9-те безплатни уеб хостинг услуги – хоствайте уебсайта си безплатно

Всеки, който някога е искал да създаде уебсайт, определено ще иска да получи безплатен уеб хостинг. В края на краищата никой не обича да плаща за неща, още повече, когато дори не знаеш дали уебсайтът ти ще бъде печеливш или не, така че е свободен начин да отидеш, нали?


Е, точно и … не е толкова правилно.

Няма нищо лошо в получаването на безплатен уеб хостинг за вашия уебсайт и определено има своите предимства, но със сигурност идва и с ограничения.

Това е наистина чудесен начин да установите присъствие в интернет, без да предлагате парични средства предварително, но получаването на безплатен уеб хостинг може също да доведе до неприятни резултати за вашия уебсайт.

Contents

Вътрешната работа на уеб хостинг компаниите

Всеки път, когато въведете www.wwhat.com в малкия си интернет браузър или телефона си, всъщност изпращате информация чрез сложна мрежа от кабели до физически компютър, подходящо наречен сървър, който се намира във физическо местоположение.

След това този сървър изпраща необходимите данни обратно на вашия компютър или мобилно устройство, така че да може да показва уебсайта, който търсите.

Закупуването на сървър струва доста малко пари. Поддържането не е евтино, да не говорим за това, че трябва да наемете физическото пространство, за да съхранявате този сървър, да плащате сметки за интернет доставчика, електричество и какво ли още не..

Накратко, таксите за поддръжка на сървъри не са евтини и затова качествените уеб хостинг компании таксуват премия за своите услуги.

И така, как на земята някои компании успяват да предоставят тези услуги безплатно?

Сега задаваме правилните въпроси.

Как уеб хостинг компаниите поддържат услугите си безплатни

Фирмите за хостинг услуги трябва да намерят начин да изплатят сметките си и да поддържат светлините у дома. Въпреки че има много стратегии и методи, които една компания може да използва, за да запази услугите си безплатни, някои от тях са приемливи, други неетични, а други направо плачевни..

Ето няколко неща, които повечето безплатни уеб хостинг компании правят, за да покрият разходите си.

 • Реклами на вашия уебсайт
 • Един от начините те да получат някакъв доход, докато ви предоставят безплатни услуги, е да поставят реклами на уебсайта си. Тези реклами могат да бъдат собствени реклами или реклами на трети страни. Обикновено няма да имате контрол върху това какъв вид реклами ще се показват без вашия уебсайт, ако изберете безплатен уеб хостинг. В края на краищата няма такова нещо като безплатен обяд.

 • Ограничени функции
 • Друго нещо, което тези компании могат да направят, е да ви предложат достатъчно функции, за да разгърнете уебсайта си, но не и достатъчно, за да постигнете достоен резултат. Това ви принуждава да надстроите до платената им услуга или да закупите допълнителни функции „на ниска и ниска цена, която всеки може да си позволи!“

  Например, те могат да намалят честотната лента на вашия уебсайт, което ще доведе до изземване на вашия сайт, когато превишите нещо като 100 посетители. За да получите отново сайта си онлайн, няма да имате друг избор освен да надстроите, което автоматично ви превръща в платен абонат.

 • Наистина бавна скорост
 • Вашият сайт също може да бъде сериозно бавен. В крайна сметка вие не им плащате нищо. Те не дължат на вас да разпределяте ресурси за вашия уебсайт. Те ще бъдат много по-добре да предоставят тези ресурси на своите разплащателни клиенти.

 • Няма потребителски имена на домейни
 • Най-вероятно няма да можете да получите и потребителско име на домейн. С безплатни уеб хостинг услуги най-вероятно сте ограничени до yourname.freewebhostingservice.com, което не е точно идеалният пример за професионализъм.

Както и да е, дори при всички тези недостатъци, безплатните уеб хостинг услуги имат своите предимства. Те са фантастични за хората, които тепърва започват, хобисти, и това е чудесен начин да започнете да работите със сайта си за нула време.

Доста съм се разминал, така че нека се потопим в точката на цялата тази статия.

Нашите топ 9 на най-добрите безплатни уеб хостинг услуги 2020

1. Хостингер

https://www.hostinger.com

лого на хостингер

СЪХРАНЕНИЕ

10GB

СТРОИТЕЛ НА САЙТА

да

ЦЕНА (USD)

$ 0,99 / мес

Основни функции

 • 100GB честотна лента
 • 99% Uptime
 • 24/7 Поддръжка
 • Отлична скорост на сървъра

„Премиум услуги на супер ниска цена. Страхотно за всички цели! ”

Първият ни, най-любимият уеб хостинг с най-ниска цена, който е практически безплатен, ще бъде Hostinger.

Да, знаем, че този списък трябва да се прилага за безплатни уеб хостинг услуги, но цените на хостингера са само $ 0,99 на месец, което е практически безплатно момчета! Сериозно, какво друго можете да купите за 0,99 долара на месец в наши дни?

Услугите на хостингера са висококачествени, бързи и надеждни, съперничи на някои от уеб хостинг гигантите в бранша. В интерес на истината, проведохме някои тестове и Hostinger всъщност превъзхожда някои от тях по скорост!

Те са изградили 6 центрове за данни по целия свят, за да гарантират, че скоростите им остават постоянни, независимо къде се намират клиентите ви. Ние всъщност създадохме 3 тестови сайта с Hostinger (Сингапур, Холандия и САЩ), за да видим как те правят тарифите в световен мащаб и всички те постоянно връщат средната скорост под 180 ms!

Това е шокиращо бързо за нещо, което струва малко $ 0,99 на месец, не мислите ли?

Освен бързината, това, което направи Hostinger наш любим (почти) безплатен уеб хостинг, е тяхната 99% гаранция за ъптайм. Това ни уверява, че каквито и сайтове да решим да бъдем домакин на тях, на практика никога няма да намалее или Hostinger ще ни върне 5% от месечните ни такси.

С множество функции и лесен за използване HPanel (тяхната собствена версия на cPanel) Hostinger лесно побеждава останалата част от конкуренцията, като същевременно дава на премиум уеб хостинг компаниите добър старт за парите си. Прочетете пълното ни ревю за Hostinger тук.

Какво липсва при Хостингер?

 • Няма безплатен домейн
 • Няма безплатен SSL
 • Без безплатно резервно копие
 • Не е съвсем безплатно

2. Weebly

https://www.weebly.com

плачевно лого

СЪХРАНЕНИЕ

500MB

СТРОИТЕЛ НА САЙТА

да

ЦЕНА (USD)

Безплатно

Основни функции

 • Неограничена честотна лента
 • Безплатен SSL
 • Безплатно SEO
 • Добър уебсайт

„Чудесно за новодошлите, особено със своя безплатен създател на сайтове.“

Вероятно сте чували за Weebly, дори ако не знаете точно какво прави. Те са направили име за себе си, като са една от най-лесните за ползване платформи за хора без никакви познания за програмиране, за да създават свои собствени уеб сайтове, безплатно.

Честно казано, те са доста дяволски добри в това, което правят.

Създателят на уебсайтове на Weebly очевидно е звездата на шоуто тук, включващ много удобен интерфейс за плъзгане и пускане и хиляди шаблони, от които да изберете, за да създадете уебсайта на мечтите си.

Функциите, налични с безплатния акаунт, също не са наполовина лоши. Дават ви място за съхранение от 500 MB, и макар това да не е много, достатъчно е да направите своя безплатен уебсайт и да стартирате.

Ще се насладите на неограничена честотна лента, така че няма да се налага да се притеснявате от наплив на посетители, който ще доведе до понижаване на вашия сайт само в случай, че съдържанието ви по някакъв начин се превърне в аромат на седмицата във viraltown.

Те също така хвърлят безплатен SSL за тази допълнителна сигурност, безплатна оптимизация на търсачките, така че вашето съдържание е лесно откриваемо и безплатен поддомейн с марка Weebly … не най-добрият, но ей, поне няма да трябва да плащате за име на домейн, нали??

Трябва да се отбележи едно нещо – безплатният акаунт не идва с телефонна поддръжка или някакви функции за електронна търговия. Ако трябва да използвате последното, няма да имате друг избор, освен да надстроите, но ако първата се отнася до вас, не се притеснявайте – ще имате поддръжка чрез имейл и чат на живо.

С фантастично представяне и доста прилични функции с безплатния си акаунт, не е изненада, че Weebly е горе в този списък. Прочетете пълното ни ревю на Weebly тук.

Какво липсва на Weebly?

 • Ограничено съхранение
 • Без телефонна поддръжка
 • Няма система за електронна търговия

3. 000Webhost

https://www.000webhost.com

000Webhost лого

СЪХРАНЕНИЕ

1GB

СТРОИТЕЛ НА САЙТА

да

ЦЕНА (USD)

Безплатно

Основни функции

 • 10GB честотна лента
 • 2 Позволени уебсайтове
 • Разрешени са собствените реклами
 • Безплатен поддомейн

„Фантастична уеб хостинг услуга, за да стартирате първия си бизнес, просто имайте предвид, че може да настъпят прекъсвания.“

Осъществено от Hostinger, 000Webhost.com е следващият в този списък с най-добрите безплатни уеб хостинг услуги.

Те са в продължение на повече от десетилетие и те се утвърдиха като една от най-добрите безплатни уеб хостинг компании за хора, които искат да се научат как да създават свои собствени сайтове.

000Webhost.com е 100% безплатно завинаги, така че няма да се налага да се притеснявате дали сайтът ви ще бъде изтеглен след определен период от време.

За безплатна уеб хостинг услуга 000Webhost.com се предлага с изненадващ брой функции.

Дават ви 1 GB място за съхранение, 10 GB честотна лента, безплатен конструктор на уебсайтове, автоматичен инсталатор на WordPress, който ще ви помогне да започнете след минути и най-доброто от всичко – 2 активни уебсайта, всеки със собствени специални ресурси!

Безплатният конструктор на уебсайтове е лесен за използване, лесен за учене и идва с много шаблони, за да се направи болен изглеждащ професионален уебсайт. Няма да е нужно дори да научите един ред код.

Единственият недостатък на 000Webhost.com е, че някои хора съобщават за ужасни прекъсвания, но ей, това е безплатно. Не можете да очаквате да изпиете тортата си и да я изядете, нали?

Лично аз, тъй като 000Webhost.com вече се захранва от Hostinger, естествено бих предпочел да получа уеб хостинг от тях, тъй като входната цена е толкова ниска. Но ако наистина не искате да разделяте никакви парични средства, 000Webhosting.com е отличен избор.

Какво липсва при 000Webhost?

 • Може да има прекъсвания
 • Скоростта на сървъра може да е бавна
 • Няма резервно копие

4. x10хостинг

https://x10hosting.com

x10hosting лого

СЪХРАНЕНИЕ

неограничен

СТРОИТЕЛ НА САЙТА

да

ЦЕНА (USD)

Безплатно

Основни функции

 • Лесен инсталатор на скриптове
 • Не се показват реклами
 • MySQL Управление на база данни
 • Безплатни 3 имейл акаунта

„Бърз, безплатен уеб хостинг в облак. Добре за всички цели. “

x10hosting е един от добрите там.

Това е безплатна уеб хостинг платформа, която е гъвкава, добре развита и стабилна, със съвременен хардуер, който може да съперничи на някои от първокласните марки за уеб хостинг.

Използвайки високоефективните SSD хранилища за облачните си услуги, x10hosting гарантира бърза скорост на зареждане за всички уебсайтове, хоствани на тяхната платформа, независимо от това колко тежки ресурси са тези сайтове.

Безплатният акаунт идва с доста приличен конструктор на уебсайтове, всички най-нови версии на PHP, MySQL и CSS, за да назовем само няколко. С инсталациите с едно кликване и възможността да използвате пакети на трети страни, X10hosting е може би най-добре закръглената безплатна уеб хостинг услуга според нашето скромно мнение.

Какво липсва при x10hosting?

 • Ограничава се до неметрирано дисково пространство
 • Нулева поддръжка на клиенти
 • Няма безплатен имейл акаунт

5. Wix

https://www.wix.com

wix лого

СЪХРАНЕНИЕ

500MB

СТРОИТЕЛ НА САЙТА

да

ЦЕНА (USD)

Безплатно

Основни функции

 • 99,9% време за изпълнение
 • 24/7 Поддръжка
 • Безплатен поддомейн
 • Добър уебсайт
 • Оптимизиран уебсайт за мобилни устройства

„Идва с невероятен създател на сайтове за създаване на изглеждащи сайтове.“

Wix е още една от онези уеб хостинг компании, които са наистина популярни, дори и сред тези, които не са познати.

Честно казано, Wix не предлага много по отношение на безплатни функции, но това, което им липсва в този отдел, те надхвърлят по отношение на използваемостта си.

Когато един от приятелите ми за пръв път започна да експериментира със създаването на уебсайтове, той отиде направо към Wix, само за да види какво може да произведе за ограничен период от време, без да знае кодиране..

Това, което успя да произведе, беше много впечатляващо, професионално изглеждащо и гладко. Всичко, което трябваше да направи, беше да избере база от забележителния списък от шаблони на Wix и да персонализира съответно това, което имаше предвид, като използва интерфейса им за плъзгане и пускане.

Ако търсите безплатен уеб хостинг, за да хоствате малък уебсайт, с създател на сайт, отколкото лесно можете да създадете полирани уебсайтове, не търсете повече. Наистина не можете да сбъркате с Wix. Прочетете пълното ни ревю на Wix тук.

Какво липсва при Wix?

 • Ограничено съхранение
 • Ограничена честотна лента
 • Няма безплатен имейл акаунт
 • Реклами, показвани в безплатен акаунт

6. Безкрайност

https://www.infinityfree.net/

безкрайно лого

СЪХРАНЕНИЕ

неограничен

СТРОИТЕЛ НА САЙТА

Не

ЦЕНА (USD)

Безплатно

Основни функции

 • Неограничена честотна лента
 • Не се показват реклами
 • 99% Uptime
 • Безплатен SSL
 • Безплатни 10 имейл акаунта

„Неограничено съхранение & честотна лента с 10 безплатни имейл акаунта – една от най-добрите безплатни услуги в този списък. “

Въпреки че е съвсем нов в сравнение с останалите участници в този списък, InfinityFree успя да направи доста голямо влияние в бранша, предлагайки значително количество неограничени функции

Инсталаторът на скриптове Softculous прави инсталирането на WordPress лесно, с хиляди теми на ваше разположение, за да създадете невероятно изглеждащ сайт.

Появи настрана, това, което ни впечатли достатъчно за InfinityFree, е количеството налични функции, без да ни принуждава да показваме реклами на нашите сайтове.

С тях ще се насладите на неограничено съхранение, неограничен трафик, 10 безплатни имейл акаунта, с 99,9% време на работа (забелязах, че никога не са казвали нищо за гаранция). Споменах ли, че всичко това е БЕЗПЛАТНО, без да се налага да се показват реклами?

Има и фактът, че те предлагат безплатна SSL сигурност, над 400 бази данни MySQL, безплатни поддомейни и PHP7.3 за това сладко зареждане, прави InifinityFree отличен избор за безплатен уеб хостинг.

Какво липсва при InfinityFree?

 • Поддръжка само на форума
 • Нееднозначен TOS на неограничени функции
 • Ограничена мощност на сървъра

7. Наградно пространство

https://www.awardspace.com

лого на наградното пространство

СЪХРАНЕНИЕ

1GB

СТРОИТЕЛ НА САЙТА

Не

ЦЕНА (USD)

Безплатно

Основни функции

 • 24/7 Поддръжка
 • Лесен инсталатор на скриптове
 • Безплатен 1 имейл акаунт
 • Безплатен 1 домейн &
  3 Поддомейни

„24/7 поддръжка без да се търпи реклами прави Awardspace добра безплатна опция.“

Единственото нещо, което прави този списък толкова труден за съставяне, е количеството на качествени безплатни уеб хостинг услуги там. Качеството там е наистина потресаващо!

Щастливи сме да включим Awardspace в този списък и с право. Безплатният акаунт на тази малка малка уеб хостинг компания дава на потребителя множество бонуси, за да намокри краката си в бизнеса със създаването на уебсайтове.

Awardspace ви предлага същия вид предимства, които най-уважаващите безплатни уеб хостове могат да си позволят да предложат, но те успяват да увеличат конкуренцията, като предлагат 1 безплатен домейн и 3 безплатни поддомейни, което ефективно позволява на техните потребители до 4 безплатни уебсайта на акаунт!

С техния инсталатор с едно кликване можете лесно да стартирате WordPress или Joomla, като стартирате уебсайта си и сте готови за светът след няколко минути.

Освен това, Awardspace осигурява и денонощна поддръжка на клиенти, дори и с безплатния акаунт. Платформата също е без реклама, така че няма да се налага да се притеснявате от натрапчиви реклами, които се показват на вашите уебсайтове!

Какво липсва при Awardspace?

 • Ограничена честотна лента
 • Скоростта на зареждане на сайта може да е бавна

8. Freehostia

https://www.freehostia.com

лого на freehostia

СЪХРАНЕНИЕ

250MB

СТРОИТЕЛ НА САЙТА

Не

ЦЕНА (USD)

Безплатно

Основни функции

 • 6GB честотна лента
 • 24/7 поддръжка
 • 99% Uptime
 • Лесен инсталатор на скриптове
 • Безплатни 3 имейл акаунта

„Достоен за случайни сайтове, дори и с техните ограничения.“

Ако просто искате да стартирате обикновен уебсайт и не се интересувате много от функции, не можете да сбъркате с безплатна уеб хостинг услуга като Freehostia.

Стабилен е с 99,9% честота на ъптайм, лесен за използване с техния инсталатор с едно кликване (за да вдигнете WordPress, Joomla или любимия си CMS за нула време), бърз за настройка с безплатен конструктор на уебсайтове, който се предлага с великолепни шаблони (така че можете да създавате великолепни изглеждащи уебсайтове) и ви дава 3 безплатни имейл акаунта.

Освен това Freehostia ви позволява да хоствате до 5 домейна с 1 безплатен акаунт, така че това е доста страхотно! Това е малко бум, че ще трябва да закупите собственото си име на домейн, защото Freehostia не ви предоставя.

Ще стигнете до рок и рол с 6GB честотна лента, 250MB място за съхранение и 24/7 поддръжка за клиенти, така че да не е твърде изтъркан!

Единственото нещо, което намирам за проблем е, че ресурсите, които ви се предоставят, са на акаунт, така че 5-те домена, които можете да хоствате, ще споделят 6GB честотна лента и 250MB съхранение … което обезпокоява целта да бъдете в състояние да хоствате 5 домена, за начало.

Независимо от това, Freehostia все още е доста дяволски добър за безплатна услуга. Просто имайте предвид ограниченията, ако решите да бъдете домакин с тях!

Какво липсва при Freehostia?

 • Ограничено съхранение
 • Няма безплатен домейн
 • 5 домена споделят ресурси

9. Freehosting

https://www.freehosting.com

freehosting лого

СЪХРАНЕНИЕ

10GB

СТРОИТЕЛ НА САЙТА

да

ЦЕНА (USD)

Безплатно

Основни функции

 • Непромерена честотна лента
 • Безплатен 1 имейл акаунт
 • Лесен инсталатор на скриптове
 • 24/7 Поддръжка на базата на билети

„Несъвместими скорости на сървъра с добре функции, но ей, това е безплатно!“

Freehosting е най-малко любимата ни безплатна уеб хостинг услуга в този списък, но техните услуги заслужават достатъчно, за да бъдат в този списък.

Те са съвсем ясни какво могат и не могат да направят техните безплатни уеб хостинг акаунти и не се срамуват от всичко това. Те ще предоставят на потребителите на безплатните си уеб хостинг безплатни акаунти с непромерена честотна лента толкова дълго, колкото потребителят иска, при условие че потребителят се придържа с TOS на Freehosting.

Като потребител на безплатния им акаунт ще се насладите на 10 GB хранилище за вашия уебсайт, нерегламентирана честотна лента (както беше обсъдено по-рано), автоматичен инсталатор на скриптове, за да спестите време на CMS инсталации, безплатен създател на уебсайт и 1 безплатен имейл акаунт.

Имайте предвид обаче, че когато хоствате с Freehosting, най-добре е да не нарушавате техния TOS, тъй като те са известни с изтриването на сайтове без предупреждение. Проектът, над който работите толкова усилено, може просто да изчезне за една нощ, ако случайно се осмелите извън техните условия.

Друго нещо, което не харесваме при Freehosting е, че скоростта на сървъра им е несъвместима, поне с безплатния акаунт. Няколко приятели, които използват техните услуги, се оплакват, че скоростта на зареждане на сайта им е една от най-лошите, които някога са срещали.

Freehosting има своите предимства, но има и своите недостатъци. Докато сте наясно какви са тези недостатъци, би трябвало да можете да продължите да се наслаждавате на тези предимства, без да има големи проблеми.

Какво липсва при Freehosting?

 • Няма безплатен SSL
 • Няма безплатен домейн
 • Несъответстваща скорост на сървъра
 • Нарушаването на TOS може да доведе до прекратяване на уебсайта

Присъда: Кой от тях трябва да отидете?

СЪХРАНЕНИЕ

СТРОИТЕЛ НА САЙТА

ЦЕНА / МО

Лого на хостингер

10GB

да

$ 0.99 *

Weebly лого

500MB

да

Безплатно

000Webhost лого

1GB

да

Безплатно

* Цената се основава на 48-месечна абонаментна ставка.

Безплатните уеб хостинг услуги имат своите достойнства, няма да лъжа. Особено добре е за хората, които тепърва започват и експериментират със създаването на уебсайт за своя бизнес, защото нека да се обърнем внимание – никой не обича да плаща за неща.

Нищо добро обаче не е безплатно и нищо безплатно не е добро, въпреки че в този случай някои от безплатните уеб хостинг услуги всъщност са доста прилични. Както и да е, моето мнение е, че безплатните уеб хостинг услуги имат ограничения и тези ограничения могат да дойдат под формата на принудени реклами, заглушени функции, бавна скорост на сървъра, принудителни имена на домейни, само за да назовем няколко.

Те са чудесни за тестване, но ако искате да се заемете сериозно с уебсайта си, безплатните услуги просто няма да го намалят.

Лично аз бих предпочел да избера професионална платена услуга, която има всички предимства на премиум уеб хостинг на много ниска цена като Hostinger. В интерес на истината, ние имаме няколко тестови сайта, хоствани с тях, и досега нямаме нищо, освен похвали за тяхната услуга.

Скоростта на сървъра е нелепо бърза в световен мащаб, резултатите от времето на работа продължават да не достигат до 99%, а отличният им екип за поддръжка е просто удоволствие.

Между плащането на $ 0,99 на месец за надеждна услуга или получаването на незадоволителна услуга безплатно, аз определено бих отишъл по-рано, ръцете надолу, особено ако се отнасям сериозно към уебсайта.

Надяваме се, че сте намерили тази статия за полезна! Ако имате въпроси относно някоя от изброените тук услуги, не се страхувайте да ни пуснете имейл!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map