SiteGround

vs

Bluehost

SiteGround vs Bluehost – Pse Ne mendojmë se duhet të shkoni me SiteGround

tl; dr

Edhe një herë, ne kemi parë në dy emra të vendosur mirë në biznesin pritës. SiteGround, sepse ne jemi njohur me të, plus kam besimin se shërben si një pikë referimi e mirë kundër të cilit mund të krahasojmë kompani të tjera pritëse.

Në një betejë kundër asaj që duket se është një ofertë e fortë nga Bluehost, kjo e fundit për fat të keq u tërhoq për shkak të një kombinimi faktorësh, mes tyre ankesat e përdoruesve dhe një reputacion më pak se yjor të kompanisë mbajtëse, EIG. Në përgjithësi, rezultatet mbështeten shumë në favor të SiteGround.

Në biznesin e pritjes për më shumë se dy dekada, SiteGround ka ndërtuar reputacionin e tij nga poshtë lart. Sot, kjo kompani e frikshme pret më shumë se një milion fusha përmes vendeve të shpërndara nëpër botë.

E dukshme në mesin e ofertave të saj është teknologjia e saj e shpejtësisë dhe së bashku me azhurnimet automatike të WordPress, kopjime të shpeshta, SSL falas nga Let’s Encrypt SSL, të gjitha menaxhohen lehtësisht përmes cPanel, SiteGround është pa dyshim një nga mbretërit e arenës së pritjes në internet.

Në krahasim, Bluehost është sot një kompani EIG, pavarësisht se ka qenë në biznes për aq kohë sa ka qenë SiteGround. EIG nuk është tradicionalisht një kompani teknologjike, por përkundrazi strategjia e saj thelbësore qëndron në blerjen e kompanive pritëse.

EIG mori përsipër Bluehost pas një prezantimi katastrofik nga pronari i saj i mëparshëm i ngadalësimit të CPU, i cili përfundoi në ngrirjen e faqeve të internetit të pritura për orë të tëra çdo ditë.

Ja çfarë do të krahasojmë sot

 1. Planet dhe mimet
 2. Karakteristikat kryesore – SiteGround Ofron transferime FALAS në sit!
 3. Performanca – Vendndodhja e serverit, Shpejtësia dhe Uptime
 4. Ndihma për klientët dhe çfarë thonë përdoruesit
 5. Ndërfaqja e përdoruesit
 6. Ajo që unë dua në lidhje me SiteGround
 7. Farë dua për Bluehost
 8. Mendimet përfundimtare

shënim

Dy vendet e testimit të përdorura në këtë përmbledhje janë në pronësi dhe administrohen nga Bitcatcha. Të dy SGUSHosted.com dhe BHHosted.com janë pritur në të dhënat e tyre përkatëse në SHBA.

Planet dhe mimet

Premisa më themelore e shumicës së pritësve të uebit janë të përqëndruara rreth dy fushave thelbësore, çmimet dhe tiparet e tyre. Le të shohim se çfarë kanë këta dy krah për krah për sa i përket çmimit dhe disa veçorive kryesore;

SiteGroundBluehost

ROMIMI I PRICEINTRO
StartUp / Basic 3,95 $ 2,95 $
GrowBig / Plus 5,95 $ 5,95 $
GoGeek / Kryeministri 11,95 $ 5,95 $

RENEWALRENEWAL
StartUp / Basic 9,95 $ 7,99 $
GrowBig / Plus 14,95 $ 10,99 $
GoGeek / Kryeministri 29,95 $ 14,99 $
vizitë

Karakteristikat kryesore

SiteGround GrowBigBluehost Plus
WebsitesUnlimitedUnlimited
Hapësirë20 GBUnmeter
BandwidthUnlimitedUnmetered
Ndërtuesi i sitit Po
DomainsUnlimitedUnlimited
Paneli i kontrollitPanelEhPanel i zgjeruar
Kopje rezervë falas (ditore) Nr
Migrim falasJo
Llogari falas të emailit Po
Karakteristikat e plota

Siç vihet re përmes grafikëve, plani i Bluehost Plus që shkon me një ofertë hyrëse prej 5,95 $ është duke u krahasuar me planin e përbashkët të ndarjes mes nivelit të SiteGround. Në disa zona kryesore, SiteGround tejkalon Bluehost, përveç në hapësirën e ruajtjes.

Kjo duket paksa e pazakontë, pasi çmimi i hapësirës së depozitimit është pothuajse i papërfillshëm për shumicën e kompanive të mbajtjes në internet sot, por ka të ngjarë të jetë për shkak të optimizimeve të pajisjeve në fundin e SiteGround për shkak të teknologjisë së tyre të shpejtësisë.

personalisht, Më shumë preferoj të gjithë funksionalitetin e shtrirë që ofron SiteGround në vend se hapësira e pakufizuar e ruajtjes. Migrimi falas është GEMI I VEALAR këtu, meqenëse jo shumë ofrues të pritjes ofrojnë këtë falas.

SiteGround Site Transfer

Siti i faqes gjithashtu thotë:

“Ne ofrojmë transferime falas në uebfaqe, si pjesë e shërbimit tonë në bord që nga dita e parë e kompanisë sonë. Aktualisht ne pranojmë më shumë se 3,000 kërkesa migracioni çdo muaj. Përvoja e akumuluar është e jashtëzakonshme dhe mund të bastoni që ekipi ynë ka hasur dhe zgjidhur (pothuajse) çdo problem të mundshëm që mund të shfaqet gjatë një transferimi në internet. “

Mësoni më shumë rreth transferimit falas të faqes në internet.

Pagesat Bluehost për migrimet në sit

Unë e kam hasur këtë situatë më shumë se disa herë në të kaluarën, dhe për ata që nuk e ofrojnë këtë falas, ata paguajnë një shumë të tmerrshme, gjithashtu, duke filluar nga 100 dollarë dhe më lart për më themeloret e faqeve!

Në fakt, Bluehost dëshiron të paguajë një dajak prej 149,99 $ për transferimin e internetit tuaj. Në asnjë mënyrë nuk do të heq dorë nga ato lloj parash.

149,99 dollarë për transferimin e sitit

SiteGround1

Bluehost0

Performanca – Vendndodhja e serverit, Shpejtësia dhe Uptime

Vendndodhja e serverit

SiteGround ka një përhapje shumë të mirë të vendndodhjeve për qendrat e tij të të dhënave në tre kontinente. Ka një vendndodhje të SH.B.A.-së (Chicago), tre në Evropë (Londër, Amsterdam, Milano) dhe një në Azi (Singapor). Këto vende janë strategjike dhe u ofrojnë klientëve të SiteGround me shpejtësi të shkëlqyeshme në planet e tyre të pritjes.

Bluehost gjithashtu mbështetet në vende të shumta, në SH.B.A. (Utah), Evropë (Londër) dhe Azi (Mumbai dhe Hong Kong).

Shpejtësia e serverit SiteGround

SHBA (W)
SH.B.A. (E)
Londër
Singapore
Sao Paulo

55 ms3 ms92 ms223 ms139 ms

Bangalore
Sydney
Japoni
Kanadë
Gjermani

380 ms226 ms148 ms12 ms103 ms

Vlerësuar me A +; Avg. Shpejtësia: 138.1 ms
(Shihni rezultatin e plotë)

SiteGround padyshim ka pikat e tij të forta në SH.B.A., megjithëse shërbimet në Evropë janë gjithashtu jashtëzakonisht të shpejta.

Ekziston një vonesë e vogël në vendndodhjen e Singaporit për shkak të distancës nga serveri i tij fizik (Faqja jonë e provës është pritur në të dhënat e tyre në Chicago). Kjo duket se kompensohet nga shpejtësia që Oqeania përfshirë Australinë, siç duket, janë në rregull, gjë që bën mirë për vendet e tjera të vendosura në Azi.

Shpejtësia e serverit Bluehost

SHBA (W)
SH.B.A. (E)
Londër
Singapore
Sao Paulo

23 ms78 ms183 ms93 ms164 ms

Bangalore
Sydney
Japoni
Kanadë
Gjermani

330 ms168 ms125 ms92 ms174 ms

Vlerësuar me A; Avg. Shpejtësia: 153 ms
(Shihni rezultatin e plotë)

Bluehost gjithashtu tregon kohë të shpejtë të reagimit të serverit në shumë vende, por Evropa duket se vuan pak. Në krahasimet e qafës në qafë, mund të mos ketë shumë dallime të dukshme midis këtyre dyve. Megjithatë, ne mund ta shohim atë Serverat e SiteGround ofrojnë afate më të qëndrueshme se Bluehost në të gjithë tabelën.

SiteGround1

Bluehost1

uptime

Jam i lumtur të them që për të dy hostet, koha e ardhshme nuk duket të jetë një shqetësim i madh. Gjatë një periudhe 30-ditore, të dy kanë shfaqur 100 për qind kohë që është shumë e mirë.

Nëse nuk jeni të njohur me kohën e duhur, shumica e ushtrive ofrojnë një minimum prej 99 përqind dhe madje disa minuta poshtë mund të kenë një ndikim të rëndësishëm në këtë numër.

SiteGround deri në kohën e duhur

SiteGround deri në kohën e duhur

Koha e kotë e bluve

Koha e kotë e bluve

Sidoqoftë, ekziston një element i shtuar për të rritur atë që shumë njerëz mbikëqyrin, pasi që në thelb ka për qëllim të tregojë … mirë, kohë. Nëse merrni parasysh grafikët në secilën imazh, këto tregojnë kohët tipike të përgjigjes që shfaqin serverët.

Edhe pse të dy mburren me 100 për qind kohë, Bluehost ka një kohë përgjigjeje që mbetet mjaft larg nga SiteGround. Kjo është një nga gjërat thelbësore që unë mendoj se janë faktorët themelorë që ndikojnë në vlerësimin e një hosti.

SiteGround1

Bluehost0

Ndihma për klientët

Një nga gjërat kryesore në trajtimin e një hosti në internet – dhe unë nuk mund ta stresoj kaq sa duhet – është mbështetja e tyre ndaj klientit.

Edhe nëse jeni përdorues i rastësishëm dhe parashikimi keni nevojë për ndihmë vetëm një herë në një kohë të gjatë, të merreni me një personel mbështetjeje pa përgjegjës ose mungesë mund të jetë jashtëzakonisht shqetësuese.

Dhe më besoni, do të keni nevojë për ndihmën e tyre shumë më shpesh sesa do të prisni. Nga çështje si joproduktive në lidhjen e serverit dhe sigurinë, lidhja juaj kryesore me hostin është përmes stafit të tyre mbështetës. Nuk ka asgjë më të rëndësishme sesa një ekip mbështetës që përgjigjet shpejt dhe me efikasitet.

Pra, çfarë kanë marrë këta dy gjigantë për ne sa i përket mbështetjes?

Shërbimi ndaj klientit SiteGround

Jam jashtëzakonisht e lumtur të vërej që SiteGround drejton gamën e plotë në mbështetje, duke ofruar shërbime të bisedës live 365-ditore, një sistem biletash dhe madje një numër që mund të telefononi për ndihmë. Duke pasur parasysh përvojën e kaluar me disa biseda të drejtpërdrejta, frymova një psherëtimë lehtësimi kur mesazhi im iu përgjigj brenda 10 sekondave. Ka pasur raste më parë kur isha duke pritur kaq gjatë, mendova se sistemi chat ishte shkatërruar!

Shërbimi i klientit Bluehost

Përcaktimi është i ngjashëm në shërbimin e klientit të Bluehost dhe megjithëse nuk u mbajta shumë kohë këtu, unë ende ndjej pak përpjekje për mbështetjen e tyre. Kjo kthehet në faktin se Bluehost është një kompani EIG, për të cilën kam dëgjuar kaq shumë gjëra negative.

Në fakt, çështja doli vetëm në shqyrtimin tim të mëparshëm të krahasimit, të cilin mund ta lexoni këtu – SiteGround VS Hostgator.

Përplasja kryesore vjen kur është koha që publiku të rishikojë shërbimet e tyre, megjithatë. Shtë këtu që gërmojmë më thellë pas skenës dhe zbulojmë se çfarë është vërtet.

Sayfarë thonë përdoruesit për SiteGround

Opinioni i Përdoruesve të faqes rrethin

Sayfarë thonë përdoruesit për Bluehost

Emocione të përziera në Bluehost

Siç mund ta shihni, ka emocione të përziera kur bëhet fjalë për Bluehost, gjë që është diçka për tu shqetësuar. Për të mos qenë në gjendje të ofroni një rrjedhë të qëndrueshme shërbimi për klientët është një problem dhe duhet të kihet parasysh kjo.

Në fakt, ka pasur disa herë kur përdoruesit kanë çuar në mediat sociale të bëjnë ankesë për nivelin e dobët të shërbimit ndaj klientit që u është ofruar atyre, së bashku me shërbimet:

Opinion në Twitter në Bluehost

SiteGround1

Bluehost0

Ndërfaqja e përdoruesit

Për ata prej jush që mund të jenë të rinj për mbajtjen në internet, ekzistojnë dy aspekte me termin “ndërfaqe përdoruesi” kur bëhet fjalë për llogaritë tuaja të hostimit.

E para ndërfaqja juaj me llogarinë e pritësit të uebit, që është një pamje shumë më e gjerë e shërbimeve që ju përdorni. Tjetri është paneli i kontrollit që ka për qëllim të trajtojë funksionalitetin e planit tuaj të mbajtjes në internet.

Kjo e fundit është më kritike pasi këtu do të shpenzoni pjesën më të madhe të kohës dhe përpjekjeve tuaja. Të dy SiteGround dhe Bluehost ofrojnë cPanel, megjithëse skinned pak për ta bërë atë të duket pak më unike.

(Majtas: SiteGround; Djathtas: Bluehost)

cPanel është një zgjedhje e shkëlqyeshme pasi u ofron përdoruesve një mënyrë jashtëzakonisht miqësore për të menaxhuar faqet e tyre të internetit. Alsoshtë gjithashtu një ndërfaqe shumë e zakonshme, që do të thotë se nëse keni nevojë për ndihmë, është vetëm një gur i hedhur.

Edhe pse Bluehost ofron atë që ata e quajnë një version të zgjeruar të cPanel, për të qenë i sinqertë, mendoj se është më shumë si një version i thjeshtuar. Vërtetë, kjo është mirë për blerësit e hostit të parë për herë të parë, por për një kohë të gjatë ndjehem se ka më shumë fleksibilitet në ofertën e SiteGround.

Ndjenja e rrugës për zhvillimin e një faqe në internet nuk kërkon një periudhë të gjatë jashtëzakonisht të gjatë. Ndërsa vazhdoni më tej, do të zbuloni se të kesh akses në më shumë funksionalitet është një gjë shumë e mirë, veçanërisht pasi kjo do të thotë që nuk duhet të kesh qasje te stafi i shërbimit të klientit të hostit tuaj sa më shpesh.

SiteGround1

Bluehost0

Ajo që dua në lidhje me sitin e faqes

Ton eksperience, nje rekord i pashembullt dhe performanca mbresëlënëse. Këto pikat kryesore të theksuara bëjnë që SiteGround të qëndrojë kokë dhe supet mbi konkurrencën për sa i përket ofertave të përbashkëta të mbajtjes së uebit. Pretendimet e tyre për të shpejtuar teknologjinë janë të vështira për tu mposhtur, edhe nëse bëhet fjalë për një çmim pak më të lartë.

Me pak fjalë;

 • Karakteristika të shkëlqyera
 • Reputacion i mirë
 • Shpejtësi të qëndrueshme
 • Mbështetje e fortë për shërbimin ndaj klientit

Ajo që dua për Bluehost

Cfare mund te them? Unë jam një pinjoll për çmime të ulëta dhe qafë dhe qafë të krahasuar, nuk ka asnjë krahasim midis planeve të përbashkët të mbajtjes në internet të SiteGrounds kundrejt Bluehosts. Për një ofrues të mbajtjes së faqeve në internet, edhe nëse është vetëm për periudhën fillestare të regjistrimit, Bluehost ka plane të lira poshtërash dhe do të keni presion të vështirë për të gjetur shumë që janë me çmim më të ulët.

Edhe pse e di që ka ankesa dhe komente të këqija atje, tërheqja e çmimeve është e parezistueshme. Por kjo jam vetëm mua sepse unë jam një lirë i cili nuk përdor me të vërtetë faqet e mia për asgjë.

 • Pikë e fortë e çmimit
 • Karakteristikat e denjë
 • Shërbim i vendosur mirë

Mendimet përfundimtare

Po, ka gjëra që unë i dua në lidhje me ato që secili host ofron, për fat të keq, dashuria ime personale për një çmim nga poshtë, unë me të vërtetë nuk mund të mohoj që SiteGround ofron marrëveshje më të mirë.

Përveç karakteristikave të përfshira në plane, shkelmuesi i vërtetë është reputacioni i keq që ndjek EIG përreth si një qen në thembra, duke fshirë gjithë kohën.

Siç thonë ata, prova është në puding dhe publiku ka folur gjithashtu. Kjo që i shtohej reputacionit të shkëlqyeshëm të SiteGround, e bën atë të mos mendojë më shumë këtu se ata janë kampionët.

SiteGround

https://www.siteground.com
LEXONI SHQYRTIMIN E PLOT
5

Bluehost

https://www.bluehost.com
LEXONI SHQYRTIMIN E PLOT
1

Merreni për lexuesit e Bitcatcha

SiteGround: 60% zbritje në web hosting (Nga 3,95 $ / muaj).

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me