој налог. До сада није било проблема са везом или услугом и повремено сам приметио разумна ажурирања апликација.

Сингапурци који су у буџету посебно ће ценити Сурфсхарков необичан став када је у питању ВПН услуга – повољна цена за тачно каква ВПН услуга треба да буде – без наплате за нежељене (или непотребне) додатке.

Чињеница да такође могу сакрити П2П саобраћај на свим серверима такође им даје велики плус.

тест брзине сурфања у Сингапуру

Сурфсхарк тест брзине – Сингапурски сервер
(Погледајте резултат теста у пуној брзини)

Иако Сингапур ВПН саобраћај можда није бржи на Сурфсхарку него неки други провајдери, где је изврстан његов стабилност. Сурфсхарк брзине су константне на готово свим њиховим серверима. То их чини идеалним избором за ВПН јер није вероватно да ћете се стално држати на једном серверу земље, зар не?

Ипак, 80+ Мбпс за ВПН за дељену линију није нешто при чему се смекша и осим ако не планирате да користите само једну локацију максималном брзином, овде пронађена конзистентност представља велико појачање. Наравно, њихова ниска цена чини их и веома привлачним.

Сазнајте више о његовој изврсности у нашем темељном прегледу на Сурфсхарку!

4. ТорГуард

хттпс://торгуард.нет

ТорГуард

Брзина

Одлично

Сигурност & Приватност

Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5

Цена (СГД)

6.88 / месечно

Истакнути садржаји

 • Изграђено за П2П
 • ТорГуард Стеалтх Проки
 • Подржава 5 веза

"Један од најбољих ВПН-ова за дељење П2П датотека."

Прво ме је привукао ТорГуард због његовог маркетинга као пружатеља ВПН услуга прилагођених П2П, али након што сам инсталирао Виндовс клијент који се убрзо претворио у питање да ли је можда, погријешио сам. То је на неки начин узроковано њеним прилично сувременим интерфејсом.

Овај ВПН не долази са много модерног маркетинга који плеше савременике, али убрзо сам утврдио да је у перформансу оно где се одликује. Ово је истакнуто тиме што је постао више од 3.000 ИП адреса у више од 50 земаља.

Уз П2П подршку и мноштво других изванредних квалитета – стабилне брзине, могуће је распоређивати чак и на рутерима, побољшане безбедносне услуге, па чак и могућност заобилажења ВПН блокера – рекао бих да је ТорГуард на врху или близу врха, посебно за Сингапур- засновани корисници.

ТорГуард тест брзине Сингапур

ТорГуард Спеед Тест – Сингапурски сервер
(Погледајте резултат теста у пуној брзини)

Као што видите, чак и уз солидну низводну брзину, био сам у стању да чак појачам брзину слања из своје основне вриједности. Ово, иако није нешто што би сви желели или требали, могло би бити корисно за П2П кориснике у неким случајевима (одржавајте те омјере!).

Осјећам да је једина велика мана ове ВПН услуге у старомодном корисничком интерфејсу и недостају добре (или морам рећи изванредне) цијене за дугорочне купце. Ипак, цене и даље падају у малом распону врхунских ВПН провајдера.

Прочитајте нашу детаљну анализу на ТорГуарду за више информација!

5. ЦиберГхост

хттпс://ввв.цибергхоствпн.цом

ЦиберГхост

Брзина

Поштено

Сигурност & Приватност

Оцењено са 3 од 5Оцењено са 3 од 5Оцењено са 3 од 5

Цена (СГД)

4.83 / месечно

Истакнути садржаји

 • Нуди Компресију података
 • Блокирање огласа
 • Подржава 7 уређаја

"Сигурни и приватни, али можда не у таквој равномерној стопи са сличним ЕкпрессВПН-ом."

ЦиберГхост је прилично познат у ВПН индустрији, али лично сматрам да то није тако блиско подударање са кремом усева. Иако представља леп, чудан изглед, постоје аспекти његовог перформанси који мало привлаче скептици у мени.

На папиру ЦиберГхост нуди добре карактеристике и, у ствари, такође има специјализоване сервере за П2П. То примењује прилично строго и ако вам се не може преузети са вашег П2П клијента, вероватно сте повезани са сервером који није П2П, јер ће брзина остати на великој нули.

ЦиберГхост тест брзине у Сингапуру

ЦиберГхост тест брзине – Сингапурски сервер
(Погледајте резултат теста у пуној брзини)

Мада брзина, иако сам успео да од њих добијем корисне брзине, можда ћете бити разочарани. За Сингапур то и није тако лоше, али сматрам да ако више желите да се заобиђете гео-блокаду за стриминг видеа, можда бисте мало патили. Сви њихови сервери су окупљени широм Европе.

Ипак, ако се само надате сигурној вези из Сингапура до места на мрежи, то је услуга коју можете да водите. Ово је посебно тако када узмете у обзир бројне безбедносне додатке са којима долази ЦиберГхост.

Осим стандардне ВПН енкрипције, ова услуга може блокирати и праћење на мрежи и даје све од себе да би ХТТПС приморала на већину веб локација. Комбинујте то с још неким додацима попут уграђене заштите од вируса и блокирања огласа и можда ћете добити оно што плаћате.

Као и НордВПН, и ЦиберГхост има одличне опције за дугорочно одређивање цена које месечну обавезу спуштају на ниже од 3,50 УСД месечно. Ваша одлука ће морати да уравнотежи његову цену према перформансама и види да ли можете да живите с тим ценама.

Погледајте нашу потпуну рецензију о ЦиберГхосту да бисте сазнали више!

6. ИПВанисх

хттпс://ввв.ипванисх.цом

ИПВанисх ВПН

Брзина

Поштено

Сигурност & Приватност

Оцењено са 3 од 5Оцењено са 3 од 5Оцењено са 3 од 5

Цена (СГД)

8,95 / мј

Истакнути садржаји

 • Присиљена 256-битна енкрипција
 • Неограничено П2П
 • Подржава 10 уређаја

"Одлично за параноичне, али можда неће бити на врху листе за кориснике са седиштем у Сингапуру."

Да се ​​темељи искључиво на историји, никад не бих пустио овај ВПН на нашу листу најбољих ВПН-ова за Сингапур. У прошлости је ИПВанисх оптужен за пружање евиденција корисника властима, а то је главни не, што се тиче ВПН-а. Иако је то довољно лоше, нови власници ИПВанисх-а покушали су инцидент помести под тепих рекавши да нису имали сазнања о претходним случајевима који би се могли догодити или не.

Звучати оно што би могло бити њихово коначно убиство (знам да се Сингапурци воле жалити!) Је њихова корисничка подршка, што је апсолутно смеће. Живим у Малезији, па чак сам и згрожен нивоом подршке који ИПВанисх пружа својим клијентима.

Међутим, ИПВанисх делује изненађујуће добро у тестовима брзине заснованим у Сингапуру и комбинује их са принудном 256-битном енкрипцијом. Иако неки од вас можда мисле да вам тај ниво шифрирања није потребан, можемо рећи да вас то спашава од ваше глупости (можда).

ИПВанисх тест брзине Сингапур

ИПВанисх тест брзине – Сингапурски сервер
(Погледајте резултат теста у пуној брзини)

И отпремања и преузимања су изванредно брзи на ИПВанисх серверима, прелазећи чак и НордВПН и ЕкпрессВПН у овом случају. Овдје није било притужби, али због мојих брзина до сервера са седиштем у Малезији имао сам проблема са њиховим клијентима.

Разлика у нивоима повећаних перформанси у комбинацији са њиховим ужасним корисничким услугама чини ИПВанисх прави хит или промашај. Замолио бих вас да ли сте спремни да искористите шансу, то ће вам добро успети. Ако тако мислите, то је сјајно. Ако не, можда ћете морати захтевати поврат новца.

Прочитајте наш детаљни преглед ИПВанисх-а да бисте сазнали више!

7. СаферВПН

хттпс://ввв.сафервпн.цом

СаферВПН

Брзина

Поштено

Сигурност & Приватност

Оцењено са 3 од 5Оцењено са 3 од 5Оцењено са 3 од 5

Цена (СГД)

4,54 / месечно

Истакнути садржаји

 • 256-битна енкрипција
 • 24/7 корисничка подршка
 • Локације сервера широм света

"Нешто ограниченији од ВПН-а највишег нивоа, СаферВПН ипак нуди пристојну понуду по повољној цени."

СаферВПН је СааС компанија за цибер-сигурност коју су основали партнери Амит Барекет и Саго Гидали, два технолошка дизала која се и сама одлика у кибернетичкој сигурности. Поносни су што нуде добар производ који је подржан њиховим принципима нецензурираног и сигурнијег интернета за све..

На СаферВПН-у је њихов циљ био да створе најједноставнији и најбржи могући ВПН и то у мери у којој су то успели. За релативно мањи играч добро су урадили мрежу од преко 700 сервера на преко 34 локације широм света.

Услуга је чак добила похвале од лајкова за Форбес и ПЦВорлд као и сопствене купце који су се похвалили и самим сервисом, као и помоћно особље које је ту да им помогне у тренуцима потребе..

8. АзиреВПН

хттпс://ввв.азиревпн.цом

АзиреВПН

Брзина

Поштено

Сигурност & Приватност

Оцењено са 3 од 5Оцењено са 3 од 5Оцењено са 3 од 5

Цена (СГД)

4.68 / месечно

Истакнути садржаји

 • Подржава ВиреГуард протокол
 • Омогућава П2П саобраћај
 • Не надгледа саобраћај

"АзиерВПН нуди приступ ВиреГуард протоколу који је и даље прилично ретко."

Демони за брзину требало би да се радују сазнањем да је АзиреВПН тестиран да подржава линијске брзине до 500Мбпс у неким случајевима. То је изузетно ретко и то морамо узети са прстохватом соли. Упркос томе, комбинација ВиреГуарда и подршке за 256-битну енкрипцију чини га за сада нечим припазљивим..

Нажалост, АзиреВПН је мало ограничен у својим сервисима јер има само око 20 сервера у пет земаља. Ипак по тим ценама и подржавајући ову врсту технологије, постоји потенцијал да она расте.

Добар плус у његовој предности је могућност да платите у неким облицима крипто валуте попут Битцоин и Литецоин.

Завршне мисли: Да ли вам треба ВПН у Сингапуру?

Помисао да предложим добављача ВПН услуга у Сингапуру у почетку ме се тиче. Земља заиста поседује напредну технологију и у рукама је владе, па, тамо се може догодити било шта.

Као такве у мојим препорукама, прва три играча су се морала заснивати на компанијама са солидном понудом и провереним резултатима. Моју предрасуду делимично су водили лично искуство и пријатељи пријатеља у земљи, али искрено, боље је бити безбедан него жао.

Уз солидну инфраструктуру у земљи, требало би бити лако пронаћи готово било ког ВПН провајдера који можете користити тамо и остварити барем пристојну брзину, али више се фокусирати на сигурност тамо. 256-битна енкрипција може успорити ваше перформансе, али барем било када пресретнути подаци остаће сигурни.

За поновни преглед, ево три најбоље ВПН Сингапура:

БРЗИНА

СИГУРНОСТ & ПРИВАТНОСТ

ЦЕНА (СГД / МО)

НордВПН

Одлично

Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5

5.50

ПОСЕТИТЕ ВПН

ЕкпрессВПН

Одлично

Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5

11.47

ПОСЕТИТЕ ВПН

Сурфсхарк

Одлично

Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5

2.75

ПОСЕТИТЕ ВПН

Вјерујем да сам јасно изнио свој став када је у питању потреба за ВПН за кориснике са сједиштем у Сингапуру. Без обзира да ли сте део П2П датотеке, видео стреамер или желите да будете анонимни и сигурни уопште – наставите.

Превише је у питању кад влада почне расправљати о томе да ли да елиминишете последњу шансу за слободу Интернета у име националне безбедности.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map