7 Ruajtja më e mirë në re për Mbretërinë e Bashkuar 2020 (në përputhje me GDPR!)

Në qoftë se nuk jeni ngecur nën një shkëmb vitet e fundit, do të kishit dëgjuar për diçka të vogël që quhet ruajtje në re.


Dhe çfarë nuk ka që të pëlqen? Magazinimi në re ju lejon të përdorni skedarë nga kudo, në shumë pajisje. Ju jeni të mbrojtur nga dështimi i harddrive. Mund të ndani skedarë në sekonda.

Nuk është çudi që kaq shumë biznese dhe individë po kalojnë.

POR, pasi industria është rritur, kështu që keni opsionet tuaja. Zgjedhja e ofruesit të duhur të ruajtjes së reve nga qindra tani mund të jetë një fushë mendore.

Për shumë njerëz, marrja e një ofruesi të bazuar në çmim duket qartë. Por është një gabim i lehtë. Sigurisht, ka rëndësi çmimi, por përfundimisht nuk është faktori më i rëndësishëm që duhet të shikoni!

Për më tepër, të qenit i vendosur në Mbretërinë e Bashkuar do të thotë që ka disa gjëra të veçanta që duhet të faktojnë në vendimin tuaj. Pajtueshmëria e GDPR, për shembull.

Pra, nëse jeni duke e bërë hapin drejt cloud apo po kërkoni të azhurnoni shërbimin tuaj aktual, ne këtu në Bitcatcha jemi këtu për të ndihmuar.

Pas shumë hulumtimeve, ne kemi identifikuar 7 depozitimet më të mira në cloud për përdoruesit me bazë në Mbretërinë e Bashkuar.

Le ta bejme kete.

Shouldfarë duhet të kërkojnë përdoruesit e Mbretërisë së Bashkuar në një Ruajtje në Re?

Në titullin e këtij artikulli, pyetja e parë që ju mund të bëni është … ka vend me të vërtetë me rëndësi?

Në fund të fundit, ne po flasim për cloud, apo jo? Ajo mrekulli lundruese, pa forma teknologjike, ku të qenit i pavarur nga vendndodhja është lloj i pikës – apo jo? Ju po më thoni se vendndodhja ime akoma bën ndryshime?

Epo – përgjigje e thjeshtë, po. Vendndodhja ka ende rëndësi.

Pse? Sepse ka rëndësi konteksti. Dhe në kontekstin e Mbretërisë së Bashkuar, ka dy gjëra të mëdha për të cilat duhet të jeni të vetëdijshëm – implikimet e GDPR dhe afërsia e qendrave të të dhënave të ofruesit tuaj të ruajtjes së cloud në Mbretërinë e Bashkuar.

Le të futemi në mishin e kësaj.

Pajtueshmëria me GDPR nënkupton privatësinë & Siguria është parësore

Ajo që është në tokë është GDPR?

Me pak fjalë, ai nënkupton Rregulloren e Përgjithshme të Mbrojtjes së të Dhënave (GDPR). Shtë një tërësi standardesh që vlen për këdo në BE. Dhe ndërsa Brexit tani është duke u zhvilluar, GDPR ende vlen për Britaninë deri në fund të periudhës së tranzicionit në dhjetor 2020.

GDPR ekziston për t’i mbajtur bizneset më të përgjegjshëm për të dhënat personale që ata mbledhin.

Nëse nuk jeni pronar i një biznesi dhe jeni thjesht të interesuar në ruajtjen e cloud për përdorimin tuaj personal – dijeni që është akoma në interesin tuaj më të mirë për të gjetur një ofrues të ruajtjes së cloud që është në përputhje me GDPR. Kjo do të thotë se ata po marrin seriozisht intimitetin tuaj dhe sigurinë. (Ok, tani ndjehuni të lirë për të lexuar pak në pjesën tjetër).

Por nëse jeni pronar i një biznesi duke kërkuar një zgjidhje cloud – dëgjoni afër! Impershtë e domosdoshme që ju jeni në përputhje me GDPR.

Si duket përputhja e GDPR?

Sipas GDPR ju pritet të mbani të dhënat e sigurta, ose të pësoni gjoba të mëdha për mosrespektimin e tyre ose shkelje serioze të të dhënave. (Lexoni specifikat e GDPR këtu).

Ofruesit më të mirë të ruajtjes së cloud mund të ndihmojnë duke…

 • Të qenët plotësisht në përputhje me GDPR-në. Nëse serverat janë përtej kufijve të BE-së, duhet të dini nëse ato kanë ligje për mbrojtjen e të dhënave që konsiderohen zyrtarisht të pajtueshme me ato të BE-së.
 • Ofrimi i mbrojtjes për skedarët tuaj si në pushim, ashtu edhe në tranzit. Kriptimi i një ruajtjeje të mirë me re ka të ngjarë të jetë më i fortë dhe i azhurnuar. GDPR nuk i konsideron rrjedhjet e të dhënave të koduara si çështje serioze.
 • Ofrimi i mbrojtjes për ndarjen e skedarëve.
 • Ofrimi i vërtetimit me dy faktorë (2FA).
 • Mundësimi i një plani të rikuperimit të fatkeqësive që plotëson standardet e GDPR (pra, versionimi është i rëndësishëm).

Jo vetëm që po mbroni klientët tuaj, por jeni duke mbrojtur veten.

Mjaft qesharake, kërkesat e GDPR kanë ndihmuar shtytjen e më shumë kompanive të heqin dorë nga disqet e vështirë fizikë (që dëmtohen lehtë ose vidhen), në favor të ruajtjes së cloud.

Sidoqoftë, nuk është e mjaftueshme që thjesht të hipësh në bandën e cloud dhe ta quajmë atë një ditë. Reja mund të jetë akoma e ndjeshme. Ai hap mundësinë që të dhënat e ju dhe klientit tuaj mund të ruhen jashtë vendit, kështu që ju duhet të merrni përgjegjësi më të madhe për të.

Me pak fjalë, duhet të siguroheni që ofruesi juaj i ruajtjes së cloud mbështetë pajtueshmërinë tuaj të GDPR.

TLDR; Nuk mjafton të kalosh te ndonjë ofrues i vjetër i ruajtjes së cloud. Sa të aftë janë ata në mbrojtjen e sigurisë tuaj & privatësia është shumë e rëndësishme për ata në Mbretërinë e Bashkuar.

E kuptova? Në pikën tjetër.

Sa afër janë qendrat e tyre të të dhënave në Mbretërinë e Bashkuar?

Përderisa është e lehtë të mendosh për cloud si një gjë e paprekshme, është shumë e bazuar në botën e vërtetë. Të dhënat tuaja ende duhet të ruhen në një vendndodhje fizike – një qendër të dhënash.

Këto ditë, shumë ofrues të ruajtjes së cloud përdorin të dhëna të shumta në të gjithë botën. Dhe vendndodhja e këtyre serverëve ka implikime në përvojën tuaj të përdoruesit.

Në përgjithësi, sa më të afërt janë serverët e tyre atje ku jetoni, aq më shpejt keni shpejtësinë e ngarkimit dhe shkarkimit tuaj. Dhe aq më shpejt do të jeni në gjendje të kopjoni ose të përdorni skedarët tuaj.

Pra, qendrat e të dhënave më të afërta të ofruesit të ruajtjes së cloud në Mbretërinë e Bashkuar, shpejtësitë më të shpejta që duhet të shijosh. Duke supozuar se ju keni qasje në një lidhje të përshtatshme në internet.

Thënë kështu, ne nuk duam të kufizohemi tërësisht vetëm tek ofruesit e ruajtjes së cloud me të dhënat evropiane, pasi do të eliminojmë shumë opsione fantastike.

Pra, ne po shohim gjithashtu ofruesit me karakteristika që ju lejojnë të optimizoni shpejtësinë e ngarkimeve / shkarkimeve, të cilat duhet të ndihmojnë në kompensimin e latencës.

Farë tjetër bën një ruajtje të shkëlqyeshme të reve?

Përveç sigurisë dhe vendndodhjes së serverit, ekzistojnë një mori karakteristikash të tjera të rëndësishme që presim të presim nga një ofrues i shkëlqyeshëm i ruajtjes së cloud..

 • Lehtësinë e përdorimit
  Një ndërfaqe intuitive dhe e pastër.
 • Mjetet e produktivitetit
  Mjete që e lehtësojnë punën me skedarët tuaj – nga pamjet e skedarëve deri tek integrimet e dobishme të palëve të treta.
 • Ndarja e lejeve
  Ndani lehtë dhe të sigurt skedarët dhe dosjet me të tjerët.
 • Vlera e parase
  Bilanconi një ton karakteristikash dhe kapacitetin e duhur të ruajtjes, me një çmim të drejtë.
 • Do veçori të tjera të veçanta
  Featuresdo veçori tjetër e dobishme që ndihmojnë një zgjidhje për ruajtjen e cloud qëndron larg nga turma.

Renditur: 7 Magazinimi më i mirë në Cloud për Mbretërinë e Bashkuar

Prandaj, tani kemi një ide se çfarë po kërkojmë – le të marrim të drejtë në cilat shërbime përshtaten më mirë me faturën.

Ne kemi hedhur një përzierje të ofruesve konvencionale të ruajtjes së cloud dhe atyre që specializohen gjithashtu në kopjen online.

shënim

Ne përdorim një kurs të këmbimit të 1 GBP në 1.25 USD për të gjitha çmimet e listuara.

1. Sync.com

https://www.sync.com/

Sync.com

Shuma e ruajtjes

2TB

Lehtësinë e përdorimit

A

Pricemimi (GBP)

£ 6.40 / mo

Karakteristikat kryesore

 • Sinkronizimi automatik
 • Pika me shumë hyrje
 • Fshi të dhënat e fshira
 • Kriptimi i njohurive zero

"Siguria e fortë në shkëmb dhe intimiteti me njohuri zero që është e vështirë për tu mposhtur."

Duke u nisur me zgjedhjen tonë # 1 – Sync.com.

Arsyeja mendojmë se është zgjedhja më e mirë për përdoruesit britanikë është sepse përqendrimi i saj është absolutisht në siguri.

Themeluar në vitin 2011. Themeluesit e saj donin të krijonin një zgjidhje ruajtjeje që e vendos në radhë të parë privatësinë e përdoruesit – një qasje që u ka shërbyer 750,000 përdoruesve deri më tani!

Farë duam më shumë për Sync?

Simple – Sync u ofron përdoruesve një nga përvojat më të sigurta të cloud për të cilat mund të kërkoni.

Të gjitha skedarët e ngarkuar në Sync janë të mbrojtur me encryption AES nga fundi në fund 256-bit dhe gëzojnë intimitet me njohuri zero.

Për kontekstin – shumica e ruajtjes së cloud kanë terma që i lejojnë punonjësit e tyre të hyjnë dhe të ndajnë skedarët e ruajtur në server. Not Sync – vetëm ju si pronar i llogarisë kontrolloni çelësin e të dhënave. Meqenëse skedarët janë të koduar në burim, ju jeni shumë më të sigurt nga skemat e marketingut skicë, punonjësit me qëllim të keq, dorëzimet e të dhënave ligjore dhe shkeljet e të dhënave.

Më shumë se kaq, Sync nuk lejon qasjen e palëve të treta. Ju nuk do të jeni në gjendje të integroni aplikacione të palëve të treta, por nëse siguria është përparësia juaj, atëherë ky është një lajm i shkëlqyeshëm. Ata gjithashtu ofrojnë 2FA.

Dhe përderisa ato nuk janë të bazuara në BE, Sync është i vendosur në një vend i cili është po aq i rreptë për privatësinë – Kanada. Pra, Sync është plotësisht në përputhje me standardet globale të të dhënave si GDPR, PIPEDA dhe më shumë. Nuk është çudi që ato janë kaq të njohura me bizneset e vogla!

Ata janë dhunti për sigurinë shtrihet edhe në ndarjen e skedarëve. Supershtë shumë e lehtë për të shpërndarë skedarë dhe dosje të çdo madhësie për përdoruesit jo-Sync. PLUS jeni i armatosur me një arsenal tiparesh për t’i mbajtur këto skedarë jashtë duarve të gabuara. Nga kriptimi i njohurive zero në aksionet e skedarëve, deri te përcaktimi i njoftimeve për aktivitetin e lidhjes

Gjëra të tjera që na pëlqyen në lidhje me Sync:

 • Pika të shumta të hyrjes
  Përveç vetë softverit, ai ka një aplikacion të shkëlqyer celular dhe një panel të dobishëm në internet për të hyrë në skedarë nga çdo shfletues web.
 • Funksionaliteti i kasafortave të të dhënave
  Ruajtje ultra e sigurt që nuk sinkronizohet automatikisht. Ju gjithashtu mund të ktheheni në çdo pikë në kohë.
 • Rikthimi
  Konsumatorët Falë Sinkronizimit mund të rivendosin çdo skedar ose dosje të fshirë brenda 30 ditëve të kaluara. Sync Pro & Klientët e biznesit mund të rivendosin çdo skedar ose dosje të fshirë brenda një 365 ditësh shumë mbresëlënëse. Anothershtë një fitore tjetër kundër kërkesës për veshje dhe kërkesat e GDPR të keni një plan për rikuperimin e të dhënave.
 • Funksionet për t’i mbajtur bizneset të sigurta
  Nga fshin skedarët e largët në auditimet e skedarëve të vjedhura. Për të mos përmendur ndryshimin e gjurmimit, statistikat e hollësishme dhe versionimin e skedarëve që janë të shkëlqyera për bashkëpunim.

Ajo që nuk na pëlqen në lidhje me Sync?

 • Vetëm kontratat vjetore
  Ju do të duhet të paraqitni një minimum prej 39.20 £ (për planin e tyre personal 500 GB) për një vit. Thënë kështu, çmimet janë konkurruese, veçanërisht nëse vendosni për nivelet më të larta të ruajtjes.
 • Jo më e mira për gjëra bashkëpunuese, apo produktivitet
  Nuk ka pamje të skedarëve.
 • Jo më i shpejtë
  Kriptimi i nivelit të lartë i kombinuar me të dhënat e tij në Kanada do të thotë se mund të ketë vonesa të vogla me ngarkimin dhe shkarkimin e skedarëve më të mëdhenj.

Planet e sinkronizimit & çmimi:

Regjistrohuni për një ruajtje të menjëhershme prej 5 GB, ose zgjedhni një nga planet e tyre të biznesit ose personal të paguar. Ata kanë nivele të ndryshme të hapësirës së ruajtjes dhe përdoruesve për një llogari.

Planet e Biznesit dhe icingmimet e Sync.com

(Sync.com Planet e Biznesit & çmimi)

Planet dhe çmimet personale të Sync.com

(Sync.com Planet personale & çmimi)

Lexoni rishikimin tonë të thelluar në Sync.com për më shumë informacion!

2. pCloud

https://www.pcloud.com

pCloud

Shuma e ruajtjes

2TB

Lehtësinë e përdorimit

A+

Pricemimi (GBP)

£ 6.40 / mo

Karakteristikat kryesore

 • Qasje në skedar offline
 • Sinkronizimi automatik
 • Plani i jetës
 • Shkarko & lidhja e ngarkimit

"Siguria hermetike përmbush UX të shkëlqyeshme dhe një plan të shkëlqyeshëm të vlerës së jetës."

Pranë në krye listës sonë është pCloud. Një i afërt relativ, i pCloud shpejt e provoi veten një zgjidhje të fortë për përdoruesit personal dhe të biznesit.

Mos harroni vetëm fjalën tonë për të – pyesni Uber, Airbnb ose Instagram! pCloud ka një listë mjaft yjore të klientëve.

Farë duam më shumë për pCloud?

pCloud është e përkryer për përdoruesit e Britanisë së Madhe sepse ofron gjithashtu siguri të të dhënave të nivelit të lartë – ai që i jep Sync synon të fitojë paratë e saj! Mjaft fjalë për fjalë.

pCloud përdor gjithashtu AES 256 me njohuri zero për mbrojtje maksimale. Shërbimi i saj i kriptimit nga ana e klientit quhet pCloud Crypto dhe kodon skedarët përpara se ato të dërgohen për ruajtje.

Përdoruesit e pCloud gjithashtu gëzojnë një sistem të shkëlqyeshëm të rikuperimit të të dhënave. Ata ruajnë 5 kopje të veçanta të çdo skedari të ngarkuar në 3 vendndodhje të ndryshme në objektin e tyre të qendrës së sigurt të të dhënave – kështu që ju mund të jeni të thjeshtë duke e ditur që nuk do të humbni kurrë një skedar përsëri! pCloud Rewind gjithashtu ndihmon në gjurmimin e historisë së skedarit tuaj për 30 ditë, kështu që lehtë të riktheheni në një version të mëparshëm.

Ju e dini se çfarë tjetër ne me të vërtetë duam? Ajo ofron vlerë fantastike! Ju mund të zgjidhni pagesa mujore, ose – më së miri – një plan jetësor – duke ju kursyer 103.50 £ në 5 vjet nëse paguani për planin jetësor të Premium Plus 2TB.

Anëtarësimet gjatë gjithë jetës janë shumë të rralla në industri dhe janë perfekte nëse mendoni se do të jeni një përdorues afatgjatë i cloud. Ju nuk do të duhet të shqetësoheni për rinovimet e pajtimeve përsëri!

Plus, një kompani e respektuar si pCloud do të jetë rreth e rrotull për një kohë të gjatë, të gjatë.

Gjëra të tjera që na pëlqyen rreth pCloud:

 • E pajtueshme me pothuajse të gjitha platformat dixhitale (madje edhe Linux!)
  Dhe sistemet celularë si Android, iOS dhe Windows celular. A e përmendëm që e duam aplikacionin celular?
 • Marrëdhëniet e sinkronizimit me porosi përmes panelit të kontrollit të desktopit
  Në thelb, kjo ju lejon të lidhni dosjet e zgjedhura brenda sistemit tuaj të skedarëve me dosjet në cloud tuaj dhe i mban gjërat e organizuara.
 • Paraprakisht media
  Ju mund të shikoni dokumentet dhe fotot tuaja – dhe madje të përmasoni madhësinë e imazheve dhe të bëni shfaqje prezantuese!
 • Rrjedha direkte
  Ju mund të transmetoni çdo muzikë dhe video jashtë dosjes tuaj Crypto.
 • Magazinim falas
  Një depo dajak 10 GB për të filluar me FALAS!

Ajo që nuk na pëlqen në lidhje me pCloud?

 • Qendrat e saj të të dhënave janë në SH.B.A.
  Thënë kështu, është në përputhje me GDPR.
 • Disa nga shërbimet kryesore të tij paguhen shtesa shtesë
  pCloud Crypto do t’ju kushtojë një shtesë prej 4,00 / / muaj, megjithëse mund ta zhbllokoni atë për një pagesë gjatë gjithë jetës prej 100.
 • Vetëm periudha e mbajtjes 15-ditore për versionet e skedarëve (përdorues falas)
  Ose 300 ditë (përdorues i paguar). Nëse doni të rritni periudhën e ruajtjes së historisë tuaj në një vit, është 28,80 £ shtesë.
 • Jo 2FA
  Kim Martin Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map