\ Për shumë njerëz mendimi se duhet të përdorin një VPN në Indi nuk do të na kapërcejnë normalisht mendjen. Fatkeqësisht, vendi nuk është më liberal kur bëhet fjalë për aktivitete dixhitale. Me kalimin e viteve ka pasur një rritje shqetësuese të numrit të asaj që disa do ta konsideronin si shkelje të lirisë në internet për Indinë.

Sipas informacionit nga Freedom House, India ka parë rregulla të reja mbi kufizimet e lidhjes, aktivitetet e diskutueshme të mbikëqyrjes së qeverisë dhe madje edhe aktivitetet e ndërhyrjes të miratuara nga rregullatori i telekomit të vendit.

Këto dukuri dhe më shumë si ato kanë shkelur seriozisht të drejtën e intimitetit që përdoruesit e Internetit duhet të jenë në gjendje të presin. Kjo shoqëruar me rreziqet e zakonshme të përdorimit të pambrojtur të Internetit e ka bërë Indinë një vend të nxehtë në përmbledhjet VPN të BitCatcha.

Contents

India rregullon me forcë hyrjen në internet

Për një kohë të gjatë, India ka provuar të bllokojë hyrjen në një faqe të madhe (dhe në rritje të faqeve). Ndërsa mund të keni të drejtë të mendoni se këto vende ishin ndoshta të paligjshme ose imorale në një farë mënyre, siç janë faqet pornografike, nuk ka qenë gjithmonë kështu.

Paralajmërimi i faqes së ndaluar - India

Mesazh paralajmërues për përdoruesit në Indi kur përpiqeni të përdorni një faqe të ndaluar nga qeveria
(Burimi i figurës: Dailyhunt)

Për shembull, në vitin 2011 dhe deri më 2016 ka pasur ndalime të përkohshme në Facebook në vend të cilat janë zbatuar pa asnjë paralajmërim.

Qeveria ka zyrtarizuar gjithashtu ndalimin në shumë faqe të tjera të internetit me një ligj për batanije që ndalon qytetarët të përpiqen të vizitojnë cilindo vend në një listë specifike. Dënimet për shkeljen e këtij ligji janë të rënda dhe kalojnë gjobat e zakonshme, duke lejuar dënime me burg deri në tre vjet nëse kapen.

Aktivitetet e mbikëqyrjes së qeverisë janë të ligjshme!

Për shkak të përpjekjeve të saj për të bllokuar hyrjen në shumë faqe në internet, gjithmonë është supozuar se India po kryente disa forma të mbikëqyrjes së fshehtë mbi qytetarët e saj. Kjo tani është legalizuar në një farë mase falë autorizimit zyrtar të dhënë.

Qeveria u ka lejuar 10 agjencive federale të drejtën të përgjojnë dhe monitorojnë informacionet nga çdo kompjuter. Kjo është një lëvizje drejt veprimtarive të mbikëqyrjes masive të ndërmarra në Kinë për të mbikëqyrur aktivitetet e qytetarëve të saj.

Jo vetëm që këto agjenci tani mund të monitorojnë dhe përgjojnë, por zyrtarisht ato madje mund të deshifrojnë çdo informacion të marrë në këtë mënyrë. Agjensitë e autorizuara nuk janë vetëm ata që merren me sigurinë kombëtare, por mbikëqyrin gjithashtu hetimin e taksave, narkotikët, krimin financiar dhe të tjerët..

Ky informacion më vete është tashmë alarmues, por edhe më shumë duke pasur parasysh që Gjykata Supreme e Indisë ka njohur të drejtën e privatësisë si një e drejtë themelore. Kjo do të thotë që qeveria po jep autorizim për veprimtari të tilla në kundërshtim me ligjin.

Legjislacioni i dyshimtë në lidhje me transmetimin e mediave

Transmetimi i mediave dhe shkëmbimi i skedarëve P2P në vend është pak më shumë një zonë me mjegull. Edhe pse transmetimi teknik nuk është i paligjshëm, mund të jetë nëse faqja që ofron shërbime të tilla është në listën e vendeve të ndaluara.

Një gjykatës i gjykatës së lartë në Indi në vitin 2016 vendosi që nuk kishte asnjë shkelje në shikimin e mediave që transmetohen, por përkundrazi në fusha të tjera që lidhen me aktivitetin. Këto përfshijnë shpërndarjen, ekspozitën ose shitjen e materialit të së drejtës së autorit. Fatkeqësisht, ISP-të në vend në atë kohë po njoftonin përdoruesit e tyre që të gjitha aktivitetet e transmetimit të mediave ishin vepra të dënueshme – përfshirë shikimin!

Siç mund ta shihni, ka linja të hollësishme ligjore të përfshira në këtë çështje dhe sigurisht që nuk dëshironi të kapeni me një teknik këtu.

ISP-të në Indi po bllokojnë proxies

Përdoruesit e Reddit kanë diskutuar mbi raportet që Reliance Jio, një nga telcot më të mëdha në vend, ka bllokuar faqet e internetit të përfaqësuesve. Proxies i ndihmojnë përdoruesit të punojnë rreth kufizimeve të gjeolokacionit, që do të thotë se kompania po dikton sjelljen e bazës së pajtimtarëve të saj 250 milion përdorues të fortë.

Përsëri, kjo është në kundërshtim me neutralitetin neto i cili në përgjithësi funksionon në parimin që ISP-të nuk duhet të ushtrojnë ndikimin e tyre në të dhëna. Shtëpia Quartz bëri një hetim në vend dhe zbuloi se “Të paktën shtatë site proxy nuk ishin të arritshëm … nga një lidhje me Jio”.

Këto nuk ishin vetëm faqe të ndaluara, por edhe faqe që lejonin shkarkimin e softuerit VPN. Telco dukshëm ka bllokuar hyrjen në Hide.me, mes të tjerëve, Hidester dhe Megaproxy. Ndërsa ISP-të e tjera nuk e kanë ndjekur ende atë që do t’i pengojë ata të bëjnë të njëjtën gjë?

Përsëri, çështja këtu është kufijtë e paqartë midis asaj që është e ligjshme ose jo, së bashku me faktin nëse kompanitë vendosin të lidhin linjës qeveritare, ofrojnë mbështetjen e tyre të pavarur të përpjekjeve të qeverisë (si Jio) ose thjesht bëjnë siç dëshirojnë. Sido që të jetë, përdoruesit e Internetit në Indi janë në mëshirën e tyre.

VPN-të janë akoma legale në Indi

Ndërsa në këtë pikë të kohës nuk ka patur asnjë lajm zyrtar të ligjeve që ndalojnë përdorimin e shërbimeve VPN në Indi, është pak çështje e ndërlikuar. Merrni për shembull rastin e Jio Reliance që diskutova më lart – çfarë nëse ISP vendosin të shtojnë të gjithë ofruesit e shërbimeve VPN në listën e vendeve të ndaluara?

Ndërsa përdorni një VPN mund të mos jenë të kufizuara me ligj, ende ekzistojnë ligje që parandalojnë të gjithë përdoruesit në vend të përdorin VPN për veprimtari të paligjshme. Do ta kuptoja që nëse do të përdorni një shërbim VPN – më mirë të jetë ai që nuk mban regjistrat!

Wefarë kërkojmë në një VPN për Indinë

1. Intimiteti dhe anonimiteti

Siç mund ta kuptoni deri më tani, India me të vërtetë nuk është lloji i vendit ku dëshironi të jeni duke shfletuar rrjetën pa përdorimin e një VPN, pavarësisht nëse jeni një kombëtar ose vizitor në vend. Për shkak të faktorëve që kam ndarë më lart dhe seriozitetit të pasojave të shkeljes së atyre rregulloreve, është një ide e mirë të përqendrohemi në aspektet e intimitetit dhe anonimitetit që ofron VPN për përdoruesit në Indi.

Me qeverinë, si dhe industrinë private që punojnë së bashku, si dhe në mënyrë të pavarur për të monitoruar dhe kontrolluar trafikun, një VPN duhet të jetë në gjendje të sigurojë që të dhënat dhe aktivitetet tuaja mund të mbahen saktësisht ashtu siç duhet – private.

Një nga mënyrat më të mira për të siguruar këtë është të vëzhgoni VPN-të që jo vetëm që kanë politika të rrepta të mos-prerjeve, por gjithashtu bazohen në vendet që janë më të dobëta në ligjet e tyre për ruajtjen e të dhënave. Kjo sigurisht që përjashton vendet në juridiksionin e pesë syve dhe katërmbëdhjetë syve.

2. Siguria

Magjistari i sigurisë në VPN është i njëjtë për përdoruesit me bazë në Indi si kudo tjetër. Bilanci ideal është i njohur vetëm për ju, si një përdorues. A zgjedhni për kriptim 256-bit në rrezikun e shpejtësisë më të ulët të VPN apo jeni të gatshëm ta ulni atë shirit për shpejtësi të shtuar?

Personalisht, unë mendoj se për tregun e Indisë do të ishte më së miri të provoni dhe mbani nivele të larta të kriptimit për dy arsye kryesore. E para është se një nga protagonistët në çështjen që po diskutojmë është qeveria indiane, e cila ka të ngjarë të ketë më shumë burime të dedikuara për përpjekjen për të prishur çdo kodim të hasur.

E dyta është se për shkak të shpejtësive mesatare më të ulëta të internetit në vend, ju jeni të sigurt për të mbajtur nivelet e shifrimit sa më të larta që të jetë e mundur pa kompromentuar shpejtësitë tuaja të përgjithshme maksimale të arritshme.

3. Plaçkitja e gjeolokacionit

Normalisht kur flasim për spoofimimin e gjeolokimit do të ishte me qëllim të hyrjes në përmbajtje alternative nga ofruesit kryesorë siç janë Netflix SH.B.A. ose iPlayer i BBC në MB. Sidoqoftë, përdoruesit e Indisë kanë shumë më tepër për të pritur në prirjen e gjeolokimit pasi që ka fjalë për fjalë një ton faqesh që nuk mund t’i qasen.

Kjo është ajo ku një VPN do të shkëlqejë, veçanërisht pasi që ka raporte të disa telekove që ndalojnë të përdoren edhe vendet proxy..

4. Mbështetje P2P

Një nga kategoritë e vendeve që bllokohen nga qasja në Indi duket se janë site përrua. Përsëri, kjo është një fushë tjetër ku një VPN do të ndihmonte vërtet. Shikoni për VPN që kanë udhëzime të trafikut P2P të shprehura qartë në kushtet e tyre të shërbimit, siç janë TorGuard ose NordVPN.

5. Shpejtësia dhe stabiliteti

Me një shpejtësi mesatare të brezit të linjës fikse fikse prej vetëm 27.68Mbps në Indi, shumica e VPN-ve duhet të kenë çështje zero që përputhen me nevojat e përdoruesve atje. Shpejtësitë e celularit janë edhe më të ulëta me një mesatare prej 10.13Mbps, kështu që shqetësimi kryesor me VPN-të në Indi me siguri nuk do të jetë shpejtësia.

VPN-të më të mira për Indinë

Si me të gjitha testet e mia VPN, përpara se të gjykoj shpejtësinë e tyre gjithmonë gjykoj vetë. Më poshtë është shpejtësia ime aktuale e brezit të gjerë bazuar në një linjë shërbimi prej 500Mbps, pa një lidhje VPN aktive:

Shpejtësia bazë (pa VPN) - Indi

(Shikoni rezultatin e plotë të testit të shpejtësisë fillestare këtu)

Ndërsa jam i vendosur në Malajzi, shpejtësitë e mia do të priren të jenë të larta që lidhen me serverat VPN të rajonit të Azisë dhe më të ngadalshëm ndërsa lidhem me serverët në SH.B.A. ose Evropë. Për këtë provë u lidh me një server të testit të shpejtësisë me bazë në Indi për t’ju dhënë një ide mbi shpejtësinë relative mbi distancën.

Siç mund ta shihni, një lidhje pa VPN me një server lokal më jep një shpejtësi të mirëfilltë prej 333Mbps. Shpejtësitë natyrisht që do të ndryshojnë herë pas here, prandaj merrni këtë me një majë kripe.

shënim

 1. Mimi bazohet në kursin e këmbimit të monedhës prej 1 USD = 69,39 INR.
 2. Pricemimi i treguar bazohet në pajtimet me 12 muaj. Mimi mund të bëhet më i lirë kur të regjistroheni për një periudhë më të gjatë.

1. NordVPN

https://nordvpn.com

NordVPN

shpejtësi

i shkëlqyer

siguri & intimitet

Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5

Pricemimi (INR)

276,87 / mo

Pikat kryesore të figurave

 • Nuk ka shkrime
 • Vrasin kaloni
 • Mbështet 6 pajisje

"Me ndërfaqen e tij të hijshme, shpejtësi të qëndrueshme dhe plane fantastike të çmimeve afatgjata, Nord është një zgjedhje e jashtëzakonshme për çdo përdorues të VPN."

NordVPN zë një vend të fortë të parë në listën tonë më të mirë VPN për Indinë për shumë arsye. Një nga të parat është se ata janë të vendosur në Panama, i cili është gjithashtu një vend i mirë për të qenë për VPN. Përveç kësaj, NordVPN ka një reputacion të shkëlqyeshëm dhe është një tjetër ofrues i VPN që ka një numër të madh të serverëve në shumë vende.

Politika e tyre e rreptë e mos-logjikës kombinon me kriptimin e klasës ushtarake 256-bit dhe planet e çmimeve të mëdha për t’i ofruar pothuajse secilit një marrëveshje që vështirë të rezistojë.

Testi i Shpejtësisë NordVPN - Indi

Testi i Shpejtësisë NordVPN India – Server Mumbai
(Shihni rezultatin e testit me shpejtësi të plotë)

Me një shpejtësi në rrjedhën e poshtme të 47Mbps, në këtë raund të testeve NordVPN tregoi performancë shumë të qëndrueshme në serverin e tyre në Indi. Farë i bën ata edhe më tërheqës të plotë është se ata jo vetëm që lejojnë trafikun P2P por kanë serverë të optimizuar posaçërisht për trafikun P2P!

Lexoni rishikimin tonë të thelluar në NordVPN për të mësuar pse është VPN # 1 i Bitcatcha!

2. ExpressVPN

https://www.expressvpn.com

ExpressVPN

shpejtësi

i shkëlqyer

siguri & intimitet

Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5

Pricemimi (INR)

577,32 / mo

Pikat kryesore të figurave

 • Mbrojtja e privatësisë në det të hapur
 • Kriptimi i plotë 256-bit
 • 148 vendndodhje VPN

"Përdorimi i ExpressVPN mund t’ju ​​marrë një adresë IP në Indi që është e shpejtë, e sigurt dhe lejon transmetimin e mediave dhe më shumë."

Për shkak të kufizimeve të shumta atje Nuk duhet të befasojë që ExpressVPN duket se ka vendosur pagesa të gjera infrastrukture për Indinë. Kompania ka serverë kryesorë si në Chennai ashtu edhe në Mumbai, si dhe një alternative që mund të drejtohet përmes MB.

Mesatarisht, ky shërbim VPN ofron një shërbim të shkëlqyeshëm gjithëpërfshirës nga shpejtësia më e lartë deri në aplikime dhe protokolle gjithëpërfshirëse – ideale për siguri, intimitet dhe anonimitet. Protokollet e saj të sigurisë janë gjithashtu klasa më e mirë për përdorimin e konsumatorit që ekziston sot.

Unë e kam testuar shërbimin në mënyrë gjithëpërfshirëse dhe nuk kam asnjë hezitim në rekomandimin e tyre si ofruesi më i mirë i shërbimit VPN për përdoruesit në Indi. ExpressVPN është i qëndrueshëm dhe lejon hyrjen në një gamë të mirë të pajisjeve gjithashtu.

Test Speed ​​ExpressVPN - Indi

Test Speed ​​ExpressVPN Indi – Server Chennai
(Shihni rezultatin e testit me shpejtësi të plotë)

Si ide se sa e mirë bëhet, kam krahasuar shpejtësinë time të paracaktuar të linjës pa një VPN me një provë të mbuluar ExpressVPN në të njëjtin vend. Me ExpressVPN të lidhur dhe të lidhur me një server në Indi, unë arrita të tregoj një shpejtësi të duhur 18Mbps në rrjedhën e poshtme.

Lexoni rishikimin tonë të plotë në ExpressVPN për të parë pse është një nga zgjedhjet tona kryesore!

3. Surfshark

https://surfshark.com/

Surfshark

shpejtësi

i shkëlqyer

siguri & intimitet

Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5

Pricemimi (INR)

207,48 / mo

Karakteristikat kryesore

 • Lidhje me shumë hop
 • Mbështet shumë platforma
 • Nuk ka shkrime

"I lirë dhe i qëndrueshëm në performancën, Surfshark është duke e bërë emrin e tij si një pretendent i fortë i ardhshëm."

Surfshark ka një ndërfaqe shumë të këndshme dhe minimaliste për një arsye të mirë – mban përqendrimin në sigurimin e një shërbimi të sigurt dhe të sigurt VPN. Kjo është e drejtë, ka shumë pak në mënyrën e frills dhe falë kësaj ka arritur mbresëlënëse të zgjerojë rrjetin e saj në mbi 1.000 serverë në një kohë shumë të shkurtër.

Megjithë rininë e tij relative (Surfshark u prezantua vetëm në fund të vitit 2018), ky ofrues i shërbimit ka arritur të vazhdojë me qentë më të mirë dhe në përgjithësi ofron një përvojë shumë pa stres për një çmim që shumë thjesht do ta donin.

Përkundër këtij qëndrimi në dukje minimalist, Surfshark ende arrin të ofrojë të gjithë komponentët kryesorë të një ofruesi të mirë të shërbimit VPN. Kjo përfshin mbështetjen e trafikut P2P në pothuajse të gjithë serverët e tyre, encryptions të fortë, qasje në përmbajtje shumë-rajonalësh të platformave të transmetimit të videove dhe më shumë.

test i shpejtësisë së surfshark India

Testi i Shpejtësisë së Surfshark India – Server Latur
(Shihni rezultatin e testit me shpejtësi të plotë)

Si një nga tre VPN-të më të mira për Indinë, Surfshark ishte një nga të paktët që arriti të mbante shpejtësi mbresëlënëse në atë që është zakonisht një rajon zakonisht shumë i prirur nga bllokimet. Testet e shpejtësisë nga një server Latur treguan shpejtësi në rrjedhën e poshtme të pothuajse 80Mbps.

Mësoni më shumë për përsosmërinë e saj në shqyrtimin tonë të plotë mbi Surfshark!

4. TorGuard

https://torguard.net

TorGuard

shpejtësi

i shkëlqyer

siguri & intimitet

Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5

Pricemimi (INR)

346,26 / mo

Pikat kryesore të figurave

 • E ndërtuar për P2P
 • Proxy vjedhurazi TorGuard
 • Mbështet 5 lidhje

"Përdorimi i TorGuard është një përvojë e lezetshme dhe i jep një sigurie që lidhja e tyre në internet është vërtet e sigurt."

Ndërfaqja TorGuard mund të duket pak e datuar kur hasen për herë të parë, por nuk ka dyshim se ka një nga ofruesit e shërbimeve më të sigurt VPN përreth. Edhe pse nuk ka shumë shqetësime nga ana e përdoruesit, performanca është mjaft e jashtëzakonshme.

Ekziston një dallim kryesor midis TorGuard dhe shumë konkurrentëve në atë që ju lejon të zgjidhni se çfarë niveli të kriptimit ju preferoni. Kjo do të thotë që për përdoruesit e P2P, ju mund të fikni encryption një nivel dhe të shijoni shpejtësi më të shpejtë përrua në çdo kohë!

Përveç kësaj, TorGuard ka shumë cilësi të tjera të shëlbimit, të tilla si shpejtësi të qëndrueshme, aftësi multi-platformë dhe aftësia për të anashkaluar bllokuesit VPN.

Test i Shpejtësisë TorGuard - Indi

Testi i Shpejtësisë TorGuard Indi – Server Chennai
(Shihni rezultatin e testit me shpejtësi të plotë)

Si një nga tre VPN-të më të mira për Indinë, sigurisht që TorGuard plotësoi kërkesa të caktuara për shpejtësi. Kjo tregoi në rezultatin tim të testit për të nga një server VPN me bazë në Chennai dhe përsëri, përdoruesit në vend duhet të marrin përgjithësisht këtë shpejtësi me disa çështje.

Dobësia e vetme është që për përdoruesit e rinj që janë mësuar me shkëlqimin e aplikacioneve moderne, ndërfaqja TorGuard do të duket si diçka nga e kaluara.

Lexoni analizën tonë të plotë në TorGuard për më shumë informacion!

5. CyberGhost

https://www.cyberghostvpn.com

Cyberghost

shpejtësi

i dobët

siguri & intimitet

Vlerësimi i 3 nga 5Vlerësimi i 3 nga 5Vlerësimi i 3 nga 5

Pricemimi (INR)

242,87 / mo

Pikat kryesore të figurave

 • Ofron kompresim të të dhënave
 • Bllokimi i reklamave
 • Mbështet 7 pajisje

"CyberGhost është i bazuar në Rumani, por i ka kushtuar vëmendje nevojave të përdoruesve të Indisë duke rritur në mënyrë të qëndrueshme numrin e serverëve të tij në vend."

CyberGhosties janë të lumtur me ta dhe ata me siguri janë përpjekur të jenë hip dhe optimistë në marketingun e tyre. Ky është një nga emrat më të njohur në industrinë VPN por personalisht unë mendoj se ata thjesht mund të jenë pak të mbingarkuar.

Specifikimi i mençur CyberGhost flet fjalën e mirë, por duke kaluar teste me ta unë këshilloj një majë të vogël kripe. Mbani në mend edhe pse kjo është një listë renditje, kështu që pritjet e mia janë mjaft të larta.

Testi i Shpejtësisë CyberGhost - Indi

Testi i Shpejtësisë CyberGhost Indi – Server Latur
(Shihni rezultatin e testit me shpejtësi të plotë)

Përdoruesit në Indi duhet të marrin parasysh se shumica e serverëve CyberGhost janë në zonën e BE, por për fat të mirë, ata kanë disa në rajonin e Azisë gjithashtu. India duket të jetë një përjashtim edhe pse dhe ata kanë shkuar milje shtesë për të vendosur një numër më të lartë server atje.

Në përgjithësi, ne kemi arritur të kemi shpejtësi shumë të shfrytëzueshme prej 10Mbps që është akoma e mjaftueshme për të transmetuar media.

Shikoni shqyrtimin tonë të plotë në CyberGhost për të mësuar më shumë!

6. IPVanish VPN

https://www.ipvanish.com

IPVanish

shpejtësi

i drejtë

siguri & intimitet

Vlerësimi i 3 nga 5Vlerësimi i 3 nga 5Vlerësimi i 3 nga 5

Pricemimi (INR)

450,34 / mo

Pikat kryesore të figurave

 • Kriptimi i detyruar 256-bit
 • P2P i pakufizuar
 • Mbështet 10 pajisje

"E shkëlqyeshme për Paranojakin, por mbase nuk do të jetë në krye të listës për përdoruesit me bazë në Indi, IPVanish është tregtuar, por i mbështetur dobët."

IPVanish ka vuajtur shumë kohët e fundit për shkak të përqafimit të tij në disa … do të themi, incidente fatkeqe. Megjithatë, përveç kësaj, ki parasysh që ato janë nën menaxhim të ri dhe shpresojmë se gjëra të tilla do të bëhen gunga të shpejta në të kaluarën e tyre.

Duke lëvizur ato incidente, ato mbesin një gjigand VPN në terren dhe mburren me shpejtësi të jashtëzakonshme. Për fat të mirë, pasi nëse keni ndonjë ankesë për shpejtësinë e tyre, nuk mund të bëni shumë pasi ato detyrojnë kriptimin 256-bit për të gjithë pa përjashtim.

Testi i Shpejtësisë IPVanish - Indi

Testi i Shpejtësisë IPVanish Indi – Server Nagpur
(Shihni rezultatin e testit me shpejtësi të plotë)

Me shpejtësi, IPVanish arriti të qëndrojë në ekuilibër edhe me praninë e saj më të kufizuar të Indisë. Unë arrita të krijoj një shpejtësi në rrjedhën e poshtme të rreth 20Mbps që është e mirë për infrastrukturën atje. Për ata që janë të gatshëm të eksperimentojnë, gjithmonë mund të provoni serverë të tjerë në rajon që mund të japin rezultate më të mira. Sidoqoftë, lidhja ishte e qëndrueshme dhe më shumë se e mjaftueshme për të transmetuar median.

Lexoni rishikimin tonë të thelluar në IPVanish për të mësuar më shumë!

7. PureVPN

https://www.purevpn.com

PureVPN

shpejtësi

i drejtë

siguri & intimitet

Vlerësimi i 3 nga 5Vlerësimi i 3 nga 5Vlerësimi i 3 nga 5

Pricemimi (INR)

235,23 / mo

Pikat kryesore të figurave

 • Aplikacione të lehta për t’u përdorur
 • Bandwidth i pakufizuar
 • Mbështet tunelizimin e ndarë

"PureVPN është padyshim një nga drejtuesit në një industri të plotë falë një rrjeti të qëndrueshëm të serverëve."

Duke pritur mbi 2,000 serverë të vendosur në më shumë se 140 vende të botës, PureVPN sigurisht që ka infrastrukturën e nevojshme për tu treguar si një udhëheqës i industrisë. Ai e plotëson këtë me karakteristika të shkëlqyera sigurie të shkallës së ndërmarrjes për të mbrojtur përdoruesit e saj nga ndërhyrja ose zbulimi.

Testi i Shpejtësisë PureVPN - Indi

Testi i Shpejtësisë PureVPN Indi – Server Chennai
(Shihni rezultatin e testit me shpejtësi të plotë)

Një përfitim i madh për të provuar ato është se ata janë një nga të paktët në treg tani të cilët po lejojnë hyrjen në protokollin WireGuard – një protokoll i gjeneratës së ardhshme që supozohet se është dritë përpara përpara OpenVPN. Isshtë paksa e kufizuar në mbulim, me një prani në vetëm rreth pesë vende.

Duke u lidhur me një server PureVPN me bazë në Chennai, unë munda të afrohesha 20Mbps – përsëri, asgjë për të teshtitur, por larg nga më të mirat që kam parë. Prapëseprapë, unë do të thoja që këto shifra janë reflektuese të një kompanie e cila vërtet ka një farë përqendrimi këtu.

8. FastestVPN

https://fastestvpn.com

FastestVPN

shpejtësi

i drejtë

siguri & intimitet

Vlerësimi i 3 nga 5Vlerësimi i 3 nga 5Vlerësimi i 3 nga 5

Pricemimi (INR)

57,59 / mo

Pikat kryesore të figurave

 • Serverë të optimizuar për P2P
 • Lejon ndalimin e serverit
 • Mbështet 10 pajisje

"FastestVPN nuk është më i shpejtë por sigurisht që ofron një propozim vlerash që është vështirë të kundërshtohet."

FastestVPN nuk është më e shpejtë që kam provuar, por as nuk është më e ngadalta. Ajo ofron vende më të kufizuara për të ekzekutuar lidhjen tuaj në krahasim me shumë VPN të nivelit më të lartë, por me çmime prej sa 83 cent në muaj është vjedhje. Ata gjithashtu kanë serverë të optimizuar P2P gjë që i bën ata të mirë edhe për këtë.

Mimet e ulëta vijnë me një pengesë serioze dhe kjo është performanca e kufizuar në tejkalimin e bllokimit gjeo-bllokues. Më në fund zbuluam, FastestVPN nuk mund të të lejojë të hysh në përmbajtje të Netflix SHBA ose iPlayer të MB në Mbretërinë e Bashkuar – parakolp!

Drejtohuni në rishikimin tonë FastestVPN për të mësuar më shumë!

A kam vërtet nevojë për një VPN në Indi?

Duke pasur parasysh kombinimin e tmerrshëm të presionit qeveritar dhe privat në lirinë e Internetit në vend, unë mendoj se përdorimi i një VPN duhet të renditet mjaft lartë në axhendën e shumicës së përdoruesve atje. Kjo shkon dyfish, kështu që për të huajt që janë në Indi për punë ose kohë të lirë – ju me siguri nuk dëshironi të provoni legjislacionin dhe të përfundoni në një burg indian.

Ka shumë të panjohura në shumë fusha dhe mendimi im është se është gjithmonë më mirë të jesh i sigurt se sa i vjen keq. Ju lutemi, shikoni VPN-në e duhur për ju sot nëse jeni në Internet në Indi.

Për të rikujtuar, këtu janë 3 VPN kryesore për Indinë:

SPEED

SIGURIA & PRIVACY

PRICE / MO

ExpressVPN

i shkëlqyer

Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5

INR577.32

VIZITA VPN

NordVPN

i shkëlqyer

Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5

INR276.87

VIZITA VPN

Surfshark

i shkëlqyer

Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5Vlerësuar me 5 nga 5

INR207.48

VIZITA VPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me