Si ta përdorni Tixati në mënyrë anonime

Ky artikull do t’ju tregojë se si ta përdorni klientin përrua Tixati në mënyrë anonime. Kjo do të realizohet kryesisht duke përdorur një nga dy mjetet, një VPN ose Proxy.

Ne do t’ju tregojmë për të fshehur adresën tuaj IP ndërsa shkarkoni torrentët me TIXATI, gjë që do ta bëjë shumë të vështirë për këdo që të gjurmojë shkarkimet tuaja bazuar në adresën tuaj të torrentit.

Do të mësoni gjithashtu se si të encryptoni me lehtësi ngarkimet / shkarkimet tuaja përrua që do të parandalojnë Providerin tuaj të Internetit (ISP) të dijë se çfarë jeni duke shkarkuar ose bllokuar / goditur përrallat tuaja.

Si të shkarkoni në mënyrë anonime me Tixati

Mësoni të përdorni Tixati në mënyrë anonime

Farë kuptojmë me Torrents ‘Anonymous’

Ekzistojnë dy mënyra kryesore që mund të ndiqen aktiviteti juaj i përroit Tixati:

 1. Adresa juaj IP është lehtësisht e dukshme për të gjithë bashkëmoshatarët që ndajnë të njëjtën skedar (e vërtetë për të gjithë bashkëmoshatarët)
 2. ISP-ja juaj mund të ‘nuhasë’ (lexoni) trafikun tuaj dhe të shikoni se çfarë jeni duke shkarkuar

Ky udhëzues do t’ju tregojë se si të fshehni adresën tuaj IP ‘të vërtetë’ dhe ta zëvendësoni atë me një IP ‘virtual’, i cili do të jetë ai që është i dukshëm për bashkëmoshatarët e përrua.

Do të mësoni gjithashtu se si të kriptoni përruan tuaj, që do të thotë që edhe Provideri juaj i Internetit nuk mund të shohë përmbajtjen e trafikut tuaj përrua, ose të regjistrojë historinë tuaj të shkarkimit.

Ja se si ju duket Tixati Peers…

Lista IP e kolegëve Tixati

Ju mund të shihni adresën IP të secilit bashkëmoshatar që ndan përruan

Tixati tregon jo vetëm adresën IP të secilit bashkëmoshatar, madje mund të shihni vendin nga janë. Fatkeqësisht, kjo është një tipar i domosdoshëm i teknologjisë për ndarjen e skedarëve p2p (secili koleg duhet të dijë se si të lidhet me kompjuterin tuaj për të ngarkuar / shkarkuar përrua).

Por ne mund ta rregullojmë këtë rrjedhje të intimitetit duke drejtuar të gjithë trafikun e përroit përmes një serveri të palës së tretë, kështu që të gjithë bashkëmoshatarët do të shohin vetëm IP të atij serveri, jo kompjuterin tonë. Ne do ta bëjmë këtë me një shërbim VPN dhe / ose Proxy, por së pari, një shënim i rëndësishëm sigurie…

Konsiderata të veçanta të sigurisë për TIXATI

Tixati, si të gjithë klientët e tjerë të përrua të mëdha, ka një përkrahje të integruar (1 nga 2 metodat që mund të përdoren për të fshehur adresën tuaj Tixati IP).

Problemi është, Tixati mbështet vetëm lidhjet TCP përmes proxy. Lidhjet e magnetit dhe DHT të dy përdorin protokollet UDP (në vend të TCP). Isështja është, të gjitha lidhjet jo të mbështetura do të ndërrohen nga jashtë tunelit të proxy, i cili mund të çojë në ekspozimin e adresës tuaj të vërtetë të IP.

Ekzistojnë 3 zgjidhje për këtë problem:

 1. Disaktivizoni lidhjet e gjurmuesit DHT ‘dhe UDP në opsionet Tixati (por kjo mund të parandalojë funksionimin e lidhjeve të magnetit).
 2. Përdorni një VPN (me ose pa proxy). Nëse i përdorni të dy, bashkëmoshatarët do të shohin IP-në tuaj VPN (ende anonime)
 3. Përdorni një klient tjetër torrent me mbështetje më të mirë të përfaqësuesit

Mos u shqetësoni shumë pse, nëse e doni Tixati, thjesht sigurohuni që të përdorni opsionin VPN. Atëherë nuk do të prekeni nga rrjedhjet e proxy. Ky udhëzues do të përdorë një shërbim VPN që përfshin gjithashtu shërbimin proxy, kështu që ju keni mundësi.

Nëse jeni të interesuar në opsionin # 3, ne kemi udhëzues përrues anonim për:

 • uTorrent
 • Vuze
 • përmbytje
 • qBittorrent

Shërbimi VPN / Proxy që ne po përdorim për këtë tutorial

Foto

Shkarko tani

Qasje në Internet private është një shërbim fantastik VPN / Proxy për torrentët, dhe ata u emëruan shërbimi ynë # 1 përrua VPN për 2014, 2015 & 2016.

Pse zgjedhim Qasjen në Internet Private

 • Shkrime Zero. Asnje. periudhë
 • Ekstremisht miqësor me Torrent. Torrents lejohen në të gjithë serverët
 • Përfshinë shërbimin e prokurës SOCKS5 me log zero (pa pagesë shtesë)
 • Punon me çdo klient përrua
 • shpejtësi / bandë e pakufizuar
 • Mimi i ulët: fillon me vetëm 3,33 $ / muaj

Seksione TUtoriale

Këto janë hapat / opsionet që do të mbulojmë në këtë tutorial. Mos ngurroni të kaloni përpara (për shembull, nëse zgjidhni opsionin VPN, mund të kaloni seksionin proxy nëse nuk doni të përdorni të dy bashkë).

 1. Konfigurimi i VPN (Opsioni # 1. Opsioni më i lehtë dhe ai që ne rekomandojmë)
 2. Konfigurimi i përfaqësuesit (Opsioni # 2. Ju rekomandojmë të përdorni VPN gjithashtu, për të mbajtur DHT dhe për të shmangur rrjedhjet IP).
 3. Verifikoni IP-në tuaj ‘Virtual’ – Kontrolloni për t’u siguruar që proxy / VPN juaj po funksionon dhe IP juaj Tixati ka ndryshuar

Konfigurimi i Tixati VPN (Opsioni # 1)

Përdorimi i Tixati me një VPN është jashtëzakonisht i lehtë. VPN do të ndryshojë adresën tuaj të IP-së, si dhe do të shtojë encryption jashtëzakonisht të fortë 128-bit ose 256-bit AES (në varësi të cilësimeve të VPN-ve tuaj), gjë që do ta bëjë trafikun tuaj të internetit të pamundur të lexohet nga kushdo që e intercepton (si ofruesin tuaj të internetit).

Ne ju rekomandojmë të përdorni Aksesin e Internetit Privat si ofruesin tuaj VPN, por gjithashtu mund të zgjidhni nga këto VPN që nuk janë prerëse që lejojnë torrening.

Përdorimi i një VPN nuk kërkon që ju të ndryshoni ndonjë cilësim brenda Tixati, softveri VPN bën gjithçka.

Hapi # 1: Shkarkoni dhe instaloni programin VPN

Pasi të regjistroheni në PIA, do t’ju dërgohet me email me informacionin tuaj të hyrjes / fjalëkalimit, si dhe një lidhje për të shkarkuar programin e tyre VPN (Windows, Mac, iOS dhe Android).

Pastaj thjesht shkarkoni dhe instaloni programin.

Hapi # 2: Zgjidhni Cilësimet VPN ideale

Le të zgjedhim cilësimet ideale të VPN për përrua. Ne duam 3 gjëra:

 1. Një vendndodhje e serverit miqësore për Torrent
 2. Sa më shumë shpejtësi të jetë e mundur (vendndodhja më e shpejtë e serverit dhe kriptimi më i lehtë)
 3. Aktivizoni ndërprerësin vrasës (parandalon rrjedhjet e IP nëse VPN shkëputet)

Hapni cilësimet e PIA dhe shkoni te cilësimet ‘e përparuara’

1. Për të hapur cilësimet e PIA-së, Klikoni me të djathtën mbi ikonën e sistemit të PIA-s, pastaj lëvizni poshtë në listën e serverit derisa të shihni opsionin ‘settings ’. Klikoni atë për të hapur menunë e cilësimeve të PIA-s.

Foto

Hapi # 1: Hyrni cilësimet nga ikona e tabaka

2. Vendosni Emrin / Fjalëkalimin tuaj, pastaj klikoni në butonin ‘Advanced’

Foto

Hapi # 2: Vendosni detajet e hyrjes, pastaj klikoni ‘Advanced’

3. Bëni cilësimet tuaja të përputhen me ato të treguara. Ja çfarë kuptojnë ato:

 • Lloji i lidhjes: UDP (UDP është më e shpejtë se lidhjet TCP dhe më e mirë për torrentët)
 • Forcimi i portit: Asnjë (PF është e panevojshme sepse i gjithë trafiku i përrenjve drejtohet përmes VPN direkt në kompjuterin tuaj)
 • VPN Kill-Switch: Menjëherë vret të gjithë trafikun në internet nëse bie VPN. Parandalon Tixati të rrjedhë adresën e vërtetë të IP
 • Mbrojtja e rrjedhjeve DNS: Sigurohet që ISP-ja juaj nuk mund të shohë se cilat faqe në internet vizitoni
 • Mbrojtja e rrjedhjeve IPv6: Sigurohuni që Tixati nuk mund të rrjedhë adresën tuaj IPv6 te bashkëmoshatarët (në krahasim me IPv4)

Foto

Hapi # 3 – Cilësimet optimale të PIA-s

4. Cilësimet e kriptimit: PIA ju lejon të zgjidhni cilat parametra të kriptimit për të përdorur. Parametrat e tyre të paracaktuar janë ndoshta optimale për përruajt. Ata përdorin encryption 128-bit AES (përzierje ideale e shpejtësisë dhe sigurisë).

Hapi # 3: Lidhuni me një server të VPN miqësor për torrent

PIA lejon përralla në të gjithë serverët, por në disa serverë ata në të vërtetë do të rivotojnë trafikun tuaj p2p (jo trafik tjetër) përmes një serveri të dytë VPN. Kjo i bën përdoruesit e torrenteve më të sigurt por gjithashtu do të ngadalësojë trafikun tuaj p2p nëse përdorni një nga serverët që rivarroset.

Vendndodhjet e serverit ne ju rekomandojmë:

 • Switzerland
 • Holandë
 • Kanadë
 • Gjermani
 • Rumani
 • Meksikë

Për t’u lidhur me një server, thjesht klikoni me të djathtën mbi ikonën e tabelës PIA dhe zgjidhni një vendndodhje të serverit nga lista që shfaqet. Pasi të jeni lidhur, ikona do të gjelbërohet siç tregohet:

Foto

Hapi # 4 – Verifikoni adresën tuaj të re të IP-së, dhe pastaj Hapni Tixati

Ne mund të verifikojmë shpejt adresën tonë IP virtuale, duke përdorur një mjet si iplocation.net

Kjo do t’ju tregojë se lidhja juaj VPN është krijuar si duhet. Tani mund ta hapni Tixati dhe të vazhdoni në hapin e verifikimit të torrent-IP (në fund të këtij tutoriali) ose thjesht përdorni këtë udhëzues: Si ta kontrolloni IP-në tuaj përrua

IPLokacioni i PIA Hollandë

Të dhënat IPLocation.net pas lidhjes me serverin Hollandez

Tixati SOCKS5 Konfigurimi i Proxy (Opsioni # 2)

Vetëm një kujtesë, nëse jeni duke përdorur opsionin Proxy, ose dëshironi ta përdorni atë përveç VPN (do të ndryshojë IP tuaj dy herë) ose do të çaktivizoni gjurmuesit DHT dhe UDP (për të parandaluar rrjedhjet IP UDP).

Hapi i parë do të jetë marrja e kredencialeve tona të hyrjes në proxy SOCKS5 nga PIA (ndryshe nga hyrja / fjalëkalimi juaj VPN). Mund të regjistroheni për Akses në Internet në internet (nëse nuk e keni tashmë).

Hapi # 1 – Gjeneroni një hyrje / fjalëkalim për serverin SOCKS Proxy

Qasja në Internet private ju lejon të keni akses të plotë në një server të prokopjimit të lartë, me bandë të gjerë, me seli në Hollandë. Ai nuk përdor login / fjalëkalimin ashtu siç bën llogaria juaj VPN (për arsye sigurie), kështu që ju duhet të gjeneroni letrat kredenciale të veçanta.

1. Hyni në panelin tuaj të llogarisë (në faqen e tyre të internetit)
2. Shkoni poshtë derisa të shikoni seksionin “PPTP / L2TP / SOCKS Username / Password”
3. Klikoni në ‘Rigjeneroni emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin’
4. Mbajeni dritaren hapur, në mënyrë që të kopjoni&ngjitni emrin e përdoruesit / fjalëkalimin tuaj SOCKS në një hap të ardhshëm

Foto

Sigurohuni që të krijoni një emër përdoruesi / fjalëkalimi në panelin tuaj të llogarisë PIA

Hapi # 2: Konfiguroni Cilësimet e Proxy Tixati

1. Hapni Cilësimet Tiaxi dhe shkoni te: Cilësimet > rrjet > prokurë
2. Zgjidhni ‘SOCKS5’ si lloji i përfaqësuesit
3. Kontrolloni kutinë “Përdorni Proxy për të zgjidhur emrat”
4. Vendosni adresën e përfaqësuesit, dhe detajet e hyrjes si më poshtë:

Adresë: proxy-nl.privateinternetaccess.com
Port: 1080
Login: Emrin tuaj të përdoruesit të përfaqësuesit e keni gjeneruar në hapin # 1
fjalëkalimi: Fjalëkalimi juaj i përfaqësuesit nga hapi # 1

kur të keni mbaruar, do të duket si kjo (gjithashtu, vini re paralajmërimin e sigurisë së përfaqësuesit nga Tixati)

Cilësimet e Proxy Tixati

Sigurohuni që cilësimet tuaja të përfaqësuesit të duken kështu (përdorni login / fjalëkalimin tuaj)

Hapi # 3: Cilësimet shtesë të sigurisë (nëse përdorni vetëm proxy, pa VPN)

Në këtë hap ne do të çaktivizojmë të gjitha lidhjet që kërkojnë transport UDP (jo të mbështetur nga përfaqësuesi i Tixati), si dhe të çaktivizojmë IPv6 (një mënyrë tjetër që IP juaj mund të rrjedh). Ju gjithashtu mund të shtoni opsionin encryption për të parandaluar goditjen / monitorimin nga ofruesi juaj i internetit (por detyrimi i kriptimit do të zvogëlojë # e bashkëmoshatarëve në dispozicion).

1. Shkoni tek Cilësimet > rrjet > Lidhjet
2. Detyroni kolegët që të përdorin vetëm TCP (ndryshoni cilësimet siç tregohet më poshtë)

Tixati i detyron bashkëmoshatarët të përdorin TCP

Sigurohuni që bashkëmoshatarët përdorin vetëm TCP

3. Bllokoni IPv6 për të parandaluar rrjedhjet IPv6 të IP tuaj të vërtetë

Parandaloni rrjedhjet e Tixati IPv6

Përdorni vetëm IPv4 (bllok IPv6)

4. Shtoni kriptimin nëse dëshironi. Ekzistojnë dy mundësi:
a) Përdorni kriptimin kur është në dispozicion (nuk i zvogëlon bashkëmoshatarët, por jo të gjitha lidhjet do të kodohen)
b) Kriptimi i forcës (zvogëlon bashkëmoshatarët por përdor 100% enkriptim)

Thjesht përdorni cilësimet e paraqitura më poshtë bazuar në mënyrën tuaj të preferuar të kriptimit…

Kriptimi i Tixati (mënyra opsionale)

Mënyra e Kriptimit ‘Opsionale’

Kriptimi i Tixati (i detyruar)

‘Forced’ 100% Mënyra e Kriptimit

5. ableaktivizoni gjurmuesit UDP (shkoni te Cilësimet > Transferet > gjurmuesit)
6. Zgjedhni ‘Lejo Lidhjet UDP Tracker’

Disaktivizoni gjurmuesit UDP

Disaktivizoni gjurmuesit UDP

Urime, cilësimet e tua Proxy janë konfiguruar plotësisht. Tani sigurohuni që të provoni adresën tuaj të torrentit (për t’u siguruar që proxy po funksionon saktë për të fshehur adresën tuaj IP).

Si ta verifikoni adresën tuaj të re të Torrentit

Ne duam të sigurohemi që kolegët tuaj të shohin adresën tuaj të re ‘Virtual’ të IP-së e cila është caktuar nga VPN / Proxy tuaj që po përdorni, dhe jo adresa IP juaj ‘e vërtetë’.

Për ta bërë këtë, ndiqni këto hapa:

1. Shkoni te checkmytorrentip.upcoil.com
2. Klikoni në butonin ‘Shto këtë lidhje magnet’ dhe hapeni atë në Tixati
3. Pastaj faqja në internet duhet të azhurnohet për të treguar adresën IP që po zbulon nga Tixati (treguar më poshtë)

Foto

Ju lehtë mund të verifikoni që adresa juaj e torrentit është e ndryshme nga adresa IP e shfletuesit tuaj të internetit (ne po përdornim opsionin e prokopatës SOCKS për këtë provë). Nëse jeni duke përdorur një VPN, IP i shfletuesit tuaj dhe IP i torrentit do të jenë identikë, por duhet të jenë të ndryshëm sesa IP juaj i vërtetë (kur VPN është i fikur).

4. Ju gjithashtu mund të kontrolloni IP tuaj torrent nga brenda Tixati. Klikoni në përruan e gjurmimit, pastaj shkoni te butoni ‘Ndjekësit’:
5. Do të shihni një mesazh gabimi si: ‘Ndjekësi dështoi me arsye: IP është xxx.yyy.zzz.aa’

Foto

Kontrolloni adresën tuaj IP në butonin tab Ndjekës ’brenda Tixati

Urime, ju jeni të gjithë të vendosur dhe përrallat tuaja duhet të jenë shumë anonime. Për më shumë mënyra për të verifikuar adresën tuaj të torrentit, shikoni udhëzuesin tonë.

përmbledhje & Burimet shtesë

Nëse keni ndjekur të gjitha hapat në këtë udhëzues, përrallat tuaja Tixati duhet të jenë shumë anonime. Vetëm TCP për çështje proxy me Tixati është e bezdisshme, kështu që patjetër që ia vlen të konsideroni një klient tjetër përrua nëse ju pëlqen opsioni proxy (proxies kanë tendencë të jenë më të shpejtë se një VPN).

Këtu janë disa burime shtesë, këshilla dhe artikuj që mund t’i gjeni të dobishëm:

Guides

Si ta përdorni uTorrent në mënyrë anonime
Si ta përdorni Vuze në mënyrë anonime
Si ta përdorni qBittorrent në mënyrë anonime
Si të paguani për një VPN me Bitcoin
Si të enkriptoni përruan tuaj
Torrent me Qasje në Internet Private

Artikuj / Shqyrtime / Krahasimet

VPN vs Proxy (e cila është më e mirë për torrentët)
Rishikimi i hyrjes private në internet
Qasja në Internet IPVanish vs.
Qasja në Internet private kundër Torguardit
Pse Peerblock nuk funksionon

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me