Si ta përdorni QBittorrent në mënyrë anonime

QBittorrent është një nga klientët më të mirë të torrentit të burimeve të disponueshme. Extremelyshtë jashtëzakonisht e popullarizuar dhe është jashtëzakonisht funksionale por e lehtë (mezi përdor ndonjë burim të sistemit). Ne do t’ju tregojmë se si ta përdorni QBittorrent në mënyrë anonime, kështu që ju mund të shkarkoni torrents privatisht.

Si të gjithë klientët kryesorë përrua, QBittorrent është i prekshëm nga rreziqet e sigurisë që janë të përfshira në protokollin bittorrent:
Shkarkimet tuaja janë të dukshme publikisht dhe të pakriptuara

Kjo do të thotë që e gjithë historia juaj e shkarkimeve potencialisht mund të monitorohet jo vetëm nga ISP-ja juaj, por edhe nga kompanitë e monitorimit të torrentëve të palëve të treta.

Ky artikull do t’ju mësojë hap pas hapi:

Mënyra më e mirë dhe më e lehtë për të anonimizuar plotësisht shkarkimet tuaja përrua duke përdorur QBittorrent. (Ne gjithashtu kemi udhëzues për uTorrent, Vuze dhe Deluge).

Pse duhet të dëshironi përralla anonime?

Bittorrent është një mënyrë mahnitëse efikase për të shpërndarë skedarë të mëdhenj shpejt, por ajo ka rrjedhje të mëdha të intimitetit që mund të ekspozojnë me lehtësi tërë historinë tuaj të shkarkimit nëse nuk i lidhni ato.

Ka dy dobësi kryesore të sigurisë:

 1. Adresa juaj e IP-së është e dukshme publikisht në çdo dallëndyshe
 2. Shkarkimet nuk janë të koduara (ISP-ja juaj mund të shohë / regjistrojë / ngre shkarkimet tuaja përrua)

Le të shohim këto rrjedhje 1-nga-1…

Rrjedhje # 1: Adresa IP është e dukshme për të gjithë

Ky është rrjedhja më e rrezikshme dhe kërcënimi më i madh për privatësinë tuaj kur shkarkoni torrente.

Në mënyrë që bashkëmoshatarët të lidhen me njëri-tjetrin, gjurmuesi siguron një listë nga të gjitha adresat IP që mbjellin / shkarkojnë atë përrua të veçantë. Nëse nuk merrni hapa për të fshehur adresën tuaj të torrentit, IP juaj i vërtetë, i gjurmueshëm do të jetë i dukshëm për këdo.

Këtu është sa e lehtë është të shikoni IP-të e secilit që ndan një përrua me ju:

Rrjedhje IP për bashkëmoshatarët e përroit

Bashkëmoshatarët që ndajnë një përrua Linux. (IP është mjegulluar pjesërisht për privatësinë)

Jo vetëm që mund të shihni adresën e plotë të IP të të gjithë bashkëmoshatarëve të lidhur, gjithashtu mund të shihni se çfarë porti # përdorimin e tyre, klientin përrues dhe sa nga skedarët që ata kanë shkarkuar tashmë.

Edhe më e frikshme, ka fjalë për fjalë dhjetëra kompani dhe organizata që monitorojnë dhe korrin të dhënat e IP nga një numër masiv swarms torrent. Disa madje do t’ju tregojnë se çfarë aktiviteti përrua ata kanë ndjekur në adresën tuaj IP.

Për fat të mirë ju mund të fshehni adresën tuaj ‘True’ në IP swarms dhe ta zëvendësoni atë me një IP të përkohshëm të pashtershëm.
Kjo realizohet lehtësisht me një shërbim VPN që nuk regjistrohet (dhe i përshtatshëm për torrent).

Ne do t’ju tregojmë saktësisht se si ta bëni këtë më vonë në këtë udhëzues. Lexo…

Rrjedhje # 2: Ofruesi juaj i Internetit (ISP) mund të shikojë shkarkimin tuaj & historia e uebit

Si parazgjedhje, të dhënat bittorrent transferohen në tekstin e thjeshtë (të pakriptuar). Kjo do të thotë që ISP-ja juaj mund:

 • Shihni se po vizitoni uebfaqe përrua
 • Shihni se cilat skedarë po shkarkoni / shpërndani
 • Mbyt (ngadalësoni), ose bllokoni gjerësinë e bandës tuaj.

zgjidhja: Duke përdorur Encryption torrent, ju mund të parandaloni ISP-në tuaj të monitorojë ose ngadalësojë shkarkimet tuaja përrua. Në fakt, nëse përdorni Encryption të fortë VPN, ISP-ja juaj nuk do ta ketë idenë se çfarë jeni duke bërë në internet ose çfarë skedarësh shkarkoni.

Ne do t’ju tregojmë se si të përdorni një VPN me QBittorrent më vonë në udhëzues. Ju gjithashtu mund të përdorni enkriptimin e integruar të QBittorrent i cili është një metodë falas për të kriptuar shkarkimet tuaja përrua, megjithëse mbrojtja që ajo ofron nuk është aq e fuqishme apo gjithëpërfshirëse sa ajo që do të merrni nga një VPN.

2 Vegla për Shkarkime Anonime Qbittorrent

Ekzistojnë dy mjete që mund t’i përdorni për të fshehur në mënyrë efektive aktivitetin tuaj të përroit QBittorrent. Këto janë:

 1. Shërbimi i Rrjetit Virtual Privat që nuk regjistrohet
 2. Prok që nuk regjistrohet SOCKS

Do teknologji ka avantazhet e veta, dhe ato janë edhe më të forta kur përdoren së bashku. Mund të gjeni më shumë informacion këtu:

 • 3 hapa drejt torrenteve plotësisht anonimë
 • Proxy Ose VPN (Cili punon më mirë për përrallat private?)

Tjetra do t’ju tregojmë se përdorni të dy metodat me Qbittorrent (ose veçmas ose së bashku). Ne gjithashtu do t’ju tregojmë VPN-të tona të preferuara për shkarkimin e torrenteve.

Edhe më mirë, disa VPN miqësore për torrentët në të vërtetë përfshijnë shërbimin SOCKS Proxy pa pagesë shtesë, kështu që ju mund të merrni më të mirën nga të dy botët pa paguar për 2 shërbime të ndryshme.

A ka ndonjë mundësi falas?
Përgjigja e shkurtër është JO për VPN dhe ‘Po, por …’ për përfaqësuesit. Këtu është marrëveshja…

Ekzistojnë disa VPN falas atje, madje 1 që pretendojnë të jenë falas dhe jo prerje, por ja që kap. Të gjithë këta VPN falas bllokojnë posaçërisht torrentet në rrjetin e tyre. Ato lejojnë vetëm përrallat nëse rifreskoni në një plan të paguar. Lexoni udhëzuesin tonë për VPN falas përrua për më shumë informacion.

Sa i përket shërbimeve të përfaqësimit, ju patjetër që mund të gjeni disa proxies falas SOCKS në internet, dhe këto në fakt mund të përdoren me Qbittorrent duke përdorur udhëzimet më vonë në këtë udhëzues.

Proxies falas do të kenë disa kufizime megjithatë:

 1. Pothuajse 100% e tyre mbajnë regjistrat (kjo do të thotë që shkarkimet tuaja nuk janë anonime)
 2. Kujdes nga proxies ‘Transparencë ’ (kjo do të thotë që adresa juaj e vërtetë IP kalohet nga serveri proxy dhe është akoma e dukshme)
 3. Shpejtësia e ngadaltë / e pabesueshme (Shumica e serverëve me prokurë të lirë janë të mbushur me njerëz, që do të thotë se shpejtësia do të jetë e ngadaltë. Gjithashtu, serverët shpesh zbresin dhe ngritja e tyre nën 50% nuk ​​është e pazakontë.
 4. Përralla bllokohet – Dhe së fundi, nuk duhet të të befasojë kur të mësosh se shumë serverë të tjerë me prokurë në mënyrë aktive bllokojnë portet e torrentit që përdoren zakonisht.

HOW për të përdorur një VPN me Qbittorrent

Përdorimi i një VPN me Qbittorrent është mënyra më e lehtë për të shpejt anonimizuar përrallat tuaja. Duhen më pak se 5 minuta për të regjistruar, shkarkuar dhe për t’u lidhur me një VPN. Ne ju rekomandojmë të përdorni gjithnjë një VPN miqësor përrua që mban asnjë regjistër.

VPN do të kriptojë 100% të të dhënave të transferuara në / nga kompjuteri juaj, përfshirë shfletuesin tuaj të internetit dhe softuerin Qbittorrent. Uebfaqet dhe bashkëmoshatarët e përroit nuk do ta dinë adresën tuaj të vërtetë IP, ata do të shohin adresën IP të përkohshme të caktuar për ju nga serveri VPN.

Ja se si ta bëni atë:

Hapi # 1: Regjistrohuni për një shërbim VPN që nuk regjistrohet
Ka rreth 10 mundësi të ndryshme. Do të ishte e vështirë të gjesh një vlerë më të mirë sesa Qasje në Internet private (e quajtur VPN e torrentit tonë më të mirë të 2015)

Hapi # 2: Shkarkoni, Instaloni dhe Lidhuni me një VPN Server
Instalimi zgjat më pak se 1 minutë. Për t’u lidhur me një server (duke përdorur PIA) thjesht klikoni me të djathtën mbi ikonën e trayit dhe zgjidhni një vendndodhje të serverit. Ne ju rekomandojmë të zgjidhni një vend jo-us (Hollanda funksionon mirë).

Ikonë e tabakës PIA

Pica e PIA Tray (shënuar w / pikë e gjelbër)

Serverët e PIA VPN

Lista e serverëve PIA (kliko me të djathtën për të hyrë)

Hapi # 3: Verifikoni që adresa juaj IP ka ndryshuar
Si një masë paraprake e sigurisë, ju mund të përdorni një mjet falas si IPleak.net për të verifikuar se adresa juaj e IP ka ndryshuar para se të nisë Qbittorrent. Këtu është fotografia ime pas lidhjes me një server VPN Hollandeze:

Foto

Po, është seriozisht kaq e lehtë. E gjithë veprimtaria përrua tani do të drejtohet përmes adresës suaj të re IP.

Hapi # 4: Hapni QBittorrent dhe shkarkoni torrentë
Pasi të keni verifikuar adresën IP të shfletuesit tuaj, mund të hapni me siguri Qbittorrent dhe të filloni torrent. Më vonë në këtë udhëzues do t’ju tregojmë se si të kontrolloni adresën IP të softuerit tuaj torrent (vetëm në rast). Ju gjithashtu mund të lexoni këtë udhëzues.

Si të përdorni një Proxy me QBittorrent

Në këtë seksion ne do t’ju mësojmë se si të përdorni fshihni adresën tuaj të torrentit në QBittorrent duke përdorur një proxy, konkretisht një proxy SOCKS miqësore për përrallat. (Mësoni më shumë rreth ndryshimit në mes të proxies SOCKS dhe HTTP për përrua).

Përdorimi i një Proxy me Qbittorrent ka disa përparësi kundrejt një VPN:

 • Shpejtësitë e proksit janë përgjithësisht pak më të shpejtë se një VPN (pa kriptim)
 • Adresa juaj e torrentit IP do të jetë e ndryshme nga IP e shfletuesit tuaj të internetit (proxy përdoret vetëm për përruajtjet)

Dobësitë e përdorimit të VETM një përfaqësues është se trafiku juaj përrua nuk do të kodohet. Kjo mund të ju hapë goditjen nga ISP-ja juaj. Ju mund të përdorni opsionin e integruar të enkriptimit të QBittorrent (më vonë në këtë udhëzues) por ai opsion do të zvogëlojë # e bashkëshortëve tuaj të disponueshëm.

Kjo është arsyeja pse ne ju rekomandojmë të përdorni një proxy + VPN së bashku, për më të mirën e të dy botëve dhe të kriptimit të fortë.
Për ta bërë këtë, thjesht ndiqni këtë udhëzues për konfigurimin e proxy, pastaj lidheni me një VPN para se të hapni Qbittorrent. Më shumë për këtë më vonë.

QBittorrent Proxy Setup Hapi # 1: Zgjidhni një shërbim proxy që nuk regjistrohet

Për të konfiguruar cilësimet e proxy të QBittorrent, do t’ju duhet një shërbim prokursi miqësor përrallor. Këtu rekomandimet tona kryesore (2 nga 3 përfshijnë shërbimin VPN + Proxy me një çmim gjithëpërfshirës. Kjo është marrëveshja më e mirë, veçanërisht nëse planifikoni të përdorni një VPN dhe përfaqësues njëkohësisht).

Këtu janë zgjedhjet tona kryesore:

 1. Qasje në Internet private – Shërbim VPN + Proxy në çdo plan, shpejtësi të shpejtë, dhe u cilësua si VPN përrua më e mirë e vitit. Me çmimet që fillojnë nga 3,33 $ / muaj, është një vlerë e padiskutueshme.
 2. Hide.me – Shërbim VPN + Proxy në çdo plan. Mbi 30 lokacione të proxy server SOCKS. Pa shkrime, miqësore për torrentet. Në dobësi, është trefish çmimi i Qasjes në Internet privat
 3. Torguard – Shërbimi VPN + Proxy shitet veçmas. Shërbimi i tyre i proxy torrent është më i miri përreth dhe ka 5 vendndodhje në vend, dhe një instalues ​​automatik me prokurë (kështu që nuk keni nevojë të konfiguroni cilësimet me dorë). Opsioni i instalimit automatik funksionon vetëm për uTorrent, Deluge dhe Vuze megjithatë.

Nëse nuk jeni i sigurt se çfarë të zgjidhni: thjesht shkoni me Hyrjen Private në Internet. It’sshtë marrëveshja më e mirë, ka shpejtësi të shpejtë dhe do të plotësojë nevojat e 95% të përdoruesve.

Ju gjithashtu mund të shikoni këtë krahasim të Torguard vs Access Internet në Internet.

mirë, tani që ju keni marrë një përfaqësues për të përdorur, le të shkojmë në udhëzimet hap pas hapi të konfigurimit:

Hapi # 2: Hapni Opsionet QBittorrent Proxy

Për të hyrë në cilësimet e përfaqësuesit në QBittorrent duhet të shkoni në Tools > Opsione > Lidhja (skedë)
Mund të hapni gjithashtu menunë e opsioneve duke goditur ‘Alt + O’

Një që klikoni në ikonën ‘Lidhja’ në anën e majtë të menusë së opsioneve, do ta shihni këtë:

Cilësimet e lidhjes QBittorrent

Tools > Opsione > Lidhje

Mos u shqetësoni nëse cilësimet tuaja nuk duken pikërisht si këto tani. Do të ndryshojmë cilësimet sidoqoftë. Seksionet që do të ndryshojmë janë shënuar me një pikë të gjelbër.

Markedshtë shënuar edhe skeda ‘Lidhja’ në anën e majtë, kështu që ju e dini se si të përdorni këtë meny.

Do të kalojmë në seksionet 1-nga-1…

Hapi # 3: Porti i të dëgjuarit

Kjo është porti # që Qbittorrent do të përdorë për të dëgjuar lidhje të reja kolegësh. Nëse nuk aktivizoni hartën e portit uPnP ose NAT, atëherë do të duhet të vendosni manualisht përcjelljen e portit në ruterin tuaj për të marrë lidhje të mira nga kolegët.

Përcjellja e portit është përtej qëllimit të këtij neni (dhe mund të jetë një dhimbje e vërtetë në gomar), kështu që shumica e përdoruesve duhet të përdorin konfigurimin tonë të rekomanduar i cili është:

 • Port # për lidhjet në hyrje: Zgjidhni ndonjë, ose goditni rastësisht për të zgjedhur një port të rastit
 • Përdorni PMP uPnp / NAT: Kontrolloni këtë kuti. Ai automatikisht do të përcjell portin e zgjedhur përmes ruterit tuaj
 • Përdorni një port të ndryshëm çdo fillestar: Fakultative. Ne ju rekomandojmë ta aktivizoni këtë për sa kohë që gjithçka shkon pa probleme.

Pra, cilësimet ideale duken kështu:

Port dëgjimi Qbittorrent

Dëgjimi i cilësimeve të portit (porti i rastit)

Hapi # 4: Cilësimet e Proxy

Cilësimet e sakta të përfaqësuesit që përdorni do të ndryshojnë bazuar në atë shërbim të përfaqësuesit që ju zgjidhni. Ky udhëzues do të tregojë konfigurimin ideal për të Qasje në Internet private dhe Torguard.

Nëse zgjidhni një shërbim të ndryshëm përfaqësues, thjesht konsultohuni me dokumentacionin / ekipin e tyre mbështetës për cilësimet e duhura. Cilësimet që do të ndryshojnë:

 • Mikpritës: Adresa e serverit proxy
 • Port: Porti # përdor shërbimin tuaj të prokurës
 • Authentication: Aktivizoni këtë nëse shërbimi juaj me prokurë kërkon hyrje / fjalëkalim për të hyrë (shumica bëni)
 • Fjalekalimi i perdoruesit: Këto janë detajet e hyrjes të dhëna nga ofruesi juaj i përfaqësuesit.

Tjetra, udhëzues të plotë për konfigurimin e proxy për Hyrjen në Internet Private dhe Torguard…

Cilësimet e Proxy QBittorrent (Akses në Internet në Internet)

Qasje në Internet private u jep abonentëve qasje të plotë në proxy serverin e tyre me shpejtësi të lartë të vendosur në Hollandë. Megjithatë, ekziston një hap shtesë. Ju duhet të gjeneroni një kombinim të veçantë të emrit të përdoruesit / fjalëkalimit për përfaqësuesin.

Për të marrë hyrjen / fjalëkalimin tuaj me përfaqësues
Pas regjistrimit në PIA, hyni në panelin e kontrollit në faqen e tyre të internetit. Pasi të keni hyrë në llogarinë tuaj, lëvizni poshtë në fund dhe do të shihni një pjesë që duket si kjo:

Detajet e hyrjes në Proxy

Gjeneroni hyrjen / fjalëkalimin tuaj me prokurë në panelin tuaj të llogarisë


Thjesht klikoni në butonin ‘Rigjenerimi i emrit / fjalëkalimit’ për të marrë detajet tuaja të hyrjes. Ne do t’i përdorim ato pak më vonë, kështu që lëmë dritaren të hapur për kopje të thjeshtë + ngjitur.

Cilësimet e QBittorrent:
Ndryshoni cilësimet tuaja për përputhen saktësisht me këto:

 • lloji: SOCKS5
 • Mikpritës: proxy-nl.privateinternetaccess.com
 • Port: 1080

Cilësimet e plota do të duken si imazhi më poshtë. Sigurohuni që të kontrolloni të njëjtat kuti siç tregohet.

Vendosni emrin e përdoruesit / fjalëkalimin tuaj në fushat e sakta.

Cilësimet e Proxy PIA (QBittorrent)

Cilësimet e Proxy PIA

Kjo është ajo, përfaqësuesi juaj është vendosur të gjithë. Sigurohuni që të rindizni Qbittorrent që cilësimet të hyjnë në fuqi.
Në mënyrë që të verifikoni se proxy po funksionon siç duhet, lexoni: Si ta kontrolloni IP-në tuaj përrua

Cilësimet e Proxy QBittorrent (Torguard)

Këtu janë cilësimet e sakta të përfaqësuesit nëse jeni një pajtimtar Torguard.

lloji: SOCKS5
Mikpritës: proxy.torguard.org
Port: 1080/1085/1090 (Ju mund të përdorni ndonjërën nga këto. Nëse 1080 nuk funksionon, provoni një tjetër. Disa ISP bllokojnë 1080.
Emri i përdoruesit: Siguruar nga torguard në panelin tuaj të llogarisë
fjalëkalimi: Siguruar nga torguard

kështu që cilësimet e plota duhet të duken kështu:

Cilësimet e prokorgjisë (Qbittorrent)

Cilësimet e përfaqësuesit të mbrojtjes

Kjo është ajo, konfigurimi juaj është i plotë. Sigurohuni që të rindizni QBittorrent, dhe pastaj Kontrolloni IP tuaj (udhëzues) Torrent për t’u siguruar që gjithçka po funksionon si duhet.

Cilësimet e Kriptimit QBittorrent

QBittorrent ka mbështetje të integruar për kriptimin RC4 i cili mund t’ju ndihmojë të shmangni formimin e trafikut (ofruesi i internetit ngadalëson përrallat tuaja). Dobësitë e kësaj metode të kriptimit është se do të zvogëlojë në mënyrë dramatike # shpejtësinë tuaj të disponueshme e cila do ta bëjë të vështirë shkarkimin e torrenteve me pak mbjellës.

Kjo është arsyeja pse ne rekomandojmë të përdorni një VPN (me ose pa një proxy) për të marrë kriptim shumë më të fortë dhe 100% disponueshmëri të kolegëve. Udhëzuesi ynë për kriptimin e përroit do të shpjegojë pse.

Nëse ISP-ja juaj po bllokon / rrëzon përruan tuaj dhe dëshironi të provoni kriptimin e integruar të QBittorrent, këtu janë cilësimet e duhura … (Për të hyrë në këtë menu, shkoni te butoni “Bittorrent” në menunë e opsioneve (Vegla > Opsione > BitTorrent).

Modaliteti i kriptimit # 1 (mënyra opsionale)

Kjo modalitet do të përdorë lidhje të kriptuara kur është e disponueshme, por prapë do të lidhet me kolegë të pakriptuar. Do të keni 100% disponueshmëri kolegësh, por nuk do të ofrojë shumë mbrojtje marramendëse.

Kriptimi opsional

Modaliteti opsional i kriptimit (përdorni nëse është i disponueshëm)

Mënyra e Kriptimit # 2: Kërkohet kriptimi

Kjo mënyrë do të lidhet vetëm me kolegët e koduar. 100% e aktivitetit tuaj përrua do të jetë i koduar, por do të keni qasje në një% të vogël të bashkëmoshatarëve të disponueshëm (sepse shumica e njerëzve nuk mundësojnë kriptimin).

Kriptimi i kërkuar

Kriptimi QBittorrent (modaliteti i kërkuar)

Përdorimi i një VPN & Proxy Njëkohësisht

Kjo metodë do t’ju japë më të mirën nga të dy botët që do të merrni:

 • Një adresë IP e veçantë për shfletuesin tuaj të internetit dhe QBittorrent
 • shfletuesi & IP për torrentët do të jenë të ndryshëm sesa adresa juaj IP e vërtetë
 • Shfletimi juaj në internet do të jetë i koduar (ISP nuk do të dijë se vizitoni faqet e torrenteve ose shkarkoni torrentët).

Nëse regjistroheni në një shërbim VPN siç është Internet Access Private, ju mund të merrni shërbimin VPN + Proxy pa pasur nevojë të paguani për secilin veç e veç. Sidoqoftë, për mbrojtje maksimale, është optimale të përdoret një kompani për shërbimin VPN dhe një tjetër për shërbimin me prokurë (kështu që asnjë kompani nuk e di fotografinë e plotë).

SHËNIM: Përdorimi i një Proxy VPN + së bashku nuk kërkohet. Më shumë se 90% e përdoruesve thjesht do të përdorin njërën ose tjetrën dhe do të jenë krejtësisht të sigurt, por nëse jeni tipi i kujdesshëm, kjo do t’ju japë siguri optimale.

Në mënyrë që të përdorni të dy njëkohësisht, vetëm sigurohuni që ndiqni 2 hapa të thjeshtë:

 1. Lidhuni me VPN para se të hapni Qbittorrent. (Nëse lidheni ndërsa Qbittitorrent është tashmë i lidhur me serverin proxy, do të shkaktoni një gabim proxy sepse adresa juaj e IP ka ndryshuar).
 2. Hap Qbittorrent – pasi të jetë vendosur lidhja VPN, tani mund të hapni Qbittorrent dhe gjithçka duhet të funksionojë mirë.

Nën këtë konfigurim, IP-ja e shfletuesit tuaj të internetit do të jetë adresa juaj IP VPN dhe IP-ja juaj përrua do të jetë adresa juaj IP proxy.

Përfundimi dhe burimet shtesë

Faleminderit për leximin e këtij udhëzuesi. Nëse e keni ndjekur hap pas hapi, përruajt tuaja duhet të anonimohen plotësisht, dhe adresa juaj IP ‘e vërtetë’ nuk do të jetë më e dukshme për bashkëmoshatarët e tjerë të përrua.

Nëse jeni duke kërkuar më shumë informacione rreth VPN, torrenting anonim, encryption, etj, shikoni disa nga këto artikuj të tjerë:

Guides

Si të përdorni uTorrent në mënyrë anonime
Si ta përdorni Vuze në mënyrë anonime
Si të blini një VPN me Bitcoin
Si të kontrolloni IP-në tuaj përrues
Udhëzues për Encryption Torrent

Shqyrtime / Krahasimet

Rishikimi i hyrjes private në internet
Rishikimi IPVanish
Rishikimi i Torguardit
Qasja në Internet private kundrejt IPVanish
Qasja në Internet private kundër Torguardit

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me