SiteGround VS HostGator – Kush është hosti më i mirë për faqen tuaj të internetit?

SiteGround


vs

Hostgator

SiteGround VS HostGator – Kush është hosti më i mirë për faqen tuaj të internetit?

përmbledhje

Dikush do të mendonte se kur dy betoni beteja do të ishte një ndeshje e ngushtë, por në rishikime, shumë variabla përputhen dhe rezultatet mund të përfundojnë pak befasuese. SiteGround dhe HostGator janë dy anëtarë të mirë-krijuar të komunitetit të web hosting dhe të dy kanë paguar detyrimet e tyre gjithashtu. Megjithatë, ndërsa ata e luftojnë atë, mbani në mend se secila kompani mund të ketë zonat e saj të ngrohta ku specializohen. Mbani një mendje të hapur mos u habitni me disa nga rezultatet.

SiteGround dhe HostGator janë dy nga emrat më të mëdhenj në web hosting sot. Me kaq shumë komente atje, mund të jetë akoma frikshme për ta bërë atë hap përpara dhe me të vërtetë të zgjedhë nikoqirin tënd të ardhshëm. Ne e kuptojmë këtë dhe për t’ju ndihmuar pak më shumë, le t’i marrim gjërat më tej dhe t’i lëmë këta të dyja.

Mbani në mend se është shumë e thjeshtë të merren tiparet dhe specifikimet e secilit dhe t’i hidhen ato kundër tjetrit. Në vend të kësaj, ajo që ne do të bëjmë është të sjellim fusha kryesore në të cilat edhe një ndryshim i vogël i vogël ka rëndësi.

Përmes rishikimit, mbani në mend se ajo që ne po kërkojmë nuk është thjesht performanca, por edhe qëndrimi i përgjithshëm i ofruesve të pritjes ndaj të bërit biznes, si dhe mënyra se si i afrohet dhe trajton klientët.

Në përgjithësi, ne do të shikojmë në mënyrë specifike;

 • sfond
 • Performanca (Shpejtësia dhe Uptime)
 • Çmimeve
 • Ndihma për klientët

shënim

Të gjitha vendet e testimit të përdorura në këtë përmbledhje janë në pronësi dhe administrohen nga Bitcatcha, përveç ShiphraShepherds.com.

Historia

Filluan brenda vetëm dy vjet nga njëri-tjetri, SiteGround dhe HostGator të dy kanë histori të gjata për të mbështetur lojën e tyre. Me rreth 15 vjet në industri secili, këta dy gjigandë janë rritur dhe zhvilluar një portofol të produkteve që shtrihen nga pritja e përbashkët deri në ofertat në shkallë ndërmarrje.

Historia e HostGator nuk është aq e pastër sa megjithatë SiteGround, pasi u ble nga Endurance International Group (NASDAQ: EIGI) në vitin 2012. Kjo ishte pas sulmit të një grupi hakerësh në bazën e të dhënave të ofruesit të softuerit të faturimit të HostGator. Si rezultat, u zbuluan informacionet e përdoruesit dhe 500,000 kartat e kreditit të klientit, skedarët e faqeve të internetit dhe të dhënat e konfigurimit të cPanel.

Fatkeqësisht, pas blerjes, EIG do të përballet me disa incidente kritike të ndërprerjeve të serverëve përgjatë vitit 2013. Për një ofrues të pritjes së pritjes, kjo është diçka vdekjeprurëse dhe që e ka hedhur poshtë HostGator në një fillim të dobët. Ne e kuptojmë se disa gjëra thjesht nuk mund të jenë faji i ofruesit, por edhe kështu – ndodhi.

SiteGround1

HostGator0

Performance

Ndërsa çdo ofrues i pritjes pa dyshim do të ofrojë plane pritëse që ndërtojnë mbi forcat e tyre, le të shqyrtojmë dy kategori kryesore të planeve të pritjes; Pritja e përbashkët dhe Cloud. Këto janë ato parësore për të cilat do të interesoheshin shumica e pronarëve të faqeve.

SiteGround hosting cloud

SHBA (W)
SH.B.A. (E)
Londër
Singapore
Sao Paulo

56 ms3 ms98 ms229 ms138 ms

Bangalore
Sydney
Japoni
Kanadë
Gjermani

307 ms222 ms141 ms1 ms103 ms

Shpejtësia mesatare: 129.8 ms – Shihni rezultatin e plotë

HostGator pritja në re

SHBA (W)
SH.B.A. (E)
Londër
Singapore
Sao Paulo

32 ms40 ms128 ms323 ms161 ms

Bangalore
Sydney
Japoni
Kanadë
Gjermani

574 ms203 ms159 ms46 ms140 ms

Shpejtësia mesatare: 180,6 ms – Shihni rezultatin e plotë

* Shënim: SiteGround Cloud dhe HostGator Cloud testet u kryen me të dy faqet e internetit të pritura në Amerikën e Veriut.

Për Cloud, të dy serverët kanë bërë relativisht mirë dhe kanë mbajtur nën shpejtësinë e rekomanduar të 200 ms të Google për përgjigje të shpejtësisë së serverit. Për shkak të vendndodhjes së qendrës së të dhënave, shpejtësitë në kontinentin amerikan mbetën të mira para se të binin pak nga lindja e mëtejshme nga e cila testojmë.

SiteGround hosting i përbashkët

SHBA (W)
SH.B.A. (E)
Londër
Singapore
Sao Paulo

211 ms215 ms180 ms3 ms351 ms

Bangalore
Sydney
Japoni
Kanadë
Gjermani

66 ms95 ms70 ms240 ms168 ms

Shpejtësia mesatare: 159.9 ms – Shihni rezultatin e plotë

HostGator ka ndarë hostin

SHBA (W)
SH.B.A. (E)
Londër
Singapore
Sao Paulo

32 ms36 ms221 ms221 ms139 ms

Bangalore
Sydney
Japoni
Kanadë
Gjermani

717 ms205 ms153 ms36 ms140 ms

Shpejtësia mesatare: 190 ms – Shihni rezultatin e plotë

Për host të përbashkët, faqja e përbashkët e provës e SiteGround është në Singapor ndërsa fatkeqësisht HostGator pret vetëm nga Amerika e Veriut. Kjo tregon pak në testet e shpejtësisë, duke marrë parasysh që SiteGround’s ofron një shpejtësi mesatare më të mirë në të gjithë botën prej 159 ms në krahasim me 190 ms të HostGator.

Gushtë supozimi im se arsyeja kryesore për këtë ka të ngjarë të jetë Supercacher dhe softueri që SiteGround punëson. Të gjitha këto janë dizajnuar dhe optimizuar për shpërndarjen e barabartë të shpërndarjes së të dhënave pavarësisht nga distanca nga qendra e të dhënave.

Le t’i shikojmë për pak kohë informacionet e serverit të tyre

Për sa i përket konfigurimit, SiteGround dhe HostGator marrin qasje të ndryshme. Për ta mbajtur të thjeshtë, SiteGround qëllimisht i mban ngarkesat e serverëve të ulëta në mënyrë që çdo rritje të mundshme në përdorim të jetë e menaxhueshme. HostGator nga ana tjetër investon shumë në pajisje për të siguruar stabilitet.

SiteGround ka pesë qendra të të dhënave të vendosura në qytete në të gjithë globin (agoikago, Londër, Amsterdam, Milano, Singapor), kështu që ato janë shumë mirë të përhapura në aspektin e gjeografisë. Kjo është një gjë e mirë, natyrisht. HostGator i ka të gjitha vezët e tij në një shportë, të themi, me të dy qendrat e të dhënave të vendosura në Amerikën e Veriut.

Duke marrë parasysh këtë, ne jemi të gatshëm t’u japim një pikë të dyve, pasi që HostGator arrin të nxjerrë në pah SiteGround në Cloud Hosting, ndërsa Siteground fiton në pritjen e përbashkët:

SiteGround1

HostGator1

Por, standardet nuk janë gjithmonë të sakta, kështu që le të shohim pikat e çmimeve që kanë dalë me këta dy pritës;

Garancia e Uptime – A mund ta mbajnë atë lart?

Për ca kohë tani unë kam pasur të dy këta host në radarin tonë dhe kam mbledhur informacione në kohë për ta. Kjo është një fushë në të cilën të dy kryejnë mirë ngritjen e vetullave dhe kjo nuk duhet të zbritet. Duke pasur parasysh këtë, le të gërmojmë pak më thellë dhe të shohim se çfarë thonë Kushtet e Shërbimit të tyre (ToS):

SiteGround kohëzgjatjen në ToS

“Shërbimi i besueshëm i hostit i SiteGround është mbështetur nga një Marrëveshje e Nivelit të Shërbimit të Shërbimit (SLA). Ne garantojmë kohëzgjatjen e rrjetit 99.9% të kohës gjatë një periudhe dymbëdhjetë muajsh, duke filluar nga data kur ju porosisni llogarinë tuaj. Nëse biem nën këtë, ne do t’ju njoftojmë me email dhe ne do të kompensojmë automatikisht llogarinë tuaj si më poshtë:

 • 100% – 99.9% me kohë: Pa kompensim
 • 99.9% – 99.00% me kohë: një pritje 1-mujore falas
 • Një muaj shtesë i pritjes falas për çdo 1% të kohës së humbur nën 99.00%. “

Kohëzgjatja e hostGatorit në ToS

“Kushtet e Shërbimit, Seksioni 15, përmbajnë informacion të saktë dhe të azhurnuar në lidhje me Garancinë e Uptime të HostGator në tërësinë e tij. Ky artikull kërkon vetëm të ndihmojë në shpjegimin e rregullave me të cilat jeni dakord.

 • Nëse një server i përbashkët ose shitës i shitjes nuk i përket garancisë në kohën e duhur 99.9%, ju mund merrni një (1) muaj kredi për atë paketë në llogarinë tuaj.
 • Miratimi i çdo kredie është në diskrecionin e HostGator dhe mund të varet nga arsyetimi i dhënë. “

Sidoqoftë, nëse i shikoni me kujdes këto dy grupe citesh, do të vini re një ndryshim të ashpër. Po, përmendet dhe garantohet koha e mbarimit, por megjithëse SiteGround është i qartë në deklarimin se do të kompensojë tejkalimin e kohërave të përcaktuara, HostGator është përpjekur të jetë më i dobët në lidhje me këtë çështje. Përpiqet të largohet nga ajo që më pëlqen ta quaj “garanci të pakuptimtë”.

Kjo do të thotë që thjesht po e vendos atë për shfaqje, pasi kompania rezervon të drejtën të mos kompensojë një klient, pa thënë as ndonjë arsye pse. Logjikisht, thjesht mund të mohojë të gjitha përpjekjet për të kërkuar kompensim për kohën e humbjes. Turp për ju HostGator!

SiteGround1

HostGator0

A është me çmim më të mirë të SiteGround ose HostGator?

Pritja në re

Për hostimin në cloud, planet e SiteGround janë shumë më të shtrenjta në të gjithë tabelën. Sidoqoftë, ajo që ata ofrojnë pasqyron frymën e vërtetë të një mjedisi në Cloud Hosting, përkundrazi vetëm copëzat që HostGator po ofron me secilin plan.

Unë do të them që planet e Hosting në Cloud të SiteGround janë për klientët e biznesit ndërsa HostGator po synon individë që po kërkojnë të provojnë përvojën e Cloud. Gjithashtu, çmimet shumë më të larta të SiteGround janë reflektuese e llogarive të vërteta të menaxhuara plotësisht të Cloud Hosting.

Gmimet e Cloud SiteGround

SiteGround Cloud

Gmimet e Cloud HostGator

Cloud HostGator

Për të grumbulluar këto dy do të ishin krahasimi i mollëve dhe portokallit. Ndërsa SiteGround po ofron opsione të menaxhuara plotësisht të Cloud hosting, ofertat e Cloud të HostGator janë më shumë një lloj marrëveshje e përbashkët e zgjeruar të marrëveshjeve, dhe kjo tregon në çmimet.

SiteGround1

HostGator1

Pritja e përbashkët

Për një pritje të përbashkët, ndërsa ekziston një ndryshim në aspektin e çmimeve, të dy hostet janë mirë brenda intervalit të pritur të programeve në internet. Kjo është e mirë për konsumatorin në një farë mënyre, pasi që ka shumë mundësi nga të cilat mund të zgjidhni, në varësi të kërkesave tuaja të sakta.

Gmimet Pritëse të Ndara të SiteGround

Shpërndahet faqja në internet

Gmimet Pritëse të Ndara në HostGator

Shpërndarë HostGator

SiteGround1

HostGator1

Ndihma për klientët

Ndërsa çdo ofrues pritës ka një formë ose mbështetje teknike, ajo që ata ofrojnë dhe sa mirë ata e bëjnë këtë është një faktor kritik. Në këtë rast, të dy hostet tanë ofrojnë një gamë të fortë të opsioneve të mbështetjes të cilat përfshijnë telefon dhe Chat Chat.

Nga SiteGround:

“Urrejtja duke pritur për agjentin tjetër të mundshëm? Kështu bëjmë ne.

Ne i tejkalojmë të gjitha ndërrimet në mënyrë që gjithmonë të ketë dikë që të marrë telefonin ose bisedën në internet, kështu që nuk duhet të prisni më shumë se disa sekonda për operatorin tjetër të mundshëm. Ne gjithashtu vlerësojmë rregullisht shpejtësinë e secilit punonjës, si dhe performancën e ekipit në tërësi. “

Përveç çështjeve që lidhen me pritjen, SiteGround gjithashtu mbështet një larmi të gjerë të çështjeve në internet (si shtojcat dhe shtesat) siç pretendohet në videon e mëposhtme:

HostGator nga ana tjetër thjesht radhit të gjitha opsionet e mbështetjes në një faqe të vetme, të lehtë për t’u përdorur. Sidoqoftë, EIG, pronari aktual i HostGator shpesh ka pasur ankesa të ashpra në lidhje me mbështetjen e klientëve të saj në përgjithësi. Në fakt, edhe personeli i tyre ankohet për qëndrimin e kompanisë kur bëhet fjalë për mbështetjen e klientit:

“Kjo është një kompani e mirë për të punuar nëse ju pëlqen punë shpirtërore. Mos u interesoni për klientët aktualë? Kjo është puna për ju. Ftohtë me tituj nebulozë, duke ndryshuar përshkrimet e punës dhe askush që nuk di se çfarë po ndodh? Aplikoni sot! ” (Burimi)

Ne me të vërtetë duhet të shkojmë me SiteGround për këtë:

SiteGround1

HostGator0

Aktgjykim – SiteGround ose HostGator?

Me këtë, ne arrijmë në rezultatin përfundimtar 6: 3. Për të qenë i sinqertë, para se të shkruaja këtë përmbledhje, unë isha nën përshtypjen se do të ishte një luftë më e ngushtë. Unë mendoj se djalli është gjithmonë në detaje dhe disa gjëra që zakonisht janë me pamje, dalin kur janë në fokus.

Kjo nuk do të thotë megjithatë, që HostGator është një host i keq, por ndoshta një përzgjedhje përfundimtare mund të bazohet në nevojat tuaja të sakta.

Megjithëkëtë, kudos për ekipin në SiteGround, ne i përgëzojmë ata që drejtuan me sukses këtë manual dhe duartrokasin përpjekjet e tyre në drejtimin e një biznesi të ndershëm, të drejtuar nga performanca.

SiteGround

https://www.siteground.com
LEXONI SHQYRTIMIN E PLOT
6

Hostgator

https://www.hostgator.com
LEXONI SHQYRTIMIN E PLOT
3

Blerje për lexuesit e Bitcatcha

 • SiteGround: 60% zbritje në web hosting (Nga 3,95 $ / muaj).
 • HostGator: Përdorni kodin kupon ‘bitcatcha’ për zbritje deri në 60%. (Kontrata 12-mujore) Shihni çmimet
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map