SiteGround VS Inmotion Hosting: 6 Krahasimet kryesore (Shpejtësia e serverit përfshirë)

SiteGround


vs

Pritja e lëvizjes

SiteGround VS Inmotion Hosting – 6 Fusha Kryesore të Krahasuara (Shpejtësia e Serverit të Përfshirë)

tl; dr

Pricemimi përkundrejt performancës – peshoret e balancuara të kohës, kur bëhet fjalë për zhurmën e hollë të vlerës vendore. Por çfarë ndodh kur ju grisni dy shtigje të industrisë kundër njëra-tjetrës?

Në betejën e hidhur të rivalëve të web hosting, ne groposim SiteGround kundër Inmotion Hosting dhe konkurrenca zbritet në arra dhe bulona. Inmotion Hosting arrin të bëjë një barazim, por në fund, unë prapë preferoj SiteGround me shpejtësi të jashtëzakonshme.

E themeluar në vitin 2004 dhe duke ndërtuar rrugën e saj në radhët, SiteGround sot luan mikpritjen e mbi një milion faqeve të internetit në atë që është bërë një industri prerëse. Isshtë i famshëm për teknologjinë e tij me shpejtësi shumë të veçantë dhe ofron shërbime të gjera dhe karakteristika të vlerës së shtuar që e bëjnë atë një propozim jashtëzakonisht të vështirë për të mposhtur.

Inmotion Hosting nga ana tjetër, ka qenë në biznes për një periudhë pak më të gjatë, që nga viti 2001. Megjithatë, siç janë provuar më parë testet tona, të kesh një dhëmb të gjatë në industri në përgjithësi nuk barazohet me produkte dhe shërbime më të mira – thjesht një më mirë i pafytyrë për mbijetesë.

Rasti i testit midis këtyre dy kompanive sot është i rëndësishëm, megjithatë, duke pasur parasysh që të dyja janë pedagogë të vërtetë. Kjo do të thotë që historia e tyre është e pandreqshme, pa ndonjë marrje në pronësi ose shitje të mëdha për të prishur trashëgiminë e ekzistencës së tyre.

Me këtë në mendje, ja çfarë do të krahasojmë sot.

shënim

Dy vendet e testimit të përdorura në këtë përmbledhje janë në pronësi dhe administrohen nga Bitcatcha. Të dy SGUSHosted.com dhe IMHHosted.com janë pritur në databazën e tyre përkatëse në Sh.B.A..

Planet dhe mimet

Le të shohim planet që kanë këta dy për masat dhe pikat e çmimit në të cilat futen;

SiteGroundInmotion Hosting

PRICEPRICE
Fillimi / Fillimi 3,95 $ 3,99 $ *
GrowBig / Fuqia 3,95 $ 5,99 $ *
GoGeek / Pro 11,95 $ 13.99 $ *

RENEWALRENEWAL
Fillimi / Fillimi 9,95 $ 7,99 $
GrowBig / Fuqia 14,95 $ 9,99 $
GoGeek / Pro 29,95 $ 15,99 $
vizitë

* Marrëveshje ekskluzive e Inmotion për lexuesin Bitcatcha. Mimi i rregullt fillon nga 6.39 dollarë
** Ne jemi duke përdorur GrowBig të SiteGround dhe Fuqia e Inmotion për të pritur faqet tona të testimit

Karakteristikat kryesore

SiteGround GrowBigInmotion Fuqia
WebsitesUnlimited6
Hapësirë20 GB50 GB
BandwidthUnlimitedUnlimited
Ndërtuesi i sitit Po
DomainsUnlimited26
Paneli i KontrollitPanelcPanel
Rezervime falas (Po në ditë) Po (36do 36 orë)
Migrim falas Po
Llogari falas të emailit Po
Karakteristikat e plota

Siç mund ta shihni në krahasimet e çmimeve, Inmotion hyn me një kosto shumë më të lartë të hyrjes në krahasim me SiteGround. Sidoqoftë, kjo është më se e kompensuar nga kostot e rinovimit afatgjatë të SiteGround.

Për planet në krahasim, le të themi se për një periudhë 5 vjeçare (me një periudhë fillestare të regjistrimit 1-vjeçar), Kostoja totale e pronësisë do të ishte:

SiteGround
$ 5,95 + (4 x 14,95 $) = 65,75 $

Pritja e lëvizjes
8,49 $ + (4 x 9,99) = 48,45 $

Ky është një ndryshim domethënës, kështu që nëse nuk keni ndërmend të zhvendosni hostet në internet pasi skadon kontrata fillestare e regjistrimit, Inmotion Hosting ofron një vlerë shumë më të madhe për sa i përket çmimit.

Të dy ofruesit e pritjes ofrojnë plane që janë mjaft solide dhe vijnë me vlera të këndshme shton. Vini re se ata të dy ofrojnë gjithashtu shërbime falas të migracionit në internet (Për SiteGround, migracioni falas i faqeve është i disponueshëm vetëm për GorwBig dhe plan më të lartë.), Që konsideroj një pikë të shkëlqyeshme transferimi.

Sidoqoftë, unë do të thoja që Inmotion Hosting ka një avantazh të vogël këtu për shkak të shtypjes së shkëlqyer në të cilën ata zgjerojnë shërbimet e tyre të migracionit për të përfshirë jo vetëm skedarë të faqes në internet dhe bazat e të dhënave, por ato madje do të ndihmojnë në transferimin e cilësimeve të cPanel tuaj, të dhënat e domain dhe madje edhe llogaritë e postës elektronike.!

Inmotion Hosting migrimi në faqen e internetit

SiteGround0

Pritja e lëvizjes1

Performanca – Vendndodhja dhe shpejtësia e serverit

Vendndodhja e serverit

SiteGround ka mbështetjen e 5 qendrave të të dhënave të përhapura në të gjithë globin, me një në SH.B.A., 3 në Evropë dhe një vendndodhje Azie të shërbyer përmes Singaporit. Kjo është një përhapje shumë strategjike dhe ofron një vonesë të mirë për faqet e tyre të klientëve.

Inmotion Hosting nga ana tjetër është pak më e paqartë në lidhje me qendrat e tyre të të dhënave, thjesht duke përmendur që ato kanë “qendra të të dhënave në të dy brigjet” – që supozojmë se do të ishin Lindja dhe Perëndimi i SHBA. Sidoqoftë, ata janë krenarë për qendrën e tyre të të dhënave në Los Angeles.

Qendra e të dhënave LA të Inmotion Hosting është e gjelbër

Përfiton nga ftohja natyrale, ose nga teknologjia e ftohjes së jashtme. Përmes kësaj ata mund të ulin kostot e ftohjes me gati 70%, por më e rëndësishmja të zvogëlojnë gjurmët e tyre të karbonit për më shumë se 2,000 tonë në vit. Në krahasim me Inmotion Hosting, pretendimi i vetëm i SiteGround për “famën e Gjelbër” duket se është mbjellja e disa qindra pemëve përsëri në 2010.

Përveç kësaj, kompania gjithashtu ka një partneritet me Trees Non-profit for The Future. Përmes kësaj iniciative, Inmotion Hosting ndihmon në mbjelljen e 5,000 pemëve në të gjithë botën.

Shpejtësia e serverit SiteGround

SHBA (W)
SH.B.A. (E)
Londër
Singapore
Sao Paulo

55 ms3 ms92 ms223 ms139 ms

Bangalore
Sydney
Japoni
Kanadë
Gjermani

380 ms226 ms148 ms12 ms103 ms

Vlerësuar me A +; Avg. Shpejtësia: 138.1 ms
Shihni rezultatin e plotë

Inmotion Shpejtësia e serverit të pritjes

SHBA (W)
SH.B.A. (E)
Londër
Singapore
Sao Paulo

2 ms53 ms322 ms178 ms172 ms

Bangalore
Sydney
Japoni
Kanadë
Gjermani

514 ms153 ms109 ms67 ms149 ms

Vlerësuar me A +; Avg. Shpejtësia: 171.9 ms
Shihni rezultatin e plotë

Përkundër mospërputhjes në vendndodhjen e qendrave të të dhënave që kanë dy ofruesit e pritjes, këto janë afate të shkëlqyera të performancës së shpejtësisë në të gjithë bordin. Në fakt, këto kohë janë mjaft të vështira për tu mposhtur dhe shumë domethënëse në hapësirat e përbashkëta të mbajtjes së faqes në internet.

Për të zbuluar pak më thellë në performancën e shpejtësisë, vini re se secila prej tyre ka diçka ekstra të cilën shumica e pritësve nuk e ofrojnë – marrje të specializuara të shpejtësisë (ose një larmi).

SiteGround vendos një përzierje të fuqishme të SSD, NGINX, SuperCacher, CDN, HTTP / 2 dhe PHP7. Kombinuar, secila prej këtyre ndihmon ecurinë e përparimit inç të shpejtësisë vetëm atë pak më shumë për t’i dhënë një avantazh ndaj konkurrencës.

Inmotion Hosting, megjithatë, shet shumë në atë që e quan ‘Zona e Shpejtësisë Max’. Sidoqoftë, ekziston vetëm një dyshim i vogël i ngushtë këtu në mënyrën se si pozicionon ndërmarrja këtë teknologji. Inmotion Hosting parasheh që shumë konkurrentë të mbështeten në qendrat e vetme të të dhënave, gjë që sjell ndikime të mundshme negative të shpejtësisë.

Megjithatë, në një krahasim të qendrës së të dhënave, Siteground ofron një mbivendosje shumë më të mirë globale sesa Inmotion Hosting. Shtoni në atë faktin që shumë ofrues të reputacionit të mbajtjes së faqeve në internet nuk do të mbështeteshin kurrë në qendrat e vetme të të dhënave dhe ne kemi një kërkesë – thjesht nuk duket mirë.

Megjithatë, rezultatet nuk mund të argumentohen me dhe ne do t’i japim të dyja një performancë të shkëlqyer me shpejtësi.

SiteGround1

Pritja e lëvizjes1

Uptime serveri

Inmotion Hosting tregoi një kohë të qëndrueshme 100% gjatë periudhës më të fundit të monitorimit 30-ditor, por unë u çudita paksa që dukej se kishte një mendje të lehtë në periudhën 30-ditore të SiteGround. ’Shtë një rënie e vogël në një oqean të madh, megjithatë, pasi unë e kam monitoruar këtë host për ca kohë tani dhe ai ka qenë përgjithësisht i fortë. Edhe me goditjen, koha e mbërthimit mbeti mbi 99,95%.

SiteGround deri në kohën e duhur

SiteGround Uptime

Inmotion Hosting në kohën e duhur

Inmotion Hosting Uptime

Kjo është ajo ku përsëri ne tërheqim vëmendjen në kohën e përgjigjes të treguar në grafikë. SiteGround tregon edhe një herë aftësinë e tij me përgjigje të qëndrueshme nën 1.000 ms. Për të ndëshkuar SiteGround për një gabim të vogël në një rekord të pakëndshëm do të ishte pak e padrejtë në sytë e mi, dhe ta kombinoj atë me kohën e përgjigjes, unë jam i gatshëm t’u jap pikënisje atyre.

SiteGround1

Inmotion Hosting0

Ndihma për klientët

Si zakonisht, kjo është përsëri një zonë shumë e fortë kyçe të cilës kushdo që po kërkon strehimin duhet t’i kushtojë vëmendje.

Shërbimi ndaj klientit SiteGround

Unë e kam kapërcyer atë më parë dhe do ta bëj këtë përsëri, SiteGround ka shërbim të shkëlqyeshëm për klientët dhe kjo është diçka që unë e kam testuar dhe fatmirësisht jam verifikuar në disa herë tashmë. Gjithmonë ekziston rreziku që gjërat të rrëshqasin pak me kalimin e viteve, por ky nuk është një nga ato vendet ku ndodh.

Inmotion Hosting shërbimit të klientit

Inmotion Hosting deklaron me krenari se ato ofrojnë teknologji me bazë në SH.B.A. që ndihmon klientin nëpër kanale të shumta, përfshirë sistemin e telefonit, bisedës, emailit ose biletave. Sistemi është gjithëpërfshirës dhe në të vërtetë, mbi dhe përtej asaj që do të ofrojnë shumë hostë në internet.

Sayfarë thonë përdoruesit për SiteGround

Shqyrtime të blerësve të SiteGround

Sayfarë thonë përdoruesit për Inmotion Hosting

Shqyrtime të blerësve të pritjes së lëvizjeve

Siç mund ta shihni, të dy hostet në internet kanë vlerësime të forta të përdoruesve në favor të tyre. Kjo është e rrallë në botën e web hosting, ku përdoruesit shpesh janë jashtëzakonisht të menduar për hostet e tyre. Për të mbajtur standardet në një nivel mjaft të lartë për të marrë reagime pozitive është e mirë.

SiteGround1

Pritja e lëvizjes1

Ndërfaqja e përdoruesit

Edhe pse të dy hostet tanë përdorin cPanel, unë ende mendoja se ky segment duhet të lihet thjesht në mënyrë që të kujtoj të gjithëve për rëndësinë e një paneli të mirë kontrolli. Kjo është në thelb porta juaj për hostin tuaj dhe ka të ngjarë që ju të kaloni ca kohë këtu.

cPanel është një zgjedhje e shkëlqyeshme dhe popullore dhe sjell të dy hostet tanë një fitore të fortë në ndërfaqe. Sshtë e fuqishme, e përshtatshme, e shpërndarë gjerësisht dhe thjesht e thënë, shumë miqësore.

SiteGround1

Pritja e lëvizjes1

Ajo që dua në lidhje me sitin e faqes

SiteGround gjithmonë ka mbetur në listën time të hosteve më të mirë dhe vrapimi përmes tij edhe një herë është gjithmonë freskues. Shtë një interpretues vazhdimisht i lartë me një histori të shkëlqyer dhe deri më tani, unë ende nuk kam gjetur shumë konkurrentë të vërtetë për të.

Me pak fjalë;

 • Shpejtësi dhe stabilitet i shkëlqyeshëm
 • Mbështetje e shkëlqyeshme për klientët
 • Gama e gjerë e produkteve

Farë më pëlqen Rreth Pritjes Hosting

Ndërsa vrapoja Inmotion Hosting përmes garancisë, ajo më dha befasi mjaft të këndshme në kohë. Ky është një pretendent i fortë për SiteGround dhe ofron të dyja veçoritë dhe performancën që është konkurruese. Më pëlqen veçanërisht që nuk ofron zbritje të çmendura për regjistrimet për herë të parë, sepse për mua, kjo thjesht duket pak e gabuar.

Me pak fjalë;

 • Pikë e mirë çmimi
 • Shpejtësi dhe qëndrueshmëri mbresëlënëse
 • Mbështetje e shkëlqyeshme e klientit

Mendimet përfundimtare

Ky ishte për mua personalisht një vendim shumë i vështirë. Pasi të keni lexuar në rishikimin tim, disa prej jush mund të pyesin veten pse unë i dhashë pikë një hosti duke lavdëruar tiparet e tjetrit në të njëjtën kohë.

Unë do të jem i sinqertë – po, i kam dashur të dy. Shtë kaq shumë e vështirë të gjesh jo vetëm një shërbim fantastik të pritjes, por një tjetër që përputhet me të.

Sidoqoftë, megjithë numrin tim përfundimtar të 4: 4, mendoj se ia kam borxh të gjithëve atje për të thyer kravatë – dhe unë do të vazhdoj akoma me SiteGround. Mbi të gjitha, në fund të ditës një nga tiparet më kritike të faqes suaj të internetit do të jetë shpejtësia e saj dhe SiteGround nuk e ka lënë kurrë më poshtë.
Sapo të shtoni në faktorët e tjerë, ato thjesht po lyen me tortë.

SiteGround

https://www.siteground.com
LEXONI SHQYRTIMIN E PLOT
4

Pritja e lëvizjes

https://www.inmotionhosting.com
LEXONI SHQYRTIMIN E PLOT
4

Blerje për lexuesit e Bitcatcha

SiteGround: 60% zbritje në mbajtjen në internet (Nga 3,95 $ / muaj).

Inmotion Hosting: 50% ulje ekskluzive (Nga 3,99 $ / muaj).

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map