FastestVPN

FastestVPN

https://fastestvpn.com/

tl; dr

FastestVPN erdhi për herë të parë në radarin tim në mesin e vitit 2019 dhe në kohën kur gjeta që performanca e saj ishte më mediokre në rastin më të mirë. Kur më kërkuan ta rivlerësoja këtë herë, duhet të them që isha skeptik. Megjithatë, me një rrjet të zgjeruar dhe shpejtësi shumë të madhe, ky nënvizues sigurisht që po rritet në botë.

Shqyrtimi më i shpejtë i VPN: 6 Pro & 3 Kundër përdorimit të FastestVPN

FastestVPN është i vendosur në Ishujt Kajman dhe është një Territor autonome britanik i Overseas. Bizneset e bazuara në këto vende i nënshtrohen juridiksionit juridik vendor dhe nuk i nënshtrohen rregullave të kurorës.

Kjo, plus fakti që vendi ka përmirësuar ndjeshëm ligjet për mbrojtjen e të dhënave personale do të thotë që mjedisi është ideal për ofruesit e shërbimeve VPN të lulëzojnë. FastestVPN ka përfituar në këtë drejtim dhe përpiqet t’u premtojë klientëve përpjekjet e tyre maksimale për t’i ndihmuar ata të sigurojnë intimitetin dhe sigurinë në internet..

6 gjëra të mahnitshme që më pëlqejnë rreth FastestVPN

1. Siguria e ngurtë & intimitet

FastestVPN u ka dhënë një angazhim serioz klientëve të saj, duke deklaruar hapur se do t’i japë përparësi të drejtave të klientëve të saj si për privatësinë ashtu edhe për sigurinë. Më e rëndësishmja, është zotuar që të mos ndajnë të dhëna (nëse ka) me ndonjë palë të tretë, e cila sinqerisht është ajo që ne do të presim nga një shërbim VPN.

fastestvpn ka siguri dhe intimitet të mirë

Për dallim nga disa emra më të mëdhenj atje, deri më tani asnjë ankesë për të dhënat e rrjedhjes së FastestVPN ose dhënien e informacionit për autoritetet nuk ka dalë në dritë. Kjo është padyshim diçka që përdoruesit e ndërgjegjshëm për jetën private duhet ta marrin parasysh.

1.1 256-Bit Shkalla e Lartë e Kriptimit

Lidhjet e bëra përmes klientit FastestVPN mbrohen nga normat më të larta të kriptimit në dispozicion të konsumatorëve sot. Kriptimi 256-bitësh është standardi de fakto në të cilin mbështetet dhe besohet nga profesionistë të sigurisë sot.

Përdoret gjithashtu nga shumë sisteme ushtarake dhe në të gjitha ndershmëri, është afër të pamundurës për t’u goditur. Shanset që ju të merrni të dhënat tuaja 256-bit të shkatërruar do të ishin shumë më pak të ngjarë se sa ju rrjedhin të dhënat vetë, megjithatë pa dashje.

1.2 Zgjedhja e mirë e protokolleve

Shumë ofrues të shërbimeve VPN sot janë përkulur shumë drejt protokollit OpenVPN për shkak të reputacionit të tij si shumë të sigurt dhe të qëndrueshëm. Fatkeqësisht, kjo ka bërë që shumë prej tyre të injorojnë protokollet e tjera VPN dhe të mos u japin përdoruesve të tyre një zgjedhje për këtë çështje.

Edhe pse nuk jam në favor të disa protokolleve si L2TP dhe PPTP, më pëlqen të përdor IKEv2 pasi që është mjaft i sigurt, si dhe shumë herë tejkalon OpenVPN. FastestVPN u jep përdoruesve të saj një gamë të gjerë zgjedhjesh, duke lejuar IKEv2, L2TP, PPTP, si dhe OpenVPN (si TCP ashtu edhe UDP).

Kjo u jep përdoruesve fleksibilitet të madh, i cili është i rëndësishëm për më shumë arsye që thjesht shpejtojnë. Me raste, disa përdorues mund të kenë probleme të pajtueshmërisë me aplikacionet që përpiqen të hyjnë në rrjetë përmes VPN. Duke lejuar përdoruesit të ndryshojnë protokollet VPN, kjo lehtëson tendosjen, me pajtueshmëri.

1.3 Firewall-i i integruar i NAT

FastestVPN përfshin një firewall të integruar, i cili është i mirë për ju pasi ndihmon në rritjen e sigurisë në pajisjet tuaj. Mendoni për murin e zjarrit NAT si një postë postare që llojet e të dhënave hyrëse në pajisjen tuaj.

Ai do t’ju japë vetëm paketat e të dhënave që ju keni kërkuar posaçërisht dhe do të refuzojnë çdo gjë tjetër. Jini të vetëdijshëm edhe pse që megjithëse ndihmon në rritjen e sigurisë, zjarri NAT nuk duhet të merret si zëvendësim për një aplikim të dedikuar të Sigurisë në Internet.

1.4 Përfshin Anti-Malware & Bllokues i reklamave

Normalisht nuk jam shumë i interesuar për shërbimet që përpiqen t’u ofrojnë përdoruesve gjithçka në një aplikacion që është krijuar posaçërisht për diçka tjetër. Megjithatë, në rastin e veçorive të anti-malware dhe bllokuesit të reklamave të FastestVPN, ato janë aq të pasigurta dhe të lehta, saqë nuk i vijnë në mendje.

fastestvpn ka anti-malware dhe bllokues reklamash

Kjo është e mirë sepse ato me siguri nuk kontribuojnë në fryrjen e aplikacionit ndërsa ofrojnë një shërbim me vlerë të shtuar në të njëjtën kohë. Pjesë e arsyes për këtë është se FastestVPN ekzekuton disa veçori në serverat e tyre, kështu që zvogëlon çdo tendosje të mundshme në pajisjet tuaja ndërsa në të njëjtën kohë ju ofron një bonus.

2. Shpejtësitë e drejta

Herën e parë që vlerësova FastestVPN, shpejtësitë ishin me të vërtetë shumë të këqija. Kjo u shtua nga guximi i deklaratës që bën emri i këtij VPN. Sidoqoftë, pas rreth një viti, zbulova se ata në të vërtetë po i kushtonin vëmendje feedback-ut dhe ngritjes së performancës së shërbimit.

Si bazë, shpejtësia ime e pafytyruar e Internetit kur lidhet drejtpërdrejt përmes ruterit tim në rrjetë është aq e afërt sa reklamohet sa mund të arrihet – për pjesën më të madhe. Unë jam rregullisht në gjendje të marr 400+ Mbps në një linjë 500Mbps.

shpejtësia fillestare më e shpejtë pa vpn aktiv

Test i shpejtësisë në serverin lokal pa VPN aktiv
(Shihni rezultatin e plotë fillestar)

Para se të vazhdojmë me rezultatet e provës, vini re se kam testuar FastestVPN në protokollin OpenVPN pasi që është standardi që ofrojnë shumica e ofruesve të VPN-së. IKEv2 është gjithashtu në dispozicion në FastestVPN dhe duke përdorur atë protokoll ka të ngjarë të keni shpejtësi shumë më të mira sesa në OpenVPN, kështu që merrni rezultatet me një majë kripe.

Testi i shpejtë i shpejtësisë VPN – SH.B.A.

Shpejtësitë në serverin amerikan të FastestVPN ishin gati aq shpejt sa mund të pritej.

shpejtësia më e shpejtë vpn e Sh.B.A.

Testi i shpejtë i shpejtësisë VPN SH.B.A. – VPN e fikur
(Shihni rezultatin e plotë)

Shpejtësia më e shpejtë në VPN Sh.B.A.

Testi i shpejtësisë së shpejtë VPN SH.B.A. – VPN në
(Shihni rezultatin e plotë)

25Mbps nuk është saktësisht një shpejtësi e tmerrshme, as nuk është diçka për të shkruar shtëpi. Latenca ishte pak në anën e lartë, por SH.B.A-ja është praktikisht në të gjithë botën nga vendndodhja ime fizike.

Testi i shpejtë i shpejtësisë VPN – Eurozona

Në shumicën e rasteve konstatoj se shpejtësia ime VPN për serverat me bazë në Eurozonë nuk ndryshon shumë nga testet e shpejtësisë së serverit tim me bazë në SH.B.A..

Shpejtësia më e shpejtë në Evropë Vpn off

Testi i shpejtë i shpejtësisë VPN në Evropë – VPN off
(Shihni rezultatin e plotë)

shpejtësia më e shpejtë në Evropë VPN në

Testi i shpejtë i shpejtësisë VPN në Evropë – VPN në
(Shihni rezultatin e plotë)

Edhe për sa i përket kohëzgjatjes, kjo është një çështje prek-dhe-shkuese. Megjithatë, këto shpejtësi janë mjaft të përshtatshme për transmetimin e mediave.

Testi i shpejtë i shpejtësisë VPN – Lindja e Mesme

Me mungesë të ndonjë serveri me qendër në Afrikën e Afrikës, unë dola në një vend në Lindjen e Mesme për ato numra.

shpejtësia më e shpejtë vpn në Lindjen e Mesme

Testi i shpejtë i shpejtësisë VPN Lindja e Mesme – VPN off
(Shihni rezultatin e plotë)

shpejtësia më e shpejtë vpn lindja e mesme në

Testi i shpejtë i shpejtësisë VPN Lindja e Mesme – VPN në
(Shihni rezultatin e plotë)

Unuditërisht, shpejtësitë në këtë zonë ishin goxha të tmerrshme. Arsyeja për këtë ka më shumë të ngjarë për shkak të një përqendrimi më të ulët në rajonin e ME nga FastestVPN, shoqëruar nga numri i tyre më i kufizuar i serverëve.

Testi i shpejtë i shpejtësisë VPN – Azi

Siç pritej, shpejtësia dhe vonesa për mua ishin më të mirat në serverat FastestVPN me bazë në Singapor.

shpejtësia më e shpejtë asia vpn off

Testi i shpejtë i shpejtësisë VPN Azi – VPN i fikur
(Shihni rezultatin e plotë)

shpejtësia më e shpejtë asia vpn në

Testi i shpejtësisë së shpejtë VPN Azi – VPN në
(Shihni rezultatin e plotë)

Ky lokacion është një vend shumë i fortë falë pozicionit të tij gjeografik, si dhe infrastrukturës së shkëlqyer brenda vendit.

Testi i shpejtë i shpejtësisë VPN – Australi

Për të qenë i sinqertë, si shpejtësia ashtu edhe vonesa në serverët FastestVPN me bazë në Australi ishin paksa keqësuese.

Shpejtësia më e shpejtë e australisë VPN off

Testi i shpejtë i shpejtësisë VPN Australia – VPN off
(Shihni rezultatin e plotë)

shpejtësia më e shpejtë vpn australia vpn në

Testi i shpejtë i shpejtësisë VPN Australia – VPN në
(Shihni rezultatin e plotë)

Ky rajon, ndërsa jo gjithmonë është më i miri për mua, ka treguar disa shpejtësi të shkëlqyera për disa ofrues të caktuar. Nuk ka asnjë arsye të vërtetë për performancën e dobët të FastestVPN këtu.

Përfundim – Mendime mbi shpejtësinë më të shpejtë të VPN

Para se djemtë të fillojnë të vdesin se sa të dobëta mund të duken në përgjithësi, unë do të doja të tërhiqja vëmendjen tuaj në shpejtësitë përkatëse që tregova se ishin dërguar në serverat lokalë në ato vende pa VPN aktive.

Shënim i rëndësishëm

Ngadalësimi aktual global i Internetit ka bërë shpejtësi të paqëndrueshme për pothuajse të gjithë përdoruesit. Menaxhimi për të marrë këto shpejtësi në një kohë të ngarkesave të larta globale të të dhënave është akoma mbresëlënëse në këtë rast, kështu që jepni një pushim për FastestVPN për momentin, po?

3. Pika e shkëlqyeshme e çmimeve

Ashtu si ne përfundojmë rezultatet e testit të shpejtësisë është ndoshta vendi më i mirë për mua për të vënë këtë informacion. FastestVPN hyn në një pikë çmimi mahnitëse sa më të ulët 1.11 dollarë në muaj në planin e tyre 3-vjeçar!

MonthlyYearlyTriennially
Pricemimi /mo’ll10.00 $ 2.49 $ 1.11
Fatura totale 10,00 dollarë 29,95 $ 39,95 $
Cikli i Faturimit1-muaj12-muaj36-muaj

Kjo është një shkallë fantastike e çmimeve dhe e bën këtë shërbim një propozim të fortë për gjuetarët e pazareve që janë duke kërkuar një formë të intimitetit dhe mbrojtjes në internet. Sigurisht, nëse keni para, një shërbim premium mund të gjendet me ofruesit e tjerë – por sigurisht jo me këto çmime.

Për 1.11 dollarë në muaj, ju praktikisht po merrni shërbimin falas. Ofruesit e shërbimeve falas VPN nuk rekomandohen në përgjithësi dhe madje edhe të mirët si Windscrib do të përpiqen t’ju shtyjnë në planet e tyre të paguara aty ku është e mundur – për një çmim shumë më të lartë se ky.

Si notë anësore, gjithmonë tregohuni të kujdesshëm ndaj ofruesve të VPN që ofrojnë shërbime falas dhe ofrojnë shërbim të pakufizuar. Më shpesh sesa jo, këto VPN po marrin të dhënat tuaja dhe ua shesin palëve të treta për fitim. Kjo është mënyra e vetme që ata janë në gjendje të mbështesin operacionet. Disa do ta bëjnë atë me hollësi, ndërsa të tjerët përdorin reklama brenda-aplikacioni.

4. Mbështetni Kudo-Streaming & P2P

Ashtu si me ofruesit më të mirë të shërbimeve të VPN, FastestVPN do t’ju ndihmojë të kapërceni shërbimet e bllokuara me gjeo-bllok dhe t’ju lejojë të transmetoni nga një larmi burimesh mediatike. Për këtë rast ne i testuam ata me Netflix dhe zbuluam që përmbajtja e tyre në Sh.B.A mund të rrjedhë mirë. Fatkeqësisht, ky është rajoni i vetëm që ata mbështesin tani.

fastestvpn ka karakteristika të ndryshme të dobishme për argëtim

Në një shënim më të lartë, FastestVPN mbështet P2P në të gjithë serverët e tyre dhe ju mund të ekzekutoni torrentët tuaj ndërsa jeni të lidhur në çdo vendndodhje të serverit. Sigurisht që ka një avantazh pasi shpejtësia juaj P2P është e lidhur me performancën e përgjithshme të VPN.

Nëse jeni duke u lidhur me një server Netflix, për shembull, dhe ndodh që të jetë më e ngadalshme për ju për ndonjë arsye – shpejtësitë tuaja P2P do të vuajnë po ashtu, përveç nëse zhvendoseni në një server tjetër. Unë e gjeta veten duke u përballur me këtë dilemë kur shikoja Netflix dhe përpiqem ta shkarkoj edhe në BitTorrent.

Më në fund, shënimi më i rëndësishëm për transmetimin dhe P2P është stabiliteti. Si gjithmonë, e vendosa FastestVPN në testin tim ‘djegia-net’ të Netflix, që është justifikimi im për të shikuar Netflix për ‘punë’. Kam arritur të shikoj 2 sezonet e “Zyrës” në një ulur pa asnjë shkëlqim të vetëm në lidhje, kështu që unë do të thoja që është i qëndrueshëm.

Sidoqoftë personalisht, unë mendoj se shpejtësia që ofron FastestVPN nuk është me të vërtetë e përshtatshme për P2P megjithë përdorueshmërinë e saj të qartë. Sigurisht, kjo varet shumë nga mënyra se si e përdorni shërbimin. Për shembull, nëse qëndroni afër SH.B.A., atëherë mund të fitoni përfitimet e shpejtësive të mira P2P, si dhe qasjen në përmbajtje netflix shtesë lehtësisht.

5. Pastër & Aplikim i lehtë

Një nga gjërat më të mira në lidhje me FastestVPN është aplikacioni i tyre Windows. Dizajni i tij i pastër dhe i lehtë nuk është i pasur me burime dhe zë një memorie të thjeshtë prej 5 MB ose ndërsa po funksionon. Dizajni i aplikacionit duket modern dhe është i lehtë për t’u mësuar pasi ta keni ekzekutuar disa herë.

5.1 Kompatibiliteti i pajisjes së lartë

Shërbimi është gjithashtu në dispozicion në një sërë platformash.

fastestvpn është gjerësisht i disponueshëm në shumë platforma

Për rrjedhën kryesore, mund ta instaloni në bazat Windows, Mac dhe Linux. I mençur celular, ai mbështet Android dhe iOS. Për instalimin më unik, FastestVPN mund të vendoset në ruterat, PS4, dhe mjaft të tjerë gjithashtu.

5.2 Tunifikimi i zgjuar & Lidhu shpejtë

Brenda aplikacionit FastestVPN, do të gjeni dy mundësi që mund të përfundoni duke përdorur një pjesë të drejtë – Smart Tunneling dhe Quick Connect. E para ju lejon të lejoni në mënyrë selektive aplikacionet që ju besoni të lidhen me Internetin duke anashkaluar tunelin VPN.

Kjo ju lejon të ulni potencialisht tensionin në VPN tuaj dhe mund të ndihmoni në rritjen e mëtejshme të përputhshmërisë. Nëse gjeni disa aplikacione që nuk janë në gjendje të lidhen përmes VPN, thjesht mund ta shtoni atë në listën tuaj të Smart Tunnel. Jo ideal, por i rrit opsionet tuaja.

Quick Connect është një veçori e kursimit të kohës që lejon aplikacionin të zgjedhë me cilin server të lidhet. Ai do ta marrë këtë vendim bazuar në kohën më të mirë latente të serverëve të tij në lidhje me vendndodhjen tuaj. Kjo do të thotë megjithatë që shanset ka shumë të ngjarë që ju do të përfundoni të lidhur me një server në vendin tuaj.

Normalisht, nuk do të jetë shumë në përdorim në ato raste, por nëse jeni në një vend ku ata nuk kanë një server, Quick Connect mund të rezultojë i dobishëm duke kërkuar serverin më të mirë aty pranë për ju.

6. Mbështetje e denjë për klientin

Siç mund të jeni në gjendje të tregoni nga imazhi më poshtë, mbështetja FastestVPN mund të fillojë në një fillim të ngadaltë. Sidoqoftë, pasi që agjenti i shërbimit të dijë për çfarë po flisni vërtet, unë mendoj se do t’i gjeni të dobishëm dhe të ditur për shërbimin dhe sistemet e tyre.

Mbështetja më e shpejtë e klientit është e mirë

Unë konstatoj se vonë, shumica e shërbimeve VPN kanë realizuar gjëra për sa i përket mbështetjes së klientit dhe padyshim që FastestVPN nuk ka qenë përjashtim. Pavarësisht se prisja në radhë pas dy të tjerëve në radhë, unë u ndoqa brenda pesë minutave nga dërgimi i një kërkese.

FastestVPN gjithashtu ofron asistencën e klientit në disa mënyra. Si një linjë e parë e kontaktit gjithmonë mund të drejtoheni në bazën e tyre të njohurive e cila ka një përzierje të mirë të FAQ, udhëzuesve dhe udhëzimeve të përcaktuara me vendosmëri..

Nëse kjo nuk do të funksionojë për ju, ata gjithashtu kanë mbështetje live chat në dispozicion 24/7. Siç mund ta shihni, reagimi i tyre në atë kanal është gjithashtu i mirë. Më në fund, ju keni mundësinë të dërgoni me email ekipin e tyre të mbështetjes në rast se biseda live ka shumë njerëz dhe koha e pritjes bëhet problem.

3 Gjërat që nuk më pëlqejnë për FastestVPN

1. Gabime të rastit në shërbim

Disa nga gjërat që unë do të diskutoj në këtë segment mund të jenë pak subjektive dhe për shkak të mënyrës se si funksionojnë VPN, disa gabime mund të mos jenë lehtësisht të riprodhueshme. Sidoqoftë, kam vërejtur disa vështrime që e bënë të vështirë të anashkaloja në rastin e FastestVPN.

Kur pagova për herë të parë për FastestVPN, u çova në një shkarkim të skedarit të tyre të instalimit pas faktit. Duke e instaluar atë, u befasova kur pashë se nuk mund të lidhesha me asnjë nga serverët e tyre megjithë ndryshimin e protokolleve dhe provimin e gjërave të tjera që shënova në bazën e tyre të njohurive.

Më në fund më duhej të flisja me shërbimin e klientit, i cili më kërkoi të bëja diçka të çuditshme – shkarkoni dhe instaloni klientin OpenVPN GUI dhe përdorni atë për t’u lidhur. Pasi e bëra këtë, unë më vonë zbulova se aplikacioni FastestVPN mund të lidhej pa asnjë problem në të, edhe pas instalimit të GUI OpenVPN.

Issueështja tjetër që vura re ishte se lidhjet me disa serverë ishin herë pas here të dobët. Kjo do të thotë që ju mund të duhet të provoni lidhjen disa herë para se të bëhet lidhja në të vërtetë. Duket se nuk ka asnjë arsye të vërtetë për këtë, por pas një kohe gjërat u vendosën dhe problemi u largua.

2. Vetëm një pikë lidhëse për Netflix

Edhe pse FastestVPN funksionon me Netflix, kjo është e kufizuar vetëm në përmbajtjen e rajonit amerikan Netflix. Ndërsa ky është vendi ku është koleksioni më i madh i filmave Netflix, disa përdorues mund të dëshirojnë qasje në rajone të tjera për përmbajtje më të lokalizuara.

Lidhja Netflix e SH.B.A.-së është gjithashtu e disponueshme vetëm përmes një pike të vetme të qasjes, pavarësisht se FastestVPN ka dhjetë lokacione për t’u lidhur në Amerikën e Veriut. Kjo pikë e vetme e hyrjes ngre një numër çështjesh të mundshme duke përfshirë; mbingarkesë e mundshme pasi të gjithë përdoruesit e Netflix do të shikojnë përmes këtij lokacioni dhe atë që ndodh në rastet e dështimit.

3. Rrjet i kufizuar & Servers

FastestVPN ka një mbulim mjaft të kufizuar me një numër të panjohur të serverëve në 39 vende. Përkundër kësaj, përhapja e atyre vendeve mbetet mjaft e mirë. Shqetësimi është që nëse ndonjë nga vendet që dëshironi të ngarkohet shumë, nuk mund të ketë një alternative të përshtatshme për ju që të bashkoheni.

serverat më të shpejtë janë të kufizuar

Megjithëse vërej që FastestVPN ka përmirësuar performancën e saj me kalimin e kohës, unë mendoj se rritja e rrjetit të tyre nuk është ashtu siç shpresoja se do të ishte. Kjo mund të jetë një marrëveshje e bërë ose prishje për shumë përdorues pasi kufizon ashpër zgjedhjet e tyre – dhe kjo është një pjesë e madhe e asaj që kanë të bëjnë me shërbimet VPN.

Testet e shpejtësisë që bëra në pjesët e mëparshme që mund të vini re, ishin përqendruar në zona me popullsi të dendur. Kjo mund të shërbejë për të nënvizuar faktin se fondet e kufizuara po pengojnë FastestVPN nga përmirësimi edhe më i madh.

Ndërsa rritja e tyre rritet, përdoruesit mund t’i shohin ato gradualisht duke rritur çmimet e tyre nëpër bord në mënyrë që ata të mbajnë operacione dhe zgjerim.

Bottomline: A do të paguaj për FastestVPN?

Sinqerisht, kjo varet vërtet. Meqenëse VPN-të janë një pjesë e madhe e jetës dhe punës time, unë zbuloj se jam i prishur për zgjedhje. Natyrisht që situata ime është mjaft unike, kështu që mund të mos tingëllojë me shumë prej jush.

Pyetja më e madhe është – a duhet të paguani për FastestVPN? Kjo është një pyetje që ende mund të përgjigjet mjaft lehtë. FastestVPN është një zgjedhje e mirë nëse jetoni në një rajon shumë të populluar, ose nëse e gjeni veten duke kërkuar një zgjidhje të mirë buxhetore që do t’i bëjë gjërat të kryhen.

Ajo vjen në një pikë çmimi vrasësish dhe nëse merrni në bord tani, ju mund të mos i nënshtroheni rritjes së çmimeve më vonë pasi ato zgjerojnë rrjetin e tyre të shërbimit. Sidoqoftë, nëse keni nevoja më të specializuara dhe mund ta përballoni atë, unë do t’ju sugjeroja fuqimisht të konsideroni një nga ofruesit e shërbimeve premium përreth si NordVPN.

Karakteristikat kryesore

  • Unn Tonifikim i zgjuar
  • ✓ Përdorni deri në 10 pajisje
  • ✓ Punon me Netflix
  • ✓ Drejtoni P2P në të gjithë serverët
  • ✓ Shpallja & Bllokues i malware

Rekomanduar Për

  • • Kërkuesit e pazareve
  • • Entuziastë rrjedhës
  • • Anashkalimi i Censurës

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me