Singapori ka kohë që dihet se është një vend me ligje mjaft drakoniane dhe shumë fatkeqësisht kjo ka rezultuar në një farë mënyre që ajo të bëhet një shtet i përparuar i mbikëqyrjes. Shoqëruar me marrëdhëniet e saj të ngushta me Shtetet e Bashkuara në lidhje me Marrëveshjen e Tregtisë së Lirë të Shteteve të Bashkuara-Singapor, banorët në qytet-shtet kanë arsye të mira për t’u mërzitur në lidhje me privatësinë dhe anonimitetin e tyre në internet.

Ndër të gjitha vendet në botë, ndoshta Singapori është një nga ata që janë në krye të listës kur bëhet fjalë për domosdoshmërinë e përdorimit të një shërbimi VPN. Të paktën tani për tani, ndërsa është akoma e ligjshme të përdorësh një.

Contents

Qeveria Singapore përdor ligjërisht Spyware

Ndërsa Singapori duket për shumë njerëz një bazament i procesit demokratik dhe pavarësisë së gjyqësorit, pak e dinë se detajet në kushtetutën e vendit i japin qeverisë së saj të drejta të jashtëzakonshme mbi qytetarët dhe banorët e saj. Kjo është dukshëm kështu kur bëhet fjalë për aktivitete dixhitale sidomos kur bëhet fjalë për privatësinë.

Për shembull, kushtetuta e Singaporit nuk përfshin në mënyrë specifike ndonjë të drejtë në privatësi dhe akte të tjera nënligjore për këtë fakt për të fuqizuar organe të caktuara qeveritare të drejtën të ndërhyjnë në aktivitetet e qytetarëve privatë në internet. Këto përfshijnë Kodin e Procedurës Penale (ndryshuar në vitin 2012) dhe Aktin e Keqpërdorimit të kompjuterit dhe sigurimit në internet (ndryshuar në 1997).

Në një mënyrë më të rastësishme të të folurit, Singaporasit dhe banorët e vendit nuk kanë zyrtarisht të drejtë të intimitetit dhe disa agjenci qeveritare mund, pa qenë e nevojshme urdhër ose urdhër gjyqësor të kryejnë mbikëqyrje dhe përgjime të transmetimit.

Vendi është emëruar si një nga 25 të cilët presin serverët e komandës dhe kontrollit për FinSpy (një lloj Malware i përdorur për vëzhgim dhe kontroll) në prapavijë. Kjo do të thotë që qeveria mund të përdorë pothuajse të gjitha të dhënat në vend pa pasur të drejtë të drejtën për rekurs ligjor.

Akti i të drejtave të autorit (Singapori 2014) është zbatuar fuqishëm

Ju mund të keni dëgjuar se në SH.B.A., aksionarët e skedarëve P2P shpesh goditen me padi dhe që shumë kompani kanë ndjekur aktivitete për ndarjen e skedarëve. Për shkak të Marrëveshjes së Tregtisë së Lirë të Shteteve të Bashkuara-Singapor, Singapori është i detyruar të bëjë të njëjtën gjë në shumë raste.

Kjo ka qenë në të kaluarën e bërë nga Shoqata e Industrisë së Regjistrimit të Singaporit për shembull dhe unë di për individë që kanë marrë pushime dhe dëshira për letrat nga Ofruesit e Shërbimeve të tyre të Internetit (ISP).

Kjo do të thotë që jo vetëm që ka kompani që kërkojnë t’i ngarkojnë ato, por ISP-të në Singapor janë në bashkëpunim me ta për të ndjekur klientët e tyre.

VPN-të janë akoma ligjore në Singapor

Në vitin 2016 u mbajt një konsultim publik në Singapor nga Ministria e Ligjit për të shqyrtuar ligjshmërinë e përdorimit të shërbimeve VPN në vend. Kjo është bërë me qëllim të azhurnimit të Ligjit për të drejtat e autorit për të mundësuar zbatimin më të rreptë.

Aktualisht ka vetëm një pjesë të vogël të vendeve në botë që kanë ndaluar përdorimin e VPN plotësisht dhe një numër pak më të madh që lejojnë vetëm ofruesit e shërbimeve VPN të kontrolluara nga shteti. Për t’ju dhënë një ide mbi llojin e vendeve që ndalojnë VPN-të, Koreja e Veriut dhe Iraku janë midis tyre, ndërsa Kina dhe Rusia lejojnë vetëm shërbimet e kontrolluara nga qeveria të operojnë.

Megjithatë, duke pasur parasysh faktin se qeveria e Singaporit po debaton për këtë çështje do të thotë se është shumë në mendjen e tyre.

Wefarë kërkojmë në një VPN për Singaporin

1. Intimiteti dhe anonimiteti

Ndërsa privatësia është normalisht e lartë në listën e nevojave për një ofrues të shërbimit VPN për t’u kujdesur, askund nuk mendoj se në rajon ka një nevojë më të lartë për të sesa përdoruesit në Singapor. Nga mbikëqyrja e qeverisë deri tek monitorimi i ISP dhe kërcënimi i veprimit të shpejtë ligjor, përdoruesit e Internetit në Singapor janë ndoshta disa nga grupet më të presionuara në të gjithë rajonin e Azisë Paqësorit.

Si i tillë është jetike që çdo ofrues i shërbimit VPN i përdorur në Singapor të ketë një rekord të qëndrueshëm të intimitetit të përdoruesit siç është një politikë rreptësisht mos-prerjes dhe ndoshta edhe në masën e pranimit të llojeve të pagave anonime. Kjo mund të përfshijë Certifikata Dhurate, Para të gatshme apo edhe Cryptocurrency.

2. Siguria

Ndërsa disa përdorues kanë mundësinë të ndryshojnë opsionet e kriptimit në normat më të ulëta për të mundësuar shpejtësi më të shpejtë të VPN, duke pasur parasysh aftësitë e përparuara të mbikëqyrjes së qeverisë Singapore, mund të jetë e mençur të kërkosh një ofrues VPN i cili ka një fokus në sigurinë përveç privatësisë.

Siguria në një VPN vjen nga dy burime kryesore – protokollet e vendosjes së komunikimit dhe kriptimi për rrjedhën e të dhënave. Ka shumë nga këto në dispozicion dhe për fat të mirë, shumë VPN kanë gamën e plotë të hapur për përdorim.

3. Shpejtësia dhe stabiliteti

Shpejtësia, fatmirësisht, nuk është aq shumë çështje madhore në Singapor, falë vendndodhjes së saj të shkëlqyeshme në lidhje me linjat e komunikimit global dhe natyrisht infrastrukturën fantastike që ka vendi. Si i tillë, pothuajse çdo ofrues në vend do të jetë në gjendje të kujdeset për shpejtësi të mëdha.

Kjo është situata ideale në Singapor për përdoruesit e VPN pasi ata mund të zgjedhin një server me mbylljen e vendndodhjes së mundshme fizike që mbështet natyrshëm transmetimin e të dhënave me shpejtësi të lartë.

4. Mashtrimi i gjeolokacionit

Ndërsa vendndodhja e serverit mund të mos jetë aq shumë sa një çështje me përdoruesit e VPN në Singapor, duhet të bëni kujdes që të shmanget në varësi të VPN-ve të cilat kanë shumë vëmendje jashtë Azisë. Sigurisht, do të ishte mirë nëse prerja e tokës është rezultati i synuar, por kjo mund të rezultojë në nivele më të ulët të disponueshmërisë në rajonin e Azisë.

5. Ndihma P2P

Ndoshta kriteri i dytë më kritik për ofruesit e shërbimeve VPN në Singapor është aftësia për të kujdesur dhe menaxhuar mirë trafikun P2P. Shkëmbimi i skedarëve P2P shpesh vendos kërkesat e rënda të bandës në VPN dhe disa shqetësohen për të.

Një ide e mirë do të ishte të zgjidhni atë që tregon qartë politikat e tij për përdorimin e P2P, siç është TorGuard. Të paktën, VPN duhet të ketë një përzgjedhje të serverëve të dedikuar për përdorimin e shkëmbimit të skedarëve P2P.

Renditur: VPN më e mirë për Singaporin

Para se të kaloj rezultatet e mia të provës, këtu do të doja të krijoja një shpejtësi fillestare për Internetin tim. Më poshtë është shpejtësia ime aktuale e brezit të gjerë bazuar në një linjë shërbimi prej 500Mbps, pa një lidhje VPN aktive:

Asnjë bazë fillestare e shpejtësisë VPN

(Shikoni rezultatin e plotë të testit të shpejtësisë fillestare këtu)

Siç mund ta shihni, unë jam në gjendje të krijoj një lidhje relativisht të mirë me një server të testit të shpejtësisë me bazë në Singapor pa një VPN, megjithëse në rrjedhën e sipërme e mia duket pak e kufizuar.

shënim

Kursi i këmbimit i përdorur: 1) 1 USD në 1.38 SGD; 2) 1 Euro deri në 1.56 SGD

1. NordVPN

https://nordvpn.com

NordVPN

shpejtësi

i shkëlqyer

siguri & intimitet

Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5

Pricemimi (SGD)

5.50 / mo

Pikat kryesore të figurave

 • Mbi 4,000 serverë
 • Shpejtësia e shpejtë
 • Nuk ka shkrime & Vrasin kaloni
 • Mbështet 6 Pajisjet

"Ndërfaqe e shkëlqyeshme, shpejtësi të qëndrueshme dhe plane fantastike të çmimeve afatgjata."

Unë mendoj se mund të them me siguri se në mesin e të gjithë ofruesve VPN që kam shikuar, NordVPN lehtë del në krye në shkallën e tyre të gjerë gjeografike dhe mbulimin. Ajo ka një përhapje prej mbi 4,000 servers në 62 vende me madje një numër të mirë të atyre që janë në rajonin e Azisë Paqësorit.

Ju mund të siguroheni se privatësia juaj është në duar të mira pasi ka një politikë të rreptë mos-prerjeje, kështu që daa juaj nuk do të mbahet. NordVPN është i bazuar në Panama, i cili nuk ka me të vërtetë ndonjë ligj për ruajtjen e të dhënave për të cilin flitet.

Lidhja mund të jetë po aq e sigurt sa të doni pasi që NordVPN mbështet jo vetëm encryption 256-bit, por gjithashtu ka edhe diçka të quajtur ‘double VPN’. Do të thotë që të lidheni me një server VPN dhe më pas të kërcej atë lidhje me një tjetër para se të shkoni në adresën tuaj të destinacionit.

Paranoia, ndoshta, por nëse qeveria juaj është e Ditur që të spiunojë legalisht, nuk do të jeni më paranojak sesa të përballeni me ligjin për arsye të panjohura?

Testi i Shpejtësisë NordVPN në Singapor

Testi i Shpejtësisë NordVPN – Server Singapor
(Shihni rezultatin e testit me shpejtësi të plotë)

Serveri Singapor nga NordVPN ishte jashtëzakonisht i mirë për sa i përket lidhjeve të shkojnë dhe shpejtësitë ishin mbresëlënëse, të dy ngarkoni dhe shkarkoni. Ata gjithashtu kanë serverë specialiteti P2P që janë optimizuar për këtë lloj trafiku.

Mimet janë rreth normës, por nëse jeni duke kërkuar për një VPN të cilës do i përmbaheni për një periudhë më të gjatë, NordVPN është ai për ju. Me një pajtim tre vjeçar çmimet e tyre bien ndjeshëm dhe janë disa nga më të mirat që kam parë në treg.

Lexoni rishikimin tonë të thelluar në NordVPN për të mësuar pse është VPN # 1 i Bitcatcha!

2. ExpressVPN

https://www.expressvpn.com

ExpressVPN

shpejtësi

i shkëlqyer

siguri & intimitet

Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5

Pricemimi (SGD)

11.47 / mo

Pikat kryesore të figurave

 • Mbrojtja e privatësisë në det të hapur
 • Kriptimi i plotë 256-bit
 • 148 vendndodhje VPN

"ExpressVPN ofron një shërbim kaq të mirë në një kriter shumë të gjerë – i rrallë për një VPN!"

ExpressVPN ishte një nga të parat që kam provuar ndonjëherë dhe në fillim, ndjeva se ishte… joimprurëse. Shumë kohë më vonë dhe shumë shërbime të tjera VPN nën rripin tim, vetëm atëherë isha me të vërtetë në gjendje ta vlerësoja për atë që ishte – një fole e të gjitha tregtive dhe vlerësuar shumë shumë në shumicën e tyre!

Për shembull, jo gjithmonë mund të jetë më i shpejtë, ose të ofrojë gamën më të gjerë të protokolleve të lidhjes, ose madje mund të ketë numrin më të madh të serverëve në shumicën e vendeve, por përfundimisht nuk ishte ndonjë slouch në ndonjë zonë të veçantë.
Kam parë shumë VPN të shkëlqyera në një ose dy fusha vetëm për të rënë në sipërfaqe në të tjerët dhe jam pyetur, në fund të ditës, pse unë si përdorues dëshiroj ta lidh veten me një shërbim që nuk mund të performojë aq në mënyrë të arsyeshme siç mund të ishte në sa më shumë fusha siç kisha nevojë për të?

Për këtë arsye, si dhe reputacionin e saj yjor në qarqet VPN (sigurisht e merituar), unë nuk kam asnjë hezitim t’i rekomandoj ata si një pretendent kryesor.

Test Speed ​​ExpressVPN Singapor

Test Speed ​​ExpressVPN – Server Singapori
(Shihni rezultatin e testit me shpejtësi të plotë)

Siç e shohim nga shpejtësia, ajo mund të mos përputhet me shpejtësinë time ‘të zhveshur’ të linjës, por infrastruktura e Singaporit sigurisht që i jep një avantazh. ExpressVPN dihet gjithashtu se është në gjendje të menaxhojë shpejtësi relativisht të stallave në shumë prej serverëve të tyre, kështu që nuk ka të ngjarë të keni ngecur me një vendndodhje të vetme.

Mund të mos jetë më e lirë, por sigurisht nuk është më e shtrenjta. Si një bilanc fantastik i performancës së çmimeve, ky shërbim VPN ka ardhur shumë larg.

Lexoni rishikimin tonë të plotë në ExpressVPN për të parë pse është një nga zgjedhjet tona kryesore!

3. Surfshark

https://surfshark.com/

Surfshark

shpejtësi

i shkëlqyer

siguri & intimitet

Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5

Pricemimi (SGD)

2.75 / mo

Karakteristikat kryesore

 • Lidhje me shumë hop
 • Mbështet shumë platforma
 • Nuk ka shkrime

"I lirë dhe i qëndrueshëm në performancën, Surfshark është duke e bërë emrin e tij si një pretendent i fortë i ardhshëm."

Surfshark mund të jetë një nga ofruesit më të rinj të VPN përreth, por ajo ka arritur të përmbushë pritjet mjaft të larta shumë shpejt. Ata kanë shkuar nga 0 për të patur mbi 1.000 serverë në 61 vende të çuditshme në asnjë kohë, pa të ardhur më shumë.

Ajo që i bëri ata edhe më mbresëlënës ishte fakti që ata i bënë të gjitha këto pa probleme. Përvoja ime e parë duke përdorur Surfshark ishte pa probleme dhe që atëherë kam mbajtur llogarinë time me ta që nga atëherë. Deri më tani nuk ka pasur asnjë lidhje ose çështje të shërbimit dhe kam vërejtur përditësime të arsyeshme të aplikacioneve herë pas here.

Singaporasit të cilët janë të vetëdijshëm për buxhetin do të vlerësojnë veçanërisht qëndrimin e Surfshark-ut kur bëhet fjalë për shërbimin VPN – një çmim i mirë për saktësisht se çfarë duhet të jetë një shërbim VPN – pa u ngarkuar për shtesa të padëshiruara (ose të panevojshme).

Fakti që ata janë në gjendje të fshehin edhe trafikun P2P në të gjithë serverët, u jep atyre gjithashtu një plus të madh.

test i shpejtësisë së surfshark Singapor

Testi i Shpejtësisë së Surfshark – Serveri në Singapor
(Shihni rezultatin e testit me shpejtësi të plotë)

Megjithëse trafiku në Singapor VPN mund të mos jetë më i shpejtë në Surfshark sesa disa ofrues të tjerë, ku shkëlqyeshëm është në stabilitetin e tij. Shpejtësitë e sipërfaqeve janë të vazhdueshme në pothuajse të gjithë serverët e tyre. Kjo i bën ata një zgjedhje ideore për një VPN pasi nuk ka të ngjarë që ju do t’i përmbaheni një serveri të një vendi gjatë gjithë kohës, apo jo?

Megjithatë, 80+ Mbps për një linjë të përbashkët VPN nuk është diçka që të teshtit dhe nëse nuk planifikoni të përdorni vetëm një lokacion të vetëm me shpejtësinë maksimale, qëndrueshmëria e gjetur këtu është një nxitje e madhe. Sigurisht, çmimi i ulët i tyre i bën ata gjithashtu një zgjedhje shumë tërheqëse.

Mësoni më shumë për përsosmërinë e saj në shqyrtimin tonë të plotë mbi Surfshark!

4. TorGuard

https://torguard.net

TorGuard

shpejtësi

i shkëlqyer

siguri & intimitet

Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5

Pricemimi (SGD)

6.88 / mo

Pikat kryesore të figurave

 • E ndërtuar për P2P
 • Proxy vjedhurazi TorGuard
 • Mbështet 5 lidhje

"Një nga VPN-të më të mira për shkëmbimin e skedarëve P2P."

Unë së pari u tërhoqa në TorGuard për shkak të marketingut të tij si një ofrues i shërbimit VPN miqësor me P2P, por sapo të kisha instaluar klientin Windows që shpejt u kthye të pyesja veten nëse ndoshta, unë kisha bërë një gabim. Kjo u shkaktua në një farë mënyre nga ndërfaqja e saj më e datuar në kërkim.

Ky VPN nuk vjen me një shumë të marketingut modern që mashtron bashkëkohësit e tij, por shpejt zbulova se në performancë ishte aty ku shkëlqeu. Kjo theksohet pasi ajo është rritur për të siguruar mbi 3,000 IP në më shumë se 50 vende.

Me mbështetjen e P2P si themelin e saj dhe një mori të cilësive të tjera të shkëlqyera – shpejtësi të qëndrueshme, të përdorshme edhe në ruter, shërbime të zgjeruara të sigurisë dhe madje edhe aftësi për të anashkaluar bllokuesit VPN – Unë do të thoja që TorGuard është në ose afër Top, veçanërisht për Singaporin- përdoruesit e bazuar.

Test i Shpejtësisë TorGuard Singapor

Test i Shpejtësisë së TorGuard – Server në Singapor
(Shihni rezultatin e testit me shpejtësi të plotë)

Siç mund ta shihni, edhe me një shpejtësi të ngurtë në rrjedhën e poshtme, unë kam qenë në gjendje të rritja edhe shpejtësinë time të ngarkimit nga niveli fillestar. Kjo, megjithëse jo diçka që të gjithë mund ta dëshirojnë, ose nevoja mund të jetë e dobishme për përdoruesit e P2P në disa raste (ruajini ato raporte!).

Unë mendoj se e vetmja dobësi kryesore e këtij shërbimi VPN qëndron në ndërfaqen e tij të modës së vjetër të përdoruesit dhe mungesa e çmimeve të mira (ose duhet të them i jashtëzakonshëm) për klientët afatgjatë. Sidoqoftë, çmimet akoma bien në gamën e ulët të ofruesve të niveleve të larta VPN.

Lexoni analizën tonë të plotë në TorGuard për më shumë informacion!

5. CyberGhost

https://www.cyberghostvpn.com

Cyberghost

shpejtësi

i drejtë

siguri & intimitet

Vlerësimi i 3 nga 5Vlerësimi i 3 nga 5Vlerësimi i 3 nga 5

Pricemimi (SGD)

4.83 / mo

Pikat kryesore të figurave

 • Ofron kompresim të të dhënave
 • Bllokimi i reklamave
 • Mbështet 7 Pajisjet

"Të sigurta dhe private, por mbase jo në një këndvështrim kaq të pëlqyeshëm të ExpressVPN."

CyberGhost është mjaft i njohur në industrinë VPN por personalisht mendoj se nuk është një ndeshje kaq e ngushtë për kremin e të korrave. Ndërsa paraqet një këndvështrim të këndshëm, të lezetshëm, ka aspekte të performancës së tij që tërheq pak nga skeptiku tek unë.

Në letër CyberGhost ofron karakteristika të mira dhe në fakt, gjithashtu ka serverë të specializuar për P2P. E zbaton këtë mjaft rreptësisht dhe nëse e shihni veten të paaftë për ta shkarkuar në klientin tuaj P2P, ka të ngjarë që të keni lidhur me një server jo P2P pasi shpejtësia do të qëndrojë në një zero të madhe yndyre.

Testi i Shpejtësisë CyberGhost në Singapor

Testi i Shpejtësisë CyberGhost – Server Singapori
(Shihni rezultatin e testit me shpejtësi të plotë)

I mençur nga shpejtësia, ndërsa kam arritur të marr shpejtësi të përdorshme prej tyre ju mund të zhgënjeheni. Për Singaporin nuk është aq e keqe, por unë zbuloj se nëse jeni më shumë të përpiqeni të bllokoni gjeo-bllokimin për transmetimin e videos, atëherë mund të vuani pak. Maji i serverëve të tyre mblidhen nëpër Evropë.

Megjithatë, nëse shpresoni vetëm për një lidhje të sigurt nga brenda Singaporit në vendet në rrjetë, ky është një shërbim i menaxhueshëm për t’u kyçur. Kjo është veçanërisht kështu kur merrni parasysh shtesat e shumta të sigurisë me të cilat vjen CyberGhost.

Përveç kriptimit tuaj standard VPN, ky shërbim gjithashtu mund të bllokojë gjurmimin në internet dhe bën çmos për të detyruar HTTPS në shumicën e faqeve të internetit. Kombinoni atë me disa shtesa të tjera si mbrojtja e integruar e virusit dhe bllokimi i reklamave dhe ndoshta jeni duke marrë atë që paguani.

Ashtu si NordVPN, CyberGhost ka mundësi të shkëlqyera çmimesh afatgjata të cilat ulin angazhimin tuaj mujor deri në 3.50 dollarë në muaj. Vendimi juaj do të duhet të jetë balancimi i çmimit të tij përkundrejt performancës dhe të shihni nëse mund të jetoni me të për atë kosto.

Shikoni shqyrtimin tonë të plotë në CyberGhost për të mësuar më shumë!

6. IPVanish

https://www.ipvanish.com

IPVanish VPN

shpejtësi

i drejtë

siguri & intimitet

Vlerësimi i 3 nga 5Vlerësimi i 3 nga 5Vlerësimi i 3 nga 5

Pricemimi (SGD)

8.95 / mo

Pikat kryesore të figurave

 • Kriptimi i detyruar 256-bit
 • P2P i pakufizuar
 • Mbështet 10 pajisje

"E shkëlqyeshme për paranojakin por ndoshta nuk do të jetë në krye të listës për përdoruesit me bazë në Singapor."

Nëse do të bazohej thjesht në histori, kurrë nuk do ta lejoja këtë VPN në listën tonë të VPN-ve më të mira për Singaporin. IPVanish në të kaluarën është akuzuar për sigurimin e regjistrave të përdoruesve për autoritetet, dhe kjo është një jo-madh për sa i përket VPN-ve. Ndërsa kjo është mjaft keq, pronarët e rinj të IPVanish u përpoqën ta spastrojnë incidentin nën tapetë duke thënë se ata nuk kishin njohuri për incidentet paraprake që mund ose nuk mund të kishin ndodhur.

Të tingëllosh se cili mund të jetë shigjeta e tyre e fundit e vdekjes (Unë e di se Singaporeans duan të ankohen!) Është mbështetja e tyre ndaj klientit, e cila është mbeturina absolute. Unë jetoj në Malajzi dhe madje jam i neveritur nga niveli i mbështetjes që IPVanish u ofron klientëve të saj.

Sidoqoftë, IPVanish performon çuditërisht mirë në testet e shpejtësisë me bazë në Singapor DHE kombinon atë me kriptimin e detyruar 256-bit. Megjithëse disa prej jush mund të mendojnë se nuk ju duhet ai nivel i kriptimit, ne mund të themi se po ju kursen nga marrëzia juaj (ndoshta).

Testi i Shpejtësisë IPVanish në Singapor

Testi i Shpejtësisë IPVanish – Server i Singaporit
(Shihni rezultatin e testit me shpejtësi të plotë)

Të dy ngarkimet dhe shkarkimet janë jashtëzakonisht të shpejta në serverët IPVanish, duke e tejkaluar atë edhe të NordVPN dhe ExpressVPN në këtë rast. Nuk kishte asnjë ankesë këtu, por çështjet që kisha me shpejtësinë e tyre te serverët me bazë në Malajzi ishte aty ku shërbimi i tyre për klientët me të vërtetë më erdhi për mua.

Dallimi në nivelet e rritjes së performancës së kombinuar me shërbimin e tyre të tmerrshëm të klientit e bën IPVanish një hit apo miss të vërtetë. Unë do t’ju pyesja nëse jeni të gatshëm të shfrytëzoni mundësinë që do të funksionojë mirë nga kutia për ju. Nëse mendoni kështu, është mirë. Nëse jo, ju mund të duhet të përfundoni duke kërkuar një rimbursim.

Lexoni rishikimin tonë të thelluar në IPVanish për të mësuar më shumë!

7. SaferVPN

https://www.safervpn.com

SaferVPN

shpejtësi

i drejtë

siguri & intimitet

Vlerësimi i 3 nga 5Vlerësimi i 3 nga 5Vlerësimi i 3 nga 5

Pricemimi (SGD)

4.54 / mo

Pikat kryesore të figurave

 • Kriptimi 256-bit
 • 24/7 Ndihma për klientin
 • Vendndodhjet e serverëve në të gjithë botën

"Pak më e kufizuar se VPN e nivelit të lartë, SaferVPN megjithatë siguron një ofertë të mirë për një çmim të arsyeshëm."

SaferVPN është një kompani SaaS e sigurisë në internet e themeluar nga partnerët Amit Bareket dhe Sago Gidali, dy djem të teknologjisë që shkëlqejnë vetë në sigurinë në internet. Ata krenohen me ofrimin e një produkti të mirë, të mbështetur nga parimet e tyre të një Interneti të pensensuruar dhe më të sigurt për të gjithë.

Në SaferVPN, qëllimi i tyre ishte të krijonin VPN sa më të shpejtë dhe të shpejtë të mundshme dhe në një masë që ata kanë arritur ta bëjnë këtë. Për një lojtar relativisht më të vogël ata kanë bërë mirë për të krijuar një rrjet me më shumë se 700 servera në mbi 34 vendndodhje në të gjithë globin.

Shërbimi madje ka marrë lëvdata nga pëlqimet për Forbes dhe PCWorld si dhe klientët e vet që kanë lavdëruar si shërbimin vetë, ashtu edhe personelin mbështetës të cilët atje ku t’i ndihmojnë në raste nevoje.

8. AzireVPN

https://www.azirevpn.com

AzireVPN

shpejtësi

i drejtë

siguri & intimitet

Vlerësimi i 3 nga 5Vlerësimi i 3 nga 5Vlerësimi i 3 nga 5

Pricemimi (SGD)

4.68 / mo

Pikat kryesore të figurave

 • Mbështet Protokollin e WireGuard
 • Lejon Trafikun P2P
 • Nuk monitoron trafikun

"AzierVPN ofron qasje në protokollin WireGuard i cili është ende mjaft i rrallë."

Demonët e shpejtësisë duhet të gëzohen kur e dinë që AzireVPN është testuar për të mbështetur shpejtësinë e linjës deri në 500Mbps në disa raste. Kjo është jashtëzakonisht e rrallë dhe ne duhet ta marrim atë me një majë kripe. Pavarësisht, kombinimi i saj i WireGuard plus mbështetje për kriptimin 256-bit e bën diçka të mbajë një sy për tani.

Fatkeqësisht, AzireVPN është paksa e kufizuar në shërbimin e saj pasi që ka vetëm rreth 20 serverë në pesë vende. Ende me ato çmime dhe duke mbështetur këtë lloj teknologjie, ekziston mundësia që ajo të rritet.

Një plus i mirë në avantazhin e tij është aftësia që ju të paguani në disa forma të cryptocurrency siç janë Bitcoin dhe Litecoin.

Mendimet përfundimtare: A keni nevojë për një VPN në Singapor?

Mendimi për të sugjeruar një ofrues të shërbimit VPN në Singapor në fillim më shqetësoi. Vendi posedon me të vërtetë teknologji të përparuar dhe në duart e qeverisë, mirë, gjithçka mund të ndodhë atje.

Si i tillë në rekomandimet e mia, tre lojtarët kryesorë duhej të bazoheshin në kompani me oferta solide dhe një rekord të dëshmuar. Paragjykimi im pjesërisht është nxitur nga përvoja personale dhe ajo e miqve që janë në vend, por sinqerisht, është më mirë të jesh i sigurt se sa i vjen keq.

Me një infrastrukturë solide në vend, duhet të jetë e lehtë të gjesh pothuajse çdo ofrues VPN që mund të përdorësh atje dhe të kesh të paktën shpejtësi të përshtatshme, por të paguash më shumë përqendrim në sigurinë atje. Kriptimi 256-bit mund të ngadalësojë performancën tuaj, por të paktën çdo të dhënë e përgjuar do të mbetet e sigurt.

Për të përmbledhur, këtu janë 3 VPN kryesorët e Singaporit:

SPEED

SIGURIA & PRIVACY

ICEMIMI (SGD / MO)

NordVPN

i shkëlqyer

Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5

5.50

VIZITA VPN

ExpressVPN

i shkëlqyer

Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5

11.47

VIZITA VPN

Surfshark

i shkëlqyer

Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5

2.75

VIZITA VPN

Unë besoj se e kam bërë të qartë qëndrimin tim kur bëhet fjalë për domosdoshmërinë e VPN për përdoruesit e bazuar në Singapor. Nëse ju jeni një ndarës i skedarëve P2P, video streamer ose thjesht doni të jeni anonim dhe i sigurt në përgjithësi – shkoni për të.

Tooshtë shumë në diskutim kur një qeveri fillon të debatojë nëse të eliminojë mundësinë tuaj të fundit për lirinë e Internetit në emër të sigurisë kombëtare.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me