ProtonVPN

Contents

ProtonVPN

https://protonvpn.com/

tl; dr

ProtonVPN ka qenë rreth e rrotull për ca kohë dhe kompania gjithashtu ka shërbime të sigurta të postës elektronike. Cilësia dhe tiparet që do të gjeni këtu janë një çantë e përzier, e cila nuk është aspak e keqe – thjesht sigurohuni që mund të bëjë atë që dëshironi para se të regjistroheni për një plan afatgjatë. Mëso më shumë.

Rishikimi i ProtonVPN: 9 Pro & 6 Kundrat e ProtonVPN

ProtonVPN nuk është ofruesi më i themeluar i Rrjetit Privat Virtual (VPN) përreth dhe, në të vërtetë, filloi të sigurojë shërbime të sigurta të postës elektronike në vitin 2014.

Me seli në Gjenevë, Zvicër, ata u japin siguri pjesërisht përdoruesve duke u mbështetur në rregulloret e ngushta të intimitetit të vendit të tyre pritës.

Wefarë na pëlqen në lidhje me ProtonVPN

1. Me seli në Zvicër

Zvicra është shtëpia e Alpeve, çokollata e shkëlqyer me qumësht, thika e famshme e Ushtrisë Zvicerane dhe shumë gjëra të tjera. Sidoqoftë, ajo është e njohur edhe për egërsinë e tërbuar me të cilën ruan intimitetin. E drejta e intimitetit është e garantuar me Kushtetutën Federale të Zvicrës (neni 13):

“Persondo person ka të drejtën e privatësisë në jetën e tyre private dhe familjare dhe në shtëpinë e tyre, dhe në lidhje me postën dhe telekomunikacionin e tij.”

Kjo e bën atë një vend ideal për një kompani të specializuar në intimitetin dhe sigurinë për të vendosur selinë e tyre in. ProtonVPN është një nga ato kompani, me bazën e tyre të operacioneve të sigurta në Gjenevë.

2. Kriptimi i fortë & protokollet

Kriptimi është një nga shenjat kryesore të ofruesve të shërbimeve VPN pasi e gjithë prania e tyre sillet rreth premisë së privatësisë dhe sigurisë. Ka protokolle të ndryshme dhe nivele të kriptimit që ata mund të ofrojnë. Disa ofrues të shërbimeve VPN lejojnë përdoruesit të zgjedhin nivelin e kriptimit që dëshirojnë, por ProtonVPN ka vendosur të shkojë në të gjithë hogun dhe të zgjedhë vetëm më të mirën.

Ajo ofron vetëm protokollin më të mirë të disponueshëm për pajisjen që po përdorni. Për shembull, aplikacioni i tyre Windows mbështet vetëm OpenVPN (si TCP ashtu edhe UDP), ndërsa mund të përdorni vetëm IKEv2 për pajisjet celulare. Kriptimi është vendosur gjithashtu në nivelin më të lartë të mundshëm – AES-256.

Shkëmbimi i tasteve është realizuar me 4096-bit RSA ndërsa vërtetimi i mesazheve është përmes HMAC me SHA384. Kjo është gati aq e sigurt sa mund të merrni për përdorim personal.

Si një shënim interesi, këto cilësime, edhe pse optimale për sigurinë, mund të mos jenë më të mirat për të gjithë. Njerëz të ndryshëm përdorin VPN për qëllime të ndryshme dhe protokollimi / kriptimi është një nga mënyrat që mund të përdoret për të moduluar performancën në një farë mënyre.

Për shembull, nëse do të doja të përdorja VPN vetëm për të anashkaluar geo-kyçet në përmbajtje, unë me siguri do të doja që opsioni të zvogëlojë kriptimin për të shtrydhur sa më shumë shpejtësi nga lidhja sa të mund të merrja.

3. Pa rrjedhje, pa shkrime

Një pjesë e testeve të mia përfshijnë gjithmonë teste themelore të rrjedhjeve që përfshijnë rrjedhje DNS dhe rrjedhje WebRTC. ProtonVPN është aq i sigurt sa thonë ata dhe nuk u gjetën rrjedhje gjatë procesit të vlerësimit tim. Kompania gjithashtu ka një politikë të rreptë të mos-logs.

Ndërsa shumë ofrues të VPN e thonë këtë, ProtonVPN ka shkuar një hap më tej dhe ka krijuar një Raport të Transparencës ku rendit kërkesat për informacionin që ka marrë nga autoritetet dhe çfarë veprimi ka ndërmarrë në lidhje me ato kërkesa.

Megjithëse informacioni atje është mjaft rudimentar dhe nuk na tregon vërtet shumë, ai është një përparim pozitiv përpara. Në fund të fundit, kompanitë duhet të ekuilibrojnë në një linjë të mirë, veçanërisht kompanitë VPN kur bëhet fjalë për ligjin.

4. Sigurtë serverët kryesorë

protonvpn sigurojnë shumë serverë thelbësorë

Koncepti ‘Secure Core’ nga ProtonVPN është, në të vërtetë, ajo që shumica e ofruesve të VPN thjesht e quajnë një solution zgjidhje multi-hop ’..

Kjo do të thotë që lidhja juaj drejtohet përmes një serie serverash VPN për potencial shtesë shtesë të intimitetit. Në rastin e ProtonVPN, ‘Core e Sigurt’ e tyre përbëhet nga serverë në tre vende – Zvicër, Islandë dhe Suedi.

  Si të Kriptoni përruan tuaj (për shpejtësi më të mirë dhe intimitet)

Nëse aktivizoni opsionin ‘Secure Core’ në klientin tuaj VPN, atëherë lidhja juaj do të drejtohet përmes njërit prej këtyre tre vendeve përpara se të shkoni drejt vendit që keni zgjedhur si vendndodhjen tuaj të serverit VPN.

5. Shpejtësitë e pranueshme

Shpejtësia është një nga çështjet më të ndjeshme kur bëhet fjalë për shërbimet VPN dhe gjithmonë ekziston një argument i vazhdueshëm midis klientëve dhe ofruesve të shërbimeve. Konsumatorët zakonisht ankohen për “shpejtësi të ngadaltë” ndërsa ofruesit e shërbimeve luftojnë të shpjegojnë se shpejtësia varet nga kaq shumë faktorë.

Për qëllime testimi, duhet të sqaroj disa gjëra para se të merrni thjesht rezultatet e mia në vlerën e fytyrës. E para është se pajisja ka rëndësi – encryption merr fuqinë e përpunimit dhe aftësitë e pajisjes tuaj mund të jenë një faktor.

E dyta është distanca nga serveri i zgjedhur VPN – aq më larg një server që keni zgjedhur, aq më i ngadalshëm është lidhja juaj (për sa i përket kohëzgjatjes). Duke pasur parasysh këtë, unë jam duke i ekzekutuar këto teste në një PC desktop nga një vendndodhje fizike në Malajzi.

Shpejtësia bazë e lidhjes sime në internet (teorikisht) është 500Mbs, por në kohën e testimit unë kam qenë në gjendje të arrij vetëm pak më pak se 300Mbps:

testi i shpejtësisë protonvpn Malajzia

Rezultati i testit të shpejtësisë bazë nga Malajzia.

Duke pasur parasysh këtë, le të shohim se si performon ProtonVPN gjatë lidhjes me serverë të tjerë të tjerë në vendet strategjike në të gjithë botën:

australia e testit të shpejtësisë protonvpn

Rezultati i provës së shpejtësisë që lidhet me Australinë.

test i shpejtësisë protonvpn singapore

Rezultati i provës së shpejtësisë që lidhet me Singaporin.

test protonvpn i shpejtësisë në Mbretërinë e Bashkuar Londër

Rezultati i provës së shpejtësisë që lidhet me Londrën.

test i shpejtësisë protonvpn SHBA

Rezultati i testit të shpejtësisë që lidhet me SH.B.A..

protonvpn shpejtësi të sigurt SHBA

Rezultati i provës së shpejtësisë që lidhet me SH.B.A. duke përdorur Secure Core (Islandë).

Siç mund ta shihni, shpejtësitë e ofruara nga ProtonVPN janë më të mira për pjesën më të madhe. Shumica e këtyre shpejtësive janë të mjaftueshme për pothuajse çdo gjë, madje transmetojnë video me cilësi të lartë 4k nëse është e nevojshme. E vetmja herë kur do të vini re që jeni në VPN është nëse po përpiqeni të shkarkoni një skedar të madh – i cili mund të marrë pak më shumë kohë.

Në rezultatin përfundimtar të provës, gjatë përdorimit të serverit të tyre Secure Core në Islandë pati një rënie të dukshme si në latente ashtu edhe në shpejtësi, e cila pritet të pritet. Megjithatë, edhe me këto ritme përvoja e shfletimit nuk ishte shumë e keqe. Shtë thjesht çmimi që duhet të paguani për ruajtjen e intimitetit tuaj në Internet.

6. E pranishme në 41 vende

Ashtu si me ofruesit më të mirë të shërbimeve VPN, ProtonVPN ka një prani të mirë në të gjithë botën – në 41 vende, ku ata mbajnë mbi 500 serverë. Ndërsa nuk është numri më i madh i vendeve dhe serverët përreth, ai është ende një numër i duhur.

Infrastruktura (si hardware dhe bandwidth) kushton një bombë dhe si përdorues, do të isha shumë skeptik ndaj një ofruesi të shërbimit që pretendon të ofrojë një numër masiv të serverëve për çmimet e poshtme të rock. Disa mund ta bëjnë këtë, por jo kaq shumë.

7. Rrjedhat Netflix & IPlayer BBC

Personalisht, një nga arsyet e mia kryesore për të përdorur një VPN është se unë dua të hyj në përmbajtjen e rajonit të Netflix SHBA. Ky është një faktor që është i rëndësishëm për mua. Drejtimin e ProtonVPN Unë kam qenë në gjendje të transmetoj përmbajtjen e SHBA Netflix pa probleme në shumicën e kohës, kështu që unë do t’u jap atyre një kalim në këtë.

Vini re edhe pse ka pasur disa raste që serverët ProtonVPN nuk janë në gjendje të lidhen me Netflix. Unë nuk kam qenë në gjendje të provoj të gjithë 500 serverët e çuditshëm, por ata që kam punuar mirë deri më tani.

Në mënyrë të ngjashme, për ata që duan të shikojnë iPlayer-in e BBC-së mund të marrin zemër se funksionon mirë.

8. Mbështet Browser Tor & P2P

Për ultra-paranojakun, nëse nuk jeni të kënaqur me sigurimin e lidhjes tuaj vetëm me një shërbim VPN, atëherë do të jeni të lumtur të vini re se Tor Browser punon me të gjithashtu.

  'VPN-të më të shpejta për Torrenting' (shpejtësia e shpejtë për ta provuar atë!)

Por, vini re se jo të gjithë serverët ProtonVPN mbështesin Tor (Klikoni këtu për një listë të serverëve të tyre dhe atë që lejojnë secili).

P2P është gjithashtu i disponueshëm, por në mënyrë të ngjashme është i kufizuar vetëm për disa serverë të caktuar.

9. icingmimi i ndryshueshëm

BasicPlusVisionary
Pricemimi / muaj 4 $ 8 $ 24 $
Nr. I Pajisjes2510
Sigurt CoreNoYesYes

Një nga gjërat më të mira në lidhje me ProtonVPN është se ajo u jep klientëve të saj një zgjedhje të asaj që ata duan të paguajnë. Disa përdorues dëshirojnë një nivel shërbimi bazë për një çmim më të mirë dhe atë mund ta merrni me ProtonVPN. Në fakt, ata kanë një plan të lirë gjithashtu.

Plani falas është shumë i kufizuar si në shpejtësinë ashtu edhe në vendndodhjen e serverit, por nuk i hobi përdoruesit me bandë të kufizuar. Ju gjithashtu mund të vendosni për nivele të tjera të planit që hap mundësinë e përdorimit të më shumë serverave, numrit të pajisjeve të mbështetura dhe karakteristika shtesë.

Sa i përket VPN-ve, unë do të thoja që planet e tyre të nivelit më të ulët shërbejnë për një segment të klientit për të cilin jo shumë ofrues të shërbimeve janë të gatshëm të kujdesen për të. Planet e tyre të nivelit më të lartë janë më në përputhje me standardet e industrisë, por mund të konsiderohen të kushtueshme kur krahasohen me disa ofrues të lartë si Surfshark dhe NordVPN.

Ajo që nuk na pëlqeu në lidhje me ProtonVPN

1. Serverë të kufizuar të rajonit të Azisë

Megjithëse servers ProtonVPN përfshijnë 41 vendet, kam vërejtur se vetëm disa prej tyre i shërbejnë rajonit të Azisë. Ju merrni disa lokacione kryesore si Singapori dhe Hong Kong, por për ata që kanë nevojë për mbështetje të nivelit të vendit në këtë rajon do të zhgënjeheni.

Ndërsa kjo mund të jetë e pranueshme për përdorim të përgjithshëm, klientët të cilët mund të kenë nevoja specifike siç është lidhja lokale për qëllime biznesi ose në të kundërt do të jenë pa fat..

2. Të prirur për VPN Blocks

Gjatë testimit zbulova se ProtonVPN është i prirur të bllokohet nga më shumë faqe në internet sesa shumica e VPN-ve që kam provuar. Kjo merr formën e serverëve që njohin lidhjen VPN ose bllokojnë plotësisht atë për disa që do të përfundojnë me gabime të rastit siç janë parregullsitë CSS.

Fatkeqësisht, çështjet që unë hasa nuk ishin të zgjidhshme edhe pasi kontaktuan mbështetjen e klientëve të tyre.

Ndërsa unë e pranoj që është gati e pamundur që një ofrues i shërbimit VPN të punojë me një normë suksesi 100%, çështjet që u krijuan me ProtonVPN ishin të dukshme – shumë më tepër sesa shumica e të tjerëve që kam përdorur deri më tani.

3. Ka tendencë të jetë Gimmicky Pak

Everydo kompani përdor një formë të strategjisë së marketingut, por arsyeja pse unë thjesht duhej ta shtoja këtë si një dobësi në ProtonVPN është se pikat e tyre të marketingut mund të ndikojnë negativisht te klientët e mundshëm në një farë mënyre.

Merrni për shembull premisat e tyre të serverëve ‘Secure Core’ të cilët ata përdorin si një pikë kryesore të shitjes për të promovuar shërbimet e tyre. Bërthama përbëhet nga Zvicra, Islanda dhe Suedia, por Suedia është në të vërtetë një anëtar i komunitetit të pesë syve.

Kjo më bën të ndihem pak e parehatshme dhe do të na rikthejë në besimin e fjalës së ProtonVPN që ata të mos mbajnë regjistra dhe ata i kanë konfiguruar të gjithë serverët e tyre siç duhet për të siguruar që.

Pika të tjera të shitjes, siç janë serverët e tyre, në instalimet e mëparshme ushtarake nëntokësore, edhe pse interesante, nuk kanë me të vërtetë shumë efekt në intimitetin tuaj.

4. Disponueshmëria e kufizuar e P2P

Si një tifoz i madh P2P, unë u zhgënjeva shumë kur zbulova se nga të gjithë serverët ProtonVPN ka vetëm përkrahje për torrent nga një pjesë e vogël e vendeve; Zvicra, Suedia, Singapori dhe Hollanda. Kjo do të thotë që nëse doni të shihni Netflix SHBA dhe përrua në të njëjtën kohë, nuk keni fat.

  HideMyAss vs IPVanish: Krahasimi VPN

Mundësia juaj e vetme do të jetë të përdorni tunelin e ndarë dhe të përjashtoni klientin tuaj përrua nga shërbimi VPN. Kjo mund të mos jetë një zgjidhje e mundshme për përdoruesit në disa vende me ligje jashtëzakonisht shtypëse për të drejtat e autorit.

5. Vetëm Mbështetje Email

Kur u përballa me vështirësi në arritjen e faqeve në internet, desha të ndihmoja, vetëm për të zbuluar që ProtonVPN nuk ka ndonjë mbështetje live në dispozicion. Rruga juaj kryesore e mbështetjes është përmes postës elektronike – dhe ata marrin pak kohë për t’u përgjigjur.

U duheshin 24 orë për t’iu përgjigjur emailit tim fillestar (pa llogaritur përgjigjen e automatizuar) dhe pas kësaj, çdo shkëmbimi u desh rreth gjysmë dite ose më shumë për të marrë një përgjigje. Vonesa nuk ishte problemi më i madh, megjithatë, përgjigjet ishin.

Tema themelore që mora nga përgjigjet ishte se: “ne kemi shumë serverë, nëse dikush nuk bën atë që dëshironi, provoni të gjithë një nga një derisa të keni fat.” Ju mund të thoni që ngriti tensionin e gjakut mjaft disa pika.

6. Mund të jetë e vështirë për të konfiguruar

Shumica e VPN-ve sot përpiqen ta bëjnë sa më të lehtë përdorimin e softuerëve të tyre të jetë e mundur. Siç është, natyra e VPN i bën ata një pengesë të madhe për ata që nuk janë shumë të prirur teknikisht.

Në pjesën më të madhe, ProtonVPN ka një ndërfaqe përdoruesi të Windows shumë të lëmuar. Në fakt, unë e dua atë hartë të ftohtë të shkollës së vjetër të shkollës së vjetër, të veshur me neon.

Sidoqoftë, kur bëhet fjalë për tunelin e ndarë, diçka e çuditshme po ndodh. Tunelizimi i Splitit është një mundësi që shumë ofrues kanë që ju lejojnë të përjashtoni aplikime të caktuara ose madje edhe faqe interneti nga tuneli VPN. Për ta bërë këtë, zakonisht është ose duke shtuar një aplikacion ose një URL të faqes në internet.

protonvpn tunele të ndara

Shtoni adresën IPv4? Pse të mos pranoni vetëm një emër domain?

Për ndonjë arsye të panjohur, për të përjashtuar një faqe interneti nga aplikacioni ProtonVPN, duhet të gjeni adresën IP të asaj faqe interneti. Si një shembull i kësaj, le të themi që doni të përjashtoni google.com nga tuneli VPN. Në vend që të shkruani atë emër domain, ju do të duhet të gjeni adresën IP të Google (që është 172.217.3.100).

Për të qenë i sinqertë, kjo erë për mua dembelizmin në frontin e zhvillimit dhe për një kompani që ka qenë në biznes për kaq shumë vite, thjesht e pafalshme.

Përfundim: A është protonVPN me vlerë çmimi?

Siç mund ta shihni, ka rreth të njëjtën sasi argumentesh si për ashtu edhe kundër ProtonVPN që unë mund të mendoj. Sidoqoftë, në fund të ditës, shumë do të varen nga ajo për të cilën po përdorni shërbimin. Për shembull, nëse jeni të interesuar të siguroni lidhjen tuaj, të lidheni me një server të afërt VPN dhe të harroni gjithçka tjetër – ProtonVPN ka të ngjarë të jetë në rregull për ju.

Nëse keni nevojë për një zgjidhje shumë fleksibile që do t’ju lejojë të bëni shumë gjëra menjëherë (surf, torrent, stream, etj), atëherë do t’ju duhet të kërkoni një ofrues alternativ. Në thelb të saj, ProtonVPN është shumë i mirë, por çmimi që i ngarkon përdoruesit për planin Plus (për qasje në Secure Core dhe më shumë serverë) – 8 dollarë në muaj, është pak i pjerrët.

Njoftimet për VPN dhe përdoruesit e dritës duhet të jenë mirë, megjithatë, veçanërisht përdoruesit me peshë ultra të lehta që mund të jetojnë me planet e tyre Falas ose Themelore.

Karakteristikat kryesore

  • ✓ Pa prerje
  • ✓ Kill Switch
  • Server Server i Sigurt Core
  • ✓ P2P & Mbështetje Netflix

Rekomanduar Për

  • • Siguria më e lartë
  • • Përdoruesi me shumë platforma
  • • SH.B.A.- & Përdoruesit e bazuar në BE

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me