Nëse po e lexoni këtë, me siguri do të thotë që ju keni hasur në rishikimin e pCloud të mikut tim Sam dhe seriozisht po mendoni ta trajtoni veten në një llogari.

Ne nuk jemi të befasuar. PCloud merr një produkt të provuar dhe të provuar dhe thjesht e hedh plotësisht atë nga uji me përmirësime, duke e lënë konkurrencën të hajë pluhur serioz në prag të tyre.

Nëse më keni thënë 10 vjet më parë se unë do të jem në gjendje të përdorim me siguri skedarët e mi nga kudo në botë me ndonjë nga pajisjet e mia, me 2TB hapësirë ​​ruajtjeje, të jem në gjendje të kthej një skedar të prishur për shkak të gjurmimit të skedarëve 30 ditor dhe të bashkëpunoj me të tjerët me një prekje të një butoni, unë do të pështyja në dysheme, do të shtrëngoja grushtin tim ndaj jush me dhunë dhe do t’ju akuzoja se jeni një gënjeshtar me hundë.

Me fat nuk u takuam 10 vjet më parë, ose duhet të ha fjalët e mia.

pCloud jep gjithçka që ata thonë se produkti bën dhe më shumë – ata na kanë dhënë një mundësi për të paguar një abonim LIFETIME, që do të thotë se do të shijojmë të gjitha përfitimet e një llogarie pCloud në vetëm 1 çmim fiks.

Ingshtë, a është me të vërtetë e vlefshme abonimi i jetës i pCloud? Le ta zbulojmë.

Pse pCloud doli me planin e jetës?

abonim pCloud Lifetime

Një plan vjetor i pajtimeve do të sjellë në të vërtetë pCloud më shumë fitime afatgjata, kështu që çfarë fiton kompania duke u dhënë përdoruesve mundësinë e pagimit vetëm një herë për një plan jetësor?

Sinqerisht, ne nuk e dimë.

Ne jemi duke menduar që pCloud përbëhet nga një bandë e të rinjve, individë që mendojnë përpara që në të vërtetë dëshirojnë të bëjnë ndryshime në botë, në vend që të kenë një mendim të parë fitimi.

Realisht, pCloud është akoma një biznes dhe një biznes duhet të maksimizojë fitimet. Supozimi ynë më i mirë është se pasi që pCloud është relativisht i panjohur në treg (krahasuar me Dropbox & Google Drive), ata kanë arritur me këto plane për të tërhequr përdorues të rinj dhe për të fituar pjesën e tregut. Nëse kjo është e vërtetë, atëherë është duke punuar – kam blerë një plan për veten time.

Ne gjithashtu dyshojmë se opsioni për të blerë planet e pajtimit të tyre gjatë gjithë jetës mund të mos jetë i përhershëm, kështu që këshillat tona më të mira do të ishin ta merrni atë ndërsa akoma mundeni!

Farë përcakton një ‘pajtim të përjetshëm’?

Unë mendoj se të gjithë e dimë se gjithçka që ju jepet “për jetën” nuk është me të vërtetë për jetën. Ne kemi bërë disa duke gërmuar në TOS-in e tyre dhe zbuluam se përkufizimi i tyre për “për jetën” është në të vërtetë 99 vjet, ose cilido qoftë është më i shkurtër.

Vetëm 99 vjet

Kjo hedh një pikëllim në planet e mia për t’ua kaluar këtë llogari nipërve të mi si trashëgimi familjare, por mendoj se 99 vjet (ose vdekja, cilado që të vijë e para) është një marrëveshje mjaft e mirë.

Abonim pCloud Lifetime – Plane & Çmimeve

500GB2TBFamily
Storage500GB2,000GB2,000GB
Nr. I Përdoruesit11Pas 5
Pricemimi vjetor 47.88 $ 95.88N / A
Cmimi i jetes 175 $ 350 $ 500 $
Savings- $ 64,40 * – $ 129,40 * N / A

* Kursimet llogariten bazuar në supozimin që keni regjistruar për një plan vjetor dhe e keni mbajtur atë për 5 vjet.

Abonimi gjatë gjithë jetës i pCloud mund të duket i shtrenjtë sepse do të duhet të paguani një shumë të madhe përpara, kështu që ne mund të kuptojmë pse disa njerëz do të vendosnin të shkonin në planin e tyre vjetor në vend.

Sidoqoftë, ne ndjehemi sikur kjo është pak a shumë si qiraja kundër blerjes së pronave; plani vjetor është si qiradhënia (ju paguani më pak, por prona nuk është kurrë e juaja për të zotëruar) ndërsa abonimi i jetës është si blerja (nëse çmimi është i duhur dhe ju pëlqen, pse jo?)

Sidoqoftë, ne grumbullojmë disa numra për të zbuluar. Shikoni gjetjet tona më poshtë.

pCloud Premium 500 GB

Uallydo vit, plani premium i pCloud kushton 47.88 dollarë ndërsa plani i jetës kushton 175 dollarë, pagesa një herë. Duke supozuar se e mbani planin vjetor për 5 vjet, do të kishit paguar tashmë 239,40 dollarë, që tashmë tejkalon planin e abonimit të jetës së pCloud.

Kursimet tuaja në 5 vjet nëse paguani për planin jetësor Premium 500 GB: 64,40 $

pCloud Premium Plus 2TB

Merrni këtë, plani Premium Plus 2TB kushton 95,88 dollarë në vit, përkundrejt abonimit të jetës prej 350 $. Përsëri, le të supozojmë se e mbani planin për 5 vjet. Me planin vjetor, ju do të kishe këputur tashmë 479,40 dollarë, ndërsa vetëm do të paguani 350 dollarë për pajtimin gjatë gjithë jetës.

Kursimet tuaja në 5 vjet nëse paguani për planin jetësor të Premium Plus 2TB: 129,40 dollarë

Familja pCloud

Plani familjar i pCloud është i disponueshëm vetëm me një abonim të përjetshëm, por meqenëse lejon që 5 përdorues të ndajnë 1 llogari, ne do të përdorim planin familjar kundrejt 5 planeve premium vjetorë të pavarur 500GB.

Plani i familjes do t’ju kushtojë 500 dollarë, ndërsa secili plan premium kushton 47.88 $ 5, që arrin në një total prej 239,40 $ në vit! Në 5 vjet kohë, kjo kushton të trondit 1,197 dollarë, gjë që për disa arsye po më bën pak të zemëruar.

Kursimet tuaja në 5 vjet nëse paguani për planin jetësor të familjes: 697 dollarë

Me këto numra, unë mendoj se është mjaft e sigurt të themi se ndërsa pajtimet e Lifetime mund të ndjehen sikur kushtojnë më shumë (për shkak të pagesës së lartë prej 1), në të vërtetë do të paguani shumë më pak DHE të merrni më shumë vlerë krahasuar me vjetorin planet. Nëse jeni duke planifikuar t’i përmbaheni pCloud afatgjatë, ne sugjerojmë shumë të blini një nga planet e jetës.

Tipar shtesë – pCloud Crypto Lifetime

pCloud Crypto Lifetime

Të gjithë mund të pajtohemi që siguria e skedarëve është e rëndësishme, por a ia vlen të paguhet? Në fund të fundit, skedarët tanë janë tashmë të sigurt në serverat e pCloud.

Ata tashmë përdorin encryption AES TLS / SSL 256 bit në mënyrë që nëse skedarët tanë përgjohen gjatë rrugës deri tek serverët, kushdo që e ka rrëmbyer atë nuk do të jetë në gjendje t’i përdorë ato skedarë pa një çelës sidoqoftë.

Prandaj, pse do të na duhej edhe pCloud Crypto?

Ju shikoni, skedarët që janë ngarkuar në serverat e pCloud mund të gëzojnë kriptimin e AES gjatë rrugës dhe askush nuk mund t’i prekë ato skedarë, por pasi të arrijnë në serverët, skedarët kthehen përsëri në formën e tyre origjinale. Edhe pse skedarët tuaj janë akoma të sigurta, njerëzit në pCloud mund të shohin atë që keni ngarkuar.

pCloud Crypto shton një shtresë shtesë të sigurisë duke krijuar një çelës unik për ju, në mënyrë që vetëm personi me çelës të mund të hyjë në ato skedarë, duke i mbajtur ata të sigurt nga të gjithë, përfshirë pCloud.

Duke folur hipotetikisht, nëse i keni ngarkuar të dhënat e fshehta të qeverisë në pCloud dhe disa organizata terroriste rrëmbejnë fizikisht zyrën e tyre, ata mund ta detyrojnë pCloud të dorëzojë të dhënat që keni ngarkuar dhe t’i përdorni ato informacione për dominimin botëror. Ka të drejtë, bota po shkon në ferr dhe është faji yt, shok.

Me kripton e pCloud, edhe nëse më famëkeqet nga pllaka terroriste pCloud, nuk ka asnjë mënyrë që ata të mund të hyjnë në të dhënat tuaja super të ndjeshme të qeverisë private, dhe ju do ta shpëtonit botën nga shkuarja në ferr, kështu që tani jeni përshëndetur si një hero.

Sidoqoftë, le të flasim për koston.

pCloud Crypto kushton 47,88 dollarë në vit, ndërsa abonimi për tërë jetën kushton vetëm 125 dollarë. Gjatë 5 viteve, ju do të kurseni $ 114.40. Nëse do të merrni pCloud Crypto, bëni një favor dhe shkoni për versionin e jetës. Do të kurseni shumë më tepër.

shënim

Crypto është një veçori shtesë që duhet të blihet në krye të ruajtjes së cloud tuaj. Thuaj nëse doni ruajtje të jetës 2TB me kripton gjatë gjithë jetës. Kostoja do të jetë 350 $ + 125 $ = 475 $.

Farë mund të shkojë keq

Ashtu si Sam i përmendur në rishikimin e tij, nuk ka vërtet një pengesë për shërbimet e shkëlqyera të pCloud. Sidoqoftë, kemi disa shqetësime për të cilat do të flasim më poshtë.

1. Whatka nëse një kompani tjetër blen mbi pCloud?

Nuk ka gjasa të ndodhë, por ende një shqetësim i vlefshëm.

Ne arritëm në komandën mbështetëse në pCloud (e cila është e jashtëzakonshme nga rruga) për komente, dhe ata na kanë garantuar që ata nuk po kërkojnë të shesin kompaninë, por ata do të respektojnë të gjitha llogaritë e jetës, nëse dikush vendos të blen mbi kompaninë e tyre në të ardhmen.

Sidoqoftë, ne dëshirojmë të jemi të sigurt, kështu kemi kaluar në TOS-in e tyre, por për fat të keq, nuk kemi mundur të gjejmë asgjë që lidhet me këtë fare.

Ata pranuan që në TOS-in e tyre nuk kishte ndonjë literaturë për këtë, por nëse mendimi na bëri vërtet të pakëndshëm, ne gjithmonë mund të zgjedhim të shkojmë në planet e tyre vjetore. Duhet të pajtohemi.

2. Po sikur të mos ketë hapësirë ​​të mjaftueshme për ruajtje?

2TB e hapësirës së ruajtjes mund të duket si shumë tani, por madhësitë e skedarëve po rriten me një ritëm të shpejtë. Në 5 vjet kohë, 2TB mund të mos jetë e mjaftueshme. A do të azhurnojnë ata llogaritë tona kur të vijë koha ose do të na duhet të blejmë më shumë hapësirë ​​për ruajtje?

Po sikur pCloud vendos të krijojë një llogari 5TB në të ardhmen? Ne do të dëshironim të mund të përmirësoheshim në atë duke paguar vetëm ndryshimin, por duke parë mënyrën se si janë gjërat (duhet të paguash çmimin e plotë të pajtimit për tërë jetën edhe nëse keni mbajtur një llogari vjetore për çdo shumë vjet) duket se si do të duhej të bënim më shumë.

3. Kostoja e mundësisë – Po sikur diçka të bëhet më mirë?

Oh FOMO (frika e humbjes) është e fortë në këtë.

Të gjitha planet e pajtimeve të jetës pCloud kanë vlerë të shkëlqyeshme, por le ta pranojmë – 175 dollarë nuk janë të lirë. Unë mund të shoh njerëz që vendosin të paguajnë çdo vit vetëm sepse nuk kanë 175 dollarët përpara, por unë zvarritem.

Pika që po përpiqem të bëj është që ne do të paguajmë kaq shumë për një llogari, dhe 6 muaj në rrugë të mbarë, nëse ndonjë kompani tjetër vendos të krijojë një produkt superior i cili kushton më pak, do të ndjehemi sikur të kemi shërbyer fund i shkurtër i shkopit.

Do të përfundojmë duke pasur nevojë të paguajmë për produktin e ri, superior (në krye të asaj që kemi paguar tashmë pCloud) nëse duam të përdorim shërbimet e tyre, dhe kjo është shumë!

Mendimet përfundimtare – Bravo lart ose poshtë?

Në rregull, këtu janë mendimet tona – Abonimi i Jetës së pCloud është i mrekullueshëm. Kursimet e kostos janë thjesht shumë të mëdha për tu injoruar. Me planin jetësor 500 GB, do të kurseni 64,40 dollarë, në krahasim me pagimin e një llogarie vjetore për 5 vjet (kursimet thjesht bëhen më të mëdha me planin 2TB dhe Familje).

Sigurisht, kemi disa shqetësime të vlefshme (mungesa e ruajtjes në të ardhmen, kostoja e mundësive, frika nga mbyllja e pCloud para se të përdorim përfitimet tona të Lifetime) por le të bëhemi realë; shqetësimet tona janë të vlefshme, por ato nuk kanë gjasa të ndodhin.

Nëse me të vërtetë ju shqetëson, jeni gjithmonë të lirë të shkoni me planin vjetor dhe të azhurnoni sapo të filloni të ndjeheni më të sigurt.

Pra, në emër të të gjithëve këtu në Bitcatcha.com, unë po jap planin e pajtimit gjatë gjithë jetës së pCloud, dy gisht lart. Merrni atë para se të zgjohen dhe të vendosin për të tërhequr planin!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me