Qasja në Internet private vs Torguard (Krahasimi i VPN)

Qasja në Internet private vs Torguard

Qasje në Internet private dhe Torguard janë dy nga zgjidhjet më të njohura për përdoruesit e BitTorrent që kërkojnë të anonimizojnë përrallat e tyre dhe të shkarkojnë përrua me siguri.


Nëse dëshironi ta mbani aktivitetin tuaj përrua privat, ose thjesht po kërkoni një shërbim shumë anonim VPN, të dyja këto janë zgjedhje të shkëlqyera (të dyja bënë listën tonë të ‘shërbimeve më të mira VPN që nuk regjistrohen’), por ne i vendosim ato -me kokë për të parë se cili me të vërtetë del në majë.

Kriteret e krahasimit

Për këtë krahasim, ne morëm parasysh veçoritë e përgjithshme të sigurisë, si dhe karakteristikat specifike për torrentin, shpejtësinë, mbështetjen e klientit dhe më shumë.

Do të shikojmë:

 • Security / Encryption
 • shpejtësi
 • Miqësia e Torrentit
 • Software / Features
 • mbështetje
 • çmim

Përmbledhja e kokës dhe kokës për krahasimin

Foto

 • Me seli në SH.B.A.
 • Asnjë regjistër veprimtarie, as shkrime lidhjeje.
 • 256-bit encryption AES (Opsionet e kriptimit me porosi)
 • Keyselësat e kriptimit 4096-bit (jashtëzakonisht të sigurt)
 • Bandwidth i pakufizuar / Transferimi i të dhënave
 • Siguria e vrasjes
 • Shërbimi Proxy Torrent i përfshirë VPN +
 • Nuk ka veçori shtesë specifike për përrua

Çmimeve / ofertat
Mimi mujor: 6,95 $ / m
Pricemimi i ofertës më të mirë: 3,33 $ / muaj (Abonim 1 vjeçar)

Karakteristikat tona të preferuara
Qasja në Internet private jep më shumë veçori për një çmim më të ulët se çdo VPN tjetër. Ne e duam angazhimin e tyre ndaj privatësisë (një politikë e vërtetë ‘logs zero’), shpejtësia, miqësia me përrua dhe softuer i shkëlqyeshëm (me kontroll të personalizuar mbi forcën e kriptimit dhe algoritmin e përdorur).

Criptiondo abonim i PIA përfshin gjithashtu përdorim të pakufizuar të serverit të tyre proxy socks5 në Hollandë (i shkëlqyeshëm për përrua).

Foto

 • Me seli në SH.B.A.
 • Asnjë regjistër veprimtarie, as shkrime lidhjeje.
 • Kriptimi me 256 bit
 • Keyselësat 2048 bit (standardi i industrisë)
 • Bandwidth i pakufizuar / Transferimi i të dhënave
 • Siguria e vrasjes
 • VPN & Shërbimi i prokursit të Torrentit shitur veçmas
 • serverat e optimizuar p2p, instaluesi i prokursit për torrentin personal

Çmimeve / ofertat
Mimi mujor: 10 $ / m
Pricemimi i ofertës më të mirë: 4,99 $ / muaj (Abonim 1 vjeçar)

Karakteristikat tona të preferuara
Torguard është më i përqendruar në torrent sesa shumica e VPN-ve. Ata ofrojnë një shërbim të pavarur ‘Torrent Proxy’ për shkarkime të shpejta, anonime të torrenteve. Ata gjithashtu kanë një program personal të instalimit të proxy që do të konfigurojë automatikisht klientin tuaj të preferuar përrues me cilësimet e sakta. Ata gjithashtu kanë serverë VPN të optimizuar p2p (përrua) dhe servera VPN vjedhurazi për të ndihmuar në marrjen e zjarreve që bllokojnë torrentet.

Vizitoni Qasje në Internet privat >

Vizitoni Torguardin >

Security / Privacy

Qasje në Internet private
 • Nuk ka shkrime. periudhë.
 • .Elësat encryption A / 2596-bit AES
 • Switch-kill (niveli i sistemit)
 • Pagesat anonime me Bitcoin, kartat e dhuratave
Torguard
 • Nuk ka shkrime. periudhë.
 • Keyselësat encryption të Blowfish 256-bitësh w / 2048-bit
 • Kill-Switch (niveli i aplikacionit)
 • Pagesa anonime w / bitcoin

Të dyja PIA dhe Torguard janë ofrues të VPN që nuk regjistrohen (deri tani aq të mirë). Ata të dy gjithashtu pranojnë pagesa anonime përmes cryptocurrency Bitcoin. Kjo është kryesisht ku përfundojnë ngjashmëritë.

PIA përdor 256-bit encryption AES (standard industri) me çelësa 4096-bit për kriptimin e shtrëngimit të dorës (dukshëm më e fortë se çelësat standarde të industrisë 2048-bit). Torguard nga ana tjetër përdor encryption 256-bit me algoritmin e kriptimit të Blowfish më të vjetër (por ende shumë i fortë). Ata përdorin çelësa 2048-bit të cilët janë standardi i industrisë, por më i fortë është gjithmonë më mirë për mendimin tim.

Qasja në Internet private gjithashtu ju jep kontroll të plotë me porosi mbi forcën e kriptimit, algoritmin e përdorur dhe metodën e vërtetimit të të dhënave (parandalon sulmet nga njeriu në mes). Aplikacioni desktop i Torguard nuk ju jep asnjë kontroll personal, përveç asaj të llojit të serverit që ju zgjidhni (serverë të ndryshëm përdorin kriptim të ndryshëm)

Cilësimet e sigurisë dhe të kriptimit të hyrjes në internet privat

Parametrat e përparuara të kriptimit të ANP-së

Në imazhin e mësipërm, konfigurimi është shumë i sigurt, por përdor encryption AES-128 bit në vend të 256-bit për shpejtësi më të shpejtë (gjithmonë ekziston një tregtim kur bëhet fjalë për shpejtësinë dhe forcën e kriptimit). Mund të provoni cilësime të ndryshme derisa të gjeni kombinimin e përsosur për nevojat tuaja. Zakonisht përdor pak AES-256, pasi shpejtësia nuk është një faktor kryesor për mua.

Vrasin kaloni

Të dy Torguard dhe PIA ndërtuan një ndërrim vrasës në softuerin e tyre, megjithëse secili zbatoi funksionin në një mënyrë të ndryshme.

Torguard përdor një ndërprerës të vrasjes në nivelin e aplikacionit
Kjo do të thotë që ju mund të zgjidhni aplikacione specifike që do të vriten (mbyllen) nëse lidhja VPN bie aksidentalisht. Përzgjedhja e aplikacioneve që dëshironi të përfshini është aq e lehtë sa t’i shtoni ato në një listë në cilësimet e softuerit Torguard.

Shtë e qartë nëse po blini torguard për përrua, dëshironi të shtoni klientin tuaj përrua në listë, kështu që IP-ja juaj e vërtetë nuk lëshon aksidentalisht.

Qasja në Internet private përdor një ndërprerës vrasës në nivelin e sistemit
Kjo do të thotë që kur aktivizohet (duke kontrolluar kutinë e vrasjes-ndërprerës në cilësimet e softuerit) PIA do të ndalojë plotësisht të gjithë veprimtarinë e internetit në rast të një lidhjeje të qëllimshme të rënë. Mënyra e vetme për të rivendosur hyrjen në internet është ose:

 1. Lidhuni përsëri në një server VPN
 2. Rivendosni DCHP-në tuaj, duke ekzekutuar troubleshooter të Windows (ose mund ta bëni me dorë).

As metodë vrasës-kaloni nuk është më mirë apo keq, domosdoshmërisht. Ai zbret në preferencën personale.

Pagesat anonime

Të dyja PIA dhe Torguard lejojnë përdoruesit të bëjnë pagesa anonime. Ata kërkojnë vetëm informacione minimale për të krijuar një llogari. Ju duhet vetëm një adresë emaili dhe një metodë pagese.

Torguard pranon pagesa bitcoin (cryptocurrency më e njohur në botë).

PIA pranon të dy bitcoin, si dhe pagesa anonime duke tregtuar në mënyrë elektronike në bilancet e kartave të dhuratave të mbetura nga dyqanet e njohura (si starbucks, karavidhet e kuqe, Target, Best-buy, etj …). Shtë një zgjidhje e zgjuar e teknologjisë së ulët që ju lejon të paguani në mënyrë anonime, pa pasur nevojë të mësoni se si të blini, përzieni, ruani dhe transferoni Bitcoin.

Mësoni si të paguani me karta dhuratë në udhëzuesin tonë se si të paguani për një VPN në mënyrë anonime.

Fituesi: Aksesi në Internet privat
PIA ose lidhi ose fitoi çdo seksion të përballjes së sigurisë. Nëse keni nevojë për sigurinë më të mirë të mundshme (ose ju pëlqejnë opsionet e personalizimit të PIA), atëherë patjetër që duhet t’i provoni ato së pari. Kurseni mbi 50% kur blini një abonim 1 vjeçar.

Karakteristikat specifike të Torrentit

Qasje në internet privat:
 • Torrents lejohen në të gjithë serverët
 • Serveri Socks5 i përfshirë falas (Hollandë)
Torguard
 • Lejohen përrua në servera specifikë (Jo SH.B.A., jo në Mbretërinë e Bashkuar)
 • Shërbimi proxy5 i shitjeve të shitura veçmas (5 vende)
 • Programe automatike të instalimit të përfaqësuesit

Qasje në Internet private
Një nga karakteristikat më të mira të PIA është fakti që të gjitha abonimet VPN përfshijnë hyrjen në një server të programeve SOCKS që nuk regjistrohen me bazë në Hollandë. Ata nuk e reklamojnë shumë këtë veçori, por është ideale për përrua dhe ju lehtë mund të konfiguroni programin tuaj të preferuar përrues për të fshehur adresën tuaj IP duke përdorur këtë proxy.

Udhëzimet e konfigurimit janë përfshirë në udhëzuesit tanë për:

 • uTorrent
 • Vuze
 • përmbytje

Qasja në Internet private lejon përruesin në të gjithë serverat, megjithëse ata me siguri do të preferojnë të kufizojnë aktivitetin tuaj përrua në serverët në vendet me miqësi përrua si Hollanda, Kanada ose Zvicra.

Torguard
Torguard gjithashtu ofron shërbimin e prokurës SOCKS 5, por ata e shesin atë veçmas nga shërbimi i tyre VPN, kështu që nëse doni Proxy dhe VPN së bashku po kërkoni 80 $ + / vit në krahasim me 39,95 $ me PIA. Për të qenë i drejtë, shërbimi i tyre Torrent Proxy është shumë i qëndrueshëm dhe ju jep mundësi më shumë opsione të vendndodhjes së serverit.

Ata gjithashtu kanë një mjet të rregullt të instalimit të proxy që do të konfigurojë automatikisht programin tuaj të preferuar përrues (uTorrent, BitTorrent, Vuze, Deluge) me cilësimet optimale të sigurisë për të përdorur shërbimin proxy në mënyrë të sigurt dhe anonime.

Kjo ju ndihmon të shmangni dhimbjen e kokës ose konfuzionin e konfigurimit manual, i cili do të kërkohej të përdorni prokurën SOCKS të PIA për përrua. (Megjithëse ne kemi udhëzuesit e lidhur më lart)

Torguard kufizon aktivitetin e përroit në serverë specifikë p2p (të dy për të optimizuar shpejtësinë e rrjetit dhe për të shmangur dhimbjet e mundshme ligjore).

Fituesi: TIE
Nëse jeni të gatshëm të paguani për të marrë shërbimin VPN + Proxy, atëherë shërbimi përfaqësues i Torguard dhe instaluesi automatik janë padyshim superiorë ndaj serverit të vetëm SOCKS5 të PIA-s (me kërkim të konfigurimit manual).

Sigurisht që PIA është fjalë për fjalë gjysma e çmimit, me 39.95 dollarë / vit kështu…

Testi i Shpejtësisë: PIA vs Torguard

Të dy Torguard dhe PIA kanë zgjeruar në mënyrë dramatike rrjetet e tyre të serverëve gjatë viteve të kaluara. Kjo do të thotë se ka më shumë vendndodhje të serverëve, si dhe më shumë gjerësi bande në dispozicion për çdo përdorues.

Marrja e shpejtësive deri në 50+ Mbps është sigurisht e mundur me të dy ofruesit (duke supozuar se lidhja juaj normale është të paktën kaq shpejt).

Qasje në Internet private

Test i shpejtësisë së PIA Hollandës

Server i Hollandës (PIA)

Qasja në Internet Speedtest në Kanada

Server Kanada (PIA)

Testet e Shpejtësisë së Torguardit

Test i shpejtësisë Torguard Hollandë

Server Hollandezi (Torguard)

Torguard Speedtest Kanada

Server Kanada (Torguard)

Siç mund ta shihni, rezultatet e testit të shpejtësisë janë goxha të ngjashme. PIA merr avantazhin e shpejtë në shpejtësinë e shkarkimit, dhe Torguard ka shpejtësi më të shpejtë në rrjedhën e sipërme. Natyrisht se rezultatet tuaja do të varen nga shpejtësia e lidhjes tuaj, distanca e serverit, ngarkesa e serverit, koha e ditës, etj…

Por këto janë mjaft afër që do t’i quajmë në TIE

Çmimeve & Politika e rimbursimit

Të dyja PIA dhe Torguard janë mjaft të përballueshme në krahasim me çmimet mesatare të industrisë. Secila gjithashtu ofron një Politika e kthimit të parave 7 ditë.

Qasja në Internet private është vlera më e mirë e përgjithshme.
Me vetëm 39,95 $ / vit (kjo është 3,33 $ / muaj) Ju merrni shërbimin VPN + Proxy përfshirë për më pak se çmimi i shërbimit VPN vetëm për Torguard.

Mimi i PIA-s:

Accessmimet dhe opsionet e planit të VPN-së për Qasjen në Internet private

Faqja e icingmimeve të Qasjes në Internet

Mimet e Torguardit
Torguard ka çmime të ndara për VPN e tyre & Shërbim me prokurë (megjithëse merrni një zbritje në pako nëse blini të dy).

Shërbimi VPN:

 • 9,99 $ / muaj (abonim 1 muaj)
 • 4.99 $ / muaj (abonim 1 vjeçar)

Shërbim Proxy Torrent

 • $ 5,95 / muaj (abonim 1 muaj)
 • 3.91 $ / muaj (abonim 1 vjeçar)

Torguard VPN Krahasimi i çmimeve

Orgmimet VPN Torguard

përfundim

qartë Qasja në Internet private është një vlerë më e mirë por kjo nuk do të thotë zgjedhja e përsosur e tyre për të gjithë. Ne do të përmbledhim shpejt të mirat dhe të këqijat e secilit, kështu që ju keni një ide më të mirë se cili VPN është përshtatja e duhur për ju.

Foto

Pro

 • Më e lirë (nga 3,33 $ / muaj)
 • Përfshirë shërbimin e prokos Socks5
 • Softuer i shkëlqyeshëm
 • Kontrolli personal mbi opsionet e kriptimit
 • Reputacion i shkëlqyeshëm brenda komunitetit p2p
 • Torrents lejohen në të gjithë serverët
 • Mbrojtja e rrjedhjeve DNS dhe IPv6

Foto

Pro

 • Shpejtësi shumë të shpejtë
 • Shërbim Proyal Torrent Proxy (5 vende)
 • Programe instaluese automatike me prokurë
 • Serverë të optimizuar për torrent
 • Protokolli VPN ‘Vjedhurazi’ i disponueshëm
 • Mbrojtja e rrjedhjeve DNS dhe IPv6
CONS
 • Shërbimi me prokurë i kufizuar në 1 vendndodhje
 • Duhet të konfiguroni proxy torrent me dorë
 • Më pak vendndodhje të serverëve VPN sesa Torguard
CONS
 • Duhet të paguani veçmas për VPN & prokurë
 • Torrentët lejohen vetëm në serverë të veçantë
 • Nuk ka kontroll mbi forcën / algoritmin e kriptimit
 • Torguard VPN është më e shtrenjtë se shërbimi i ANP-së

Pra, cilin VPN duhet të zgjidhni?

E vërteta është, shumica e njerëzve me siguri do të jenë më mirë me Qasjen në Internet privat (duke supozuar se çmimi është një nga kriteret kryesore të zgjedhjes suaj. PIA ju jep më shumë zhurmë sesa Torguard dhe softueri i tyre është padyshim një hap përpara. Pjesa dërrmuese e njerëzve me siguri do të jenë më mirë me Hyrjen Private në Internet…

Ju duhet të zgjidhni Torguard nëse…

 • Ju dëshironi shërbimin më të mirë të përfaqësuesit për përrallat (Torguard është padyshim përfaqësuesi më i mirë i përrallave)
 • Ju nuk dëshironi të konfiguroni manualisht softuerin tuaj përrues për të përdorur një përfaqësues
 • Ju jeni të gatshëm të paguani pak më shumë për një ngritje të shpejtë të shpejtësisë VPN
 • Ju nuk ju intereson të keni kontroll personal mbi kodimin tuaj VPN

Nëse duhet të zgjidhni Akses në Internetin privat…

 • Ju dëshironi çmimin / vlerën më të mirë
 • Ju dëshironi shërbimin / sigurinë / programin më të mirë VPN
 • Ju nuk keni nevojë për më shumë se një vendndodhje të proxy serverit

Në fund të fundit: Qasja në Internet private do të jetë zgjidhja më e mirë për shumicën e përdoruesve
Unë pajtohem në PIA personalisht, edhe pse mund të marr pothuajse çdo shërbim VPN falas si një recensues. Siguria e tyre është e fortë, unë pothuajse asnjëherë nuk kam rënë në lidhje, dhe shërbimi falas me prokurë SOCKS5 është një shpërblim i mirë. Kjo është vetëm disa nga arsyet që ne e quajtëm PIA VPN më të mirë për Torrenting në 2015.

Unë kam akoma për të gjetur një shërbim tjetër VPN që ofron më shumë veçori, intimitet dhe performancë sesa PIA për nën 40 dollarë / vit. Sidomos kur bëhet fjalë për kërkesat e kërkuara për intimitet të përdoruesve bittorrent.

Ju mund të provoni PIA praktikisht pa rrezik (falë garancisë së tyre për 7 ditë kthim parash).
Jam shumë e sigurt që do ta duash.
Merrni Qasje në Internet »

Lidhje / burime shtesë

Këtu janë disa artikuj të tjerë që mund t’i gjeni të dobishëm:

Shqyrtime të VPN
Torguard
Qasje në Internet private
Proxy.sh
IPVanish
ibVPN
Udhëzime për konfigurimin e proksit për
uTorrent
Vuze
përmbytje
QBittorrent
Guides / Renditja
Tori krejtësisht anonimë në 3 hapa
HTTP vs SOCKS Proxy (për torrentët)
Shërbimet më të mira VPN për Torrenting
Si të paguani për një VPN në mënyrë anonime
Si të Kriptoni Torrentet tuaja
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map