Мислейки за Индонезия, човек може да се изкуши да има предвид екзотична дестинация за почивка с разнообразни места като големи търговски центрове до живописни плажове. За съжаление, животът в страната може да представлява съвсем различен сценарий предвид склонността на правителството му да извършва скрити надзорни дейности дори на собствените си жители.

С оценката за свобода в Интернет, толкова ниска, колкото тази на Индия, не би трябвало да е изненада, че има многобройни случаи на потискащи правителствени цифрови дейности в Индонезия. От самото предоставяне на много широко определени правомощия за наблюдение до блокирането на платформи за социални медии, жителите на Индонезия са перфектен случай за използване като тези, които биха се възползвали много от използването на VPN.

С население над 260 милиона, Индонезия има относително нисък процент на навлизане в Интернет от 54,68% и все пак има ограничения в платформите за социални медии, ограничен достъп до политическо съдържание и дори е забелязал арестуването на някои високопоставени блогъри.

С разумното използване на VPN много от това може да се избегне внимателно, особено след като VPN не са незаконни там.

Contents

Индонезия използва робот, базиран на AI, за откриване на нарушения на съдържанието

В началото на 2018 г. Министерството на комуникациите и информационните технологии на Индонезия (MCIT) стартира онова, което беше наречено Cyber ​​Drone 9. Персонализираният уеб браузър е проектиран с две цели – да се търси какво правителството смята за „отрицателно съдържание“ и след това да блокира индонезийците от достъп до него.

Параметрите, върху които работи роботът, все още се прецизират, тъй като той се основава на AI, но засега обхватът изглежда доста широк. Според източници отрицателното съдържание обхваща чадъра на „порнография, хазарт, изобразяване на насилие, радикализъм и дискриминация въз основа на раса и религия“.

Това се допълва от доставчиците на интернет услуги, които произволно извършват свои собствени блокиращи дейности по различни причини. Например през 2016 г. потребителите в Индонезия съобщиха, че Netflix е станал недостъпен чрез Telkomsel, въпреки че не е в списъка за забрана.

Не само, че ситуацията не беше решена за подпомагане на потребителите, но правителствените министерства благодариха на доставчика на интернет услуги, че предприеха инициативата за блокиране на компания, за която тя твърди, че „е работила незаконно без надлежно лицензиране“.

Достъпът до Netflix беше разрешен едва през 2017 г., когато компанията подписа споразумение с най-голямата телекомуникационна компания в страната.

Правителството си дава широки правомощия за надзор

В рамките на правителството няколко агенции имат правомощията да ограничават онлайн съдържанието според това, което е обозначено като Закон за информацията и електронните транзакции (ITE Law). Законът е изменян няколко пъти, за да се увеличи обхватът на правомощията, изброени в него.

Законът за ITE сега не само позволява блокиране на съдържание, но част от измененията позволяват на властите да разпореждат това на интернет доставчиците. Оттогава броят на агенциите, които имат право да филтрират съдържание, нараства.

Несигурност в правото на поверителност

Въпреки че официално се предполага, че индонезийците трябва да имат своето право на неприкосновеност на личния живот, защитени от конституцията, очевидно няма закон, предназначен да помогне за прилагането на това право. Поради правителствените мандати на компаниите да съхраняват потребителски данни обаче, поверителността е донякъде подозрителна.

Това е особено вярно, тъй като е известно, че някои компании предоставят на правоохранителните органи с потребителски данни при поискване. Между другото, това е един от ключовите елементи на VPN – защитата на поверителността на потребителите. Повечето топ VPN гарантират на потребителите, че няма да се съхраняват журнали за техните дейности, което буквално означава, че няма данни за предаване, ако бъде направена заявка.

От времеви диапазон от дейности през няколко години можем да видим, че правителството систематично се движи не само за да получи произволни права за достъп до потребителски данни, но и оформя средата, за да може да го направи лесно. Следващата времева линия е един такъв диапазон от реализирани сценарии, които подчертават това;

 • 2000 г. – Правителството мандат период на задържане на клиенти на телекомуникационната система не по-малко от три месеца
 • 2012 г. – Доставчици на електронни системи, предлагащи обществени услуги, необходими за изграждане на центрове за данни
 • 2016 г. – MCIT принуждава доставчиците на OTT да се включат на местно ниво, за да улеснят законното прихващане

Въпреки че анонимността не е регулирана от законодателството на Индонезия, тези основни етапи са стъпки към правото и способността на държавните агенции в страната да премахнат този слой анонимност.

Арест и преследване на интернет активисти

В името на националната сигурност, Индонезия също силно се възползва от използването на Интернет за различни цели, включително, но не само, клевета, религиозни въпроси и манипулиране на съдържание („фалшиви новини“).

Въпреки че това може да изглежда много Donald-Trump-esque, реалността е стартова и поне в един случай интернет потребител в страната беше арестуван за споделяне на критично съдържание на говорител на Камарата на представителите. През 2017 г. три медии също бяха взети за задача (Забележка: Съдържанието на връзки е на индонезийски език) от правителствено длъжностно лице, което заяви клевета от тях.

VPN мрежите все още са легални в Индонезия

Въпреки че все още има случаи на страни по света (като Русия и Китай), които започват да обръщат внимание на VPN и се опитват да регулират някакъв вид, в момента, в който Индонезия изглежда не се е присъединила към тази лента все още.

Какво търсим в VPN

1. Поверителност и анонимност

Както можете да осъзнаете до момента, Индонезия наистина не е мястото, където искате да сърфирате в мрежата без използването на VPN, независимо дали сте национал или посетител на страната. Поради факторите, които споделих по-горе, и сериозността на последиците от нарушаването на тези разпоредби, добре е да се съсредоточим върху аспектите на поверителността и анонимността, които VPN предлага на потребителите в Индонезия.

Както правителствената, така и частната индустрия работят заедно, както и независимо да наблюдават и контролират трафика, VPN трябва да може да гарантира, че вашите данни и дейности могат да се съхраняват точно така, както трябва да бъдат – частни.

Един от най-добрите начини да се гарантира това е да се следи за VPN, които не само имат строги политики без регистрация, но и се базират извън страни, които са по-слаби в законите си за запазване на данни. Това със сигурност изключва държавите с юрисдикция с пет очи и четиринадесет очи.

2. Сигурност

Спирилът на сигурността на VPN е същият за базираните в Индонезия потребители, както навсякъде другаде. Идеалният баланс е известен само на вас, като потребител. Избирате ли 256-битово криптиране с риск от по-ниски VPN скорости или желаете да свалите тази лента за повишена скорост?

Лично аз считам, че за пазара в Индонезия би било най-добре да се опитаме и да запазим нивата на криптиране по две основни причини. Първият е, че един от главните участници в случая, който обсъждаме, е правителството на Индонезия, което вероятно ще разполага с повече ресурси, насочени към опит за разбиване на всяко криптиране, което се среща.

Второто е, че поради по-ниските средни скорости на интернет в страната, вие сте в безопасност да поддържате нивата на криптиране възможно най-високи, без да компрометирате общите постигнати максимални скорости..

3. Геолокационно подправяне

Обикновено, когато говорим за подправяне на геолокация, това би било с цел достъп до алтернативно съдържание от основните доставчици като Netflix US или BBC iPlayer във Великобритания. Потребителите на Индонезия обаче имат много повече с нетърпение да очакват измама за геолокация, тъй като има буквално много сайтове, до които не могат да получат достъп.

4. P2P поддръжка

Една от категориите сайтове, блокирани от достъп в Индонезия, изглежда са торент сайтове. Отново това е друга област, в която VPN наистина би помогнал. Внимавайте за VPN, които имат указания за P2P трафик, ясно посочени в техните условия на обслужване, като TorGuard или NordVPN.

5. Скорост и стабилност

При средна широколентова фиксирана линия от едва 16,31Mbps в Индонезия, повечето VPN трябва да имат нулеви проблеми, отговарящи на нуждите на потребителите там. Скоростта на мобилните устройства е дори по-ниска със средно 10.45Mbps, така че основната грижа за VPN в Индонезия със сигурност няма да бъде скоростта.

Класиран: Най-добрият VPN за индонезийци

Както и при всичките ми VPN тестове, преди да преценя скоростта им, винаги преценявам собствените си. По-долу е моята действителна широколентова скорост, базирана на услуга от 500Mbps, без активна VPN връзка:

резултат от теста за изходна скорост - Индонезия

(Вижте пълния резултат от теста за базова скорост тук)

Тъй като съм базиран в Малайзия, скоростите ми ще са склонни към висока връзка с VPN сървъри в Азия и по-бавна, докато се свързвам със сървъри в САЩ или Европа. За този тест се свързах към базирания в Индонезия сървър за тестване на скоростта, за да ви дам представа за относителна скорост над разстоянието.

Както можете да видите, без VPN връзка с локален сървър ми осигурява прилична скорост от 365Mbps. Ускорението разбира се ще варира в пъти, така че вземете това с щипка сол.

Забележка

 1. Цената се базира на валутния курс от 1 USD = 14 148 IDR.
 2. Показаната цена се основава на 12-месечни абонаменти. Цената може да стане по-евтина, когато се абонирате за по-дълъг период.
 3. 1. NordVPN

  https://nordvpn.com

  NordVPN

  скорост

  отличен

  Сигурност & поверителност

  Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

  Цена (IDR)

  98894 / мес

  Основни моменти

  • Без регистрационни файлове
  • Kill Switch
  • Поддържа 6 устройства

  "С елегантния си интерфейс, стабилните скорости и фантастичните дългосрочни ценови планове Nord е изключителен избор за всеки VPN потребител."

  NordVPN заема силно първо място в нашия списък с най-добри VPN за Индонезия по много причини. Едно от първите е, че те са базирани в Панама, което също е добро място за VPN. Освен това NordVPN има репутация на стерлинги и е друг VPN доставчик, който има огромен брой сървъри в много страни.

  Тяхната стриктна политика без регистрация се съчетава с 256-битово криптиране на военни класове и страхотни ценови планове да предложат на почти всеки сделка, на която е трудно да се устои.

  NordVPN Тест за скорост Индонезия

  NordVPN тест за скорост Индонезия – Джакарта сървър
  (Вижте резултата от теста с пълна скорост)

  С 16Mbps низходяща скорост, в този кръг от тестове NordVPN показа много стабилна производителност на своя сървър в Индонезия. Това, което ги прави още по-привлекателни е, че те не само позволяват P2P трафик, но имат специално оптимизирани сървъри за P2P трафик!

  Прочетете нашия задълбочен преглед на NordVPN, за да научите защо е Bitcatcha №1 VPN!

  2. ExpressVPN

  https://www.expressvpn.com

  ExpressVPN

  скорост

  добре

  Сигурност & поверителност

  Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

  Цена (IDR)

  117711 / мес

  Основни моменти

  • Поверителност в офшорки
  • 148 VPN местоположения
  • Пълно 256-битово криптиране

  "С помощта на ExpressVPN можете да получите IP адрес в Индонезия, който е бърз, сигурен и позволява стрийминг на медии и др."

  Поради множеството ограничения там не трябва да е изненада, че изглежда, че ExpressVPN е предвидил големи инфраструктурни квоти за Индонезия. Средно тази VPN услуга предлага отлично всестранно обслужване от най-високите скорости до цялостни приложения и протоколи – идеални за безопасност, поверителност и анонимност. Неговите протоколи за сигурност са и най-добрите в класа за потребителска употреба, съществуващи днес.

  Тествах цялостно услугата и не се колебая да ги препоръчам като топ доставчик на VPN услуги за потребители в Индонезия. ExpressVPN е стабилен и позволява достъп до голяма гама от устройства.

  ExpressVPN тест за скорост Индонезия

  ExpressVPN тест за скорост Индонезия – Джакарта Сървър
  (Вижте резултата от теста с пълна скорост)

  Като идея колко добра става, сравних скоростта на линията по подразбиране без VPN с тест, покрит с ExpressVPN, на същото място. С включен ExpressVPN и свързан със сървър в Индонезия, успях да покажа силна скорост от 86 Mbps надолу по веригата.

  Прочетете пълния ни преглед на ExpressVPN, за да видите защо това е един от нашите най-добри снимки!

  3. Surfshark

  https://surfshark.com/

  Surfshark

  скорост

  отличен

  Сигурност & поверителност

  Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

  Цена (IDR)

  28155 / мес

  Основни функции

  • Мулти-хоп връзка
  • Поддържа много платформи
  • Без трупи

  "Без фрилс и последователен в изпълнението, Surfshark носи името си като силен предстоящ претендент."

  За сравнително нова услуга Surfshark показа впечатляващо представяне и постоянство досега. Той е един от най-силните нови състезатели и мястото му в този списък отразява колко добре се е справила досега, въпреки „младостта“.

  Те предлагат пълен VPN пакет с неприкосновеност на личния живот и сигурност в основата му, подсилен от силните продажни характеристики на поддръжката на P2P и лесното обход на регионалните блокове. Това работи особено добре за тези, които искат да имат достъп до различно регионално съдържание на доставчици като Netflix или Hulu.

  Освен всичко това, те имат много минималистичен интерфейс, който не е претъпкан от много функции, които нито сте поискали, нито искате. Това ги прави силно фокусирани и се справят добре за тези, които просто не искат допълнителни боклуци.

  тест за скорост на сърфиране в Индонезия

  Surfshark Speed ​​Test Indonesia – Surabaya Server
  (Вижте резултата от теста с пълна скорост)

  С много доставчици на VPN услуги, пренебрегващи Азиатско-Тихоокеанския регион в полза на Европа и Северна Америка, Surfshark не само предлага сървър в Индонезия, но обслужва потребителите на тях с добра скорост. Всъщност стабилните скорости от всичките им сървъри са един от най-важните моменти за използване на Surfshark връзка.

  Със скорост над 80Mbps през сървъра им Surabaya, потребителите в Индонезия или тези, които се нуждаят от използване на сървър тук ще бъдат щастливи.

  Научете повече за неговото съвършенство в нашия задълбочен преглед на Surfshark!

  4. TorGuard

  https://torguard.net

  TorGuard

  скорост

  отличен

  Сигурност & поверителност

  Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

  Цена (IDR)

  79598 / мес

  Основни моменти

  • Изградена за P2P
  • TorGuard Stealth Proxy
  • Поддържа 5 връзки

  "Използването на TorGuard е приятно преживяване и дава уверение, че тяхната интернет връзка е наистина безопасна."

  Един от най-важните решаващи фактори за поставянето на TorGuard е, че той е много удобен за P2P доставчик на VPN услуги. Не е много Bling от страна на потребителя, но това е забележително в изпълнение.

  Интерфейсът на TorGuard може да изглежда малко датиран, когато се срещне за първи път, но няма съмнение, че има един от най-сигурните доставчици на VPN услуги. Въпреки че няма много бъркотия от страна на потребителя, производителността е доста забележителна.

  Има една ключова разлика между TorGuard и много конкуренти в това, че ви позволява да изберете кое ниво на криптиране предпочитате. Това означава, че за потребителите на P2P можете да изключите шифроването и да се насладите на по-бързи скорости на торент по всяко време!

  Освен това TorGuard има много други качества за изкупуване, като стабилни скорости, мултиплатформена способност и възможност за заобикаляне на VPN блокери.

  TorGuard Тест за скорост Индонезия

  TorGuard Speed ​​Test Малайзия – Petaling Jaya Server
  (Вижте резултата от теста с пълна скорост)

  За съжаление TorGuard няма сървъри, разположени директно в Индонезия, така че потребителите ще трябва да избират един от страната. Най-близкото би било в Сингапур или Малайзия – чрез което той показа силни скоростни показатели.

  Като един от трите най-добри VPN за Индонезия, TorGuard, разбира се, отговаряше на определени изисквания за скорост и особено като се има предвид, че те ще трябва да се свържат извън страната, 77 Mbps е много добър. Единственият недостатък е, че за по-младите потребители, които са свикнали с елегантността на съвременните приложения, интерфейсът TorGuard ще изглежда като нещо от миналото.

  Прочетете нашия задълбочен анализ на TorGuard за повече информация!

  5. CyberGhost

  https://www.cyberghostvpn.com

  CyberGhost

  скорост

  беден

  Сигурност & поверителност

  Оценка 3 от 5Оценка 3 от 5Оценка 3 от 5

  Цена (IDR)

  84746 / мес

  Основни моменти

  • Предлага компресия на данни
  • Блокиране на реклама
  • Поддържа 7 устройства

  "CyberGhost е базиран извън Румъния, но обърна внимание на нуждите на потребителите в Индонезия, като постоянно увеличава броя на сървърите си в страната."

  CyberGhosties са доволни от тях и със сигурност са се опитали да бъдат хип и оптимистични в маркетинга си. Това е още едно от по-известните имена в индустрията на VPN, но лично аз чувствам, че те просто биха могли да са малко презаписани.

  Спецификацията мъдър CyberGhost говори за доброто говорене, но като преминах тест с тях, съветвам малка щипка сол. Имайте предвид обаче, че това е класация, така че очакванията ми са доста високи.

  Cyberghost Индонезия

  CyberGhost Speed ​​Test Индонезия – Джакарта Сървър
  (Вижте резултата от теста с пълна скорост)

  Потребителите в Индонезия трябва да вземат под внимание, че повечето от сървърите на CyberGhost са в зоната на ЕС, но за щастие, има и такива в Азиатския регион. Индонезия изглежда е изключение и те са установили поне осем известни сървъра в страната.

  Като цяло успяхме да постигнем много полезни скорости от 15Mbps, което все още е достатъчно, за да запалим медиите.

  Вижте пълния ни преглед на CyberGhost, за да научите повече!

  6. IPVanish VPN

  https://www.ipvanish.com

  IPVanish

  скорост

  справедлив

  Сигурност & поверителност

  Оценка 3 от 5Оценка 3 от 5Оценка 3 от 5

  Цена (IDR)

  91820 / мес

  Основни моменти

  • Принудително 256-битово криптиране
  • Неограничен P2P
  • Поддържа 10 устройства

  "Страхотно за Paranoid, но може би няма да е на първо място в списъка за потребители, базирани в Индонезия, IPVanish е силно маркетинг, но не е добре поддържан."

  В последно време IPVanish пострада силно поради въплъщаването си в някои … ще кажем, нещастни инциденти. Въпреки това, обърнете внимание, че те са под ново управление и да се надяваме, че такива неща ще станат просто неравности в миналото им.

  Премествайки тези инциденти встрани, те остават гигантски VPN в полето и могат да се похвалят с впечатляващи скорости. За щастие, тъй като ако имате оплаквания от скоростта им, няма какво да направите, тъй като те налагат 256-битово криптиране на всички без изключение.

  IPVanish VPN Малайзия

  Тест за скорост IPVanish Малайзия – сървър на Куала Лумпур
  (Вижте резултата от теста с пълна скорост)

  Отново IPVanish не е такъв с локално присъствие на сървъри в Индонезия, така че най-близките бяха в Сингапур или Малайзия. По връзката на Малайзия аз управлявах, за да установя скоростта надолу по веригата от около 3Mbps, която е почти неизползваема. За желаещите да експериментирате, винаги можете да опитате други сървъри в региона, което може да даде по-добри резултати. Все пак връзката беше стабилна и повече от достатъчна, за да разпространява медии.

  Прочетете нашия задълбочен преглед на IPVanish, за да научите повече!

  7. PureVPN

  https://www.purevpn.com

  PureVPN

  скорост

  справедлив

  Сигурност & поверителност

  Оценка 3 от 5Оценка 3 от 5Оценка 3 от 5

  Цена (IDR)

  47112 / мес

  Основни моменти

  • Лесни за използване приложения
  • Неограничена честотна лента
  • Поддържа разделно тунелиране

  "PureVPN със сигурност е един от лидерите в завършващата индустрия благодарение на солидната мрежа от сървъри."

  Хоствайки над 2000 сървъра, разположени в повече от 140 страни по света, PureVPN със сигурност разполага с инфраструктурата, необходима, за да се покаже като индустриален лидер. Той допълва това с отлични функции за сигурност на предприятието, за да предпази потребителите си от проникване или откриване.

  PureVPN Индонезия

  PureVPN Тест за скорост Индонезия – Джакарта Сървър
  (Вижте резултата от теста с пълна скорост)

  Едно голямо предимство при изпробването им е, че те са едни от малкото на пазара, които позволяват достъп до протокола WireGuard – протокол от следващо поколение, който уж е с лекота преди OpenVPN. Той обаче е малко ограничен в обхвата, като присъства само в около пет държави.

  Свързвайки се към базирания в Джакарта PureVPN сървър, успях да постигна скорост от около 4 Mbps, отново, доста безотказна.

  8. Най-бързоVPN

  https://fastestvpn.com

  FastestVPN

  скорост

  справедлив

  Сигурност & поверителност

  Оценка 3 от 5Оценка 3 от 5Оценка 3 от 5

  Цена (IDR)

  35228 / мес

  Основни моменти

  • Оптимизирани сървъри за P2P
  • Позволява скачане на сървъра
  • Поддържа 10 устройства

  "FastestVPN не е най-бързият, но със сигурност предлага стойностно предложение, което е трудно да се оспори."

  FastestVPN не е най-бързото, което съм тествал, но нито е най-бавното. Той предлага на по-ограничени страни да свържат връзката ви в сравнение с много VPN от най-високо ниво, но на цени от едва 83 цента на месец, това е кражба. Те също имат P2P оптимизирани сървъри, което ги прави добри и за това.

  Ниските цени имат един сериозен недостатък и това е ограничената ефективност при преодоляване на геоблокирането. Най-накрая открихме, FastestVPN не може да ви позволи да получите достъп до съдържание на Netflix US или до BBC iPlayer на Великобритания – бум!

  Преминете към нашия FastestVPN преглед, за да научите повече!

  Имам ли наистина нужда от VPN в Индонезия?

  Говорейки сериозно, Индонезия изглежда е една от страните, от които все повече се тревожа поради различни фактори. Ако беше толкова просто, колкото обикновената регулация, предназначена да предотврати настъпването на престъпления, нещата нямаше да са толкова лоши.

  Въпреки това сцената с поверителността и сигурността в Индонезия изглежда хаотична и правителството очевидно не се интересува много от свободата в Интернет. Това в съчетание с волята за задържане и преследване оказва огромен натиск върху потребителите на интернет в страната.

  Считам, че използването на VPN трябва да бъде доста високо в дневния ред на повечето потребители. Това важи двойно, така че за чужденците, които са в Индонезия за работа или свободно време – със сигурност не искате да се справите със законодателството и да се озовете в индонезийски затвор – по неуточнени причини.

  За да обобщим, ето топ 3 VPN за Индонезия:

  SPEED

  СИГУРНОСТ & ПОВЕРИТЕЛНОСТ

  ЦЕНА (IDR / MO)

  NordVPN

  отличен

  Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

  98894

  ПОСЕТЕТЕ VPN

  ExpressVPN

  добре

  Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

  117711

  ПОСЕТЕТЕ VPN

  Surfshark

  отличен

  Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

  28155

  ПОСЕТЕТЕ VPN

  Kim Martin
  Kim Martin Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me