Če pomislimo na Indonezijo, bi lahko pomislili na eksotično počitniško destinacijo z različnimi lokacijami, kot so veliki nakupovalni centri, do razglednih plaž. Žal bi življenje v državi lahko predstavljalo povsem drugačen scenarij glede naklonjenosti vlade, da izvaja prikrite nadzorne dejavnosti tudi na lastnih prebivalcih.

Ker je ocena svobode interneta tako nizka kot v Indiji, ne bi smelo biti presenečenje, da je v Indoneziji prišlo do večkratnih zatiralskih digitalnih dejavnosti. Od podelitve zelo široko opredeljenih nadzornih pooblastil do blokiranja platform za socialne medije, prebivalci Indonezije so odličen primer uporabe kot tisti, ki bi imeli od koristi VPN veliko koristi..

Indonezija z več kot 260 milijoni prebivalstva ima relativno nizko stopnjo penetracije interneta 54,68% in ima še vedno omejitve na platformah družbenih medijev, omejen dostop do političnih vsebin in je celo aretirala nekatere odmevne blogerje.

S preudarno uporabo VPN-jev se temu lahko izognemo veliko tega, še posebej, ker VPN-ji tam niso nezakoniti.

Contents

Indonezija uporablja pajka, ki temelji na AI, za odkrivanje kršitev vsebine

Na začetku leta 2018 je indonezijsko ministrstvo za komunikacije in informacijsko tehnologijo (MCIT) lansiralo tisto, kar so poimenovali Cyber ​​Drone 9. Spletni pajek po meri je bil zasnovan z dvema ciljem – ugotoviti, kaj vlada meni, da je “negativna vsebina”, in nato blokirati Indonezijce dostop do njega.

Parametri, na katerih pajka deluje, se še vedno izpopolnjujejo, saj temelji na AI, vendar je obseg do zdaj videti precej širok. Po navedbah virov negativna vsebina pokriva dežnik “pornografije, iger na srečo, upodobitve nasilja, radikalizma in diskriminacije na podlagi rase in religije.”

To še dodatno dopolnjujejo ponudniki internetnih storitev, ki iz različnih razlogov samovoljno izvajajo svoje blokirne dejavnosti. Leta 2016 so na primer uporabniki Indonezije poročali, da je Netflix postal nedostopen prek Telkomsela, čeprav ni bil na seznamu prepovedi.

Ne samo, da situacija ni bila rešena za pomoč uporabnikom, vladna ministrstva so se zahvalila ponudniku internetnih storitev, ker so prevzeli pobudo pri blokiranju podjetja, za katero je trdila, da je “delovala nezakonito brez ustreznih licenc.”

Dostop do Netflixa je bil ponovno dovoljen šele leta 2017, ko je podjetje podpisalo sporazum z največjim telco-jem v državi.

Vlada daje široka pooblastila za nadzor

Znotraj vlade je več agencij pooblastilo, da omejijo spletno vsebino v skladu z zakonom o informacijskih in elektronskih transakcijah (ITE Law). Zakon je bil večkrat spremenjen, da se poveča obseg pooblastil, ki so v njem navedeni.

Zakon o ITE zdaj ne dovoljuje samo blokiranja vsebine, ampak je del sprememb omogočil organom, da to naročijo ponudnikom internetnih storitev. Od takrat se je povečalo število agencij, ki so pristojne za filtriranje vsebin.

Negotovost v pravici do zasebnosti

Čeprav naj bi Indonezijci uradno imeli svojo pravico do zasebnosti, ki jo varuje ustava, očitno ne obstaja zakon, ki bi pripomogel k uveljavljanju te pravice. Zaradi vladnih mandatov za podjetja za shranjevanje uporabniških podatkov je zasebnost nekoliko sumljiva.

To še posebej velja, ker je znano, da so nekatera podjetja organom pregona na zahtevo posredovala uporabniške podatke. Mimogrede, to je eden ključnih elementov VPN – zaščita zasebnosti uporabnikov. Večina najboljših VPN-jev zagotavlja uporabnikom, da se ne bodo hranili dnevniki njihovih dejavnosti, kar dobesedno pomeni, da ni podatkov, ki bi jih lahko predali v primeru zahteve.

Iz časovnega razporeda dejavnosti v več letih lahko razberemo, da se vlada sistematično trudi ne le, da bi pridobila poljubne pravice do dostopa do uporabniških podatkov, ampak tudi oblikuje okolje, da bi to lahko opravila brez težav. Naslednja časovna premica je ena taka skupina izvedenih scenarijev, ki to poudarjajo;

 • 2000 – Vlada je pooblastila, da obdobje zadrževanja strank telco ne sme biti krajše od treh mesecev
 • 2012 – Ponudniki elektronskih sistemov, ki ponujajo javne storitve, potrebne za gradnjo podatkovnih centrov
 • 2016 – MCIT prisili ponudnike OTT, da se lokalno vključijo, da olajšajo zakonito prestrezanje

Medtem ko anonimnost ne ureja indonezijske zakonodaje, so ti mejniki korak k pravi in ​​zmožnosti vladnih agencij v državi, da odstranijo to plast anonimnosti.

Aretacija in pregon internetnih aktivistov

V imenu nacionalne varnosti je Indonezija tudi močno napadla uporabo interneta v različne namene, vključno z (vendar ne omejeno na) obrekovanjem, verskimi zadevami in manipulacijo z vsebino (“lažne novice”).

Čeprav se to morda zdi zelo Donald-Trump-esque, je resničnost resnična in vsaj v enem primeru je bil uporabnik interneta v državi aretiran zaradi deljenja kritičnih vsebin na govorniku predstavniškega doma. Leta 2017 so naloge prevzele tudi tri medije (opomba: Vsebina povezav je v indonezijskem jeziku) vladnega uradnika, ki je zahteval obrekovanje.

VPN-ji so še vedno zakoniti v Indoneziji

Medtem ko še vedno obstajajo incidenti držav po vsem svetu (kot sta Rusija in Kitajska), ki so začele biti pozorne na VPN in poskušale kakšno ureditev, se zdi, da se Indonezija v tem trenutku še ni pridružila temu pasu..

Kaj iščemo v VPN-ju

1. Zasebnost in anonimnost

Kot morda do zdaj vidite, Indonezija res ni kraj, kjer želite brskati po omrežju brez uporabe VPN-ja, ne glede na to, ali ste državljan ali obiskovalec države. Zaradi dejavnikov, ki sem jih delil zgoraj, in resnosti posledic kršitve teh predpisov se je dobro osredotočiti na vidike zasebnosti in anonimnosti, ki jih VPN ponuja uporabnikom v Indoneziji.

Z vladno in zasebno industrijo, ki sodelujeta, pa tudi neodvisno spremljata in nadzorujeta promet, mora biti VPN sposoben zagotoviti, da se lahko vaši podatki in dejavnosti hranijo točno tako, kot morajo biti – zasebni.

Eden najboljših načinov, kako to zagotoviti, je, da pazimo na VPN, ki imajo ne le stroge politike brez beleženja, ampak tudi izven držav, ki so v zakonih o hrambi podatkov bolj zaostale. To zagotovo izključuje države s pristojnostmi petih in štirinajstih oči.

2. Varnost

Varnostni navoj na VPN-jih je enak za Indonezijske uporabnike kot povsod drugje. Idealno ravnotežje poznate samo vi, kot uporabnik. Ali se odločite za 256-bitno šifriranje s tveganjem nižjih hitrosti VPN ali ste pripravljeni znižati to vrstico za povečano hitrost?

Osebno menim, da bi bilo za indonezijski trg najbolje, da poskusite in ohranite visoke ravni šifriranja iz dveh glavnih razlogov. Prva je ta, da je eden od glavnih udeležencev v primeru, o katerem razpravljamo, indonezijska vlada, ki bo verjetno namenila več sredstev za poskuse, da bi prebila katero koli šifriranje.

Drugi način je, da zaradi nižjih povprečnih hitrosti interneta v državi varno ohranjate čim višjo raven šifriranja, ne da bi pri tem ogrozili svoje dosežene največje hitrosti..

3. Geolokacijsko spuščanje

Običajno, ko govorimo o goljufiranju geolokacije, bi bil to namen doseganja alternativnih vsebin od glavnih ponudnikov, kot sta Netflix US ali BBC iPlayer v Veliki Britaniji. Vendar pa se uporabniki Indonezije še veliko bolj veselijo geolokacijskega ponarejanja, saj dobesedno obstaja ogromno spletnih mest, do katerih ne morejo dostopati.

4. P2P podpora

Zdi se, da je ena od kategorij spletnih mest, ki jim je onemogočen dostop v Indoneziji, hudourniška mesta. Spet je to drugo področje, kjer bi VPN resnično pomagal. Bodite pozorni na VPN, ki imajo v svojih pogojih storitve jasno določene smernice prometa P2P, na primer TorGuard ali NordVPN.

5. Hitrost in stabilnost

Pri povprečni hitrosti širokopasovne povezave s fiksno linijo, ki znaša le 16,31Mbps v Indoneziji, bi morala večina VPN-jev imeti nič težav, ki ustrezajo potrebam tamkajšnjih uporabnikov. Hitrosti mobilnih telefonov so v povprečju celo 10,45 Mb / s, zato glavna skrb VPN v Indoneziji zagotovo ne bo hitrost.

Uvrščena: Najboljši VPN za Indonezijce

Kot pri vseh mojih VPN testih, tudi pred ocenjevanjem njihove hitrosti vedno presodim svoje. Spodaj je moja dejanska širokopasovna hitrost, ki temelji na servisni liniji 500Mbps, brez aktivne VPN povezave:

rezultat preskusa osnovne hitrosti - Indonezija

(Popolni rezultat preskusa osnovne hitrosti si oglejte tukaj)

Ker imam sedež v Maleziji, se bo moja hitrost povezovala s strežniki VPN v azijski regiji in počasnejša, ko se povežem s strežniki v ZDA ali Evropi. Za ta test sem se povezal z indonezijskim testnim hitrostnim strežnikom, da bi vam predstavil relativno hitrost na daljavo.

Kot vidite, mi povezava brez lokalnega omrežja z lokalnim strežnikom omogoča spodobno hitrost 365Mbps. Hitrost se bo seveda spreminjala, zato vzemite to s ščepcem soli.

Opomba

 1. Cena temelji na menjalnem tečaju 1 USD = 14,148 IDR.
 2. Prikazana cena temelji na 12-mesečnih naročninah. Cena se lahko poceni, če se naročite za daljše obdobje.
 3. 1. NordVPN

  https://nordvpn.com

  NordVPN

  Hitrost

  Odlično

  Varnost & Zasebnost

  Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5

  Cena (IDR)

  98,894 / mo

  Glavne predstavitve

  • Brez dnevnikov
  • Kill stikalo
  • Podpira 6 naprav

  "Nord je s svojim elegantnim vmesnikom, stabilnimi hitrostmi in fantastičnimi dolgoročnimi cenovnimi načrti odlična izbira za vsakega uporabnika VPN."

  NordVPN zaseda močno prvo mesto na našem seznamu najboljših VPN za Indonezijo iz več razlogov. Eden prvih je, da imajo sedež v Panami, kar je tudi dobro mesto za VPN. Poleg tega ima NordVPN sloves sterlinga in je še en ponudnik VPN, ki ima v številnih državah ogromno strežnikov.

  Njihova stroga politika brez evidentiranja združuje 256-bitno vojaško šifriranje in odlične cenovne načrte, ki skoraj vsem ponujajo posel, ki se mu je težko upreti.

  NordVPN test hitrosti, Indonezija

  NordVPN test hitrosti Indonezija – Džakarta Server
  (Oglejte si rezultat preskusa s hitrostjo)

  V tem krogu testov je NordVPN s hitrostjo 16Mbps navzdol pokazal zelo stabilne zmogljivosti na svojem indonezijskem strežniku. Še bolj privlačna pa je, da ne omogočajo samo prometa P2P, ampak imajo tudi posebej optimizirane strežnike za P2P promet!

  Preberite naš poglobljeni pregled o NordVPN, če želite izvedeti, zakaj je Bitcatcha številka 1 VPN!

  2. ExpressVPN

  https://www.expressvpn.com

  ExpressVPN

  Hitrost

  Dobro

  Varnost & Zasebnost

  Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5

  Cena (IDR)

  117,711 / mo

  Glavne predstavitve

  • Zasebnost na morju
  • 148 VPN lokacij
  • Popolno 256-bitno šifriranje

  "Z uporabo ExpressVPN lahko v Indoneziji dobite hiter, varen IP naslov in omogoča pretakanje predstavnosti in več."

  Zaradi številnih tamkajšnjih omejitev ne sme presenetiti, da se zdi, da je ExpressVPN za Indonezijo določil obsežne infrastrukturne pravice. V povprečju ta storitev VPN ponuja odlično vsestransko storitev od vrhunskih hitrosti vse do celovitih aplikacij in protokolov – idealno za varnost, zasebnost in anonimnost. Njeni varnostni protokoli so tudi najboljši v razredu za uporabo potrošnikov, ki obstajajo danes.

  Storitev sem celovito preizkusil in brez oklevanja jih priporočam kot najboljšega ponudnika storitev VPN za uporabnike v Indoneziji. ExpressVPN je stabilen in omogoča dostop tudi do dobrega obsega naprav.

  Preskus hitrosti ExpressVPN Indonezija

  ExpressVPN test hitrosti Indonezija – Džakarta Server
  (Oglejte si rezultat preskusa s hitrostjo)

  Kot idejo o tem, kako dober je, sem primerjal privzeto hitrost proge brez VPN s testom, pokritim s ExpressVPN, na isti lokaciji. Z vklopljenim ExpressVPN in povezavo s strežnikom v Indoneziji mi je uspelo pokazati močno hitrost 86 Mb / s navzdol.

  Preberite si celoten pregled na ExpressVPN in si oglejte, zakaj je to eden naših najboljših izbir!

  3. Surfshark

  https://surfshark.com/

  Surfshark

  Hitrost

  Odlično

  Varnost & Zasebnost

  Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5

  Cena (IDR)

  28,155 / mo

  Ključne funkcije

  • Povezava z več strežniki
  • Podpira številne platforme
  • Brez dnevnikov

  "Surfshark je brez naklonov in dosleden pri izvedbi, kar se je uveljavil kot močan prihajajoči kandidat."

  Za relativno novo storitev je Surfshark doslej pokazal impresivne zmogljivosti in vztrajnost. Je eden najmočnejših novincev in njeno mesto na tem seznamu odraža, kako uspešna je bila doslej kljub svoji “mladosti”.

  Ponujajo celoten paket VPN z jedrno zasebnostjo in varnostjo, ki ga zaznamujejo močne prodajne značilnosti podpore P2P in enostaven obhod regionalnih blokov. To še posebej dobro deluje za tiste, ki želijo dostopati do različnih regijskih vsebin pri ponudnikih, kot sta Netflix ali Hulu.

  Poleg tega imajo zelo minimalističen vmesnik, ki ni prepreden s tono funkcij, ki jih niste niti zahtevali niti želeli. Zaradi tega so zelo osredotočeni in dobro delujejo za tiste, ki preprosto ne želijo dodatnih smeti.

  surfšark test hitrosti Indonezija

  Surfshark test hitrosti Indonezija – Surabaya Server
  (Oglejte si rezultat preskusa s hitrostjo)

  Ker številni ponudniki storitev VPN zanemarjajo azijsko-pacifiško območje v korist Evrope in Severne Amerike, Surfshark ne ponuja le strežnika v Indoneziji, ampak uporabnikom na njih nudi dobre hitrosti. Pravzaprav je stabilna hitrost vseh njihovih strežnikov eden najpomembnejših možnosti uporabe Surfshark povezave.

  S hitrostjo, ki presega 80Mbps prek njihovega strežnika Surabaya, bodo uporabniki v Indoneziji ali tisti, ki potrebujejo uporabo strežnika tukaj, veseli.

  Več o njegovi odličnosti najdete v našem temeljitem pregledu o Surfsharku!

  4. TorGuard

  https://torguard.net

  TorGuard

  Hitrost

  Odlično

  Varnost & Zasebnost

  Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5

  Cena (IDR)

  79,598 / mo

  Glavne predstavitve

  • Izdelano za P2P
  • TorGuard Stealth Proxy
  • Podpira 5 povezav

  "Uporaba TorGuarda je čudovita izkušnja in daje zagotovilo, da je njihova internetna povezava res varna."

  Eden najpomembnejših odločilnih dejavnikov pri umestitvi TorGuarda je, da je ponudnik storitev VPN zelo prijazen P2P. Na strani, ki je usmerjena k uporabniku, ni veliko blinga, je pa izjemno zmogljiv.

  TorGuardov vmesnik se morda zdi prvi z datumom prvega srečanja, vendar ni dvoma, da obstaja eden najbolj varnih ponudnikov storitev VPN. Čeprav se na strani, ki je obrnjena proti uporabniku, ni veliko bling, je zmogljivost precej izjemna.

  Ključna razlika med TorGuardom in številnimi tekmeci je v tem, da vam omogoča, da izberete, kakšno raven šifriranja imate najraje. To pomeni, da lahko za uporabnike P2P kadar koli zavrnete šifriranje in uživate v večjih hitrostih hudourništva!

  Poleg tega ima TorGuard številne druge unovčevalne lastnosti, kot so stabilne hitrosti, zmogljivosti na več platformah in sposobnost zaobiti blokatorje VPN.

  TorGuard test hitrosti Indonezija

  TorGuard test hitrosti Malezija – Petaling Jaya Server
  (Oglejte si rezultat preskusa s hitrostjo)

  Na žalost TorGuard nima strežnikov, ki se nahajajo neposredno v Indoneziji, zato bodo uporabniki morali izbrati enega iz države. Najbližje bi bili v Singapurju ali Maleziji – s tem so pokazali močno hitrostno zmogljivost.

  Kot eden najboljših treh najboljših VPN-jev za Indonezijo je TorGuard seveda izpolnjeval določene hitrostne zahteve in zlasti glede na to, da bi se morali povezati zunaj države, je 77 Mbps zelo dobro. Edina slabost je, da bo za mlajše uporabnike, ki so vajeni elegantnosti sodobnih aplikacij, vmesnik TorGuard videti kot nekaj iz preteklosti.

  Preberite našo temeljito analizo TorGuarda za več informacij!

  5. CyberGhost

  https://www.cyberghostvpn.com

  CyberGhost

  Hitrost

  Slabo

  Varnost & Zasebnost

  Ocenjeno 3 od 5Ocenjeno 3 od 5Ocenjeno 3 od 5

  Cena (IDR)

  84,746 / mo

  Glavne predstavitve

  • Ponuja stiskanje podatkov
  • Blokiranje oglasa
  • Podpira 7 naprav

  "CyberGhost ima sedež zunaj Romunije, vendar je pozoren na potrebe uporabnikov Indonezije, tako da stalno povečuje število svojih strežnikov v državi."

  CyberGhosties so z njimi zadovoljni in zagotovo so se v svojem trženju zagotovo trudili biti hipni in optimistični. To je še eno bolj znanih imen v panogi VPN, vendar osebno menim, da so morda le majhen pretirano zapisani.

  Specifikacija modrega CyberGhost govori o dobrem pogovoru, vendar, ko sem z njimi preizkusil, svetujem majhen ščepec soli. Ne pozabite pa, da gre za uvrstitveni seznam, zato so moja pričakovanja precej velika.

  Cyberghost Indonezija

  Preskus hitrosti CyberGhost Indonezija – Džakarta Server
  (Oglejte si rezultat preskusa s hitrostjo)

  Uporabniki v Indoneziji morajo upoštevati, da je večina strežnikov CyberGhost v območju EU, a na srečo jih imajo nekateri tudi v azijski regiji. Čeprav se zdi, da je Indonezija izjema, so v državi vzpostavili vsaj osem znanih strežnikov.

  Na splošno nam je uspelo doseči zelo uporabne hitrosti 15Mbps, kar je še vedno dovolj za pare medijev.

  Oglejte si naš celoten pregled o CyberGhostu, če želite izvedeti več!

  6. IPVanish VPN

  https://www.ipvanish.com

  IPVanish

  Hitrost

  Pošteno

  Varnost & Zasebnost

  Ocenjeno 3 od 5Ocenjeno 3 od 5Ocenjeno 3 od 5

  Cena (IDR)

  91,820 / mo

  Glavne predstavitve

  • Prisilno 256-bitno šifriranje
  • Neomejeno P2P
  • Podpira 10 naprav

  "Odlično za Paranoid, vendar morda ne bo na vrhu seznama za uporabnike iz Indonezije, IPVanish je zelo tržen, vendar slabo podpira."

  IPVanish je v zadnjem času močno pretrpel zaradi svoje ujetosti v nekatere, naj rečemo, nesrečne incidente. Kljub temu upoštevajte, da so pod novim vodstvom in upajmo, da bodo takšne stvari v preteklosti postale le poskočne.

  Če odkrijejo te nezgode, ostajajo velikan VPN na terenu in se ponašajo z neverjetnimi hitrostmi. Na srečo zato, ker če imate kakršne koli pritožbe glede njihove hitrosti, ne morete storiti veliko, saj prisilijo 256-bitno šifriranje za vse, brez izjeme.

  IPVanish VPN Malezija

  Preskus hitrosti IPVanish Malezija – strežnik Kuala Lumpur
  (Oglejte si rezultat preskusa s hitrostjo)

  Ponovno IPVanish ni eden z lokalno prisotnostjo strežnikov v Indoneziji, zato so bili najbližji v Singapurju ali Maleziji. Na Malezijski povezavi sem vzpostavila hitrost približno 3Mbps, ki je komaj uporabna. Za tiste, ki so pripravljeni eksperimentirati, lahko vedno poskusite z drugimi strežniki v regiji, kar lahko prinese boljše rezultate. Kljub temu je bila povezava stabilna in več kot dovolj za pretakanje medijev.

  Preberite naš poglobljen pregled o IPVanish-u, če želite izvedeti več!

  7. PureVPN

  https://www.purevpn.com

  PureVPN

  Hitrost

  Pošteno

  Varnost & Zasebnost

  Ocenjeno 3 od 5Ocenjeno 3 od 5Ocenjeno 3 od 5

  Cena (IDR)

  47,112 / mo

  Glavne predstavitve

  • Proste aplikacije za uporabo
  • Neomejena pasovna širina
  • Podpira razcepljene predore

  "PureVPN je zagotovo eno izmed vodilnih v dokončni panogi zahvaljujoč trdni mreži strežnikov."

  PureVPN z več kot 2000 strežniki, ki se nahajajo v več kot 140 državah sveta, zagotovo ima infrastrukturo, ki je potrebna, da se prikaže kot vodilni v industriji. To dopolnjuje z odličnimi podjetniškimi varnostnimi funkcijami, da zaščiti svoje uporabnike pred vdori ali zaznavanjem.

  PureVPN Indonezija

  Preskus hitrosti PureVPN Indonezija – Džakarta Server
  (Oglejte si rezultat preskusa s hitrostjo)

  Velika prednost njihovega preizkušanja je, da so eni redkih na trgu, ki omogočajo dostop do protokola WireGuard – protokola novega generacije, ki naj bi bil pred leti OpenVPN lahek. Čeprav je pokritost nekoliko omejena, je prisotna le v približno petih državah.

  Povezava s strežnikom PureVPN s sedežem v Džakarti mi je uspela doseči hitrost približno 4 Mbps, spet precej brezhibno.

  8. NajhitrejeVPN

  https://fastestvpn.com

  NajhitrejeVPN

  Hitrost

  Pošteno

  Varnost & Zasebnost

  Ocenjeno 3 od 5Ocenjeno 3 od 5Ocenjeno 3 od 5

  Cena (IDR)

  35,228 / mo

  Glavne predstavitve

  • Optimizirani strežniki za P2P
  • Omogoča preskok strežnika
  • Podpira 10 naprav

  "FastestVPN ni najhitrejši, zagotovo pa ponuja vrednostno trditev, ki jo je težko izpodbiti."

  Najhitrejši VPN ni najhitrejši, ki sem ga preizkusil, vendar tudi ni najbolj počasen. Ponuja bolj omejenim državam, da vam zmanjkajo povezave v primerjavi s številnimi VPN-ji najvišjega cenovnega razreda, vendar pri cenah od 83 centov na mesec je ukraden. Imajo tudi strežnike, optimizirane za P2P, kar jim omogoča tudi dobro.

  Nizke cene imajo resno pomanjkljivost in to je omejena uspešnost pri premagovanju geo-blokade. Nazadnje smo odkrili, da vam FastestVPN ne more dovoliti dostopa do vsebin do Netflix US ali do britanskega BBC iPlayer-a!

  Pojdite na naš najhitrejši pregledPPN, če želite izvedeti več!

  Ali resnično potrebujem VPN v Indoneziji?

  Če rečem resno, se zdi, da je Indonezija ena od držav, zaradi katerih sem zaradi različnih dejavnikov vse bolj zaskrbljen. Če bi bil enostaven kot navaden predpis, katerega namen je preprečiti, da bi se zločini zgodili, stvari ne bi bile tako slabe.

  Vendar se zdi, da je prizor v zasebnosti in varnosti v Indoneziji kaotičen in vladi očitno ni kaj dosti mar za internetno svobodo. To v kombinaciji z voljo do pridržanja in kazenskega pregona močno pritiska na uporabnike interneta v državi.

  Menim, da bi morala biti uporaba VPN precej visoko na dnevnem redu večine uporabnikov. To velja dvojno, za tujce, ki so v Indoneziji zaradi službe ali prostega časa – zagotovo ne želite izpolnjevati zakonodaje in zaradi neopredeljenih razlogov končati v indonezijskem zaporu..

  Če želite povzet, tukaj so najboljši 3 VPN za Indonezijo:

  HITROST

  VARNOST & ZASEBNOST

  CENA (IDR / MO)

  NordVPN

  Odlično

  Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5

  98,894

  Obiščite VPN

  ExpressVPN

  Dobro

  Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5

  117,711

  Obiščite VPN

  Surfshark

  Odlično

  Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5

  28,155

  Obiščite VPN

  Kim Martin
  Kim Martin Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me