8-те най-добри VPN за Сингапур 2020 (тествана скорост!)

Сингапур отдавна се знае, че е страна с доста драконични закони и за съжаление това по някакъв начин доведе до превръщането му в напреднала държава за наблюдение. В съчетание с близките си отношения със Съединените щати по отношение на Споразумението за свободна търговия между САЩ и Сингапур, жителите в град-щат имат основателни причини да се опазят относно своята онлайн поверителност и анонимност.


Сред всички държави в света, може би Сингапур е една от тези в горната част на списъка, когато става въпрос за необходимостта от използване на VPN услуга. Поне засега, докато все още е законно там да се използва такъв.

Contents

Правителството на Сингапур легално използва шпионски софтуер

Макар че Сингапур на мнозина изглежда бастион на демократичния процес и независимостта на съдебната власт, малцина знаят, че подробности в конституцията на страната предоставят на нейното правителство извънредни права над нейните граждани и жители. Това е подчертано, така че когато става дума за цифрови дейности, особено що се отнася до поверителността.

Например конституцията на Сингапур не включва конкретно право на неприкосновеност на личния живот и други подзаконови нормативни актове, които се възползват от този факт, за да предоставят на някои държавни органи правото да се намесват в дейностите на частните граждани онлайн. Те включват Наказателно-процесуалния кодекс (изменен през 2012 г.) и Закона за злоупотреба с компютър и киберсигурност (изменен през 1997 г.).

По по-непринуден начин на говорене, сингапурците и жителите на страната нямат официално право на неприкосновеност на личния живот и някои правителствени агенции могат, без да имат нужда от заповед или съдебно разпореждане, да извършват наблюдение и прихващане.

Страната е посочена като една от 25-те, които хост сървъри за управление и управление за FinSpy (вид злонамерен софтуер, използван за наблюдение и контрол) на заден план. Това означава, че правителството има достъп до почти всички данни в страната, без никой да има право на адвокатско право.

Законът за авторското право (Сингапур 2014) е енергично изпълнен

Може би сте чували, че в САЩ акционерите на P2P файлове често са плесени от съдебни дела и че много компании са извършвали дейности по споделяне на файлове. Поради Споразумението за свободна търговия между САЩ и Сингапур, Сингапур е длъжен да направи същото в много случаи.

Това в миналото е правено от Асоциацията на звукозаписната индустрия в Сингапур, например и знам за хора, които са получавали писма за прекратяване и отказ от своите доставчици на интернет услуги (ISP).

Това означава, че не само има компании, които искат да ги таксуват, но и интернет доставчиците в Сингапур си сътрудничат с тях, за да търсят собствените си клиенти.

VPN мрежите все още са легални в Сингапур

През 2016 г. в Сингапур се проведе обществена консултация от Министерството на закона за преглед на законността на използването на VPN услуги в страната. Това беше направено с оглед актуализиране на Закона за авторското право, за да се даде възможност за по-строго прилагане.

Понастоящем има само няколко страни по света, които забраниха използването на VPN направо и малко по-голям брой, които позволяват само доставчици на VPN услуги, контролирани от държавата. За да ви даде представа за типа държави, които забраняват VPN, Северна Корея и Ирак са сред тях, докато Китай и Русия позволяват само контролирани от правителството услуги.

И все пак предвид факта, че правителството в Сингапур разисква въпроса, означава, че това много им е на ум.

Какво търсим в VPN за Сингапур

1. Поверителност и анонимност

Въпреки че поверителността обикновено е високо в списъка с нужди, за да се погрижи доставчик на VPN услуги, никъде не се чувствам в региона да има по-голяма нужда от това в потребителите в Сингапур. От правителствения надзор до мониторинга на доставчика на интернет и заплахата от бързи правни действия, потребителите в Сингапур са може би една от най-натисканите групи в целия Азиатско-тихоокеански регион.

Поради това е от жизненоважно значение всеки доставчик на VPN услуги, използван в Сингапур, да има стабилни данни за поверителност на потребителите, като например строго политика без регистрация и може би дори до степен на приемане на анонимни видове плащания. Това може да включва сертификати за подаръци, пари в брой или дори криптовалута.

2. Сигурност

Докато някои потребители имат възможност да превключват опциите за криптиране, за да намалят скоростите, за да позволят по-бързи VPN скорости, като се имат предвид разширените възможности за наблюдение на правителството на Сингапур, може би е разумно да се потърси доставчик на VPN, който има фокус върху сигурността в допълнение към поверителността.

Сигурността в VPN идва от два основни източника – протоколи за установяване на комуникация и криптиране на потока от данни. Има различни от тези налични и за щастие, много VPN имат пълния набор отворен за употреба.

3. Скорост и стабилност

Скоростта, за щастие, не е толкова голям проблем в Сингапур, благодарение на страхотното си местоположение по отношение на глобалните комуникационни линии и разбира се на фантастичната инфраструктура, която страната има. По този начин почти всеки доставчик в страната би могъл да се погрижи за високи скорости.

Това е идеалната ситуация в Сингапур за потребители на VPN, тъй като те могат да изберат сървър с възможно затваряне на физическо местоположение, което всъщност поддържа високоскоростно предаване на данни.

4. Подправяне на геолокация

Въпреки че местоположението на сървъра може да не е толкова голямо като проблем с VPN потребителите в Сингапур, все пак трябва да се внимава да се избягва в зависимост от VPN, които имат прекалено голям фокус извън Азия. Разбира се, би било чудесно, ако геолокационното подправяне е планираният резултат, но това може да доведе до по-ниски нива на достъпност в Азиатския регион.

5. Поддръжка на P2P

Може би вторият най-критичен критерий за доставчиците на VPN услуги в Сингапур е способността да се погрижат и управляват добре P2P трафика. P2P споделянето на файлове често поставя големи VPN-и към някои VPN, а някои от тях се мръщят.

Добра идея би било да изберете такава, която ясно да посочва своите политики за използване на P2P, като TorGuard. Най-малкото VPN трябва да има селекция от специализирани сървъри, отделени за използване на P2P споделяне на файлове.

Класиран: Най-добрият VPN за Сингапур

Преди да премина през резултатите от моите тестове, тук бих искал да установя базова скорост за моя интернет. По-долу е моята действителна широколентова скорост, базирана на услуга от 500Mbps, без активна VPN връзка:

Няма основна скорост на VPN

(Вижте пълния резултат от теста за базова скорост тук)

Както можете да видите, аз съм в състояние да получа сравнително добра връзка с базирания в Сингапур тестов сървър за скорост без VPN, въпреки че моят нагоре по течението изглежда малко ограничен.

Забележка

Използван валутен курс: 1) 1 USD до 1,38 SGD; 2) 1 евро до 1,56 SGD

1. NordVPN

https://nordvpn.com

NordVPN

скорост

отличен

Сигурност & поверителност

Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

Цена (SGD)

5.50 / месец

Основни моменти

 • Над 4000 сървъра
 • Бърза скорост
 • Без регистрационни файлове & Kill Switch
 • Поддържа 6 устройства

"Елегантен интерфейс, стабилни скорости и фантастични дългосрочни ценови планове."

Мисля, че спокойно мога да кажа, че сред всички VPN доставчици, които разгледах, NordVPN лесно излезе на върха в своите географски мащаби и обхват. Той има разпространение от над 4000 сървъра в 62 държави, като дори доста голям брой от тези са в Азиатско-Тихоокеанския регион.

Можете да бъдете сигурни, че поверителността ви е в добри ръце, тъй като има строга политика за нерегистриране, така че даа няма да бъде пазена. NordVPN е базиран извън Панама, за който всъщност няма закони за запазване на данни.

Връзката може да бъде също толкова сигурна, колкото искате, тъй като NordVPN поддържа не само 256-битово криптиране, но също така има нещо, наречено „двоен VPN“. Означава, че се свързвате с VPN сървър и след това отскачате от тази връзка, преди да се насочите към вашия дестинационен адрес.

Параноя, може би, но ако вашето правителство е ЗНАНО да легално ви шпионира, не бихте ли по-скоро параноични, отколкото да се изправите пред закона по неизвестни причини?

NordVPN тест за скорост в Сингапур

NordVPN тест за скорост – Сингапурски сървър
(Вижте резултата от теста с пълна скорост)

Сингапурският сървър от NordVPN беше изключително добър, доколкото връзките отиват и скоростите бяха впечатляващи, както за качване, така и за изтегляне. Те имат и специализирани P2P сървъри, които са оптимизирани за този тип трафик.

Цените са около нормата, но ако търсите VPN, на който ще се придържате за по-дълъг период, NordVPN е този за вас. С тригодишен абонамент цените им спадат значително и са едни от най-добрите, които съм виждал на пазара.

Прочетете нашия задълбочен преглед на NordVPN, за да научите защо е Bitcatcha №1 VPN!

2. ExpressVPN

https://www.expressvpn.com

ExpressVPN

скорост

отличен

Сигурност & поверителност

Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

Цена (SGD)

11.47 / месец

Основни моменти

 • Защита на поверителността в офшорки
 • Пълно 256-битово криптиране
 • 148 VPN местоположения

"ExpressVPN предлага такава добра услуга по много широки критерии – рядкост за VPN!"

ExpressVPN беше един от първите, които съм тествал и в началото усетих, че е … не впечатляващ. Много време по-късно и много повече VPN услуги под колана ми, едва тогава наистина успях да го оценя за това, което беше – джак на всички сделки и оцених много високо в повечето от тях!

Например, това не винаги може да бъде най-бързото или да предложи най-широк спектър от протоколи за свързване или дори може би да има най-голям брой сървъри в повечето места, но определено не беше суетене в някоя конкретна област.
Виждал съм много VPN-и да превъзхождат само в една или две области, за да изпаднат в други, и в края на деня се питах защо бих искал като потребител да се обвържа с услуга, която не може да работи толкова разумно както може да бъде в толкова области, колкото ми трябваше?

Поради тази причина, както и звездната му репутация в VPN кръгове (със сигурност заслужено), не се колебая да ги препоръчам като топ претендент.

ExpressVPN тест за скорост Сингапур

Тест за скорост ExpressVPN – Сингапурски сървър
(Вижте резултата от теста с пълна скорост)

Както виждаме от скоростта, тя може да не съвпада с скоростта на моята гола линия, но Сингапурската инфраструктура със сигурност я изправя. Известно е също, че ExpressVPN може да управлява относително стабилни скорости на много от техните сървъри, така че няма вероятност да сте останали с едно местоположение.

Може да не е най-евтиното, но със сигурност не е най-скъпото. Като фантастичен баланс между цена и качество, тази VPN услуга стигна далеч.

Прочетете пълния ни преглед на ExpressVPN, за да видите защо това е един от нашите най-добри снимки!

3. Surfshark

https://surfshark.com/

Surfshark

скорост

отличен

Сигурност & поверителност

Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

Цена (SGD)

2.75 / месец

Основни функции

 • Мулти-хоп връзка
 • Поддържа много платформи
 • Без трупи

"Без фрилс и последователен в изпълнението, Surfshark носи името си като силен предстоящ претендент."

Surfshark може да е един от най-новите доставчици на VPN наоколо, но той успя да отговори на много високите очаквания много бързо. Те преминаха от 0 до повече от 1000 сървъра в 61 странни държави за нула време, за да дойдат повече.

Това, което ги направи още по-впечатляващи, беше фактът, че те направиха всичко това безпроблемно. Първият ми опит с използването на Surfshark беше безпроблемен и оттогава поддържам собствен акаунт с тях. Досега няма проблеми с връзката или услугата и от време на време отбелязвах разумни актуализации на приложенията.

Сингапурците, които са бюджетни, ще оценят особено безгрижното отношение на Surfshark, когато става въпрос за VPN услугата – добра цена за точно каква трябва да бъде VPN услугата – без такса за нежелани (или ненужни) екстри.

Фактът, че те също могат да скрият P2P трафик на всички сървъри, им дава голям плюс.

тест за скорост на сърфиране в Сингапур

Surfshark Speed ​​Test – Сингапурски сървър
(Вижте резултата от теста с пълна скорост)

Въпреки че сингапурският VPN трафик може да не е по-бърз в Surfshark от някои други доставчици, където той се отличава е в стабилността си. Скоростите на Surfshark са постоянни на почти всичките им сървъри. Това ги прави идеен избор за VPN, тъй като е малко вероятно да се придържате към сървъра на една държава през цялото време, нали?

Все пак 80+ Mbps за споделена линия VPN не е нещо, което да кихате и освен ако не планирате да използвате само едно местоположение с максимална скорост, консистенцията, намерена тук, е основен стимул. Разбира се, ниските им цени също ги правят много привлекателна.

Научете повече за неговото съвършенство в нашия задълбочен преглед на Surfshark!

4. TorGuard

https://torguard.net

TorGuard

скорост

отличен

Сигурност & поверителност

Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

Цена (SGD)

6.88 / п

Основни моменти

 • Изградена за P2P
 • TorGuard Stealth Proxy
 • Поддържа 5 връзки

"Един от най-добрите VPN за споделяне на P2P файлове."

Първо ме привлече TorGuard поради маркетинга му като приятелски доставчик на VPN услуга, но след като инсталирах клиента на Windows, който скоро се обърна да се чудя дали може би, направих грешка. Това беше причинено по някакъв начин от доста датиращ интерфейс.

Този VPN не идва с много от съвременните маркетингови нагласи, които радват съвременниците му, но скоро разбрах, че в представянето си той се е отличил. Това се подчертава от това, че той нарасна, за да предостави над 3000 IP в повече от 50 държави.

С поддръжката на P2P като основата й и множество други изключителни качества – стабилни скорости, използваеми дори на рутери, подобрени услуги за сигурност и дори възможност за заобикаляне на VPN блокери – бих казал, че TorGuard е в или близо до върха, особено за Сингапур, базирани потребители.

TorGuard Speed ​​Test Singapore

TorGuard Speed ​​Test – Сингапурски сървър
(Вижте резултата от теста с пълна скорост)

Както можете да видите, дори със солидна скорост надолу по течението, успях дори да увелича скоростта на качване от основната си линия. Това, макар и да не е нещо, което всеки може да иска или трябва да бъде полезно за P2P потребителите в някои случаи (поддържайте тези съотношения!).

Чувствам, че единственият основен недостатък на тази VPN услуга се крие в старомодния й потребителски интерфейс и липсата на добри (или трябва да кажа изключителни) цени за дългосрочни клиенти. Независимо от това, цените все още падат в ниския кръг от най-високо ниво доставчици на VPN.

Прочетете нашия задълбочен анализ на TorGuard за повече информация!

5. CyberGhost

https://www.cyberghostvpn.com

CyberGhost

скорост

справедлив

Сигурност & поверителност

Оценка 3 от 5Оценка 3 от 5Оценка 3 от 5

Цена (SGD)

4.83 / месец

Основни моменти

 • Предлага компресия на данни
 • Блокиране на реклама
 • Поддържа 7 устройства

"Сигурен и личен, но може би не на такава равномерна основа с харесванията на ExpressVPN."

CyberGhost е доста добре познат в индустрията на VPN, но лично аз чувствам, че не е толкова близко съответствие за крема на реколтата. Макар че представя приятна, призрачна перспектива, има аспекти на нейното изпълнение, които извличат малко от скептиците в мен.

На хартия CyberGhost предлага добри функции и всъщност разполага и със специализирани сървъри за P2P. Той налага това доста стриктно и ако се окажете неспособни да изтеглите на вашия P2P клиент, вероятно сте свързани с не-P2P сървър, тъй като скоростта ще остане на голяма тлъста нула.

CyberGhost Speed ​​test Singapore

CyberGhost Speed ​​Test – Сингапурски сървър
(Вижте резултата от теста с пълна скорост)

Въпреки че успях да получа полезни скорости от тях, може да сте разочаровани. За Сингапур не е толкова лошо, но намирам, че ако се опитвате да заобикаляте геоблокирането на поточно видео, тогава може да пострадате малко. Май техните сървъри са събрани в цяла Европа.

И все пак, ако се надявате само на сигурна връзка от Сингапур до места в мрежата, това е управляема услуга, с която можете да влезете. Това е особено така, когато вземете предвид многобройните добавки за сигурност, с които идва CyberGhost.

Освен стандартното ви VPN криптиране, тази услуга може също да блокира проследяването онлайн и прави всичко възможно да принуди HTTPS към повечето уебсайтове. Комбинирайте това с още няколко екстри като вградена защита от вируси и блокиране на реклами и може би ще получите това, което плащате.

Подобно на NordVPN, CyberGhost разполага с отлични опции за дългосрочно ценообразуване, което намалява месечното Ви задължение до едва 3,50 долара на месец. Вашето решение ще трябва да балансира цената му спрямо производителността и да види дали можете да живеете с нея за тази цена.

Вижте пълния ни преглед на CyberGhost, за да научите повече!

6. IPVanish

https://www.ipvanish.com

IPVanish VPN

скорост

справедлив

Сигурност & поверителност

Оценка 3 от 5Оценка 3 от 5Оценка 3 от 5

Цена (SGD)

8.95 / месец

Основни моменти

 • Принудително 256-битово криптиране
 • Неограничен P2P
 • Поддържа 10 устройства

"Страхотно за параноика, но може би няма да е на първо място в списъка за потребители в Сингапур."

Ако се базираше чисто на историята, аз никога не бих пуснал този VPN в нашия списък с най-добрите VPN за Сингапур. В миналото IPVanish е обвиняван в предоставянето на потребителски регистрационни файлове на властите и това е основно не-не, що се отнася до VPN. Въпреки че това е достатъчно лошо, новите собственици на IPVanish се опитаха да пометят инцидента под килима, като заявиха, че не са знаели за предшестващи случаи, които биха могли или не могат да възникнат.

За да звучи това, което може да е последната им смъртна смърт (знам, че сингапурците обичат да се оплакват!) Е тяхната поддръжка на клиенти, което е абсолютен боклук. Живея в Малайзия и дори съм отвратен от нивото на подкрепа, което IPVanish предоставя на своите клиенти.

IPVanish обаче се представя изненадващо добре при тестове за скорост на базата на Сингапур И комбинира това с принудително 256-битово криптиране. Въпреки че някои от вас може да си помислят, че не се нуждаете от това ниво на криптиране, можем да кажем, че това ви спестява от вашата глупост (може би).

Тест за скорост IPVanish Сингапур

Тест за скорост на IPVanish – Сингапурски сървър
(Вижте резултата от теста с пълна скорост)

Както качванията, така и изтеглянията са забележително бързи на IPVanish сървърите, надвишаващи това дори на NordVPN и ExpressVPN в този случай. Тук няма оплакване, но проблемите, които имах с бързината им към сървъри, базирани в Малайзия, бяха, когато тяхното обслужване на клиенти наистина ми стигна.

Разликата в нивата на повишена производителност в съчетание с ужасното им обслужване на клиенти прави IPVanish истински хит или пропускане. Бих ви помолил, ако сте готови да се възползвате от възможността, за вас ще се получи добре. Ако мислите така, това е чудесно. Ако не, може да се наложи да поискате възстановяване на средства.

Прочетете нашия задълбочен преглед на IPVanish, за да научите повече!

7. SaferVPN

https://www.safervpn.com

SaferVPN

скорост

справедлив

Сигурност & поверителност

Оценка 3 от 5Оценка 3 от 5Оценка 3 от 5

Цена (SGD)

4.54 / п

Основни моменти

 • 256-битово криптиране
 • 24/7 Поддръжка на клиенти
 • Местоположение на сървъри по целия свят

"Малко по-ограничен от VPN от най-високо ниво, SaferVPN въпреки това осигурява прилично предлагане на разумна цена."

SaferVPN е компания за SaaS за киберсигурност, основана от партньорите Амит Барекет и Саго Гидали, двама момчета, които сами се отличават в киберсигурността. Те се гордеят с това, че предлагат добър продукт, подкрепен от техните принципи за нецензуриран и безопасен Интернет за всички.

В SaferVPN целта им беше да създадат възможно най-простия и бърз VPN и до степен, в която са успели да го направят. За сравнително по-малък играч те са успели да създадат мрежа от повече от 700 сървъра в над 34 места по целия свят.

Услугата дори е получила похвали от харесвания за Forbes и PCWorld, както и от собствените си клиенти, които са похвалили както самата услуга, така и обслужващия персонал, който там, където да им помогне в моменти на нужда.

8. AzireVPN

https://www.azirevpn.com

AzireVPN

скорост

справедлив

Сигурност & поверителност

Оценка 3 от 5Оценка 3 от 5Оценка 3 от 5

Цена (SGD)

4.68 / месец

Основни моменти

 • Поддържа WireGuard протокол
 • Позволява P2P трафик
 • Не следи трафика

"AzierVPN предлага достъп до протокола WireGuard, което все още е доста рядко."

Демоните за скорост трябва да се радват, като знаят, че AzireVPN е тестван за поддържане на скоростта на линията до 500Mbps в някои случаи. Това е изключително рядко и трябва да го приемаме с щипка сол. Въпреки това, комбинацията от WireGuard плюс поддръжка за 256-битово криптиране го превръща в нещо, което да се следи за сега..

За съжаление, AzireVPN е малко ограничен в своята услуга, тъй като разполага само с около 20 сървъра в пет държави. Все още на тези цени и поддържащи този вид технология, има потенциал тя да расте.

Добър плюс в неговото предимство е възможността да плащате в някои форми на криптовалута като Bitcoin и Litecoin.

Заключителни мисли: Имате ли нужда от VPN в Сингапур?

Мисълта да предложа доставчик на VPN услуги в Сингапур отначало ме тревожи. Страната наистина притежава напреднали технологии и в ръцете на правителството, е, там може да се случи всичко.

Като такива в препоръките ми, трите най-добри играчи трябваше да се базират на компании със солидни предложения и доказан опит. Моите пристрастия отчасти бяха обусловени от личен опит и от приятелите, които са в страната, но честно казано, по-добре е да съм в безопасност, отколкото съжалявам.

Със солидната инфраструктура в страната би трябвало да бъде лесно да се намери почти всеки доставчик на VPN, който можете да използвате там, и да постигнете поне прилични скорости, но да обърнете повече внимание на сигурността там. 256-битовото криптиране може да забави вашата производителност, но поне всички прихванати данни ще останат в безопасност.

За да обобщим, ето топ 3 VPN Сингапур:

SPEED

СИГУРНОСТ & ПОВЕРИТЕЛНОСТ

ЦЕНА (SGD / MO)

NordVPN

отличен

Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

5.50

ПОСЕТЕТЕ VPN

ExpressVPN

отличен

Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

11.47

ПОСЕТЕТЕ VPN

Surfshark

отличен

Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

2.75

ПОСЕТЕТЕ VPN

Вярвам, че изясних позицията си по отношение на необходимостта от VPN за потребители, базирани в Сингапур. Независимо дали сте P2P споделяне на файлове, видео стриймър или просто искате да бъдете анонимни и безопасни като цяло – продължете.

Залогът е твърде много, когато правителството започне да разисква дали да премахне последния си шанс за свобода в Интернет в името на националната сигурност.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map