Konfigurimi i Proxy & VPN: Si të përroni anonimisht me Deluge

Si ta përdorni Deluge në mënyrë anonime

Deluge është një nga klientët më të njohur të përplasjeve të lehta në botë. Shtë e dashur sepse është me burim të hapur, pa reklama dhe tejet fleksibël. Madje mund të operohet nga distanca si një kuti farash. Po, Deluge është jashtëzakonisht e fuqishme, por jashtë kutisë ka të njëjtat dobësi sigurie si çdo softuer tjetër Torrent.


Në këtë udhëzues, ne do t’ju tregojmë mënyrat më të zakonshme që zbulohet identiteti juaj i vërtetë sa herë që shkarkoni torrentë të pambrojtur. Pastaj, do t’ju tregojmë se si t’i rregulloni ato një herë e përgjithmonë.

Nëse përdorni një klient torrent përveç Deluge, ne gjithashtu kemi udhëzues se si të përdorni uTorrent ose Vuze në mënyrë anonime.

Ready? Le ta bejme.

Vulnerabilites të Sigurisë së Torrentit

Ka dy mënyra kryesore që aktiviteti juaj i përroit mund të bëhet publik.

 1. Adresa juaj e IP është e dukshme publikisht për çdo bashkëmoshatar në çdo përrua që ju bashkohet.
 2. ISP-ja juaj (Ofruesi i Shërbimit të Internetit) lehtë monitoron aktivitetin tuaj dhe shikoni skedarët që shkarkoni

Rrjedhje # 1: Adresa juaj IP është e dukshme për të gjithë

Adresa juaj IP është një adresë unike në internet që ju është caktuar nga ofruesi juaj i internetit dhe mund të gjurmohet drejtpërdrejt tek ju. Për të parë adresën tuaj të tanishme të IP, vizitoni Veglën IP të Kontrollit të IPvanish dhe shikoni shiritin në krye të faqes.

Deluge anonime: si ta kontrolloni adresën tuaj ip

Adresa juaj e IP do të shfaqet në krye të faqes

Nëse nuk përdorni një mjet për të fshehur adresën tuaj të vërtetë IP, ky numër do të jetë i dukshëm për çdo bashkëmoshatar në grykën tuaj të përroit. Këto swarms arrijnë në 1000 ose madje dhjetëra mijëra në numër!

Këtu keni një demonstrim të shpejtë se sa e lehtë është të shihni adresat IP të kolegëve tuaj:

 1. Uji i hapur
 2. Zgjidhni çdo përrua aktiv
 3. Klikoni në ‘Tab Peers’
 4. Tani mund të shihni adresën IP për çdo bashkëmoshatar me të cilin jeni lidhur aktualisht.

Këtu keni një listë të kolegëve për një përrua linux me burim të hapur…

Deluge anonime: Adresa IP të kolegëve

Deluge Peer List (me adresa IP) nga një përrua Linux

Siç mund ta shihni, është jashtëzakonisht e lehtë për dikë që të monitorojë dhe identifikojë përdoruesit e përrallave individuale, vetëm duke u lidhur me njëkohësisht me shumë swarms dhe duke regjistruar adresat IP të anëtarëve të swarm.

Për fat të mirë, ne do t’ju tregojmë se si të merrni një adresë IP anonime, të pashtershme më vonë në këtë artikull!
Ok që na çon në rrjedhje # 2 që është…

Rrjedhje # 2: ISP-ja juaj mund të monitorojë dhe ngre aktivitetin tuaj përrua

Të gjitha të dhënat e transmetuara në / nga kompjuteri juaj duhet të kalojnë nëpër serverat e Providerit tuaj të Internetit. Në qoftë se nuk jeni duke koduar trafikun tuaj duke përdorur një shërbim Virtual Private Network (i cili do t’ju mësojë se si të veproni shpejt), ata mund të shohin gjithçka që bëni në internet.

ISP-ja juaj lehtë mund të shikojë:

 • Se jeni duke përdorur bittorrent
 • Filesfarë skedarësh po ngarkoni / shkarkoni
 • Sa të dhëna keni transferuar
 • Websitesfarë faqesh në internet vizitoni

Jo vetëm që ISP-ja monitoron veprimtarinë tuaj, por ata zakonisht mbajnë regjistrat e historisë tuaj online gjithashtu.

Në fakt, ligjet për ruajtjen e të dhënave në Bashkimin Evropian dhe Shtetet e Bashkuara kërkojnë që ISP-të të mbajnë regjistrat e lidhjeve për një minimum prej 6 muajsh! (Dhe shumë ISP i mbajnë ato më gjatë se kaq).

Dy mjete për përrua anonime: (VPN & Proxy)

Ka dy mjete që mund të përdoren për të fshehur aktivitetin tuaj të përroit:

 1. VPN (Rrjet Virtual Privat)
 2. Proxy server

Megjithëse kanë ngjashmëri, secila ka avantazhet dhe disavantazhet e veta. Për të përfituar sa më mirë nga të dy botët (dhe të rrisni në mënyrë dramatike sigurinë tuaj) ju në të vërtetë mund t’i përdorni të dy njëkohësisht.

Të dy një VPN dhe Proxy drejtojnë trafikun tuaj përmes një serveri të palës së tretë, i cili fsheh adresën tuaj të vërtetë IP dhe e zëvendëson atë me adresën IP të serverit me të cilin jeni lidhur. Kjo adresë IP (anonime) do të jetë ajo që është e dukshme për bashkëmoshatarët tuaj.

Nëse përdorni një proxy ose VPN që nuk mban regjistrat, nuk ka asnjë lidhje gjurmuese midis adresës tuaj të vërtetë IP dhe adresës tuaj të re (anonime) të IP.

Ok, le të shohim ndryshimet midis një Proxy dhe VPN…

Proxy server
 • Asnjë Kriptim
 • Shpejtësi pak më të shpejtë
 • Mund të përçojë rrugë nga të dhënat tuaja të tjera
 • Adresa IP e Torrentit e ndryshme nga IP e shfletuesit
Rrjeti Virtual Privat
 • Kriptimi i fortë (forca opsionale)
 • Shpejtësi paksa e ngadaltë
 • Rrugët përruan me të njëjtin tunel me të dhënat e tjera
 • Adresa IP e Torrentit njëjtë si adresa IP e shfletuesit

Pra, dy dallimet më të rëndësishme midis një përfaqësuesi dhe VPN janë:

Diferenca # 1 – Një server Proxy nuk shifron të dhënat tuaja:
Kriptimi është si një tunel i mbrojtur me fjalëkalim, i mbështjellë me të gjitha të dhënat hyrëse / dalëse. Nëse nuk keni çelësin (fjalëkalimin) nuk mund t’i lexoni të dhënat. Kjo parandalon ISP-në tuaj të monitorojë shkarkimet tuaja ose madje të shikojë se jeni duke përdorur bittorrent.

Kriptimi gjithashtu mund të parandalojë që ISP-ja juaj të rrëzojë (ngadalësojë) trafikun tuaj përrua, si dhe shërbimet e transmetimit të videove si Netflix dhe Youtube. .

Lajmi i mirë është se klientët më të njohur VPN (përfshirë Deluge) kanë mundësinë të kodojnë trafikun tuaj përrua për ju, edhe nëse përdorni një proxy server të pakriptuar për të fshehur adresën tuaj IP. Ne do të flasim për këtë veçori pak më vonë.

Diferenca Nr. 2 – Një tunel me prokurë drejton trafikun për vetëm përrua, një tunel VPN rrugët çdo gjë njëjtë:
Kur lidheni me një VPN, ajo merr përsipër të gjithë lidhjen tuaj të internetit. Bitdo grimë e të dhënave që dërgoni dhe merrni do të kalojnë tani në tunelin VPN. Kjo do të thotë që përruajtjet tuaja, shfletimi në internet, transmetimi i videos, etj … të gjithë do të kalojnë nëpër të njëjtin tunel të të dhënave dhe të përdorin të njëjtën adresë IP (të caktuar nga VPN).

Një përfaqësues është pak më ndryshe. Një prokurë mbron programin ose protokollin e rrugëve 1 veçmas nga pjesa tjetër. Ju mund të përdorni një proxy server për torrents, ose mund ta përdorni atë për ju shfletuesin e internetit, ose ndonjë program tjetër me mbështetje proxy.

Cilindo program është duke përdorur proxy do të drejtojë të dhënat e tij përmes tunelit të prokurës. Të dhënat për çdo program tjetër do të drejtohen normalisht. Kjo lejon unike adresën tuaj të përrallës IP.

Pro-tip: Nëse dëshironi më të mirën nga të dy botët, mund të përdorni një server proxy për torrents, brenda një tuneli VPN, i cili ju jep më të mirën nga të dy botët. Kriptimi + Ndarje e ndarjes së përrallave.

Për më shumë informacion mbi këtë temë, lexoni udhëzuesin tonë Proxy vs VPN për torrents.

Si ta përdorni Deluge në mënyrë anonime (Metoda VPN)

Një VPN është mënyra më e lehtë për të ndryshuar adresën tuaj të torrentit Deluge dhe shifroni trafikun tuaj përrua. Ne rekomandojmë vetëm ofruesit e VPN që kanë një aplikacion desktop të lehtë për t’u përdorur që e bën lidhjen me një server VPN aq të thjeshtë sa 1 klik.

VPN-të tona më të mira të rekomanduara për Deluge janë:

 • Qasje në Internet private – 3.33 $ / muaj (plan 1 vjeçar)
 • IPvanish – 6.49 dollarë në muaj (plan 1 vjeçar)
 • Torguard – 4.99 $ / muaj (plan 1 vjeçar)
 • Proxy.sh – 3.33 $ / muaj (plan 1 vjeçar)

Për shumicën e përdoruesve, Qasje në Internet private është një zgjedhje e shkëlqyeshme. Ata u quajtën tonë ‘VPN më e mirë e Torrentit‘për vitin 2014, dhe ato ofrojnë shërbime të shkëlqyera, pa log-VPN me një çmim më të ulët se sa çdo kompani tjetër. Ato gjithashtu përfshijnë shërbimin e proxy dhe VPN në çdo paketë në vend që t’i blejnë ato veç e veç.

Si të përdorni një VPN me Deluge

Fshehja e përruave tuaj Deluge me një VPN është jashtëzakonisht e lehtë:

 1. Lidhu me një server VPN (mundësisht në një vend me përrua miqësore si Zvicër, Hollandë, ose Kanada)
 2. Uji i hapur
 3. përrua!

Ne do t’ju tregojmë hap pas hapi se si të lidheni duke përdorur klientin VPN të desktopit të Internetit Private Access. Softwaredo softuer tjetër VPN duhet të jetë po aq i lehtë.

Hapi # 1 – Hapni Hyrjen Private në Internet

Kur hapni PIA për herë të parë pas instalimit të saj, do t’ju kërkohet të shkruani emrin e përdoruesit / fjalëkalimin tuaj që ju janë dërguar me email kur të regjistroheni. Ky informacion do të ruhet nga programi, kështu që nuk keni nevojë të identifikoheni çdo herë.

Mund të vendosni të keni ngarkesë PIA me dritare kur filloni kompjuterin tuaj. Ju gjithashtu mund ta lidhni atë automatikisht kur të ngarkohet. Në këtë mënyrë lidhja juaj gjithmonë do të jetë anonime.

Nga "Rajon" dropdown, ju mund të zgjidhni vendndodhjen e paracaktuar të serverit. Ne kemi zgjedhur Toronton, Kanada.

Parametrat VPN të Qasjes në Internet private për Deluge

Cilësimet e PIA, hyrja e sigurt.

Hapi # 2 – Lidhuni me një server

Në tabanin tuaj të sistemit (këndi i poshtëm i djathtë i shiritit të detyrave të Windows) duhet të shihni një ikonë logjike PIA (figura ‘A). Do të jetë e kuqe kur shkëputet, dhe jeshile kur lidhet.

Nëse nuk e shihni ikonën (dhe PIA është e hapur), atëherë

 1. klikoni në trekëndëshin ‘tregojnë ikona të fshehura’ (figura ‘B’)
 2. Klikoni në ‘Rregulloje…"
 3. Gjeni pia_Tray.exe
 4. Zgjidhni ‘Trego ikonën dhe njoftimet’ nga menuja
 5. Godit në rregull.

Pasi të shihni ikonën e kuqe të PIA-s provuese, është jashtëzakonisht e lehtë për t’u lidhur.

 1. Klikoni me të djathtën mbi ikonën
 2. Kjo do të sjellë një menu të të gjithë serverëve PIA
 3. Klikoni në serverin me të cilin dëshironi të lidheni
 4. Prisni që ikona e PIA të kthehet e gjelbër
 5. Ju jeni lidhur!

Pasi të jeni lidhur, mund të rrijë kursorin tuaj mbi ikonën PIA për të shfaqur adresën tuaj IP aktuale (anonime).

Tabela e sistemit të ikonave PIA

Figura A: ikona PIA (me të kuqe)

Trego ikona të fshehura tabaka

B: Klikoni trekëndëshin në të majtë për të treguar ikonat e fshehura.

Shfaq ikonën e tabakës PIA

Gjeni pia_tray.exe dhe zgjidhni ‘Trego ikonën dhe njoftimet’

Klikoni me të djathtën për të hyrë në menunë e serverit PIA

Klikoni me të djathtën për të sjellë menunë e serverit

Si të shihni adresën IP anonime për qasje në internet privat

Hover mbi ikonën për të parë adresën e re IP

Hapi # 3 – Përrojat e tua janë tani anonime. Përdorni Deluge si Normal.

Pasi të jeni lidhur me një server VPN, do t’ju caktohet një adresë e re IP e cila do të shfaqet publikisht tek bashkëmoshatarët tuaj Deluge. Të gjitha të dhënat që transmetoni (Via deluge ose ndonjë aplikacion tjetër) do të kodohen automatikisht nga VPN dhe të palexueshme nga Ofruesi juaj i Internetit.

Si ta përdorni Deluge në mënyrë anonime (metodë Proxy)

Përdorimi i një përfaqësuesi me Deluge kërkon pak më shumë konfigurim për ta vendosur atë, por ka disa avantazhe në krahasim me një VPN.

Avantazhet e një Proxy mbi VPN:

 • Shpesh shpejtësi më të shpejtë
 • Ndani adresën IP vetëm për përruajt
 • Nëse lidhja Proxy nuk funksionon, IP-ja juaj e vërtetë nuk është e ekspozuar sepse Deluge mund të lidhet vetëm përmes proxy.

Disavantazhi kryesor i një Proxy është se nuk i kripton të dhënat tuaja si një VPN. Deluge ofron një funksion të integruar të kriptimit që mund të përdoret me një përfaqësues, por ka disa tregti që do t’i diskutojmë së shpejti.

Nëse dëshironi më të mirën nga të dy botët, përdorni një Proxy dhe VPN njëkohësisht. Vizitoni Qasje në Internetin privat me këtë lidhje për të marrë shërbimin e proxy dhe VPN së bashku për vetëm $ 3.33 / muaj (abonim 1 vjeçar).

Kur zgjidhni një shërbim përfaqësues për përrua, sigurohuni që keni këto tre karakteristika kritike:

 1. Protokolli i Proxy SOCKS, jo HTTP (Proxies HTTP mund të zbulojnë informacionin që identifikon)
 2. Politika ‘Jo-Logs’, të sigurohesh që përruajt e tua janë të pasakta
 3. Lejohen në mënyrë specifike përralla – Mos shkarkoni torrentë në një prokurë që i ndalon ata. Nuk do të mbarojë mirë.

4 Ofruesit tanë të Proxy të Torrentit të Preferuar: (Të gjithë janë ‘Jo-Logs’ dhe miqësorë për përrallat)

 1. Qasje në Internet privat (shërbimi Proxy VPN + i përfshirë në çdo paketë)
 2. IPVanish – Socks5 + VPN të përfshira në çdo plan.
 3. Torguard – (Vendet më të serverëve. 5+ vendet)
 4. Proxy.sh – (Si PIA, ato përfshijnë shërbimin Proxy falas me çdo blerje të VPN)

Si të vendosni Deluge me një Proxy SOCKS5 (hap pas hapi)

Ne do të bëjmë këtë udhëzues duke përdorur një Proxy Server nga Hyrja në Internet Private (kryesisht sepse ata nuk kanë ndonjë udhëzues përrua hap pas hapi për shërbimin e tyre me përfaqësues, ndërsa shumica e shërbimeve të tjera).

Ju mund të ndiqni këto hapa saktësisht të njëjtë për ofruesit e tjerë. Këtu keni informacionin që ju nevojiten për secilin (megjithëse ata gjithashtu kanë në dispozicion udhëzimet e tyre nga llogaria juaj):

Torguard
proxy.torguard.org (adresa e serverit)
1085 ose 1090 (numri i portit)
Proxy.sh
ext-eu.proxy.sh
1080 (bllokon comcast këtë port)
BTGuard
proxy.btguard.com
1025

Nëse regjistroheni në Akses në Internet privat (E Rëndësishme):
Identifikimi / fjalëkalimi për serverin proxy nuk është i njëjtë me hyrjen / fjalëkalimin tuaj VPN. Duhet të gjeneroni rastësisht një fjalëkalim proxy nga brenda panelit tuaj të llogarisë PIA (ne do t’ju tregojmë). Sigurohuni që të mos e kaloni atë hap!

Për të marrë hyrjen / fjalëkalimin tuaj të Proxy PIA

 1. Identifikohuni në panelin tuaj të kontrollit të llogarisë Private Access
 2. Klikoni në butonin ‘Gjenerimi i përdoruesit dhe fjalëkalimin’
 3. Mbajeni faqen të hapur, në mënyrë që të mund t’i kopjoni dhe ngjitur në hapin 2 më poshtë.

Si të gjeneroni emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin për serverin proxy të hyrjes në internet

Gjeneroni Hyrjen Proxy / Fjalëkalim për PIA (Në panelin e llogarive)

Vendosja e Proxy Setup Hapi # 1 – Shkoni te Cilësimet e Proxy Deluge

 1. Uji i hapur
 2. Shkoni te menuja e preferencave: redaktoj > preferencat (Ctrl + P)
 3. Klikoni në “Proxy” Tab

Duhet të duket kështu:

Menuja e cilësimeve të Proxy

Preferencat e Proxy Vleres

Hapi # 2 – Konfiguroni Proxy

Bëni hapat e mëposhtëm për secilin lloj proxy (Peer, web seed, tracker, dhe DHT). Nëse nuk e bëni atë për të gjithë ata, ju mund të rrjedhni aksidentalisht adresën tuaj të vërtetë IP përmes metodës së paprishur.

 1. Zgjidhni Type = Socksv5 W / Auth (proxy Socks5 me një emër / fjalëkalim)
 2. Vendosni emrin e përdoruesit / fjalëkalimin e siguruar nga shërbimi juaj i përfaqësuesit
 3. Vendosni adresën tuaj të proksit (të siguruar nga shërbimi juaj, ose shikoni listën e mësipërme)
 4. Shkruani portin e saktë # (shihni cilësimet më lart, ose këshillohuni me ofruesin tuaj)
 5. Klikoni ‘OK’

Cilësimet e përfaqësuesit për PIA (majtas) dhe Torguard (djathtas)

Cilësimet e Proxy PIA për përmbytjet

Cilësimet e hyrjes në internet private

Cilësimet e përfaqësuesit të Torguardit për Deluge

Cilësimet e Proxy Torguard

Hapi # 3 – Provoni cilësimet tuaja

Gjithmonë është më mirë të rindizni Deluge pas aplikimit të cilësimeve të reja të përfaqësuesit. Pastaj hapni një përrua (preferohet një me shumë fara) dhe verifikoni se po shkarkohet.

Nëse gjithçka po funksionon siç duhet – Urime, të gjithë jeni të vendosur! Proxy juaj është konfiguruar si duhet.

Nëse nuk mund të lidheni me bashkëmoshatarët – Ju ndoshta keni gabuar një detaj konfigurimi. Kontrolloni dy herë hostin tuaj, detajet e hyrjes dhe portin për t’u siguruar që ato janë të sakta. Gjithashtu sigurohuni që të lexoni çdo gabim që shfaqet në kornizën e majtë të ekranit tuaj kryesor (nën ‘Ndjekësit’)

Përdorimi i Encryption me Deluge (opsionale)

Deluge ofron kriptim të integruar për njerëzit që nuk po kryejnë një VPN. Avantazhi i kriptimit është që bllokon palët e treta (si ISP-në tuaj) të lexojnë trafikun tuaj ose të shohin se jeni duke shkarkuar përrua. Kjo gjithashtu i ndalon ata të rrëzojnë përrallat tuaja dhe mund të rezultojnë në shpejtësi më të shpejtë.

Dobësitë e përdorimit të enkriptimit të integruar të Deluge (në krahasim me kriptimin VPN) është se funksionon vetëm me bashkëmoshatarët e tjerë që kanë aktivizuar edhe encryption, kështu që, në varësi të cilësimeve të kriptimit, mund të zvogëlojë në mënyrë dramatike numrin e bashkëmoshatarëve në dispozicion, të cilat mund të të jetë një çështje për përralla me fara të dobët.

Rekomandimi im do të ishte që të filloni me Encryption të vendosur në ‘Forced’ dhe nëse nuk mund të arrini sa kolegë të mjaftueshëm, gjithmonë mund ta ndryshoni atë në ‘Enabled (i disponueshëm por nuk kërkohet).

Ja se si të vendosni encryption…

 1. Uji i hapur
 2. Shkoni te menuja Preferencat: Menu > redaktoj > preferencat
 3. Shkoni te Tab “Rrjeti”
 4. Shikoni seksionin ‘Kriptimi’ në fund

Për Encryption Enabled (por opsionale), zgjidhni këto cilësime:
Këto cilësime do të bëjnë lidhjet e kriptuara me kolegë të tjerë që e kanë aktivizuar Encryption, por prapëseprapë do të lidhen me kolegë të pakriptuar. Akoma mund të lidheni me çdo bashkëmoshatar në swarm, por jo të gjitha lidhjet e kolegëve do të jenë të koduara.

Cilësimet e encryption të Delux aktivizuar (jo të detyruar)

Enkriptimi i Delux aktivizuar (por opsional)

Për Encryption Forced (Siguria maksimale, të gjitha lidhjet e koduara) zgjidhni këto cilësime:
Këto cilësime e detyrojnë Deluge të lidhet vetëm me kolegë të tjerë që kanë të aktivizuara edhe encryption të plotë. Kjo cilësim ka sigurinë më të lartë (sepse të gjitha të dhënat që transferoni do të jenë të koduara) por mund të zvogëlojë në mënyrë dramatike numrin e bashkëmoshatarëve të disponueshëm, të cilat mund të shkaktojnë shkarkime të ngadalta (ose madje e bëjnë të pamundur shkarkimin e një përrua pa kolegë të koduar).

Foto

Përfundimi dhe burimet e tjera

Faleminderit shumë për leximin tonë Si të udhëzoni për përmbytjet anonime. Nëse keni ndjekur këto hapa, përruajt tuaja duhet të jenë shumë anonime. Ju lutemi sigurohuni që të përroni me përgjegjësi.

Këtu janë disa artikuj të tjerë që mund t’i gjeni të dobishëm:
Si ta përdorni uTorrent në mënyrë anonime
Si ta përdorni Vuze në mënyrë anonime
Si të torrentoni në mënyrë anonime: Android Edition
Si të përdorni një VPN Kill-Switch për të mbrojtur kundër shkëputjeve të VPN-së

Kuptimi i shkrimeve VPN
Proxy vs VPN për përralla

Nëse e shihni të dobishëm këtë udhëzues, ju lutemi ndani atë (ose thjesht faqen tonë) me një mik. Ju mund të përdorni ‘bar-share’ sociale në të majtë të ekranit, ose thjesht t’i tregoni ato në lidhje me sitin. Faleminderit!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map