IPVanish VPN

IPVanish VPN

https://www.ipvanish.com

tl; dr

Fillimisht, unë isha shumë i hezituar të rishikoja IPVanish VPN sepse e dija që ata janë një shërbim me bazë në SH.B.A. Personalisht, kjo do të thotë t’i kërkosh ujkut të ruajë pula. E lëshuar për herë të parë në vitin 2012, IPVanish ndryshoi pronësinë në 2017. Mjerisht, ndryshimi i pronësisë ka bërë pak pozitiv për kompaninë, nga këndvështrimi im. Kam vështirësi ta rekomandoj këtë VPN për shumë arsye duke përfshirë performancën e shpejtësisë së ndezur, anonimitetin e dyshuar dhe mbështetjen e tmerrshme të klientit.

Rishikimi IPVanish: 5 Pro dhe 4 Kundër përdorimit të IPVanish VPN

E themeluar në vitin 2012, IPVanish VPN nuk është fëmija më i vjetër në bllok dhe në fakt, tashmë ka ndryshuar duart një herë. Ajo që është e pazakontë në lidhje me këtë kompani është se përkundër popullaritetit të saj të dukshëm në një kohë kaq të shkurtër, kompania ka arritur gjithashtu të përfshihet në një polemikë Logging. Ky lloj gjëje zakonisht tingëllon si një numër vdekjesh për ofruesit e shërbimeve VPN dhe megjithatë mbijeton.

Për më tepër, është një kompani me qendër në SH.B.A. dhe që nuk parashikon mirë për pretendimet e saj se kanë një politikë mos-Logging në radhë të parë. Megjithëse SH.B.A. nuk ka akoma ligje të detyrueshme për ruajtjen e të dhënave, ajo ka agjenci sigurie që janë të etur për të regjistruar metadatat e internetit për të gjithë planetin. Mjaft një ngatërrim.

Sidoqoftë, ajo ka provuar të jetë një provë e përzier e performancës, disa e mira, disa e tmerrshme, kështu që le të shohim se çfarë mund të bëjnë.

Wefarë na pëlqen në lidhje me IPVanish VPN

1. Disponueshmëria e mirë

IPVanish pretendon të operojë më shumë se 1.000 serverë në një rrjet që është rritur për të mbuluar mbi 60 vende të botës. Sigurisht, ai përqendrohet kryesisht në Evropë dhe Amerikën e Veriut, me 443 serverë në ish-dhe 561 serverë në këtë të fundit. Ndërsa kjo lë Azinë dhe pjesën tjetër të botës mezi një grusht, mbulimi është atje.

1.1. Ai zotëron infrastrukturën e vet

Ajo që bie në sy është se IPVanish pretendon se zotëron të gjithë infrastrukturën e vet. Ndërsa kjo me siguri mund të jetë e vërtetë për pajisjet e serverit, nuk jam i sigurt se si mund të jetë kështu për pjesën tjetër të infrastrukturës që zakonisht vjen nga qendra e të dhënave.

Si i vetmi ofrues i vërtetë i shërbimit VPN të nivelit të lartë, ne në IPVanish zotërojmë dhe operojmë të gjithë rrjetin tonë, duke përfshirë serverët. Kjo na lejon të ofrojmë shërbim premium me një çmim konkurrues.

Ne kurrë nuk e lëmë sigurinë tuaj në kontrollin e dikujt tjetër. Për shkak se ne nuk e mbikëqyrim infrastrukturën tonë, ne jemi në gjendje të ofrojmë lidhjet më të sigurta VPN në botë. Dhe pa na ngadalësuar palët e treta, rrjeti IPVanish është i shpejtë.

1.2. Përdorni me pothuajse çdo pajisje

Për ata prej jush që lexoni rishikimet e mia VPN deri tani, jam i sigurt se jeni mësuar të më vini në ndihmë të ndihmës së pajisjes. Fakti është që me një produkt aq të synuar sa VPN, do të jemi shumë prej nesh që përdorin një larmi masive të pajisjeve.

Aplikime IPVanish

Në fakt, unë do të guxoja që shumë prej nesh mund të përdorin pajisje të shumta në platforma të ndryshme edhe brenda një familje të vetme. Gjithashtu, për ta thënë atë delikatë, përkundër habisë time që disa njerëz ende përdorin Windows Phone – mbetet fakti që ka, madje edhe një bashkëpunëtor i afërt biznesi i imi.

Kështu që, aty e keni – duke mbështetur një larmi të madhe pajisjesh është një plus për IPVanish.

Dhe duke qenë se IPVanish gjithashtu mund të vendoset në disa rutera, unë përsëri do t’i paralajmëroja ata prej jush që po mendojnë ta bëjnë këtë, qoftë për lehtësi ose thjesht për shkelma;

shënim

Drejtimi i një shërbimi VPN në ruterin tuaj do t’ju ndihmojë të kapërceni kufirin e njëkohshëm të lidhjes së pajisjes që do të vendosë shumica e VPN-ve. Sidoqoftë, ekziston një pengesë. Pothuajse në të gjitha rastet (veçanërisht për ruterët e përgjithshëm të përdorimit të shtëpisë), duke bërë kështu do të ngadalësojë trafikun tuaj të Internetit në krahasim me nëse do të ekzekutonit aplikacione specifike VPN të pajisjes. Kjo për shkak se ruterat janë më pak të aftë të trajtojnë kriptimin e të dhënave të nevojshme në kohë reale, duke ngadalësuar kështu shpejtësinë e transmetimit të të dhënave tuaja.

2. IPVanish është i ashpër në siguri

Të them sinqerisht, siguria për mua vjen dytësore ndaj anonimitetit në një shërbim VPN, por ky është një këndvështrim personal. Kur mendoj për përdoruesit e Internetit në vende si Kina, SH.B.A dhe Singapori, mund ta kuptoj plotësisht nevojën për lidhje të sigurta.

Vetëm FYI, SH.B.A. është një nga zonat më të nxehta në botë për kompanitë që të ndjekin penalisht këta të përfshirë në shpërndarjen e paligjshme të skedarëve. Kina censuron shumë Internetin e saj dhe Singapori po ndjek në gjurmët e SHBA. Sidoqoftë, ka shumë vende të tjera në të cilat përdoruesit mund të dëshirojnë të përdorin një VPN – siç janë ato në vendet evropiane.

2.1. Kriptimi i detyruar 256-bit

Pa përjashtim, të gjitha shërbimet VPN që unë kam testuar deri më sot, u kanë ofruar përdoruesve një zgjedhje kur bëhet fjalë për nivelet e kriptimit. Në fund të fundit, siç e përmenda, encryption më i lartë mund të zvogëlojë shpejtësinë tuaj. Sidoqoftë, IPVanish me sa duket ka marrë një qëndrim të ashpër mbi gjërat dhe ka detyruar encryption 256-bit të detyrueshëm për të gjithë përdoruesit.

Duke e parë këtë në perspektivë, kriptimi 256-bitësh është një nga nivelet më të larta që ekziston sot dhe është bërë gjithnjë e më i përhapur në algoritmet moderne, protokolet dhe teknologjitë (madje e përdorim për SSL).

Ta themi thjesht, një çelës 256-bit do të marrë fuqi të madhe informatike për të thyer dhe madje edhe atëherë vetëm me mjaft kohë – më shumë vite sesa në jetën e kujtdo, kjo është me siguri.

Një pikë e rëndësishme për tu theksuar është se sa më shumë të jetë e mundur një lidhje e koduar, aq më e mundshme që lidhja të vuajë nga degradimi i shpejtësisë, kështu që unë do t’ju lejoj të vendosni vetë se cili është ekuilibri i përsosur që ju nevojitet në jetën tuaj.

2.2. Nuk ka politikë shkrimesh

Kjo është grili i shenjtë për ofruesit e shërbimeve VPN. Të gjithë duhet të dimë se shërbimi VPN, të cilit ne po u besojmë të dhënat tona, nuk do të kthehen vetëm dhe t’ia dorëzojmë atë dikujt tjetër. Unë nuk do të them më shumë për këtë tani, por mjafton të them zyrtarisht, IPVanish ka një politikë mos-Logging.

Intimiteti juaj është përparësia jonë, por besimi juaj tek ne është po aq i rëndësishëm. Kjo është arsyeja pse ne duam të jemi sa më transparentë të jetë e mundur në politikat tona. IPVanish është një ofrues i shërbimit VPN me shkrime zero, që do të thotë se ne nuk mbajmë të dhëna për ndonjë lidhje, trafik apo aktivitet në lidhje me Shërbimet tona. – Politika e privatësisë e IPVanish

2.3. Zgjedhja e protokolleve

Nëse siguria dhe anonimiteti janë bazamenti i shërbimeve VPN, atëherë protokollet e tyre janë fleksi në muskujt e tyre. IPVanish mbështet një gamë të gjerë të protokolleve në mënyrë që ju t’i miratoni ato sipas nevojës për situatën tuaj.

IPVanish pretendon të mbështesë OpenVPN, IKEv2, L2TP / IPsec dhe SSTP, por vërej që opsioni për SSTP mungon nga aplikacioni i tyre Windows VPN. Mbase u hoq.

IPVanish mungon SSTP

2.4. Punon Kill Switch!

Shumica e VPN-ve kanë diçka të përfshirë quajtur Kill Switch, i cili është krijuar për të ndërprerë lidhjen tuaj me Internetin nëse lidhja me serverin VPN humbet ndonjëherë për ndonjë arsye. Disa punë, disa jo por unë jam i lumtur të raportoj që IPVanish Kill Switch funksionon. Mund të jetë pak e ngadaltë, por pasi të fillojë, gjithçka me kokëfortësi refuzon të lidhet.

Në fakt, pasi të ngarkoni klientin tuaj IPVanish, nuk do të mund të shfletoni rrjetën derisa të jeni lidhur me një server të tyre. Shfletimi pa lidhje është i mundur vetëm pasi të keni dalë nga programi i klientit IPVanish. Ky është deri më tani zbatimi më i mirë i një Kill Switch që kam parë deri më tani.

3. Shpejtësia e mjaftueshme për të transmetuar video 8k

Për të qenë i sinqertë, nuk jam saktësisht një tifoz i madh i shpejtësisë së ofruar nga serverët IPVanish. Mund të jetë konfigurimi im, por kam provuar sinqerisht pothuajse çdo kombinim që aplikacioni i tyre mbështet dhe nuk kam pasur shumë fat përveç (si zakonisht) serverëve me bazë në Singapor. Kjo do të ishte mjaft e logjikshme, pasi ky është lokacioni i afërt për mua që ka një infrastrukturë të mirë.

Kohët e fundit kam ndërprerë ofruesin tim të brezit të gjerë dhe megjithëse shpejtësia ime e linjës ka provuar të jetë në gjendje të dorëzoj afër 500Mpbs të reklamuar, pajisjet e mia të këqija janë vetëm në gjendje të shkojnë deri tani. Kjo është arsyeja pse këtë herë po ju ofroj një shpejtësi fillestare për t’ju njoftuar se cila është norma për lidhjen që mund të trajtojë platforma ime e testimit – rreth 200Mbps

Rezultati i Shpejtësisë - Nuk ka shpejtësi fillestare VPN

Test i shpejtësisë pa shpejtësi fillestare VPN
(Shihni rezultatin e testit me shpejtësi të plotë)

Shpejtësitë e IPVanish, të cilat isha në gjendje të mbledh, ishin mjaft të trishtueshme;

Malajzia kishte vetëm dy serverë në dispozicion dhe zgjedhja më e mirë e serverit më mori një 20Mbps mahnitëse. Unë mund të arrija më lart se ai në planin tim të vjetër të Internetit i cili ra në 50Mbps.

Rezultati i provës së shpejtësisë në serverin e Malajzisë

Test i shpejtësisë Azi – Server i Malajzisë
(Shihni rezultatin e testit me shpejtësi të plotë)

Kampioni im i zakonshëm, Singapori, më dha afërsisht gjysmën e shpejtësisë fillestare. Jo shumë e qartë, blini hej, është pothuajse 100Mbps!

Rezultati i provës së shpejtësisë në serverin Singapor

Test i shpejtësisë Azi – Server Singapor
(Shihni rezultatin e testit me shpejtësi të plotë)

Australia, pak më larg nga unë, e uli atë shpejtësi në gjysmë dhe dha pak tronditëse për një kohë Ping.

Rezultati i provës së shpejtësisë në serverin Australian

Test i shpejtësisë Australia – Server Adelaide
(Shihni rezultatin e testit me shpejtësi të plotë)

Afrika e Jugut, siç pritej, ishte si zakonisht e ulët në shkallën e shpejtësisë për mua. E kuptoj që Afrika e Jugut mund të mos jetë e lartë në zgjedhjen e shumicës së përdoruesve, por gjithmonë e përfshij atë për përhapjen gjeografike.

Rezultati i provës së shpejtësisë në serverin Afrikë

Test i shpejtësisë Afrika – Server i Afrikës së Jugut
(Shihni rezultatin e testit me shpejtësi të plotë)

Për Evropën zgjedhja ime normale është Hollanda pasi që është pothuajse shumë në mes të gjërave atje dhe ka një infrastrukturë të mirë.

Rezultati i provës së shpejtësisë në serverin Hollandez

Test i shpejtësisë Evropë – Server Hollandez
(Shihni rezultatin e testit me shpejtësi të plotë)

Dhe së fundi, në të gjithë globin nga vendndodhja ime fizike, Amerika e Veriut. Unë jam duke atribuar shpejtësitë më të larta të disponueshme atje për të qenë baza shtëpiake e IPVanish.

Rezultati i provës së shpejtësisë në serverin e Amerikës së Veriut

Test i shpejtësisë Amerika Veriore – Serveri Dallas
(Shihni rezultatin e testit me shpejtësi të plotë)

Me një të lartë gati 100Mbps dhe një ulët prej 20Mbps, mund të argumentohet se IPVanish nuk është me të vërtetë duke dhënë vlerë të madhe. Megjithatë këtu do të doja të injektoja që 100Mbps në një VPN është akoma mirë, dhe jam i sigurt që do të gjeni një server diku që mund t’ju japë shpejtësi të mira.

Megjithatë, të njëjtat shpejtësi që mund të kem me IPVanish akoma më lejuan të transmetoj video prej 8k UHD jashtë YouTube. Duke folur realisht, rreth 15Mbps do t’ju lejojnë ta bëni këtë për video UHD.

Test 8k YouTube

4. Pricemimi i mirë pa periudha të gjata mbylljeje

Opsionet e Pricemimeve IPVanish

IPVanish duket se ka rënë në mes të çmimeve në luftërat e VPN. Me 10 dollarë në muaj ad-hoc dhe 6.49 dollarë në muaj në një plan njëvjeçar, nuk është i rendit as këtu, as atje. Nga njëra anë nëse ju shkoni çdo muaj nuk është shumë e kushtueshme, ndërsa nga ana tjetër, ju nuk kurseni aq shumë sa tjetra për një periudhë të zgjatur.

Merrni për shembull Nord VPN, e cila ka disa çmime vërtet fantastike afatgjata.

Ajo që nuk na pëlqeu në lidhje me IPVanish VPN

1. Mungesa e serverëve të optimizuar

Kjo është gjëja e parë që kam vërejtur një herë kam instaluar klientin VPN në sistemin tim. Unë po shikoja cilësime të ndryshme dhe vura re që IPVanish vendos një përparësi jashtëzakonisht të lartë në serverin Ping dhe i rendit ato sipas kësaj. Për më tepër se kaq, ju duhet të merrni shanset tuaja me gjithçka që aplikacioni zgjedh për ju.

Mos më gabo – serveri Ping është i rëndësishëm. Në thelb është sa vonesë tregon serveri në komunikimin me pajisjen tuaj, por nuk është aq e rëndësishme në kontekst.

Si përdorues të VPN, me siguri duhet të parashikohet që ne mund të përdorim linjën për një sërë gjërash, siç janë Torrenting, Video Streaming ose ndonjë gjë tjetër, kështu që pse të përqendrohemi vetëm te Ping? Bëni jetën e thjeshtë, ju lutem.

2. ështjet e privatësisë

Megjithë politikën e tyre të deklaruar shumë publikisht për mos-log, IPVanish ka qenë nën një zjarr serioz për mungesën e shtyllës kurrizore për t’u qëndruar para autoriteteve në të kaluarën. Ajo që është edhe më shqetësuese është se ata janë akuzuar për dorëzimin e informacionit që nuk duhej të ekzistonte.

2.1. Kompania me qendër në SHBA

Si një kompani me qendër në SHBA, IPVanish ka detyrimin e besimit për të ndihmuar autoritetet në hetimet e tyre. Duke gjykuar se sa shpejt ata gjoja hodhën përdoruesin e tyre nën autobus kur u pyet nga Homeland Security, përsëri, a jeni i gatshëm të bëni bast për ta për t’ju mbrojtur?

SHBA aktualisht është duke luftuar një betejë për të miratuar ligjet për ruajtjen e të dhënave. Edhe pse aktualisht nuk ka ligje të detyrueshme për ruajtjen e të dhënave si Direktiva Evropiane për Mbajtjen e të Dhënave, sa kohë përpara kësaj bëhet realitet?

2.2. Kontrollimi i kontestimeve

Në fillim të këtij viti (2018), një artikull në TorrentFreak akuzoi IPVanish se po dorëzonte regjistrat e përdoruesve tek autoritetet (Departamenti Amerikan i Sigurisë së Brendshme). Epo, log përdoruesit _a_ gjithsesi, por kjo është mjaft keq.

Tani, IPVanish u mor përsipër relativisht kohët e fundit, kështu që kur u pyetën për këtë, ata padyshim mohuan gjithçka duke thënë se ata nuk kishin njohuri për asgjë që ndodhi përpara se të merrnin përsipër kompaninë. Edhe pse, unë e konsideroj tërheqëse se një shkelje kaq e rëndë e njërit prej shtyllave kryesore të sjelljes së VPN u kreh aq rastësisht nën qilim nga pronarët e saj të rinj.

IPVanish nuk ka, nuk ka, dhe nuk do të regjistrojë ose ruajë regjistrat e përdoruesve tanë si një kompani StackPath. Unë nuk mund të flas me atë që ndodhi në shikimin e dikujt tjetër, dhe ai ekip menaxhues është zhdukur prej kohësh. Por dijeni këtë – përveç që të mos regjistroheni, StackPath do të mbrojë privatësinë e përdoruesve tanë, pavarësisht se kush kërkon ndryshe. ” – Jeremy Palmer, Zëvendës President, Produkt & marketing.

Pyetja është, a jeni i gatshëm të merrni fjalën e tyre për këtë, pasi ato dukshëm janë mbrojtur?

2.3. U gjetën informacionet e pazakonta të vendndodhjes së serverit

Zbulohen vendndodhjet e çuditshme të IPVanish

Unë kam qenë duke përdorur speedtest.net për një kohë shumë të gjatë dhe zakonisht ka qenë e saktë jo vetëm për sa i përket testit të shpejtësisë, por edhe duke treguar vendndodhjen e saktë të serverëve të provës të përfshirë. Në fakt, kjo është hera e parë që kam parë ndonjëherë këtë çështje në historinë time të përdorimit të shërbimit të tyre.

Kur jam i lidhur me serverët IPVanish, vërej që Speedtest shpesh përpiqej të më çiftonte me serverë të cilët ishin shumë larg nga lokacioni ku isha shfaqur si më parë. Normalisht, ju çifton me serverin më të afërt në vendndodhjen tuaj.

Atëherë, pse po përpiqet të më çiftoni me servera mijëra kilometra larg? E solla çështjen në një email për mbështetjen e klientëve të tyre, por ata në thelb e injoruan pyetjen time. Ideasdo ide mbi atë që po ndodh këtu?

Fatkeqësisht, ky fenomen i çuditshëm përhapet ndonjëherë në shërbimet e gjeo-lokacionit. Merrni shembullin e incidentit të lojtarit të iBBC, treguar më poshtë;

Vendndodhja e pazakontë e serverit përmes lojtarit BBC

3. Mbështetje e tmerrshme e klientit

Kontrolli im më i madh në lidhje me IPVanish – Mbështetja e klientit. Përkundrazi, mungesa e saj. Unë sigurisht që mund të kuptoj disa kompani që nuk ofrojnë mbështetje të klientit 365/24/7, veçanërisht përmes shërbimeve të bisedës live pasi kostoja mund të përshkallëzohet.

Ajo që unë nuk mund ta kuptoj është pse një kompani e shërbimeve teknike siç është IPVanish mendon se ata mund të përballojnë të mos e bëjnë këtë.

Më tej nuk mund ta kuptoj pse ata mendojnë se është mirë të pretendojnë se ofrojnë mbështetje për klientët 24/7, nëse marrin 3 ditë për t’iu përgjigjur me gjysmë zemre një email të detajuar duke kërkuar ndihmë.

Ndihma për klientët IPVanish

TEKNIKA, ata janë të saktë, ata përgjigjen menjëherë – me një email të automatizuar duke thënë se do të përgjigjen shpejt. Megjithatë, kjo është deri tani në kundërshtim me frymën e mbështetjes së klientit, saqë thjesht u mashtrova.

Jo vetëm që përgjigja e tyre ishte tre ditë me vonesë, por gjithashtu nuk arriti të adresojë në asnjë mënyrë domethënëse çështjet që kisha. Ata në thelb më thanë:

shkëputeni nga serveri aktual dhe kaloni në një protokoll tjetër. Provoni të lidheni me serverin më të afërt.

Unë u kisha siguruar atyre informacione të hollësishme për çështjet me të cilat përballen, së bashku me konfigurimin e klientit tim dhe gjithçka që duhej të thoshin ishte ajo. Nëse nuk do ta kisha provuar zgjidhjen që ata sugjeruan tashmë, do të kisha turp për veten time. Unë jam i pasigurt nëse çështja është politika e kompanisë ose një asistent i shërbimit të klientit i cili me të vërtetë nuk dëshiron punën, por rezultati përfundimtar është i njëjti.

IPVanish, TURP TË KESH.

4. Aplikimi i varfër i klientit

Nga modeli i antikuar në një mungesë shumë të dukshme të opsioneve, dikush do të thoshte se aplikacioni IPVanish është i thjeshtuar dhe minimalist – nëse dikush do të ishte i mirë. Fatkeqësisht, mungesa e shumë funksioneve shumë të domosdoshme e bëjnë atë të duket e paramenduar në vend të thjeshtimit.

Nga një bllokim në një standard të enkriptimit në mungesë të organizatës së serverit (përveç nga Ping, është gjithmonë Ping me ta), masa shtrënguese në dizajn është marrë pak larg.

Dhe personalisht, nëse do të kisha një shërbim i cili ofronte shpejtësi kaq të dobët, nuk do të përfshija një monitor trafiku në vetë klientin. Shtë si fërkimi i kripës në një plagë të hapur.

Bottomline: A është me vlerë çmimi IPVanish VPN?

Ndërsa ulem dhe rimarr frymën time pas asaj hile të gjatë për shërbimin ndaj klientit, më duhej të qetësohesha për disa minuta për të rigjetur vëmendjen time. Një nga kutitë e mia të përkëdhelur është shërbimi i dobët i klientëve dhe unë e kisha marrë atë me radhë këtë herë.

Akoma, me një ekuilibër të gjërave për dhe kundër kësaj kompanie, ndjehem sikur është akoma pak e pazakontë. Merrni për shembull qëndrimin e tyre të ashpër për sigurinë duke zbatuar 256-bit nivele të kriptimit. Megjithatë, në të njëjtën kohë ata kanë kaluar nëpër mulli të pretendimeve për prerjet, të cilat ata thjesht janë përpjekur t’i fshijnë mënjanë.

Në fund të ditës, unë ndiej jo aq shumë problemet teknike që hasin IPVanish, por qëndrimin e kompanisë. Nga një VP i marketingut i cili mund të përpiqet të heqë akuzat mënjanë duke thënë “ne nuk dimë asgjë” për stafin e shërbimit të klientit i cili në thelb nuk i intereson – ndjehem sikur IPVanish po përballet me disa probleme serioze.

Megjithatë me pozicionimin e duhur dhe vetëm pak shkëlqim, ka akoma qindra nëse jo mijëra të cilët nuk do të shqetësojnë të bëjnë gjënë e duhur dhe të lexojnë në një produkt para se të blinin në të.

Personalisht, nuk do ta prekja IPVanish me një shufër prej dhjetë këmbësh, por për të qenë i sinqertë, ajo ka pikat e saj të ndritshme siç kam përmendur në përmbledhjen time.

Karakteristikat kryesore

  • Kriptimi 256-bit
  • Options Opsione të balancuara të çmimeve
  • ✓ Mbështetni deri në 10 pajisje njëkohësisht
  • Guarantee Garanci 7-ditore e kthimit të parave
  • ✓ Mbështet Shpërndarjen e Dosjeve P2P
  • . Politika e mos-prerjeve

Rekomanduar Për

  • • Transmetimi i videos (ndonjëherë)
  • • Përdoruesit e ndërgjegjshëm për sigurinë
  • • Tifozët P2P
  • • Përdoruesit me bazë në SHBA dhe BE

>

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me