Hosting WordPress yang diuruskan adalah seperti mempunyai pasukan teknologi peribadi anda sendiri.

Ini adalah penyelesaian hosting yang dibuat khusus (dan sangat dioptimumkan) untuk laman WordPress, dan ini merupakan langkah tambahan dari pilihan ‘hosting bersama’ yang lebih murah.

Perkara terbaik mengenainya? Ia mengurus semua bahagian teknikal di belakang tabir, sehingga anda dapat fokus mengembangkan laman web anda.

Hosting terurus menjadikan laman web anda dikemas kini sepenuhnya sehingga pantas dan berprestasi tinggi. Ia menyokong semuanya secara automatik dan menjalankan pemeriksaan keselamatan secara berkala, jadi tahan peluru terhadap penggodam.

Ia ‘mengurus’ laman web anda di belakang tabir dan mengekalkan prestasi tinggi yang konsisten. Sempurna jika anda mahukan hasil yang terbaik, tetapi tidak mempunyai masa atau pengetahuan teknikal untuk mengubah dan menguruskan perkara-perkara ‘di bawah kendali’.

Contents

Mengapa Saya Perlu Hosting WordPress Terurus?

Faedah Hosting WordPress Terurus

Banyak pemilik laman web tertanya-tanya apakah hosting yang dikendalikan bernilai lebih banyak wang, tetapi jika anda mempunyai rancangan besar untuk laman web anda, itu masuk akal. Inilah faedahnya dengan lebih terperinci:

1. Dioptimumkan khas untuk WordPress

Pelayan diperbaiki dan dioptimumkan untuk WordPress sahaja. Perkhidmatan pakar selalu lebih baik daripada perkhidmatan umum.

2. Kemas kini automatik

Perisian di belakang laman web anda secara automatik dikemas kini ke versi terbaru, jadi sentiasa berprestasi tertinggi. Tidak perlu memeriksa dan memasang kemas kini secara manual.

3. Keselamatan kalis peluru

Keselamatan mungkin merupakan insentif terbesar untuk meningkatkan ke host WordPress yang diuruskan. Kemas kini automatik dan persekitaran hosting pakar bermaksud lebih baik daripada penggodam dan masalah keselamatan yang lain. Seperti yang akan anda lihat, kebanyakan platform hosting menjalankan pemeriksaan keselamatan berkala, dan mungkin secara aktif membuang perisian hasad.

4. Kelajuan super

Laman web yang perlahan boleh memberi kesan negatif terhadap penjualan, penukaran, dan pengalaman pengguna anda, tetapi mempercepat secara manual memerlukan banyak usaha dan kemahiran. Hosting terbaik menggunakan caching terbina dalam dan (sering) menyediakan CDN untuk mengecas kelajuan laman web anda secara automatik.

5. Auto-sandaran

Platform hosting WordPress yang diuruskan biasanya menawarkan sandaran setiap hari. Anda boleh tidur dengan nyenyak dengan mengetahui bahawa anda tidak akan kehilangan laman web anda sekiranya perkara terburuk berlaku!

6. sokongan 24/7

Selalu senang mengetahui ada pakar di hujung telefon jika anda mula mendapat 505 ralat yang tidak dapat dijelaskan. Pakej hosting terurus biasanya merangkumi akses ke perkhidmatan sokongan premium sehingga anda boleh melewati barisan dan bercakap dengan pemaju sebenar.

7. Fleksibel & berskala untuk lalu lintas yang besar

Host yang diuruskan dapat menangani lebih banyak lalu lintas dan lebar jalur daripada host yang dikongsi. Sekiranya anda mendapat lonjakan lalu lintas secara tiba-tiba, laman web anda tidak akan rosak.

Pokoknya

Selalu dikemas kini, selalu cepat, selalu disandarkan, sentiasa selamat.

Memang, ia lebih mahal daripada hosting bersama, tetapi masa yang dijimatkan (dan prestasi yang diperoleh) boleh bernilai.

Adakah hosting WordPress Terurus untuk saya?

Untuk laman web kecil dan yang baru sahaja dimulakan, hosting WordPress Terurus mungkin berlebihan. Host bersama yang sederhana mungkin mencukupi dalam kes ini. Walaupun begitu, saya tetap mengesyorkan hosting yang dikendalikan untuk pemula dan profesional. Ia sangat sesuai untuk:

 • Blogger atau perniagaan yang ingin fokus menjalankan laman web mereka, tanpa perlu risau tentang kemas kini, sandaran dan teknikal di sebalik tabir.
 • Sesiapa sahaja yang merancang untuk meningkatkan lalu lintas mereka dengan cepat dan melihat kenaikan pengunjung yang kerap.
 • Mana-mana laman web yang tidak mampu memberi masa henti.
 • Sesiapa yang menghargai sokongan hebat.

Kelemahan Hosting WordPress Terurus

Dioptimumkan untuk WordPress

Sudah tentu, tuan rumah yang dikendalikan bukan untuk semua orang. Terdapat satu atau dua ciri yang boleh mematikan anda:

1. Kos

Ia lebih mahal daripada hos bersama. Anda boleh membayar antara $ 15- $ 60 sebulan untuk host yang diuruskan, sedangkan anda boleh memilih host bersama dengan harga hanya $ 1.99.

2. Anda hanya boleh menggunakan WordPress

Ini mungkin kelihatan seperti titik yang jelas, tetapi perlu diperhatikan! Sekiranya anda juga menjalankan laman web di Joomla atau Drupal, itu tidak berguna.

3. Kekurangan kawalan

Keindahan hosting yang dikendalikan adalah bahawa ia mencukupi. Ia mengemas kini, mengurus dan mengubah segalanya untuk meningkatkan prestasi secara automatik. Sekiranya anda jenis orang yang suka bermain-main, menguji sesuatu, dan membuat perubahan sendiri, anda mungkin menganggapnya terhad kerana akses kadangkala terhad.

4. Sekatan pemalam

Beberapa host yang diuruskan melarang penggunaan pemalam tertentu. Kenapa? Plugin menyedot sumber daya yang berharga dan melambatkan prestasi, jadi sebilangan hos melarang yang paling memerlukan sumber. Oleh itu, kebanyakan host yang dikendalikan dilengkapi dengan ciri plugin terbaik yang sudah ada (seperti caching, backup dll.)

Sekiranya anda masih bersama saya, anda mungkin berfikir dengan serius mengenai hosting terurus, tetapi ada satu soalan besar untuk dijawab: mana yang terbaik?

Peringkat: 9 Hosting WordPress Terurus Terbaik

Nota pantas mengenai kelajuan

Kami telah menentukan kelajuan setiap host menggunakan penguji kelajuan pelayan unik Bitcatcha. Ia mencatat masa tindak balas dari lapan lokasi di seluruh dunia dan menghitung purata. Skor di bawah 180 ms diberi peringkat “A +” dan skor dari 181 ms hingga 210 ms akan diberi peringkat “A.”

1. SiteGround

https://www.siteground.com

Tapak Tapak

Keseluruhan Masa Penggunaan

100%

Kelajuan Pelayan

A+

Harga

$ 3.95 / bln

Ciri-ciri utama

 • cPanel & Akses SSH
 • CDN CloudFlare percuma
 • Cadangan harian percuma
 • Git & pementasan
 • Pelayan di 3 benua

"Terbaik untuk pemula & webmaster dengan anggaran yang ketat."

Pilihan tahap kemasukan di SiteGround adalah yang termurah di luar sana ($ 3,95 sebulan!), Dan dilengkapi dengan kemas kini automatik dan sandaran harian. Ia bagus untuk pemula, tetapi kebanyakannya mahukan pakej ‘GoGeek’ (yang masih berpatutan dengan harga $ 14.95).

Dengan pakej GoGeek, anda akan mendapat kawasan pementasan 1 klik dan Git pra-pemasangan untuk WordPress. Anda juga akan membuka sokongan teknologi premium dan SuperCacher mereka yang akan memberi anda peningkatan kelajuan.

SiteGround mendakwa terdapat ‘hampir tidak ada masa menunggu’ untuk sokongan pada sembang dan telefon dan hanya sepuluh minit masa tindak balas pertama untuk pertanyaan yang ditandakan. Kita memang benar.

Apa yang tidak baik dengan SiteGround

 • Pilihan tahap kemasukan adalah lebih terhad daripada pesaing, tetapi harganya mencerminkannya.
 • Bukan benar-benar hosting WordPress yang dikendalikan sepenuhnya tetapi ciri yang ditawarkan hampir sama.

Nota

Kami mengawasi SiteGround dengan teliti semasa kami mengadakan hosting dengan mereka. Lihat tinjauan SiteGround kami untuk semua yang anda perlu ketahui mengenai hos (Laman ujian kami, ujian kelajuan pelayan, istilah, dll).

2. A2 Hosting

https://www.a2hosting.com

Hosting A2

Keseluruhan Masa Penggunaan

100%

Kelajuan Pelayan

A+

Harga

$ 11.99 / bln

Ciri-ciri utama

 • SSD tanpa had
 • Lebar jalur tidak terhad
 • A2 dioptimumkan WP
 • Pelayan Turbo
 • Kelajuan beban 6X lebih pantas

"Host WordPress Terurus yang bulat, sesuai untuk semua jenis laman web."

Datang di tempat kedua ialah A2 Managed WordPress Hosting, bermula dari $ 11.99 sebulan. Semua akaun WordPress Terurus A2 dilengkapi SSD tanpa had, lebar jalur tanpa had, pelayan Turbo dan A2 Optimized WordPress.

Sekiranya anda tidak biasa dengan A2, pelayan Turbo mereka sebenarnya menghasilkan kelajuan 20x lebih cepat daripada pelayan biasa, dan A2 Optimized WordPress mereka memastikan laman WordPress anda dioptimumkan secara automatik untuk kelajuan tanpa perlu membuang masa untuk bermain dengannya.

Mereka juga memasukkan semua loceng dan peluit biasa dengan rancangan mereka, seperti pementasan laman web, migrasi laman web percuma, CDN, SSL dan SSD percuma.

Sekiranya anda merancang untuk mengehoskan banyak laman web, sebaiknya gunakan 3 laman web mereka atau rancangan tanpa had. Pelan tahap kemasukan mereka hanya berharga $ 11,99 / bulan, tetapi anda hanya diberi 1 laman web untuk dihoskan.

Apa yang tidak baik dengan Hosting A2

 • Pasukan sembang langsung berpengalaman dan tersedia 24/7, tetapi memerlukan sedikit masa untuk berhubung dengan mereka.
 • Pelan peringkat kemasukan hanya membenarkan 1 laman web. Perlu membayar lebih banyak untuk menjadi tuan rumah lebih banyak laman web.

3. Kinsta

https://kinsta.com/

Kinsta

Keseluruhan Masa Penggunaan

100%

Kelajuan Pelayan

A+

Harga

$ 30 / bln

Ciri-ciri utama

 • Awan Google dikuasakan
 • 20,000 lawatan / bulan
 • Sandaran harian
 • Pakar WP sebagai sokongan
 • Jaminan kemasukan hack

"Sangat sesuai untuk perniagaan pertengahan besar & perusahaan."

Titik penjualan besar Kinsta adalah bahawa ia dikuasakan oleh Google Cloud, yang mereka katakan menjadikan mereka lebih pantas daripada pesaing mereka.

Kinsta mendapat skor A yang kuat dan memberikan tindak balas yang sangat pantas di seluruh AS. Mereka juga menjadi pilihan utama untuk Ubisoft dan Asos, jadi mereka tidak asing lagi dengan menuntut pelanggan.

Pakej terkecil mereka berharga $ 100 $ 30! – dikemas kini Januari 2018 – jadi Kinsta hanya menjadi pilihan untuk perniagaan dan laman web yang lebih besar.

Tetapi jika anda memerlukan banyak tenaga, Kinsta memilikinya dalam banyak beban. Perkhidmatan ini memeriksa keselamatan dan sokongan laman web anda setiap minit. Anda boleh memilih CDN anda sendiri dan menawarkan semua alat pembangun yang anda mahukan (termasuk papan pemuka yang dipesan lebih awal yang cantik dan intuitif).

Dari segi sokongan, waktu respons rata-rata Kinsta untuk penyerahan tiket adalah 9 minit – dalam 90 hari terakhir ia diturunkan menjadi 2 minit – yang sangat baik untuk mengetahui bahawa mereka bertambah baik. Untuk mengetahui lebih lanjut, baca ulasan Kinsta mendalam kami.

Apa yang tidak baik dengan Kinsta

 • Harganya $ 100 sebulan. Pelan terkecil Kinsta kini bermula dari $ 30 / bulan.
 • Tidak ada hosting e-mel. Kinsta mengesyorkan G Suite untuk hosting e-mel ($ 5 / bln untuk pelan Asas)

4. Hos Inmotion

https://www.inmotionhosting.com

Hosting Inmotion

Keseluruhan Masa Penggunaan

100%

Kelajuan Pelayan

A+

Harga

$ 4.99 / bln

Ciri-ciri utama

 • SSD 40 GB
 • Penghijrahan laman web percuma
 • PHP7 disokong
 • 90 hari wang dikembalikan
 • Tiada sekatan pemalam

"Terbaik untuk pemilik perniagaan bersaiz kecil. "

Dengan rancangan WP1000-S Inmotion Hosting, anda tidak akan melihat ciri seperti GIT, tetapi anda akan dapat menikmati ciri eksklusif seperti integrasi BoldGrid dan tidak ada sekatan pemalam. Walau bagaimanapun, satu perkara yang sangat membantu Inmotion terpisah dari persaingan adalah tumpukan pelayan mereka yang tidak siuman.

Anda akan dapat menikmati kelajuan hingga 10x lebih cepat daripada hosting bersama biasa dengan gabungan SSD, penyediaan pelayan NGINX, cache pelayan canggih!

Selain itu, Inmotion menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 90 hari.

Dengan harga hanya $ 4,99 sebulan (diskaun 37% – tawaran khas hanya untuk pembaca Bitcatcha) ia adalah salah satu rancangan nilai terbaik untuk wang untuk perniagaan kecil dan blogger!

Apa yang tidak baik dengan Inmotion Hosting

 • Tiada git. Zon kelajuan maksimum berkesan, tetapi agak ketinggalan zaman berbanding dengan pusat data yang tersebar di seluruh wilayah.
 • Pemeriksaan boleh menjadi proses yang mengecewakan.

5. Web Cecair

https://www.liquidweb.com/

Web Cecair

Keseluruhan Masa Penggunaan

100%

Kelajuan Pelayan

A+

Harga

$ 69 / bln

Ciri-ciri utama

 • 600 sokongan manusia
 • Tiada penahan pemalam.
 • Kompres gambar automatik
 • Alat mgmt laman web
 • Akses pelayan penuh

"Sesuai untuk hosting WordPress enterprise"

Liquid Web adalah salah satu host yang lebih premium di luar sana, tetapi tanda harga yang besar dan pantas dibenarkan dengan banyak ciri unik mereka.

Mereka memiliki salah satu – jika tidak yang terbesar – pasukan sokongan dalam industri, dengan lebih 600 kakitangan sokongan untuk mengekalkan sokongan mereka sepanjang masa.

Anda dapat menikmati paparan halaman tanpa had dengan semua rancangan mereka, tetapi anda hanya terhad kepada 1 laman web dengan tahap kemasukan mereka.

Alat pemampatan imej automatik mereka membuat keajaiban untuk memastikan laman web anda tetap ringan dan pantas, sementara alat pembangunnya membolehkan anda bekerja dengan pantas dengan akses ke SSL, Git dan WP-ClI.

Kami mengesyorkan Liquid Web untuk penggunaan perusahaan sederhana dan besar.

Apa yang tidak baik dengan Web Cecair

 • Tidak ada hosting e-mel. Anda memerlukan hosting e-mel yang berasingan
 • Mahal – Pelan kemasukan mereka berharga $ 69 sebulan. (Dengan pautan kami, anda membayar $ 34.50 untuk 2 bulan pertama)
 • Hanya dibenarkan 1 laman web dengan rancangan tahap kemasukan mereka. Bayar lebih banyak untuk rancangan mereka yang lain untuk menjadi tuan rumah lebih banyak laman web.

6. Enjin WP

https://wpengine.com

Enjin WP

Keseluruhan Masa Penggunaan

100%

Kelajuan Pelayan

A

Harga

$ 19 / bln

Ciri-ciri utama

 • Diuruskan sepenuhnya
 • Tweak profesional
 • Sandaran harian
 • Imbasan perisian hasad
 • Firewall, siap CDN

"Ini adalah salah satu pilihan terbaik di luar sana."

WP Engine mungkin merupakan nama terbesar dalam hosting WordPress Terurus. Mereka adalah salah satu yang pertama menawarkannya, dan kini menyediakan hosting untuk Cancer Research, Rightmove, HTC dan pelbagai klien besar lain.

Pilihan tahap kemasukan, ‘Peribadi’ sangat murah hati, menawarkan persekitaran pementasan, sandaran satu klik, dan migrasi laman web percuma. Ia sempurna untuk sehingga 25,000 pelawat setiap bulan, tetapi anda perlu meningkatkan untuk membuka lebih banyak sumber dan sokongan telefon 24/7.

Pelayan mereka terletak di timur Amerika Syarikat, jadi kelajuan pelayan adalah sempurna sekiranya khalayak anda berpusat di sana. Saya juga menyukai jaminan pulangan wang 60 hari mereka, jadi jika tidak berjaya, anda boleh membatalkannya.

Apa yang tidak baik dengan WP Engine

 • Ia lebih mahal daripada banyak pesaing (Tawaran eksklusif! 20% diskaun pada bil pertama – Bermula dari $ 19.33 / bln), tetapi mereka menyokongnya dengan perkhidmatan dan reputasi yang kuat.
 • WP Engine mempunyai senarai plugin terlarang, yang patut anda perhatikan sebelum anda melakukan.
 • Sokongan 24/7 hanya tersedia untuk pelanggan premium.

7. Cloudways

https://www.cloudways.com/

Laluan Awan

Keseluruhan Masa Penggunaan

100%

Kelajuan Pelayan

A

Harga

$ 15 / bln

Ciri-ciri utama

 • Pengehosan awan
 • Sokongan responsif
 • CloudwaysBot
 • Skalabiliti
 • Tiada kontrak

"Pengehosan awan terurus untuk semua orang."

Cloudways adalah hosting awan terurus. anda boleh memilih untuk menggunakan WordPress melalui Cloudways di awan pilihan anda, seperti AWS, Digital Ocean dan Linode. Pengehosan awan jauh lebih hebat dan boleh dipercayai daripada VPS tradisional.

Bagi ciri-ciri, hosting WordPress yang dikendalikan Cloudway dilengkapi dengan sokongan 24/7 dan migrasi percuma ke semua pakej. Pilihan lanjutan dilengkapi dengan integrasi GIT, URL pementasan, dan sandaran terurus. Terdapat juga panel kawalan intuitif dan mesra pengguna – sesuatu yang tidak dimiliki oleh banyak host awan.

Apa yang tidak baik dengan Cloudways

 • Pengehosan awan mungkin sedikit teknikal, tetapi panel kawalan yang mesra pengguna membantu melancarkan prosesnya.
 • Cloudways dibina di atas kemudahan hosting awan yang lain. Mereka mempunyai kawalan minimum terhadap perkakasan.

8. Kuil Media

https://mediatemple.net/

Kuil Media

Keseluruhan Masa Penggunaan

100%

Kelajuan Pelayan

B

Harga

$ 20 / bln

Ciri-ciri utama

 • Pemindahan 1TB / bulan
 • Pangkalan data SSD
 • Reddit ™-sudah
 • CloudFlare w Railgun
 • Sokongan langsung 24/7

"Sesuai untuk pemula & perniagaan sederhana."

Pelan peringkat kemasukan di Media Temple sangat murah hati. Dengan harga $ 20 sebulan, anda mendapat migrasi laman percuma, sandaran dan pemulihan 30 hari, sokongan 24/7, pementasan dan pengklonan, dan 400,000 pelawat bulanan. Pengguna maju juga akan menikmati banyak pilihan termasuk integrasi Git dan akses SSH.

Pilihan ‘Studio’ dan ‘Agensi’ yang ditingkatkan juga termasuk pengesanan dan penyingkiran perisian hasad dan pilihan lalu lintas / penyimpanan yang besar. Kelajuan berada di hujung pelayan yang kami uji, terutama di pantai barat AS.

Media Temple juga mempunyai menu tema eksklusif sehingga anda dapat menjaga reka bentuk dan pengembangan semua di bawah satu bumbung.

Apa yang tidak baik dengan Media Temple

 • Terdapat banyak laporan anekdot mengenai sokongan pelanggan yang buruk.

Alternatif yang lebih murah

Host WordPress yang diuruskan sepenuhnya bukanlah pilihan yang tepat untuk semua orang, terutamanya laman web yang lebih baru atau lebih kecil. Sekiranya demikian, pilihan yang lebih murah akan lebih daripada mencukupi.

Sekiranya itu terdengar seperti sesuatu yang anda cari, berikut adalah beberapa pilihan bonus:

9. Bluehost

https://www.bluehost.com/

Bluehost

Keseluruhan Masa Penggunaan

100%

Kelajuan Pelayan

A

Harga

$ 3.45 / bln

Ciri-ciri utama

 • Linux & cPanel
 • Sumber yang tidak terhad
 • Sandaran automatik
 • Perlindungan sumber
 • CDF CloudFlare

"Sesuai untuk laman web kecil & pemula."

Bluehost adalah salah satu pilihan belanjawan terbaik di luar sana.

Kelajuan secara konsisten laju di seluruh AS, dan stabil di seluruh pelosok dunia. Ia selamat, dan sokongan pelanggan 24/7 tersedia sebagai standard. Tidak seperti Inmotion Hosting tanpa CDN, Bluehost menyokong Cloudflare.

Dan Bluehost disyorkan oleh WordPress.org sejak tahun 2005!

Apa yang tidak baik dengan Bluehost

 • Tidak ada penghijrahan laman web percuma.
 • Beberapa laporan memetik kelajuan beban perlahan dan respons sokongan.

Keputusan

Hosting WordPress Terurus sangat sesuai jika anda mencari kelajuan, keselamatan dan prestasi yang konsisten tanpa perlu bimbang tentang perkara teknikal.

Sangat sesuai jika anda merancang untuk mengembangkan laman web dan lalu lintas anda dengan ketara pada masa akan datang dan mahukan hos yang akan bertambah dengan anda.

Untuk memilih pilihan yang tepat, berikut adalah peringatan tiga pilihan utama saya:

KEMASUKAN KESELURUHAN

PRESTASI PELAYAN

HARGA

Tapak Tapak

100%

A+

$ 3.95

bulanan

Hosting A2

100%

A+

$ 11.99

bulanan

Kinsta

100%

A+

$ 30

bulanan

Sebelum anda membuat keputusan, pertimbangkan harga, ciri dan tahap sokongan pelanggan yang paling sesuai dengan laman web anda.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me