De 9 gratis webbhotelltjänsterna – är värd för din webbplats gratis

Alla som någonsin velat starta en webbplats kommer definitivt att vilja få gratis webbhotell. När allt kommer omkring gillar ingen att betala för saker, ännu mer när du inte ens vet om din webbplats kommer att bli lönsam eller inte, så gratis är vägen att gå, rätt?

Tja, rätt och … inte så rätt.

Det finns inget fel med att få gratis webbhotell för din webbplats, och den har definitivt sina förmåner, men det kommer säkert med begränsningar också.

Det är ett riktigt bra sätt att etablera en internet närvaro utan att komma med några kontanter på förhand, men att få gratis webbhotell kan också leda till obehagliga resultat för din webbplats.

Contents

Webbhotellföretagens inre arbete

När du skriver www.whatever.com i din lilla webbläsare eller din telefon skickar du faktiskt information via ett komplicerat nätverk av kablar till en fysisk dator, lämpligen kallad en server, som finns på en fysisk plats.

Servern skickar sedan de data som krävs tillbaka till din dator eller mobil enhet, så att den kan visa webbplatsen du letar efter.

Att köpa en server kostar en hel del pengar. Att underhålla den är inte billigt, för att inte tala om att behöva hyra det fysiska utrymmet för att lagra den servern på, betala internetleverantörsräkningar, el och vad som inte.

Kort historia, serviceavgifterna är inte billiga, och det är därför webbhotell av hög kvalitet tar ut ett premiumpris för sina tjänster.

Så hur i all värld lyckas vissa företag leverera dessa tjänster gratis?

Nu ställer vi rätt frågor.

Hur webbhotellföretag håller sina tjänster gratis

Webbhotellföretag måste hitta ett sätt att betala av sina räkningar och hålla lamporna på hemma. Det finns många strategier och metoder som ett företag kan använda för att hålla sina tjänster fria, men vissa är acceptabla, andra oetiska och andra beklagligt.

Här är några saker som de flesta gratis webbhotellföretag gör för att täcka sina kostnader.

 • Annonser på din webbplats
 • Ett av sätten för dem att få lite inkomst medan du ger dig gratis tjänster är att placera annonser på din webbplats. Dessa annonser kan vara deras egna annonser eller tredjepartsannonser. Du har i allmänhet inte kontroll över vilken typ av annonser som kommer att visas på din webbplats, om du väljer gratis webbhotell. Det finns ju inget som en gratis lunch.

 • Begränsade funktioner
 • En annan sak som dessa företag kan göra är att erbjuda dig tillräckligt med funktioner för att få din webbplats igång, men inte tillräckligt för att faktiskt ge några anständiga resultat. Detta tvingar dig att uppgradera till deras betalda tjänst eller köpa ytterligare funktioner “till ett lågt och lågt pris som alla har råd!”

  Till exempel kan de stryka bandbredden på din webbplats, vilket får din webbplats att gripa när du överstiger något som 100 besökare. För att du ska få din webbplats online igen har du inget annat val än att uppgradera, vilket automatiskt förvandlar dig till en betald abonnent.

 • Verkligen långsam hastighet
 • Din webbplats kan också vara allvarligt långsam. När allt kommer omkring betalar du dem ingenting. De är inte skyldiga dig att fördela resurser för din webbplats. De skulle vara mycket bättre på att ge dessa resurser till sina betalande kunder.

 • Inga anpassade domännamn
 • Du kommer sannolikt inte heller kunna få ett anpassat domännamn. Med gratis webbhotelltjänster är det troligt att du är begränsad till yourname.freewebhostingservice.com, vilket inte är exakt det perfekta exemplet på professionalism.

Hur som helst, även med alla dessa nackdelar, har gratis webbhotelltjänster sina fördelar. De är fantastiska för människor som just har börjat, hobbyister, och det är ett utmärkt sätt att få din webbplats igång på nolltid.

Jag har pratat nog, så låt oss dyka in i hela artikeln.

Våra 9 bästa gratis webbhotelltjänster 2020

1. Hostinger

https://www.hostinger.com

hostinger logotyp

LAGRING

10SE

PLATSBYGGARE

Ja

PRIS (USD)

$ 0,99 / mo

Nyckelfunktioner

 • 100 GB bandbredd
 • 99% drifttid
 • 24/7 support
 • Utmärkt serverhastighet

“Premiumtjänster till en super låg prispunkt. Fantastiskt för alla ändamål! ”

Vår allra första, mest favoritpris-så-låga-det-praktiskt-gratis webbhotell skulle vara Hostinger.

Ja, vi vet att denna lista ska tillämpas på gratis webbhotelltjänster, men Hostingers priser är bara $ 0,99 per månad, vilket är praktiskt taget gratis killar! Allvarligt, vad mer kan du köpa för $ 0,99 per månad i dag?

Hostingers tjänster är förstklassiga, snabba och tillförlitliga och konkurrerar med några av webbhotelljättarna i branschen. I själva verket körde vi några tester och Hostinger överträffar faktiskt vissa av dem med avseende på hastighet!

De har byggt 6 datacentra över hela världen för att säkerställa att deras hastigheter förblir konsekvent oavsett var dina kunder kan vara. Vi har faktiskt satt upp tre testwebbplatser med Hostinger (Singapore, Nederländerna och USA) för att se hur de presterar globalt, och alla av dem ger konsekvent genomsnittshastigheter under 180 ms!

Det är chockerande snabbt för något som kostar små $ 0,99 per månad, tror du inte?

Bortsett från hastighet, det som gjorde Hostinger till vår favorit (nästan) gratis webbhotell är deras 99% drifttidsgaranti. Detta försäkrar oss att oavsett webbplatser vi beslutar att vara värd för dem praktiskt taget aldrig kommer att gå ner, eller Hostinger kommer att returnera 5% av våra månatliga avgifter till oss.

Med en chockfull funktioner och en lättanvänd HPanel (deras helt egen version av cPanel) slår Hostinger enkelt ut resten av tävlingen, samtidigt som de ger premium webbhotellföretag en bra körning för sina pengar. Läs vår fullständiga recension om Hostinger här.

Vad som saknas med Hostinger?

 • Ingen fri domän
 • Ingen gratis SSL
 • Ingen gratis säkerhetskopiering
 • Inte exakt gratis

2. Weebly

https://www.weebly.com

weebly logotyp

LAGRING

500MB

PLATSBYGGARE

Ja

PRIS (USD)

Fri

Nyckelfunktioner

 • Obegränsad bandbredd
 • Gratis SSL
 • Gratis SEO
 • Bra webbplatsbyggare

“Perfekt för nykomlingar, särskilt med deras gratis webbplatsbyggare.”

Du har antagligen hört talas om Weebly även om du inte exakt vet vad den gör. De har gjort sitt namn genom att vara en av de mest användarvänliga plattformarna för människor utan någon slags programmeringskunskap för att skapa sina egna webbplatser, gratis.

Ärligt talat är de ganska jävla med vad de gör.

Weeblys webbplatsbyggare är uppenbarligen stjärnans i showen här, med ett mycket användarvänligt dra-och-släpp-gränssnitt och tusentals mallar som du kan välja mellan, för att skapa din drömplats.

De funktioner som finns tillgängliga med det gratis kontot är inte heller halva dåliga. Du har fått ett lagringsutrymme på 500MB, och även om det inte är så mycket räcker det för att få din gratis webbplats igång.

Du får njuta av obegränsad bandbredd, så att du inte behöver oroa dig för ett tillströmning av besökare som får din webbplats att sjunka bara för att ditt innehåll på något sätt blir veckans smak i viraltown.

De kastar också in gratis SSL för den extra säkerheten, gratis sökmotoroptimering så att ditt innehåll är lätt att upptäcka och ett gratis underdomän av Weebly-märke … inte det bästa men hej, åtminstone behöver du inte betala för ett domännamn, eller?

En sak att notera – gratiskontot kommer inte med telefonsupport eller någon form av e-handelsfunktioner. Om du behöver använda det senare har du inget annat val än att uppgradera men om det förra berör dig, oroa dig inte – du har support via e-post och livechatt.

Med fantastiska prestanda och en hel del funktioner med deras gratis konto är det ingen överraskning att Weebly är här uppe i listan. Läs vår fullständiga recension på Weebly här.

Vad som saknas med Weebly?

 • Begränsad lagring
 • Inget telefonsupport
 • Inget e-handelssystem

3. 000 webbhotell

https://www.000webhost.com

000Webhost-logotyp

LAGRING

1 GB

PLATSBYGGARE

Ja

PRIS (USD)

Fri

Nyckelfunktioner

 • 10 GB bandbredd
 • 2 webbplatser tillåtna
 • Egna annonser tillåtna
 • Gratis underdomän

“Fantastisk webbhotell för att starta ditt första företag, bara vara medveten om att driftstopp kan uppstå.”

Drivs av Hostinger, 000Webhost.com är nästa på denna lista över bästa gratis webbhotelltjänster.

De har funnits i över ett decennium, och de har etablerat sig som ett av de bästa gratis webbhotellföretagen för människor som vill lära sig bygga sina egna webbplatser.

000Webhost.com är 100% gratis för alltid, så du behöver inte oroa dig för att din webbplats ska dra sig efter en viss tid.

För en gratis webbhotell kommer 000Webhost.com fylld med ett överraskande antal funktioner.

Du får 1 GB lagringsutrymme, 10 GB bandbredd, en gratis webbplatsbyggare, ett automatiskt WordPress-installationsprogram som hjälper dig komma igång inom några minuter och bäst av allt, 2 aktiva webbplatser, alla med sina egna dedicerade resurser!

Den kostnadsfria webbplatsbyggaren är enkel att använda, lätt att lära sig och kommer med massor av mallar för att göra en sjukt professionell webbplats. Du behöver inte ens lära dig en enda kodrad.

Den enda nackdelen med 000Webhost.com är att vissa människor rapporterar fruktansvärda drifttider, men hej, det är gratis. Du kan inte förvänta dig att ha din tårta och äta den också, rätt?

Eftersom 000Webhost.com redan drivs av Hostinger personligen skulle jag naturligtvis föredra att få webbhotell från dem eftersom ingångspriset är så lågt. Men om du verkligen inte vill skicka ut några kontanter överhuvudtaget, är 000Webhosting.com ett utmärkt val.

Vad som saknas med 000Webhost?

 • Kan ha driftstopp
 • Serverhastigheten kan vara långsam
 • Ingen säkerhetskopia

4. x10hosting

https://x10hosting.com

x10hostinglogotyp

LAGRING

Obegränsat

PLATSBYGGARE

Ja

PRIS (USD)

Fri

Nyckelfunktioner

 • Easy Script Installer
 • Inga annonser visas
 • MySQL databashantering
 • Gratis 3 e-postkonton

“Snabb, gratis moln webbhotell. Bra för alla ändamål. ”

x10hosting är en av de goda där ute.

Det är en gratis webbhotellplattform som är flexibel, välutvecklad och stabil med modern hårdvara som kan konkurrera med några av de premium webbhotellmärken där ute.

Genom att använda högpresterande SSD-lagring för sina molntjänster säkerställer x10hosting snabba laddningshastigheter för alla webbplatser som är värda på deras plattform, oavsett hur resurstunga dessa webbplatser är.

Det gratis kontot kommer med en ganska anständig webbplatsbyggare, alla de senaste versionerna av PHP, MySQL och CSS, för att nämna några. Med 1-klickinstallationer och möjligheten att använda paket från tredje part är X10hosting utan tvekan den mest väl rundade gratis webbhotelltjänsten enligt vår ödmjuka åsikt.

Vad saknas med x10hosting?

 • Begränsar till obegränsat diskutrymme
 • Noll kundsupport
 • Inget gratis e-postkonto

5. Wix

https://www.wix.com

wix logotyp

LAGRING

500MB

PLATSBYGGARE

Ja

PRIS (USD)

Fri

Nyckelfunktioner

 • 99,9% drifttid
 • 24/7 support
 • Gratis underdomän
 • Bra webbplatsbyggare
 • Optimerad webbplats för mobil

“Kommer med en fantastisk webbplatsbyggare för att skapa pro-look webbplatser.”

Wix är ett annat av dessa webbhotellföretag som är riktigt populära, även bland de som inte känner till det.

Ärligt talat, Wix erbjuder inte mycket vad gäller gratisfunktioner, men vad de saknar i den avdelningen, de mer än kompenserar när det gäller deras användbarhet.

När en av mina vänner först började experimentera med att bygga webbplatser, gick han direkt till Wix bara för att se vad han kunde producera på en begränsad tid utan någon kodningskunskap alls..

Det han lyckades producera var väldigt imponerande, professionellt och snyggt. Allt han behövde göra var att välja en bas från Wixs anmärkningsvärda lista med mallar och anpassa efter det han hade i åtanke med deras dra och släpp-gränssnitt.

Om du letar efter en gratis webbhotell som är värd för en liten webbplats, med en webbplatsbyggare än som enkelt kan producera polerade webbplatser, leta inte längre. Du kan verkligen inte gå fel med Wix. Läs vår fullständiga recension på Wix här.

Vad som saknas med Wix?

 • Begränsad lagring
 • Begränsad bandbredd
 • Inget gratis e-postkonto
 • Annonser som visas på gratis konto

6. InfinityFree

https://www.infinityfree.net/

oändlighetsfri logotyp

LAGRING

Obegränsat

PLATSBYGGARE

Nej

PRIS (USD)

Fri

Nyckelfunktioner

 • Obegränsad bandbredd
 • Inga annonser visas
 • 99% drifttid
 • Gratis SSL
 • Gratis 10 e-postkonton

“Obegränsad lagring & bandbredd med 10 gratis e-postkonton – en av de bättre gratis tjänsterna i listan. ”

Trots att det var ganska nytt jämfört med resten av spelarna på den här listan har InfinityFree lyckats påverka i branschen genom att erbjuda en betydande mängd obegränsade funktioner

Softculous skriptinstallatör gör installation av WordPress till en lek, med tusentals teman till ditt förfogande för att skapa en fantastisk snygg webbplats.

Utseende åt sidan, det som imponerade oss tillräckligt med InfinityFree är mängden tillgängliga funktioner utan att tvinga oss att visa annonser på våra webbplatser.

Med dem får du njuta av obegränsad lagring, obegränsad bandbredd, 10 gratis e-postkonton med 99,9% drifttid (jag märkte att de aldrig sa något om en garanti). Nämnde jag att alla dessa är GRATIS utan att behöva visa annonser?

Det finns också det faktum att de erbjuder gratis SSL-säkerhet, över 400 MySQL-databaser, gratis underdomäner och PHP7.3 för den söta laddningsprestanda, gör InifinityFree till ett utmärkt gratis webbhotellval.

Vad saknas med InfinityFree?

 • Endast forumbaserat support
 • Tvetydiga TOS på obegränsade funktioner
 • Begränsad serverkraft

7. Prisutdelning

https://www.awardspace.com

prisutrymme logotyp

LAGRING

1 GB

PLATSBYGGARE

Nej

PRIS (USD)

Fri

Nyckelfunktioner

 • 24/7 support
 • Easy Script Installer
 • Gratis 1 e-postkonto
 • Gratis 1 domän &
  3 Underdomäner

“24/7 support utan att behöva tolera annonser gör Awardspace till ett bra gratisalternativ.”

En sak som gör denna lista så svår att sammanställa är mängden gratis webbhotelltjänster där ute. Kvaliteten där ute är verkligen ganska häpnadsväckande!

Vi är glada att inkludera Awardspace i denna lista, och med rätta. Det här lilla lilla webbhotellföretagets gratis konto ger användaren massor av förmåner för att få sina fötter våta i branschen för att bygga webbplatser.

Awardspace erbjuder dig samma typ av fördelar som mest respektabla gratis webbhotell har råd att erbjuda, men de lyckas engångs konkurrensen genom att erbjuda 1 gratis domän och 3 gratis underdomäner, vilket effektivt tillåter sina användare upp till 4 gratis webbplatser per konto!

Med deras 1-klick-installationsprogram kan du få WordPress eller Joomla att köra enkelt, få din webbplats upp och redo för världen att se på några minuter.

Utöver detta ger Awardspace också kundsupport dygnet runt, även med gratiskontot. Plattformen är också annonsfri, så du behöver inte oroa dig för påträngande annonser som dyker upp på dina webbplatser!

Vad som saknas med Awardspace?

 • Begränsad bandbredd
 • Webbplatsens hastighet kan vara långsam

8. Freehostia

https://www.freehostia.com

freehostia logotyp

LAGRING

250MB

PLATSBYGGARE

Nej

PRIS (USD)

Fri

Nyckelfunktioner

 • 6 GB bandbredd
 • 24/7 support
 • 99% drifttid
 • Easy Script Installer
 • Gratis 3 e-postkonton

“Tillräckligt anständigt för avslappnade webbplatser, även med deras begränsningar.”

Om du bara letar efter en enkel webbplats och du inte bryr dig mycket om funktioner, kan du inte gå fel med en gratis webbhotell som Freehostia.

Det är stabilt med en driftstakt på 99,9%, lätt att använda med deras 1-klicksinstallatör (för att få WordPress, Joomla eller din favorit CMS igång på nolltid), snabbt att installera med en gratis webbplatsbyggare som kommer med underbara mallar (så att du kan bygga underbara snygga webbplatser) och ger dig 3 gratis e-postkonton.

Dessutom låter Freehostia dig vara värd för upp till 5 domäner med ett gratis konto, så det är ganska jävligt fantastiskt! Det är lite av det att du måste köpa ditt eget domännamn eftersom Freehostia inte ger dig något.

Du får rock and roll med 6 GB bandbredd, 250 MB lagringsutrymme och kundsupport dygnet runt, så det är inte för illa!

Det enda jag tycker är ett problem är att resurserna som ges till dig är per konto, så det betyder att de 5 domänerna du kan vara värd kommer att dela den 6 GB bandbredden och 250 MB lagring … vilket slags besegra syftet med att kunna vara värd 5 domäner till att börja med.

Ändå är Freehostia fortfarande ganska jävligt bra för en gratis tjänst. Tänk bara på begränsningarna om du väljer att vara värd hos dem!

Vad som saknas med Freehostia?

 • Begränsad lagring
 • Ingen fri domän
 • 5 domäner delar resurser

9. Freehosting

https://www.freehosting.com

freehosting logotyp

LAGRING

10SE

PLATSBYGGARE

Ja

PRIS (USD)

Fri

Nyckelfunktioner

 • Ometerad bandbredd
 • Gratis 1 e-postkonto
 • Easy Script Installer
 • 24/7 biljettbaserad support

“Inkonsekvent serverhastighet med okej funktioner men hej, det är gratis!”

Freehosting är vår minst favorit gratis webbhotellstjänst på den här listan, men deras tjänster förtjänar tillräckligt för att de ska vara med på den här listan.

De är ganska enkla om vad deras gratis webbhotellkonton kan och inte kan göra, och de är inte blyga för allt. De kommer att tillhandahålla användare av sina gratis konton utan frills webbhotell, med obegränsad bandbredd så länge användaren vill, förutsatt att användaren fastnar FreeHostings TOS.

Som användare av deras gratis konto får du njuta av 10 GB lagringsutrymme för din webbplats, obegränsad bandbredd (som diskuterats tidigare), ett automatiskt skriptinstallatör för att spara tid på CMS-installationer, en gratis webbplatsbyggare och ett gratis e-postkonto.

Tänk på att när du är värd med Freehosting är det bäst att inte bryta deras TOS eftersom de är ökända för att radera webbplatser utan varning. Projektet du har arbetat så hårt med kanske bara försvinner över en natt om du av misstag går utöver deras villkor.

En annan sak som vi inte riktigt gillar med Freehosting är att deras serverhastigheter är inkonsekventa, åtminstone med gratiskontot. Några vänner som använder sina tjänster har klagat över att deras webbplatshastighet är en av de värsta de någonsin har stött på.

Freehosting har sina förmåner, men det har också sina nackdelar. Så länge du är medveten om vad dessa nackdelar är, borde du kunna fortsätta njuta av dessa förmåner utan några större nackdelar.

Vad som saknas med Freehosting?

 • Ingen gratis SSL
 • Ingen fri domän
 • Inkonsekvent serverhastighet
 • TOS-överträdelse kan leda till avslutning av webbplatsen

Bedömning: Vilken bör du gå för?

LAGRING

PLATSBYGGARE

PRIS / MO

Hostinger logotyp

10SE

Ja

$ 0.99 *

Weebly logotyp

500MB

Ja

Fri

000Webhost-logotyp

1 GB

Ja

Fri

* Priset är baserat på en 48-månaders prenumerationsfrekvens.

Gratis webbhotelltjänster har sina fördelar, inte ljuga. Det är speciellt bra för människor som precis börjar och experimenterar med webbplatsbyggnad för sin verksamhet, för låt oss inse det – ingen tycker om att betala för saker.

Inget bra är dock gratis och ingenting gratis är bra, även om i detta fall är några av de gratis webbhotelltjänsterna här ganska anständiga. Hur som helst, min poäng är att gratis webbhotelltjänster har begränsningar, och dessa begränsningar kan komma i form av tvångsannonser, strypade funktioner, långsam serverhastighet, tvingade domännamn, bara för att nämna några.

De är bra för teständamål, men om du vill bli seriös med din webbplats kommer gratistjänster bara inte att minska den.

Personligen skulle jag hellre välja en professionell betaltjänst som har alla förmåner av premium webbhotell till ett mycket lågt pris som Hostinger. I själva verket har vi några testsajter värda med dem, och hittills har vi inget annat än beröm för deras tjänst.

Serverhastigheterna är löjligt snabba över hela världen, uppetidsresultat sjunker aldrig över 99% och deras utmärkta supportteam är bara ett nöje att ta itu med.

Mellan att betala 0,99 dollar per månad för pålitlig service eller få otillfredsställande tjänst gratis, skulle jag definitivt gå till den förra, händerna ner särskilt om jag ser allvarligt med webbplatsen.

Vi hoppas att du tyckte att den här artikeln var användbar! Om du har några frågor angående någon av de tjänster som listas här, var inte rädd att skicka ett e-postmeddelande till oss!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map