Rishikimi Gusto – 11 Pro & 3 Kundërvajtjet e pagave të Gusto

Pagesë pagash Gusto


gusto

https://gusto.com/

tl; dr

Gusto është një nga programet më të mira të pagave të cloud, që kemi pasur kënaqësinë ta përdorim. Shumë keq që ata aktualisht u shërbejnë vetëm kompanive me bazë në SHBA.
Mëso më shumë.

Rishikimi i Gusto – 11 Pro & 3 Kundër të pagave të Gusto

Nëse jeni pronar i një biznesi të vogël, do të kuptoni problemet e drejtimit të një biznesi pa pasur një lloj sistemi të pagave.

Gjë e mirë që ju ngecët në këtë faqe, sepse ne po bëjmë një përmbledhje në një nga sistemet më dinamike të pagave të disponueshme në treg – Gusto.

Para se të hyjmë në mish dhe patate të këtij përmbledhje, do t’ju sjellim një histori të vogël për Gusto, dhe si ndryshoi jeta e pronarëve të afarizmave kudo.

Historia e Gusto

Ishte viti 2012, dhe Gotye ishte dikush që të gjithë e dinin në të vërtetë.

Një kompani e re e quajtur ZenPayroll vendosi të hyjë në biznesin … cloud lista e pagave – asnjë cookie për ju nëse e keni mend atë. Duke vepruar në zemër të Kalifornisë, firma fitoi popullaritet shpejt, duke fituar atyre klientë të mjaftueshëm për të filluar shërbimet e tyre në Florida, New York dhe Texas brenda disa muajve nga ata duke hapur dyert e tyre.

Pak më shumë se një vit, shërbimet e ZenPayroll u bënë aq të njohura saqë ata njoftuan se po marrin 100 milion dollarë pagesa në vit. Deri në vitin 2015, ZenPayroll kishte filluar mbështetjen për shërbimet e tyre në të 50 shtetet e Sh.B.A.-së, dhe u bë zyrtarisht i njohur si Gusto (kushdo që vendosi për ndryshimin e emrit, meriton një promovim!).

Më vonë gjatë këtij viti, kompania siguroi 60 milion dollarë në financimin e serisë B (të udhëhequr nga CapitalG, i njohur më parë si Google Capital). Nëse kjo nuk është aq mbresëlënëse, njerëzit e mirë arritën të mbledhin 50 milion dollarë të tjerë në fonde gjatë dhjetorit 2015, duke i ngritur ato të jenë pjesë e tre klubit presje – një kompani me vlerë 1 miliard dollarë!

Duket sikur asgjë nuk mund të ndalojë trenin me lëng mishi Gusto sepse ato thjesht vazhdojnë të rriten dhe rriten. Që nga korriku 2019, Gusto mblodhi 200 milion dollarë të tjerë në fonde, duke u dhënë atyre në mënyrë efektive një vlerësim prej 3.8 miliardë dollarësh!

A i përshtatet Gusto biznesit tuaj të vogël?

Gusto pikturon një pamje shumë të bukur të vetes kur bëhet fjalë për historinë e tyre, por ju dhe unë të dy e dimë se nuk është me të vërtetë e rëndësishme për klientët.

Nuk ka rëndësi nëse kanë grumbulluar në miliona fonde. Nuk ka rëndësi nëse sistemi i tyre funksionon në infrastrukturën më të fundit, më të madhe, më të madhe përreth.

Gjëja që është me të vërtetë e rëndësishme është nëse aplikacioni i pagave të Gusto është në të vërtetë përshtatja e duhur për biznesin tuaj:

 • A i realizojnë premtimet e tyre?
 • A ka ndonjë hajinks të shtypur mirë që duhet të jemi të vetëdijshëm?
 • Si ndihet të përdorësh Gusto në të vërtetë?

Në të vërtetë, arsyeja e vetme që keni lexuar deri tani sepse doni të dini nëse Gusto është në të vërtetë i mirë për ju.

Epo, ne ju kemi premtuar një përmbledhje të plotë dhe do t’ju dorëzojmë.

Ne do t’ju sjellim përmes disa prej gjërave që duam në lidhje me Gusto dhe disa gjëra që ne mendojmë se ato mund të përmirësohen. Ne do të jemi absolutisht të plotë, duke bërë kujdes për gjithçka dhe duke u siguruar që do të dini gjithçka që duhet të dini për programin.

Ekipi ynë krenohet me fuqizimin e bizneseve të vogla. Kjo do të thotë që vlerësimet tona janë aq neutrale sa të jetë e mundur, në mënyrë që të bëni zgjedhjet e duhura për biznesin tuaj të vogël.

Për hir të shkurtësisë, le të kalojmë në atë që na pëlqen në lidhje me Gusto!

11 Gjërat që na pëlqejnë rreth Gusto

1. Gusto është SHUM e bukur!

Ne kemi provuar një program të pagave të drejta dhe deri më tani, asgjë nuk afrohet me ndërfaqen e dizajnuar të Gusto.

lista e pagave gusto ka UI të bukur

Ekipi UI derdhi shumë dashuri dhe përpjekje për të ndërtuar ndërfaqen e mrekullueshme të Gusto dhe kjo tregon.

Ndërfaqja duket aq miqësore dhe e lehtë për t’u përdorur, është pothuajse… “aplikacioni” si. Ju e dini, si një aplikacion i lehtë për t’u përdorur për iOS. Një vështrim dhe do të dini ku të klikoni dhe çfarë shkon atje, nuk ka nevojë të grindeni duke provuar të shihni nëse funksionojnë gjërat.

Plannedshtë planifikuar aq mirë sa praktikisht nuk kërkohet trajnim për të mësuar se si të përdorë programin. Hyni në llogari dhe do të zbuloni se funksionon!

Ka një vend për gjithçka dhe gjithçka është mjeshtërisht në vendin e vet.

Pothuajse çdo faqe në të cilën do të keni tokë do të ketë një doodle të këndshme në të. Këto doodle janë freskuese dhe sinqerisht, ata e bëjnë zemrën time të këndojë sa herë që shikoj një.

lista e pagave e gustos ka doodles bukur

Padyshim që prish monotoninë e listës së pagave!

Disa njerëz mund të thonë se të kesh një ndërfaqe të bukur është thjesht sipërfaqësore, por ne mendojmë se është e rëndësishme. Një program pagat hibrid / HR si ky është menduar të përdoret çdo ditë, dhe askush nuk i pëlqen të shikojë një aplikacion me një ndërfaqe të shëmtuar ose të shurdhër në kërkim çdo ditë.

Të paktën me Gusto, ne kemi për të shijuar pamjen!

2. Drejtimi i pagës është tepër i thjeshtë me Gusto!

Ne kemi hasur në programe të pagave që kërkojnë nga ne që të kalojmë trajnime para se të jemi në gjendje ta përdorim aplikacionin në mënyrë të efektshme.

Ne e urrenim absolutisht atë sistem sepse të qenit duke u ulur përmes trajnimeve për të mësuar se si të përdorim një program është një dhimbje dhe është jashtëzakonisht joefikase për të filluar. Nuk të ndihmon që videot e trajnimit, të cilave u duhej të uleshim, dukeshin sikur u krijuan nga një YouTuber veçanërisht i pandikuar.

Sidoqoftë, kur përdorni listën e pagave të Gusto, nuk do të hasni asnjë nga ato marrëzi.

Pasi të keni kyç në detajet tuaja personale dhe të kompanisë, mund të hidheni menjëherë dhe të filloni me lehtësi drejtimin e pagave.

Pagesa e pagave bëhet në 4 hapa të thjeshtë:

 1. Llogaritni orë
 2. Llogaritni kohën e pushimit
 3. rishikim & paraqesin listën e pagave
 4. Konfirmoni listën e pagave

Hapi 1 – Llogaritni orët

Llogaritja e kësaj është shumë e lehtë sepse në të vërtetë nuk keni nevojë të bëni asnjë llogaritje. Gjithçka është e para-llogaritur për ju kur lidhni detajet e punonjësve gjatë vendosjes.

gusto payroll hapi i parë llogarit orë

E tëra çfarë duhet të bëni tani është të rregulloni orarin e punonjësit në përputhje me rrethanat dhe numrat do të reflektohen automatikisht në ekran.

Nëse shpërblimet ose komisionet janë për shkak të punonjësve tuaj, është aq e thjeshtë sa të klikoni në kutinë e fitimeve shtesë dhe të shënoni numrin.

Hapi 2 – Llogaritni kohën e pushimit

gusto payroll hapi i dytë llogarit kohën e pushimit

Tjetra, thjesht duhet të vendosni në kohën e duhur të punëtorit tuaj dhe orët e sëmura në këtë seksion. Mjaft sqarues.

Hapi 3 – Rishikimi & Dorëzoni listën e pagave

Ju do të çoni në ekranin e rishikimit të pagave.

lista e pagave të vlerësimit të pagave

Ky proces është shumë i drejtpërdrejtë. Do t’ju tregohet një listë e plotë e shpenzimeve të kompanisë suaj. Detyra juaj do të jetë vetëm për t’u siguruar që numrat në ekran janë të sakta.

lista e pagave gusto ju lejon të shihni se çfarë tatohet dhe debitohet

Do të keni mundësinë të shihni vetëm atë që tatohet dhe debitohet. Ekziston gjithashtu një mundësi për të parë vetëm atë që fituan punonjësit tuaj.

Pasi të jeni të kënaqur me numrat, gjithçka që duhet të bëni është të goditni “Dorëzo”.

Hapi 4 – Konfirmoni listën e pagave

Së fundmi, konfirmoni dorëzimin e pagave dhe ju keni mbaruar listën e pagave për muajin!

lista e pagave konfirmon dorëzimin e pagave

Shtrydhja e lehte e limonit.

3. Mund të ekzekutoni 4 lloje listash pagash!

Ndërsa shumica e programeve të pagave kanë vetëm mundësinë për të ekzekutuar 1 lloj liste pagash, Gusto është duke menduar mjaft përpara për t’ju lejuar të keni mundësinë për të drejtuar 4 lloje të pagave!

lista e pagave gusto ju lejon të ekzekutoni 4 lloje të pagave

Përveç listës së pagave të rregullt, ju jeni në gjendje të drejtoni gjithashtu Pagesën e Bonusit, Off-Ciklit dhe Përfundimit. Kjo ju jep fleksibilitet për të ekzekutuar listat e pagave jashtë sezonit nëse lind nevoja, për të cilën ne kemi parë interesante.

Paga e Bonusit

Siç sugjeron emri, ju mund të bëni pagesa bonus për stafin tuaj nëse ato godasin momente të caktuara, afate ose objektiva. Vini re se Bonoja e Pagës i nënshtrohet një niveli shtesë të mbajtjes prej 22%.

Ashtu si lista e rregullt e pagave, sistemi është shumë i thjeshtë për tu ekzekutuar. Thjesht shënoni numrat në kutitë përkatëse dhe jeni përfunduar!

lista e pagave gusto ka një mundësi të pagave për bonus

Pagesa e pagave jashtë ciklit

Pagesat e pagave jashtë ciklit kanë për qëllim të bëjnë pagesa shtesë për stafin tuaj jashtë listës së pagave të rregullt. Actuallyshtë në të vërtetë mjaft e ngjashme me Pagesën e Bonusit të Bonusit, përveç se lista e pagave jashtë ciklit përdor të njëjtën normë të mbajtjes, zbritjet dhe kontributet e bëra në listat e pagave të rregullta.

lista e pagave gusto ka opsionin e pagave të ciklit të ciklit

Paga e Përfundimit

Nëse keni pasur ndonjëherë pakënaqësi për të pushkatuar dikë, do të dini se duhet të drejtoni një listë të pagave terminale për stafin e larguar nga puna. Me Gusto, kjo është mjaft e thjeshtë.

Kur të kaloni në faqen e Pagës për Ndërprerjen, do t’ju tregohet një listë e punonjësve tuaj. Klikoni në atë që duhet të pushoni dhe do të shfaqet një shfaqje për të konfirmuar nëse dëshironi të largoni nga puna këtë punonjës. Nëse doni të ekzekutoni Pagën e Ndërprerjes, klikoni në butonin e saktë dhe shkoni përpara dhe largoni punonjësin.

lista e pagave gusto ka mundësinë e përfundimit të pagës

Atëherë do të ktheheni në faqen e punonjësve. Këtu, ju do të duhet të klikoni në “Run përfunduar pagën e pagave”.

lista e pagave gusto ka mundësinë e përfundimit të pagës

Sapo ta keni bërë këtë, thjesht do të duhet të ekzekutoni listën e pagave ashtu siç bëni zakonisht, përveç punonjësit të larguar nga puna. Gjëra mjaft të drejtpërdrejta.

Kur të keni mbaruar me këtë, do t’ju kërkohet të shtypni çekun e punonjësve (kredia direkte nuk është e disponueshme për punonjësit e larguar nga puna).

kontrolli i printimit të pagave gusto

Pasi ta keni përfunduar atë, ju jeni bërë! Urime, ju keni larguar me sukses një punonjës dhe keni drejtuar listën e pagave për pushimin nga puna! Bye-Bye Hannah!

Shkarkimi i punonjësve të pagave

4. Gusto mund të kandidojë në autopilot!

Si pronarë të biznesit të vogël, ne kemi prirje të kemi shumë gjëra në mendjen tonë dhe kurrë nuk ka kohë të mjaftueshme në botë për të marrë të gjitha detyrat tuaja.

Ndonjëherë, ne jemi kaq të zënë duke harruar rastësisht kur është koha e pagës dhe ne përpiqemi ta drejtojmë atë, duke injoruar të gjitha detyrat tona të tjera ditore (punonjësit tanë duhet të paguhen pa marrë parasysh çfarë, apo jo?)

Kjo është arsyeja pse ne e duam kaq shumë këtë veçori. Kur e vendosim Gusto të kandidojë në Autopilot, ne mund të heqim veten nga ekuacioni dhe të përqendrohemi në aspekte të tjera të biznesit që kërkojnë vëmendjen tonë, ndërsa Gusto bën të gjitha punët për ne.

Për sa kohë që të gjitha pagesat e depozitave të drejtpërdrejta të punonjësve janë vendosur, Gusto do të drejtojë pagën automatikisht 1 ditë para afatit, dhe do t’ju dërgohet një njoftim me email pasi ta bëjnë. Juve ju janë dhënë 24 orë për të bërë çfarëdo ndryshimi që dëshironi apo edhe të anulloni listën e pagave përpara se të futet brenda.

Një tipar mjaft i përshtatshëm për të cilin ne nuk mund të jetojmë pa!

lista e pagave gusto ka modalitetin automatik

Për të aktivizuar automatikun, thjesht drejtohuni tek skedari Cilësimet, goditni Pagën dhe klikoni në Redakto nën Payroll në AutoPilot. Aktivizojeni atje dhe Gusto do të rendisë gjithçka tjetër për ju!

5. Pagat raportojnë të gjitha në një ekran!

Raportet janë të rëndësishme. Ato përmbajnë të dhëna të çmuara për kompaninë tuaj, pavarësisht nëse po funksionon mirë, dhe nëse jeni në të zezë.

Raportet e pagave duhet të jenë të hollësishme dhe gjithëpërfshirëse në mënyrë që të dini sa para duhet të operojë ndërmarrja çdo muaj. Me Gusto, kjo nuk është aspak problem, veçanërisht me raportin e detajuar të plotë të kërkesave të parave të gatshme, të disponueshme pasi të keni kryer listën e pagave.

lista e pagave gusto ka një raport të plotë të kërkesave për para

Innit mbresëlënës? Nëse kjo nuk është mjaft e detajuar për ju, Gusto ju ka marrë shpinën.

lista e pagave gusto ka raportin e ditarit të pagave

Ata mund të gjenerojnë një Raport të Gazetës së Pagave, e cila zbërthen të gjitha shpenzimet, duke ju thënë saktësisht se ku po shkojnë paratë tuaja, sa po bëjnë punonjësit tuaj dhe shumat që do të shkojnë drejtpërdrejt në arkat e qeverisë.

Këto janë vetëm shembuj. Gusto ka aftësinë të gjenerojë të gjitha llojet e raporteve, në mënyrë që t’i analizoni ato sipas dëshirës së zemrës suaj:

 • Gazeta e pagave
 • Raporti i Përfitimeve
 • Raporti nga viti në ditë
 • Përmbledhje e punonjësve
 • Informacioni i kontraktuesit
 • Pagesat e kontraktuesit
 • Transaksione bankare
 • Bilancet me kohë të lirë
 • Kërkesat për pushime kohore
 • Pagesat e Agjencisë
 • Pagesat e pagave para Gusto

6. Anuloni me lehtësi listën e pagave!

Ne jemi vetëm njerëzorë dhe pa marrë parasysh sa të kujdesshëm përpiqemi të jemi, gabimet ndodhin.

Ndonjëherë, ndodh gjatë pagës dhe kjo është kur bëhet një dhimbje koke e madhe sepse anulimi i pagës mund të jetë një dhimbje me programe të caktuara të pagave …

Ne lëshuam një lehtësim të madh kur zbuluam se anulimi i një liste pagash me Gusto ishte në të vërtetë mjaft e thjeshtë, për sa kohë që lista e pagave të paraqitura nuk është përpunuar akoma.

lista e pagave gusto lejon anulimin e listës së pagave

E tëra çfarë ju duhet të bëni është të shkoni te skedari Reports, të goditni Historinë e pagave dhe të gjeni rrugën tuaj te butoni anulo për të zhbërë listën e pagave. Shumë e lehtë, mos mendoni?

Nëse nuk e shihni butonin e anulimit, atëherë do të thotë që lista e pagave është përpunuar. Tani, nëse keni vërejtur një gabim në listën e pagave pasi të jetë përpunuar, mos u shqetësoni sepse mund të kthehet përsëri, megjithëse pak më shumë problematike.

Ju do të duhet të kontaktoni ekipin e kujdesit ndaj klientit të Gusto për të parë se çfarë mund të bëjnë për ndryshimin e listës së pagave ose të flisni për opsionet që keni për të zgjidhur problemin.

Ekipi i tyre i bisedave të drejtpërdrejta është shumë i përgjegjshëm dhe është më shumë se i lumtur t’ju ndihmojë. Orët e mbështetjes së Gusto-s zgjasin nga e Hëna – E Premte 6:00 AM – 5:00 PM PST kështu që nëse i kapni kur ata janë jashtë punës, ata do të sigurohen që t’ju dërgojnë një email me një përgjigje në pyetjen tuaj kur të kthehen në zyrë.

Përndryshe, ju gjithashtu mund t’i kontaktoni ata me email ose telefon (415-930-4532).

7. Gusto ka një llogari demo të të gjitha qasjeve!

Personalisht, disponueshmëria e llogarisë së tyre demo e bëri Gusto gjithnjë e më mbresëlënëse për mua.

Unë kam qenë në gjendje të luaj me numrat, të provoj gjithçka, dhe të rrëmbej për përmbajtjen e zemrës sime, pa ndonjë frikë se mos rrëmbej. Actuallyshtë në fakt se si zbulova se si në të vërtetë është miqësore për përdoruesit Gusto.

demonstrim i plotë i listës së pagave të gustos

Në thelb ju jepet akses i plotë në të gjithë sistemin e pagave të Gusto me llogarinë demo, përveç se detajet e përdoruesit rifreskohen çdo ditë, kështu që asgjë nuk është e kursyer. Shtë një mënyrë e shkëlqyeshme për të futur përdoruesit e rinj duke i lënë ata të ndjehen të programit!

Lidhja me llogarinë demo nuk është më e lehtë për t’u gjetur, kështu që ne kemi marrë lirinë e lidhjes këtu për lehtësinë tuaj. Kontrolloni atë dhe mos kini frikë të rrëmbeheni me të!

8. Gusto ka Team Insights!

Lumturia e punonjësve është një nga elementët më të rëndësishëm për të siguruar sukses për çdo kompani.

Problemi është, shumica e punonjësve nuk u pëlqen të flasin publikisht kur janë të pakënaqur nga frika e pasojave. Megjithëse komunikimet e qarta janë diçka që ne përpiqemi ta inkurajojmë ndërsa drejtojmë bizneset tona, presioni i kolegëve ekziston dhe më shpesh sesa jo, përgjigjet që do të merrni nga punonjësit në një mjedis publik do të zvogëlohen në mënyrë që të mos duken keq para kolegëve të tyre.

Gusto’s Team Insights ju lejon të dërgoni sondazhe në mënyrë që punonjësit tuaj të mund të vlerësojnë në mënyrë private nivelet e tyre të lumturisë siç e shohin të përshtatshme, duke ju lejuar të vlerësoni moralin e përgjithshëm të punonjësve dhe të ndërmarrni hapa për të rregulluar cilindo problem të moralit që mund të keni.

lista e pagave gusto ka njohuri ekipore

Sapo të aktivizohet Team Insights, Gusto do të dërgojë me email punonjësit tuaj një herë në muaj me pyetje nga një larmi temash në lidhje me punën nga të cilat mund të zgjidhni. Ju gjithashtu mund të bëni redaktime në pyetjen nëse ju pëlqen.

Funksion shumë mendimtar përpara nga Gusto!

9. HR Templates galore!

Unë mendoj se tani, është mjaft e qartë se Gusto është një aplikacion fantastik i pagave, me karakteristika të dizajnuara posaçërisht për t’i bërë jetën shumë më të përshtatshme për përdoruesit e tyre.

Ata mund të ndalen këtu dhe njerëzit do të jenë të lumtur, por kjo nuk është e mjaftueshme për ekipin në Gusto. Ata nuk do të pushojnë derisa të bëjnë gjithçka që munden për ta bërë jetën tonë sa më të lehtë!

Një nga mënyrat që e kanë arritur këtë është përmes shablloneve HR.

Ju nuk duhet të humbni kohë dhe ta rraskapitni trurin tuaj në mënyrë të përpiktë të shtypni dokumente që lidhen me HR. Gusto vjen me një listë të gjatë modelesh, në mënyrë që të mund të plotësoni me lehtësi detajet dhe t’i bëni gjërat zyrtare aq shpejt sa ju pëlqen.

Ata kanë modele për të gjitha llojet e dokumenteve që lidhen me burimet njerëzore, nga NDA-të dhe Formularët e Taksave deri te marrja në punë e dokumenteve. Nëse mund ta mendoni, ata ndoshta e kanë atë.

lista e pagave me gusto ka mjaft Templates HR

Këto shabllone janë kaq të përshtatshëm dhe janë përdorues të tillë të kohërave, ne nuk mund ta imagjinojmë se si ishte jeta, përpara se t’i kishim ato #truestory.

10. Gusto është e shpejtë!

Një nga ndalesat kryesore të shërbimeve SaaS është paaftësia për të qenë aq shpejt sa përdoruesi do të dëshironte që ata të ishin. Kur programi kërkon kohë për të ngarkuar, ai irriton përdoruesin, ndonjëherë deri në pikën e zhgënjimit.

Ne nuk kemi burimet e duhura për të vlerësuar se sa shpejt është me të vërtetë sistemi i Gusto por unë do t’ju them një gjë – ndërsa përdorni programin, askush nga ne nuk e vuri re shpejtësinë, derisa pothuajse të harruam atë.

Kjo është një gjë e mirë sepse do të thotë që përvoja e Gusto ishte kaq e qetë, ne kurrë nuk vumë re nëse kishte ndonjë ngadalësim të çfarëdoshme. E vetmja pjesë ku pati vonesa ishte kur Gusto ishte duke llogaritur listën e pagave, por kjo do të pritej.

Ne kemi bërë disa teste të shpejtësisë duke përdorur kontrolluesin e shpejtësisë së serverit tonë, dhe rezultatet e serverit të tyre ishin shumë të mahnitshme!

SHBA (W)
SH.B.A. (E)
Londër
Singapore
Sao Paulo

23 ms76 ms140 ms172 ms180 ms

Bangalore
Sydney
Japoni
Kanadë
Gjermani

226 ms139 ms106 ms68 ms163 ms

Shpejtësia mesatare: 129.3 ms – Shihni rezultatin e plotë

Lessshtë e panevojshme të thuhet, ne ishim mjaft të lumtur me shpejtësinë e Gusto.

11. Gusto ju shpërblen!

Jo shpesh që paguani për një softuer të bazuar në re, vetëm për të zbuluar se ato kanë krijuar mënyra për të shpërblyer për blerjen tuaj!

Nuk është një shumë e madhe, por përfitimet janë përfitime. Padyshim që ndriçon ditën tonë për të parë që Gusto është një kompani që gjen mënyra për t’u dhënë klientëve të tyre.

Në thelb, gjithçka që duhet të bëni është të referoni miqtë tuaj në listën e pagave të Gusto.

lista e pagave gusto ka një program referimi

Në pult, thjesht klikoni në “Referencat” dhe do të dërgohen në faqen e referimeve. Vendosni emailin e mikut tuaj në mënyrë që Gusto t’u dërgojë atyre një email në bord. Nëse shoku juaj regjistrohet në Gusto dhe drejton listën e pagave, Gusto pretendon të shpërblejë ty dhe mikun tënd të referuar me 100 dollarë!

Para se të emocionoheni tepër, Gusto nuk do t’ju japë 100 dollarë në të holla – përkundrazi, ju dhe shoku juaj do të merrni një Kartë Dhuratë Amazon $ 100!

shpërblim gusto shpërblim kartë amazon dhuratë për referim

Nuk është aq e mirë sa paratë e ftohta të forta, por hej, ju keni për të blerë diçka me vlerë 100 dollarë nga Amazon falas!

3 Gjërat Gusto duhet të përmirësohen më tej

Si një shërbim pagash, nuk ka dyshim se Gusto është i shkëlqyeshëm. Sidoqoftë, ka disa gjëra rreth tyre që dëshirojmë të ishin pak më ndryshe.

1. Gusto është një shërbim i vetëm në SHBA

Ju kërkojmë ndjesë të gjithë juve që lexojnë këtë jashtë SH.B.A. Gusto thjesht mund të jetë përshtatja e duhur për biznesin tuaj të vogël, por fakti që ato janë një shërbim i vetëm në SHBA thjesht e bën të kotë për këdo jashtë SH.B.A..

Ju nuk mund të prishni vendndodhjen tuaj përmes një VPN për t’u regjistruar në shërbim, sepse Gusto kërkon një llogari bankare të SH.B.A.-së për të vendosur sistemin.

Nëse ju ndodh të keni një llogari në SHBA, atëherë jeni me fat. Do të jeni në gjendje të përdorni atë që është diskutueshmërisht sistemi më i mirë i pagave që kemi parë deri më tani.

Përndryshe… shok i fatit të vështirë, do të duhet të shikosh diku tjetër.

Të mallkuar ty, amerikanët me fat!

2. Gusto është i kushtueshëm

Gusto pozicionon veten si një softuer që është më i përshtatshmi për bizneset e vogla, por me sinqeritet, çmimet e tyre nuk pasqyrojnë pozicionin e tyre.

Me planin e tyre të plotë (më të njohurit) do t’ju duhet të paguani një çmim bazë prej 39 $ në muaj. Për më tepër, ju duhet të bëni një shtesë prej 12 $ në muaj për kokë. Duke supozuar se keni 10 punonjës (përfshirë veten tuaj), kjo është tashmë 390 dollarë në muaj!

Tani, duke e parë këtë nga një këndvështrim i kostos, 390 dollarë në muaj mund të jenë mjaft të kushtueshëm. Por, nëse e zhvendosni pak perspektivën, 390 dollarë në muaj mund të konsiderohen të arsyeshëm, pasi është kaq i lehtë për t’u përdorur, nuk do të keni nevojë të punësoni një nëpunës ose një agjenci të jashtme për të kandiduar pagat çdo muaj.

3. Gusto nuk ka asnjë aplikacion mobil

Gusto ka shumë funksione dhe disa prej tyre kërkojnë miratimin e shefit ose menaxherit. Merrni për shembull, kohën e pushimit të punonjësve.

Kur një punonjës kërkon pushim përmes portalit Gusto, do të merrni një njoftim me email duke ju thënë të aprovoni atë kërkesë. Kjo do të bëhet lehtësisht nëse jeni në zyrë, por nëse supozoni se jeni larg në pushime ose në një udhëtim pune, do ta bëjë shumë më të lehtë jetën nëse do të kishim një aplikacion në telefonët tanë, menjëherë mund të bëjmë zjarr për të aprovuar ato kërkesa.

Ne në fakt mund të futemi te Gusto përmes shfletuesve tanë të telefonit, por ndiejmë se është më shumë një zgjidhje se sa një zgjidhje aktuale.

Plani i Gusto & Mimi: Përmbledhje

Planet e Gusto vijnë në 3 nivele – Core, Complete dhe Concierge.

CoreCompleteConcierge
Pricemimi / hënë * 39 $ 39 $ 149 $
Ndjekja e kohësNëYESE
ofroj & OnboardNoYesYes
Mbështetje Pro HRNoYes

* Pricemimi i treguar është për çmimin bazë, pa përfshirë koston për shtimin e punonjësve.

Plani Core është ai më i përballueshëm, duke ju ofruar vetëm veçoritë themelore të sistemit të pagave të Gusto.

Plani i plotë është ai më i rrumbullakuari, me karakteristika si përcjellja e kohës, bordi i punonjësve dhe përfitime të tjera të burimeve njerëzore.

Plani i Portierit është plani më dekadent i të gjithëve, me pagë të plotë dhe funksionalitet HR. Ata gjithashtu kanë çertifikuar të mirat e HR në shenjën dhe thirrjen tuaj, dhe një qendër të dedikuar të burimeve.

Aktgjykim: A duhet të shkoni për Gusto?

Gusto me të vërtetë është një nga programet më të mirë të pagave të cloud, që kemi pasur kënaqësinë ta përdorim. Gotshtë e mjaftueshme për përfitime për përfitimet e pagave dhe burimeve njerëzore që do të zgjidhin shumicën e dhimbjeve të kokës tuaj me një klik të një butoni.

UI është fantastike dhe shumë e këndshme për syrin, e cila është e rëndësishme për një aplikacion që kompanitë do të duhet të përdorin çdo ditë (veçanërisht për tiparet e HR).

Paga e pagave është e automatizuar që heq plotësisht nevojën për vëmendjen tonë gjatë javës së pagave (përveç konfirmimit të numrave).

Për ata prej jush që lulëzojnë me raporte, Gusto ofron shumë prej tyre. Ata kanë hedhur gjithashtu një listë shumë të gjerë të modeleve të HR për masë të mirë.

Me pak fjalë, Gusto ka bërë gjithçka që mundet për të bërë pagën sa më të qetë që të jetë e mundur, dhe për të bërë jetën e pronarëve të bizneseve të vogla sa më të përshtatshëm sa mundësisht.

Tooshtë shumë e keqe që ata nuk janë zgjeruar ende globalisht, sepse ne jemi mjaft të sigurt se tiparet e tyre do të përfitojnë shumë pronarë të bizneseve të vogla në të gjithë globin.

Me gusto, ne deklarojmë me krenari se Gusto meriton dy gishtërinj nga të gjithë ne në Bitcatcha!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map