CyberGhost VPN

Cyberghost

https://www.cyberghostvpn.com/

tl; dr

CyberGhost është një emër Unë jam i sigurt që ju keni hasur nëse keni bërë ndonjë lloj skanimi artikujsh për shërbimet VPN. Me qendër në Rumani, kompania është jashtë juridiksionit të 14 syve të Evropës dhe sot administron mbi 3,000 serverë në 60 shtete të botës. Nëse kam hasur ndonjëherë në një ofrues të shërbimit VPN që më jep ndjenja më të përziera është kjo. Me pak fjalë, duke anashkaluar të metat kritike; mbrojtje e mirë themelore, shpejtësi e mirë por një ide e keqe për tifozët P2P.

Rishikimi CyberGhost: 5 Pro dhe 3 Kundërvajtje të përdorimit të CyberGhost!

CyberGhost është një lloj në mes askund përsa i përket njohjes. Nuk qëndron në anën e njohur, as në atë krejtësisht të panjohshme. Nuk është një emër që të gjithë do ta dinin, mbase nëse nuk keni bërë ndonjë studim në bazë të VPN-ve posaçërisht.

Sidoqoftë, përkundër çdo perceptimi që mund të përfitohet nga kjo, kompania me siguri është rritur që nga fillimi i saj në 2011 dhe sot ka aq servera sa gjigandi VPN Nord (kush është numri i serverëve që sigurisht i gjej mbresëlënës).

Wefarë na pëlqen në lidhje me CyberGhost

1. Fokusim masiv në Evropë

Me mbi 3,000 serverë për të zgjedhur, dikush mund të mendojë se do të ishte e mjaftueshme për të mbuluar tërë botën në pothuajse çdo vend. Fatkeqësisht, ky nuk është me të vërtetë ashtu siç duket fokusimi i CyberGhost në fushën e operacioneve në Evropë. Edhe pse disa prej jush mund ta konsiderojnë këtë si shumë të kufizuar, unë preferoj ta mendoj atë si duke shërbyer një treg specifik (nëse është i madh).

Fatkeqësisht, kjo rezulton në një grimë ku gjenden shpejtësitë. Më vonë, ne do të shikojmë variancën e shpejtësisë në fusha të ndryshme në mënyrë më të detajuar, por mjafton të themi se në varësi të vendndodhjes tuaj dhe serverit që ju zgjidhni, ju mund të merrni ose shpejtësi të jashtëzakonshme ose.

1.1 Karakteristikat unike të sigurisë

Ka, aq shumë gjëra që CyberGhost ka këtu që mezi di se ku të filloj. Për një ofrues të shërbimit VPN, kjo kompani jep një shumë mbresëlënëse ‘shtesë’ kur bëhet fjalë për sigurinë. Ndoshta shtrihet në rrënjët e kompanisë si një ofrues i sigurisë që ka çuar në këtë.

HTTPS i detyruar

Le të fillojmë me atë për të cilin kam interesin më të madh, i cili është aty ku klienti CyberGhost mund të detyrojë lidhjet HTTPS në faqet e internetit. Vërtetë, kjo mund të bëhet gjithashtu përmes një shtojcë shfletuesi, por meqenëse dëshironi të përdorni një shërbim VPN gjithsesi, mund të ishte i gjitha këto të ndërtuara në një, apo jo?

Për të kuptuar dobinë e HTTPS të detyruar, le të supozojmë se vizitoni një uebfaqe bankare. Një lidhje HTTPS do të sigurojë që të dhënat tuaja janë të sigurta gjatë gjithë rrugës, nga kompjuteri juaj në llogarinë tuaj bankare.

Bllokimi i Ndjekjes Online

Më tej është fakti që CyberGhost mund të heqë përmbajtjen në internet që mund të jetë duke ndjekur aktivitetet tuaja në internet. Kjo parandalon që burimet e panjohura t’ju përcjellin dhe është diçka që duhet të bëjnë të gjitha VPN-të. Bllokimi i gjurmimit në internet është diçka që është shumë e domosdoshme sot, pasi shumë kompani po bëhen gjithnjë e më intruzive në aktivitetet e tyre për mbledhjen e të dhënave në internet.

Merrni për shembull mikun tonë Google, i cili vendosi se ishte në rregull ta bënte sistemin e tij operativ mobil Android të informojë atë se ku ishin përdoruesit gjatë gjithë kohës. Plus, gjurmimi i vendndodhjes nuk është i kufizuar vetëm në Google, kështu që pse të mos bllokojë sa më shumë këto të dhëna nga CyberGhost?

Bllokimi i reklamave dhe mbrojtja e viruseve

CyberGhost është aq i integruar sa që përfshin edhe një Ad Blocker si dhe Virus & Mbrojtja në internet Kjo mban reklamat e bezdisshme për të treguar, si dhe ju mban të sigurt nga përmbajtja potencialisht e dëmshme në disa faqe interneti.

1.2 Zgjedhja e fortë e protokolleve dhe enkriptimi

Për ata që nuk janë shumë të vetëdijshëm deri tani, avantazhet kryesore të VPN janë privatësia dhe siguria. Intimitet si tek njerëzit që nuk e dinë kush jeni dhe çfarë po bëni. Siguria si tek njerëzit nuk mund të heqë dorë nga ato që ju po bëni. Për të vendosur sigurinë, ajo që ju nevojitet është dy përbërës kryesorë – vetë protokolli dhe lloji i enkriptimit.

CyberGhost ka një avantazh në atë që mbështet pothuajse të gjitha protokollet kryesore (madje edhe ato që nuk i rekomandoj me të vërtetë duke i përdorur pasi ato janë kaq të vjetra, si L2TP). Në të njëjtën mënyrë, ata ofrojnë nivele të ndryshme të kriptimit deri në 256-bit, që është në krye të linjës. Mendoni shumë sende të pikturuara jeshile që përdorin shifrimin 256-bit.

Theështja këtu është se zgjedhja është në duart tuaja. Protokollet dhe nivelet e kriptimit mund të përshtaten sipas nevojave tuaja. Protokolle të ndryshëm mbështesin shpejtësi të ndryshme dhe padyshim sa më e lartë është shkalla e enkriptimit, aq më e ngadalshme do të jetë lidhja jonë VPN (kjo varet gjithashtu në një masë të madhe të varur nga hardueri).

Nëse gjithçka që dëshironi është që një VPN të prish IP-në tuaj dhe të ruajë sigurinë minimale, atëherë jeni i lirë të zgjidhni një nivel të ulët të kriptimit që do t’ju lejojë të shijoni lidhje me shpejtësi të lartë. Nëse jeni paranojak, edhe CyberGhost mund t’ju ndihmojë.

1.3 Serverët e profilizuar të optimizuar për përdorime të ndryshme

Me sa më shumë 3000 servera që mbërthejnë pishinën e serverëve CyberGhsot, është mjaft e qartë se nuk duhet të ketë asnjë problem për të zgjedhur një lidhje, apo jo? Epo, jo vërtet. Imagjinoni veten të ulur në një restorant dhe ju vjen një menu me 3,000 artikuj.

Fatmirësisht, kompania profilon serverët e saj me kujdes, që do të thotë se ka pishina të serverëve që janë optimizuar për qëllime të ndryshme. Se si ju zgjidhni prej tyre varet nga ju. Ju ose mund të keni një listë të vendndodhjeve tuaja të preferuara ose të zgjidhni nga listat e paracaktuara. Kjo përfshin lista të tilla si serverët më pak të mbushur me njerëz, serverët NoSpy ose madje edhe serverët më të mbushur me njerëz (megjithëse nuk e di pse e dëshironi këtë).

Le të themi se ju jeni një tifoz i Torrentit – ky është një grup i vërtetë njerëzish që janë në ndarjen e skedarëve P2P, kështu që CyberGhost ka lënë mënjanë serverët e optimizuar vetëm për ta.

2. Mbështetje me shumë platformë

Për shtëpinë që ka një server skedar Linux, një PC Windows, një Mac Mac si dhe smartphone dhe tablet të ndryshëm, ju keni fat! CyberGhost mbështet deri në 7 pajisje për një llogari, që deri tani është një nga më bujaret që kam parë deri më tani. Për të qenë i drejtë, unë mendoj se familja mesatare sot ka me të vërtetë këto shumë pajisje të paktën, kështu që është një numër i arsyeshëm për të mbështetur.

CyberGhost mbështet deri në 7 pajisje për llogari

Shumë ofrues të shërbimeve VPN do të kujdesen për përhapjen e zakonshme – Windows, Linux, MacOS, Android, iOS dhe disa ruterë. Nëse do të vini re formën e listës më lart, CyberGhost madje është caktuar për Raspberry Pi, disa pajisje NAS dhe madje edhe në Machines Virtual!

’Shtë gjithçka për zgjedhjen, dhe për masën në të cilën CyberGhost ka shkuar për të mbushur këtë listë, unë u impresionova vërtet.

Këtu përsëri duhet të fus me kujdes për ata që mendojnë se mund të kapërcejnë limitin e pajisjeve X për llogari duke hedhur VPN mbi një ruter, pasi është i mbështetur.

shënim

Drejtimi i një shërbimi VPN në ruterin tuaj do t’ju ndihmojë të kapërceni kufirin e njëkohshëm të lidhjes së pajisjes që do të vendosë shumica e VPN-ve. Sidoqoftë, ekziston një pengesë. Pothuajse në të gjitha rastet (veçanërisht për ruterët e përgjithshëm të përdorimit të shtëpisë), duke bërë kështu do të ngadalësojë trafikun tuaj të Internetit në krahasim me nëse do të ekzekutonit aplikacione specifike VPN për pajisje. Kjo për shkak se ruterat janë më pak të aftë të trajtojnë kriptimin e të dhënave të nevojshme në kohë reale, duke ngadalësuar kështu shpejtësinë e transmetimit të të dhënave tuaja.

3. Shpejtësi të denjë dhe të qëndrueshme

Ndërsa nuk jam në gjendje të them që CyberGhost ofron shpejtësi të shpejtë të flakërueshme, duhet të pranoj që disa serverë tregojnë shumë potencial. Kur kaloni në rezultatet e provës së shpejtësisë më poshtë, ju lutem vini re se shpejtësia ime aktuale e brezit të gjerë është e kufizuar në një 50Mbps teorik. Shumicën e kohës mund të afrohem ose të paktën rreth 45Mbps, që është goxha e mirë.

Anydo VPN zakonisht ka të ngjarë të rrojë nga një brez, kështu që pritja ime ishte që unë të mund të merrja mesatarisht 30-40 Mbps. Kjo sigurisht që do të rregullohej nga distanca e serverit në vendndodhjen time fizike.

Testimi i CyberGhost me SpeedTest, i cili është shumë i besueshëm, zbulova se shpejtësitë nga e gjithë bota ndryshonin shumë. Ajo që për mua ishte edhe më befasuese ishte se kam shpejtuar më shpejt nga serverët me bazë në Singapor, sesa aty ku jam në Malajzi. Unë vetëm mund të supozoj se kjo është ndoshta për shkak të infrastrukturës.

Si rregull, prisni të merrni norma më të larta ping dhe shpejtësi më të ngadaltë sa më larg që serveri që ju zgjidhni është nga vendndodhja juaj aktuale. Kjo është zakonisht e vërtetë pa marrë parasysh se çfarë shërbimi VPN ju zgjidhni.

Në kohën e testimit, ngarkesat e serverëve (në ato që unë provova provat) ishin si më poshtë;

 • Ngarkesa ime 23%
 • Ngarkesë SG 50%
 • AU ngarkesë 50%
 • NL 37% ngarkesë
 • Ngarkesë SA 27%
 • Ngarkesë 53% e SHBA

Rezultati i provës së shpejtësisë në serverin e Malajzisë

Test i shpejtësisë Azi – Server i Malajzisë
(Shihni rezultatin e testit me shpejtësi të plotë)

Rezultati i provës së shpejtësisë në serverin Singapor

Test i shpejtësisë Azi – Server Singapor
(Shihni rezultatin e testit me shpejtësi të plotë)

Rezultati i provës së shpejtësisë në serverin e Sidneit

Test i shpejtësisë Australi – Sydney Server
(Shihni rezultatin e testit me shpejtësi të plotë)

Rezultati i provës së shpejtësisë në serverin e Amerikës së Veriut

Test i shpejtësisë Serveri i Amerikës së Veriut
(Shihni rezultatin e testit me shpejtësi të plotë)

Rezultati i provës së shpejtësisë në serverin e Afrikës së Jugut

Test i shpejtësisë Afrika – Server i Afrikës së Jugut
(Shihni rezultatin e testit me shpejtësi të plotë)

Rezultati i provës së shpejtësisë në serverin e Amsterdamit

Test i shpejtësisë Hollandë – Amsterdam Server
(Shihni rezultatin e testit me shpejtësi të plotë)

Për transmetimin e videove, konstatoj se zakonisht videot UHD përmes YouTube janë një tregues i mirë pasi serverët e tyre janë përgjithësisht shumë të qëndrueshëm. Shembulli i videos në UHD që vrapova ishte i qetë dhe shumë, shumë i bukur. Nëse dëshironi ta provoni vetë, mund të shikoni të njëjtën video në çdo kohë.

Transmetoni videot UHD në CyberGhost VPN

3.1 Shpejtësi e mirë e fluturimit në përralla

Serveri më i afërt i Torrentit që CyberGhost ka për mua është India, por preferova Japoninë mbi atë, që ishte tjetër në linjë sidoqoftë. Shpejtësitë e ofruara në këtë server nuk kishin asgjë për të, por unë arrita ritme shumë të qëndrueshme të shkarkimit gjatë gjithë seancave të mia përrua.

Për mua, stabiliteti zakonisht renditet mbi shpejtësinë e shpejtë që flakëron kur bëhet fjalë për përralla. Jam i sigurt që shumë prej jush kanë përjetuar zhgënjimin e shpejtësive të përroit lart e poshtë, ndërsa thjesht po përpiqeni të merrni atë skedar!

Në kohën e provës, serveri Japoni me të cilin unë lidhesha ishte duke punuar me një ngarkesë 33%.

Test i shpejtësisë - Serveri Japoni

Mos harroni se unë u lidha me këtë server posaçërisht me përrua. Disa ofrues të VPN-së që kam provuar deri më tani do ta lejojnë këtë atje ku të lidheni, por CyberGhost është mjaft i rreptë për këtë çështje. Unë u përpoqa për torrent në serverin Singapor dhe kjo më dha një zero të madhe dhe të majme në shpejtësinë e shkarkimit për torrents.

4. Prmimi ideal për ata që kërkojnë plane afatgjata

Kur pashë për herë të parë çmimet e tyre, unë isha pak i tronditur sepse shikova fillimisht çmimin mujor pa kontratë. Në 12,99 dollarë në muaj në një marrëveshje një mujore, që është me çmim kundër dhe madje edhe mbi disa nga ato që unë konsideroj ofruesit e nivelit të lartë VPN, të tilla si ExpressVPN dhe NordVPN.

MonthlyYearlyBi-vjetore
Çmimi / mo $ 12.99 $ 5.25 $ 3.50
Fatura totale 12.99 $ 63,00 $ 63,00 $
Cikli i Faturimit1-muaj12-muaj18-muaj
Para mbrapa14-ditë45-ditë45-ditë

Sidoqoftë, plani i tyre 2-vjeçar ul çmimin në mënyrë dramatike. Me 3,50 dollarë në muaj për dy vjet, çmimi është thjesht i tmerrshëm dhe i vështirë për tu mposhtur. Kam parë edhe raste të marrëveshjeve speciale ku zbresin në norma edhe më të ulta, prandaj sigurohuni që të shikoni për zbritje speciale në CyberGhost.

Garancia e kthimit të parave 45-ditore!

Nëse jeni një nga ata që ju pëlqen të siguroheni që të provoni para se të blini, atëherë mund të relaksoheni dhe të siguroheni me një garanci prej 45 ditësh për kthimin e parave nga CyberGhost. Kjo nuk është me printime të vogla, nuk fshihet në mënyrë të ligjshme, është këtu në faqen e tyre FAQ;

shënim

CyberGhost ka një 45 ditë, nuk ka bërë pyetje, politika e rimbursimit për 6 muaj ose abonimet më të mëdha. Kjo siguron që të mos bëhen blerje gabimi dhe synon të ndihmojë me situata siç janë klientët që nuk janë në gjendje të përdorin shërbimet tona (për shembull kur ISP-ja juaj po bllokon lidhjet VPN).

* Abonimet mujore kanë një garanci të kthimit të parave prej 14 ditësh.

Në fakt, madje mund t’i provoni falas me një provë 7-ditore falas, pa tela të bashkangjitur.

5. Mirë për Streaming përfshirë Netflix

Përsëri, kjo kthehet përsëri në CyberGhost që kanë serverë të profilizuar shumë bukur. Ata i kanë mbaruar ato për transmetimin e videove gjithashtu, dhe Netflix është vetëm një nga shërbimet e transmetimit të videos për të cilët ata kanë menduar se mund të dëshironi të përdorni. Sidoqoftë, për të hyrë në Netflix SH.B.A., gjithçka që duhet të bëni është të lidheni me një nga serverët e tyre të optimizuar të streaming..

Le të jemi të sinqertë këtu, Netflix nuk ju pëlqen të prekë gjeolokacionin. Ajo bën çmos për të vrarë shërbime si kjo, por CyberGhost nuk ka ndonjë nga ato dhe në të vërtetë thotë se ata garantojnë transmetimin e Netflix në SHBA.

Për përdoruesit e Windows, aplikacioni në të vërtetë përfshin një mundësi për të zhbllokuar transmetimin, i cili ju lejon të shkoni të egër me ofruesit e shërbimeve të shumta të transmetimit. Asnjë provë manuale dhe gabim, thjesht kliko dhe shko. Zhbllokimi bazohet në një listë që azhurnohet së brendshmi çdo ditë nga CyberGhost.

Ajo që nuk na pëlqeu në lidhje me CyberGhost

1. Mos punoni jashtë kutisë

Ndërsa kjo mund të mos jetë një ndërprerje e marrëveshjeve dhe sigurisht mund të mos ndodhë me të gjithë, unë duhet të ndaj përvojën time. Unë jam një tifoz i madh i plug dhe play, dhe CyberGhost Windows Client ishte pak e çuditshme për mua. Padyshim që e instaloi dhe e filloi aplikimin mirë, por kur klikoj shkoj, duhet… SHKO, ashtu?

E imja nuk u bë shumë për dëshpërimin tim dhe unë duhej të kuptoja pse. Nuk më zgjati shumë, por kuptova se cilësimet e paracaktuara nuk ishin vërtet një ndeshje e mirë për mua. Më duhej të zgjidhja manualisht protokollin dhe serverin tim përpara se aplikacioni CyberGhost Windows të vendosi të luaj bukur.

Siç thashë, jo një ndërprerje e marrëveshjeve, por nëse përvoja juaj teknike është e kufizuar, ajo mund të vijë si një shok për ju.

2. Juridiksioni Dodgy Data dhe Anonimiteti

Kjo, mirëpo, kjo është goxha e madhe për mua dhe duhet të jetë për të gjithë ju gjithashtu. Gjatë rishikimit tim, hulumtimit në prapavijë dhe kështu me radhë, gjeta ujë mjaft të mërzitur kur bëhet fjalë për idenë nëse jam anonim me CyberGhost apo jo.

Ndërsa kompania ka një politikë zyrtare të mos-prerjeve, ajo në të njëjtën kohë u vërejt nga disa përdorues për të përdorur skriptet siç është Hotjar (i cili është një skenar për regjistrimin e seancave). Në fakt, CyberGhost e pranon hapur këtë në faqen e tyre, megjithëse pretendon se informacioni është përdorur për t’u shërbyer klientëve të tij më mirë.

Politika e privatësisë e CyberGhost VPN

Më tej, kur pashë fillimisht që CyberGhost ishte me qendër në Rumani, kjo ishte mirë. Në fund të fundit, ai vend është jashtë juridiksionit të 14 syve të Evropës, i cili është i shkëlqyeshëm. Sidoqoftë, më vonë kisha zbuluar se pronari në vitin 2017 shiti CyberGhost në një firmë reklamimi dixhitale të quajtur CrossRider.

Tani, çfarë do të bënte një firmë e reklamave dixhitale me një ofrues të shërbimit VPN për të cilin duhet të përdorë skriptet e regjistrimit të sesioneve? Komploti trashet dhe unë për një ndjehem pak të kujdesshëm për çështjen.

3. Opsione të kufizuara pagese

Kjo përsëri vie përsëri në anonimitet, sepse CyberGhost pranon vetëm Kartë krediti, PayPal ose BitPay. Vërtetë, BitPay është përdorur për BitCoin, por ka fjalë për fjalë qindra kristale atje dhe ekziston gjithmonë mundësia e parave të gatshme në formën e kartave të dhuratave, etj..

Pse është një kompani që specializohet në intimitetin, sigurinë dhe anonimitetin që ofron mundësi të tilla pagese të kufizuara – mundësi që mund të ekspozojnë detajet e përdoruesit? Unë nuk kam asnjë përgjigje, megjithëse për mua kjo nuk është aq e madhe si ajo që përmenda më lart.

Bottomline: A do të paguaj për CyberGhost?

Para se të filloj mbledhjen time, më lejoni të tregoj pozicionin tim personal këtu. Nëse po paguaj dhe përdor një VPN, pres një performancë të caktuar përsa i përket shpejtësisë. Unë nuk jam shumë i mërzitur për opsionet e pagesave dhe sendeve të tilla dhe sa i përket anonimitetit, vetëm kufiri kufitar do të bëjë për mua.

Unë kam shprehur shumë gjëra të mira në lidhje me CyberGhost dhe po, është e vërtetë që ata ofrojnë shumë shtesa të ndërtuara që ndoshta nuk do t’i gjesh diku tjetër. Si një goditje edhe më e mirë, ju mund të regjistroheni për një plan afatgjatë, në të cilin praktikisht janë çmimet e fundit. Aty ku shërbimi me të vërtetë i shkëlqyeshëm, sidoqoftë, sipas mendimit tim, është se sa mirë ata kanë optimizuar serverët e tyre.

Merrni si shembull rastin e transmetimit të videove dhe serverat përrua që kam diskutuar më herët. Nëse ndonjë prej këtyre bukuriveve është ajo që jeni pas, atëherë unë do të thoja që CyberGhost është një zgjedhje absolutisht e shkëlqyeshme. Për tifozët e Torrentit, transmetuesit e videove, xhiruesit e gjeokokracisë … duhet të thoni po.

Sidoqoftë, ka një BUT shumë të madh, në mendjen time. Kjo është ndoshta ajo që mund të vendos një gozhdë në arkivolin për CyberGhost për shumë njerëz. Bazuar në intimitetin dhe anonimitetin, thjesht mbetet shumë dyshim dhe polemikë rreth informacionit të disponueshëm për mua që të ndjehem i sigurt duke përdorur CyberGhost.

Ndërsa pretendimet nga CyberGhost mund të duken mjaft të ligjshme për një kompani normale, unë them që për një ofrues të shërbimit VPN që do të përdorë këto taktika është thjesht i papërcaktueshëm. Prandaj, merrni atë që mundeni për këtë – vlera dhe performanca me sakrificën e anonimitetit është zgjedhja juaj.

E kam të vështirë të them ose po ose jo, kështu që vendimi duhet të merret nga nevojat tuaja.

Karakteristikat kryesore

 • ✓ Mbështet Platformat SHUMY
 • ✓ Bllokimi i reklamave dhe malware
 • Kriptimi 256-bit
 • Ser Serverë të profilizuar
 • ✓ OpenVPN / SSTP / L2TP / IPsec
 • ✓ Plane të shkëlqyera të çmimeve afatgjata

Rekomanduar Për

 • • Hogs me rrymë video
 • • Ata që nuk shqetësohen për anonimatin
 • • Tifozët P2P
 • • Pronarë të pajisjeve të platformës

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me