8 VPN më e mirë për Indonezinë 2020 (Testuar me shpejtësi!) – Bitcatcha

Duke menduar për Indonezinë, dikush mund të joshet të ketë në mendje një destinacion për pushime ekzotike me vendndodhje aq të larmishme sa qendrat e mëdha tregtare deri në plazhet skenike. Fatkeqësisht, të jetosh në vend mund të përbëjë një skenar krejt të ndryshëm, duke pasur parasysh epërsinë e qeverisë së tij për të kryer aktivitete të fshehta të mbikëqyrjes edhe për banorët e vet.


Me një rezultat të Lirisë së Internetit aq i ulët sa ai i Indisë, duhet të habisë fakti se ka pasur incidenca të shumta atje të aktiviteteve dixhitale shtypëse të qeverisë në Indonezi. Nga lejimi i vetvetes i aftësive mbikëqyrëse të përcaktuara gjerësisht, deri tek bllokimi i platformave të mediave sociale, banorët e Indonezisë janë një rast i përsosjes së përdorimit si ata që do të përfitonin shumë nga përdorimi i një VPN.

Me një popullsi prej mbi 260 milion, Indonezia ka një shkallë relativisht të ulët të depërtimit në internet prej 54.68% dhe megjithatë ka kufizime në platformat e mediave sociale, ka kufizuar qasjen në përmbajtje politike dhe madje ka parë arrestimin e disa blogerëve të profilit të lartë.

Me përdorimin e kujdesshëm të VPN-ve, shumë nga kjo mund të shmangen me kujdes, veçanërisht pasi VPN nuk janë të paligjshme atje.

Contents

Indonezia përdor një zvarritës me bazë AI për të zbuluar shkeljet e përmbajtjes

Në fillim të vitit 2018, Ministria e Komunikimit dhe Teknologjisë së Informacionit të Indonezisë (MCIT) nisi atë që u quajt Cyber ​​Drone 9. Rrëshqitësi në internet me porosi u krijua me dy synime në mendje – të kërkonte se çfarë qeveria vlerësonte si “përmbajtje negative” dhe më pas të bllokonte indonezianët nga hyrje në të.

Parametrat mbi të cilët punon zvarritësi janë ende duke u rafinuar pasi bazohet në UA, por deri më tani, qëllimi duket mjaft i gjerë. Sipas burimeve, përmbajtja negative mbulon ombrellën e “pornografisë, lojërave të fatit, paraqitjeve të dhunës, radikalizmit dhe diskriminimit bazuar në racë dhe fe”.

Kjo më tej shtohet nga ISP-të të cilat në mënyrë arbitrare kryejnë aktivitetet e tyre bllokuese për arsye të ndryshme. Për shembull, në vitin 2016 përdoruesit e Indonezisë raportuan që Netflix ishte bërë i paarritshëm përmes Telkomsel edhe pse nuk ishte në listën e ndalimeve.

Jo vetëm që situata nuk u zgjidh për të ndihmuar përdoruesit, por ISP u falënderua nga ministritë e qeverisë për ndërmarrjen e nismës për bllokimin e një kompanie për të cilën pretendonte, “funksiononte në mënyrë të paligjshme pa licencimin e duhur”.

Qasja në Netflix u lejua përsëri përsëri në 2017 kur kompania nënshkroi një marrëveshje me telco-në më të madhe në vend.

Qeveria i jep vetes kompetenca të gjera mbikëqyrjeje

Brenda qeverisë, disa agjenci kanë kompetencat të kufizojnë përmbajtjen në internet nën atë që etiketohet si Ligji i Informacionit dhe Transaksioneve Elektronike (Ligji ITE). Ligji është ndryshuar disa herë për të rritur fushën e kompetencave të listuara në të.

Ligji ITE tani jo vetëm që lejon bllokimin e përmbajtjes, por një pjesë e ndryshimeve u ka lejuar autoriteteve të urdhërojnë ISP-të ta bëjnë këtë. Që atëherë numri i agjencive me autoritetin për të filtruar përmbajtjen është rritur.

Pasiguria në të drejtën e privatësisë

Edhe pse zyrtarisht, indonezianët supozohet se kanë të drejtën e tyre të privatësisë të mbrojtur nga kushtetuta, me sa duket nuk është një ligj i krijuar për të ndihmuar në zbatimin e kësaj të drejte. Për shkak të mandateve qeveritare për kompanitë që të ruajnë të dhënat e përdoruesve, privatësia është disi e dyshuar.

Kjo është veçanërisht e vërtetë pasi disa kompani janë të njohura që furnizojnë agjencitë e zbatimit të ligjit me të dhëna të përdoruesit kur kërkohen. Rastësisht, ky është një nga elementët kryesorë të një VPN – mbrojtja e intimitetit të përdoruesit. Shumica e VPN-ve më të mira garantojnë përdoruesit se nuk do të mbahen regjistrat e aktiviteteve të tyre, që do të thotë fjalë për fjalë se nuk ka të dhëna për të dorëzuar nëse bëhet një kërkesë.

Nga një afat kohor i aktiviteteve gjatë disa viteve, ne mund të shohim se qeveria po lëviz sistematikisht jo vetëm për të fituar të drejta arbitrare për të hyrë në të dhënat e përdoruesit, por gjithashtu po formëson mjedisin për t’i mundësuar asaj ta bëjë këtë me lehtësi. Afati kohor i mëposhtëm është një kllapa e tillë e skenarëve të implementuar që theksojnë këtë;

 • 2000 – Qeveria e mandaton periudhën e mbajtjes së klientëve telco jo më pak se tre muaj
 • 2012 – Ofruesit e sistemeve elektronike që ofrojnë shërbime publike të nevojshme për ndërtimin e qendrave të të dhënave
 • 2016 – MCIT detyron ofruesit e OTT të përfshihen në vend për të lehtësuar përgjimin ligjor

Ndërsa anonimiteti nuk është i rregulluar me ligjin e Indonezisë, këto piketa janë hapa drejt dhe drejtësisë për agjencitë qeveritare në vend për të zhveshur atë shtresë të anonimitetit..

Arrestimi dhe ndjekja penale e aktivistëve në internet

Në emër të sigurisë kombëtare, Indonezia gjithashtu ka goditur fuqishëm përdorimin e Internetit për qëllime të ndryshme duke përfshirë, por pa u kufizuar në, shpifje, çështje fetare dhe manipulim të përmbajtjes (“lajme të rreme”).

Ndërsa kjo mund të duket shumë Donald-Trump-esque, realiteti është më i qartë dhe në të paktën një rast një përdorues i Internetit në vend u arrestua për ndarjen e përmbajtjes kritike në një folës të Dhomës së Përfaqësuesve. Në 2017 tre media u morën gjithashtu në detyrë (Shënim: Përmbajtja e lidhjes është në indonezisht) nga një zyrtar qeveritar që pretendoi për shpifje nga ana e tyre.

VPN-të janë akoma ligjore në Indonezi

Ndërsa ka incidenca të vazhdueshme të vendeve në botë (si Rusia dhe Kina) që fillojnë t’i kushtojnë vëmendje VPN-ve dhe të provojnë një lloj rregullimi, në momentin e kohës Indonezia nuk duket se i është bashkuar asaj bande.

Wefarë kërkojmë në një VPN

1. Intimiteti dhe anonimiteti

Siç mund ta kuptoni deri më tani, Indonezia me të vërtetë nuk është lloji i vendit ku dëshironi të jeni duke shfletuar në rrjetë pa përdorimin e një VPN, pavarësisht nëse jeni një kombëtar ose vizitor në vend. Për shkak të faktorëve që kam ndarë më lart dhe seriozitetit të pasojave të shkeljes së atyre rregulloreve, është një ide e mirë të përqendrohemi në aspektet e intimitetit dhe anonimitetit që ofron VPN për përdoruesit në Indonezi.

Me qeverinë, si dhe industrinë private që punojnë së bashku, si dhe në mënyrë të pavarur për të monitoruar dhe kontrolluar trafikun, një VPN duhet të jetë në gjendje të sigurojë që të dhënat dhe aktivitetet tuaja mund të mbahen saktësisht ashtu siç duhet – private.

Një nga mënyrat më të mira për të siguruar këtë është të vëzhgoni VPN-të që jo vetëm që kanë politika të rrepta të mos-prerjeve, por gjithashtu bazohen në vendet që janë më të dobëta në ligjet e tyre për ruajtjen e të dhënave. Kjo sigurisht që përjashton vendet në juridiksionin e pesë syve dhe katërmbëdhjetë syve.

2. Siguria

Magjistari i sigurisë në VPN është i njëjtë për përdoruesit me bazë në Indonezi si kudo tjetër. Bilanci ideal është i njohur vetëm për ju, si një përdorues. A zgjedhni për kriptim 256-bit në rrezikun e shpejtësisë më të ulët të VPN apo jeni të gatshëm ta ulni atë shirit për shpejtësi të shtuar?

Personalisht, unë mendoj se për tregun në Indonezi do të ishte më së miri të provosh dhe të mbash lart nivelet e kriptimit për dy arsye kryesore. E para është se një nga protagonistët në çështjen që po diskutojmë është qeveria indoneziane, e cila ka të ngjarë të ketë më shumë burime të dedikuara për përpjekjen për të prishur çdo kodim të hasur.

E dyta është se për shkak të shpejtësive mesatare më të ulëta të internetit në vend, ju jeni të sigurt për të mbajtur nivelet e shifrimit sa më të larta që të jetë e mundur pa kompromentuar shpejtësitë tuaja të përgjithshme maksimale të arritshme.

3. Plaçkitja e gjeolokacionit

Normalisht kur flasim për spoofimimin e gjeolokimit do të ishte me qëllim të hyrjes në përmbajtje alternative nga ofruesit kryesorë siç janë Netflix SH.B.A. ose iPlayer i BBC në MB. Sidoqoftë, përdoruesit e Indonezisë kanë shumë më tepër për të pritur në prehjen e gjeolokimit pasi që ka fjalë për fjalë një ton faqesh që nuk mund t’i qasen.

4. Mbështetje P2P

Një nga kategoritë e vendeve që bllokohen nga qasja në Indonezi duket se janë site përrua. Përsëri, kjo është një fushë tjetër ku një VPN do të ndihmonte vërtet. Shikoni për VPN që kanë udhëzime të trafikut P2P të shprehura qartë në kushtet e tyre të shërbimit, siç janë TorGuard ose NordVPN.

5. Shpejtësia dhe stabiliteti

Me një shpejtësi mesatare të brezit të linjës fikse mesatare prej vetëm 16.31Mbps në Indonezi, shumica e VPN-ve duhet të kenë çështje zero që përputhen me nevojat e përdoruesve atje. Shpejtësitë e celularit janë edhe më të ulëta me një mesatare prej 10.45Mbps, kështu që shqetësimi kryesor me VPN-të në Indonezi sigurisht që nuk do të jetë shpejtësia.

Renditur: VPN më e mirë për indonezianët

Si me të gjitha testet e mia VPN, përpara se të gjykoj shpejtësinë e tyre gjithmonë gjykoj vetë. Më poshtë është shpejtësia ime aktuale e brezit të gjerë bazuar në një linjë shërbimi prej 500Mbps, pa një lidhje VPN aktive:

Rezultati i testit të shpejtësisë fillestare - Indonezi

(Shikoni rezultatin e plotë të testit të shpejtësisë fillestare këtu)

Ndërsa jam i vendosur në Malajzi, shpejtësitë e mia do të priren të jenë të larta që lidhen me serverat VPN të rajonit të Azisë dhe më të ngadalshëm ndërsa lidhem me serverët në SH.B.A. ose Evropë. Për këtë provë u lidh me një server të testit të shpejtësisë me bazë në Indonezi për t’ju dhënë një ide mbi shpejtësinë relative mbi distancën.

Siç mund ta shihni, një lidhje pa VPN me një server lokal më lidh një shpejtësi të mirë prej 365Mbps. Shpejtësitë natyrisht që do të ndryshojnë herë pas here, prandaj merrni këtë me një majë kripe.

shënim

 1. Mimi bazohet në kursin e këmbimit të monedhës prej 1 USD = 14,148 IDR.
 2. Pricemimi i treguar bazohet në pajtimet me 12 muaj. Mimi mund të bëhet më i lirë kur të regjistroheni për një periudhë më të gjatë.
 3. 1. NordVPN

  https://nordvpn.com

  NordVPN

  shpejtësi

  i shkëlqyer

  siguri & intimitet

  Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5

  Pricemimi (IDR)

  98894 / mo

  Pikat kryesore të figurave

  • Nuk ka shkrime
  • Vrasin kaloni
  • Mbështet 6 Pajisjet

  "Me ndërfaqen e tij të hijshme, shpejtësi të qëndrueshme dhe plane fantastike të çmimeve afatgjata, Nord është një zgjedhje e jashtëzakonshme për çdo përdorues të VPN."

  NordVPN zë një vend të fortë të parë në listën tonë më të mirë VPN për Indonezi për shumë arsye. Një nga të parat është se ata janë të vendosur në Panama, i cili është gjithashtu një vend i mirë për të qenë për VPN. Përveç kësaj, NordVPN ka një reputacion të shkëlqyeshëm dhe është një tjetër ofrues i VPN që ka një numër të madh të serverëve në shumë vende.

  Politika e tyre e rreptë e mos-logjikës kombinon me kriptimin e klasës ushtarake 256-bit dhe planet e çmimeve të mëdha për t’i ofruar pothuajse secilit një marrëveshje që vështirë të rezistojë.

  Testi i Shpejtësisë NordVPN Indonezi

  Testi i Shpejtësisë NordVPN Indonezi – Server Jakarta
  (Shihni rezultatin e testit me shpejtësi të plotë)

  Me një shpejtësi në rrjedhën e poshtme të 16Mbps, në këtë raund provash NordVPN tregoi performancë shumë të qëndrueshme në serverin e tyre në Indonezi. Ajo që i bën ata edhe më tërheqës të plotë është se ata jo vetëm që lejojnë trafikun P2P por kanë serverë të optimizuar posaçërisht për trafikun P2P!

  Lexoni rishikimin tonë të thelluar në NordVPN për të mësuar pse është VPN # 1 i Bitcatcha!

  2. ExpressVPN

  https://www.expressvpn.com

  ExpressVPN

  shpejtësi

  mirë

  siguri & intimitet

  Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5

  Pricemimi (IDR)

  117711 / mo

  Pikat kryesore të figurave

  • Intimitet në det të hapur
  • 148 vendndodhje VPN
  • Kriptimi i plotë 256-bit

  "Përdorimi i ExpressVPN mund t’ju marrë një adresë IP në Indonezi që është e shpejtë, e sigurt dhe lejon transmetimin e mediave dhe më shumë."

  Për shkak të kufizimeve të shumta atje Nuk duhet të befasojë që ExpressVPN duket se ka vendosur pagesa të gjera infrastrukture për Indonezinë. Mesatarisht, ky shërbim VPN ofron një shërbim të shkëlqyeshëm gjithëpërfshirës nga shpejtësia më e lartë deri në aplikime dhe protokolle gjithëpërfshirëse – ideale për siguri, intimitet dhe anonimitet. Protokollet e saj të sigurisë janë gjithashtu klasa më e mirë për përdorimin e konsumatorit që ekziston sot.

  Unë e kam testuar shërbimin në mënyrë gjithëpërfshirëse dhe nuk kam asnjë hezitim në rekomandimin e tyre si ofruesi më i mirë i shërbimit VPN për përdoruesit në Indonezi. ExpressVPN është i qëndrueshëm dhe lejon hyrjen në një gamë të mirë të pajisjeve gjithashtu.

  Test Speed ​​ExpressVPN Indonezi

  Test Speed ​​ExpressVPN Indonezi – Server Jakarta
  (Shihni rezultatin e testit me shpejtësi të plotë)

  Si ide se sa e mirë bëhet, kam krahasuar shpejtësinë time të paracaktuar të linjës pa një VPN me një provë të mbuluar ExpressVPN në të njëjtin vend. Me ExpressVPN të lidhur dhe të lidhur me një server në Indonezi, kam arritur të tregoj një shpejtësi të fortë 86 Mbps në rrjedhën e poshtme.

  Lexoni rishikimin tonë të plotë në ExpressVPN për të parë pse është një nga zgjedhjet tona kryesore!

  3. Surfshark

  https://surfshark.com/

  Surfshark

  shpejtësi

  i shkëlqyer

  siguri & intimitet

  Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5

  Pricemimi (IDR)

  28155 / mo

  Karakteristikat kryesore

  • Lidhje me shumë hop
  • Mbështet shumë platforma
  • Nuk ka shkrime

  "I lirë dhe i qëndrueshëm në performancën, Surfshark është duke e bërë emrin e tij si një pretendent i fortë i ardhshëm."

  Për një shërbim relativisht të ri, Surfshark ka treguar performancë mbresëlënëse dhe këmbëngulje deri më tani. Oneshtë një nga garuesit më të fortë të porsaardhur dhe vendi i tij në këtë listë pasqyron sa mirë ka bërë deri më tani, përkundër ‘rinisë së saj’..

  Ata ofrojnë një paketë të plotë VPN me intimitet dhe siguri në thelbin e saj, të mbështetur nga tiparet e forta të shitjes së mbështetjes P2P dhe anashkalimit të lehtë të blloqeve rajonalë. Kjo funksionon veçanërisht mirë për ata që duan të hyjnë në përmbajtje të rajonit të ndryshëm tek ofruesit si Netflix ose Hulu.

  Për më tepër, ata kanë një ndërfaqe shumë minimale që nuk është ngatërruar nga një ton karakteristikash që as i keni kërkuar, as nuk dëshironi. Kjo i bën ata të përqendruar mjaft mirë dhe funksionojnë mirë për ata që thjesht nuk duan junk shtesë.

  test i shpejtësisë së surfshark Indonezi

  Testi i Shpejtësisë së Surfshark Indonezi – Server Surabaya
  (Shihni rezultatin e testit me shpejtësi të plotë)

  Me shumë ofrues të shërbimeve VPN që lënë pas dore zonën e Azisë Paqësorit në favor të Evropës dhe Amerikës së Veriut, Surfshark jo vetëm që ofron server në Indonezi, por u shërben përdoruesve në to shpejtësi të mirë. Në fakt, shpejtësia e qëndrueshme nga të gjithë serverët e tyre është një nga pikat kryesore të përdorimit të një lidhjeje Surfshark.

  Me shpejtësi më të madhe se 80Mbps përmes serverit të tyre Surabaya, përdoruesit në Indonezi ose ata që kanë nevojë të përdorin një server këtu do të jenë të lumtur.

  Mësoni më shumë për përsosmërinë e saj në shqyrtimin tonë të plotë mbi Surfshark!

  4. TorGuard

  https://torguard.net

  TorGuard

  shpejtësi

  i shkëlqyer

  siguri & intimitet

  Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5

  Pricemimi (IDR)

  79598 / mo

  Pikat kryesore të figurave

  • E ndërtuar për P2P
  • Proxy vjedhurazi TorGuard
  • Mbështet 5 lidhje

  "Përdorimi i TorGuard është një përvojë e lezetshme dhe i jep një sigurie që lidhja e tyre në internet është vërtet e sigurt."

  Një nga faktorët më të rëndësishëm vendosës në vendosjen e TorGuard është se ai është një ofrues i shërbimit shumë VPN miqësor me P2P. Nuk ka shumë shqetësime nga ana e përdoruesit, por është e jashtëzakonshme në performancën.

  Ndërfaqja TorGuard mund të duket pak e datuar kur hasen për herë të parë, por nuk ka dyshim se ka një nga ofruesit e shërbimeve më të sigurt VPN përreth. Edhe pse nuk ka shumë shqetësime nga ana e përdoruesit, performanca është mjaft e jashtëzakonshme.

  Ekziston një dallim kryesor midis TorGuard dhe shumë konkurrentëve në atë që ju lejon të zgjidhni se çfarë niveli të kriptimit ju preferoni. Kjo do të thotë që për përdoruesit e P2P, ju mund të fikni encryption një nivel dhe të shijoni shpejtësi më të shpejtë përrua në çdo kohë!

  Përveç kësaj, TorGuard ka shumë cilësi të tjera të shëlbimit, të tilla si shpejtësi të qëndrueshme, aftësi multi-platformë dhe aftësia për të anashkaluar bllokuesit VPN.

  Testi i Shpejtësisë TorGuard Indonezi

  Test i Shpejtësisë TorGuard Malajzi – Petaling Jaya Server
  (Shihni rezultatin e testit me shpejtësi të plotë)

  Fatkeqësisht, TorGuard nuk ka serverë të vendosur direkt në Indonezi, kështu që përdoruesit do të duhet të zgjedhin një jashtë vendit. Më e afërta do të ishte në Singapor ose Malajzi – përmes të cilit tregoi performancë të fortë me shpejtësi.

  Si një nga tre VPN-të më të mira për Indonezinë, sigurisht që TorGuard plotësoi kërkesa të caktuara për shpejtësi dhe veçanërisht duke pasur parasysh që do të duhej të lidheshin jashtë vendit, 77 Mbps është shumë i mirë. Dobësia e vetme është që për përdoruesit e rinj që janë mësuar me shkëlqimin e aplikacioneve moderne, ndërfaqja TorGuard do të duket si diçka nga e kaluara.

  Lexoni analizën tonë të plotë në TorGuard për më shumë informacion!

  5. CyberGhost

  https://www.cyberghostvpn.com

  Cyberghost

  shpejtësi

  i dobët

  siguri & intimitet

  Vlerësimi i 3 nga 5Vlerësimi i 3 nga 5Vlerësimi i 3 nga 5

  Pricemimi (IDR)

  84746 / mo

  Pikat kryesore të figurave

  • Ofron kompresim të të dhënave
  • Bllokimi i reklamave
  • Mbështet 7 pajisje

  "CyberGhost është i bazuar në Rumani por i ka kushtuar vëmendje nevojave të përdoruesve të Indonezisë duke rritur në mënyrë të qëndrueshme numrin e serverëve të tij në vend."

  CyberGhosties janë të lumtur me ta dhe ata me siguri janë përpjekur të jenë hip dhe optimistë në marketingun e tyre. Ky është një nga emrat më të njohur në industrinë VPN por personalisht unë mendoj se ata thjesht mund të jenë pak të mbingarkuar.

  Specifikimi i mençur CyberGhost flet fjalën e mirë, por duke kaluar provë me ta unë këshilloj një majë të vogël kripe. Mbani në mend edhe pse kjo është një listë renditje, kështu që pritjet e mia janë mjaft të larta.

  Cyberghost Indonezi

  Testi i Shpejtësisë CyberGhost Indonezi – Server Jakarta
  (Shihni rezultatin e testit me shpejtësi të plotë)

  Përdoruesit në Indonezi duhet të marrin parasysh se shumica e serverëve CyberGhost janë në zonën e BE, por për fat të mirë, ata kanë disa në rajonin e Azisë gjithashtu. Indonezia duket se është një përjashtim edhe pse dhe ata kanë krijuar të paktën tetë serverë të njohur në vend.

  Në përgjithësi, ne kemi arritur të kemi shpejtësi shumë të shfrytëzueshme prej 15Mbps që është akoma e mjaftueshme për të ndezur media.

  Shikoni shqyrtimin tonë të plotë në CyberGhost për të mësuar më shumë!

  6. IPVanish VPN

  https://www.ipvanish.com

  IPVanish

  shpejtësi

  i drejtë

  siguri & intimitet

  Vlerësimi i 3 nga 5Vlerësimi i 3 nga 5Vlerësimi i 3 nga 5

  Pricemimi (IDR)

  91820 / mo

  Pikat kryesore të figurave

  • Kriptimi i detyruar 256-bit
  • P2P i pakufizuar
  • Mbështet 10 pajisje

  "E shkëlqyeshme për Paranojakin, por mbase nuk do të jetë në krye të listës për përdoruesit me bazë në Indonezi, IPVanish është tregtuar, por i mbështetur dobët."

  IPVanish ka vuajtur shumë kohët e fundit për shkak të përqafimit të tij në disa … do të themi, incidente fatkeqe. Megjithatë, përveç kësaj, ki parasysh që ato janë nën menaxhim të ri dhe shpresojmë se gjëra të tilla do të bëhen gunga të shpejta në të kaluarën e tyre.

  Duke lëvizur ato incidente, ato mbesin një gjigand VPN në terren dhe mburren me shpejtësi të jashtëzakonshme. Për fat të mirë, pasi nëse keni ndonjë ankesë për shpejtësinë e tyre, nuk mund të bëni shumë pasi ato detyrojnë kriptimin 256-bit për të gjithë pa përjashtim.

  IPVanish VPN Malajzi

  Testi i Shpejtësisë IPVanish në Malajzi – Serveri i Kuala Lumpur
  (Shihni rezultatin e testit me shpejtësi të plotë)

  Përsëri, IPVanish nuk është një me një prezencë lokale të serverëve në Indonezi, kështu që më të afërtat ishin në Singapor ose Malajzi. Në lidhjen e Malajzisë unë arrita të krijoj një shpejtësi në rrjedhën e poshtme të rreth 3Mbps e cila është mezi e shfrytëzueshme. Për ata që janë të gatshëm të eksperimentojnë, gjithmonë mund të provoni serverë të tjerë në rajon që mund të japin rezultate më të mira. Sidoqoftë, lidhja ishte e qëndrueshme dhe më shumë se e mjaftueshme për të transmetuar median.

  Lexoni rishikimin tonë të thelluar në IPVanish për të mësuar më shumë!

  7. PureVPN

  https://www.purevpn.com

  PureVPN

  shpejtësi

  i drejtë

  siguri & intimitet

  Vlerësimi i 3 nga 5Vlerësimi i 3 nga 5Vlerësimi i 3 nga 5

  Pricemimi (IDR)

  47112 / mo

  Pikat kryesore të figurave

  • Aplikacione të lehta për t’u përdorur
  • Bandwidth i pakufizuar
  • Mbështet tunelizimin e ndarë

  "PureVPN është padyshim një nga drejtuesit në një industri të plotë falë një rrjeti të qëndrueshëm të serverëve."

  Duke pritur mbi 2,000 serverë të vendosur në më shumë se 140 vende të botës, PureVPN sigurisht që ka infrastrukturën e nevojshme për tu treguar si një udhëheqës i industrisë. Ai e plotëson këtë me karakteristika të shkëlqyera sigurie të shkallës së ndërmarrjes për të mbrojtur përdoruesit e saj nga ndërhyrja ose zbulimi.

  PureVPN Indonezi

  Testi i Shpejtësisë PureVPN Indonezi – Server Jakarta
  (Shihni rezultatin e testit me shpejtësi të plotë)

  Një përfitim i madh i provimit të tyre është se ata janë një nga të paktët në treg tani të cilët po lejojnë hyrjen në protokollin WireGuard – një protokoll i gjeneratës së ardhshme që supozohet se është dritë përpara përpara OpenVPN. Isshtë paksa e kufizuar në mbulim, me një prani në vetëm rreth pesë vende.

  Duke u lidhur me një server PureVPN me bazë në Xhakartë unë isha në gjendje të marr shpejtësi prej rreth 4 Mbps, përsëri, mjaft i paqartë..

  8. FastestVPN

  https://fastestvpn.com

  FastestVPN

  shpejtësi

  i drejtë

  siguri & intimitet

  Vlerësimi i 3 nga 5Vlerësimi i 3 nga 5Vlerësimi i 3 nga 5

  Pricemimi (IDR)

  35228 / mo

  Pikat kryesore të figurave

  • Serverë të optimizuar për P2P
  • Lejon ndalimin e serverit
  • Mbështet 10 pajisje

  "FastestVPN nuk është më i shpejtë por sigurisht që ofron një propozim vlerash që është vështirë të kundërshtohet."

  FastestVPN nuk është më e shpejtë që kam provuar, por as nuk është më e ngadalta. Ajo ofron që vendet më të kufizuara të lidhin lidhjen tuaj krahasuar me shumë VPN të nivelit më të lartë, por me çmime prej sa 83 centë në muaj është vjedhje. Ata gjithashtu kanë serverë të optimizuar P2P gjë që i bën ata të mirë edhe për këtë.

  Mimet e ulëta vijnë me një pengesë serioze dhe kjo është performanca e kufizuar në tejkalimin e bllokimit gjeo-bllokues. Më në fund zbuluam, FastestVPN nuk mund të të lejojë të hysh në përmbajtje të Netflix SHBA ose iPlayer të MB në Mbretërinë e Bashkuar – parakolp!

  Drejtohuni në rishikimin tonë FastestVPN për të mësuar më shumë!

  A kam vërtet nevojë për një VPN në Indonezi?

  Duke folur seriozisht, Indonezia duket se është një nga vendet për të cilat jam shqetësuar gjithnjë e më shumë për shkak të faktorëve të ndryshëm. Nëse do të ishte aq e thjeshtë sa rregullimi i thjeshtë për qëllim parandalimin e shfaqjes së krimeve, gjërat nuk do të ishin aq të këqija.

  Sidoqoftë, skena e intimitetit dhe sigurisë në Indonezi duket të jetë kaotike dhe qeveria me sa duket nuk i intereson shumë liria e Internetit. Kjo e kombinuar me vullnetin për të ndaluar dhe ndjekur penalisht, bën një presion të jashtëzakonshëm te përdoruesit e Internetit në vend.

  Unë mendoj se përdorimi i një VPN duhet të renditet mjaft lartë në axhendën e shumicës së përdoruesve atje. Kjo shkon dyfish, kështu që për të huajt që janë në Indonezi për punë ose kohë të lirë – ju me siguri nuk doni të provoni legjislacionin dhe të përfundoni në një burg indonezian – për arsye të paspecifikuara.

  Për të përmbledhur, këtu janë 3 VPN kryesore për Indonezinë:

  SPEED

  SIGURIA & PRIVACY

  ICEMIMI (IDR / MO)

  NordVPN

  i shkëlqyer

  Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5

  98894

  VIZITA VPN

  ExpressVPN

  mirë

  Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5

  117711

  VIZITA VPN

  Surfshark

  i shkëlqyer

  Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5

  28155

  VIZITA VPN

  Kim Martin Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map