Om du läser detta innebär det förmodligen att du har stött på min vän Sams pCloud-granskning och du funderar på allvar att behandla dig själv till ett konto.

Vi är inte förvånade. PCloud tar en beprövad produkt och blåser bara helt ur vattnet med förbättringar, vilket gör att tävlingen äter allvarligt damm i deras vaken.

Om du berättade för 10 år sedan att jag skulle kunna få åtkomst till mina filer säkert från var som helst i världen med någon av mina enheter, med 2 TB lagringsutrymme, skulle kunna rulla tillbaka en trasslad fil på grund av 30 dagars filspår och samarbeta med andra med en knapptryckning, jag spottade på golvet, skakade näven på dig våldsamt och anklagar dig för att vara en snubbig lögnare.

Tur att vi inte träffades för tio år sedan, eller så skulle jag behöva äta mina ord.

pCloud levererar allt de säger att produkten gör, och mer – de har gett oss ett alternativ att betala för ett LIFETIME-abonnemang, vilket innebär att vi får njuta av alla förmåner på ett pCloud-konto till bara ett fast pris.

Är det bara värt det för pClouds livstidsabonnemang? Låt oss ta reda på.

Varför kom pCloud ut med livstidsplan?

pCloud Lifetime-prenumeration

En årlig prenumerationsplan kommer faktiskt att ge pCloud mer långsiktiga vinster, så vad får företaget genom att ge användarna möjlighet att betala bara en gång för en livslängdsplan?

Ärligt talat, vi vet inte.

Vi tänker att pCloud består av ett gäng unga, framtidsinriktade individer som faktiskt vill göra en skillnad i världen istället för att ha en vinst-först tankegång.

Realistiskt sett är pCloud fortfarande ett företag och ett företag behöver maximera vinsten. Vår bästa gissning är att eftersom pCloud är relativt okänt på marknaden (jämfört med Dropbox & Google Drive), de har kommit med dessa planer för att locka nya användare och få marknadsandelar. Om detta är sant, fungerar det – jag har köpt en plan för mig själv.

Vi misstänker också att alternativet att köpa sina livstidsabonnemangsplaner kanske inte är permanent, så vårt bästa råd skulle vara att få det medan du fortfarande kan!

Vad definierar ett “livstidsabonnemang”?

Jag tror att vi alla vet att allt du får “för livet” inte riktigt är för livet. Vi grävde lite i deras TOS och upptäckte att deras definition av “för livet” faktiskt är 99 år, eller vad som är kortare.

99 år bara

Detta kastar en skiftnyckel i mina planer på att lämna detta konto till mina barnbarn som familjens arvstol, men jag antar att 99 år (eller död, beroende på vad som kommer först) är ganska anständigt..

pCloud Lifetime Prenumeration – Planer & Prissättning

500GB2TBFamily
Storage500GB2,000GB2,000GB
Antal användare11 upp till 5
Årspris $ 47,88 $ 95,88 N / A
Livstidspris 175 $ 350 $ 500 $
Spar- $ 64,40 * – $ 129,40 * N / A

* Besparingar beräknas utifrån antagandet att du registrerade dig för en årlig plan och behöll den i 5 år.

pClouds livstidsabonnemang kan se dyra ut eftersom du måste betala en stor summa i förväg, så vi kan förstå varför vissa människor skulle välja att gå för sin årliga plan istället.

Men vi känner att detta är lite som att hyra kontra köpa fastigheter; den årliga planen är som leasing (du betalar mindre men fastigheten är aldrig din att äga) medan livstidsabonnemanget är som att köpa (om priset är rätt och du gillar det, varför inte?)

Hur som helst, vi krossar några nummer för att ta reda på det. Kolla in våra resultat nedan.

pCloud Premium 500 GB

Årligen kostar pClouds premiumplan 47,88 USD medan livslängdsplanen kostar 175 $, en engångsbetalning. Om du antar att du behåller den årliga planen i fem år skulle du redan ha betalat upp 239,40 $, vilket redan långt överskrider pClouds abonnemangs livstid.

Dina besparingar på fem år om du betalar för Premium 500GB livslängd: 64,40 $

pCloud Premium Plus 2TB

Få detta, Premium Plus 2TB-planen kostar $ 95,88 per år, kontra livstidsabonnemanget på $ 350. Låt oss åter anta att du behåller planen i fem år. Med den årliga planen skulle du redan ha hostat upp hela 479,40 USD, medan du bara måste betala 350 $ för ditt prenumeration på livstid.

Dina besparingar på fem år om du betalar för Premium Plus 2TB livstid: 129,40 $

pCloud Family

pClouds familjeplan är endast tillgänglig med ett livstidsabonnemang, men eftersom det låter 5 användare dela ett konto, kommer vi att använda familjeplanen vs 5 fristående årliga premium 500 GB-planer.

Familjeplanen kostar dig $ 500, medan varje premiumplan kostar $ 47,88 x 5 vilket motsvarar en total summa på $ 239,40 per år! Om fem år kostar det freaking $ 1 197, vilket av någon anledning gör mig lite arg.

Dina besparingar på 5 år om du betalar för familjens livslängd: 697 $

Med dessa siffror tycker jag att det är ganska säkert att säga att medan livstidsabonnemang kan kännas som att de kostar mer (på grund av den höga 1-betalningen), kommer du faktiskt att betala en hel del mindre OCH få mer värde jämfört med den årliga planer. Om du planerar att hålla dig till pCloud på lång sikt föreslår vi starkt att du köper en av livstidsplanerna.

Ytterligare funktion – pCloud Crypto Lifetime

pCloud Crypto Lifetime

Vi kan alla vara överens om att filsäkerhet är viktigt, men är det värt att betala för? När allt kommer omkring är våra filer redan säkra i pCloud-servrar.

De använder redan AES TLS / SSL 256-bitars kryptering så att om våra filer fångas upp på vägen upp till servrarna, vem som kapade det inte kommer att kunna komma åt dessa filer utan en nyckel ändå.

Så varför skulle vi till och med behöva pCloud Crypto?

Du förstår, filer som laddas upp till pCloud-servrar kan ha AES-kryptering på väg upp och ingen kan röra vid dessa filer, men när de väl kommer till servrarna återgår filerna till sin ursprungliga form. Även om dina filer fortfarande är säkra kan folk på pCloud se vad du har laddat upp.

pCloud Crypto lägger till ett extra lager av säkerhet genom att skapa en unik nyckel för dig, så att endast personen med nyckeln kan få åtkomst till dessa filer, och skydda dem från alla, inklusive pCloud.

Hypotetiskt sett, om du har laddat topphemmliga regeringsuppgifter till pCloud och någon terroristorganisation fysiskt kapar sitt kontor, kan de tvinga pCloud att lämna ut de uppgifter du har laddat upp och använda den informationen för världsdominans. Det stämmer, världen kommer till helvetet och det är ditt fel, kompis.

Med pCloud-krypto, även om de mest beryktade av terrorister pillader pCloud, finns det inget sätt att de får åtkomst till dina superkänsliga privata regeringsdata, och du skulle ha räddat världen från att gå till helvete så nu är du hyllad som en hjälte.

Hur som helst, låt oss prata om kostnaden.

pCloud Crypto kostar 47,88 $ per år, medan livstidsabonnemanget kostar endast $ 125. Under fem år skulle du ha sparat $ 114,40. Om du kommer att få pCloud Crypto, gör dig själv en tjänst och gå till livstidsversionen. Du sparar så mycket mer.

Notera

Crypto är en ytterligare funktion som du kan köpa ovanpå din molnlagring. Säg om du vill ha 2 TB livslängd med krypto för livstid. Kostnaden är $ 350 + $ 125 = 475 $.

Vad kan eventuellt gå fel

Som Sam nämnde i sin recension finns det verkligen inte någon nackdel med pClouds utmärkta tjänster. Vi har dock några problem som vi kommer att prata om nedan.

1. Vad händer om ett annat företag köper över pCloud?

Det kommer osannolikt inte att hända, men fortfarande en giltig oro.

Vi nådde ut till supportteamet på pCloud (som är enastående förresten) för kommentarer, och de har garanterat oss att de inte vill sälja företaget, men de kommer att hedra alla livstidskonton om någon beslutar att köper över deras företag i framtiden.

Vi vill dock vara säker på att vi har gått igenom deras TOS men tyvärr kunde vi inte hitta något relaterat till det här alls.

De erkände att det inte fanns någon litteratur om detta i deras TOS, men om tanken gjorde oss verkligen obekväma, kan vi alltid välja att gå efter deras årliga planer. Vi måste komma överens.

2. Tänk om det inte finns tillräckligt med lagringsutrymme?

2 TB lagringsutrymme kan tyckas vara mycket just nu, men filstorlekar växer snabbt. Om 5 år är det kanske inte tillräckligt med 2 TB. Kommer de att uppgradera våra konton när det är dags eller skulle vi behöva köpa mer lagringsutrymme?

Vad händer om pCloud beslutar att skapa ett 5TB-konto i framtiden? Vi skulle vilja kunna uppgradera till det genom att bara betala skillnaden, men titta på hur saker är (du måste betala prenumerationspriset hela livslängden även om du har haft ett årligt konto för ett antal år) det verkar som om vi måste tappa mer.

3. Möjlighetskostnad – Tänk om något bättre kommer med?

Åh FOMO (rädsla för att missa) är stark i den här.

Alla abonnemangsplaner för pCloud har utmärkt värde, men låt oss inse det – 175 $ är inte billigt. Jag kan se människor som väljer att betala årligen bara för att de inte har 175 $ framför, men jag tappar.

Poängen jag försöker göra är att vi skulle betala så mycket för ett konto, och 6 månader på vägen om något annat företag beslutar att skapa en överlägsen produkt som kostar mindre, skulle vi känna att vi fick serverat den korta änden av pinnen.

Vi skulle i slutändan behöva betala för den nya, överlägsna produkten (ovanpå vad vi redan har betalat pCloud) om vi vill använda deras tjänster, och det är mycket!

Slutliga tankar – tummen upp eller ner?

Okej, här är våra tankar – pCloud’s Lifetime Abonnement är freakin ‘fantastisk. Kostnadsbesparingarna är bara för stora för att ignorera. Med 500 GB livslängd kommer du att spara 64,40 $ jämfört med att betala för ett årligt konto i 5 år (besparingarna blir bara större med 2TB och familjeplanen).

Visst har vi några giltiga problem (brist på framtida lagring, möjlighetskostnader, rädsla för att pCloud stängs av innan vi använder våra livstidsfördelar) men låt oss bli verkliga; våra farhågor är giltiga, men de är extremt osannolika att hända.

Om det verkligen stör dig är du alltid fri att gå med årsplanen och uppgradera när du börjar känna dig säkrare.

Så på uppdrag av alla här på Bitcatcha.com ger jag pClouds abonnemang för livstid, två tummar upp. Hämta det innan de smälter upp och beslutar att dra planen!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me