Konfigurimi i Proxy uTorrent: Si të anonimoni proxy uTorrent w / a Socks5

Udhëzues për konfigurimin e Proxy u

Kështu që, në fund të fundit jeni gati për të anonimizuar shkarkimet tuaja në UTorrent me një përfaqësues? Mirësevini në nivelin tjetër. Moreshtë më shumë argëtim këtu.


Në këtë Udhëzues Proxy uTorrent ne do t’ju tregojme:

 • Përfitimet e përdorimit të një përfaqësuesi për uTorrent
 • Shërbimet më të mira të përfaqësuesit jo-logjikë (anonimë) për uTorrent
 • Si të vendosni një proxy në uTorrent (hap pas hapi)
 • Si të përdorni encryption uTorrent pa një VPN

Shënim i rëndësishëm:
Ky udhëzues është vetëm për konfigurimin e proxy, jo VPN. Për intimitetin maksimal ju mund të përdorni një shërbim VPN dhe proxy së bashku, për torrente shumë të koduar, anonimë. Vetëm një përfaqësues do të jetë i mjaftueshëm për shumicën e përdoruesve, por nëse doni të bëni torrentët tuaj sa më anonimë të jetë e mundur këto armë Udhëzuesit e konfigurimit të Proxy VPN +:

 • uTorrent
 • Vuze
 • përmbytje
 • Tixati

Pse të përdorni një Proxy për uTOrrent?

Një proxy torrent anonim e bën jashtëzakonisht të vështirë të gjurmosh shkarkimet e tua te ju. Duke kursyer të gjitha ngarkimet / shkarkimet dhe komunikimet tracker / peer përmes një serveri të palës së tretë, ju mund të fshehni në mënyrë efektive identitetin tuaj kur përdorni utorrent.

E shihni, çdo person që ndan një skedar përrua mund të shohë identitetin e çdo personi tjetër në formën e një adrese IP. Për shkak se adresa juaj IP është caktuar për ju nga Ofruesi juaj i Internetit, ai mund të gjurmohet drejtpërdrejt tek ju…

Adresa IP e kolegëve uTorrent

Adresat IP të kolegëve të dukshme në uTorrent

Duke përdorur një proxy, ju mund të ndryshoni adresën IP që u tregohet bashkëmoshatarëve tuaj, dhe të fshehni adresën tuaj të vërtetë IP.
Kur përdorni një përfaqësues me uTorrent, e vetmja adresë ip e dukshme për bashkëmoshatarët tuaj do të jetë adresa e IP e serverit proxy që po përdorni. Adresa juaj e vërtetë ip (ajo e caktuar nga Ofruesi juaj i Internetit) nuk do të jetë e dukshme.

Ne ju rekomandojmë të përdorni një shërbim proxy torrent (jo një përfaqësues publik falas) sepse:

 • Ata nuk mbajnë asnjë regjistër (nuk ka lidhje midis adresës IP proxy dhe tuaj)
 • Ato lejojnë përralla
 • Shpejtësi më të shpejtë
 • Ju e dini se kush e posedon proxy serverin (nuk duhet të shqetësoheni për hakerat)
 • Proxy Socks5 (jo HTTP) kështu që ju nuk duhet të shqetësoheni për rrjedhjet e identitetit. (Pse janë proxies ocksorapët më të mirë për përrallat?)

Shërbimet më të mira të Proxy Torrent

Të gjithë këta ofrues janë të vërtetë Non-Logging ofruesit e proxy (dhe VPN). Ata të gjithë lejojnë aktivitete përrua dhe do të mbrojnë identitetin e përdoruesve të tyre. Në fakt (sepse ata nuk mbajnë asnjë shkrim) ata nuk mund të gjurmonin veprimtarinë tuaj përrua edhe nëse donin.

Proxy PIA për uTorrent

Klikoni këtu për të marrë PIA për 3,33 $ / muaj

Qasje në Internet private është një vlerë e jashtëzakonshme sepse ato ju japin shërbim proxy + VPN të gjitha të përfshira në një paketë të vetme, të gjitha me një çmim më të ulët se sa ofruesit e tjerë ofrojnë për vetëm 1 shërbim.

Ata kanë serverë VPN në 30 vende, dhe një server proxy shumë të shpejtë në Hollandë (perfekt për përruajtjet).

Ne kemi bashkuar një udhëzues të plotë se si të përdorim PIA me uTorrent (pasi ato nuk kanë të tijën). Mos e kaloni hapin se si të gjeneroni hyrjen / fjalëkalimin tuaj të proxy PIA. Veryshtë shumë e rëndësishme.

Prmimet e tyre janë vërtet më të mirat në biznes. Bandwidth i pakufizuar, pa log.
Klikoni Këtu për të marrë 1 vit Shërbim Proxy VPN + me vetëm 3,33 $ në muaj

IPVanish (Top VPN / Proxy i 2016)

Foto

IPVanish është VPN më e shpejtë në Torrent që kemi testuar. Ata gjithashtu morën renditjen tonë # 1 të përgjithshme për vitin 2016.

Dhe tani IPVanish përfshin shërbimin proxy SOCKS5 me log logale zero me çdo abonim VPN. Ky grup i serverëve proxy të lartë ultë të lartë është i përsosur për përrua, dhe funksionon në mënyrë të përsosur me uTorrent në testimin tonë. Proxy IPVanish punon me lidhje magnet, DHT dhe skedarë të rregullt përrua.

Lexoni: Shqyrtimi ynë i plotë për IPVanish (dhe udhëzimet e konfigurimit të proxy Socks5)

Proxy mbrojtës për uTorrent

Konfigurimi i menjëhershëm i përfaqësuesit për uTorrent

Torguard ofron zgjidhjen më të plotë të proxy torrentit të çdo ofruesi. Jo vetëm që keni akses në mbi 15 serverë proxy në 5 vende…

Ata gjithashtu kanë instaluesin e tyre automatik të proksit që menjëherë do të konfigurojë programin tuaj të preferuar përrues (uTorrent, Vuze, ose Deluge) për cilësimet e rekomanduara të prokursit Torguard (nuk kërkohet konfigurimi manual).

Torguard nuk mban asnjë regjistër. Ata janë serioz në lidhje me privatësinë.

Torguard është pak më i kushtueshëm se PIA, dhe shërbimi VPN shitet veçmas. Shërbimi i proxy torrent fillon aq i ulët sa 4 $ / muaj.

Konfigurimi i Proxy uTOrrent

Tani do t’ju tregojmë hap pas hapi se si të konfiguroni uTorrent për të përdorur një server proxy për të gjitha lidhjet (anonimati maksimal). Këto udhëzime të konfigurimit do të funksionojnë për çdo ofrues të proxy Socks5, por ju duhet të siguroheni që të përdorni cilësimet e sakta që janë specifike për atë ofrues të përfaqësuesit:

Servicedo shërbim përfaqësues do të ketë cilësimet e veta për:

 1. Lloji i përfaqësuesit (Socks5, HTTP, etj)
 2. Adresa Proxy / Port #
 3. Emri i përdoruesit / fjalëkalimi (ju është caktuar kur regjistroheni)

Meqenëse ne kemi tashmë një udhëzues se si të përdorim Aksesin në Internet privat me uTorrent, ne do të bëjmë konfigurimin e proktrinës së uTorrent me Torguard për këtë artikull.

Hapi # 1 – Porti i Dëgjimit uTorrent

 1. Hapni UTorrent
 2. Shko tek Menu > Opsione > preferencat (Ose goditi Ctrl + P)
 3. Shkoni në Lidhje cilësimet (në anën e majtë)

duhet të shihni një ekran që duket diçka si kjo:

Cilësimet e lidhjes uTorrent

së pari, ne duam të sigurohemi që ju keni saktë Porti i të dëgjuarit settings. Kjo siguron që ruteri juaj ta dijë cilin kompjuter të dërgojë trafikun tuaj në UTorrent.

Nëse keni dërgim porti për uTorrent të konfiguruar në ruterin tuaj:

 1. Fshij hartimin e portit NAT-PMP dhe UPnP
 2. Fshij portin e rastit
 3. Sigurohuni që ‘porti hyrës #’ është i njëjti port që ju përcollët në cilësimet e ruterit tuaj

(Nëse nuk e dini se çfarë është përcjellja e portit, ose nuk e keni vendosur … mos përdorni këto cilësime)

Nëse nuk keni vendosur përcjelljen e portit:

 1. Përdorni cilësimet e paraqitura në figurën e mësipërme (porti # nuk ka rëndësi)
 2. Nëse keni probleme për t’u lidhur me bashkëmoshatarët, aktivizoni edhe UPnP
 3. Nëse akoma nuk mund të lidheni me bashkëmoshatarët, atëherë duhet të vendosni përcjelljen e portit.

Hapi # 2 – Cilësimet e serverit Proxy Utorrent

 1. Gjeni seksionin ‘server proxy’ (ende nën ‘skedën e lidhjes’)
 2. Zgjidhni llojin tuaj të përfaqësuesit (për Torguard dhe PIA kjo është çorape5)
 3. Shënoni të tre kutitë (Autentifikim, kërkime për emrin e hostit, nga kolegë me kolegë)
 4. Vendosni adresën e serverit proxy (mund të jetë URL ose IP adresa. Varet nga ofruesi i përfaqësuesit)
 5. Hyni në portin # (varet nga ofruesi. Për Torguard – përdorni 1085 ose 1090)
 6. Vendosni emrin e përdoruesit / fjalëkalimin – (I caktuar për ju nga shërbimi juaj i përfaqësuesit)

Për Torguard, cilësimet tuaja do të duken kështu:

Cilësimet e serverit Proxy u

Criticalshtë kritike që të keni tre kutitë e shënuara. vërtetim ju lejon të shkruani emrin e përdoruesit / fjalëkalimin tuaj (përndryshe do të shihet). 2 kutitë e tjera sigurojnë që të gjitha komunikimet uTorrent përdorin serverin e proxy, jo lidhjen tuaj normale).

Hapi # 3 – Cilësimet e intimitetit të Proxy uTorrent

Privatësia e përfaqësuesit cilësimet janë pjesa e fundit në faqen e cilësimeve ‘Lidhja’.

 1. Shënoni të gjitha kutitë

duhet të duket kështu…

Cilësimet e intimitetit të Proxy u

Kjo çaktivizon të gjitha rrjedhjet e zakonshme që mund të drejtojnë aksidentalisht trafikun e përroit jashtë tunelit tuaj të përfaqësuesit.
Zero rrjedhje = siguri maksimale

Hapi # 4 – Kontrolloni konfigurimin tuaj të Proxy / Verifikoni IP-në tuaj

Pasi të keni përfunduar konfigurimi i përfaqësuesit tuaj, është thelbësore që të verifikoni se funksionon përfaqësuesi.

Ju duhet të siguroheni:

 1. Mund të lidheni me kolegët dhe të shkarkoni torrentë
 2. IP-ja juaj përrua ka ndryshuar në IP-in e proxy (jo tuajin)

Për të përfunduar hapin # 2, përdorni udhëzuesin tonë Si të kontrolloni torrentin tuaj IP (falas). Kjo do t’ju tregojë hap pas hapi se si të kontrolloni se çfarë adresa ip po u shfaqet bashkëmoshatarëve tuaj përrua (dhe si të verifikoni se është e ndryshme nga adresa juaj normale e IP).

Hapi # 5 – Parametrat DHT (opsionale)

DHT (Tabela e shpërndarë Hash) teknologjia ju lejon të gjeni bashkëmoshatarët shtesë duke pyetur bashkëmoshatarët tuaj të tanishëm nëse ata e dinë ndonjë bashkëmoshatar shtesë që nuk jeni lidhur tashmë. DHT do të thotë që nuk duhet të mbështeteni në një gjurmues për të gjetur bashkëmoshatarët dhe do të keni më shumë bashkëmoshatarë të disponueshëm duke përdorur DHT, në vend se vetëm një gjurmues.

Dobësitë e DHT janë një mënyrë tjetër e mundshme që identiteti juaj të rrjedh. uTorrent duhet të drejtojë të gjitha kërkesat e DHT përmes tunelit të prokurës, por nëse përparësia juaj është siguria maksimale në vend të shpejtësisë maksimale, mund ta çaktivizoni.

Ne do t’ju tregojmë cilësimet tona të rekomanduara për DHT të aktivizuara dhe me aftësi të kufizuara:


Për të hyrë në Cilësimet e DHT:
Ende në menunë e preferencave (Menyja > Opsione > Preferencat) shkoni në BitTorrent skedë (në të majtë)

Për të aktivizuar DHT (Përralla më të shpejtë, më shumë bashkëmoshatarë)
Ndryshoni cilësimet tuaja për tu dukur kështu (mos u shqetësoni për pjesën e kriptimit)

Cilësimet eTorrent DHT

Rekomandoni Cilësimet e DHT (Injoroni cilësimet e “Kriptimit të Protokollit”)

Për të çaktivizuar DHT (Më e Sigurt)

Ndryshoni cilësimet tuaja për t’iu përgjigjur këtyre:

Si të çaktivizoni DHT për uTorrent

DHT me aftësi të kufizuara

Hapi # 6 – Kriptimi iTorrent (Fakultativ)

Përdorimi i kriptimit për përruajtjet ka disa përfitime:

 1. Ajo ndalon Ofruesin tuaj të Internetit të shikojë se çfarë jeni duke shkarkuar
 2. Parandalon rrëzimin e përroit (kështu që shpejtësia juaj duhet të jetë më e shpejtë)

Ekzistojnë disa mënyra të ndryshme për të shtuar kriptimin në uTorrent:

# 1 – Përdorni një VPN
Mënyra më e mirë, është të përdorni një VPN me uTorrent. Kjo jep një kriptim tepër të fortë pa zvogëluar numrin tuaj të bashkëmoshatarëve në dispozicion.

# 2 – Përdorni aftësinë e Kriptimit të Ndërtuar të Utorrent-it
Nëse nuk dëshironi të paguani për shërbimin VPN, mund të përdorni aftësinë e kriptimit të integruar të uTorrent. Dobësitë e kësaj metode, nëse dëshironi të detyroni encryption për të gjitha lidhjet, ju do të jeni në gjendje të lidheni vetëm me kolegë të tjerë që kanë aktivizuar edhe encryption. Kjo mund të zvogëlojë numrin tuaj të përgjithshëm të bashkëmoshatarëve në dispozicion me 75% ose më shumë.

Nëse akoma dëshironi kriptim opsional, por nuk doni të zvogëloni # bashkëmoshatarët tuaj, mund të ‘Enable Encryption’ pa ‘detyruar’ atë. Kjo do të thotë që ju do të përdorni një lidhje të kriptuar kur është e mundur, por prapë ju lejoni lidhje të pakriptuara me bashkëmoshatarët që nuk kanë aktivizimin e enkriptimit.

Ja se si të aktivizoni kriptimin brenda uTorrent:
Do të tregojmë dy mundësi të ndryshme të konfigurimit:

 1. Kriptimi i detyruar (# më i sigurt, i reduktuar i numrit të bashkëmoshatarëve)
 2. Kriptimi i aktivizuar (Më pak i sigurt, të gjithë bashkëmoshatarët në dispozicion)

Për të hyrë në cilësimet e Kriptimit, shkoni te Menu > Opsione > preferencat > Bittorrent (skedë) Cilësimet e kriptimit janë në fund.

Cilësimet e kriptimit ‘Forced’ uTorrent

Cilësimet e detyruara të kriptimit për uTorrent

Kriptimi ‘i detyruar’

Cilësimet e Encryption ‘Enabled’

Kriptimi i aktivizuar për uTorrent

Kriptimi ‘i aktivizuar’

Burimet shtesë

Faleminderit që lexuat Udhëzuesin tonë Proxy uTorrent! Nëse e keni parë të dobishme, ju lutemi ndani atë me dikë tjetër, duke përdorur shiritin në të majtë. Ata do ta vlerësojnë atë.

Nëse doni më shumë informacione mbi përruajtjet anonime, ose keni nevojë për ndonjë ndihmë për të zgjedhur shërbimin e përsosur VPN për torrentet tuaja, këtu janë disa artikuj të shkëlqyeshëm që do të doni të shikoni.

Guides
Përdorni Deluge në mënyrë anonime
Përdorni Vuze në mënyrë anonime
Përdorni uTorrent në mënyrë anonime
Fshih Torrents tuaj Android

VPN-të më të mira për torrenting
Ofruesit VPN që nuk janë logjikë

Shqyrtime / Krahasimi
Rishikimi i hyrjes private në internet
Rishikimi IPVanish
Rishikimi i Proxy.sh

PIA vs IPVanish
BTGuard vs PIA
IPVanish vs Hidemyass

njohuri
Proxy vs VPN për torrents
Mësoni rreth Shkrimet VPN
HTTP vs Proxy SOCKS
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map