Данните на Бюрото за статистика на Австралия показват, че през годините достъпът до интернет в страната рязко се покачва. Изследванията показват също, че до 2021 г. в домовете в Австралия ще има 311 милиона свързани устройства. Комбинирайте, че с доставчиците на интернет услуги, които събират данни и правителствената цензура в Австралия, вероятно би било добра идея да започнете да пазарувате за доставчик на услуга за виртуална частна мрежа (VPN). сега.

Нарастващи интернет потребители в Австралия

(Източник: ABS)

И все пак комбинирайте тези цифри с факта, че почти всички изглежда преследват личните ви данни в наши дни е от съществено значение да започнете сериозно да обмисляте използването на VPN. Те предлагат много по-голяма сигурност и анонимност в Интернет.

Contents

Австралийските интернет доставчици събират вашите данни

Официално от австралийските доставчици на интернет услуги (ISP) се изисква правителството да събира данни за използването на техните услуги от техните клиенти. Това означава, че вашият интернет доставчик не само преминава през комуникациите ви с гребен за фини зъби, но и съхранява много от вашата лична информация.

Всичко, от вида на комуникационната услуга, която използвате, до вашето местоположение и времена на използване, се записва достоверно. Дори в Съединените щати състоянието на дигиталната свобода на потребителите не е било толкова официално възпрепятствано, както днес в Оз.

Ако в случая досега не сте разбрали какво означава това, накратко; Австралийската полиция, австралийската комисия за добросъвестност и някои други агенции имат достъп до всички данни, които вашият интернет доставчик щастливо събира – по всяко време.

Правителството филтрира вашите уеб услуги

Когато говорим за интернет цензура, първите държави, които ни хрумват, често са Китай или Русия. И все пак това може да дойде като шок за повечето от познатия свят, че много традиционно демократични и свободни държави са цензурирани в Интернет или поне се опитват да.

През 2012 г. австралийският министър на съобщенията заяви, че поради известия, които правителството изпраща на интернет доставчиците в страната, над 90% от австралийците, използващи интернет, ще трябва да филтрират съдържанието им..

Първоначално цензурата е имала за цел да спре тежки престъпления като насилие над деца и други подобни, но през 2015 г. тя беше разширена, за да обхване нарушаването на авторски права. Точно така, P2P потребители, това означава, че вие!

Всъщност правителството има разцвет, нареждайки на доставчиците на интернет услуги да цензурират все повече и повече уебсайтове поради възприетата представа за тях, носещи материали за авторско право. Те включват The Pirate Bay, Torrentz и TorenHound.

Оптични блокиращи страници

Известието, което Optus потребителите получават, когато са поискани цензурирани страници
(Източник: Уикипедия)

Както почти всеки потребител на P2P може да удостовери, че това е пълна измитане и просто показва, че повечето правителства просто претендират за невежество и го използват като извинение за затваряне на сайтове, срещу които търговските компании възразяват, независимо от реалността на ситуацията.

Използването на VPN би помогнало за преодоляване на този предразсъдък и спиране на властното поведение, което в момента е на показ.

Какво търсим в VPN

1. Поверителност и анонимност (протоколи, опции за плащане)

Поверителността е от най-голямо значение при работа с доставчик на VPN услуги и има два аспекта за това – дали те водят записи за вашите дейности по използване (регистриране) и опциите, които ви предоставят за извършване на плащане.

Някои VPN, всъщност много, в днешно време предлагат възможност за плащане чрез подаръчни сертификати от някакъв вид или криптовалута. Това не оставя никаква хартиена следа към вас като потребителя, което е стъпка по-далеч от това, което е достъпно традиционно.

2. Сигурност (Шифроване, блокиране на проследяване и т.н.)

От гледна точка на сигурността, има отново два аспекта от нея – протоколът, с който трябва да се установи връзката, както и методът на криптиране, използван за защита на данните, пътуващи между вашето устройство и VPN сървърите.

Всеки протокол има своите предимства и някои недостатъци, като например, че е по-бърз, но има някои вратички за сигурност или някакъв друг баланс на сигурност спрямо производителността. По отношение на криптирането обикновено е, че по-високото ниво на криптиране обикновено води до по-ниска производителност, тъй като повече данни ще бъдат добавени към пакетите с данни.

Други добавки за сигурност обикновено са само глазура на тортата, като например вградени рекламни блокери или възможност за блокиране на проследяващи данни в някои уебсайтове.

3. Скорост и стабилност

Скоростта, разбира се, идва следващата, тъй като очевидно няма да искаме да плащаме, за да използваме услуга, която ще забави твърде много скоростите ни в Интернет. Бих казал, че един добър VPN трябва да може да ви предложи минимум 70% от реалната ви скорост на линията (не теоретична!) При съвсем минимум.

4. Подправяне на геолокация

Съществува и проблемът с местоположението на сървъра, тъй като това помага при подправяне на геолокация. Да вземем за пример, че сте в Италия и искате да използвате услугата на iBBC Player на BBC за поточно предаване на видеоклипове. По този начин регистрацията с VPN, който няма сървър във Великобритания, ще представлява лек технически проблем.

5. Поддръжка на P2P

Последната точка ще бъде за споделянето на P2P файлове. Споделянето на P2P файлове поставя голямо натоварване в интернет линиите и поради това се мрази от някои интернет доставчици и дори някои доставчици на VPN услуги. Това е жалко, тъй като споделящите файлове на P2P често са преследвани в някои страни като Обединената държава и Сингапур (веднъж имах приятел там, който получи предупредително писмо от своя интернет доставчик за изтегляне на един филм!).

Въпреки че може да е неразумно да очаквате всички доставчици на VPN услуги да се погрижат за P2P потребители за споделяне на файлове, трябва да има поне няколко сървъра, заделени за тяхното използване. Това би отворило значително пазара на клиентите и ще се погрижи за недостатъчен профил на потребителите.

Класиран: Най-добрият VPN за австралийски

Преди да премина през резултатите от моите тестове, тук бих искал да установя базова скорост за моя интернет. По-долу е моята действителна широколентова скорост, базирана на услуга от 500Mbps, без активна VPN връзка:

Няма VPN базово ниво

(Вижте пълния резултат от теста за базова скорост тук)

Забележка

Използван валутен курс: 1) 1USD до 1,37AUD, 2) 1Euro до 1,57AUD

1. NordVPN

https://nordvpn.com

NordVPN

скорост

отличен

Сигурност & поверителност

Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

Цена (AUD)

$ 5.48 / месец

Основни моменти

 • Над 4 400 сървъра
 • Двоен DNS
 • Защитава 6 устройства
 • PGP за комм. поверителност
 • Множество протоколи

"NordVPN има добра комбинация от сигурност, поверителност & скорост @ трудно преодолими дългосрочни цени"

Една от най-популярните VPN услуги наоколо, NordVPN има привличащи вниманието над 5000 сървъра, разпространени в 59 страни. Бидейки в бизнеса от 2012 г. насам, той успя да се справи с най-добрите и след това с някои.

Като се намира в Панама такава, каквато е, няма опасения относно разпоредбите им за анонимност и регистрация, тъй като страната все още няма закони за запазване на данни. Комбинирайте това със стандартите за шифроване от световна класа и двойна VPN защита и ще получите победител в ръцете си.

NordVPN тест за скорост Австралия

NordVPN тест за скорост Австралия – сървър на Перт
(Вижте резултата от теста с пълна скорост)

Австралийските сървъри на NordVPN успяха да изведат около 45Mbps до 50Mbps скорост.

Въпреки че цените за Nord започват на ниво стандарт на индустрията, този VPN е добър за тези, които се стремят да се придържат към него за дълги периоди. Има огромни отстъпки при тригодишни планове, които вероятно ще раздуха конкуренцията.

Прочетете нашия задълбочен преглед на NordVPN, за да научите защо е Bitcatcha №1 VPN!

2. ExpressVPN

https://www.expressvpn.com

ExpressVPN

скорост

отличен

Сигурност & поверителност

Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

Цена (AUD)

11.43 / месец

Основни моменти

 • Без ограничения
 • Поверителност в офшорки
 • DNS / IPv6 теч прот
 • 24/7 поддръжка
 • Поддръжка на множество протоколи

"Най-добро за тези, които искат стабилност, сигурност & солидно изпълнение. Силно препоръчително!"

Моята грешка беше в избора на ExpressVPN като първи в списъка за преглед, което ме накара да не оценя напълно мерцедеса на VPN за това, което наистина беше. Поставих летвата изключително високо и се почувствах разочарован, че просто успя да изпълни изискванията, които съм поставил – едва.

След като прекарахте изключително дълъг период от време, забивайки дупки в много VPN услуги, размишлявам, че ExpressVPN наистина превъзхожда това, което прави. Той удря правилните бележки в комбинация в списъка на всичко, което търсим в VPN и след това някои.

Чувствам се така, сякаш това е перфектната VPN услуга поради правилния баланс в съставките, което не е лесно за постигане в сферата на услугата като техническа като тази. В комбинация с това, че трябва да управлявате инфраструктура по целия свят, за да достигнете тези стандарти, го прави още по-впечатляващо.

ExpressVPN тест за скорост Австралия

ExpressVPN тест за скорост Австралия – Сидни сървър
(Вижте резултата от теста с пълна скорост)

ExpressVPN с голяма скорост успя да предложи предимно стабилни скорости през борда, независимо колко е далеч от физическото ми местоположение. Австралийските сървъри се представиха силно и би трябвало да са повече от способни да управляват почти всяка линия в страната.

ExpressVPN може да не е най-евтината VPN услуга в бизнеса, но това е повече от компенсирано от тяхната ефективност.

Прочетете пълния ни преглед на ExpressVPN, за да видите защо това е един от нашите най-добри снимки!

3. Surfshark

https://surfshark.com/

Surfshark

скорост

отличен

Сигурност & поверителност

Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

Цена (AUD)

$ 2.75 / месец

Основни функции

 • Мулти-хоп връзка
 • Поддържа много платформи
 • Без трупи

"Без фрилс и последователен в изпълнението, Surfshark носи името си като силен предстоящ претендент."

Surfshark винаги ми се струваше един от най-съвършените доставчици на VPN услуги поради много фактори. И все пак по някакъв начин нещата винаги са се стигали до факта, че все още са сравнително нови. За доставчик на услуги за сигурност това, че е на пазара за кратък период от по-малко от две години, не вдъхва точно доверие.

Въпреки това, на всеки завой, по отношение на чистата производителност и простотата, Surfshark ми се оказа грешен. Намирам за неизбежно да ги държа внимателно и периодично да ревизирам мнението си. Досега това беше изключително положителен опит.

Полза от Австралия по отношение на скоростта на VPN в две критични области. Първият е, че има силна инфраструктура, докато вторият е, че те заемат критично азиатско-тихоокеанско местоположение за трафик на данни. Изглежда Surfshark се възползва от този кладенец и скоростите от техните сървъри в Австралия са впечатляващи.

тест за скорост на сърфиране в Австралия

Surfshark Speed ​​Test Australia – Перт сървър
(Вижте резултата от теста с пълна скорост)

Въпреки че Сингапур е много по-близък до мен от Австралия (физически), Surfshark направи своя балансиращ акт добре. Всъщност в почти всички страни, където са техните сървъри, изглежда, Surfshark е в състояние да поддържа минимален стандарт на работа.

Бих казал, че скоростта за Aussies ще се покаже сравнително силно, без значение към какви сървъри се свързват – навсякъде в мрежата на Surfshark. Можете също така да бъдете благодарни за ниските цени на Surfshark и сравнително силните долари на Aussie, за да ви даде справедлив шейк, цена също.

Научете повече за неговото съвършенство в нашия задълбочен преглед на Surfshark!

4. TorGuard

https://torguard.net

TorGuard

скорост

отличен

Сигурност & поверителност

Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

Цена (AUD)

$ 6.85 / месец

Основни моменти

 • Поддържа всички устройства
 • Обяви & блок зловреден софтуер
 • Неограничена честотна лента
 • Стелт VPN
 • Множество GCM & CBC шифри

"TorGuard е създаден да задоволи нуждите на P2P потребителите и го прави с възхищение"

Първото ми впечатление от TorGuard VPN беше, че изглежда малко… странно. Не беше блясъкът и маркетинговият блясък, които много услуги предлагат днес, и изглеждаше толкова техничен, че се съмнявах, че ще се хареса на мнозина, които го погледнаха погледнато.

Колко греших! Въпреки че тази услуга започна да се фокусира върху P2P потребителите, от баланса на характеристиките и простотата става ясно, че дизайнерите са обмислили внимателно нещата. В ранна детска възраст се сблъсква с опозиция на много фронтове заради фокуса си върху P2P.

Днес обаче TorGuard се превърна в услуга, която се разраства да отговаря на високите стандарти на VPN като ExpressVPN и има сървъри в над 50 държави в световен мащаб..

TorGuard Speed ​​Test Australia

TorGuard Speed ​​Test Australia – Мелбърн сървър
(Вижте резултата от теста с пълна скорост)

Скоростта на техните базирани в Австралия сървъри е прилична и всъщност бяха по-високи от много области, по-близо до физическото ми местоположение. Това е добър знак, че са обърнали голямо внимание на инфраструктурата в региона на Австрия.

Както обаче споменах по-рано, липсата им на маркетинг намалява в леко датиращ потребителски интерфейс за техния клиент с Windows. Горещо ви съветвам да погледнете миналото, тъй като по отношение на изпълнението те са изключителни.

Очаквайте да платите относително по-ниски цени от повечето най-добрите VPN мрежи, но не всичко е толкова евтино.

Прочетете нашия задълбочен анализ на TorGuard за повече информация!

5. CyberGhost

https://www.cyberghostvpn.com

CyberGhost

скорост

справедлив

Сигурност & поверителност

Оценка 3 от 5Оценка 3 от 5Оценка 3 от 5

Цена (AUD)

4.81 / месец

Основни моменти

 • Предлага компресия на данни
 • Блокиране на реклама
 • Поддържа 7 устройства

"CyberGhost успя да настрои прилично своите сървъри за ефективност"

Въпреки че не е неизвестен в VPN средите, CyberGhost все пак не се вписва в това, което считам за VPN критерии от най-високо ниво. Макар и да е вярно, че в някои случаи той се отличава с линията на характеристиките и производителността, остава достатъчно съмнение за мен да не се чувствам напълно комфортно при препоръчването им..

Що се отнася до предлагането, CyberGhost има достатъчно сървъри, които да отговарят на VPN гиганта Nord, но въпреки това изостава в производителността си въпреки тази инфраструктура. Една от основните причини за това може да бъде, че повечето от техните сървъри са събрани в Европа.

CyberGhost Speed ​​test Australia

CyberGhost Speed ​​Test Australia – Sydney Server
(Вижте резултата от теста с пълна скорост)

За мен в Малайзия и за тези от вас, които търсят добро VPN за Австралия, това може да не е най-добрата новина. При 500Mbps връзка, едва успях да издържа част от това при свързване към един от техните сървъри на Aussie.

След това отново това, което може да му липсва в производителността, изглежда изглежда компенсира в добавките за сигурност. Например, той блокира проследяването онлайн и прави всичко възможно да принуди HTTPS към повечето уебсайтове И дори има вградена защита от вируси и блокиране на реклами..

Тъй като цените на дългосрочните планове спадат до 3,50 долара (AUD 4,81) на месец, това може да е изгодно, ако просто търсите анонимност и не сте много загрижени за увеличаване на скоростта на линията си.

Вижте пълния ни преглед на CyberGhost, за да научите повече!

6. IPVanish VPN

https://www.ipvanish.com

IPVanish

скорост

справедлив

Сигурност & поверителност

Оценка 3 от 5Оценка 3 от 5Оценка 3 от 5

Цена (AUD)

8.91 / месец

Основни моменти

 • Принудително 256-битово криптиране
 • Неограничен P2P
 • Поддържа 10 устройства

"Ужасна поддръжка на клиенти. Ако можете да погледнете миналото, IPVanish има своите възли в някои точки"

С противоречия относно кардиналния грях (за VPN) за предоставяне на потребителски регистрационни файлове на властите, IPVanish започна в моя преглед с тъмен облак, надвиснал над него. Това се усложнява от усилията на маркетинговия му екип да помети факти под килима, като твърди, че не са знаели и не са били наясно, тъй като компанията смени ръцете си.

И все пак, погледнах минало, че трябваше, или прегледът щеше да е изчезнал преди да започне. За съжаление, IPVanish не можеше да се препоръча. Наистина, нещо, което правят като налагане на 256-битово криптиране на своите потребители, би било плюс от някои гледни точки.

IPVanish VPN

Тест за скорост на IPVanish Австралия – Adelaide Server
(Вижте резултата от теста с пълна скорост)

Въпреки че успях да извадя прилични скорости от техния сървър, базиран в Сингапур, други опции, които опитах, бяха с по-слаби резултати. За Австралия успях да измъкна едва повече от 10% от реалната ми скорост на линията, което също беше малко смущаващо.

Обикновено в тези случаи бих се опитал да работя с доставчика на услуги, за да видя дали ситуацията може да бъде поправена, но за съжаление IPVanish имаше ужасно обслужване на клиентите. От късни отговори (3 дни по имейл!) До безполезни инструкции – нямаше начин да пропилявам седмици, работещи върху проблем с тях.

Като цяло много противоречив резултат от компания, която вече работи с репутация.

Прочетете нашия задълбочен преглед на IPVanish, за да научите повече!

7. iPredator

https://ipredator.se

iPredator

скорост

справедлив

Сигурност & поверителност

Оценка 3 от 5Оценка 3 от 5Оценка 3 от 5

Цена (AUD)

10.96 / месец

Основни моменти

 • Няма политика за регистрация
 • Поддържа IPv6
 • Налични са статични IP адреси

"Основан от Питър Сунде от славата на Пиратския залив, iPredator е интересен, но има сериозни ограничения"

За всеки почитател на споделянето на P2P файловете, The Pirate Bay е име, което не може да се използва в торент индустрията. Известен с това, че спечели P2P по целия свят и да бъде преследван от всички посоки, логично ще изглежда, че този VPN ще бъде един от най-независимите и ожесточено лоялни към своите клиенти, че услугата може да бъде.

И въпреки това услугата изглежда като половин опит в бизнеса, като в същото време се опитва да начисли нормите на индустрията. Например, той няма клиентски софтуер и помощта е ограничена до каквато и да е документация и форуми с отворен код, които можете да намерите. (Да не говорим за ограничението му само до шведски сървъри.)

Но въпреки това, в съчетание с очевидно средното изпълнение, концепцията е интересна, просто защото по някакъв начин е свързана с The Pirate Bay в името.

8. AzireVPN

https://www.azirevpn.com

AzireVPN

скорост

справедлив

Сигурност & поверителност

Оценка 3 от 5Оценка 3 от 5Оценка 3 от 5

Цена (AUD)

4.70 / месец

Основни моменти

 • Поддържа WireGuard протокол
 • Позволява P2P трафик
 • Не следи трафика

"Една от малкото VPN услуги за поддръжка на WireGuard протокол"

Ако скоростта е вашето нещо, тогава AzireVPN трябва да впечатлява, тъй като има съобщения, че е позволил на някои потребители да използват скоростта на линията до 500Mbps. Но в същото време компанията е сравнително млада, създадена е едва през 2012 г..

AzierVPn поддържа криптиране до 256-битово с SHA512 HMAC и TLS удостоверяване. Ако сте една от параноидната банда, това е приблизително толкова високо, колкото се получава хранителната верига – търговски на всяка цена.

Със специални приложения за мейнстрийм платформи, за съжаление няма никакви екстри като RaspBerry Pie или PlayStation покритие. Също така той е ограничен в известен смисъл, като има само 20 сървъра в пет държави.

Да се ​​надяваме, че това ще им позволи да съсредоточат усилията си за оптимизация и в крайна сметка ще ни донесе VPN услуга, която е наистина от световна класа.

Заключителни мисли

Както някои от вас може да са забелязали, аз се ухажвах за някои от доставчиците на услуги, като в същото време чувствах, че преценявам другите твърде грубо. За да поставя нещата в по-голям контекст, чувствам необходимостта да ви посъветвам, че освен чистите цифри на ефективността, индивидуалните нужди са друг важен фактор, който трябва да вземете предвид.

От моя гледна точка оценявах доставчиците на VPN услуги и по този начин ще имам високи стандарти за всички, които да отговарят във всяка област – което обикновено е невъзможно. На тази бележка, за някои от вас бързината е всичко, за други може да бъде анонимност и поверителност. Някои са готови да се жертват на по-малко, докато други ще предпочетат да намалят разходите до минимум.

Предвид това, надявам се да прочетете между редовете и да направите избор, който предлага баланс, който отговаря на вашите нужди.

За да обобщим, ето топ 3 VPN Австралия:

SPEED

СИГУРНОСТ & ПОВЕРИТЕЛНОСТ

ЦЕНА (AUD / MO)

NordVPN

отличен

Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

5.48

ПОСЕТЕТЕ VPN

ExpressVPN

отличен

Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

11.43

ПОСЕТЕТЕ VPN

Surfshark

отличен

Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

2.75

ПОСЕТЕТЕ VPN

От гледна точка на чистото качество, мисля, че поясних къде са моите предпочитания в тази класация. В контекста на това, което би било най-доброто VPN за австралийския пазар, мисля, че много от вас ще вдигнат облекчена въздишка, за да осъзнаят, че Сингапур е доста близо до вас и сървърите там се представят почти изцяло в цялата област.

Следователно, що се отнася до производителността, предполагам, че австралийските потребители имат късмет, че могат да изберат почти всеки един от горните. И както споменах, помислете за други фактори и дали можете да живеете с тях.

Аз, например, никога не бих избрал доставчик на услуги, който е в състояние да обслужва клиентите, например.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me