De 9 gratis webhostingservices – Host uw website gratis

Iedereen die ooit een website wilde starten, wil zeker gratis webhosting krijgen. Niemand betaalt tenslotte graag voor dingen, vooral als u niet eens weet of uw website winstgevend zal zijn of niet, dus gratis is de juiste weg, toch?


Nou, goed en … niet zo goed.

Er is niets mis met het krijgen van gratis webhosting voor uw website, en het heeft zeker zijn voordelen, maar het heeft zeker ook beperkingen.

Het is echt een geweldige manier om op internet te komen zonder vooraf contant geld te verzinnen, maar het krijgen van gratis webhosting kan ook leiden tot onaangename resultaten voor uw website.

Contents

De innerlijke werking van webhostingbedrijven

Telkens wanneer u www.whatever.com in uw kleine internetbrowser of uw telefoon typt, verzendt u eigenlijk informatie via een ingewikkeld netwerk van kabels naar een fysieke computer, toepasselijk een server genoemd, die zich op een fysieke locatie bevindt.

Die server stuurt vervolgens de vereiste gegevens terug naar uw computer of mobiele apparaat, zodat deze de website kan weergeven waarnaar u op zoek bent.

Het kopen van een server kost behoorlijk wat geld. Het onderhouden ervan is niet goedkoop, om nog maar te zwijgen van het moeten huren van de fysieke ruimte om die server in op te slaan, het betalen van rekeningen van internetproviders, elektriciteit en wat dan ook.

Om een ​​lang verhaal kort te maken, de kosten voor serveronderhoud zijn niet goedkoop, en daarom vragen kwaliteitshostingbedrijven een premium prijs voor hun diensten.

Dus hoe slagen sommige bedrijven er in hemelsnaam in om deze diensten gratis aan te bieden?

Nu stellen we de juiste vragen.

Hoe webhostingbedrijven hun diensten gratis houden

Webhostingbedrijven moeten een manier vinden om hun rekeningen te betalen en de lichten thuis aan te laten. Hoewel er veel strategieën en methoden zijn die een bedrijf kan gebruiken om zijn diensten gratis te houden, is een deel ervan acceptabel, sommige onethisch en sommige ronduit betreurenswaardig.

Hier zijn een paar dingen die de meeste gratis webhostingbedrijven doen om hun kosten te dekken.

 • Advertenties op uw website
 • Een van de manieren waarop ze inkomsten kunnen genereren terwijl ze u gratis diensten aanbieden, is door advertenties op uw website te plaatsen. Deze advertenties kunnen hun eigen advertenties zijn of advertenties van derden. U heeft over het algemeen geen controle over wat voor soort advertenties worden weergegeven op uw website als u kiest voor gratis webhosting. Er bestaat tenslotte niet zoiets als een gratis lunch.

 • Beperkte functies
 • Een ander ding dat deze bedrijven kunnen doen, is om u net genoeg functies te bieden om uw website op gang te krijgen, maar niet genoeg om daadwerkelijk behoorlijke resultaten te behalen. Dit dwingt u om te upgraden naar hun betaalde service of extra functies aan te schaffen “tegen een lage, lage prijs die iedereen zich kan veroorloven!”

  Ze kunnen bijvoorbeeld de bandbreedte van uw website vertragen, waardoor uw site vastloopt wanneer u meer dan 100 bezoekers overschrijdt. Om uw site weer online te krijgen, heeft u geen andere keus dan te upgraden, waardoor u automatisch een betaalde abonnee wordt.

 • Echt lage snelheid
 • Uw site kan ook ernstig traag zijn. Je betaalt ze immers niets. Ze zijn het u niet verschuldigd om bronnen voor uw website toe te wijzen. Ze kunnen die middelen veel beter aan hun betalende klanten geven.

 • Geen aangepaste domeinnamen
 • U kunt waarschijnlijk ook geen aangepaste domeinnaam krijgen. Met gratis webhostingservices is het hoogstwaarschijnlijk beperkt tot uwnaam.freewebhostingservice.com, wat niet bepaald het ideale voorbeeld van professionaliteit is.

Hoe dan ook, zelfs met al deze nadelen hebben gratis webhostingservices hun voordelen. Ze zijn fantastisch voor mensen die net beginnen, hobbyisten, en het is een geweldige manier om je site binnen de kortste keren weer aan de praat te krijgen.

Ik heb genoeg rondgedwaald, dus laten we in het punt van dit hele artikel duiken.

Onze top 9 beste gratis webhostingservices 2020

1. Hostinger

https://www.hostinger.com

hostinger logo

OPSLAG

10 GB

SITE BUILDER

Ja

PRIJS (USD)

$ 0,99 / maand

Belangrijkste kenmerken

 • 100 GB bandbreedte
 • 99% uptime
 • 24/7 ondersteuning
 • Uitstekende serversnelheid

“Premium services tegen een superlage prijs. Geweldig voor alle doeleinden! “

Onze allereerste, meest favoriete, zo laag geprijsde, praktisch gratis webhosting zou Hostinger zijn.

Ja, we weten dat deze lijst zou moeten worden toegepast op gratis webhostingservices, maar de prijzen van Hostinger zijn slechts $ 0,99 per maand, wat praktisch gratis jongens zijn! Serieus, wat kun je tegenwoordig nog meer kopen voor $ 0,99 per maand?

De services van Hostinger zijn eersteklas, snel en betrouwbaar en rivaliseren met enkele van de webhostingreuzen in de branche. In feite hebben we een aantal tests uitgevoerd en Hostinger presteert zelfs beter dan sommige in termen van snelheid!

Ze hebben zes datacenters over de hele wereld gebouwd om ervoor te zorgen dat hun snelheden constant blijven, ongeacht waar uw klanten zich bevinden. We hebben eigenlijk drie testsites opgezet met Hostinger (Singapore, Nederland en de VS) om te zien hoe ze het wereldwijd doen, en ze retourneren allemaal consistent gemiddelde snelheden die lager zijn dan 180 ms!

Dat is schokkend snel voor iets dat een schamele $ 0,99 per maand kost, denk je niet?

Afgezien van snelheid, wat Hostinger onze favoriete (bijna) gratis webhosting maakte, is hun 99% uptime-garantie. Dit verzekert ons dat alle sites die we besluiten met hen te hosten praktisch nooit zullen verdwijnen, of dat Hostinger 5% van onze maandelijkse kosten aan ons zal terugbetalen.

Met een overvloed aan functies en een eenvoudig te gebruiken HPanel (hun eigen versie van cPanel) verslaat Hostinger gemakkelijk de rest van de concurrentie, terwijl het premium webhostingbedrijven een goede run voor hun geld geeft. Lees hier onze volledige recensie over Hostinger.

Wat ontbreekt bij Hostinger?

 • Geen gratis domein
 • Geen gratis SSL
 • Geen gratis back-up
 • Niet helemaal gratis

2. Weebly

https://www.weebly.com

weebly logo

OPSLAG

500 MB

SITE BUILDER

Ja

PRIJS (USD)

Vrij

Belangrijkste kenmerken

 • Onbeperkte Bandbreedte
 • Gratis SSL
 • Gratis SEO
 • Goede Website Builder

“Geweldig voor nieuwkomers, vooral met hun gratis sitebouwer.”

Je hebt waarschijnlijk van Weebly gehoord, ook al weet je niet precies wat het doet. Ze hebben naam gemaakt door een van de meest gebruiksvriendelijke platforms te zijn voor mensen zonder enige programmeerkennis om hun eigen websites gratis te maken.

Eerlijk gezegd zijn ze verdomd goed in wat ze doen.

Weebly’s website builder is duidelijk de ster van de show hier, met een zeer gebruiksvriendelijke interface voor slepen en neerzetten en duizenden sjablonen waaruit je kunt kiezen, om de website van je dromen te maken.

De functies die beschikbaar zijn met het gratis account zijn ook niet half slecht. U krijgt een opslagruimte van 500 MB en hoewel dat niet veel is, volstaat het om uw gratis website in de lucht te krijgen.

U kunt genieten van onbeperkte bandbreedte, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over een toestroom van bezoekers waardoor uw site naar beneden gaat voor het geval uw inhoud op de een of andere manier de smaak van de week wordt in viraltown.

Ze bieden ook gratis SSL voor die extra beveiliging, gratis zoekmachineoptimalisatie, zodat uw inhoud gemakkelijk vindbaar is, en een gratis Weebly-merkdomein … niet het beste, maar hey, u hoeft tenminste niet te betalen voor een domeinnaam, toch?

Eén ding om op te letten: het gratis account wordt niet geleverd met telefonische ondersteuning of andere functies voor e-commerce. Als je de laatste moet gebruiken, heb je geen andere keus dan te upgraden, maar als de eerste je betreft, maak je geen zorgen – je hebt ondersteuning via e-mail en livechat.

Met fantastische prestaties en een behoorlijk aantal functies met hun gratis account, is het geen verrassing dat Weebly hier in deze lijst staat. Lees hier onze volledige recensie over Weebly.

Wat ontbreekt bij Weebly?

 • Beperkte opslag
 • Geen telefonische ondersteuning
 • Geen e-commerce systeem

3. 000Webhost

https://www.000webhost.com

000Webhost-logo

OPSLAG

1 GB

SITE BUILDER

Ja

PRIJS (USD)

Vrij

Belangrijkste kenmerken

 • 10 GB bandbreedte
 • 2 websites toegestaan
 • Eigen advertenties toegestaan
 • Gratis subdomein

“Fantastische webhostingservice om uw eerste bedrijf te starten, houd er rekening mee dat er downtime kan optreden.”

Aangedreven door Hostinger staat 000Webhost.com op de volgende lijst van beste gratis webhostingservices.

Ze bestaan ​​al meer dan een decennium en ze hebben zichzelf gevestigd als een van de beste gratis webhostingbedrijven die er zijn voor mensen die willen leren hoe ze hun eigen sites kunnen bouwen.

000Webhost.com is voor altijd 100% gratis, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat uw site na een bepaalde tijd wordt verwijderd.

Voor een gratis webhostingservice zit 000Webhost.com boordevol verrassend veel functies.

U krijgt 1 GB opslagruimte, 10 GB bandbreedte, een gratis websitebouwer, een automatisch WordPress-installatieprogramma waarmee u binnen enkele minuten aan de slag kunt en het beste van alles: 2 actieve websites, elk met hun eigen specifieke bronnen!

De gratis website builder is eenvoudig te gebruiken, gemakkelijk te leren en wordt geleverd met tal van sjablonen om een ​​ziekelijk ogende professionele website te maken. Je hoeft niet eens een enkele regel code te leren.

Het enige nadeel van 000Webhost.com is dat sommige mensen vreselijke uitvaltijden melden, maar ach, het is gratis. Je kunt niet verwachten dat je je cake hebt en ook eet, toch?

Persoonlijk, aangezien 000Webhost.com al wordt aangedreven door Hostinger, zou ik er natuurlijk de voorkeur aan geven om webhosting van hen te krijgen, omdat de toegangsprijs zo laag is. Maar als je echt geen geld wilt verdienen, is 000Webhosting.com een ​​uitstekende keuze.

Wat ontbreekt bij 000Webhost?

 • Mogelijk heeft het stilstand
 • De serversnelheid is mogelijk traag
 • Geen back-up

4. x10hosting

https://x10hosting.com

x10hosting-logo

OPSLAG

Onbeperkt

SITE BUILDER

Ja

PRIJS (USD)

Vrij

Belangrijkste kenmerken

 • Eenvoudig scriptinstallatieprogramma
 • Geen advertenties weergegeven
 • MySQL-databasebeheer
 • Gratis 3 e-mailaccounts

“Snelle, gratis cloudwebhosting. Goed voor alle doeleinden. ‘

x10hosting is een van de goede die er zijn.

Het is een gratis webhostingplatform dat flexibel, goed ontwikkeld en stabiel is, met moderne hardware die kan wedijveren met enkele van de premium webhostingmerken die er zijn.

Gebruikmakend van krachtige SSD-opslag voor hun cloudservices, zorgt x10hosting voor hoge laadsnelheden voor alle websites die op hun platform worden gehost, ongeacht hoe zwaar die sites zijn.

Het gratis account wordt geleverd met een behoorlijk goede website-builder, de nieuwste versies van PHP, MySQL en CSS, om er maar een paar te noemen. Met installaties met 1 klik en de mogelijkheid om pakketten van derden te gebruiken, is X10hosting naar onze bescheiden mening misschien wel de meest afgeronde gratis webhostingservice..

Wat ontbreekt bij x10hosting?

 • Beperkt tot onbeperkte schijfruimte
 • Geen klantenondersteuning
 • Geen gratis e-mailaccount

5. Wix

https://www.wix.com

wix-logo

OPSLAG

500 MB

SITE BUILDER

Ja

PRIJS (USD)

Vrij

Belangrijkste kenmerken

 • 99,9% uptime
 • 24/7 ondersteuning
 • Gratis subdomein
 • Goede Website Builder
 • Geoptimaliseerde website voor mobiel

“Wordt geleverd met een geweldige sitebouwer om pro-ogende sites te maken.”

Wix is ​​een van die webhostingbedrijven die erg populair zijn, zelfs onder degenen die niet op de hoogte zijn.

Eerlijk gezegd biedt Wix niet veel in termen van gratis functies, maar wat ze op die afdeling missen, maken ze meer dan goed met betrekking tot hun bruikbaarheid.

Toen een van mijn vrienden voor het eerst begon te experimenteren met het bouwen van websites, ging hij rechtstreeks naar Wix om te zien wat hij in een beperkte tijd kon produceren zonder enige codeerkennis.

Wat hij wist te produceren was zeer indrukwekkend, professioneel ogend en gelikt. Het enige dat hij hoefde te doen, was een basis kiezen uit de opmerkelijke lijst met sjablonen van Wix, en deze aanpassen aan wat hij in gedachten had met behulp van hun interface voor slepen en neerzetten.

Als u op zoek bent naar een gratis webhosting om een ​​kleine website te hosten, met een sitebouwer die gemakkelijk gepolijste websites kan produceren, hoeft u niet verder te zoeken. Met Wix kun je echt niet fout gaan. Lees hier onze volledige recensie over Wix.

Wat ontbreekt bij Wix?

 • Beperkte opslag
 • Beperkte bandbreedte
 • Geen gratis e-mailaccount
 • Advertenties weergegeven op gratis account

6. InfinityFree

https://www.infinityfree.net/

oneindig gratis logo

OPSLAG

Onbeperkt

SITE BUILDER

Nee

PRIJS (USD)

Vrij

Belangrijkste kenmerken

 • Onbeperkte Bandbreedte
 • Geen advertenties weergegeven
 • 99% uptime
 • Gratis SSL
 • Gratis 10 e-mailaccounts

‘Onbeperkte opslag & bandbreedte met 10 gratis e-mailaccounts – een van de betere gratis services in deze lijst. “

Ondanks dat het vrij nieuw is in vergelijking met de rest van de spelers op deze lijst, is InfinityFree erin geslaagd een behoorlijke impact te maken in de branche door een aanzienlijk aantal onbeperkte functies aan te bieden

Het Softculous-scriptinstallatieprogramma maakt het installeren van WordPress een fluitje van een cent, met duizenden thema’s tot uw beschikking om een ​​verbluffend ogende site te creëren.

Afgezien van het uiterlijk, wat indruk op ons maakte over InfinityFree is het aantal beschikbare functies zonder ons te dwingen advertenties op onze sites weer te geven.

Met hen kunt u genieten van onbeperkte opslag, onbeperkte bandbreedte, 10 gratis e-mailaccounts, met 99,9% uptime (ik merkte dat ze nooit iets zeiden over een garantie). Had ik al gezegd dat deze allemaal GRATIS zijn zonder advertenties te hoeven weergeven?

Er is ook het feit dat ze gratis SSL-beveiliging bieden, meer dan 400 MySQL-databases, gratis subdomeinen en PHP7.3 voor die zoete laadprestaties, maakt InifinityFree een uitstekende gratis keuze voor webhosting.

Wat ontbreekt bij InfinityFree?

 • Alleen forumgebaseerde ondersteuning
 • Dubbelzinnige Servicevoorwaarden voor onbeperkte functies
 • Beperkt serververmogen

7. Awardruimte

https://www.awardspace.com

awardspace-logo

OPSLAG

1 GB

SITE BUILDER

Nee

PRIJS (USD)

Vrij

Belangrijkste kenmerken

 • 24/7 ondersteuning
 • Eenvoudig scriptinstallatieprogramma
 • Gratis 1 e-mailaccount
 • Gratis 1 domein &
  3 Subdomeinen

“24/7 ondersteuning zonder advertenties te hoeven tolereren, maakt Awardspace een goede gratis optie.”

Het enige dat deze lijst zo moeilijk maakt om samen te stellen, is de hoeveelheid gratis webhostingservices van hoge kwaliteit die er zijn. De kwaliteit die er is, is echt verbluffend!

We nemen Awardspace graag op in deze lijst, en terecht. Het gratis account van dit kleine kleine webhostingbedrijf biedt de gebruiker tal van voordelen om zijn voeten nat te maken in het bouwen van websites.

Awardspace biedt u dezelfde voordelen die de meest respectabele gratis webhosts zich kunnen veroorloven, maar ze slagen erin de concurrentie te versterken door 1 gratis domein en 3 gratis subdomeinen aan te bieden, waardoor hun gebruikers effectief tot 4 gratis websites per account krijgen!

Met hun 1-klik-installatieprogramma kunt u WordPress of Joomla gemakkelijk laten werken, waardoor uw website binnen enkele minuten klaar is voor de hele wereld.

Afgezien daarvan biedt Awardspace ook 24/7 klantenondersteuning, zelfs met het gratis account. Het platform is ook advertentievrij, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat opdringerige advertenties op uw websites worden weergegeven!

Wat ontbreekt bij Awardspace?

 • Beperkte bandbreedte
 • De laadsnelheid van de site is mogelijk traag

8. Freehostia

https://www.freehostia.com

freehostia-logo

OPSLAG

250 MB

SITE BUILDER

Nee

PRIJS (USD)

Vrij

Belangrijkste kenmerken

 • 6 GB bandbreedte
 • 24/7 ondersteuning
 • 99% uptime
 • Eenvoudig scriptinstallatieprogramma
 • Gratis 3 e-mailaccounts

“Fatsoenlijk genoeg voor informele sites, zelfs met hun beperkingen.”

Als u alleen op zoek bent naar een eenvoudige website en u niet veel om functies geeft, kunt u niet echt fout gaan met een gratis webhostingservice zoals Freehostia.

Het is stabiel met een uptime van 99,9%, gemakkelijk te gebruiken met hun 1-klik-installatieprogramma (om WordPress, Joomla of uw favoriete CMS in een mum van tijd aan de praat te krijgen), snel opgezet met een gratis website builder die wordt geleverd met prachtige sjablonen (zodat u prachtig uitziende websites kunt bouwen) en geeft u 3 gratis e-mailaccounts.

Bovendien kun je met Freehostia tot 5 domeinen hosten met 1 gratis account, dus dat is verdomd geweldig! Het is een beetje jammer dat je je eigen domeinnaam moet kopen omdat Freehostia je geen.

U kunt rocken en rollen met 6 GB aan bandbreedte, 250 MB opslagruimte en 24/7 klantenondersteuning, dus dat is niet al te armoedig!

Het enige dat ik een probleem vind, is dat de bronnen die je krijgt per account zijn, dus dat betekent dat de 5 domeinen die je kunt hosten die 6 GB bandbreedte en 250 MB opslag zullen delen … wat het doel van het hosten van het doel verslaat. 5 domeinen om mee te beginnen.

Desalniettemin is Freehostia nog steeds behoorlijk verdomd goed voor een gratis service. Houd gewoon de beperkingen in gedachten als u besluit om met hen te hosten!

Wat ontbreekt bij Freehostia?

 • Beperkte opslag
 • Geen gratis domein
 • 5 domeinen delen bronnen

9. Freehosting

https://www.freehosting.com

logo van freehosting

OPSLAG

10 GB

SITE BUILDER

Ja

PRIJS (USD)

Vrij

Belangrijkste kenmerken

 • Onbeperkte bandbreedte
 • Gratis 1 e-mailaccount
 • Eenvoudig scriptinstallatieprogramma
 • 24/7 ticketgebaseerde ondersteuning

“Inconsistente serversnelheden met prima functies, maar goed, het is gratis!”

Freehosting is onze minst favoriete gratis webhostingservice op deze lijst, maar hun diensten verdienen genoeg om op deze lijst te staan.

Ze zijn vrij eenvoudig over wat hun gratis webhostingaccounts wel en niet kunnen doen, en ze zijn er niet verlegen over. Ze bieden gebruikers van hun gratis accounts eenvoudige webhosting met onbeperkte bandbreedte zolang de gebruiker dat wil, op voorwaarde dat de gebruiker de TOS van Freehosting blijft gebruiken.

Als gebruiker van hun gratis account krijg je 10 GB opslagruimte voor je website, onbeperkte bandbreedte (zoals eerder besproken), een automatisch scriptinstallatieprogramma om tijd te besparen op CMS-installaties, een gratis website builder en 1 gratis e-mailaccount.

Houd er echter rekening mee dat wanneer u host met Freehosting, het het beste is om hun Servicevoorwaarden niet te verbreken, omdat ze berucht zijn omdat ze sites zonder waarschuwing verwijderen. Het project waar je zo hard aan hebt gewerkt, verdwijnt misschien van de ene op de andere dag als je per ongeluk buiten hun voorwaarden durft te gaan.

Een ander ding dat we niet zo leuk vinden aan Freehosting is dat hun serversnelheden niet consistent zijn, althans met het gratis account. Een paar vrienden die hun services gebruiken, hebben geklaagd dat de laadsnelheid van hun site een van de slechtste is die ze ooit zijn tegengekomen.

Freehosting heeft zijn voordelen, maar heeft ook zijn nadelen. Zolang je op de hoogte bent van wat die nadelen zijn, zou je moeten kunnen blijven genieten van die voordelen zonder grote tegenslagen.

Wat ontbreekt bij Freehosting?

 • Geen gratis SSL
 • Geen gratis domein
 • Inconsistente serversnelheid
 • TOS-inbreuk kan leiden tot beëindiging van de website

Oordeel: welke moet je kiezen?

OPSLAG

SITE BUILDER

PRIJS / MO

Logo van Hostinger

10 GB

Ja

$ 0,99 *

Weebly-logo

500 MB

Ja

Vrij

000Webhost-logo

1 GB

Ja

Vrij

* Prijs is gebaseerd op een abonnementstarief van 48 maanden.

Gratis webhostingservices hebben hun verdiensten en zullen niet liegen. Het is vooral goed voor mensen die net beginnen en experimenteren met het bouwen van websites voor hun bedrijf, want laten we eerlijk zijn: niemand betaalt graag voor dingen.

Niets goeds is echter gratis en niets gratis is goed, hoewel in dit geval sommige van de gratis webhostingservices hier eigenlijk heel behoorlijk zijn. Hoe dan ook, mijn punt is dat gratis webhostingservices beperkingen hebben, en die beperkingen kunnen komen in de vorm van gedwongen advertenties, beperkte functies, trage serversnelheden, gedwongen domeinnamen, om er maar een paar te noemen..

Ze zijn geweldig voor testdoeleinden, maar als u uw website serieus wilt nemen, zullen gratis services het gewoon niet verminderen.

Persoonlijk kies ik liever voor een professionele betaalde service die alle voordelen van premium webhosting heeft tegen een zeer lage prijs zoals Hostinger. In feite hebben we een paar testsites bij hen gehost, en tot nu toe hebben we niets dan lof voor hun service.

Serversnelheden zijn wereldwijd belachelijk snel, uptime-resultaten komen nooit boven de 99% uit en hun uitstekende ondersteuningsteam is gewoon een plezier om mee om te gaan.

Tussen het betalen van $ 0,99 per maand voor betrouwbare service of het gratis krijgen van onbevredigende service, zou ik zeker de eerste gaan, zonder twijfel, vooral als ik de website serieus neem.

We hopen dat je dit artikel nuttig vond! Als u vragen heeft over een van de hier vermelde services, aarzel dan niet om ons een e-mail te sturen!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map